- 12 STRAND DNA ACTIVATION+INDIGO - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Μιας που μπήκαμε στα βαθιά και πάμε για τα άπατα θα ρίξω ένα σωσίβιο να το έχουμε πρόχειρο...
"Ο μυημένος της Δεξιάς Ατραπού, αφιερωμένος στην υπηρεσία της Θεότητας, χρησιμοποιεί τη δύναμη του αποκλειστικά για να βοηθήσει την ανθρώπινη συνείδηση να λάβει γνώση της Θεότητας μέσα στο κάθετι. Χρησιμοποιεί τη γνώση του σχετικά με το νου, για να τον κάνει όργανο του Πνεύματος, σε αντίθεση με τον μυημένο της Αριστερής Ατραπού, ο οποίος χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για να κάνει τον νου υπηρέτη των παθών του. Ο αποκρυφισμός δεν αποτελεί ποτέ αυτοσκοπό ή απλή ικανοποίηση της νοητικής περιεργείας. Είναι το πιο ισχυρό όπλο στα χέρια της διάνοιας. Αξίζει, άραγε, οι άνθρωποι της καλής θέλησης να μάθουν να αυτό το τρομερό ξίφος, το δίκοπο μαχαίρι; Όχι μόνο αξίζει, αλλά είναι και απαραίτητο για την ασφάλεια της ανθρώπινης φυλής, μια και έχουν μάθει να το χειρίζονται πολλοί άνθρωποι κακής θέλησης"
Υγιής Αποκρυφισμός, Dion Fortune, σελ. 29, εκδόσεις Ιαμβλυχος
Η κύρια Fortune με βρίσκει σύμφωνη σε αυτό το μικρό απόσπασμα...
Βέβαια εδώ κάνει ένα σαφέστατο διαχωρισμό, όμως τι γίνεται με αυτούς που ακολουθούν την Αριστερή Ατραπό χωρίς πραγματικά να το γνωρίζουν, είτε γιατί ο δάσκαλος τους είναι Μαύρος Αποκρυφιστής, είτε γιατί αγνοούν τον διαχωρισμό από εσφαλμένη εντύπωση και άποψη?
Είναι λεπτές οι ισορροπίες και οι αποκλήσεις "μοιραίες"... Το μονοπάτι είναι κοινό στην αρχή, μετά χωρίζεται...
.
.
.
Arwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
Σε ένα θέμα τόσο σοβαρό πρέπει να υπάρχουν και σοβαρές/διαβασμένες/βιωμένες απαντήσεις... το να μαζεύεις και να ρίχνεις σε ένα καζάνι ότι δεν σου αρέσει και να το θεωρείς κακό/αριστερό είναι το λιγότερο ανευθυνότητα πρός τους άλλους και πρός τον ευατό σου...
Φίλτατε Trencavel μόνο ως αστείο μπορώ να λάβω την γενίκευση σου, σαν κακόγουστο αστείο τολμώ να πω...
Διακρίνω πίσω από τα λόγια σου ένα μισογυνισμό που όταν κορυφωθεί θα είναι ίδιος με αυτόν των Χένριχ Κράμμερ και ο Τζάιμς Σπρέντερ... και θα αναρωτηθείς ποιοί είναι αυτοί οι "αξιότιμοι" κύριοι... και με το δίκιο σου... λίγοι τους γνωρίζουν...
Ήταν συγγραφείς του Malleus Maleficarum, Ιεροεξεταστές, που εξουσιοδοτήθηκαν από τον Πάπα στις 9 Δεκεμβρίου του 1484 να εκδιώξουν της Μάγισσες από την Βόρεια Γερμανία.
Το καταπληκτικό έργο τους, "Malleus Maleficarum" ή "Το σφυροκόπημα των μαγισσών", θα μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας απανθρωπιάς, αμυαλιάς και μισογυνισμού...
Παραθέτω μερικά "θεόπνευστα" αποσπάσματα...
"...το γυναικείο φύλο ενδιαφέρεται περισσότερο για την σάρκα απ' ότι το αρσενικό. Η γυναίκα δημιουργήθηκε από το πλευρό άνδρα, επομένως είναι ατελές πλάσμα, ανάπηρο, και δεν ανήκει στο προνομιούχο φύλο το οποίο επέλεξε ο Χριστός να ενσαρκωθεί..."
Επίσης...
"...η μαγεία εξαπλώνεται στις γυναίκες λόγω της διαμάχης και τον φθόνο μεταξύ παντρεμένων και ανύπαντρων γυναικών, το οποίο είναι και χαρακτηριστικό του γυναικείου είδους"...
Και το εξαίρετο που είναι και τίτλος ολόκληρου κεφαλαίου...
"Περί της δύναμης των γυναικών να εκμεταλλεύονται και να διαφθείρουν την αγνή φύση του άντρα, με σκοπό την συνουσία"
Αυτό το "υπέροχο" ανάγνωσμα υπήρξε το εγχειρίδιο των ιεροξεταστών και δικαστών για δεκαετίες και γράφει κάποια πολύ "ωραία" πράγματα μέσα...
Είναι επίσης πραγματικά ελάχιστες οι δίκες κατά τις οποίες η/ο κατηγορούμενη/ος βρέθηκαν αθώοι, αλλά ακόμα και αυτοί, αθωώθηκαν μετά θάνατον... Ακόμα και με την παραμικρή υποψία, άνθρωποι κατηγορούνταν και καταδικάζονταν. Υπάρχουν μαρτυρίες για ανθρώπους που κατηγορήθηκαν, βασανίστηκαν και καταδικάστηκαν επειδή εθεάθησαν να κάνουν βόλτα στο δάσος ή να κόβουν βότανα το βράδυ, να χαϊδεύουν μαύρη γάτα, να μην φορούν σταυρό, να μιλάνε μόνοι τους... Οι υπ' αριθμών ένα ύποπτοι, ήταν οι έχοντες κόκκινα μαλλιά...
Χμμμ... άρα εγώ που έχω κόκκινα μαλλιά, είμαι για την πυρά...
Σε αυτές τις αρρωστημένες ακρότητες οδηγούν οι γενικεύσεις...
Φίλτατε ιππότα Trencavel, βρίσκω τις απόψεις σας πρώτα διασκεδαστικές και μετά επικίνδυνες... αν και σκέφτομαι ότι ίσως να προσπαθείτε να "σπάσετε μερικά καρύδια" ή τα νεύρα των αναγνωστών...
Οι γενικεύσεις σας πάντως δείχνουν μια ελλειπή ή μάλλον μια επιφανειακή μελέτη του θέματος... καλό θα ήταν να ακολουθείσετε μια γραμμή μελέτης που θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε βάθος και σε ποιότητα γνώσης που θα είναι οφέλιμη σε εσάς και στους λοιπούς αναγνώστες/συγγραφείς αυτού του θέματος...
Τις θερμότερες ευχές μου για την επιτύχια της μελέτης σας...
.
.
.
Arwen the grand-daughter of Galadriel...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
quote:
Σαφής κατεύθυνση είναι αυτή που έχει γίνει με συνειδητή επιλογή και είναι καθαρή από αμφιβολίες. Γενικό καλό είναι αυτό που έρχεται σε αντιδιαστολή με τα προσωπικά συμφέροντα. Η συζήτηση γίνεται για την διάκριση Δεξιάς και Αριστερής Ατραπού που στην εξελικτική βιολογία δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Η Φύση δεν έχει καλή ή κακή πορεία παρά μόνον αυτήν της επιβίωσης. Οταν αναφερόμαστε στην εξέλιξη εννοούμε τον εσωτερικό όρο, την εξέλιξη δηλαδή των ψυχών. Η διάκριση στις μάχες μεταξύ "Καλού" και "Κακού" δεν γίνεται με βάση τις ενδυματολογικές μας προτιμήσεις (σ'αυτή την περίπτωση νομίζω πως θα προτιμούσαμε όλοι τον Νταρθ και όχι τους ανόητους με τις άρπες), αλλά με βάση αν αυτή εξυπηρετεί τους πολλούς ή το όποιο Εγώ των συμμετέχοντων. Η διάκριση των Δρόμων δεν είναι θέμα ονοματολογίας και μύθων. Αλλά προσωπική προσπάθεια και επιλογή για τον κάθε άνθρωπο. Ασχετα με το αν είναι χριστιανοί, εβραίοι, μουσουλμάνοι, ινδουϊστές, βουδιστές ή οτιδήποτε άλλο. Το Σύμπαν δεν επιμερίζει, έχει ενιαίους νόμους για όλους.
