- Έρευνα του Δημήτρη Σκουρτέλη πάνω στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιαπετ:Εντάξει κύριοι, ας ηρεμήσετε λίγο.
Πολύς λόγος για δυό διεστραμένες πουτάνες γίνεται κατά την αποψή μου...Ποιες είναι αυτές;
Δεν πρόλαβα να σου απαντήσω και... παρανόησες!!!![]()
![]()
![]()
Γιατί άραγε έσπευσες να απαντήσεις στη θέση μου;![]()
Και γιατί άραγε είπες αυτό:![]()
quote:
Δηλαδή για την ταυτοποίση των "διεστρ πουτ" Χρίστου Έλ και Δημήτρη Σκουρτέλη;
Η κριτική αντίληψή σου φίλε Χρήστο βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο εξέλιξης και μάλλον παρασύρεσαι από συνειρμούς που μπορείς να κάνεις μόνο εσύ.
quote:
Γιαπέτ αυτό είναι ΚΑΤΑκόκκινη κάρτα αλλά δεν είμαι διαιτητής. Ελπίζω ο Aitherovamon να σφυρίξει το πέναλντυ.
Ο Aitherovamon, όπως, προφανώς και όλοι οι υπόλοιποι συνομιλητές, κατάλαβαν ότι αναφέρθηκα στις κόρες του Λωτ.
Εσύ γιατί όχι;;;
Δεν πρέπει να έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τον εαυτό σου, για να σου περάσει κάτι τέτοιο απ' το μυαλό σου...
Πάντως μ' έκανες και χαμογέλασα, μέσα στην πίκρα μου τους τελευταίους μήνες!!

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Δεν πρέπει να έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τον εαυτό σου, για να σου περάσει κάτι τέτοιο απ' το μυαλό σου...
Πάντως μ' έκανες και χαμογέλασα, μέσα στην πίκρα μου τους τελευταίους μήνες!!
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Εσύ μάλλον δεν έχεις σε υπόληψη τους άλλους, όπως δείχνουν τα υβριστικά σχόλιά σου.
Δηλαδή με τις τελευταίες προτάσεις σου παραδέχεσαι πως αναφερόσουνα και σε εμάς τους 2 εκτός από τις "πουτάνες" του Λωτ. Το ήξερα βέβαια και δεν χρειαζόμουν διευκρίνιση, απλώς ήθελα να δω τί θα κάνει ο Aitherovamon. Φαίνεται δυστυχώς πως μόνο οι Χριστιανοί δεν χωράνε σε αυτό το φόρουμ. Όλοι οι άλλοι όσο βλάσφημοι και αν είναι, αν δεν είναι χριστιανοί απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία.
Τέλος πάντων φίλε μου, περασμένα ξεχασμένα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα υβριστικά σχόλια εναντίον μου από οποιοδήποτε μέλος. Δεν μου καίγεται καρφί στο εξής.
Αλλά θέλω να μου απαντήσεις σε 3 πράγματα.
1)Πόσες "πουτανάρες"(με την δικιά σας λογική) έχει επίσης η ελληνική μυθολογία που έχουν κάνει τα ίδια;
2)Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσεις τα άρθρα αυτού του ανθρώπου και επειδή κατηγορείτε επιλεκτικά ΜΟΝΟ τα χριστιανικά ιερατεία, θέλω να μου πεις κάτι.
