- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
E όχι και πρότερα και γνώριμα!!!
Έχεις πέσει πολλές φορές από αεροπλάνο?
Οταν λεω προτερα γνωστα ενοω τον βιο που διαταραχθηκε
quote:
Ενδεικτικά το είπα, και το πρότεινα εντελώς εναλλακτικά, περισσότερο σαν μία διαφορετική νοοτροπία, ίσως και σαν αντίβαρο στις πολύ 'σοβαρές' αναλύσεις και προσεγγίσεις...η ζωή είναι μικρή, όλοι θα απογειωθούμε κάποια στιγμή προς άλλα μέρη, οι χαρές είναι στα μικρά πράγματα και ακόμα και τα μεγαλύτερα προβλήματα απαιτούν γερή δόση χιούμορ...
Εδω Κοστ μιλαμε για πραγματικες αιτιες για τις οποιες συμβαινει μια κατασταση
Και τονισα οτι δεν κατηγορω αυτο που λες
Λεω μαλιστα οτι αυτη ειναι η αμεση αντιδραση αυτων που υποφερουν απο παρομοιες καταστασεις
Αν δεν το παρει κανεις στα σοβαρα ,και αν δεν υπαρχει γνωση των πραγματικων αιτιων η ζωη οσο υπαρχει θα ειναι απλα δυσκολη ,και δεν θα βελτιωνεται
Κατι προς μια καλυτερη προοπτικη
quote:
το κόλπο είναι 'να μην σε νοιάζει' που έλεγε και μια ταινία...η υπερβολική συνειδητότητα και επίγνωση ωραίες είναι στα λόγια, και χρήσιμες πολλές φορές, αλλά στην πράξη έχουν και παρενέργειες κάνοντάς μας πιο εγωιστές και δυσλειτουργικούς...
Και παλι κανεις λαθος
Αυτο που προτεινεις ειναι με σιγουρια σαν καποιος να ποναει λογω πολυ συγκκεκριμενων αιτιων ,και εσυ του λες να μην το παιρνει στα σοβαρα
Και ακομα περισσοτερο
Η διαφορα ειναι ,οτι ενας πονος ,οσο και αν ειναι ανεπιθυμητος τον αποδεχομαστε ,αφου αυτο κανουν ολοι και ειναι κατι συνηθες
Την δυσλειτουργια ομως που αναφερει η Ε Σ ειναι κερευνος εν αιθρια και δεν ειναι ενα συνηθες φαινομενο
Υπαρχει απο αυτο δε επιθπροσθετη επιβαρυνση
Του εγω συμπεριφορα
Πολλα μικρα εγω αισθησεις δημιουργουν αυτο που ειμαστε και το πως συμπεριφερομαστε ....την καθε στιγμη
Το εγω αισθηση ,.........οχι μονο ειναι η μικροτερη μοναδα συστασης του εγω συμπεριφορα ,αλλα ειναι και μια απο τις αιτιες που ενεργοποιησης της δημιουργιας νεων εγω αισθησεων ,
Που και αυτα με την σειρα τους θα παιξουν τον ρολο τους στην δημιουργια και εξελιξη της συμπεριφορα μας
Το εγω αισθηση επισης ,....... ειναι το τελευταιο κομματι εκφρασης δηλ συμπεριφορα μιας σειρας διαδικασιων της διανοησης του ενστικτου η της συγκινησης
Μια κατασταση που καλειται ψυχολογικη διαδικασια
Εγω αισθηση ενοειται οποιαδηποτε αισθηση υπονοει εγω
Ακομα και αυτες οι αισθησεις βλεπω ακουω κλπ
Αν καποια λειψουν η προστεθουν .........οι συμπεριφορες διαφοροποιουνται με την σειρα τους
Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι δρα και σκεπτεται αυτοβουλα
Σε αυτο συμβαλει η ελειπης και λανθανσμενη αντιληψη αποψη οτι σκεπτομαστε και αρα καθοριζουμε τις πραξεις μας
Αγνοειται ετσι το σημαντικοτερο μας κομματι που ειναι αυτο των εγω .......της συγκινησης..... ενστικτου .......και κινησης
quote:
Εχω να σου προτείνω ένα δύσκολο, αλλά ενδιαφέρον κίνητρο.