Μα ..και εγώ μιλάω για την εξέλιξη των ιδεών / φόρμες / πιστεύω (πες το όπως θες) που συνθέτουν τους εσωτερικούς όρους όπως «θεός» , «ψυχή» , κλπ...
Πιστεύεις ότι αυτές δεν εξελίσσονται ..και παραμένουν σταθερές..?
Για να δούμε όμως και κάτι άλλο
Αν θυμάμαι καλά σε παλιότερες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας το Προσωπικό / ατομικό συμφέρον του Βασιλιά ήταν και το γενικό….. (και αν ο βασιλιάς γούσταρε / επέλεγε χριστιανισμό … τους έκανε (με το ζόρι) χριστιανούς .. (ακόμα και αν ο ίδιος δεν ήταν/ έγινε ποτέ χριστιανός – βλέπε Μ. Κωνσταντίνος![]()
Δηλ … έχουμε Σαφή κατεύθυνση .. αλλά δεν ήταν συνειδητή επιλογή …χμ αλήθεια σε τι κατηγορία θα τους βάζαμε αυτούς ?
θα μπορούσαμε να πούμε τον Άγιο (τελευταία φορά που τσέκαρα ) Κωνσταντίνο ότι είναι «αριστερός» ..?
quote:
Το Σύμπαν δεν επιμερίζει, έχει ενιαίους νόμους για όλους.
Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη
Ίσως να έχουμε διαφορετικές εμπειρίες / επιλογές ….
Όσο αφορά εμένα
Το Συμπαν όσο πλησιάζει στο Εν (στην πρώτη αιτία) … γίνεται όλο και ποιο ρευστό (ας το πούμε) εν δυνάμει - με λιγότερο νόμους και περισσότερο πιθανότητες ![]()
Γιώργος![]()
Εσωτέρικα αγγελίες – Μάθε Γιόγκα στο βυζί σας, σε 8 εύκολα μαθήματα . terms and serious conditions apply . special εκπτώσεις για τα μέλη.![]()
![]()
Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ανοίχτηκα αμέσως γιατί θεώρησα το θέμα ύποπτο από τη φύση του και όπως φάνηκε στη συνέχεια είναι φανερό το που θέλουν να το πάνε...
Είναι η γνωστή τακτική των ακατονόμαστων της αριστερής ατραπού με την οποία αποχαυνώνουν και παγιδεύουν τον κόσμο: "τι δεξιά, τι αριστερή ατραπός, όλα το ίδιο είναι", σκεπτόμενοι μήπως και παρασύρουν κανένα αθώο και ανυποψίαστο θύμα...
Πριν όμως ο ανυποψίαστος τους ακολουθήσει τουλάχιστον ας τον ενημερώσει κάποιος περί τίνος πρόκειται για να το ξανασκεφθεί καλύτερα ή έστω για να είναι προετοιμασμένος να αναλάβει τις καρμικές συνέπειες της επιλογής του...
Πάντως μην ανησυχείς, ήταν μια απλή ενημέρωση για να καταλάβουν την ουσιαστική διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστερής ατραπού, χωρίς υπαινιγμούς και υπονοούμενα, λέγοντας τα πράγματα ξεκάθαρα και με το όνομά τους. Δεν επρόκειτο να επεκταθώ σε θέματα πρακτικών...
Κατά τα λοιπά συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα όσα απάντησες με εξαιρετικό και υποδειγματικό τρόπο και καλά έκανες και τα είπες γιατί παρόλο που κι εγώ θα ήθελα, δεν προλάβαινα να τα πω.
Εύγε!
quote:
Ήταν συγγραφείς του Malleus Maleficarum, Ιεροεξεταστές, που εξουσιοδοτήθηκαν από τον Πάπα στις 9 Δεκεμβρίου του 1484 να εκδιώξουν της Μάγισσες από την Βόρεια Γερμανία.Το καταπληκτικό έργο τους, "Malleus Maleficarum" ή "Το σφυροκόπημα των μαγισσών", θα μείνει στην ιστορία της παγκόσμιας απανθρωπιάς, αμυαλιάς και μισογυνισμού...
Αγαπητή Mantis, έχεις απόλυτο δίκιο για το συγκεκριμένο βιβλίο μιάς και πολλές γυναίκες καταδικάστηκαν ως "μάγισσες" εκείνη την εποχή.
Μιάς που μας παρέθεσες μερικά αποσπάσματα, να υποθέσω οτι έχεις κάποια έκδοση του βιβλίου?

In anticipation of my resurrection...
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά!
Σχετικά με την απορία σου:
quote:
Η σοβαρότητα της συζήτησης που ανοίχτηκε είναι τεράστια, και δυστυχώς δεν γίνεται κατανοητό. Αυτά που είπες, πολύ σωστά, όμως βρε παιδί μου, είσαι σίγουρος ότι πρέπει να λέγονται όλα έτσι τόσο ανοιχτά, ιδίως σε χώρο όπου κυρίως θα προκαλέσεις τον χλευασμό????
Ισχύουν κατά λέξη όλα όσα έγραψα σχετικά στην Pagwna.
Κατά τ' άλλα συμφωνώ με όλα όσα γράφεις και σε συγχαίρω γιατί με πολύ ωραίο τρόπο βοηθάς όσους θέλουν να καταλάβουν.
Σχετικά με τον Α.Δ. Lakshmi πράγματι ο Α.Δ. Σαμαέλ τον αναφέρει στον Τέλειο Γάμο, όμως ως Δάσκαλο που εκδηλώνεται στον Αστρικό Κόσμο. Δεν θυμάμαι να γράφει πουθενά ότι έχει ενσαρκωθεί και πολύ περισσότερο ότι ο Α.Δ. Σαμαέλ του ανέθεσε συγκεκριμένη αποστολή και μάλιστα ότι τον όρισε διάδοχό του...
Από τις επιστολές τις οποίες έγραψε ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ λίγο πριν αποσαρκωθεί και τις οποίες ανέφερα ήδη αναλυτικά, προκύπτει με τρόπο αναμφισβήτητο ότι ο μοναδικός διάδοχος στον οποίο μεταβίβασε όλες του τις εξουσίες ήταν ο Α.Δ. Ραβολού, ενσαρκωμένος Δικαστής του Κάρμα. Σου υπενθυμίζω ότι μεταξύ άλλων γράφει σχετικά και τα εξής:
"Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού, Δάσκαλος του Κάρμα επανενσαρκωμένος και σε πλήρη εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του, θα πρέπει βάσει διαταγών του Πατριάρχη της Παγκόσμιας Γνωστικής Κίνησης Σαμαέλ Αούν Βεόρ, να κάνει να εκπληρώνονται όλα τα διατάγματα της Πατριαρχικής Έδρας...Η Πατριαρχική Έδρα...υποστηρίζει σταθερά όλες τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Δάσκαλου Ραβολού. Αναμφίβολα ο Δάσκαλος Ραβολού οφείλει να γκρεμίσει πολλά είδωλα από πηλό και να διορθώσει πολλά λάθη"
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο "Μεγάλη Γνωστική Διακήρυξη" 1-1-1976)
Αν πάντως έχεις κάποιες ανάλογες επιστολές του Α.Δ. Σαμαέλ με μεταγενέστερη ημερομηνία από αυτές που σου ανέφερα, οι οποίες να γράφουν κάτι διαφορετικό από αυτά που είπα, σε παρακαλώ στείλε μου τες γιατί μ' ενδιαφέρουν πολύ.
Πάντως σε διαβεβαιώ ότι ουδέποτε αμφισβήτησα από φανατισμό τις καλές προθέσεις του Ricardo ούτε το αν δείνει σωστά την Διδασκαλία αφού δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο, απλά αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να ακολουθεί και να εκπροσωπεί κάποιον (τον Α.Δ. ? Lakshmi) που:
1) Όχι μόνον ισχυρίζεται ότι είναι Αξιοσέβαστος Δάσκαλος αλλά αν κατάλαβα καλά ότι είναι διάδοχος του Α.Δ. Σαμαέλ και μάλιστα με αποστολή που του έχει υποτίθεται αναθέσει, χωρίς όμως αυτό να προκύπτει από κάποιο επίσημο έγγραφο, μεταγενέστερο από εκείνα με τα οποία ο ίδιος όρισε λίγο πριν πεθάνει ως μοναδικό διάδοχό του τον Α.Δ. Ραβολού.