Εντάξει, εγώ δεν συμφωνώ με το εριστικό ύφος του Σκουρτέλη κατά του Γιαχβέ και του Απόλλωνα. Αλλά αν αυτά περί μαύρους καπνούς από άδυτα μάσημα φύλλων, προφήτευση μέσω θροϊσματος φύλλων, κράξιμο πουλιών αναφέρονταν στα ιερατεία του Γιαχβέ, ΠΟΣΑ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑΤΑ θα είχατε ρίξει για σκοταδισμό και ανορθολισμό;
3)Πως θα ένιωθες αν σε διάλεγαν εσένα οι αρχαίοι ιερείς για θύμα, έτσι ώστε να κατευνάσουν την οργή της Ορθίας Αρτέμιδας, τον Άρη ή οποιονδήποτε άλλο θεό; Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου δεμένο χειροπόδαρα με φρούτο στο στόμα, προσφορά στην Θεά ή στον Θεό;
Νομίζεις πως απευθύνανε ελεύθερο δημοκρατικό μήνυμα οι ιερείς για το ποιος θέλει να θυσιαστεί με την θέλησή του; Θα σε τραβούσανε θέλεις δε θέλεις. Εσύ τί θα έκανες σε μια τέτοια περίπτωση; Θα κατηγορούσες τους Χριστιανούς που κάψανε τους χώρους εκείνων των ιερατείων;
Αλλά πρέπει να απευθύνω την ερώτηση σε κάποιον, για να δω τί θα μου απαντήσει.
Θρόισμα φύλλων, ορνιθομαντεία, μάσημα φύλλων, έκσταση, μαύροι καπνοί, ήχος νερού, τζιτζικιών, ασυναίσθητη κίνηση βλεφάρων, ανθρωποθυσίες κτλ
"Ορθολογισμός" της αρχαίας Ελλάδας που χάθηκε εξαιτίας του Χριστιανικού Σκοταδισμού του παγανιστή Κωνσταντίνου(τον οποίο βαφτίσαμε Χριστιανό); Γιατί ξέρω πως οι "ορθολογιστές" θα γελούσαν με αυτά.
Εγώ βέβαια δεν γελάω με τίποτα. Αλλά εσείς τί θα κάνατε απορώ...
quote:
Εσύ μάλλον δεν έχεις σε υπόληψη τους άλλους
Η υπόληψη κερδίζεται φίλε μου, δεν επιβάλλεται (αυτό αφορά και στον εαυτό μας).
quote:
Δηλαδή με τις τελευταίες προτάσεις σου παραδέχεσαι πως αναφερόσουνα και σε εμάς τους 2 εκτός από τις "πουτάνες" του Λωτ. Το ήξερα βέβαια και δεν χρειαζόμουν διευκρίνιση,
Οι τελευταίες προτάσεις μου ήταν αυτές
"Δεν πρέπει να έχεις και σε μεγάλη υπόληψη τον εαυτό σου, για να σου περάσει κάτι τέτοιο απ' το μυαλό σου...
Πάντως μ' έκανες και χαμογέλασα, μέσα στην πίκρα μου τους τελευταίους μήνες!!"
... αν αυτές επιβεβαιώνουν τους συνειρμούς που έκανες και κατέληξες ότι αναφερόμουν ΚΑΙ σε σένα αλλά και στον άλλο το γελοίο που πήρες ως μπούσουλα (μόνο εκείνον αποκαλώ γελοίο... έτσι;) γιατί μπορεί να συνεχίσεις να παράγεις "λογικά" συμπεράσματα, τότε ας κριθούν από τα υπόλοιπα μέλη. Αν λέχω κάνει λάθος στον τρόπο έκφρασης να σου ζητήσω συγγνώμη, αν όχι να προσπαθήσεις να αναπτύξεις την αντιληπτική σου ικανότητα...
Για την ιστορία αναφέρω ότι οι προτάσεις μου ήταν ένα απλό σχόλιο για το συμπέρασμα που έβγαλες, ερμηνεύοντας το μήνυμά μου, με τον... τρόπο σου, κάτι που με παραξένεψε πολύ.
Το χαμόγελο, πράγματι μου έχει λείψει τον τελευταίο καιρό, λογω οικογενειακών τραγικών περιστατικών.
quote:
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα υβριστικά σχόλια εναντίον μου από οποιοδήποτε μέλος. Δεν μου καίγεται καρφί στο εξής.