Να συνεχίσεις να αρθρογραφείς στο φορουμ, προσπαθώντας να ερμηνεύσεις τις ασυναρτησίες του χατζηχρήστου, μέσα από τα "βιώματα" της προτεραίας κατάστασής σου.Αν το καταφέρεις, θα γίνουμε όλοι κοινωνοί ενός νέου κόσμου, με το ενωτικό σύνθημα << ζήτω η τρέλα >>.
Θεωρώ πως θα σε βοηθήσει ο κ.Heretic.
Σκέψου τον κ.Αιρετικό, σαν ένα μπαμπούλα πίσω από μια πόρτα, με μια βαριοπούλα στα χέρια. Οποιος μπαίνει στο σαλόνι, ενώ έχει πεί μαλακία στο χωλ, τρώει μια στην κεφάλα.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
![]()
Όμως και το γάλα τους απ' την κατσίκα το έπιναν και το κρέας κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα (εντάξει όταν το είχαν βασικά γιατί τότε οι άνθρωπο πείναγαν πιο πολύ).
Οπότε θέλω να καταλήξω στο ότι ίσως δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε τροφές που έχει να μας δώσει η φύση πχ γάλα, κρέας, αυγά, γιατί είναι και στη φύση μας να τις καταναλώνουμε, όμως πρέπει να κατηγορούμε σίγουρα τις τεχνητές τροφές, αυτές που προέκυψαν ύστερα από ανθρώπινη παρέμβαση αλλά και τα ζωικά προϊόντα που ανέφερα, απ' τη στιγμή όμως που για την παραγωγή τους επεμβαίνει και πάλι ο άνθρωπος, χορηγώντας πχ αυξητικές ορμόνες στις αγελάδες και αντιβιώσεις, τα οποία φάρμακα περνάνε όλα στον οργανισμό μας απ' τη στιγμή που θα καταναλώσουμε αυτές τις τροφές.
Δηλαδή το θέμα για μένα είναι περισσότερο το πόσο θρεπτικές και πόσο υγιεινές είναι πια οι τροφές μας παρά το αν θα πρέπει να τρώμε κρέας ή γάλα κλπ αποκλείοντας έτσι κάποιες ομάδες τροφών απ' τη διατροφή μας, κάτι που δεν ξέρω αν είναι σωστό.
Αν με ρωτήσετε όμως τη γνώμη μου για τα ζωικά προϊόντα, θα σας πω πως ιδανικά θα ήθελα, θα προτιμούσα να κατάφερνα να μην καταναλώνω τίποτα από αυτά κυρίως για ηθικούς λόγους.
Ας αρχίσω από τα απλά, να φτιάξω λίγο το πόσο υγιεινά τρώω, το πότε, το πώς και το πόσο κυρίως και μετά θα περάσω στο να δοκιμάσω να γίνω πχ χορτοφάγος που θα το ήθελα πολύ.
Γιατί στην κατάσταση που είναι ο οργανισμός μου, αν προσπαθήσω να κάνω με τη μία αυτό που θέλω, θα καταλήξω στο νοσοκομείο.
Χρειάζεται βήμα βήμα και σιγά σιγά να κάνω την αλλαγή.
Το θέμα είναι ότι θέλω αλλά είναι πολύ δύσκολο.
Χρειάζεται μελέτη, αυτοπειθαρχία και συνειδητοποίηση περισσότερο κατά την εφαρμογή του σωστού, ώστε να ακούει κανείς το σώμα του και να αντιλαμβάνεται τα όριά του και σίγουρα όχι επιρροή από τρίτους.
Θα απαντάω κι εγώ λίγο λίγο, γιατί πρέπει να φύγω τώρα.
Οπότε συνεχίζεται..
