ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σε ποιον ανηκει; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σε ποιον ανηκει; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/09/2013, 16:29:42
quote:

Όροι, όπως "πατρώος-α-ον", "πρόγονοι", "πατέρες" "άθεος" κλπ. έχουν καταντήσει να επιδέχονται ερμηνείας, αφού νοηματοδοτούνται υποκειμενικά.

...

Όπως είπε και κάποιος
quote:
...ετσι;
κατα το δοκουν λοιπον !!!...
οπότε όπως θέλεις το βλέπεις - θεωρητικά.

Για να ξεφύγουμε λοιπόν από το 'δοκητισμό'! - Πρακτικά ρώτησα 2 πράγματα χωρίς απάντηση - κάποιοι κάνουν τους κινέζους - να είναι έλληνες;
1. Εκείνο που ρωτώ είναι: όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να υπάρχει Ελλάδα σήμερα - και ήταν χριστιανοί - για ανθρώπους μιλώ - μπορείς να πεις ότι δεν ήταν Έλληνες, επειδή δεν θρήσκευαν κατά τους αρχαίους;
2. Γίνεται ο Κινέζος βουδιστής (οπαδός εισαγόμενης στην Κίνα ινδικής θρησκείας) να είναι Κινέζος;

ΥΓ δεν ξέρουμε καθόλου το αν επικράτησε ή επεβλήθει ο Χριστιανισμός, όπως δεν ξέρουμε καθόλου το πως επεβλήθει η παλιά θρησκεία (οι Μινωίτες είχαν άλλοι, ο Απόλλωνας 'έδιωξε' από το μαντείο τη χθόνια λατρεία - και τότε επιβολή υπήρχε)

25/09/2013, 16:55:11
panpam

quote:
Όπως είπε και κάποιος quote:
...ετσι;

Όπως, μάλλον, δεν πρόσεξες, στηλιτεύω αυτήν την άποψη, διότι γράφω "έχουν καταντήσει"...

Νομίζω ότι το προηγούμενο μήνυμά μου απαντά σε αυτά τα ερωτήματα, σαφώς, αν το διαβάσει κάποιος ολόκληρο.
Αν δεν γίνεται αντιληπτό, από σένα, είναι άλλο θέμα...

quote:
ΥΓ δεν ξέρουμε καθόλου το αν επικράτησε ή επεβλήθει ο Χριστιανισμός,

Εγώ ξέρω (και το σύνολο των συνομιλητών που το ισχυρίζονται), αν δεν ξέρεις εσύ ή δεν έχεις κάνει τον κόπο να μάθεις ή εθελοτυφλείς...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

25/09/2013, 16:56:59
quote:

panpam

quote:
Όπως είπε και κάποιος quote:
...ετσι;

Όπως, μάλλον, δεν πρόσεξες, στηλιτεύω αυτήν την άποψη, διότι γράφω "έχουν καταντήσει"...

Νομίζω ότι το προηγούμενο μήνυμά μου απαντά σε αυτά τα ερωτήματα, σαφώς, αν το διαβάσει κάποιος ολόκληρο.
Αν δεν γίνεται αντιληπτό, από σένα, είναι άλλο θέμα...

quote:
ΥΓ δεν ξέρουμε καθόλου το αν επικράτησε ή επεβλήθει ο Χριστιανισμός,

Εγώ ξέρω (και το σύνολο των συνομιλητών που το ισχυρίζονται), αν δεν ξέρεις εσύ ή δεν έχεις κάνει τον κόπο να μάθεις ή εθελοτυφλείς...

Δεν "ξέρεις" - πιστεύεις - ιδού τα ερωτήματα για το θέμα που αποφεύγεις
1. Εκείνο που ρωτώ είναι: όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να υπάρχει Ελλάδα σήμερα - και ήταν χριστιανοί - για ανθρώπους μιλώ - μπορείς να πεις ότι δεν ήταν Έλληνες, επειδή δεν θρήσκευαν κατά τους αρχαίους;
2. Γίνεται ο Κινέζος βουδιστής (οπαδός εισαγόμενης στην Κίνα ινδικής θρησκείας) να είναι Κινέζος;
25/09/2013, 17:05:52
Τελικά, δεν το διάβασες ολόκληρο το μήνυμά μου ή αδυνατείς να ανιχνεύσεις την απάντηση.
Θα σε βοηθήσω λοιπόν...

"Βεβαίως, μπορεί κάποιος να θεωρεί προγόνους και πατέρες του τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τους λοιπούς πρωταγωνιστές της π. διαθήκης, πλην όμως, αυτό είναι λάθος, διότι αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε άλλο έθνος.

