- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
glinaaea :
quote:
Με λύπη μου βλέπω ότι εδώ και τόόόόσες σελίδες ασχολούμαστε με το ποια γνώμη θέλουμε να επικρατήσει. Ποιος έχει δίκιο η ΑΓ, ή η φυσική εξέλιξη.Κανένα από τα δυο δεν θα υπήρχε χωρίς το άλλο. Και τα δυο είναι ένα και το αυτό.
Τι λες ανθρωπέ μου ? Είσαι καλά ?
η Αγία γραφή και η εξέλιξη είναι ένα και το αυτό ?
Μήπως είναι το ένα και το αυτό , το μήλο και το αεροπλάνο ?
Ημαρτον .
quote:
Η κάθε δημιουργία διαφορετικής πορείας οφείλεται στην δύναμη της κάθε ψυχής της κάθε οντότητας.
Ποια δύναμη της ψύχης ?
Τι εννοείς με την έννοια "ψυχή" ?
Τι σχέση έχει αυτό με την εξέλιξη και τους μηχανισμούς της ?
Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμμία απολυτως επιστημονική βάση .
IndustrialAngel :
quote:
Το δέντρο είναι το ίδιο, οι χρονολογίες αλλάζουν. Δεν το λέω εγώ αυτός που έκανε την ανακάλυψη το λέει. Τώρα πώς στο μυαλό του καθενός αυτό αναιρεί την εξέλιξη είναι μυστήριο
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Στο μυαλό του τρεχαγίρεβε μπορούν να συμβούν τα πάντα .
Ας πούμε , με την λογική του , αφού δεν ξέρουμε με κάθε λεπτομέρεια το πως δημιουργήθηκε η γή , η γή δεν θα έπρεπε να υπάρχει . Τυπική λογική λιβανισμένου μυαλού ...
Όσο για τον Θεό,βριζεις συνέχεια, λέω και δεν θα το έκανες, αν ήμαστε απο κοντά, νόυμερο...
Η ημιμάθεια σου, πραγματικά σε καταστρέφει...
Απο την άλλη, έχει επισης πλάκα, πως βλέπεις, τις αλλαγές σε όσα έλεγε η Δαρβινική θεωρία....Δηλαδή, για σένα, όταν οι υπολογισμοί βγαίνουν λάθος, σημαίνει, ότι είναι λάθος τα ..εκατομμύρια χρόνια κι όχι η συλλογιστική του φυσιοδίφη;
Δεν σημαινει,ρε ..μπουζούκι, ότι υπήρχε παράλληλλη εξέλιξη ειδών, που δεν έπρεπε, σύμφωνα με τον Δαρβίνο, να μην είναι μαζί;Απλά επιμηκύνουν την χρονική αλυσίδα, κατ εσέ;
Κρίμα που η επιστήμη διαφωνει μαζί σου, παρά τα όσα λέει το δημοσιευμα,όπως αναφέρεις, που συμπληρωνει για να μην χαλάσει "η πίτα", ότι απλά πάνε μερικά ...εκατομμύρια χρόνια πισω η εξέλιξη απο ειδος σε είδος...Εσύ γιατι δεν το λές έτσι;....
Έχεις καταντήσει ..θρηκσόληπτος μιας παρωχημένης ιδέας περί επιστήμης και δεν το έχεις καταλάβει....
Προχώρα...