2) Εάν ο συγκεκριμένος μποδισάτουα που ισχυρίζεται ότι είναι ο Α.Δ. Lakshmi είναι πράγματι Α.Δ., αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να συνεργάζεται με κάποιον όπως ο Julio Medina, μποδισάτουα του Α.Δ. Garca Cuichines, για τον οποίο ο Α.Δ. Σαμαέλ γράφει:
"...σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με κανένα τρόπο δεν θέλει να δεχθεί ότι κάνει ΛΑΘΟΣ...επιμένει στους λάθος σκοπούς του...Νομίζω ότι το Σφάλμα του...βρίσκεται στο ότι δεν έχει δουλέψει ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΓΩ. Εξερευνώντας ψυχολογικά το Εγώ ή καλύτερα θα λέγαμε τα διάφορα στοιχεία που το αποτελούν μέσα στον εαυτό του, στην συγκεκριμένη περίπτωση...μπορώ να επαληθεύσω ότι το ΕΓΩ της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ έχει πληγωθεί θανάσιμα. Αυτό έχει προκαλέσει στον ψυχισμό σου βίαιες αντιδράσεις...Στον ψυχολογικό χώρο σε ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, χωρίς κανένα σεβασμό. Εάν είχες διαλύσει τα Εγώ της ψεύτικης προσωπικότητας...εσύ δεν θα έκανες αυτό που κάνεις τώρα".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Δικαστήριο του Κάρμα" 29-1-1976)
Επίσης γράφει ο Α.Δ.Σαμαέλ για τον Julio Medina, μποδισάτουα του Α.Δ. Garca Cuichines:
"Αυτές τις διευκρινίσεις τις κάνω γιατί γνωρίζω πολύ καλά το περιεχόμενο από όλα και θέλω να το μάθουν και οι υπόλοιποι για να μην αφεθούν κι εξαπατηθούν και επειδή ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΕΛ μιλούσε για τον Δάσκαλο Garca Cuichines, του ανέθετε θέσεις και πολλά πράγματα μοχθώντας να σηκωθεί, γιατί αυτός ποτέ δεν σηκώθηκε. Ο Μποδισάτουα (δηλ. το φυσικό του μέρος) κατρακύλησε περισσότερο από ό,τι βρισκόταν, πιο βαθιά και από εκεί γεννήθηκε η "Γνωστική Εκκλησία" με τις κακές προθέσεις του, πράγμα που το έκανε ο κύριος Julio Medina Vizcaino. Αυτές τις διαβεβαιώσεις τις κάνω και τις υπογράφω γιατί λέω την αλήθεια δημόσια, δεν έχω λόγο να μείνω σιωπηλός ενώπιον εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και διαπράττονται στο όνομα της ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η αληθινή ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν βρίσκεται στη γη: Είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ που μένουν και ιερουργούν οι Μεγάλες Ιεραρχίες. Τότε μην αφήνεστε να εξαπατηθείτε από την εμφάνιση αυτής εδώ της φθηνής εκκλησίας, γιατί ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν της έδωσε την έγκρισή του. Δεν πρέπει να συγχέετε την αληθινή Εκκλησία, τον Ιερό Ναό, με έναν εμπορικό θεσμό. Αυτό να μείνει ξεκάθαρο. Αυτός που αφήνεται να εξαπατηθεί από εδώ κι εμπρός, δικό του το πρόβλημα. Καθένας θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Επιστολές που εστάλησαν από τον Αβατάρα του Υδροχόου Α.Δ.Σαμαέλ Αούν Βεόρ).
Τελικά έστειλε την απο 4-3-1976 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ που έλεγε τα εξής (αφαιρώ μόνο καταλαβαίνεις τι) και βγάλε τα συμπεράσματά σου:
"ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ SUMMUM SUPREMUM SANCTUARIUM ΤΗΣ SIERRA NEVADA ΤΗΣ SANTA MARTA
Αγαπητοί Γνωστικοί Αδελφοί
PAZ INVERENCIAL.
Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό να σας δώσει ΕΝΤΟΛΕΣ για να ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
Με κανένα τρόπο δεν θα επιθυμούσαμε ΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Παγκόσμια Γνωστική Κίνηση.
Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΡΑΒΟΛΟΥ θα δώσει τις ΕΝΤΟΛΕΣ που αφορούν την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ που θα πρέπει να γίνει στον ΚΥΡΙΟ JULIO MEDINA VIZCAINO.
θα πρέπει να δουλέψετε με τους μαθητές μου τους ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΓΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.
Εγώ από μέρους μου ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Αυτή η δουλειά θα πρέπει να διαρκέσει 30 ημέρες σε ΣΥΝΕΧΗ ΑΛΥΣΙΔΑ...
...ΣΚΟΠΟΣ: ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΒΛΑΒΕΣ: ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΟΥΜΕ..."
Για να αναγκαστεί ο Α.Δ. Σαμαέλ να ζητήσει από τους Αδελφούς του S.S.S. τα παραπάνω, φαντάσου περί τίνος επρόκειτο!!!...
Ε, λοιπόν με αυτόν τον κύριο συνεργάζεται εκείνος που ισχυρίζεται ότι είναι ο μποδισάτουα του Α.Δ. Lakshmi και διευθύνουν μαζί την ίδια Γνωστική οργάνωση δηλ. την I.G.C.U. με έδρα στην Βενεζουέλα, η οποία στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τον "Γνωστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Samael Aun Weor", εκπαιδευτής του οποίου είναι ο Ricardo...
Εγώ τώρα τι να υποθέσω?
Σε παρακαλώ καλοπροαίρετα έλα στη θέση μου και πες μου ειλικρινά εσύ τι θα σκεπτόσουν?
Να υπενθυμίσω και πάλι ότι η M.G.C.U. δηλ. η Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Νέας Τάξης αποτελεσματικών πρακτικών και κανονισμών την οποία ίδρυσε ο Α.Δ. Σαμαέλ και η οποία ήταν η μοναδική που αναγνώρισε, ουδέποτε ενώθηκε με τις υπόλοιπες Γνωστικές οργανώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυτούς που ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ είχε αποβάλει κυρίως είτε γιατί έκαναν εμπόριο από την Διδασκαλία του είτε γιατί την διαστρέβλωναν με θεωρητικές φλυαρίες και φαντασιοπληξίες που δεν είχαν κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα και προξενούσαν απογοήτευση στον κόσμο της Γνωστικής Κίνησης.
Γεννάται βεβαίως η απορία σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο να κάνουν οι Γνωστικοί για όσο χρονικό διάστημα οι Α.Δ. Σαμαέλ και Ραβολού παραμείνουν αποσαρκωμένοι.
Θα έλεγα αυτό που συμβούλευσε ο Α.Δ. Σαμαέλ τον μοναδικό διάδοχό του Α.Δ.Ραβολού: "Περίμενέ με παρακαλώ και ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Επιστολή προς τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού" 29-1-1976).
Πάντως ο Α.Δ. Ραβολού παρόλο που δεν όρισε διάδοχό του όσο είχε φυσικό σώμα μιας και κανένας δεν είχε φθάσει ακόμα σ' αυτό το εσωτερικό επίπεδο, εντούτοις λίγο πριν αποσαρκωθεί συνέγραψε πριν από 6 χρόνια ένα σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό βιβλίο το οποίο περιέχει τις αποτελεσματικότατες πρακτικές "Θάνατος στην Πορεία" της εκδήλωσης των ελαττωμάτων και "Αστρικό Ξεδίπλωμα" καθώς και τα σημαντικότερα κλειδιά για ακόμα πιο αποτελεσματική εφαρμογή τους.
Σύμφωνα με τις πρακτικές αυτές μπορεί εύκολα πλέον οποιοσδήποτε τις εφαρμόσει και χωρίς άλλες περίπλοκες θεωρίες και προϋποθέσεις να μεταφερθεί στον Αστρικό Κόσμο για να συναντήσει και να προσανατολιστεί απ' ευθείας από τους αυθεντικούς Αξιοσέβαστους Δασκάλους Σαμαέλ και Ραβολού μέσα στην αληθινή Γνωστική Εκκλησία των Ανωτέρων Κόσμων.
Το πολύτιμο αυτό βιβλίο έχει τίτλο "Ερκόλουμπους ή ο Κόκκινος Πλανήτης" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα (με σκληρό εξώφυλλο) καθώς και από τις εκδόσεις "Αετός" (με μαλακό) και από τους 2 εκδοτικούς οίκους σε τιμή φθηνού περιοδικού!...
Αν δεν το έχεις ακόμα διαβάσει και κυρίως εφαρμόσει, πίστεψέ με αξίζει τον κόπο!