Όταν, πράγματι, υπάρχουν και είναι αδικαιολόγητα να ασχολείσαι. Από εμένα μόνο πλακίτσα, καμμιά φορά, θα έχεις και ποτέ υβριστικά σχόλια, το αποδεικνύει το παρελθόν μου στο φόρουμ. Άλλωστε δεν σχολιάζω όλα τα μηνύματά σου λόγω του ότι τα σχολιάζουν αρκετοί.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Η διαφορά του ελληνικού δημοκρατικού συναισθήματος από το εβραϊκό θεοκρατικό;
1α)Ύμνος στον Απόλλωνα ΙΙ
Τον μακρορίχτη Απόλλωνα δεν ξαστοχώ θα τον θυμάμαι και ύμνο γι’ αυτόν θα ψάλλω, που τον ΤΡΕΜΟΥΝ και οι Θεοί σαν μπαίνει στου Δία τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ• ΟΛΟΙ ΟΡΘΟΙ ΠΕΤΙΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΘΡΟΝΙ ΤΟΥΣ, όταν ζυγώνοντάς τους τα λαμπρά τα τόξα του τεντώνει..
Μόνο η Λητώ στον Κεραυνόχαρο μένει σιμά τον Δία, και κλειώντας το σαϊτολόγο του του λυσε και το τόξο και το δοξάρι του παίρνει απ’ τους γερούς τους ώμους με το χέρι, και σε χρυσό καρφί το κρέμασε απέναντι στην κολόνα του Δία• και σ’ ΥΠΕΡΛΑΜΠΡΟ ΘΡΟΝΙ τον οδηγάει να κάτσει.
Σε κούπα και ο πατέρας του χρυσή καλωσορίζοντάς τον νεχτάρι του προσφέρει κι οι Θεοί πάλιν ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΘΡΟΝΙΑ κι η σεβαστή Λητώ αναγαλλιάζει, που γέννησε γιο τρανοδύναμο και δοξαροτεχνίτη.
Χαίρε μακαριστή Λητώ, που γέννησες τέκνα λαμπρά, το ΡΗΓΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και την παρθέναν Άρτεμη…
Σχόλιο: Αυτό μου θυμίζει Εγέρθητι και Προ...σοχή! Α...νάπαυση!
1β) Βίβλος - Ψαλμός 82
«Ψαλμός του Ασάφ.» Ο Θεός ίσταται εν τη συνάξει των δυνατών• αναμέσον των θεών θέλει κρίνει.
2α)ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΙΙ
Του Κοίου δυχατέρα του τρανού των γυναικών η δόξα με τρανή μου θα δεχόμουν χαρά του μακροσαγιτάρη ΡΗΓΑ την γέννηση, τί στους θνητούς έχω, στ’ αλήθεια, φήμη απαίσια κι αν γίνει αυτό τιμές θα γνώριζα μεγάλες. Μα κάτι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ ακώ, Λητώ, και δεν θα σου το κρύψω• λεν ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΣ ο Απόλλωνας θα’ ναι(θα γίνει) πολύ• και μέσα στους αθανάτους και τους θνητούς, που ζουν στης ζωοδότρας γης τα καρπισμένα χωράφια, σαν ο πιο τρανός θα ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΣΕΙ ΡΗΓΑΣ.
2β) Βίβλος - Ησαϊας 30
Το δε φως της σελήνης θέλει είσθαι ως το φως του ηλίου, και το φως του ηλίου θέλει είσθαι επταπλάσιον ως το φως επτά ημερών, εν τη ημέρα καθ' ην ο Κύριος επιδένει το σύντριμμα του λαού αυτού και θεραπεύει την πληγήν του τραυματισμού αυτών.
