ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ANAZHTΩNTAΣ τoν Mπάρκουλη... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

- ANAZHTΩNTAΣ τoν Mπάρκουλη... - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις

Valnta61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
24/03/2004, 23:20:01
Το βλέπω να έχουμε συντομότερα νέα από τον Admin , ο οποίος μετά την εξαφάνισή του τις τελευταίες ημέρες, μπαρκουλάται ακόμα...

ADMINNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Μηνννννννννννννννννννννννν
κλειδώσεις πλίζ το θεματάκι αυτό της μπάρκουλης )

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

thothΙδρυτικό Μέλος
24/03/2004, 23:52:07
Νομίζετε ότι είναι τυχαία η σχέση της λέξης μπάρκουλης με την αναζήτηση;;;

Όχι βέβαια.

Μπαρκουλάτε... εεε... συγνώμη... αναζητάτε ήθελα να πω... την ετυμολογία στην ελληνική γλώσσα αλλά αυτό είναι λάθος.

Ο Μπάρκουλης σύμφωνα με την Ελληνοαμερικανίδα Ιστορικό Anna Zitisis είναι ένα από τα άτομα αναζητητές που ψάχνουν την Ιθάκη τους.

Για αυτό πιο σωστά είναι στον πληθυντικό οι Μπαρκούλησ-ες (κατά το λατινικό τρόπο) και με αυτό το όνομα πρέπει να μπαρκουλίζουμε... συγνώμη να αναζητάμε ήθελα να πω... αυτούς τους θρυλικούς αναζητητές.

Λοιπόν. Στο δια τάυτα!

Υπάρχει μεγαλύτερος και πιο θρυλικός αναζητητής στην ιστορία από τον Οδυσσέα; Όχι βέβαια.

Από αυτόν που με το πλοίο του αναζητούσε την Ιθάκη του προήλθαν οι Μπαρκούλησ-ες.

Πως;

Μα το λέει η λέξη... Bark (=σκάφος)και Ulysses (=Οδυσσέας)

BarkUlyss-es

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:13:58
νεκρός.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

thothΙδρυτικό Μέλος
25/03/2004, 00:29:11
quote:
νεκρός.

Βρε Αμαλία. Κάνε λίγο πως το σκέφτεσαι !!!

Πως θα μπερδέψουμε... εεε... να πείσουμε ήθελα να πω, τον ADMIN ότι το θέμα είναι σοβαρό και έχει μυθολογικές προεκτάσεις.

Λίγο Οδυσσέας από δω λίγο Μπαμπινιώτης από εκεί, που θα πάει, θα τον κάνουμε να αφήσει ανέπαφο το topic αυτό.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:36:13
Μα το πρόβλημα είναι, πως μας σνομπάρει!
επιδεικτικά!!!

κάνε κλικ!

thothΙδρυτικό Μέλος
25/03/2004, 00:39:15

Ποιος με φώναξε;;;;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

25/03/2004, 00:51:49
Θεωρώ πως από τούδε και στο εξής μπορεί όλη η ελεύθερη, τω πνεύματι, ομήγυρης των Φόρα αυτών να ανακράζει:

"Κορίτσια... η Αναζήτηση!!"

(=Νεκρός)

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

25/03/2004, 01:15:48
που εκφρασμένο στα μαθηματικά, είναι κάπως έτσι:

Αν =

...
τότε,

,
o
!!!

κάνε κλικ!

25/03/2004, 11:33:56
Nομίζω πως αυτό το θέμα έχει ανοιχτεί σε λάθος μέρος.
Θα ζητούσα να μεταφερθεί στο "Mύθος κ Θρησκεία".
(βλ. παρόμοια περιστατικά "Στέλιος Kαζαντζίδης")
Eυχαριστώ τον πατέρα που ακόμα μια φορά μοιράστηκε μαζί μας
το φως της γνώσης.
Eυχαριστώ επίσης την Aμαλία που μπήκε στα βαθιά νερά
κ μας έκανε γνωστή τη μαθηματική έκφραση του φαινομένου.
Eυχαριστώ τον jejebe που έκανε τον κόπο κ ήρθε σε επικοινωνία
με τον κ. Mπαμπινιώτη για τις γλωσσικές προεκτάσεις του φαινομένου.
Eυχαριστώ κ την Kάτια που μας έδειξε τις κοινωνικές προεκτάσεις αυτού.
Eυχαριστώ πάρα πολύ τον Admin που απουσιάζει.
Tέλος, ευχαριστώ τον Θεό που δεν εμφανίστηκε η Παναγιώτα για να παραπονεθεί.