Πάμε τώρα να σου αποδείξω γιατί κάνεις λάθος
quote:
Κάποια στιγμή, πρέπει, όσο δύσκολο κι αν φαινεται για σένα,Βιομηχανικέ, να διαχωρισουμε τις εξελικτικές διαδικασίες του είδους, όπως σου γράφω εδώ 200 μηνύματα, απο την εξέλιξη απο είδος σε είδος, έχεις κάποια μορφή αχρωματοψίας, ή λεξοψίας και δεν το βλέπεις;
Εσύ δεν είδες που σε ρωτούσα τι εννοείς όταν λες είδος και έλεγες κάτι παιδικούς ορισμούς όταν εγώ ζητούσα τον αυστηρό επιστημονικό ορισμό; Όταν βρεις και ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι είναι είδος (να μου εξηγήσεις πχ γιατί ο λευκός και μαύρος άνθρωπος είναι το ίδιο είδος ενώ η ζέβρα και το άλογο ή το λιοντάρι και η τίγρης είναι διαφορετικά είδη) τότε θα καταλάβεις ότι λες μπούρδες και ότι ο Δαρβίνος έχει δίκιο. Θα ψάξεις άραγε; Έχεις το θάρρος να ψάξεις την αληθινή επιστήμη; Ε; Γυναικούλα;
quote:
Όσο για τον Θεό,βριζεις συνέχεια, λέω και δεν θα το έκανες, αν ήμαστε απο κοντά, νόυμερο...
Η ημιμάθεια σου, πραγματικά σε καταστρέφει...
Εσύ δε χαρακτήρισες σαρδανάπαλους τους 12 Θεούς του Ολύμπου; Να σου θυμίσω
quote:
Τι να πω καλέ μου Γιάπετ; Μπέρδεψες το Θεό με τους ...σαρδανάπαλους
του 12θεου και γι αυτό γράφεις έτσι...Δεν σε παρεξηγώ....Όπως μαθαίνει κανείς..
Όσο γελοίοι σου φαίνονται (και ΜΟΥ φαίνονται) 12 Θεοί που κάνουν παιδιά με τις αδελφές τους και τις μάνες τους ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ γελοίος μου φαίνεται ένας Θεός που δεν ξέρει τι φτιάχνει και όταν φτάνει σε αδιέξοδο κάνει θαύμα για να το διορθώσει. Η΄ θα σεβόμαστε όλες τις θρησκείες ή καμία. Στην πρώτη περίπτωση να ζητήσεις συγγνώμη από τους δωδεκαθεϊστές. Πάντως το να σέβομαι εγώ ένα Θεό που θεωρώ βλαμμένο όταν εσύ δε σέβεσαι κανέναν άλλο εκτός από τον Καραγκιόζη που προσκυνάς είναι άδικο. Ή όλους ή κανέναν. Θα ζητήσεις συγγνώμη που είπες σαρδανάπαλους τους 12?
quote:
Απο την άλλη, έχει επισης πλάκα, πως βλέπεις, τις αλλαγές σε όσα έλεγε η Δαρβινική θεωρία....Δηλαδή, για σένα, όταν οι υπολογισμοί βγαίνουν λάθος, σημαίνει, ότι είναι λάθος τα ..εκατομμύρια χρόνια κι όχι η συλλογιστική του φυσιοδίφη;
Δεν σημαινει,ρε ..μπουζούκι, ότι υπήρχε παράλληλλη εξέλιξη ειδών, που δεν έπρεπε, σύμφωνα με τον Δαρβίνο, να μην είναι μαζί;Απλά επιμηκύνουν την χρονική αλυσίδα, κατ εσέ
Δεν το λέω εγώ, αυτοί που έκαναν την ανάκαλυψη το λένε. Ένας Λαρισαίος βλάχος σχισματικός που προσκυνάει τον Καραγκιόζη και Τρίο Στούτζες ξέρει περισσότερα από ένα Πολωνό παλαιοντολόγο; Κάποιος είχε για "γνώμες ειδικών όχι τυχαίων"...ποιος ήταν; ποιος ήταν; Τσούζει που χρησιμοποιώ τα λόγια σου εναντίον σου;
Ποιοι υπολογισμοί; Κανένας υπολογισμός δεν έγινε από το Δαρβίνο. Δεν είχε τα στοιχεία(τα απολιθώματα) για να κάνει υπολογισμούς. Είδες που δεν ξέρεις τι λες αφού δεν έχεις διαβάσει ούτε ΚΑΝ την προέλευση των ειδών(πολύ περισσότερο βέβαια δεν έχεις διαβάσει τη σύγχρονη εξελικτική θεωρία). Σου έχω πει να κοιτάξεις να μας πεις τι έχεις καταλάβει από την εξελικτική θεωρία κοιτώντας ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ πηγές και όχι τις κριτικές θεωρήσεις των εμπόρων(10 ευρώ το κιλό τα βιβλία, έλα διαλέχτε διαλέχτε,φρέσκο πράμα). Η εξελικτική θεωρία ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ δεν ανατρέπεται από αυτό το εύρημα. Και εξάλλου εγώ έχω παραθέσει πλειάδες ευρημάτων που μιλούν για την ΙΣXY της εξελικτικής θεωρίας. Για να καταλάβω δέχεσαι όλη την επιστήμη; Συζητάμε σοβαρά ή λέμε μπούρδες;
Αυτές εδώ οι ερωτησούλες είναι τζιζ έ; Δεν τολμάς να απαντήσεις; Αν δεν απαντήσεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ το τονίζω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχεις ισχυριστεί περί της εξέλιξης είναι λάθος και έωλα...
