- Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Αγαπητή Οστρια και οι δικοι μας Θεοι και των περισσότερων πολιτισμών δεν ειχαν αυτές τις ιδιότητες που αναφέρεις;
Οχι, οχι δεν με κατάλαβες αγαπητέ Troll.
Μιλάω για μη ανθρώπινους θεούς (όχι εν μέρει άνθρωπος εν μέρει κάποιο άλλο γνωστό ζώο), στην εμφάνιση, την συμπεριφορά και τις συνήθειες.
Ολοι οι θεοί μας, έχουν ανθρώπινη (ή ημιανθρώπινη) μορφή και συμπεριφορά.
quote:
Αν ξεκινάμε μια θεωρία εξέλιξης που πρέπει να δεχτούμε με το 'θεωρούμε' και το 'μάλλον' λογικά να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε.
Το μόνο που δεν μας είπαν.
Σε πόσα χρόνια ο ουρακοτάγκος θα γίνει άνθρωπος;
Τα "θεωρούμε" και τα "μάλλον" τα έβαλα εγώ, επειδή πολύ απλά δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία που συνηγορούν σε αυτή την εξέλιξη. Οσο για τον ουρακοτάγκο, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει άνθρωπος. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς λέει η θεωρία της εξέλιξης.
Δες εδώ την Ταξινόμηση του homo sapiense
Βασίλειο: Ζωικό
Φύλο: Χορδωτά
Υποφύλο: Σπονδυλωτά
Υπερκλάση: Τετράποδα
Κλάση: Θηλαστικά
Υποκλάση: Θηρία
Τάξη: Πρωτεύοντα
Υποτάξη: Ανθρωπoειδή
Οικογένεια: †Ανθρωπίδαι
Γένος: Άνθρωπος
Είδος: Η. sapiens σοφός
Yποείδος: H. s. sapiens
Για να φτάσουμε να έχουμε τον άνθρωπο (τον σημερινό) ίσχυσαν όλα τα παραπάνω εξελικτικά βήματα.
Αν έχεις κάποια άλλη θεωρία να αντιπαραθέσεις, ευχαρίστως να την ακούσω.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Στην Kαλαμπάκα ήρθε ο πρώτος «Xόμο Σάπιενς»
Αυτό αγαπητέ Κριέ, δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο (για την κουβέντα μας εννοώ). Είναι πολύ πιθανόν να ισχύει και δεν νομίζω ότι κανείς θα το αμφισβητήσει αν αποδειχτεί με κάποιον τρόπο.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Αυτό αγαπητέ Κριέ, δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο
Πως δε σιμένη τίποτα αγαπητή φίλη; Αν αποδειχτεί, καταρρίπτει παλιές θεωρίες...
Και όπως λες και εσύ...
quote:
Αν έχεις κάποια άλλη θεωρία να αντιπαραθέσεις, ευχαρίστως να την ακούσω.
ΘΕΩΡΙΕΣ και τίποτα άλλο... οι απόδειξης που πήγανε; περίπατο;
Δεν κατάλαβες φίλη μου ότι προσπαθώ με αυτά τα κείμενα, αλλά και τα λεγόμενα σας να σας πίσω, ότι πρόκειται περί "θεωρίας" και όχι περί "αποδείξεως";
Απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει, εκτός και αν ανακαλυφτεί η μηχανή του χρόνου.

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
quote:
Πως δε σιμένη τίποτα αγαπητή φίλη; Αν αποδειχτεί, καταρρίπτει παλιές θεωρίες...
Δεν βλέπω να καταρρίπτει τα βασικά στοιχεία της θεωρίας φίλε μου.
Η θεωρία λέει ότι ο homo sapiens εμφανίστηκε στην Ανατολική Αφρική τα τελευταία 200.000 χρόνια, σύμφωνα με τα απολιθώματα που έχουμε βρει μέχρι στιγμής. Τα παλιότερα παραμένουν αυτά της Αφρικής.