25/03/2004, 11:33:56
Από ότι βλέπω τα μεσάνυχτα έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία δυστυχώς δεν συμμετείχα. Προσπαθούσα να μπαρκουλήσω πληροφορίες σε σχέση με το θέμα μας. Αλλά από ότι φάνηκε ο αγαπητός thoth βρήκε την απάντηση!!! Νασαι καλά φίλε μου...

Ήδη έχει ξανα-επικοινωνήσει μαζί μου ο κ. Μπαμπινιώτης (τον οποίο ενημέρωσα και για τις τελευταίες εξελίξεις) ο οποίος ενδιαφέρεται ΠΑΡΑ πολύ για το θέμα. Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (τι σήμερα... μέχρι τώρα) ή πρόκειται να υλοποιηθούν σύντομα σε σχέση με το θέμα είναι οι εξής:

1) Ενημέρωση / εμπλουτισμός του ελληνικού λεξιλογίου με τη λέξη "Μπάρκουλης"
2) Απονομή του βραβείου Herder στο thoth. Με συγχωρείς φίλε μου αλλά μόλις του είπα ότι βρήκες την ετυμολογία της λέξης... τρελάθηκε... και άρχισε να ωρύεται... ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ, ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΥΛΗ... να σου θυμήσω ότι το βραβείο Herder απονέμεται σε προσωπικότητες που με το έργο τους έχουν συμβάλει στην επιστήμη και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους, ενώ συνοδεύεται από το ποσό των 30.000 γερμανικών μάρκων!!! Άντε σε καλή μεριά!!!
3) Χορήγηση 3 υποτροφιών από το Ίδρυμα SASAKAWA της Ιαπωνίας στους amalia, Valnta, katia και jejeje για την περαιτέρω ανάπτυξη και καλλιέργια των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων τους για το θέμα "Ο δρόμος προς την Μπάρκουλη της αλήθειας". Το ίδρυμα έχει έδρα στο Τόκυο της Ιαπωνιας, αποτελεί ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό και διοικείται από ανεξάρτητα Διοικητικά Συμβούλια. Σκοπό έχει να συνδράμει στη βελτίωση ενός ταχύτατα μεταβαλλόμενου και χωρίς σύνορα κόσμου ενώ μεταξύ άλλων προωθεί την πνευματική και επιστημονική δράση στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Μπράβο μας παιδιά... και εις ανώτερα!!
4) Δημιουργία ομάδας στην οποία θα ανατεθεί το έργο σχεδιασμού και οργάνωσης μεταπτυχιακού στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής με τίτλο ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα.... περιμένει ιδέες (πρόγραμμα, ώρες, κ.λπ.)
5) Εκτενής επικοινωνιακή πολιτική στο κοινό για το θέμα. Μου είπε ότι είχε συνομιλίες με εταιρία marketing (δεν θέλω να αναφέρω το όνομα για ευνόητους λόγους) για το σχεδιασμό της στρατηγικής σε σχέση με το θέμα. Μου είπε χαρακτηριστικά: "Μην αιφνιδιαστείς αν δεις στην τηλεόραση διαφήμιση σε primary zone (την ώρα του Fame Story-- το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς) με θέμα τον Μπάρκουλη", άσε τα άλλα για ημερίδες, συνέδρια, κ.λπ., κ.λπ.

Με λίγα λόγια το θέμα αποκτά ενδιαφέρουν. Οπότε αγαπητέ Admin νομίζω ότι δεν πρέπει να κλειδώσεις το topic. Μιλάμε για το καλό του τόπου.
Αυτά μέχρι τώρα....
Φιλιά
Γιάννης

..."follow me" the wise man said, but he walked behind...

25/03/2004, 11:36:24
Kοιτάζοντας την ώρα που έκανε post ο Γιάννης κ συσχετίζοντάς την με την δική μου..
ZHTΩ TH METAΦOPA TOY ΘEMATOΣ ΣTO "ΠAPAΞENO"!!!

12/11/2008, 23:09:06
quote:
toxotis

Και να πω, πως όσο κι αν "μαγεύομαι" από τον κόσμο τούτο του βυθού, δεν ξεχνώ γιατί είμαι εκεί. Επιθυμία μου είναι να βελτιωθώ ως άνθρωπος και αν ότι αποκομίζω από τις "βουτιές" δεν αποκρυσταλλώνεται σταδιακά στην εδώ διάσταση, θαρρώ πως γίνεται το αντίθετο της "Ανα-Ψυχης".

