- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ 64 μχ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Νομίζω, φίλε μου, πως όταν θέτουμε ένα ερώτημα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι είτε να λάβουμε μιαν απάντηση είτε να μη λάβουμε.
Αν ο φίλος macedon επιθυμεί να απαντήσει στο ερώτημα σου, πρέπει να το απαντήσει σε σένα τον ίδιο.
Ούτε σε μένα ούτε σε κάποιον άλλον.
Εγώ ερχόμενος σ' αυτό το topic ούτε έθεσα κάποιο ερώτημα ούτε κατέθεσα την προσωπική μου άποψη.
Οπότε δεν επιθυμώ κάποια απάντηση... ![]()
Για τους ίδιους λόγους δε μπορώ να ζητήσω απαντήσεις, αγαπητέ, και για τα άλλα 2 σημεία που αναφέρεις.
Η παρέμβαση μου εδώ ήταν για να συστήσω ηρεμία και να πώ μερικά πράγματα που θεωρούσα αναγκαία προκειμένου να ηρεμήσουν λίγο τα ντεσιμπέλ.
Δε μπορώ όμως να γίνω δικαστής... ![]()
Κι αυτό είναι το σημείο όπου θα κρίνετε όσοι εμπλέκεστε σ' αυτόν τον διάλογο, αν μπορείτε να προβείτε σε έναν διάλογο με επιχειρήματα, αλληλοσεβασμό κι εκτίμηση ή όχι.
Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δουλέψουμε ο καθένας από εμάς, ο καθένας για λογαριασμό του.
Αν ο Α επιθυμεί απαντήσεις από τον Β πρέπει να βρούν έναν κώδικα μεταξύ τους ώστε να συζητήσουν γόνιμα.
Αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα κι επιδεικνύει ανωτερότητα.
Είμαστε ικανοί να το επιτύχουμε?
Δεν είμαστε?
Η προσπάθεια θα δείξει, πόσο μάλλον όταν είναι ειλικρινής! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Είμαι υπέρ του Διαλόγου.
Προσωπικά βλέπω ότι ο Ψηλός κάνει προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς (και ο Macedon κάνει χαρακτηρισμούς και είναι Λάθος)
Όμως βλέπω ότι απευθύνεσαι μόνο στον macedon. Aυτό είναι λάθος !
Σαν συντονιστής ή πρόεδρος ή ότι άλλο, πρέπει να ηρεμείς τα πνεύματα όλων. ΑΚόμη και του Ψηλού. Οι όποιες συμπάθειες εκθέτουν τους έχοντας ρόλο συντονιστή!
Μην ξεχνάμε ότι δογματικοί εξ ορισμού είναι οι υπερασπίζοντες ένα δόγμα (π.χ. τον Χριστιανισμό).
Κατά τ'άλλα συμφωνώ με το πνεύμα των λόγων σου, ειδικότερα όσον αφορά τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν.
Βασίλης
αν καποιος εχει στοιχεια που να δειχνουν οτι αυτα που κατεθεσα ειναι λαθος ας τα καταθεσει
οταν καταλαβουν οι κυριοι (που ανχωνονται για το οτι σπηλωνουμε τον χριστιανισμο) οτι ολα αυτα ηταν πολιτικο παιχνιδι
οτι οι λεγομενοι χριστιανοι ειταν εβραιοι αιρετικοι
που ηθελαν καταληση της ρωμης (και καλα εκαναν)
τοτε θα δουν τι εχει παιχτει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Σαν συντονιστής ή πρόεδρος ή ότι άλλο, πρέπει να ηρεμείς τα πνεύματα όλων. ΑΚόμη και του Ψηλού. Οι όποιες συμπάθειες εκθέτουν τους έχοντας ρόλο συντονιστή!Βασίλης
Συμπάθειες μεταξύ εμού και του Dying_Incubus;;;;;;;;;;;;;;
Δεν θα το έλεγα Βασίλη!!!!
Βέβαια δεν πρόκειται και γι αντιπάθεια, αλλά όχι και συμπάθειες!!!!
Έπρεπε να ήσουν εδώ ένα χρόνο πριν για να έβλεπες τι συγκρούσεις είχα με τον Dying_Incubus.
Πιστεύω πως ο Dying_Incubus, είδε πολύ καλά και ξεκάθαρα ποιος ήταν αυτός που επεδίωξε τη σύγκρουση.
***Αλήθεια, πιστεύεις και εσύ ότι δεν έκαψε τη Ρώμη ο Νέρωνας και, επίσης, ότι ήταν φιλέλληνας??

Ρωτάς:
quote:
Αλήθεια, πιστεύεις και εσύ ότι δεν έκαψε τη Ρώμη ο Νέρωνας και, επίσης, ότι ήταν φιλέλληνας??
ΑΠ:
Όπως προκύπτει από τον διάλογό σας, την Ρώμη την έκαψαν οι Χριστιανοί.
Ο δε Νέρων ήταν φιλέλληνας.