Τώρα στην Ευρώπη γίνονται πολλές ανασκαφές και τα μέχρι στιγμής στοιχεία (απολιθώματα αλλά και εργαλεία) δίνουν μία χρονολόγηση γύρω στο 45.000 πΧ για τα αρχαιότερα ευρήματα, που έχουν βρεθεί στην Ρωσία. Αν αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που ζούσαν στην Θεόπετρα ήταν homo sapiens τότε όλοι θα το δεχτούν χωρίς πρόβλημα. Εξ άλλου, είναι λογικό αν δεχτούμε ότι ο homo sapiens προήλθε από την Αφρική, η πορεία του προς την Ευρώπη να είναι ανοδική και να περνάει πρώτα από τα μέρη μας πριν φτάσει στην κεντρική και την βόρεια Ευρώπη.
quote:
ΘΕΩΡΙΕΣ και τίποτα άλλο... οι απόδειξης που πήγανε; περίπατο;Δεν κατάλαβες φίλη μου ότι προσπαθώ με αυτά τα κείμενα, αλλά και τα λεγόμενα σας να σας πίσω, ότι πρόκειται περί "θεωρίας" και όχι περί "αποδείξεως";
Απόδειξη δεν μπορεί να υπάρξει, εκτός και αν ανακαλυφτεί η μηχανή του χρόνου.
Δεν είναι αποδείξεις τα απολιθώματα; Τα εργαλεία; Τα υπόλοιπα χειροποίητα αντικείμενα;
-Arthur C. Clarke-
quote:
Δεν είναι αποδείξεις τα απολιθώματα; Τα εργαλεία; Τα υπόλοιπα χειροποίητα αντικείμενα;
Είναι; Αφού τυγχάνουν διαφορετικής ερμηνείας από τους ειδικούς... ποτέ δεν συμφωνούν όλοι...

quote:
δίνουν μία χρονολόγηση γύρω στο 45.000 πΧ
quote:
είναι λογικό αν δεχτούμε ότι ο homo sapiens προήλθε από την Αφρική, η πορεία του προς την Ευρώπη να είναι ανοδική και να περνάει πρώτα από τα μέρη μας πριν φτάσει στην κεντρική και την βόρεια Ευρώπη.
και ποτε ακριβως ασπρισαν??? ή ήταν όλοι μαζι μαυροι λευκοι και κιτρινοι???
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Κριε,αγαπημενε μου Ανδρομεδιε,
ζητω συγνωμη απο τα βαθη της καρδιας μου για την αναστατωση που σου προκαλεσε η συγχυση του ονοματος σου.Δυστυχως ο δαιμων του τυπογραφειου χτυπαει ακομα και τους ανικητους δρακονιους (ναι ναι ακομα και τις πολυμηχανες και αρτια εκπαιδευμενες δρακονιες πρακτορισσες).Ησυχασε γλυκο μου Ανδρομεδιακι.Το μαστιγιο μου και τα λοιπα συνεργα μου ειναι αφιερωμενα ειδικα στην δικη σου ηδονικη κακομεταχειρηση.
Love always
Your dedicated alien mistress
Σμουτσ σματσ.

The plural of anecdote is not data.
Δεν μίλησα ποτέ για ανθρώπινο πολιτισμό, ούτε καν για ανθρωποειδή. Να επισημάνω πως με τον όρο ανθρωποειδές αναφέρομαι σε πλάσμα με κορμό, 4 άκρα, κεφάλι με συμμετρικά αισθητήρια όργανα, κλπ. και όχι σε πιθηκοειδές. Ακόμα και τo Hollywood όταν δημιουργεί aliens έχει πρότυπα έντομα, αραχνοειδή και ανθρωποειδή. Ποτέ δεν έβγαλε κάτι που να έχει ακανόνιστο σχήμα (εκτός από κάτι βιομάζες σε b-movies) και συμπεριφορά που να μην είναι καλουπωμένη επάνω στην ανθρώπινη, γιατί η λογική και τα φίλτρα της κουλτούρας μας δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.