Μια δοκιμή θα σε πείσει!...
Όποιος άλλος ενδιαφέρεται για το θέμα το συζητάμε καλοπροαίρετα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα που να είναι δυνατόν να αποδειχθούν...
Κατά τ' άλλα Katerinagnosis σ' ευχαριστώ πολύ για το e-mail σου και ζητώ συγγνώμη που δεν πρόλαβα ακόμα να απαντήσω. Θα προσπαθήσω όμως να το κάνω με την πρώτη ευκαιρία.
quote:
AVALLON
Aν και μόλις 2 μέρες στο φόρουμ βλέπω έχεις άποψη... για μένα...
Σ'έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω??
Αγαπητή AVALLON, εάν εθίγης για τα περί Αρθούρου κλπ σου ζητώ συγγνώμη. Ήταν απλώς ένα προφανώς ατυχές λογοπαίγνιο που νόμιζα ότι ταίριαζε με το όνομά σου και το χρησιμοποίησα για να δώσω έμφαση στο γεγονός ότι από τα λεγόμενά μου κατέληξες στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι για να καταλάβεις αν κάποιος είναι μαύρος ταντρικός της αριστερής ατραπού θα πρέπει να κάνεις σεξ μαζί του (άν ειναι ποτέ δυνατόν!!!...)...
Τέλος πάντων μην είσαι και τόσο εύθικτη και παρεξηγησιάρα γιατί θα με αναγκάσεις να σε αφήσω μόνη σου να μιλάς με τον Johnniebeanipoforos.
quote:
Εχω μια απορία όμως:
Eίναι δυνατόν αφού είχαν τόση δύναμη οι Ατλαντες με τις επικλήσεις που κάνανε να ξεσηκώσανε 10.000.000 (!) στρατό για να κατακτήσουν την Ευρώπη(?). Ποιά Ευρώπη? Την εποχή εκείνη η Ευρώπη ζούσε σε σπηλιές. Εδώ τίθεται θέμα αν υπήρχε και η Αθήνα εκείνης της εποχής... Αν υπήρχε κάτι ... θα ήταν μόνο η Αθήνα... και δε θα χρειαζόταν 10 εκ.στρατός για να την κατακτήσουν...
Εσύ τώρα ποιόν πιστεύεις τον Δαρβίνο ή τον Πλάτωνα?
Από που νομίζεις ή αισθάνεσαι ότι κατάγεσαι? Από τον σπηλαιοπίθηκο του Δαρβίνου ή από την Θεά Αθηνά του Πλάτωνα?
Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας, που να αισθάνεται βαθιά μέσα του Έλληνας και να μην μειδιά με αρχαϊκό μειδίαμα απέναντι στις ...φαντασιώσεις του Δαρβίνου?
Η Αθηνά και η πόλη της Αθήνα υπήρχαν από την εποχή της ΧΡΥΣΗΣ ΦΥΛΗΣ...
Όταν δηλ. οι πρόγονοι του Δαρβίνου ήταν ακόμα αμοιβάδες ή πλαγκτόν...
quote:
Θα ήθελα - μια που αναφέρθηκε - να ρωτήσω πως καταλαβαίνει κανείς ότι δέχεται ψυχική ή ενεργειακή επίθεση... Υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσεις και να δεις κάποια σημάδια στο σώμα σου? π.χ. μελανιές?
Βεβαίως και όχι μόνο. Σχετικά με την ερώτησή σου η απάντηση που έδωσε ήδη η Pagwna είμαι σίγουρος ότι θα σου λύσει κάθε απορία. Αν όχι, πάλι εδώ είμαστε.
quote:
Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας...
Κάποια πράγματα ήταν καιρός να ειπωθούν.
Να είσαι καλά και ...να μας ανέχεσαι...
[
quote:
Βλέπω TRENCAVEL επικαλείσαι τα της επίσκεψης του Σόλωνα..
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε?
quote:
Μήπως επικαλείσαι.. ``πηγές της εσωτερικής αναζήτησης``..
Βρε τι λέω .. που τα βρίσκω..
Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε κάποιο site που προς το παρόν αγνοώ?
quote:
πάντως καλώς ήρθες.. καιρός ήταν να σπινιάρει.. το θέμα..
Καλώς σε βρήκα και σε διαβεβαιώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ.
Καταρχήν, έχω απορία (ως συνήθως): μισογυνισμός είναι να σέβεσαι το κορμί της γυναίκας και να γίνεται το σέξ 'προσευχή' και λατρεία στην θεότητα ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ της γυναίκας (με την γυναίκα ως εκδήλωση της θεότητας, όπως αντίστοιχα και με τον άντρα), ή να χρησιμοποιείται το γυναικείο κορμί ως όργανο ικανοποίησης του άντρα και μόνο?
Δεν είναι τυχαίο που είπα στην Avallon πως εάν βρίσκεται σε μία σχέση μονογαμική οπου κυριαρχεί η αγάπη ήδη περπατάει (έστω και ξώφαλτσα) το φωτεινό μονοπάτι... Οταν αγαπάς τον άνθρωπό σου κι ενώνεσαι μαζί του ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ, κι όχι ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ, τότε ήδη φωτίζεται η σχέση...
Νομίζω γινόμαστε ιεροεξεταστές στην θέση των ιεροεξεταστών, γιατί τότε έκαιγαν ό,τι δεν κατανοούσαν!
Κατα τ'άλλα, ναι Avallon, μπορείς να ξυπνήσεις ας πούμε με μελανιές, καρούμπαλα και ανεξήγητους πόνους... και δεν είναι πάντα επειδή μπορεί να σε κλωτσάει ο άντρας σου στον ύπνο του (εμένα μου έχει συμβεί κι αυτό, και έψαχνα να βρώ ποιός 'σατανάς' με μελάνιαζε!!!) :)))))
Katerinagnosis: άμα είναι μαζοχιστής ο άνθρωπος... (για σένα λέω και το κόκκινο πανί που έβγαλες) :)
Κουράγιο αδέλφια (σε όλους αναφέρομαι)... χωρίς χαραχτηρισμούς, αν έχετε την δύναμη να συγκρατείστε τις αντιδράσεις του εγώ σας...
Καλημέρα
Edited by - Pagwna on 20/12/2005 09:36:11
Οι ιεροεξεταστές ήταν και ΕΙΝΑΙ (γιατί υπάρχουν ακόμα τελικά) εχθροί της εσωτερικής δουλειάς!
Α, και μας αρέσει να χαϊδεύουμε μαύρες γάτες, όσο πιο μαύρες, τόσο πιο καλές για την ακρίβεια (και δεν κάνω πλάκα!!!!)
Επίσης προσπαθούμε να μάθουμε (πάντως ο Σαμαέλ έχει βγάλει και βιβλία για αυτό το θέμα) πώς να χρησιμοποιούμε τα βότανα, και αγαπάμε την μαγεία της φύσης, τα ξωτικά της και τις νεράϊδες της...
...επειδή έχω κάποια περιττά κιλά μετά την γέννα...καταλαβαίνετε...βάλτε μπόλικα ξύλα να γίνει δυνατή η φωτιά, γιατί θα πάρει ώρα να ψηθεί αυτό το σώμα!!! Μερσί :) (τώρα κάνω πλάκα... μπάς και γελάσουμε λίγο....)
Ελπίζω φίλη mantis να κάνεις κι εσύ την έρευνά σου, πρίν μιλήσεις πάλι με την βεβαιότητα του γνώστη, για πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις.
Edited by - Pagwna on 20/12/2005 09:55:10
Edited by - Pagwna on 20/12/2005 09:57:01
Κατ' αρχήν σχετικά με το απόσπασμα της Dion Fortune που παραθέτετε συμφωνώ μεν με αυτά που αναφέρει, αλλά έχω μερικές επιφυλαξούλες για την ίδια και μερικά ραμματάκια για τη γούνα της που σχετίζονται με το αμαρτωλό παρελθόν της, όταν το 1919 την έλεγαν ακόμα Βάϊολετ Μαίρη Φερθ και άλλαξε το ονοματάκι της στη μαγική επίκληση "Deo non Fortuna (εξ' ού και το παρατσούκλι Ντιόν Φόρτσουν)", το οποίο απέκτησε με τη μύηση της στο κατά τ' άλλα μαύρο (ασορτί με τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της δρακουλομακάβριας εικόνας του μηνύματός σας - αλήθεια γιατί έτσι?) και άραχνο "Τάγμα της Χρυσής Αυγής", τυπικών εκπροσώπων της αριστερής ατραπού, στο οποίο μάλιστα παρέμεινε ως μέλος τους επί 4 ολόκληρα χρόνια!!!...