Ο Τερτυλλιανός αποκαλούσε τον Σενέκα : Seneca nostrum.
Θα ψάξω εάν θέλει ο Trainman να βρώ τα αποσπάσματα από τα έργα του.
Τελειώνωντας δε, πιστεύω ότι ανεξαρτήτως των όποιων παλαιότερων προστριβών σας, ο συντονιστής σου χρωστάει ένα αρπαγματάκι! Σε προστάτευσε!
ΟΧΙ δύο μέτρα και δυο σταθμά κύριε συντονιστά!
Βασίλης
quote:
Όπως προκύπτει από τον διάλογό σας, την Ρώμη την έκαψαν οι Χριστιανοί.
Θα είχες την καλωσύνη να μου υποδείξεις από ποια στοιχεία προκύπτει αυτή σου η διαπίστωση;;
quote:
Ο δε Νέρων ήταν φιλέλληνας.
Θα είχες την καλωσύνη να μου υποδείξεις από ποια στοιχεία προκύπτει αυτή σου η διαπίστωση;;
quote:
Ο Τερτυλλιανός αποκαλούσε τον Σενέκα :Seneca nostrum.
Σε ποιο έργο αναφέρει το "Seneca nostrum";
Τι θέλεις να πεις με αυτό;;

quote:Φίλε Ψηλός , εγώ δεν έβαλα σαν θέμα το περιεχόμενο του βιβλίου , αλλά μόνο το σημείο που αφορά την δράση του Παύλου , και τη συμμετοχή του μαζί με τον επιστήθιο φίλο του Σενέκα στη συνομωσία κατά του Νέρωνα καιτην πυρπόληση της Ρώμης .
Ψηλός Κοίτα να δεις φίλε,
Για να μην λέμε πράγματα άσχετα, εγώ το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει, αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα και θέλω να μου απαντήσεις ειλικρινά:
Είναι αλήθεια ότι:
«Το βιβλίο διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο Σύμπαν, όπου οι Εβραίοι εκεί γύρω στο έτος 1 είχαν ανακαλύψει την κοινωνιολογία, την πολιτική οικονομία και τη διαλεκτική θρησκευτικότητας και συστήματος παραγωγής. Έβαλαν λοιπόν τους κορυφαίους social engineer τους να σχεδιάσουν μια θρησκεία τέτοια ώστε:
α) Να καταστραφεί ο ελληνικός πολιτισμός.
β) Να έρθει ο καπιταλισμός.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ και μην προσπαθεις να εκτρέψης την συζήτηση από το θέμα .
Ο Σενέκας noster, αναφέρεται από τον Τερτυλλιανό στην "Απολογία" (8,10) από τον Ιερώνυμο στο "De viris illustribus" και τον Αυγουστίνο στο "De civitate Dei"(βιβλίο 4,και 5).
Σε πολλές μελέτες που βρήκα στο internet είναι κοινός τόπος ότι ο Σενέκας θεωρείται "nostrum" από τους πρώτους πατέρες της εκκλησίας ΣΑΣ.
Θέλω να πω ότι ίσως ο Σενέκας ήταν "συμπαθών" των Χριστιανών.
Βασίλης
Αγαπητέ Vasiliscm, θα μπορούσες να μου υποδείξεις (με παραπομπή των λεγομένων μου) το σημείο που προστάτευσα τον Ψηλό?
Θα ήθελα πάρα πολύ να δώ την συλλογιστική πορεία που ακολούθησες για να εξάγεις το συμπέρασμα οτι κρατώ 2 μέτρα και 2 σταθμά...
Όπως θα ήθελα να μου υποδείξεις σε ποιό σημείο έκανα παρατήρηση στο μέλος macedon.
Επειδή είναι πολύ πιθανόν να μην κατάλαβες τον κεντρικό άξονα της παρέμβασης μου, σου παραθέτω το μήνυμα (κλίκαρε για να το δείς):
Αμέσως μετά ο αγαπητός macedon τοποθετείται σε κάποια από τα λεγόμενα μου και στην συνέχεια του απαντώ και λέω κάποιες απόψεις μου.
Απ' όλα όσα είπα εσύ κατάλαβες οτι έκανα σύσταση στο μέλος macedon κι οτι πήρα το μέρος του Ψηλού?
Μόνο αυτά κατάλαβες εσύ, αγαπητέ, τα οποία και δεν ισχύουν? ![]()
Ποιός σου είπε, φίλε μου, οτι έχω συμπάθεια ή αντιπάθεια προς το μέλος Ψηλό?
Είδες πουθενά να δηλώνεται από τα όσα είπα κάτι τέτοιο?
Μήπως θα έπρεπε να εξετάσεις καλύτερα τα λεγόμενα μου?
Λυπάμαι, αλλά ίσως να μην τα κατάλαβες...
quote:
Πιστεύω πως ο Dying_Incubus, είδε πολύ καλά και ξεκάθαρα ποιος ήταν αυτός που επεδίωξε τη σύγκρουση.