quote:
Αν δεν απαντήσεις σε αυτά που σε ρωτάω, η ψευδεπιστημονική αρχή "μοιάζω επειδή είμαι στο ίδιο περιβάλλον" είναι ψεκασμένη κατσαρίδα=ψόφια1. Έχεις έστω και 1 μόνο 1 πείραμα που να πιστοποιεί αυτόν τον ισχυρισμό;Αν όχι είναι έωλος...
2. Οι επιστημονικές παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι ζώα με την ίδια ανάγκη αναπτύσουν αναλογες δομές δηλαδή όμοιες οπτικά αλλά ΠΟΤΕ ίδια γονίδια. ΠΩΣ εξηγείς τις ομοιότητες του DNA; Γιατί να έχει ίδια γονίδια η φάλαινα με τα οποία να εξυπηρετεί ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική ανάγκη από τον άνθρωπο; Έχει για παράδειγμα γονίδια για δάχτυλα και δεν πιάνει τίποτα...Η εξήγηση που δίνει η εξέλιξη είναι ότι έχουμε ένα κοινό πρόγονο με δάχτυλα. Η φάλαινα εξελίχθηκε για να ικανοποιήσει εντελώς διαφορετικές ανάγκες ΑΛΛΑ εξέλιξε την ήδη υπάρχουσα δομή. Για αυτό παραμένουν τα δάχτυλα και κατ'επέκτασιν τα σε ένα βαθμό ίδια γονίδια. Η αξία μιας θεωρίας φαίνεται από το πόσο καλά εξηγεί τον κόσμο. Μπορείς εσύ να εξηγήσεις εξίσου καλά την παρουσία δαχτύλων στη φάλαινα; Η' θα πεις έτσι γούσταρε ο Καραγκιόζης; Μου θυμίζει τον Αλέφαντο, γιατί κάνατε αλλαγή στην αλλαγή; Το έκανα με τον Ιωνικό και μου βγήκε. Γιατί Θεέ-Καραγκιόζη έβαλες δάχτυλα στη φάλαινα, έβαλα στην αρχή και αφού μπορούσε να κολυμπήσει το κράτησα...
3. Γιατί έχουμε τέτοια ποικιλία στη ζωή του πλανήτη αφού όλα ζουν στο ίδιο περιβάλλον; Γιατί να μη διαλέξει το βέλτιστο σχέδιο ο Καραγκιόζης που προσκυνάς και να μας κάνει όλους ίδιους;
4. Ποια η πιθανότητα να επιζήσουν ζώα τα οποία έχουν "περιορισμό" στην εξέλιξη αν ας πούμε έρθει μια εποχή παγετώνων; Χρειάζονται θαύμα από τον Καραγκιόζη; Πώς αλλιώς μπορούν να επιζήσουν;
Edited by - IndustrialAngel on 21/04/2010 16:12:11
Οι 12θεοι, ήταν σαρδανάπαλοι, δεν τους χαρακτηρίζω εγώ, αυτοχαρακτηρίζονται με τις πράξεις τους,εσύ πάλι το ρουφιάνο βρήκες να κάνεις;
Και δεν περιμενα τη σοφία του Θεού να την κατανοούσες,εσύ θέλεις αυτοκινητάκια, ακόμη, αλλά,το να το συγκρίνεις,το τέλειο σύμπαν, με τις ανωμαλίες των 12, έ είσαι πολύ πιτσιρικάς,τελικά!!!Χρησιμοποιείς τα λόγια μου εναντιον μου;
Πας καλά ωρέ νόυμερο;Αν ταιράζουν, δεν έχει καμιά σημασία;
Τόσο γκάου είσαι πια;
quote:
Και δεν περιμενα τη σοφία του Θεού να την κατανοούσες,εσύ θέλεις αυτοκινητάκια, ακόμη, αλλά,το να το συγκρίνεις,το τέλειο σύμπαν, με τις ανωμαλίες των 12, έ είσαι πολύ πιτσιρικάς,τελικά!!