////////////////////
Δημοψήφισμα
ΥΜΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΙΙ
Και ο μακρορίχτης ο Απόλλωνας τους απαντάει και τους λέγει: Ξένοι που στην πολύδενδρη Κνωσός εκατοικήσατε πρώτα τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΤΕ πια στην όμορφη σας πόλη, και στα πανώρια σας τα αρχοντικά να βρείτε εκεί ο καθένας τις γυναικούλες σας, αλλά ναό θα έχετε δικό μου πλούσιον, που πολλοί θα τον τιμούν ανθρώποι κάθε χώρα. Είμαι του Δία ο γιος Απόλλωνας, καυχιέμαι που είμαι γιος του•
/////////////////////////////
Ανόητοι άνθρωποι ελεεινοί που πόνους και σκοτούρες θέλετε να φορτώνεστε βαριές, και στενοχώριες άλλες, εύκολα θα σας δώσω απόκριση και βάλτε την στον νου σας. Μαχαίρι στο δεξί ο καθένας σας κρατώντας κάθε μέρα θα σφάζει από τα γιδοπρόβατά, που στην διάθεσή σας είναι και θα κουβαλού εδώ κάθε φυλής άνθρωποι. Μόνο να μου φυλάτε τον ναό και να καλοδεχόστε τους, θα ‘ρχονται προσκυνητές τις δικές μου εμπνεύσεις μηνώντας τους• μ’ αν κάτις άσκεφτα ή ξιπασμένα ειπήτε ή πράξητε, όπως άμωμοι θνητοί το συνηθάνε, τότε ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ θα’ χετε από μεγάλη ανάγκη, και ΔΟΥΛΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΟΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ. Ιδού τί είχα να σας πω και στο νου σου φύλαξέ τα.
Σχόλιο: Όπως δηλαδή παράτησε ο Θεός τους Εβραίους στην εξορία, να είναι δούλοι άλλοι αφεντάδων, εξαιτίας της άρνησης τους να Τον υπηρετούν.
Συμπέρασμα: Διαφαίνεται από τα παραπάνω το μεγάλο χάσμα μεταξύ του ιουδαϊκού απολυταρχικού νου και του ελεύθερου και δημοκρατικού αρχαιοελληνικού πνεύματος.
quote:
Αν ο άνθρωπος αυτός είναι γελοίος, τότε αυτόματα και η ελληνική γραμματεία που παραθέτει είναι γελοία.
Δεν υπάρχουν... αυτοματισμοί, φίλε μου. Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την Ελληνική Γραμματεία. Και βέβαια όχι αυτού του είδους ύπουλες διαβολές. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από αποσπάσματα που επιλέγει ο κάθε βαρεμένος, κατά το δοκούν.
Αυτό κάνεις εσύ, απ' ό,τι φαίνεται και παρασύρεσαι...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Όσο για το προηγούμενο μύνημα του γιάπετ για την παρανόηση, κατανοώ πως έκανα λάθος, συγγνώμη
Η αναγνώριση του λάθους επισύρει και τη συγγνώμη φίλε μου.
Δεν τρέχει τίποτε...
quote:
και περαστικά γενικώς.
Στο εύχομαι ολόψυχα και ειλικρινά...

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη;
Τα Ιουδαϊκά κείμενα νοούνται ως κυριολεκτικά συμβάντα.
Καταλαβαίνεις την διαφορά, ή παρανοείς όπως με τις πουτανίτσες του γιαπετ;

Πιο πάνω έγραψες:
"Τέλος πάντων φίλε μου, περασμένα ξεχασμένα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα υβριστικά σχόλια εναντίον μου από οποιοδήποτε μέλος. "
Κοιτα τώρα τι μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έγραψες (διάβαζε μόνο τα τονισμένα):
""Τέλος πάντων φίλε μου, περασμένα ξεχασμένα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα υβριστικά σχόλια εναντίον μου από οποιοδήποτε μέλος.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Χρίστος Έλ
quote:
Αν ο άνθρωπος αυτός είναι γελοίος, τότε αυτόματα και η ελληνική γραμματεία που παραθέτει είναι γελοία.Δεν υπάρχουν... αυτοματισμοί, φίλε μου. Κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την Ελληνική Γραμματεία. Και βέβαια όχι αυτού του είδους ύπουλες διαβολές. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει συμπεράσματα από αποσπάσματα που επιλέγει ο κάθε βαρεμένος, κατά το δοκούν.
