ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

CYBERMASTER57 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
CYBERMASTERΜέλος
10/10/2004, 17:07:03
ΓΚΟΥ ΧΟΥ ΓΚΟΥ ΧΟΥ!!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΚΑΙΡΟΥΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ ΠΟΛΥ)!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΩ ΖΩ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ) ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ "ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΦΗΒΟΣ ΥΣΤΕΡΑ ΕΝΙΛΗΚΟΣ ΜΕΤΑ ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΤΟΜΟ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!!
ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Η ΖΩΗ ΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΑΤ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ!!!!
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!!
ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΤΟ????

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ............

ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ????

------------------------

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

[img]http://www.dlarc.org/n3sig/fireinthesky2.JPG" width="480" height="360">

10/10/2004, 17:21:08
Αγαπητέ Cybermaster υπάρχουν ουκ ολίγα topics μ' αυτο το θέμα.
Ψάξε και λίγο, δε κάνει κακό.
Πρωτ'απ'όλα σκέψου πού μπορεί να υπαρχει ενα τέτοιο θέμα;
Στο αχλαδότυρο; Μπα χλωμό...
Στο -=ΣΟΦΙΑ=- ; Πολύ πιθανό
Στο -=ΓΝΩΣΗ=- ; Ίσως...
Στο -=ΨΥΧΗ=- ;Χμμμ...δε ξερω...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
JimmerlusΜέλος
10/10/2004, 17:50:10
Φίλε Cybermaster δηλαδή αν δεν είχες όρια στη ζωή σου τί θα έκανες;

Και τί θεωρείς όριο σε αυτήν τη ζωή;

Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei

10/10/2004, 18:59:10
Για να πάρεις πλήρη απάντηση πρέπει να βρείς καπιον που το βρήκε ;

Το σοφό ρητό ταιρίαζει πολυ εδώ είναι καλυτερα 1 μερά ελέυθερης ζωής παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή . Για αυτό και μαλλον το νοήμα Ειναι αυτή ή μέρα .

cyber και εγώ οπώς εσένα είμαι δεν μου αρέσουν τα όρια , από την στιγμη που κανεις αυτό που θες και σπας τα όρια δυσκολέυει η κατάσταση . Για παράδειγμα ο Σωκράτης ή ακόμα και ο Χρίστος τόλμησαν να πουν ακραία πράγματα , στο τέλος πεθαναν (και στην περίπτωση του χριστου πιστευώ πως εγίνε μερος του συστήματος μετά θάνατον )Αν ήταν συνηθισμένοι μαλλον δεν θα ήταν αυτοι που γνωρίζουμε .

Καποιός μεγαλύτερος μου και θα ελεγέ τα όρια μας δείχνουν τον δρόμο , πιστευώ πως τα όρια τα σημέρινα δεν μας δείχνουν κανένα δρόμο αλλα μας παγιδευουν σε συγγεκριμενα μονοπάτια . Ακόμα και αν κανεις το σωστό αν δεν γνωρίζεις πως το κανεις στο τέλος θα κάνεις το άδικο .
Και οι καταστάσεις δέιχνουν πως το συστήμα παράμενει το ίδιο και ενοιές όπως της ελευθερίας αλλάζουν σε αυτό .

Και το συστήμα είναι ο ανθρώπος , άρα ο ανθρώπος δεν πολύαλλαζει .

Αν ξεκινούμε από το 0 πως γινέτε να φτάνουμε στο πλιν αιώνια είναι η ερώτησεη μου για όλους μας

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

old tigerΜέλος
10/10/2004, 21:46:28
Πριν από λίγο άκουσα στις ειδήσεις για έναν 32χρονο υπολοχαγό, που είχε παντρευτεί πριν από λίγους μήνες και έκανε βόλτα με την σύζυγό του, νομίζω στην Ερμού. Όπως περπάταγε έξω από ένα κατάστημα της Εθνικής τράπεζας τον χτύπησε ένα μάρμαρο στο κεφάλι, που προφανώς δεν ήταν καλά στερεομένο. Ο άνθρωπος όπως είπε το ρεπορτάζ χαροπαλεύει στο 401 ΓΣΝΑ.
Λοιπόν αγαπητέ Cybermaster είναι άσχετο το παραπάνω συμβάν? Μάλλον όχι και θα σου εξηγήσω.
Αναφέρεις
quote:
ΘΑ "ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΦΗΒΟΣ ΥΣΤΕΡΑ ΕΝΙΛΗΚΟΣ ΜΕΤΑ ΝΕΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΤΟΜΟ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!!!!
ΕΓΩ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ Η ΖΩΗ ΩΣ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΑΤ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ!!!!