Αντιφατικός όπως πάντα. Πρώτον, είναι "λίγος" ο άνθρωπος μπροστά στη σοφία του Θεού ή δεν είναι; Ο άλλος ο ευρωπαίος το έχει κάνει ρήση ζωής. Όπως λέει και ο Ηράκλειτος λοιπόν τη σοφία του Θεού δεν την κατανοεί κανένας. Το να ισχυρίζεσαι για μένα (ή για οποιδήποτε άνθρωπο) ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο του Θεού και υπαινικτικά να θεωρείς ότι εσύ καταλαβαίνεις είναι απαράδεκτο. ΟΛΟΙ μας δεν καταλαβαίνουμε και ΜΟΝΟ ο Θεός καταλαβαίνει τη σοφία του Θεού! Ποιος νομίζεις ότι είσαι ΕΣΥ βλαχαδερό να μου πεις εμένα αν καταλαβαίνω τη σοφία του Θεού; Τι νομίζεις ότι είσαι ρε; Θεός; Άγιος; Μιλάς με το Θεό; Είσαι ανώτερος; ΡΕ αντίχριστε σχισματικέ γέρο ξέρεις τι λες; Αφού είσαι ανώτερος γιατί σε βούλωσα και κάνεις τον τυφλό ότι δεν είδες τις άλλες ερωτήσεις μου; Ε ανώτερε;Γιατί κάνεις πώς δε βλέπεις;
Έχω ΗΔΗ αποδείξει ότι αν ο Θεός ήταν υπάλληλος μου σε βιομηχανία και μου έφερνε σχέδια επιπέδου ζωντανού οργανισμού θα τον απέλυα. Ούτε σε αυτό απάντησες όμως. Απορία ψάλτου βηξ και εδώ; Ε; Ε; Ε;
Αυτοκινητάκια αυτοκινητάκια αλλά σε βούλωσα. Ε; Βούλωσες; Δεν ακούω; Ε;
Πότε βρε νούμερο, έφερες ΕΣΎ έστω κι ένα πείραμα, εκτός απο θεωρία δίχως αποδείξεις, για να περιμένεις να σου φέρω σε πείραμα το αυτονόητο, ότι όλα τα ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ...
Τι πείραμα βρε ανεγκέφαλε, για τις συνθήκες ζωής, στον πλανήτη μας;
Η ζωή η ίδια,δεν σου φτάνει;
Μας κούφανες πάλι, γιατί;...
Ξέρω φιλε allzzaro ότι είναι θέμα αχρωματοψίας να δεις ποιός βρίζει,αλλά,κι εσύ, μην το επιχειρείς..Δεν τα καταφέρνεις....
Στην επιστήμη, αν ΔΕΝ μπορείς να υποστηρίξεις με πείραμα ή επαναλαμβανόμενη παρατήρηση αυτά που λες τότε ΔΕΝ ισχύει αυτό που ισχύριζεσαι. Αν κατά παραδοχή σου δεν υπάρχουν πειράματα τότε λυπάμαι άλλα δεν είσαι πιστευτός
Απάντησε μια φορά σε ένα απο όσα λέμε, βρε νούμερο, λεω, μην γυρνάς όλη την ώρα αλλού την συζήτηση, με το λαικισμο και την υστερία σου..