Εγω απλα σου συστηνω να δεις τα παρακατω
https://www.youtube.com/watch?v=LhnHnqUZlKs
https://www.youtube.com/watch?v=ZAjEw9DTV_M
Και εδω για να προλαβω καταστασεις με τον Μουρουτη ,θα πω οτι παρ ολο που η πραξη του να εξαπατηση σε σχεση με τα διπλωματα του με βρισκει αντιθετο ,παρ ολα αυτα εχει προτεινει πραγματα που μεσω πειραματισμων εχω βρει σωστα
Και ας μου δειξει καποιος ΕΝΑΝ θεραπευτη αυτης της κατηγοριας που δεν εχει κυνηγηθει απο το συστημα
Ισχυει για αλλη μια φορα το δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται
https://www.youtube.com/watch?v=UFsXz-pFF20
Και βεβαια κοντα σε αυτα θα βρεις απειρα παρομοια
Το σημαντικοτερο ολων ομως ειναι ο δικος σου πειραματισμος και αποκτηθεισα αποψη απο αυτον
Το μονο τελικα που θα συνεισφερει στην αλλαγη
Υπάρχει το λεγόμενο "επιχείρημα" που πάει ως εξής: κάνε αυτά που σου λέω (ή που σου γράφω), και θα γίνεις καλά. Θα βρεις την υγειά σου ρε παιδί μου. Θα φωνάξεις αλληλούια. Τέλος πάντων, βάζεις ότι θέλεις εδώ. Δηλαδή θα γίνεις σαν κι εμένα (εμένα που στα γράφω), άντε περίπου σαν κι εμένα. Τον δάσκαλο δηλαδή, δύσκολα τον προσεγγίζεις. Αντε να πλησιάσεις στην καλύτερη. Και θέτω το εξής ερώτημα: αυτόν που στα γράφει αυτά (τα οποιαδήποτε), πως τον βλέπεις; Πως τον κρίνεις;
Αν σκεφτείς το παρακάτω: "Δεν ξέρω, δεν μπορώ να κρίνω. Μου φαίνονται ΟΚ αυτά που γράφει, αλλά στο καπάκι μου φαίνονται ΟΚ και αυτά που γράφεις εσύ", τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να σου φαίνεται ίδιο το πρωί με το βράδυ, η φωτιά με το νερό ή ο καύσωνας με το χιόνι. Κάτι δεν πάει καλά. Με συγχωρείς αν ανεβάζω στροφές αλλά περίμενα να δω το σκηνικό του esoterica για άλλη μια φορά σε όλο του το μεγαλείο, για να πάρω αρχική ταχύτητα. Escape velocity που θα ‘λεγε κι ο ναύαρχος.
Το πρόβλημα δεν είναι στην όποια ψυχική νόσο υπάρχει, υπήρξε ή και τα δυο. Το πρόβλημα είναι στην λειτουργία της κρίσης, μια βασική παράμετρο της συνείδησης. Όχι της "συνείδησης" τύπου Γκουρτζίεφ, αυτόν τον παπάρα με το μουστάκι στα βιντεάκια της αρχής εννοώ. Γιατί τέτοια ανάπτυξη, είναι σαν αυτή της Ελλάδας. Τα λέμε μεταξύ μας για να βαυκαλιζόμαστε. Ή γινόμαστε ο καρπαζοεισπράκτορας ενός αυτοανακυρηχθέντα δασκάλου – χειραγωγού, για να βρούμε τη φώτιση. Ταΐζοντας το δικό του εγώ με υποταγή και την τσέπη του με δωρεές και δίδακτρα, κάνοντας του τον χαμάλη και τον ρουφιάνο μισή ζωή, μέχρι να αποφασίσει εκείνος ότι "τα πάμε καλά" και ο εγωισμός μας τσαλαπατήθηκε μέχρι το σημείο πεταμένης τσίχλας στη λεωφόρο (τα γράφω αυτά γιατί κάποτε έτυχε και πέρασα κι εγώ κάποιο διάστημα σε μια σχολή Γκουρζίεφ, όπως και σε μερικές άλλες ακόμα. Αν μείνεις αρκετά εδώ μπορεί να διαβάσεις κι άλλα)
Η "ανάπτυξη της κρίσης" λοιπόν έρχεται πάντα με τον κλασικό τρόπο, αυτόν που υπάρχει από τότε που υπάρχει άνθρωπος, κι ακόμα παρά πέρα (αν πιστεύεις ή ελπίζεις, και σε πολιτισμούς πέρα από τη Γη).