Αυτό κάνεις εσύ, απ' ό,τι φαίνεται και παρασύρεσαι...
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Να τον δώσο τον ύμνο ολόκληρο θα κατακλύσει όλη την σελίδα. Τα αποσπάσματα είναι αντιπροσωπευτικά, δεν αντιφάσκουν με κάτι άλλο που λέει ο ύμνος.
Δεν βγάζεις συμπέρασμα; Εγώ πάντως βγάζω. Φαίνεται ξεκάθαρα από τα αποσπάσματα η βασιλική, μοναρχική, ολιγαρχική πραγματικότητα και προτίμηση των Ελλήνων της αρχαιότητας.
Για μένα δεν είναι κακή ούτε η ολιγαρχία, ούτε η δημοκρατία, ούτε η βασιλεία. Το λέω γι' αυτούς που επικαλούνται την δημοκρατία που τάχα χαρακτηρίζει την ελληνική θρησκεία σε αντιπαραβολή με την εβραϊκή μοναρχία.
Κατανοητό;
quote:
Βρε Χριστο Ελ δεν γνωρίζεις μια διαφορά: Η Ελληνική θρησκεία διαμορφώθηκε από τους ανθρώπους που παρατηρούσαν την φύση και την θεοποιούσαν. Μυθολογία ονομάζεται.
Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη;Τα Ιουδαϊκά κείμενα νοούνται ως κυριολεκτικά συμβάντα.
Άλλο αυτό που λες για προσωποποίηση της φύσης, είναι άλλο θέμα για συζήτηση και ευχαρίστως να την κάνουμε.
Εσύ κατανοείς τι θα γράψω τώρα;
Ο κάτω κόσμος(εμείς) είναι ένα αντίτυπο του πάνω(του θεϊκού) ή αντιστρόφως αν επιθυμείς. Τα λόγια του ύμνου προδίδουν, αποκαλύπτουν(όπως θες πες το) την πραγματικότητα στα ελληνικά δρώμενα.
Είναι δηλαδή σαν να μου λες πως η μυθολογική αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων είναι βασιλική αλλά στην πραγματικότητα η ελληνική ιστορία ήταν δημοκρατική.
quote:
Κατανοητό;
Όχι, αλλά δεν έχει σημασία....![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:Ποιος αρχαίος συγγραφέας το βλέπει έτσι; Παίρνανε πολύ σοβαρά την ύπαρξη των θεών, σημερινή εκλογίκευση είναι η προσωποποίηση της φύσης... δες τον παραλληλισμό:
Βρε Χριστο Ελ δεν γνωρίζεις μια διαφορά: Η Ελληνική θρησκεία διαμορφώθηκε από τους ανθρώπους που παρατηρούσαν την φύση και την θεοποιούσαν. Μυθολογία ονομάζεται.
Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη;Τα Ιουδαϊκά κείμενα νοούνται ως κυριολεκτικά συμβάντα.
Ξέρουμε ότι ο Τρωϊκός πόλεμος έγινε, μεταξύ Αχαιών και Ίλιου. Ένα έπος λεει τον αρχηγό των Αχαιών, Αγαμέμνωνα. Τον λέγανε έτσι; Δεν ξέρουμε αλλά γιατί όχι;
Αναφέρουν οι γραφές τον "πρώτο άνθρωπο" ως "Αδαμ". Τον λέγανε έτσι; Δεν ξέρουμε αλλά γιατί όχι; Επιπλέον Αδαμ=Άνδρας οπότε ταιριαστό!
quote:Ποιος αρχαίος συγγραφέας το βλέπει έτσι; Παίρνανε πολύ σοβαρά την ύπαρξη των θεών, σημερινή εκλογίκευση είναι η προσωποποίηση της φύσης... δες τον παραλληλισμό:quote:
Ξέρουμε ότι ο Τρωϊκός πόλεμος έγινε, μεταξύ Αχαιών και Ίλιου. Ένα έπος λεει τον αρχηγό των Αχαιών, Αγαμέμνωνα. Τον λέγανε έτσι; Δεν ξέρουμε αλλά γιατί όχι;
Αναφέρουν οι γραφές τον "πρώτο άνθρωπο" ως "Αδαμ". Τον λέγανε έτσι; Δεν ξέρουμε αλλά γιατί όχι; Επιπλέον Αδαμ=Άνδρας οπότε ταιριαστό!