Ας πάμε τώρα στο δεύτερο μήνυμά σας, από το οποίο είναι φανερό ότι άθελά μου απώλεσα την εύνοιά σας...
Δυστυχώς οι περιφρονητικές και απαξιωτικές εκφράσεις που τόσο αφειδώς και σκληρόκαρδα εκστομίσατε προς την ταπεινότητά μου σε αυτό το οδυνηρό συμπέρασμα οδηγούν τους λογισμούς μου...
quote:
Διακρίνω πίσω από τα λόγια σου ένα μισογυνισμό που όταν κορυφωθεί θα είναι ίδιος με αυτόν των Χένριχ Κράμμερ και ο Τζάιμς Σπρέντερ...Ήταν συγγραφείς του Malleus Maleficarum, Ιεροεξεταστές, που εξουσιοδοτήθηκαν από τον Πάπα στις 9 Δεκεμβρίου του 1484 να εκδιώξουν της Μάγισσες από την Βόρεια Γερμανία.
Ευγενεστάτη Δεσποσύνη Mantis ικετεύω την χάρη να μην βιαστείτε να με καταδικάσετε χωρίς να απολογηθώ.
Και εάν ευαρεστείστε, να επιτρέψετε στην ασημαντότητά μου να τολμήσει να υπενθυμίσει στην εντιμότητά Σας τα εξής:
Ήταν το μακρυνό καλοκαίρι του 1209, 21 Ιουλίου θαρρώ, όταν στην περιοχή του Languedoc της Ν. Γαλλίας, ο ανεψιός του Κόμητος της Τουλούζης Ραϋμόνδου του 6ου, Ιππότης Raymond Roger TRENCAVEL (το δοξασμένο όνομα του οποίου, η αθλιότητά μου έχει το απύθμενο θράσος να χρησιμοποιεί και να ευτελίζει περιφέροντάς το σε ημιχουλιγκάνικο site του θλιβερού σημερινού Μεσαίωνα), κάλπαζε γοργά με το φτεροπόδαρο λευκό άτι του από την πόλη Bezier προς την πόλη Carcassone για να προλάβει να οργανώσει την άμυνά της.
Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του ότι λίγες στιγμές πριν, ο μισθοφορικός στρατός των καθολικών σταυροφόρων του Πάπα, που είχαν εκστρατεύσει κατά των 222 Καθαρών (απογόνων των Γνωστικών της πιο αγνής σχολής Δεξιάς Ατραπού που είχε ιδρύσει τον 2ο αιώνα μ.Χ. ο Έλληνας Χριστιανός και Πυθαγόρειος Βαλεντίνος στο Ναγκ Χαμαντί της Αιγύπτου), που κατοικούσαν στην πόλη του Bezier, θα έσφαζε τελικά το σύνολο των κατοίκων της πόλης αυτής, μέσα σε λίγες ώρες και μάλιστα μετά από φριχτά βασανιστήρια.
Ίσως είδε για πρώτη φορά στη ζωή του ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδεολογίας να καίγονται ομαδικά στην πυρά...
Ίσως και ν' άκουσε ο δύσμοιρος Trencavel πριν τη σφαγή τον επικεφαλής των μισθοφόρων, Simon De Monfort, να ρωτάει τον Arnaud Amaury, Αββά του Citeux, που επέβλεπε για λογαριασμό του Πάπα:
"Πάτερ, πως θα ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε τόσους Καθολικούς ποιοί είναι οι "Καθαροί" που τους μολύνουν με τις αιρετικές τους ιδέες?
Και εκείνος με την αναισθησία της κενότητάς του, του αποκρίθηκε φορώντας την πέτρινη μάσκα του μειλίχιου ύφους του:
"Μα...κάψτε τους όλους, τέκνο μου, ο Θεός θα αναγνωρίσει τους δικούς Του...".
Ίσως αυτά τα λόγια αντηχούσαν στ' αυτιά του TRENCAVEL την ώρα που κάλπαζε για να προλάβει να σώσει τους αθώους υπηκόους του στην πόλη της Carcassone. Δεν κάλπαζε γιατί ήταν μισογύνης...
Κάλπαζε για να σώσει αυτές τις αθώες που δεν ήξεραν, ούτε μπορούσαν να φανταστούν τι τις περιμένει...
Πολέμησε γενναία, απέναντι στους δράκους της αριστερής ατραπού για να τις υπερασπιστεί...
Και ο Θεός, μετα από φριχτά βασανιστήρια, τον ξεχώρισε στα 25 χρόνια του ανάμεσα στους δικούς Του.... Ήταν θαρρώ 10 Νοεμβρίου του 1209...
Σε έναν άλλον Μεσαίωνα...
Κάποια άλλη εποχή...
Και μια που η καλλίκομη μεγαλειότητά Σας ως άλλος πυρφόρος Προμηθεύς ευγενώς διακηρύσσει ότι ευρισκόμενη στο Ζενίθ ανάβει και γίνεται πυρσός, όταν μάθω να στέλνω φωτογραφίες και όποτε ευαρεστηθείτε να μου επιτρέψετε να επανακτήσω την εξ υπαιτιότητός μου απωλεσθείσα εύνοιά Σας, δεσμεύομαι αυτοβούλως να στέλνω με κάθε μελλοντικό μου μήνυμα και από μία τουλάχιστον φωτογραφία από τις πολλές που τράβηξα ο ίδιος, όταν η αναξιότητά μου επισκέφθηκε κάποτε κάποια μέρη στα οποία κάποτε άναβαν φωτιές για να κάψουν ανθρώπους που δεν είναι άλλα από αυτά που μόλις Σας περιέγραψα...
Δεσποσύνη μου περνάει απ' τον νου μου ο λογισμός ότι εφόσον Σας έλκει η περίπτωση του Malleus Maleficarum, και του διωγμού των Μαγισσών στη Βόρεια Γερμανία από τους Ιεροεξεταστές, που εξουσιοδοτήθηκαν από τον Πάπα στις 9 Δεκεμβρίου του 1484 να τις εκδιώξουν και είστε βεβαία ότι αγνοώ απολύτως το θέμα, ίσως θα βρείτε ενδιαφέρουσες και τις φωτογραφίες (ή/και το βίντεο με εξαιρετικά υποβλητικά και εντελώς ανατριχιαστικά ηχητικά εφέ) που θα σας στείλω από το Μουσείο της Ιεράς Εξετάσεως στην Τουλούζη της Ν. Γαλλίας, με πιστή αναπαράσταση της εποχής με κέρινα ομοιώματα των Καθαρών και των Ιεροεξεταστών τους, οι οποίοι τους υποβάλλουν σε ακατονόμαστα βασανιστήρια με τα αληθινά όργανα βασανιστηρίων εκείνης της εποχής (εντελώς ακατάλληλο δι' ανηλίκους και μόνο δι' ενηλίκους με πολύ γερά στομάχια...) για να ομολογήσουν ότι είναι μάγοι/ισσες...
Πάντα στην υπηρεσία Σας
Με βαθιά υπόκλιση
TRENCAVEL ο νεώτερος
Το βιβλίο του Ερκόλουμπους φυσικά και το έχω διαβάσει και δεν αμφισβητώ όσα λες, όμως μέσα στο έργο του Δ.Σαμαέλ που αριθμεί περίπου 70 βιβλία υπάρχουν πρακτικές, θεωρίες, αναλύσεις, εξηγήσεις, κατανοήσεις, που είναι αναντικατάστατες νομίζω.
quote:
Σχετικά με τον Α.Δ. Lakshmi πράγματι ο Α.Δ. Σαμαέλ τον αναφέρει στον Τέλειο Γάμο, όμως ως Δάσκαλο που εκδηλώνεται στον Αστρικό Κόσμο. Δεν θυμάμαι να γράφει πουθενά ότι έχει ενσαρκωθεί και πολύ περισσότερο ότι ο Α.Δ. Σαμαέλ του ανέθεσε συγκεκριμένη αποστολή και μάλιστα ότι τον όρισε διάδοχό του...