Τη γνώση και την εμπειρία
Αν δεν στρωθείς να μάθεις πέντε πράγματα, να καταλάβεις που έχει φτάσει η ανθρώπινη διάνοια στο 2018, δεν πας παρακάτω. Μετά αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ποιος έφυγε μικρός από την κούνια και κοπάνησε το κεφάλι του στην απέναντι βελανιδιά, και από τότε την είδε πνευματικός δάσκαλος και γκουρού. Και θέλει να σε σώσει. Δεν θα σε σώσει. Εδώ δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του, θα σώσει τους άλλους;
Η γνώση απελευθερώνει. Όχι η γνώση για πυρηνική φυσική, μοριακή βιολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Καλή είναι κι αυτή, άλλα βρίσκεται πολύ παρακάτω. Μιλάω για γνώση να καταλαβαίνεις πρώτα "τι μου συμβαίνει", τι είναι αυτό δηλαδή που βιώνω, πως το περιγράφει ο κόσμος (που δεν του συμβαίνει το ίδιο) και μετά να αρχίσεις να ψάχνεις να βρεις το "πως θα το αντιμετωπίσω". Γιατί ωραία όλα αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα για να σκοτώνουμε την ώρα μας. Μόλις πέφτω όμως πάνω σε έναν νέο άνθρωπο που γράφει «θέλω να πεθάνω», εμένα κάτι με πιάνει. Αρρωσταίνω κι εγώ. Αρχίζω να σκέφτομαι αν αυτός με δουλεύει και τα γράφει αυτά για να τράβα την προσοχή των άλλων, ώστε να ασχολούνται μαζί του, ή όντως το εννοεί. Οπότε πρέπει να σηκωθώ από το ντιβάνι και να κάνω κάτι.
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είμαι δηλαδή στη φάση του να του πω "τώρα συνειδητοποιείς τι γράφεις;". Γιατί αν το συνειδητοποιεί, τότε το "τώρα είμαι καλά" ή "έκοψα τα φάρμακα και πάω καλά" δεν παίζει. Δεν είναι καλά. Συγκεκριμένα, είναι χειρότερα από ποτέ. Τώρα αν αυτό το "θέλω να πεθάνω" το προκαλεί η έλλειψη σεροτονίνης, τα υπαρξιακά αδιέξοδα ή κάποια αρρωστημένη αντίληψη του "παίζω με το μυαλό των άλλων", δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ότι έτσι όπως το αντιμετωπίζεις εσύ, κι έτσι όπως ανταποκρινόμαστε εμείς, μοιάζει περισσότερο με το "σαν δεις κάποιον να πνίγεται, δωσ' του μια να πάει πιο κάτω" που λέγανε οι παλιοί. Σαφώς όχι σαν φιλική βοήθεια. Και εδώ θα ήθελα τη δική σου βοήθεια, να διευκρινήσεις από τον εαυτό σου αν στη παρούσα φάση σε ενδιαφέρει ο εσωτερισμός, τα μεταφυσικά, το απόκρυφο ή απλά «να γίνεις καλά».
Γιατί αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί. Δεν γίνεσαι καλά με τον εσωτερισμό και τα άλλα, αντιθέτως γίνεσαι χειρότερα, αν δεν είσαι ήδη καλά. Και αυτό το έχουν γράψει όλοι οι μεγάλοι εσωτεριστές και μεταφυσικοί. Αυτοί τουλάχιστον που δεν πέθαναν μισότρελοι. Και κάποιος που δεν είναι καλά, ασχολούμενος με αυτά, έχει μια τάση να παράγει τερατουργήματα, από αυτά που χαλάνε τους γύρω του. Από κάποια σαν κι αυτά που διαβάζεις εδώ μέσα, μέχρι αυτά που διαβάζεις στις ειδήσεις. Πρώτα λοιπόν γίνεσαι καλά και μετά αρχίζει η μεταφυσική αναζήτηση. Αναζήτηση με το "θέλω να πεθάνω", αν όντως το εννοείς, καταλήγει δυστυχώς εκεί που φαντάζεσαι, αργά ή γρήγορα. Είναι μέχρι να εξοικειωθείς με την ιδέα του να παρακάμψεις τους μηχανισμούς ασφαλείας που μας χάρισε η μητέρα φύση για να εξελιχθούμε. Και σε αυτό δεν μπορώ να συντελέσω, γι' αυτό και σε προτρέπω να προσέξεις που βαδίζεις, τώρα όσο είναι καιρός.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 07/03/2018 21:39:33
Είμαι για λύπηση.. Δεν λέω ψέματα..
