- Φαινόμενο Αννίτα... ή η δικαίωση του Φόρεστ Γκαμπ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δουλεια μου δεν ειναι να παρακολουθω τηλεοραση, αλλα οσες ωρες ειμαι σπιτι μου (χωρις να υπολογισω τις ωρες υπνου) και ειναι τουλαχιστο -κατα μεσο ορο- 4 βλεπω τηλεοραση... αλλα ο,τι και να δεις, κατα γενικη ομολογια, ειναι κακης ποιοτητας. Καλα που βγηκε το ΣΚΑΙ και παιζει κατι σωστο η τηλεοραση

Κατα μέσο όρο,αν δω τηλεόραση,θα δω γυρω στις 2 ώρες.Θα δω καμιά ταινία ή ΣΚΑΙ,όπως ανέφερε και ο predator.Και στην καλύτερη των περιπτώσεων καμιά εκπομπή που να αξίζει πραγματικά,όπως ανέφερα την "Εμπόλεμη Ζώνη" σε προηγούμενο μήνυμα μου.
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Δε βλεπεις τιβι κοπελα μου?απορείς που βλέπουμε?μπραβο, ειναι που εισαι καλο κοριτσι. Σιγουρα, οπως λεει κι η Κοντοβα, τρως πρωτεινες με λαχανικα, βουρτσιζεις τρεις φορες τα δοντακια και φορας μοκασινια tods..
κι υστερα πηγαν μοντε καρλο
πριν λιγες μερες, ετυχε(ειλικρινα ετυχε, δεν πηγαινα για πχοιοτητα) να δω την Μπηλιω στη νετ, να χει καλεσει την Ματσουκα και να την εχει φερει στα προθυρα απελπισιας, ρωτωντας την με τροπο που θα ζηλευε κι η Λαμπιρη, για τον πατερα της που τουλουμιαστηκε στο αυτοφωρο...
Καλο θα ειναι λοιπον να χαλαρωσουμε λιγο, καλοκαιρι ερχεται, ας απενδυθουμε απ την πολλιτικλλυ κορρεκτ υποκρισια μας, τα παλαιοχριστιανικα μας ιδεωδη, τη γραβατα, τον κορσε μας, ας ντυθουμε προχειρα κι ας βγαλουμε το κραγιον μας, ενα πραγμα, κι ας βρουμε το γνησιο πρωτα μεσα μας και μετα γυρω μας, μαθαινοντας να εκτιμαμε τα απλα πραγματα, να ενδιδουμε στους πειρασμους, να μη φοβομαστε τα ορια μας, να σεβομαστε τα ξενα, να ερωτευτουμε,να λερωθουμε, να ζησουμε και ν αφησουμε και τους αλλους να ζησουν.
Ειμαστε μεγαλα παιδια για να μας χαλασει-ευτελισει την προσωπικοτητα ο,τιδηποτε φτηνο, εκτος κι αν το ψωνισουμε για ακριβο και φαμε φεσι.
Απο ενα ζιργκον που το παιζει διαμαντι, προτιμω να παρω εν γνωσει μου το πλαστικο δακτυλιδακι απ τα γαριδακια, ειναι αν μη τι αλλο πιο αθωο.
ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν γυμνό οδηγό λεωφορείου
Εύγε στο σχόλιο της κακουνελ για την Μπήλιω.Επιεικώς απαράδεκτη.
Όσον αφορά το θέμα μας,δεν νομίζω πως όποιος δεν βλέπει εκπομπές τύπου Πάνια δεν είναι χαλαρός ή οτιδήποτε άλλο.Θέμα γούστου είναι..Σου αρέσουν οι σοκολάτες;όχι,προτιμώ τα καταίφια...
quote:
καλο θα ειναι λοιπον να χαλαρωσουμε λιγο, καλοκαιρι ερχεται, ας απενδυθουμε απ την πολλιτικλλυ κορρεκτ υποκρισια μας,τα παλαιοχριστιανικα μας ιδεωδη,
τη γραβατα,
τον κορσε μας,
ας ντυθουμε προχειρα κι ας βγαλουμε το κραγιον μας, ενα πραγμα, κι ας βρουμε το γνησιο πρωτα μεσα μας και μετα γυρω μας,
μαθαινοντας να εκτιμαμε τα απλα πραγματα, να ενδιδουμε στους πειρασμους, να μη φοβομαστε τα ορια μας, να σεβομαστε τα ξενα, να ερωτευτουμε,να λερωθουμε, να ζησουμε και ν αφησουμε και τους αλλους να ζησουν.
Ειμαστε μεγαλα παιδια για να μας χαλασει-ευτελισει την προσωπικοτητα ο,τιδηποτε φτηνο, εκτος κι αν το ψωνισουμε για ακριβο και φαμε φεσι.