Μπορεί κάποιος (ακόμη και ο Έλληνας) να αυτοχαρακτηρισθεί ή να αυτοπροσδιορισθεί πολιτικά ή θρησκευτικά αλλά δεν μπορεί, το ίδιο, να το κάνει φυλετικά."

Με τα υπόλοιπα, να υποθέσω ότι συμφωνείς ή σε αφήνουν παγερά αδιάφορο;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

25/09/2013, 17:11:35
quote:

Τελικά, δεν το διάβασες ολόκληρο το μήνυμά μου ή αδυνατείς να ανιχνεύσεις την απάντηση.
Θα σε βοηθήσω λοιπόν...

"Βεβαίως, μπορεί κάποιος να θεωρεί προγόνους και πατέρες του τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τους λοιπούς πρωταγωνιστές της π. διαθήκης, πλην όμως, αυτό είναι λάθος, διότι αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε άλλο έθνος.

Μπορεί κάποιος (ακόμη και ο Έλληνας) να αυτοχαρακτηρισθεί ή να αυτοπροσδιορισθεί πολιτικά ή θρησκευτικά αλλά δεν μπορεί, το ίδιο, να το κάνει φυλετικά."

Με τα υπόλοιπα, να υποθέσω ότι συμφωνείς ή σε αφήνουν παγερά αδιάφορο;;;;

..

Οι πρόγονοι είναι πρόγονοι. Και οι άνθρωποι άνθρωποι - το κόλλημα με το 'έθνος' (φυλετική καθαρότητα τώρα!) είναι άλλη ιστορία. Δεν έχει να κάνει με τη φυλή η θρησκεία.

Για να ξεφύγουμε λοιπόν από το 'δοκητισμό'! - Πρακτικά ρώτησα 2 πράγματα χωρίς απάντηση - κάποιοι κάνουν τους κινέζους - να είναι έλληνες;

25/09/2013, 17:17:29
Και οι πρόγονοι είναι άνθρωποι, με την άδειά σου βέβαια!!!!!

Δεν αντιλαμβάνομαι το διαχωρισμό....

Υ.Γ. Μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω στην περίπτωσή σου.

Εσύ θα υποβάλλεις τα ερωτήματα κι εγώ τις απαντήσεις μου.
Αφού η διευκρίνηση δεν σου λέει τίποτε τότε....

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

25/09/2013, 17:21:31
quote:

Και οι πρόγονοι είναι άνθρωποι, με την άδειά σου βέβαια!!!!!

Δεν αντιλαμβάνομαι το διαχωρισμό....

Υ.Γ. Μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω στην περίπτωσή σου.

Εσύ θα υποβάλλεις τα ερωτήματα κι εγώ τις απαντήσεις μου.
Αφού η διευκρίνηση δεν σου λέει τίποτε τότε....

Αφού δεν απαντάς στα ερωτήματα δείχνεις αδυναμία και να κάνεις διάλογο και να στηρίζεις τα εθνοφυλετικά παραληρήματα (να σε είχε μπροστά της η γιαγιά μου που πολέμησε τους γερμανούς την έπιασαν, γλύτωσε κτλ και δήλωνε όλης της ζωή Ελληνιδα και Χριστιανή - να της πεις ότι δεν είναι Ελληνίδα επειδή δεν πιστεύει σε 'θεούς' που ούτε εσύ πιστεύεις οτι υπάρχουν - ρε κυνήγι που θα σ'έπερνε - τους Γερμανούς που σημάδευαν με τα όπλα δεν φόβήθηκε - κουραμπιέδες που είναι άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε θα φοβόταν;

Edited by - panpam on 25/09/2013 17:21:57

gewkwnΜέλος
25/09/2013, 17:25:20
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Η Ελλάδα σήμερα υπάρχει γιατί κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν τους εαυτούς τους Έλληνες και αγωνίστηκαν να είναι οι Ελλάδα αυτόνομη κρατική οντότητα σήμερα (καλώς ή κακώς). Η ύπάρξή μας λοιπόν σήμερα είναι χάρη σε εκείνους. Η θρησκεία τους; Η "πατρώα" Ελληνική θρησκεία - εδώ 1500 χρόνια είναι ο Χριστιανισμός. Όποιος θέλει να μάθει ποια είναι η 'πατρώα' θρησκεία των Ελλήνων ας ρωτήσει το μπαμπά του και τον παππού του (το 'πατρώα' βγαίνει από το πατέρας). Τον 20ο αιώνα ήταν και πολλοί άθεοι που αγωνίστηκαν με τον ίδιο σκοπό, για την Ελλάδα. Γιατί μια κοινωνία που έχει συνοχή κάτω από έναν 'εθνικό' προσδιορισμό είναι υπερβαίνει τα όρια της θρησκείας.