Δεν προσπαθώ να παίξω με το μυαλό των άλλων..
Είναι αλήθεια ό,τι έχω πει εδώ και αλλού και παντού..
Θέλω να καταλάβετε, πως η κατάστασή μου έχει τραβήξει πιο πολύ από όσο θα έπρεπε, έχει χρονίσει το πρόβλημα..
Είναι κάποιες στιγμές κρίσιμες στη ζωή όπου αν δεν κάνεις στην ώρα του κάτι για να σώσεις μια κατάσταση μπορεί να μείνεις ανάπηρος για μια ζωή.. Κάπως έτσι αισθάνομαι..
Σαν πνευματικά και συναισθηματικά ανάπηρη που επιβίωσε από σοβαρό κλονισμό..
Τι θέλετε να σας πω για αυτό που έχω που δεν το έχουν οι υπόλοιποι; Σας έχω αναφέρει πάνω κάτω τι έχω περάσει, τις διαγνώσεις που μου έχουν κάνει και η αντιμετώπιση είναι μία: φαρμακευτική αγωγή ισόβια για να μη δημιουργήσω ξανά πρόβλημα στους άλλους ή να μην υιοθετώ συμπεριφορές που δεν πρέπει ή δεν μου κάνουν καλό..
Και εγώ πιστεύω ασχέτως τι λέει ο γιατρός, πως δεν είμαι καλά..
Και δεν χρειάζεται να κάτσω να το σκεφτώ πολύ αυτό όταν κάθε τρεις και λίγο ξεσπάω σε κλάματα και χωρίς να μπορώ να διακρίνω πάντα το λόγο.. Κλαίω γιατί.. γιατί έτσι.. γιατί δεν αντέχω.. δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω.. Κλαίω για τα πάντα, για το τι έχω περάσει, για το πού έχω φτάσει (στο ίδιο σημείο είμαι), για την προοπτική στη ζωή μου (μηδενική)..
Απλά νομίζω ότι πλέον ύστερα από δεκαετία και βάλε, αναμασώντας τόσα χρόνια το ίδιο πρόβλημα που αλλάζει μορφή και εμφάνιση κάθε φορά, έχω κουραστεί..
Έχω πάψει να ελπίζω..
Παλαιότερα ήμουν σε πολύ δυσκολότερη φάση, όμως ήλπιζα..
Τώρα δεν έχω κουράγιο..
Λέω συνέχεια από μέσα μου "ωραία θεέ, αν υπάρχεις, το παιχνίδι σου δεν έχει πλάκα πια"..
Οπότε ίσως δεν θέλω πια να προσπαθήσω να γίνω καλά, να αντιμετωπίσω το όποιο μπλοκάρισμα..
Θέλω να ξεκουραστώ..
Καληνύχτα
Εδω υπάρχει όμως ένα σοβαρό θέμα: αν η αγωγή που παίρνεις σε χαλάει αντί να σε φτιάχνει, τότε άλλαξε γιατρό. Πήγαινε σε άλλον. Υπάρχει μόνο κάτι που πρέπει να ξέρεις. Όταν ακολουθείς την αγωγή κάποιου ακολουθείς μόνο αυτά που σου λέει αυτός. Όχι και άλλων 10, των φίλων σου, των γνωστών σου, αυτά που γράφουν στο ίντερνετ και αυτά που βλέπεις στα βίντεο του youtube. Υπάρχει και αφάρμακος αγωγή, στο χώρο της ψυχιατρικής και της κλινικής ψυχολογίας. Χωρίς να σου αδειάσει το πορτοφόλι. Ψάξε κι αλλού από αυτούς που έχεις δει ως τώρα. Γιατί αν παίρνεις μια αγωγή και αυτή σε κάνει φυτό,προφανώς και δεν είναι σωστή η αγωγή, προφανώς και μπορεί να δοκιμαστεί κάτι άλλο. Στα φύση αυτή των προβλημάτων, υπάρχει κάτι άλλο, ακόμα και σε επίπεδο συμβουλής: πρέπει να έχεις τον άλλο που σου μιλάει μπροστά σου. Δεν γίνεται να δίνεις φιλικές συμβουλές ακόμα και σε απλά θέματα από το ίντερνετ. Είναι καταστροφικό, γιατί δεν ξέρεις πως τα αντιλαμβάνεται ο άλλος, δεν ξέρεις πως αντιδρά εσωτερικά.