Επειδή κι εγώ είχα παρόμοιες αμφιβολίες με σένα ο Ρικάρντο μου έστειλε κάποια έγγραφα που αναφέρονται στο Μποδισάτβα του Δ.Λάκσμι και του αναθέτει αποστολή στην ανθρωπότητα, δεν τον ορίζει διάδοχό του. Δεν ξέρω για τον Μεδίνα αν συνεργάζεται με τον Ρικάρντο, πρέπει να ρωτήσω. Το βιβλίο που αναφέρεσαι ΝΕΑ ΤΑΞΗ πως μπορώ να το έχω κι εγώ??? Υπάρχει στα ελληνικά???
quote:
Εσύ τώρα ποιόν πιστεύεις τον Δαρβίνο ή τον Πλάτωνα?
Από που νομίζεις ή αισθάνεσαι ότι κατάγεσαι? Από τον σπηλαιοπίθηκο του Δαρβίνου ή από την Θεά Αθηνά του Πλάτωνα?
Καλά, υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να πιστεύει την θεωρία του Δαρβίνου????
Αγαπητή φίλη Pagwna με ξέρεις τόσο καιρό και δεν έχεις καταλάβει ακόμα τα μαζοχιστικά μου αποθημένα???![]()
![]()
Κρίμα βρε και σε πίστευα για φίλη μου!!!!!!!!!!!!!!!
Φίλη Mantis
quote:
Σε ένα θέμα τόσο σοβαρό πρέπει να υπάρχουν και σοβαρές/διαβασμένες/βιωμένες απαντήσεις... το να μαζεύεις και να ρίχνεις σε ένα καζάνι ότι δεν σου αρέσει και να το θεωρείς κακό/αριστερό είναι το λιγότερο ανευθυνότητα πρός τους άλλους και πρός τον ευατό σου...Φίλτατε Trencavel μόνο ως αστείο μπορώ να λάβω την γενίκευση σου, σαν κακόγουστο αστείο τολμώ να πω...
Διακρίνω πίσω από τα λόγια σου ένα μισογυνισμό που όταν κορυφωθεί θα είναι ίδιος με αυτόν των Χένριχ Κράμμερ και ο Τζάιμς Σπρέντερ... και θα αναρωτηθείς ποιοί είναι αυτοί οι "αξιότιμοι" κύριοι... και με το δίκιο σου... λίγοι τους γνωρίζουν...
που στο καλό βρήκες εσύ ότι αυτά που λέει ο TRENCAVEL και γενικά η θεωρία της γνώσης μιλάει για μισυγυνισμό??? Και τι σχέση μπορεί να έχουν με τους ιεροεξεταστές??? Μέσα από την γνώση (και όχι μόνο) διδασκόμαστε ότι η γυναίκα έχει όχι μόνο ίση θέση με τον άντρα, αλλά ο ένας χωρίς τον άλλον δεν μπορούν να κάνουν βήμα (εσωτερικά). Η θέση της είναι ιερή και αξιοσέβαστη και δεν έχει τίποτα να κάνει με αυτά που λες. Διάβασε λίγο.........
Στην πυρά όλες!!!!! Που είναι ένας ιεροεξεταστής??? Πω πω τι δουλειά θα έκανε εδώ μέσα............
quote:
Φίλτατε ιππότα Trencavel, βρίσκω τις απόψεις σας πρώτα διασκεδαστικές και μετά επικίνδυνες... αν και σκέφτομαι ότι ίσως να προσπαθείτε να "σπάσετε μερικά καρύδια" ή τα νεύρα των αναγνωστών...
Ποιά άποψη είναι επικίνδυνη??? Οτι δεν πρέπει να καταναλώνεται η δημιουργική-σεξουαλική ενέργεια??? Και που είναι οι γενικεύσεις?? Συγκεκριμένα μιλάει ο άνθρωπος. Μήπως χτύπησε κάποιο ευαίσθητο σημείο μερικών??? (ας πούμε ηδονή, σεξ κλπ). Και ποιός είπε ότι αν δεν χάνεις τις ενέργειές σου δεν υπάρχει ηδονή??? Δηλαδή η μοναδική στιγμή που νιώθεις όμορφα όταν κάνεις έρωτα είναι η στιγμή της εξπερμάτωσης???? Μμμμ ωραίος έρωτας ειναι αυτός!!!!!!!!!!
Και για να ξεκαθαρίσουμε πάλι κάτι, (κάποιος μίλησε και για τον κ.Ασκητή, ο οποίος αν τον ακούσει κανείς μιλάμε, είναι για μάπες!!!! Λίγο πολύ μας λέει -πηδιέστε ανεξέλεγτα φίλοι μου και μην σας νιάζει τίποτα-) το να μην χάνεις αυτή την ενέργεια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙΣ ναι, είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό. Γι' αυτό βασική προϋπόθεση είναι Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Ετσι, για να μην παρεξηγιόμαστε.........
quote:
Το Σύμπαν δεν επιμερίζει, έχει ενιαίους νόμους για όλους.
quote:
Το Συμπαν όσο πλησιάζει στο Εν (στην πρώτη αιτία) … γίνεται όλο και ποιο ρευστό (ας το πούμε) εν δυνάμει - με λιγότερο νόμους και περισσότερο πιθανότητες
Φίλε Γιώργο, το σύμπαν όντως όσο πλησιάζει στο Εν έχει όλο και λιγότερους νόμους. Αυτό που πιστεύω εννοούσε ο Trencavel και θα συμφωνήσω είναι ότι ανάλογα στο επίπεδο που βρίσκεσαι, διέπεσαι από συγκεκριμένους νόμους και αυτό είναι ενιαίο για όλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δικό σου. Αν κάποιος ξεφύγει ας πούμε απο τους νόμους του φυσικού επιπέδου, και πάει στους νόμους του αστρικού επιπέδου, θα διέπεται από λιγότερους νόμους από το φυσικό, αλλά όλοι όσοι θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δικό του (στο αστρικό δηλ) θα διέπονται από τους ίδιους νόμους με κείνον. Με κατάλαβες???
Και θα ξαναπώ η μαζοχίστρια!!!!!!!! FILOSOFOS3 που είσαι?????![]()
![]()
![]()
Επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα όσα λέχθηκαν από τους προλαλήσαντες (προγράψαντες μάλλον...) θα σταθώ σε ένα σημείο περί των Νικολαϊτών, γιατί και εδώ βλέπω να λέγονται άλλα αντί άλλων.
Οι νικολαϊτες ιδρύθηκαν από έναν από τοςυ 7 διακόνους που εξέλεξαν οι απόστολοι και ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ή ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ .Αποτελεί μέγιστη ύβρη να λέγεται κάτι τέτοιο.
Ο διάκονος Νικόλαος θέλησε να φτάσει την αγιότητα των αποστόλων ή ενδεχοιμένως παρεξήγησε κάποια από τα λεγόμενά του όπως συχνά συνέβαινε τότε με μαθητές των αποστόλων, πράγμα το οποίο έχει καταγραφήσει σε μια από τις επιστολές του αποστόλοπυ Πέτρου στην Καινή διαθήκη. Μιλά εκεί για ανθρώπους που παρανοούν τις επιστολές του απ. Παύλου επειδή είναι δυσνόητες σε κάποια σημεία και τις ερμηνεύουν όπως θέλουν.
Αποτέλεσμα μιας τέτοιας ερμηνείας ήταν η άποψη του Νικολάου του ιδρυτή των νικολαϊτών, ότι αφού έχουμε κοινά τα πάντα ,μακι αφού αυτό είναι ένδειξη, ή απόξειξη αγάπης προς τον πλησίον, τι καλύτερο υπάρχει από το να μοιραζόμαστε και τους συντρόφους μας;;;
Και έτσι ο ίδιος έβαλε στο μέσον της εκκλησίας τη γυναίκα του , με τη συγκατάθεσή της βέβαια γιατί και εκείνη πίστευε το ίδιο, στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη από ερωτική σύντροφο. Εκείνη φυσικά δε θα αρνούνταν σε κανέναν αφού πίστευε ότι είναι άγια προσφορά η κάλυψη μιας τέτοιας ανάγκης.
Το πως εξελίχτηκε και τις παρεκτροπές που πιθανόν πήρε αυτή η ομάδα δεν ξέρω και δεν έχω ερευνήσει.
Ο όρος "νικολαϊτης" χρησιμοποιήθηκε έκτοτε γενικά για τους ηδονόφιλους, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Ή ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ.Όποιος λοιπόν έκανε τέτοιο συσχετισμό ας το διορθώσει.