Προσπαθείς να λαικίζεις,σαν τον ...Καρατζαφέρη και τον Τσίπρα...Ρε μπας και πας για βουλευτής;
Σου έχω θέσει τις 4 ερωτήσεις
quote:
1. Έχεις έστω και 1 μόνο 1 πείραμα που να πιστοποιεί αυτόν τον ισχυρισμό;Αν όχι είναι έωλος...
2. Οι επιστημονικές παρατηρήσεις έχουν δείξει ότι ζώα με την ίδια ανάγκη αναπτύσουν αναλογες δομές δηλαδή όμοιες οπτικά αλλά ΠΟΤΕ ίδια γονίδια. ΠΩΣ εξηγείς τις ομοιότητες του DNA; Γιατί να έχει ίδια γονίδια η φάλαινα με τα οποία να εξυπηρετεί ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική ανάγκη από τον άνθρωπο; Έχει για παράδειγμα γονίδια για δάχτυλα και δεν πιάνει τίποτα...Η εξήγηση που δίνει η εξέλιξη είναι ότι έχουμε ένα κοινό πρόγονο με δάχτυλα. Η φάλαινα εξελίχθηκε για να ικανοποιήσει εντελώς διαφορετικές ανάγκες ΑΛΛΑ εξέλιξε την ήδη υπάρχουσα δομή. Για αυτό παραμένουν τα δάχτυλα και κατ'επέκτασιν τα σε ένα βαθμό ίδια γονίδια. Η αξία μιας θεωρίας φαίνεται από το πόσο καλά εξηγεί τον κόσμο. Μπορείς εσύ να εξηγήσεις εξίσου καλά την παρουσία δαχτύλων στη φάλαινα; Η' θα πεις έτσι γούσταρε ο Καραγκιόζης; Μου θυμίζει τον Αλέφαντο, γιατί κάνατε αλλαγή στην αλλαγή; Το έκανα με τον Ιωνικό και μου βγήκε. Γιατί Θεέ-Καραγκιόζη έβαλες δάχτυλα στη φάλαινα, έβαλα στην αρχή και αφού μπορούσε να κολυμπήσει το κράτησα...
3. Γιατί έχουμε τέτοια ποικιλία στη ζωή του πλανήτη αφού όλα ζουν στο ίδιο περιβάλλον; Γιατί να μη διαλέξει το βέλτιστο σχέδιο ο Καραγκιόζης που προσκυνάς και να μας κάνει όλους ίδιους;
4. Ποια η πιθανότητα να επιζήσουν ζώα τα οποία έχουν "περιορισμό" στην εξέλιξη αν ας πούμε έρθει μια εποχή παγετώνων; Χρειάζονται θαύμα από τον Καραγκιόζη; Πώς αλλιώς μπορούν να επιζήσουν;
Και απάντησες μόνο την πρώτη λέγοντας ότι ΔΕΝ έχεις πειράματα και στοιχεία άρα τα περί κοινού πλανήτη είναι έωλα και ΨΕΥΔΗ. Δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ γραμμένο αυτό σε κανένα βιβλίο βιολογίας. Αλλά δεν είμαι απόλυτος σου ζήτησα να το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και απέτυχες... άρα λες ΜΠΟΥΡΔΕΣ
Απλή ερώτηση. Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει στο νερό και να τρώει φυτοπλαγκτόν; Αν όχι γιατί η φάλαινα μοιάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με τον άνθρωπο από ότι με τα ΨΑΡΙΑ που μοιράζονται ΤΟ ΙΔΙΟ περιβάλλον και την ίδια τροφή. Μπορείς να το εξηγήσεις; Αν όχι επανερχόμαστε στο ότι η ψευδεπιστημονική σου θεωρία είναι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ και ΔΕΝ μπορεί να εξηγήσει τον κόσμο
Το ποιος είναι δειλός και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια είναι νομίζω σαφές.