quote:
Στην καρακοσμάρα σου σίγουρα δεν είσαι,το ότι δεν βλέπεις τέτοιες αηδίες,δεν είναι ένδειξη απομόνωσης,μάλλον ένδειξη i.q ειναι.Κατα μέσο όρο,αν δω τηλεόραση,θα δω γυρω στις 2 ώρες.Θα δω καμιά ταινία ή ΣΚΑΙ,όπως ανέφερε και ο predator.Και στην καλύτερη των περιπτώσεων καμιά εκπομπή που να αξίζει πραγματικά,όπως ανέφερα την "Εμπόλεμη Ζώνη" σε προηγούμενο μήνυμα μου.
Eκτος απο την Εμπολεμη Ζωνη, ειναι και ο Αλεξης Παπαχελας, ειναι η ΕΡΕΥΝΑ του Παυλου Τσιμα, ειναι το ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ο ΕΞΑΝΤΑΣ... και καποιες ακομα (λιγες) εκπομπες... Ολες οι αλλες, μπαινουν στο σακι με τα "αχρηστα" και τα "βρωμικα"... που ουτε καποιες "σαπουνοπερες" δεν τα καθαριζουν

Καλά σε αυτό το forum δεν τρώει κανένας ;![]()
Στράτος

quote:
Τον Μαμαλάκη βλέπω, τον έχετε όλοι γραμμένο.Καλά σε αυτό το forum δεν τρώει κανένας ;
Προσπαθούμε να είμαστε fit και λυγερόκορμοι! ![]()
![]()
Φίλε PREDATOR, θα συμφωνήσω μαζί σου για κάποιες εκπομπές οι οποίες κάνουν εξαιρετική δουλειά, πολύ καλά ρεπορτάζ κι αναφέρονται σπανίως επειδή έχουν ένα μικρότερο αριθμό τηλεθεατών που τις παρακολουθεί.
Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες εκπομπές - ανέφερες κι εσύ άλλωστε κάποιες πολύ καλές - αλλά πολλές φορές δυστυχώς τσουβαλιάζονται όλα μαζί και ταμπελοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο.
Σίγουρα υπάρχουν δημοσιογράφοι που κύριο μέλημα τους δεν είναι τα νούμερα τηλεθέασης - αν ήταν αυτό το μέλημα τους δεν θα υπήρχαν ακόμη δεδομένης της μικρότερης τηλεθέασης που έχουν - αλλά η έρευνα, η ενημέρωση κι η αγάπη για αυτό που κάνουν.
Η τηλεόραση, όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου, είναι ένα μέσο όπως τόσα άλλα.
Από κει και πέρα είναι στην κρίση του καθένα πως θα το χρησιμοποιήσει και τι σκοπεύει να κάνει μ' αυτό.
Άλλος θα λειτουργήσει καθαρά ιδιοτελώς κι άλλος περισσότερο ανιδιοτελώς...