Ίσως πρώτα από όλα πρέπει να ψάξουμε την φράση "Εν αρχή ήν..." ... Τι ακριβώς; "Και εγέννετο..." ζωή. Αντε πάλι! Τι είναι ζωή; Είναι κάτι όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς; Οι επιστήμονες λένε ότι κάτι για να χαρακτηριστεί ζωντανό πρέπει να διέπεται από κάποιους κανόνες. Συμφωνώ. Αλλά είμαστε ικανοί με τον απειροελάχιστο χρόνο που έχουμε σαν ανθρωπότητα να αντιληφθούμε την περιοδικότητα της αναπνοής π.χ. της Γαίας; (Επίκαιρο το ερώτημα αφού προχθές οι επιστήμονες παραδέχθηκαν πως για το κλίμα ευθύνεται η ανθρώπινη δραστηριότητα) Μια σκέψη που μου περνά από το μυαλό, έχοντας δει την δορυφορική εικόνα του λεκανοπεδίου από το GoogleEarth, πως είμαστε ασθένεια για την Γη. Δεν έχουμε προσπαθήσει να συνυπάρξουμε αρμονικά με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Στον βωμό της μικροευδαιμονίας και της βόλεψής μας καταντήσαμε καρκίνος.
Κάποια στιγμή η Γη θα αυτοθεραπευτεί. Η τουλάχιστον θα προσπαθήσει. Φυσικά αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για εμάς και ίσως κάποτε κάποιος πολιτισμός (ανθρώπινος η μη δεν έχει σημασία) ν'αναρωτιέται αν υπήρξε κάποιος ανώτερος πολιτισμός από τον δικό τους.
Οπότε στην ερώτηση του topic η λογική απάντηση είναι η εξής:
Δυστυχώς για να έχει καταστραφεί δεν ήταν ανώτερος. Μπορεί να ήταν τεχνολογικά πιο προηγμένος αλλά όχι ανώτερος. Εξ'άλλου πώς ορίζει κανείς τον πολιτισμό; Κάποτε ρώτησαν τον Γκάντι τι γνώμη έχει για τον Δυτικό πολιτισμό και απάντησε πως θα ήταν μια καλή ιδέα.
Τα πάντα είναι θέμα προοπτικής και για να έχεις όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα πρέπει να ακούς τους άλλους γιατί είναι και αυτοί μέρος του συνόλου και από την οπτική τους γωνία ΙΣΩΣ βλέπουν κάτι που δεν σου επιτρέπει η δική σου θέση θέασης.
Αυτά είχα να καταθέσω και όποιος έχει ανοιχτά τα αυτιά του και θέλει να τα ακούσει έχει καλώς.
Ευδαιμονείτε!
quote:
Είναι; Αφού τυγχάνουν διαφορετικής ερμηνείας από τους ειδικούς... ποτέ δεν συμφωνούν όλοι...
Διαφωνούν ακόμα και με τους τρόπους που θα πρέπει να χρησιμοποιούν για την χρονολόγηση των ευρημάτων.
Τι να λέμε τώρα!!!
quote:
Δεν βλέπω να καταρρίπτει τα βασικά στοιχεία της θεωρίας φίλε μου.
Η θεωρία λέει ότι ο homo sapiens εμφανίστηκε στην Ανατολική Αφρική τα τελευταία 200.000 χρόνια, σύμφωνα με τα απολιθώματα που έχουμε βρει μέχρι στιγμής. Τα παλιότερα παραμένουν αυτά της Αφρικής.
Να ένα πολύ καλό παράδειγμα.
Πριν απο 200.000. Πως μετρήθηκαν τα ευρήματα; με άνθρακα 14 ή με παλαιομαγνητισμό; Ειναι κατάλληλα τα γεωλογικά στρώματα να μετρηθούν με την μία ή με την άλλη μέθοδο; Οι επιστήμονες τώρα θα μου πειτε ξέρουν καλύτερα.
Συμφωνώ αλλά στις περιπτώσεις που τα ευρήματα δεν συμφωνούν με την υπάρχουσα θεωρία χρησιμοποιούν ένα πολύ καλό κολπάκι μέτρησης ώστε να το κατατάξουν εκεί που βολεύει.