Αυτό που βλέπω σε εσένα αυτή τη στιγμή είναι κάποιο κλασικό σύμπτωμα ανθρώπου που ενώ έκανε κάποια μακροχρόνια θεραπεία, αποφάσισε να δοκιμάσει να τη σταματήσει. Και ενώ το (ευρύτερο) σύστημα του είχε ρυθμιστεί να λειτουργεί με κάποιο ή κάποια φάρμακα, τώρα βρίσκεται σε ανισορροπία ελλείψει αυτών. Αυτή την ανισορροπία προσπαθείς να καλύψεις με την πληροφοριακή ρύπανση του ίντερνετ, κάτι 100% λάθος κατ εμέ. Εδω το κλασικό σερφάρισμα έχει αποδειχτεί ότι λειτουργεί καταστρεπτικά στους περισσότερους ανθρώπους. Εσύ γράφεις ότι έχεις υποκαταστήσει την ανθρώπινη επαφή με chat & φόρουμ; Και μετά αναρωτιέσαι γιατί δεν αισθάνεσαι καλά;
Συνιστώ να αλλάξεις κατ αρχάς γιατρό και να πας για επαναξιολόγηση, να του πεις όλα αυτά που μας έγραψες εδώ, να δεις τι θα σου πει και τι θα σου συστήσει (και τι θα σου δώσει) και όταν σου περάσουν αυτοί οι προφανείς αυτοκτονικοί ιδεασμοί, έλα ξανά να συζητήσουμε ότι θέλεις. Για την ώρα βλέπω πως συμμετέχουμε όλοι εδώ σε κάτι λάθος.
Abyssus Abyssum Invocat
ΜΠΑΙΝΟΝΑΣ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΨΗΤΟ, ΘΕΤΩ ΤΟ ΕΞΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΣΕΙ ΓΕΝΕΕΣ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΟΣ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΕΔΩ ΝΑ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΜΙΑ "ΕΠΙΣΗΜΗ" ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ? ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.
Υ.Γ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΛΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ ΣΕ Μ Α Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Σ ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 60S, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ "ΣΤΕΝΩΝ ΕΠΑΦΩΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΣΤΙΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Τί εννοείς όταν λες "επίσημη εμφάνιση"; Μήπως να κατεβούν στη μέση πχ της πλατείας Ομονοίας και να μας πούνε "Χαίρεται, εμείς ήμαστε αυτοί που τόσα χρόνια ψάχνατε όλοι!"; Μα αν είναι όντως νοήμονα όντα, θα ξέρουν τους κινδύνους που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.
Άκου λοιπόν και μια άλλη άποψη, χωρίς να σημαίνει ότι εγώ πιστεύω σε κάτι τέτοιο. Μπορεί μία "επαφή" να έχει γίνει, όχι όμως με εμένα κι εσένα, αλλά με ανθρώπους-κλειδιά στον πλανήτη. Δεν μπορώ να αποδείξω κάτι τέτοιο, είναι όμως κι αυτό ένα ενδεχόμενο, δε νομίζεις; Κι όταν μιλάμε για τέτοια θέματα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά...
Edited by - durden_alie on 10/07/2003 01:22:17
Εφ όσον μιλάμε πάντα υποθετικά, μπορεί αυτά τα σκάφη να έρχονται από διάφορες γωνιές του Διαστήματος (να είναι παλιοί γνωστοί μας ή και εντελώς καινούργιοι), να έχουν βρει τον τρόπο να καλύπτουν τις αποστάσεις σε μικρότερο χρόνο, να μην ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με μας αλλά μόνο να μας παρακολουθούν ή να μας μελετούν, αλλά και να έχουν έρθη σε επαφή με κάποιες κυβερνήσεις κλπ.
Μπορεί απλά ο πλανήτης μας να είναι στο δρομολόγιο τους για αλλού...