Δηλαδή, γίνεται υποκατάστατο της "εδώ" πραγματκότητας. Μία τάση φυγής, που σε τίποτε δεν διαφέρει από τη χρήση ναρκωτικών ή ψυχαιδελικών ουσιών...

Είναι σαν να μην αποκομίζουμε τα δώρα από τη βουτιά στη θάλασσα μας. Και είναι τότε δυο φορές πιο επικύνδινο ως πρακτική.

Πολύ πιθανόν να υπάρχει μέσα σου κάτι πολύ άσχημο, ένα βίωμα π.χ που να σου άφησε μια πολύ βαθιά πληγή. Η κατάδυση, ναι, είναι μια διέξοδος. Δεν θα έλεγα πως είναι τάση φυγής. Περισσότερο για μένα, είναι μια διέξοδος από το άγχος, από το στρες, απ' όλη αυτήν την φασαρία, ένα είδος μοναχισμού, μια απόδραση από την βαβούρα, την κοσμοσυρροή, το μπάχαλο της ζωής μας ... έτσι όπως την φτιάξαμε ...

12/11/2008, 23:26:47
quote:
Χμμμ, κάτι μου λέει πως εκεί που θα εισβάλλω, επειδή δεν ξέρω τι θα συναντήσω, θα πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα.
Άρα θα πρέπει να εφοδιαστώ με όλα τα απαραίτητα εργαλεία π.χ. στολή από νεοπρέν για να μήν κρυώσω, μαχαίρι, κ.τ.λ.
Το ένστικτο, με άλλα λόγια με αποτρέπει από μια εξερεύνηση προφανώς γιατί κάτι μου λείπει αλλά δεν ξέρω τί...

Σαφώς. Ο "εξοπλισμός" μας είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην "κατάδυση". Πρέπει να είναι καλο-διατηρημένος, αποτελεσματικός. Όπως και να 'χει φίλε helios2012, να ξέρεις πως όταν βρεις αυτό που σε "κρατάει", αυτό που σε αποτρέπει να μπεις σ' αυτήν την πόρτα ή τις πόρτες, όταν λοιπόν το ανακαλύψεις αυτό ... τότε η πόρτα αυτή ή οι πόρτες αυτές, δεν θα υπάρχουν πια ... θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας ... Βέβαια, ίσως εμφανιστούν κάποιες άλλες, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι ...

Edited by - zip on 12/11/2008 23:28:53

12/11/2008, 23:54:54
Οι δυσκολίες στην ζωή μας, τα τείχη, οι κλειστές πόρτες, οι περιφράξεις και τα συρματοπλέγματα, εμφανίζονται όταν εμφανίζεται μέσα μας αυτό το ακαθόριστο που μας αποτρέπει να τα ξεπεράσουμε. Μόλις αυτό το ακαθόριστο γίνει καθορισμένο, μόλις αυτό το αόριστο γίνει ορισμένο, μόλις πάρει χαρακτήρα, τότε τίποτε απ' όλα αυτά δεν υπάρχει μπροστά μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας ακάθεκτοι. Ίσως, πιο κάτω, στην επόμενη στροφή, να συναντήσουμε άλλα τείχη, άλλες κλειστές πόρτες κι άλλα συρματοπλέγματα. Και πάλι κάτι άλλο ακαθόριστο να μας αποτρέπει να τα προσπεράσουμε. Αυτό όμως είναι το παιχνίδι, έτσι είναι το παιχνίδι και αυτό το παιχνίδι ονομάζεται ΖΩΗ, ονομάζεται ΥΠΑΡΞΗ.
13/11/2008, 00:17:02
Σήμερα στον δρόμο βρήκα μια αφίσα :

"Ο διαλογισμός μοιάζει με την κατάδυση στον βυθό της θάλασσας, όπου το κάθε τι είναι ήρεμο και γαλήνιο. Ακόμη κι αν στην επιφάνεια υπάρχουν πλήθος κύματα, ο πυθμένας της θάλασσας μένει αδιατάραχος. Στα έσχατα βάθη της, η θάλασσα παραμένει σιωπηλή." Sri Chinmoy

Αυτό έγραφε.

toxotisΜέλος
13/11/2008, 00:27:13
quote:
uote:toxotis

Και να πω, πως όσο κι αν "μαγεύομαι" από τον κόσμο τούτο του βυθού, δεν ξεχνώ γιατί είμαι εκεί. Επιθυμία μου είναι να βελτιωθώ ως άνθρωπος και αν ότι αποκομίζω από τις "βουτιές" δεν αποκρυσταλλώνεται σταδιακά στην εδώ διάσταση, θαρρώ πως γίνεται το αντίθετο της "Ανα-Ψυχης".