ρε συ pampam σοβαρεψου επιτελους!!!
Εκμεταλευεσαι το γεγονος οτι Εχει απενεργοποιηθει
για δυο εβδομαδες ο λογιαριασμος του Ευγενη
και γραφεις σαν να κανεις Χρηστιανικο προσιλιτισμο

Η πατρωα θρησκεια δεν γινεται να ειναι η Χριστανικη
μιας που η καταγωγη της ειναι Εβραικη!!!!

Η Ελληνικη ιστορια που λες pampam δεν ξεκιναει με την ελευση(επιβολη για να ειμαστε σωστοι) του Χρηστιανισμου , σου αρεσει ,δεν σου αρεσει.
Βλεπεις εχει "μερικες" εκατονταδες χρονια πριν Ιστορια.

Οσο για αυτο που γραφεις για τον αγωνα ναι φιλε μου ηταν
Ελληνες(οχι απαραιτητα Χριστιανοι ) σε αντιθεση με τα Θρησκευτικα προσωπα "καποιου"Ιερατιου που δεν θελαν την επανασταση και παιρναν ανταλαγματα
απο τους Τουρκους σχετικα .
Δεν πιστευω να θελεις να συζητησουμε για τα χρυσοβουλα και το
γιατι αυτα δωθηκαν ...

Edit:Αλαγη του Υστερογραφου.

ΥΣ:Πιστευω οτι σου εδειξα το λαθος σου σχετικα και ελπιζω
οτι θα σεβαστεις το γεγονος οτι δεν εχεις αντιλογο( Ευγενη)
οχι τιποτα αλλο απλα δεν σεβεσαι την απουσια του
κοινως δεν αντεχεις τον διαλογο.

Edited by - gewkwn on 24/09/2013 21:04:47

Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτε, γράφω το αυτονόητο.
1. Πατρώα θα πει των πατέρων
2. Πατέρες είναι ο πατέρας και οι παππούδες - Πρώτα! και μετά οι πρόγονοι.
3. Πατέρες και παππούδες των σημερινών Ελλήνων ήταν/είναι 70-90% χριστιανοί
4. Άρα αυτή η θρησκεία είναι 'πατρώα' κυριολεκτικά. Η παλιά θρησκεία είναι "πατρώα" μόνο μεταφορικά (και καταχρηστικά ορισμένες φορές)
5. Οι πατέρες και οι παππούδες των σημερινών Ελλήνων (που είναι/ήταν χριστιανοί) αγωνίστηκαν για την ύπαρξη της Ελλάδας σήμερα για να μπορούν διάφοροι να ισχυρίζονται ότι μόνο κάτι λίγοι "εθνικοί" είναι Έλληνες - κάτι λίγοι που δεν έχουν αγωνιστεί για τίποτα, αλλά τα βρήκαν έτοιμα - γελοίο και να το σκέφτεσαι.

ΥΓ. Ούτε για το '21 μιλώ, ούτε με νοιάζουν τα χρυσόβουλα. Με νοιάζουν οι άνθρωποι που το '12, το '19-22 & '40-44 έκαναν αυτό που έπρεπε για την πατρίδα τους και κανείς δεν μπορεί να πει για ανθρώπους που έχυσαν αίμα ότι δεν ήταν Έλληνες επειδή ήταν χριστιανοί. Αντίλογο έχω και είναι φόρουμ - όποιος θέλει γράφει ότι θέλει. Δεν είμαι εγώ που δεν αντέχω το διάλογο, αλλά άνθρωποι σαν εσένα ίσως που δεν αντέχουν να ακούνε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούν λόγο φανατισμού - εφάρμοσε τον 'ορθό λόγο' στα 1-5 και θα δεις - και μη μου λες για Κων/νους και Θεοδόσιου και χρυσόβουλα, μαζί μιλάμε, σήμερα, οι πεθαμένοι ότι και να έκαναν ούτε έχουμε πλήρη είκόνα ούτε πλήρη γνώση για τους λόγους τους και τα κίνητρά τους.

Edited by - panpam on 25/09/2013 10:27:21

χαχαχαχα

Εχεις πολυ πλακα "Παπου"-τροα θρησκεια
επρεπε να γραψεις για τους παπουδες ...
αλλα εκει ειναι και παλι πατρωα ετσι;
κατα το δοκουν λοιπον !!!

Ο ορος φιλε μου σημαινει κατι πολυ συγκεκριμενο
και αναφερεται γενικα στους προγονους μας
Και επειδη εχουμε την παλια θρησκεια(των Αρχαιων) Αυτη
θεωρηται η πατρωα.
...