Στην Αποκάλυψη δε λέει ο Ιωάννης ότι μισεί τα έργα των νικολαϊτών αλλά ο Χριστός που μιλά στον Ιωάννη καθώς του υπαγορεύει επιστολή προς τον άγγελο (μάλλον τον επίσκοπο) μιας από τις 7 εκκλησίες, ο οποίος μισούσε τα έργα των νικολαϊτών. ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Γιατί λέει τα έργα και δε λέει και τις προθέσεις;;;Αναρωτηθήκατε ποτέ;;;
Οι πάσεις φύσεως "αριστερόδρομοι" για να αποκτήσουν κύρος οι θεωρίες τοπυς αναζητούν στου αρχαίους γνωστικούς κλπ κάποια ερίσματα, γιατί δεν τολμούν να ομολογήσουν το αυτονόητο:ότι τους αρέσει το σεξ και θέλουν να ικανοποιηθούν.Προσπαθούν να το περιβάλλουν με μια αχλύ μυστηρίου και δημιουργούν φόβους και παρανοήσεις στα θύματά τους ώστε να χρησιμοποιήσουν ,όπως νομίζουν, την ενέργειά τους για να φτάσουν σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης και συνειδητότητας,επειδή οι ίδιοι είναι ανίκανοι να φτάσουν κανονικά και φυσιολογικά.
Η όποια θεωρία σε αυτές τις περιπτώσεις και αν προβάλλεται είναι για γέλια και για κλάματα καθώς κανένας δεν κάθετε να τη μελετήσει αλλά όλοι είναι ικανοποιημένοι από την εκτόνωσή τους και τη λήψη ηδονής και θεωρούν ότι αφού είναι ικανοποιημένοι και όλα βαίνουν καλώς, άρα είναι σωστή η θεωρία.
Ούτε τολμούν βέβαια βα ξεμυτήσουν πέρα από τον αρχηγό του κοπαδιού που φυσικά δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί, γιατί και αυτός έχει μπλέξει τα μπούτια του και δεν ξέρει πως να τα ξεμπλέξει. Και όταν μπαίνουν και εγληματικές ενέργειες στη μέση τότε...άστα βράστα.Ούτε στην αστυνομία δεν τολμούν να πάνε ,ούτε σε άλλον λένε ότι τους συνέβη γιατί δε φοβούνται πλέον για τη ζωή τους μόνο , αλλά και για την ψυχή τους.
Και η ζωή συνεχίζεται.
Η όποια μαυρίλα υπάρχει στον κόσμο προέρχεται από την άγνοια. Και τη μεγαλύτερη άγνοια την έχουν εκείνοι που υποτίθεται ότι έχουν μυστικές γνώσεις ή δυνάμεις.
Και για να καταλάβετε τι εννοώ:αν υπάρχιε κανένας αριστερός και μαύρος μάγος που διαβάζει αυτές εδώ τις γραμμές τον προκαλώ να μου κάνει ότι χειρότερο μπορεί. Να στείλει όλους τους δαίμονες μαζί. Αλλά να είναι κατά προτίμηση σαβατοκύριακο για να μην έχω και δουλειά και να μπορώ να ασχοληθώ μαζί τους, να πόύμε καμμιά κουβέντα σαν άνθρωποι και ...μη άνθρωποι ρε παιδί μου. ![]()
Τώρα που έρχονται και τα δωδεκάμερα που βγαίνουν κατά την παράδοση οι καλικάντζαροι θα είναι ιδανική ευκαιρία. Και με αυτό θα καταλάβετε αγαπητοί "αριστεροί" ότι η γνώση σας δεν έχει καμμιά βαρύτητα και αξία.
Είναι απλώς αποσπάσματα και κομμάτια από μεγαλύτερα σύνολα που δεν τα γνωρίζει κανείς με αυτό τον τρόπο και με τη "βία".
Γιαυτό και δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε Κατερίνα και φίλοι με τη λεγόμενη αριστερή ατραπό. Ας ασχοληθούμε με κάτι που να αξίζει και να έχει νόημα.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο ενδιαφέρον να συζητήσουμε;;;
Όλα είναι τέλεια
quote:
Φίλε Γιώργο, το σύμπαν όντως όσο πλησιάζει στο Εν έχει όλο και λιγότερους νόμους. Αυτό που πιστεύω εννοούσε ο Trencavel και θα συμφωνήσω είναι ότι ανάλογα στο επίπεδο που βρίσκεσαι, διέπεσαι από συγκεκριμένους νόμους και αυτό είναι ενιαίο για όλους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δικό σου. Αν κάποιος ξεφύγει ας πούμε απο τους νόμους του φυσικού επιπέδου, και πάει στους νόμους του αστρικού επιπέδου, θα διέπεται από λιγότερους νόμους από το φυσικό, αλλά όλοι όσοι θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το δικό του (στο αστρικό δηλ) θα διέπονται από τους ίδιους νόμους με κείνον. Με κατάλαβες???
Το κατάλαβα αγαπητή katerinagnosis
Θα μπορούσες να μου αναφέρεις μερικούς νόμους που διέπουν το αστρικό επίπεδο?
Γιώργος ![]()
…the man who sold the world…. ![]()
quote:
Ότι είσαι μαζόχα Κατερίνα μάλλον αποδείχτηκε με το να με προσκαλέσεις σε αυτό το διάλογο...Τι το θελες;;; :)
είδες τελικά φιλόσοφε θα γίνουμε και φιλαράκια τα δυό μας!!!!!!!!
Δεν είναι κακό, διάβασε όλο το ιστορικό όμως να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Δεν νομίζω ότι καλεί κανένας κανέναν να μπει στην αριστερή ατραπό....
Γιώργο, θα επανέλθω.........
Για άλλη μια φορά κάθομαι σε μια γωνιά και δεν χορταίνω να σε απολαμβάνω να μάχεσαι με το πυρογενές σπαθί της εσωτερικής δουλειάς σου...
Είναι γεγονός ότι έχεις έναν πολύ ωραίο, αφοπλιστικά ειλικρινή και πειστικό τρόπο να λες με εσωτερική δύναμη μεγάλες και πρακτικές αλήθειες...
Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο σου φαίνεται ότι ανήκεις στην 5η Ακτίνα!!!...
Ομολογώ ότι ίσως και να ντρεπόμουν να πω κάποια πράγματα απο αυτά που με ιδιαίτερη μαεστρία τους λες.
quote:
Το βιβλίο του Ερκόλουμπους φυσικά και το έχω διαβάσει και δεν αμφισβητώ όσα λες, όμως μέσα στο έργο του Δ.Σαμαέλ που αριθμεί περίπου 70 βιβλία υπάρχουν πρακτικές, θεωρίες, αναλύσεις, εξηγήσεις, κατανοήσεις, που είναι αναντικατάστατες νομίζω.
Πράγματι ο Α.Δ. Σαμαέλ άφησε τεράστιο συγγραφικό έργο υψίστης σημασίας και ουσιαστικά είπε τα πάντα βήμα προς βήμα για τον Δρόμο της Απελευθέρωσης.
Όμως όπως είπε και ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ, όλη αυτή η μεγάλη γκάμα θεωριών και πρακτικών που έδωσε αποσκοπούσε στο να λειτουργήσει σαν "αγκίστρι" για κάποιον μέχρι να έρθει στην Γνώση και να ξεκινήσει να δουλεύει εσωτερικά με τους 3 παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης (Θάνατο των Ελαττωμάτων, Γέννηση των Ανωτέρων Σωμάτων και Θυσία για την Ανθρωπότητα μεταδίδοντας δωρεάν αυτή τη Διδασκαλία). Γιατί μόνο με αυτούς μπαίνει κανείς στον Εσωτερικό Δρόμο των Ανωτέρων Μυστηρίων της 5ης Ακτίνας και όχι βεβαίως με θεωρίες όπως π.χ. για Πυραμίδες, Σφίγγες, U.F.O. και αγάλματα της Νήσου του Πάσχα ούτε με πρακτικές π.χ Χίνας, ή με τα στοιχειώδη και τους Τάτουας κ.ά. που ο ίδιος μεν ο Α.Δ. Σαμαέλ έδινε αλλά για να μπορεί να τραβάει σε εντελώς αρχικό στάδιο, το ενδιαφέρον κάποιων ψευδοεσωτεριστών απ' έξω, προκειμένου να έρθουν στη Γνώση και τότε να τους δώσει την αυθεντική Επαναστατική Διδασκαλία της Απελευθέρωσης.