Δηλαδή, γίνεται υποκατάστατο της "εδώ" πραγματκότητας. Μία τάση φυγής, που σε τίποτε δεν διαφέρει από τη χρήση ναρκωτικών ή ψυχαιδελικών ουσιών...

Είναι σαν να μην αποκομίζουμε τα δώρα από τη βουτιά στη θάλασσα μας. Και είναι τότε δυο φορές πιο επικύνδινο ως πρακτική.

Πολύ πιθανόν να υπάρχει μέσα σου κάτι πολύ άσχημο, ένα βίωμα π.χ που να σου άφησε μια πολύ βαθιά πληγή. Η κατάδυση, ναι, είναι μια διέξοδος. Δεν θα έλεγα πως είναι τάση φυγής. Περισσότερο για μένα, είναι μια διέξοδος από το άγχος, από το στρες, απ' όλη αυτήν την φασαρία, ένα είδος μοναχισμού, μια απόδραση από την βαβούρα, την κοσμοσυρροή, το μπάχαλο της ζωής μας ... έτσι όπως την φτιάξαμε ...

Θαρρώ καλέ μου zip, πως δεν πρόσεξες το "αν". Τοποθετήθηκα έτσι ορμώμενη από την κουβέντα μας, όπου νομίζω ο ήλιος έλεγε πως δεν θα ήθελε να βγει από εκεί, λόγω της μαγείας και της τεράστειας αντίθεσης με την εδώ πραγματικότητα.

Δεν είπα πως για μένα είναι αντικατάστατο πραγματικότητας, το ακριβώς αντίθετο. Θεωρρώ πως πέρα από την γαλήνη και την διέξοδο που προσφέρει, αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο. Ένα εργαλείο αν θες για την εξέλιξη και τη βελτίωση μας εδώ. Δηλαδή, καλές όλες αυτές οι εμεπειρίες, αλλά να μην γίνουμε ένα είδος αναχωρητές. Αντίθετα να πάρουμε τα δώρα και να τα χρησιμοποιήσουμε εδώ και τώρα στην καθημερινότητα μας.

Δηλαδή "αν" δεν παίρνω μαζί μου τα δώρα του βυθού, μετά την "έξοδο", για να "βοηθηθώ" στην εδώ πραγματικότητα, την Ζωή, τότε η "βουτιά" ναι μεν είναι ένα ωραίο παιχνίδι, μια ωραία διέξοδος, αλλά δεν πετυχαίνει ως εργαλείο, την πλήρη Ανά-ψυχή, την Ανάταση της Ψυχής.
Σε βάθος χρόνου γίνεται μια απλή "διέξοδος" σε ένα "μαγικό κόσμο" και αυτό είναι πολύ ... λίγο για την κατάδυση.

Αυτό εννοούσα ως "επικύνδινο". Δηλαδή πέρα από τους όποιους άλλους κινδύνους, διατρέχεις τον κίνδυνο να μη θέλεις να ζήσεις στην εδώ πραγματικότητα.

Τώρα αν αυτή η τοποθέτηση μου -πλήρέστερα ανεπτυγμένη- σε παραπέμπει σε βαθύ τραύμα... τι να πω. Όλοι μας θαρρώ λίγο πολύ κουβαλάμε κάποια βιώματα ή τραύματα και δεν θα ισχυριστώ πως δεν ισχύει και για 'μένα.