Πολλά λόγια για 0 (μηδέν) απάντηση. Εκείνο που ρωτώ είναι: όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να υπάρχει Ελλάδα σήμερα - και ήταν χριστιανοί - για ανθρώπους μιλώ - μπορείς να πεις ότι δεν ήταν Έλληνες, επειδή δεν θρήσκευαν κατά τους αρχαίους;

προταση ...
να ενσοματωσουμε ενα εικονιδιο
που θα δειχνει καποιον να κανει
κουλουτουμπα!!
εγραψες ....

quote:

Η Ελλάδα σήμερα υπάρχει γιατί κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν τους εαυτούς τους Έλληνες και αγωνίστηκαν να είναι οι Ελλάδα αυτόνομη κρατική οντότητα σήμερα (καλώς ή κακώς). Η ύπάρξή μας λοιπόν σήμερα είναι χάρη σε εκείνους. Η θρησκεία τους; Η "πατρώα" Ελληνική θρησκεία - εδώ 1500 χρόνια είναι ο Χριστιανισμός. Όποιος θέλει να μάθει ποια είναι η 'πατρώα' θρησκεία των Ελλήνων ας ρωτήσει το μπαμπά του και τον παππού του (το 'πατρώα' βγαίνει από το πατέρας). Τον 20ο αιώνα ήταν και πολλοί άθεοι που αγωνίστηκαν με τον ίδιο σκοπό, για την Ελλάδα. Γιατί μια κοινωνία που έχει συνοχή κάτω από έναν 'εθνικό' προσδιορισμό είναι υπερβαίνει τα όρια της θρησκείας.

Εχω ξεκαθαρισει την θεση μου πολυ πριν το εαν εσυ δεν μπορεις να
Αντιλιυτεις τι γραφω Σχετικα αυτο αποτελει προβλημα σου
Οπως αντιστοιχα προβλημα σου αποτελει η δηλωση σου οτι πατρωα θρησκεια ειναι η Χριστιανικη !!!!
πραγμα πολυ λαθος που ...
"Τα παντελονια σου μεσα "
δεν εχεις τα κοτσια να το παραδεχτεις!!!

Υσ: οτι και να γραφεις pampam η αφορμη την ανταλαγη-διμαχη
αποξεων εινια η πραλογη σου θεση για συσχετιση Χριστιανισμου με πατρωα θρησκεια των Ελληνων , καλυτερα ηρεμησε .

25/09/2013, 17:30:01
quote:
...Υσ: οτι και να γραφεις pampam η αφορμη την ανταλαγη-διμαχη
αποξεων εινια η πραλογη σου θεση για συσχετιση Χριστιανισμου με πατρωα θρησκεια των Ελληνων , καλυτερα ηρεμησε ....
Μάθε πρώτα να γράφεις ελληνικά πριν το παίξεις 'έλλην'

Εκείνο που λέω είναι ότι με αυτές τις θεωρίες (που δεν στηρίζεις καν) δηλώνεις «έλλην» με τα λόγια – άλλοι που θέλεις να βγάλεις μη-έλληνες στηρίζουν και στήριξαν τον Ελληνισμό τους με έργα – ποιον να πάρω σοβαρά; Τον λογά τον κουραμπιέ – έλληνα του καναπέ; Ή ανθρώπους που ξέρω τον αγώνα για την Ελλάδα; Τι λεει ο «ορθός λόγος»;

25/09/2013, 17:43:22
panpam

quote:
Αφού δεν απαντάς στα ερωτήματα δείχνεις αδυναμία και να κάνεις διάλογο και να στηρίζεις τα εθνοφυλετικά παραληρήματα (να σε είχε μπροστά της η γιαγιά μου που πολέμησε τους γερμανούς την έπιασαν, γλύτωσε κτλ και δήλωνε όλης της ζωή Ελληνιδα και Χριστιανή - να της πεις ότι δεν είναι Ελληνίδα επειδή δεν πιστεύει σε 'θεούς' που ούτε εσύ πιστεύεις οτι υπάρχουν - ρε κυνήγι που θα σ'έπερνε - τους Γερμανούς που σημάδευαν με τα όπλα δεν φόβήθηκε - κουραμπιέδες που είναι άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε θα φοβόταν;

Για να γράψεις αυτό το μήνυμα, ως απάντηση σε μένα, θα έπρεπε να γνωρίζεις λεπτομέρειες για την ιστορία των συγγενών μου, καθώς επίσης να γνωρίζεις εμένα προσωπικά και τη δική μου ζωή και ιστορία.

Τη στιγμή που δεν ισχύουν αυτά, συν το γεγονός ότι δεν μπορείς να διακρίνεις τη θέση μου, μέσα απ' τα μηνύματά μου η παραπάνω απάντησή σου, σε καθιστά απλά ηλίθιο και επειδή η βλακεία, σαν τη δική σου, είναι πιο επικίνδυνη απ' την κακία, δεν υπάρχει λόγος να σου δίνω αξία , απαντώντας στα παιδαριώδη, αφελή ερωτήματά σου.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