Αγαπητέ Ψηλέ, λυπάμαι αλλά δεν θα εμβαθύνω σ' αυτό το σημείο.
Το αποτέλεσμα μετράει και στην προκειμένη περίπτωση αυτό κοιτάζω.
Το αποτέλεσμα είναι οτι οι τόνοι ανέβηκαν και σίγουρα δεν ευθύνεται ένα μέλος μόνο για αυτό.
Αν όμως εσύ νομίζεις πως εγώ κατάλαβα για κάποιο συγκεκριμένο μέλος τότε κάνεις λάθος.
Σου επαναλαμβάνω κάτι που είχα πεί νωρίτερα:
quote:
Παρόλα αυτά όμως, είσαι σίγουρος οτι θέλεις να αναλύσουμε αυτό το θέμα?
Ίσως ακούσεις πράγματα που θα σε δυσαρεστήσουν...
Η προτροπή μου λοιπόν προς όλα τα μέλη είναι να προσπαθούν, προτού βιαστούν να επιρρίψουν ευθύνες σε κάποια άλλα μέλη για μια διαμάχη, να αναλογιστούν πρώτα απ' όλα το δικό τους μερίδιο ευθύνης...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Vasiliscm
Ο δε Νέρων ήταν φιλέλληνας.Ψηλός
Κατά την επίσκεψή του στην Πελοπόννησο για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες ανακυρήσσει την πολιτική αυτονομία των ελληνικών πόλεων. (Σουητώνιος, "Οι βίοι των 12 καισάρων", κεφ. 24).
Χαράζει και ξεκινάει την προσπάθεια κατασκευής της διώρυγας της Κορίνθου αλλά αποτυχαίνει. (Σουητώνιος, "Οι βίοι των 12 Καισάρων", κεφ. 19). Η διώρυγα τελικά λειτουργεί το 1893 και κατασκευάζεται πάνω σε εκείνη την πρώτη χάραξη του Νέρωνα.
Για την εξερεύνηση της Κασπίας Θάλασσας οργανώνει ένα εκλεκτό σώμα λεγεωνάριων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε ύψος πάνω από 1.90. Το σώμα αυτό το ονομάζει "Η φάλαγγα του Αλεξάνδρου του Μεγάλου" (Σουητώνιος, "Οι βίοι των 12 Καισάρων, κεφ. 19).
Στο ναό της Ήρας στην Κόρινθο το λαμπρότερο ανάθημα ήταν το χρυσό στέμμα και η πορφυρή χλαμύδα του αυτοκράτορα Νέρωνα (Παυσανίας, Αρκαδικά, κεφ. 17)
Στο Ναό της Ολυμπίας, ο Νέρωνας καταθέτει τέσσερα ολόχρυσα στεφάνια, τρία από τα οποία απεικονίζουν φύλλα αγριελιάς και ένα βελανιδιάς (Παυσανίας, Αιολικά Α, κεφ. 12).
Χαρίζει την ελευθερία στην Αχαϊα και δίνει στο ρωμαϊκό λαό τη Σαρδηνία ως αντάλλαγμα για την "απώλεια" της Αχαϊας (Παυσανίας, Αχαϊκά, κεφ. 17).
"Όλοι εσείς που κατοικείτε στην Αχαία και σ'αυτή τη γη που ονομάζεται Πελοπόννησος,από τώρα και στο εξής θα είστε απολύτως ελεύθεροι. Οι Ρωμαίοι χιλίαρχοι θα είναι εγγυητές της ελευθερίας σας, μιας ελευθερίας που σπάνια μέχρι τώρα γνωρίσατε, εσείς που μέχρι τώρα υπήρξατε υπόδουλοι ξένων κι άλλοτε οι μεν στους δε μεταξύ σας. Μακάρι να 'χα το χρόνο, ώστε ν'αποδείξω με έργα την ευγνωμοσύνη και το θαυμασμό μου προς την Ελλάδα, κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορώ για τους ανθρώπους της. Κάνω επίκληση στο χρόνο,να μου επιτρέψει να πραγματοποιήσω όλα τα ευνοικά για τους Έλληνες όνειρά μου. Η πόλη σας απελευθερώθηκε από τους προηγούμενους μου ηγεμόνες. Εγώ ο Νέρων, διατάσσω από τώρα και στο εξής, ολόκληρη η Πελοπόννησος, πόλεις και χωριά να είναι απολύτως ελευθερη!"
Από Πινακίδα που βρέθηκε στην Καρδίτσα το 19ο αι. και αναφέρεται στην ομιλία του Νέρωνα προς τους Πελοποννήσιους.
Η πόλη της Πάτρας οφείλει μεγάλο μέρος των ιστορικών της κτιρίων στο Νέρωνα (Από τον ιστορικό οδηγό του Δήμου Πατρέων)
macedon
Edited by - macedon on 20/05/2006 05:43:24