Όμως ακριβώς και σε τέτοια τραύματα, στην "αποθεραπεία" τους μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη η κατάδυση. Και σίγουρα πιο "οφέλιμη" έτσι από το να είναι μια "απλή" διέξοδος -παρόλο που αναγνωρίζω τη χρησιμότητα της διεξόδου στη σημερινή εποχή.

http://vickytoxotis.blogspot.com

toxotisΜέλος
13/11/2008, 02:19:08
quote:
"Ο διαλογισμός μοιάζει με την κατάδυση στον βυθό της θάλασσας, όπου το κάθε τι είναι ήρεμο και γαλήνιο. Ακόμη κι αν στην επιφάνεια υπάρχουν πλήθος κύματα, ο πυθμένας της θάλασσας μένει αδιατάραχος. Στα έσχατα βάθη της, η θάλασσα παραμένει σιωπηλή." Sri Chinmoy

Την ίδια παομοίωση κάνει και ο Τσόπρα νομίζω ή ο Ντυερ...
Όπου τα κύματα-η επιφάνεια είναι η εδώ πργματικότητα. Καθώς στην καθημερινότητα μας είμαστε "εκτεθειμένοι" στις "εξωτερικές συνθήκες":
αέρα, ήλιο, κτλ. Ο αέρας αναταράσει την επιφάνεια, μπορεί να σηκώσει τεράστια κύματα, όμως ο βυθός μένει ανεπηρέαστος...

http://vickytoxotis.blogspot.com

13/11/2008, 14:58:05
quote:
toxotis

Δεν είπα πως για μένα είναι αντικατάστατο πραγματικότητας, το ακριβώς αντίθετο. Θεωρρώ πως πέρα από την γαλήνη και την διέξοδο που προσφέρει, αποτελεί ένα μεγάλο σχολείο. Ένα εργαλείο αν θες για την εξέλιξη και τη βελτίωση μας εδώ. Δηλαδή, καλές όλες αυτές οι εμεπειρίες, αλλά να μην γίνουμε ένα είδος αναχωρητές. Αντίθετα να πάρουμε τα δώρα και να τα χρησιμοποιήσουμε εδώ και τώρα στην καθημερινότητα μας.

Δηλαδή "αν" δεν παίρνω μαζί μου τα δώρα του βυθού, μετά την "έξοδο", για να "βοηθηθώ" στην εδώ πραγματικότητα, την Ζωή, τότε η "βουτιά" ναι μεν είναι ένα ωραίο παιχνίδι, μια ωραία διέξοδος, αλλά δεν πετυχαίνει ως εργαλείο, την πλήρη Ανά-ψυχή, την Ανάταση της Ψυχής.
Σε βάθος χρόνου γίνεται μια απλή "διέξοδος" σε ένα "μαγικό κόσμο" και αυτό είναι πολύ ... λίγο για την κατάδυση.

Αυτό εννοούσα ως "επικύνδινο". Δηλαδή πέρα από τους όποιους άλλους κινδύνους, διατρέχεις τον κίνδυνο να μη θέλεις να ζήσεις στην εδώ πραγματικότητα.

OK, no problem, μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος.

13/11/2008, 16:48:21
quote:
toxotis

1. Για μένα είναι συνήθως Άνοδος, Ανάβαση -εξού και τα ανάλογα -πιθανολογώ- μοτίβα γαλαξιών και όχι βυθών, μολονότι είναι απαραίτητο ένα "βούλιαγμα" μέσα μας πριν από το πέταγμα...
Πάντοτε με τράβαγε το "πέταγμα" περισσότερο από την "βουτιά".
Λέτε να έχει και κάποιες ουσιαστικές διαφορές? Δηλαδή, ναι με και στα ύψη η αναπνοή χρειάζεται προσαρμογή, όπως στο βάθος της θάλασσας, άλλα μήπως βουτάμε σε άλλους "χώρους"?
Μήπως κάπου το Υπο-συνείδητο, η συνείδηση και το Υπέρ-συνείδητο έχουν κάποιες αναλογίες και εδώ?

Μήπως έχουν και νόημα σχετικά με την πηγή, προέλευση μας? Άλλοι από υγρό στοιχείο, άλλοι από φωτιά ή αέρα, τα άστρα...???

Πολλά ερωτήματα μαζί, αλλά ας είναι νομίζω θα δόσει τροφή στη φωτιά της συζήτησης μας

Ο Ηράκλειτος έχει δώσει νομίζω την απάντηση > "Οδός άνω κάτω, μία".

01/04/2009, 22:33:25
Γεια σας.

Φιλε zip εξαιρετικη η εργασια σου,θα μπορουσες να την βαλεις σε
βιβλιο.

Θελω να σε ρωτησω σχετικα με την καταδυση, ειναι εφικτο ενας ανθρωπος αντι να παει ο διος στον βυθο να στηλει ενα εργαλειο?

π.χ. μια καμερα μεσω ενος σωληνα. Αυτη η καμερα θα του στελνει πληροφοριες.