Από εκεί και πέρα, λίγο πριν αποσαρκωθεί, ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ είχε συστήσει για να μην μπερδεύεται ο κόσμος με όλη αυτή την ποσότητα θεωρίας και πρακτικών και να μην ξέρει τι να πρωτοεξασκήσει, στα Κέντρα να χρησιμοποιούν μόνο τα 5 τελευταία βιβλία του: 1) Διατριβή Επαναστατικής Ψυχολογίας, 2) Μεγάλη Ανταρσία, 3)Ναι υπάρχει Κόλαση, Ναι υπάρχει Διάβολος, Ναι υπάρχει Κάρμα, 4)Το Μυστήριο της Χρυσής Άνθισης και 5) Τα 3 Βουνά, παράλληλα βεβαίως με τους προσανατολισμούς του διαδόχου του Α.Δ. Ραβολού και κανενός άλλου...
Είχε μάλιστα τονίσει ο Α.Δ. Σαμαέλ ότι αρκούσε η μελέτη ενός και μόνον βιβλίου από αυτά τα 5 και ειδικά από τα 2 πρώτα και η πρακτική εφαρμογή του περιεχομένου του για να μπορέσει κάποιος να απελευθερωθεί...
"Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω" λέει το ρητό κι εμείς από εκεί και πέρα τι να πούμε? Πειθαρχούμε. Στο κάτω - κάτω δική του είναι η Κίνηση και η 5η Ακτίνα και μάλλον είναι ο πλέον αρμόδιος για να έχει άποψη...
Πάντως απ' ό,τι φαίνεται και ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ είχε εγκαίρως εντοπίσει το πρόβλημα πολλών να ξεδιπλώνονται συνειδητά και όποτε επιθυμούν στο Αστρικό, επειδή το βάρος των ελαττωμάτων μας κρατάει προσκολλημένους στο υλικό μέρος. Γι αυτό επέμενε πολύ στο θέμα του θανάτου από στιγμή σε στιγμή (θάνατος στην πορεία το έλεγε ο Α.Δ. Ραβολού) για την απελευθέρωση αρκετής ποσότητας αφυπνισμένης Ουσίας που θα μας επιτρέπει να κινούμαστε συνειδητά στο Αστρικό για να μας προσανατολίζει ο ίδιος από εκεί.
Τελικά ο Θάνατος στην Πορεία και το Αστρικό Ξεδίπλωμα είναι οι 2 πρακτικές που εάν κάποιος τις εξασκήσει εντατικά και συστηματικά, αρχίζει και βλέπει χειροπιαστά αποτελέσματα και λαμβάνει προσανατολισμούς απ' ευθείας από τους Δασκάλους στο Αστρικό και έτσι παίρνει Δύναμη για να δουλεύει ακόμα καλύτερα στους 3 παράγοντες, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν να ...του εξηγήσει τ' όνειρο.
Δεν είναι τυχαίο ότι στον "Ερκόλουμπους ή ο Κόκκινος Πλανήτης", σ' αυτό το συγκλονιστικό από άποψη πρακτικής αποτελεσματικότητας βιβλίο, ο Α.Δ. Ραβολού συνιστά εντατική εξάσκηση αυτών των 2 πρακτικών...
quote:
Επειδή κι εγώ είχα παρόμοιες αμφιβολίες με σένα ο Ρικάρντο μου έστειλε κάποια έγγραφα που αναφέρονται στο Μποδισάτβα του Δ.Λάκσμι και του αναθέτει αποστολή στην ανθρωπότητα, δεν τον ορίζει διάδοχό του. Δεν ξέρω για τον Μεδίνα αν συνεργάζεται με τον Ρικάρντο, πρέπει να ρωτήσω. Το βιβλίο που αναφέρεσαι ΝΕΑ ΤΑΞΗ πως μπορώ να το έχω κι εγώ??? Υπάρχει στα ελληνικά???
Το βιβλίο υπάρχει στα ελληνικά και το κέρδισες επάξια. Θα φροντίσω μέσα στις γιορτές να το έχω στα χέρια μου και θα συνεννοηθούμε με κάποιο τρόπο να στο στείλω.
Μήπως θα μπορούσα κι εγώ σε παρακαλώ να έχω τα στοιχεία γιά τον μποδισάτουα του Α.Δ. Λάκσμι?
Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων.
TRENCAVEL
blue][/blue]
Αλήθεια, ώρες ώρες νομίζω ότι μιλάω σε τοιχο........ δεν πειράζει όμως, όλοι παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε........
Προσκάλεσα εδώ τον φιλόσοφο που δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει τον διάλογό μας στο topic Samael aoun weor, γιατί νομίζω ότι οι δυό σας θα μπορούσατε να κάνετε έναν πολύ επικοδομιτικό διάλογο.........
Πες μου όταν θα είσαι έτοιμος για το βιβλίο και κανονίζουμε και τα υπόλοιπα......
Αν θες απάντησε και στο mail mou..........
quote:
Επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλα όσα λέχθηκαν από τους προλαλήσαντες (προγράψαντες μάλλον...) θα σταθώ σε ένα σημείο περί των Νικολαϊτών, γιατί και εδώ βλέπω να λέγονται άλλα αντί άλλων.Οι νικολαϊτες ιδρύθηκαν από έναν από τοςυ 7 διακόνους που εξέλεξαν οι απόστολοι και ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ή ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ .Αποτελεί μέγιστη ύβρη να λέγεται κάτι τέτοιο.
Ο διάκονος Νικόλαος θέλησε να φτάσει την αγιότητα των αποστόλων ή ενδεχοιμένως παρεξήγησε κάποια από τα λεγόμενά του όπως συχνά συνέβαινε τότε με μαθητές των αποστόλων, πράγμα το οποίο έχει καταγραφήσει σε μια από τις επιστολές του αποστόλοπυ Πέτρου στην Καινή διαθήκη. Μιλά εκεί για ανθρώπους που παρανοούν τις επιστολές του απ. Παύλου επειδή είναι δυσνόητες σε κάποια σημεία και τις ερμηνεύουν όπως θέλουν.
Αποτέλεσμα μιας τέτοιας ερμηνείας ήταν η άποψη του Νικολάου του ιδρυτή των νικολαϊτών, ότι αφού έχουμε κοινά τα πάντα ,μακι αφού αυτό είναι ένδειξη, ή απόξειξη αγάπης προς τον πλησίον, τι καλύτερο υπάρχει από το να μοιραζόμαστε και τους συντρόφους μας;;;
Και έτσι ο ίδιος έβαλε στο μέσον της εκκλησίας τη γυναίκα του , με τη συγκατάθεσή της βέβαια γιατί και εκείνη πίστευε το ίδιο, στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη από ερωτική σύντροφο. Εκείνη φυσικά δε θα αρνούνταν σε κανέναν αφού πίστευε ότι είναι άγια προσφορά η κάλυψη μιας τέτοιας ανάγκης.Το πως εξελίχτηκε και τις παρεκτροπές που πιθανόν πήρε αυτή η ομάδα δεν ξέρω και δεν έχω ερευνήσει.
Ο όρος "νικολαϊτης" χρησιμοποιήθηκε έκτοτε γενικά για τους ηδονόφιλους, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ Ή ΑΙΜΟΜΙΚΤΕΣ.Όποιος λοιπόν έκανε τέτοιο συσχετισμό ας το διορθώσει.
Filosofos 3 μην βιάζεσαι να βγάλεις θετικά συμπεράσματα για τους Νικολαΐτες και να τους δώσεις μάλιστα και συγχωροχάρτι.
Επειδή δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή να σου παραθέσω full version στοιχείων από πηγές συγχρόνων τους, αρκέσου προς το παρόν να ρίξεις μια ματιά στη σελίδα 549 της εγκυκλοπαίδειας "Αιρέσεις και Δόγματα" των εκδόσεων "Ι. Φλώρος" η οποία αναφέρεται στους Νικολαΐτες.
Αν διαβάσεις κάτι διαφορετικό απο αυτά που γράφω είμαι βέβαιος ότι θα τα ξαναπούμε.
Αλήθεια, εσένα σου φαίνεται πρακτική της Λευκής (Δεξιάς) Ατραπού το να μοιράζεται ο Νικόλαος τη γυναίκα του σεξουαλικά με το υπόλοιπο ποίμνιο και εκείνη να το δέχεται?
Εμένα κάπως σε swinging βίτσιο κατάμαυρων ταντρικών της αριστερότερης ατραπού μου ακούγεται...
Πάντως εγώ δεν θα εμπιστευόμουν την κόρη μου στα χέρια τους...
Ρώτα και τον Ευαγγελιστή Α.Δ. Φίλιππο τι έπαθαν οι 2 κόρες του όταν έπεσαν στα νύχια τους...
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
TRENCAVEL
http://www.dpjs.co.uk/lefthandpath.html
read and weep

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"