Πολύ σωστό και αυτό. Με το να πούμε "προσωποποίηση της φύσης" αρνούμαστε πως η Φύση αποτελείται από πρόσωπα, αλλά λέμε ότι είναι άψυχη που κάποιοι άλλοι την θεώρησαν ζωντανή με νοημοσύνη. Είναι μοντέρνα σκέψη αθεϊστών αλλά και αρχαία σκέψη εβραίων, χριστιανών και άλλων.
Τώρα δεν ξέρω αν είναι σωστό να ταυτιστούν τα στοιχεία της φύσης με τους Θεούς. Να πω την αλήθεια εγώ καταλήγω πως η ελληνική θρησκεία είναι πανομοιότυπη με την εβραϊκή, διότι οι Θεοί μπορούν να πάρουν όποια μορφή θέλουν, επομένως πρόκειται για πνεύματα!
Η μόνη διαφορά πως στην Εβραϊκή ο Θεός είναι εκτός φύσης- εποίησε τον Ουρανό και την Γη.
quote:
Να πω την αλήθεια εγώ καταλήγω πως η ελληνική θρησκεία είναι πανομοιότυπη με την εβραϊκή,
![]()
![]()
![]()
![]()
Όταν λες εβραϊκή, ποιά θρησκεία εννοείς, ακριβώς;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Χρίστος Έλ
quote:
Να πω την αλήθεια εγώ καταλήγω πως η ελληνική θρησκεία είναι πανομοιότυπη με την εβραϊκή,
Όταν λες εβραϊκή, ποιά θρησκεία εννοείς, ακριβώς;;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Χε χε. Ακούγεται κουφό έτσι; Την βιβλική βεβαίως.
Αυτά που βλέπω να διαφέρουν είναι
1)ο μονοθεϊσμός έναντι του πολυθεϊσμού - η λατρεία Ενός Θεού αντί Πολλών.
2)και το ότι ο Θεός διαφοροποιείται από την κτίση.
Κατά τα άλλα πιστεύω πως ΚΑΙ οι Θεοί των Ελλήνων είναι πνεύματα, γιατί μπορούν να πάρουν όποια μορφή θέλουν. Ο Δίας δεν είναι ο κεραυνός, αλλά ρίχνει τον κεραυνό του όπου θέλει αυτός και παίρνει όποια μορφή θέλει. Απλώς οι κατώτεροι θεοί έχουν περιορισμένες δικαιοδοσίες, έχουν ένα συγκεκριμένο χώρο δράσης και αποστολής όπως και οι άγγελοι της Βίβλου.
Θα έλεγα πως η σύναξη στην ουράνια βασιλική αυλή του Ολύμπου, δεν διαφέρει από την αυλή του Γιαχβέ, του Ρα κτλ
quote:
Χε χε. Ακούγεται κουφό έτσι;
χε χε... δεν ακούγεται καθόλου διότι είναι... γραπτό!!!![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:quote:Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που τρώνε τέτοιες μπούρδες; Θλιβερό.
Επομένως φίλε Eumenis, δεν υπάρχουν εθνικοί και μη, Ελληνες.
Υπάρχουν Ελληνες και Ρωμαίοι (οι χριστιανοι Ιουδαίοι)....
Αν νοιώθεις έλληνας κάπως, κράτα το και άσε τους άλλους να νιώθουν έλληνες όπως νομίζουν.
Όχι και "έλληνες όπως νομίζουν".
Αυτοί που στις χριστιανικές συναγωγές ψέλνουν του "ΑΛΕΛΟΥΓΙΑΧ".