Έχεις κάνει συμβόλαιο με κάποιον ότι θα περάσεις όλες αυτές τις ηλιακές καταστάσεις? Αν ναι...πάω πάσο
Αν όχι...που είναι και το πιθανότερο...
Ξέρεις, όχι μόνο εσύ αλλά όλοι μας, εάν θα ζούμε στο επόμενο λεπτό,δευτερόλεπτο?
Δυστυχώς ακούω συνέχεια γύρω μου όλους να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Αντί να ζουν το τώρα σχεδιάζουν τι θα κάνουν μετά από χ,ψ,ζ χρόνια. Κάνουν αυτό και χάνουν το ΤΩΡΑ. Και εάν τελικά ζήσουν αρκετά χρόνια και σκεφτούν την στιγμή που πεθαίνουν ότι τελικά όλο σχεδίαζαν τι θα κάνουν στο μέλλον και τους ξέφευγε η ζωή μέσα από τα χέρια. Αποτέλεσμα? Κουλουράκι, που έλεγε και κάποιος παλιός μου καθηγητής.
Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι κάποιος που δεν έχει ιδέα από εσωτερισμούς και αμπελοφιλοσοφίες, αλλά απλά ξέρει να ζει την κάθε στιγμή, να χαίρεται, να λυπάται,να νικάει, να τρώει τα μούτρα του, αλλά πάνω από όλα να αγωνίζεται, δεν πρόκειται να χάσει την ζωή μέσα από τα χέρια του. Επίγνωση και βιωματική αίσθηση της κάθε στιγμής. Μπορούμε? Ναι, πιστεύω πως ναι.
Αν το επιτύχεις αυτό, κατά ένα μαγικό τρόπο η ζωή σου απλοποιείται. Όλα γίνονται ευκολότερα.

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

11/10/2004, 14:33:42
quote:
Το σοφό ρητό ταιρίαζει πολυ εδώ είναι καλυτερα 1 μερά ελέυθερης ζωής παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή . Για αυτό και μαλλον το νοήμα Ειναι αυτή ή μέρα .

Καλυτερα μιας ωρας σκλαβια και φυλακη , παρα σαραντα χρονια σκλαβια και φυλακη.

ΚΑΝΕΝΑΣ

11/10/2004, 16:46:07
Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο θέμα που έβαλες cybermaster υπάρχουν στο βιβλίο "Αναζητώντας νόημα ζωής και ελευθερίας" του Victor E. Frankle, ενός ψυχίατρου που επέζησε από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία. Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο και αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που δύσκολα αποδίδω σε κάτι...

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

CYBERMASTERΜέλος
11/10/2004, 16:47:11
quote:

Και τί θεωρείς όριο σε αυτήν τη ζωή;

ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!

quote:
Ξέρεις, όχι μόνο εσύ αλλά όλοι μας, εάν θα ζούμε στο επόμενο λεπτό,δευτερόλεπτο?

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ!!!!

quote:
Δυστυχώς ακούω συνέχεια γύρω μου όλους να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Αντί να ζουν το τώρα σχεδιάζουν τι θα κάνουν μετά από χ,ψ,ζ χρόνια. Κάνουν αυτό και χάνουν το ΤΩΡΑ. Και εάν τελικά ζήσουν αρκετά χρόνια και σκεφτούν την στιγμή που πεθαίνουν ότι τελικά όλο σχεδίαζαν τι θα κάνουν στο μέλλον και τους ξέφευγε η ζωή μέσα από τα χέρια. Αποτέλεσμα? Κουλουράκι, που έλεγε και κάποιος παλιός μου καθηγητής.
Δεν ξέρω, αλλά νομίζω ότι κάποιος που δεν έχει ιδέα από εσωτερισμούς και αμπελοφιλοσοφίες, αλλά απλά ξέρει να ζει την κάθε στιγμή, να χαίρεται, να λυπάται,να νικάει, να τρώει τα μούτρα του, αλλά πάνω από όλα να αγωνίζεται, δεν πρόκειται να χάσει την ζωή μέσα από τα χέρια του. Επίγνωση και βιωματική αίσθηση της κάθε στιγμής. Μπορούμε? Ναι, πιστεύω πως ναι.
Αν το επιτύχεις αυτό, κατά ένα μαγικό τρόπο η ζωή σου απλοποιείται. Όλα γίνονται ευκολότερα.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΕΡΟ-ΤΙΓΡΗ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΔΝ ΤΟ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ!!!!

ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΦΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.....

ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΟΠΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΖΩΗ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΕ "ΕΓΚΑΤΛΑΛΕΙΨΕΙ" ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΔΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ???

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ???

ΒΑΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ......

------------------------

old tigerΜέλος
13/10/2004, 21:55:40
quote:
ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΟΠΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΖΩΗ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΖΩΗ ΜΕ "ΕΓΚΑΤΛΑΛΕΙΨΕΙ" ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΔΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑ???

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ???

Aγαπητέ Cybermaster,
επειδή πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας αγώνας για την επιβίωση (η παρατήρηση της φύσης αυτό μου φανερώνει), θα ήθελα πεθαίνοντας να ξέρω ότι έχω αγωνισθεί, τολμώ να πω ΛΥΣΣΑΛΕΑ για αυτά που θέλω να κάνω. Αν διαπιστώσω ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, θα προηγηθεί του σωματικού θανάτου ένας άλλος χειρότερος θάνατος. Ένας ντροπιαστικός και εντροπικός θάνατος.

Αν έχουν σκοπό όσα κάνουμε? Τι γίνεται στην περίπτωση που μπαίνουν και άλλες μεταβλητές στο ερώτημα? Χρόνος, μετενσάρκωση κλπ?

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

r21rΝέο Μέλος
13/10/2004, 22:43:14
Elefteria h death;Elefteria.For ever and ever and ever and ever and ever........

14/10/2004, 00:38:07
r21r Καλωσόρισες στο esoterica.gr...με το οποίο ασχολούμαι καιρό αλλά μόλις πρόσφατα έγινα και γω μέλος.Σου εύχομαι καλή περιήγηση στο χώρο, εποικοδομητική συζήτηση, καθώς και καλή εσωτερική αναζήτηση...

CYBERMASTERΜέλος
18/10/2004, 17:59:20
quote:
Aγαπητέ Cybermaster,
επειδή πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας αγώνας για την επιβίωση (η παρατήρηση της φύσης αυτό μου φανερώνει), θα ήθελα πεθαίνοντας να ξέρω ότι έχω αγωνισθεί, τολμώ να πω ΛΥΣΣΑΛΕΑ για αυτά που θέλω να κάνω.

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΛΙΟΤΙΓΡΗ???
ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΧΤΕΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΔΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!
ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ.........

------------------------

18/10/2004, 18:51:52
Φίλε CyberMaster... θα συνεισφέρω στο topic που άνοιξες χρησιμοποιώντας (αντιγράφοντας) φράσεις άλλων:

Αρχικά κοίτα την υπογραφή της Αμαλίας (Καζαντζάκης αν δεν κάνω λάθος)

quote:

Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Και στη συνέχεια δώσε ιδιαίτερη προσοχή στη σημείωση του Old Tiger,

quote:

Αν έχουν σκοπό όσα κάνουμε? Τι γίνεται στην περίπτωση που μπαίνουν και άλλες μεταβλητές στο ερώτημα? Χρόνος, μετενσάρκωση κλπ?

Καλή συνέχεια....
Με εκτίμηση
--Je^3--

foxyfreakΜέλος
18/10/2004, 19:08:50
Αγαπητέ μου cybermaster,

και ποιός δεν έχει αναρωτηθεί αυτό που ρωτάς και εσύ!!! Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος βγάζει το δικό του ξεχωριστό νόημα κάποια στιγμή στην ζωή του και όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Σίγουρα θα κάνουμε τα σχέδιά μας τα μελοντικά αλλα κανείς μας δεν ξαίρει τίποτα στα σίγουρα για το αν θα τα πετύχουμε. Αξίζει να ζούμε και να περνάμε όλες τις διαδικασίες της ζωής. Ποιό είναι το νόημα? Δεν το ξαίρω αλλά μου αρέσει αυτό που ζώ.

CYBERMASTERΜέλος
19/10/2004, 23:58:54
quote:
Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος βγάζει το δικό του ξεχωριστό νόημα κάποια στιγμή στην ζωή του και όλα γίνονται για κάποιο σκοπό.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ FOXYFREAK ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΤΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΑΝΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ???
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ Η ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΕΟ" ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΙ???
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΡΥΦΟΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ.....

quote:
Αξίζει να ζούμε και να περνάμε όλες τις διαδικασίες της ζωής. Ποιό είναι το νόημα? Δεν το ξαίρω αλλά μου αρέσει αυτό που ζώ.

ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΗ ΑΦΕΛΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ) ΑΛΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ???
ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΩΣ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ Η ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ???

------------------------

demoΜέλος
20/10/2004, 08:02:05
Ο Θάνατος είναι εξαιρετικά το Τραγικότερο γεγονός!!
Μήπως είναι όμως περισσότερο τραγικό στο περιβάλλον & στους γνωστούς παρά στον ίδιο τον παθόντα;;; Πιστεύω οτι το Νόημα της ζωής είναι η δοκιμασία της ψυχής ΠΩΣ είναι δυνατό να τα βγάλει πέρα στην κατάσταση της Ύλης!!
Οι αιφνίδιοι Θάνατοι πάντα είναι μέσα στο Πρόγραμμα μετο παραπάνω, Συμβόλαιο με τον Θεό ΔΕΝ υπογράφεται Ποτέ, ούτε κοιτάζει καμία ηλικία. Καλό είναι βέβαια να συμβαίνει σε μιά ηλικία που έχει κλείσει ο Άνθρωπος τον κύκλο του αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δέν συμβαίνει πάντα!!
Μπορεί να συμβούν αιφνίδιοι Θάνατοι είτε σε πρόσωπα τα οποία γνωρίζουμε μέσω μόνο γραπτών μηνυμάτων, είτε τα έχουμε δεί σπάνια, είτε συχνότερα, είτε καθημερινά, είτε τα γνωρίζουμε ,μέσω Τηλεόρασης!
Με την ευκαιρία να εκφράσω κι'Εγώ την πολύ μεγάλη μου λύπη για τον αιφνίδιο Θάνατο Ενός προσώπου που τον ήξερα μόνο μέσω Τηλεόρασης, αλλά ήταν υπερβολικά Αγαπητός όχι μόνο σε Μένα αλλά σε Όλους τους Έλληνες: Του ΒΛΑΣΣΗ ΜΠΟΝΑΤΣΟΥ!!
καλό του Ταξίδι!

RISTOΝέο Μέλος
21/10/2004, 02:19:25
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΤΛ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ.ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Η ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.

...........................

21/10/2004, 08:30:23
Εχω μια φίλη, συζητώντας μία μέρα για τους θανάτους που έχουν περάσει από τη ζωή μας και το πόσο μας έχουν επηρεάσει μου είπε το εξής : Δεν υπάρχει κανένα νόημα να επιβιώνει κανείς αν έχει αναιρέσει τον εαυτό του.

Αυτό νομίζω πως δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μην το έχω σκεφτεί...
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιβιώνουμε, ή θα βουτάμε από τα βραχάκια, όποτε δεν είμαστε σε συμφωνία με τον εαυτό μας. Είναι μόνο για να προσδιορίζει τις προτεραιότητες..

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"

CYBERMASTERΜέλος
21/10/2004, 21:51:42
quote:
Μήπως είναι όμως περισσότερο τραγικό στο περιβάλλον & στους γνωστούς παρά στον ίδιο τον παθόντα;;; Πιστεύω οτι το Νόημα της ζωής είναι η δοκιμασία της ψυχής ΠΩΣ είναι δυνατό να τα βγάλει πέρα στην κατάσταση της Ύλης!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΛΔ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΑΝΑΠΑΥΣΗ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΤΕΜΟ???

quote:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΤΛ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ.ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Η ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑ ΠΡΩΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ

ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ!?!!!

quote:
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε και να κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιβιώνουμε, ή θα βουτάμε από τα βραχάκια, όποτε δεν είμαστε σε συμφωνία με τον εαυτό μας. Είναι μόνο για να προσδιορίζει τις προτεραιότητες..

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΑΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΕΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ???

------------------------

21/10/2004, 22:04:05
quote:
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΑΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΕΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΩΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ???

...ναι..ειδικά αν αυτές οι προτεραιότητες είναι το να μην αναιρέσουμε τον εαυτό μας μέσα από την διαδικασία της επιβίωσης....αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει έτσι κι αλλιώς, αλλά όχι θυσιάζοντας όλα αυτά που μας κάνουν αυτό που είμαστε, τον τρόπο που αγαπάμε, που λυπόμαστε, που θυμώνουμε ή που απλά παραμένουμε ήρεμοι...

μακάρι απ' την άλλη να μπορούσαμε να ξέρουμε πότε αυτός ο χρόνος φτάνει στο τέλος....πολλά δεν θα έμεναν στη μέση...

"I pass the test....
I will diminish,
and go into the West,
and remain
Galadriel"