In anticipation of my resurrection...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Να φύγει μάλιστα η σελήνη "εις ανταπόδοσιν"... Δηλαδή για εκδίκηση εναντίον των αντιφρονούντων, σύμφωνα με μία ερμηνεία. Όπου αντιφρονούντες, όποιος δεν ασπάστηκε τον Εβραϊσμό στις διάφορες μεταλλάξεις του.
Τι περίεργα είναι αυτά, μέσα από την... Αγία Γραφή; Ξέρει κανένας αρχαιογνώστης τι σημαίνουν όλα αυτά;
Και στη σύγχρονη Νομική εμφανίζεται η έννοια της ανταναίρεσης, ως "αφαίρεση προς ανταπόδοση".
Είναι και αρχαία μαθηματική πράξη (με αποτέλεσμα... διάνυσμα ακεραίων). Δεν νομίζω να εννοούσαν αυτήν οι Εβδομήκοντα.
Διαχειριστές, παρακαλώ αφήστε το θέμα στο Παράξενο για λίγο μήπως το δει και κανένας μαθηματικός, δικηγόρος, αρχαιογνώστης κλπ. Ευχαριστώ.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 01/08/2006 01:07:15
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Ίσως. Παραμένει πάντως περίεργο, που λέει για τη σελήνη και όχι για τον κόσμο όλο.
Dare To Dream
quote:
Για να μην πάει χαμένη η προφητεία σου medtech (περί ελεύσεως post που ανάμεσα σε άλλους θα κατακρίνει και εσένα), θα σου την πω εγώ λοιπόν.
Το ξερετε οτι κατα την μεταφραση των Εβραικων γραφων στην Κοινη εγιναν τεραστια μεταφραστικα λαθη εξαιτιας της ιδιομορφιας του εβραικου γραπτου λογου?Μαλλον οχι.
Και ξεκοληστε πια με την ιδεα οτι η Σεληνη ειναι ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΩΝ εξωγηινων ΕΒΡΑΙΟΙ.Οι Εβραιοι το μονο που ηθελαν ηταν να αρπαξουν την Γη της Χαναααν και προς το παρον μετα απο χοντρες ηττες (καταστροφη του υποδουλου εβραικου κρατους απο τους Ρωμαιους και Εβραικη διασπορα,εξολοθρευση και αλλεπαληλοι διωγμοι κατα τον Μεσαιωνα,ολοκαυτωμα κατα τον β' παγκοσμιο πολεμο,διωγμοι εβραιων της Σοβιετικης ενωσης απο Σταλιν κτλ)το καταφεραν.Για δηθεν δαιμονιοι απογονοι εξωγηινων οπλισμενοι με υπεροπλα ή δηθεν ευνοουμενοι του Θεου εχουν φαει υπερβολικα χοντρα ηττες δεν νομιζετε?
Edited by - medtech on 01/08/2006 22:32:20
Οι μεταφραστές πολύ δύσκολα θα έπαιρναν κάτι απλό από τη γλώσσα των γιδοβοσκών και θα το μετέτρεπαν σε "αφαίρεση τινός εις ανταπόδοσιν". Οπότε:
- Γιατί άραγε "ανταπόδοση"; Ανταπόδοση τίνος; Ανταπόδοση προς ποιον; Δικηγορικά βίτσια των Εβδομήκοντα;
- Γιατί άραγε, αντί να λέει "μέχρι το τέλος του κόσμου", λέει "μέχρι το τέλος της σελήνης";
Δύο είναι οι προσεγγίσεις:
1. Προ-αποφασίζουμε ποιο είναι το σωστό, και μετά σαν ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ψάχνουμε μανιωδώς στο internet να βρούμε τα στοιχεία υπέρ της άποψης που προ-αποφασίσαμε. Στόχος μας δεν είναι η αναζήτηση της αλήθειας, αλλά να προβάλλουμε το image του επιστήμονα.
2. Διώχνουμε το δικηγόρο, διώχνουμε τα δόγματα που έχουμε στο υποσυνείδητό μας, διώχνουμε τις προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ μελετούμε:
- τα στοιχεία υπέρ της μιας άποψης
- τα στοιχεία υπέρ της άλλης άποψης
- τα στοιχεία υπέρ της τρίτης άποψης
και πάμε να δούμε προς τα που γέρνει η "ζυγαριά".
Αναζητούμε την αλήθεια, δεν αναζητούμε να πουλήσουμε μούρη στους φιλόλογους.
Dare To Dream
Edited by - gentleman on 02/08/2006 00:45:21
Ο εβραικος γραπτος λογος δεν διαθετει συμβολα για φωνηεντα.Επιπλεον γραφουν κολημενα την μια λεξη με την αλλη.Οταν λοιπον εγινε η μεταφραση των κειμενων απο τους 70 στην Κοινη Ελληνικη αυτη η ιδιομορφια οδηγησε σε πολλες παραφρασεις και παρερμηνειες.
ΥΓ Δεν παιζω τον δικηγορο των Εβραιων αν αυτο υπονοεις.Σε πληροφορω οτι δεν τους χωνευω καθολου αλλα την αντιπαθεια μου δεν την στηριζω σε μυθολογικα κειμενα.Τον δικηγορο των Ελληνων παιζω που πρεπει να μαθουν να μην ειναι προβατα.
Μεντεχ έγραψες:
quote:
Δεν παιζω τον δικηγορο των Εβραιων αν αυτο υπονοεις.Σε πληροφορω οτι δεν τους χωνευω καθολου αλλα την αντιπαθεια μου δεν την στηριζω σε μυθολογικα κειμενα.Τον δικηγορο των Ελληνων παιζω που πρεπει να μαθουν να μην ειναι προβατα.
Μακράν το καλύτερο!!!
Και μια ωραία σειρά φωτογραφιών για τον περιούσιο λαό του θεού...
(κατά μάνα, κατά κύρη, έτσι γυιος και θυγατέρα λέει ο σοφός λαός...)
ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ
(Και ΔΕΝ φταίνε τα παιδιά στο Ισραήλ... Ούτε οι πύραυλοι της Χεζμπολλάχ δεν σκοτώνουν αδιακρίτως... Για να μην παρεξηγούμαστε...)
Δημήτρης
ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
quote:
(Και ΔΕΝ φταίνε τα παιδιά στο Ισραήλ... Ούτε οι πύραυλοι της Χεζμπολλάχ δεν σκοτώνουν αδιακρίτως... Για να μην παρεξηγούμαστε...)Δημήτρης
ΟΚ αγαπητέ/ή ellovos;
Δημήτρης
Κι εμείς μεταφράζουμε:
"εν αρχή ην ο Λόγος"
Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Και δεν μπορώ να φανταστώ πως προέκυψε κάτι τόσο περίεργο όπως η "ανταναίρεσις" της σελήνης.
Και μόνο που αναφέρει τη σελήνη είναι περίεργο.
Έθεσα το ερώτημα στους Θεολόγους, αρχαιογνώστες, κλπ στο "Μύθος και Θρησκεία":
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8410
Dare To Dream