Σκέψου το εξής, όλα τα διαστημόπλοια μας που φεύγουν προς τον Αρη, τον Δία και τους εξωτερικούς πλανήτες, στέλνονται πρώτα προς τον Ηλιο και στρίβουν εκεί κοντά στην Αφροδίτη για να πάρουν ώθηση και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Αν υπήρχε ζωή στην Αφροδίτη θα έλεγαν ότι δέχονται την "επισκέψη" μας, ενώ εμείς κάνουμε απλώς έναν ελιγμό για να συνεχίσουμε τον δρόμο μας...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Απειρες αναφορες υπαρχουν για τους "θεους που κατεβηκαν απο τον ουρανο" σε πολλα σημεια του κοσμου. Ακομα και στα θρησκευτικα μας κειμενα...
Βεβαια ισως η επαφη που υπηρχε καποτε να μην υπαρχει τωρα ,το θεμα ποιοι οι λογοι.
Ποιος ο λογος να μην επιλεγουν επισημη επαφη... Ισως να φταιει ο ανθρωπος ο ιδιος γι' αυτο ετσι που εχει καταντησει, ισως να μας παρατηρουν απλως για δικους τους λογους πλεον, ισως να μην πληρουμε τις προϋποθεσεις ακομα για την πρωτη επισημη τουλαχιστον στην δικια μας εποχη.
...open minds are better minds!
EImai melos sto Seti kai exw brei arketa paraksena stoixeia pou prosopika me exoun pisei kai to 8eorw standar oti uparxei zwi.
Apo ekei kai pera to oti exoun ginei epafes eimai kai giauto poli sigouros dioti merikoi exoun texnologia pou einai teleios adunato na anaptux8ei mesa se liga xronakia. De kserw ti allo na pw sigoura 8a diksei o xronos? Oso gia to mu8o me tous ariannous? Pws ksekinise? Yparxei mia mauri trupa ston Ari pou auksanete sinexos. Polloi lene oti einai mia puli metaforas tous kai apo ekei erxontai sto iliako mas sistima. De nomizw oti einai kai toso mi8os apla oi an8ropoi parapoioun oles tis plirofories pou uparxoun. Apo Hobby kanw arketes meletes panta omos me sindiasmena stixoia kai mu8ologies opws auti me ti xameni atlantida kai to minwiko politismo. An eixane ti texnologia pou lene apokliete na eixe anaptux8ei se 200 me 300 xronia. Sigoura 8a thelane panw apo 800 xronia. Auto mou deixnei oti eixane ginei kai sta arxaia xronia epafes me eksogiinous opos kai se spilai me tous protogonous bre8ikan toixografies pou ipirxan an8ropoi kai kapou psila ekei pou simbolizan ton ilio ippirxan sxedia pou emiazan me ufo. Auta gia twra kapoia stigmi pou 8a exw olo to iliko mou sigkentromeno 8a prospa8isw na pw mia pio olokliromeni apopsi. Ola auta ta lew xwris na upologizw auto to senario na einai 100% ali8ino. Apla apta stoooixeia pou exw mazepsei to exw ftasei se pi8anotita 18,7% pi8ano. Geia se olous kai ti allo na pw. Euxomai galini kai iremia se olous.
ViRuZ
Αλήθεια, που το διάβασες αυτό; Διότι, απ' όσο γνωρίζω, με βάση τη σύγχρονη φυσική, αν υπήρχε όντως μία μαύρη τρύπα δίπλα στον κόκκινο πλανήτη, τότε ούτε Άρης θα υπήρχε, ούτε και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα μαζί με εμάς που γράφουμε αυτή τη στιγμή, αφού θα είχαμε "απορροφηθεί" λόγω της τεράστιας βαρυτικής έλξης που αυτή ασκεί. Γι' αυτό και δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο...
ViRuZ
ΦΙΛΕ ΜΟΥ REDJUPITER ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΖΩΗ.
ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ ΤΑ Η ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
1-ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕΣΩ ΠΥΛΗΣ.
2-ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΥΛΙΚΟΤΡΥΠΑΣ.
3-ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
ΤΟ 3 ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 60....
ΕΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ OΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΙΣΕΙΣ ΘΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Θα ήθελα όμως και κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το πού γίνεται η αναφορά αυτή...