Ενα άλλο παράδειγμα είναι το παρακάτω. Κοιτάζοντας το δένδρο της εξέλιξης του Δαρβίνου συμπεριλαμβανομένων των νέων ευρημάτων λείπουν 3 στάδια εξέλιξης που σήμερα θεωρούνται άγνωστα πως εξελίχθηκαν. Το πιο παράξενο είναι οτι και τα 3 στάδια ανήκουν στην ίδια χρονολογική περίοδο αλλά σε 5 διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και αφορούν 3 διαφορετικά είδη αρχανθρώπων.
Εδώ αξίζει να σημειώσω ότι δεν συμμερίζομαι ούτε τις απόψεις των δημιουργηστών που πολυ απλά πιστεύουν στη γέννεση όπως περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη.
Ειμαστε ακόμα πολύ μικροί για να εξερευνήσουμε το παρελθόν μας.
Η μηχανή του χρόνου θα βοηθήσει.
Μέχρι τότε όμως θα έχουμε ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Και όλα αυτά που παρέθεσα, (φωτογραφίες απο αγαλματίδια, τάφους, κτλ.)
αποτελούν ενδείξεις παράξενης γνώσης απο την πλευρά των αρχαίων πολιτισμών.

quote:
Χαχα πολύ καλή ερώτηση, δεν το είχα σκεφτεί αυτό...
Συμφωνώ με το φίλο Τρολλ, και με προβλημάτισε ο/η Kosh τι εννοώ.
παρόλο που φαίνεται να έχει δίκιο, δεν κατάλαβα που ακριβώς θέλει να καταλήξει.
Για γίνε ποιο σαφής αγαπητέ/η μου.
Αγαπητή φίλη medtech,ένα αστείο έκανα, ελπίζω να μην το πήρες στα σοβαρά.
Αν σε πρόσβαλα σου ζητώ συγνώμη, από τον τρόπο που γράφεις, υπέθεσα ότι μάλλον σηκώνεις αστεία.
Η γνώμη και η άποψη σου είναι σεβαστή όπως όλων άλλωστε.
Εντός των ορίων πάντα που θέσαμε στην αρχή...
Περιμένω να επιστρέψεις δριμύτερη, όπως αρμόζει σε μια πράκτωρ....

Από την Ελλάδα δεν θα περνούσε για να μεταβεί προς τα βόρεια;
Άλλωστε και η στάθμη της θάλλασας ήταν πολύ κάτω από ότι σήμερα - και ειδικά της Μεσογείου. Οπότε ποιό το πρόβλημα;
Νέες μελέτες δείχνουν ότι τα ανθρώπινα είδη στον ευρωπαικό χώρο συνηπήρχαν για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εξαφανιστή το ένα...
Όσο γαι την χρονολόγηση είναι δύσκολη, ναι. Όσο υπάρχουν όμως δήγματα άνθρακα η ένταση του προλήματος μειώνεται...
Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι μας λείπουν καποιοι συνδετικοί κρίκοι.
Ξέρουμε όμως πολύ περισσότερα από όσα πριν 50 χρόνια. Κάποια στιγμή θα τους βρούμε. Μην είμστε σαν τους οπαδούς της δημιουργίας που πριν από 100 χρόνια χτυπιόντουσαν ότι είχαν δίκιο, γιατί η άλλη πλευρά είχε πολύ λίγα στοιχεία...
Για τον αμφίβιο πίθυκο κανείς;
Όσο για τα αρχαία ευρήματα:
Για μία στιγμή βρε παίδες γαιτί έχουμε εδώ ένα ωραίο παράδειγμα.
Α) Ο Troll βάζει μία φωτογραφία της γληπτής πλάκας του άρχοντα Πακάλ.
Β) Μία θεωρία του 60 λέει ότι είναι πάνω σε σκάφος.
Γ) Γράφω ότι δεν ξέρετε την μυθολογία των Μάγια (και γενικά των λαών της κεντρικής αμερική) για να αποκρυπτογραφήσετε
τόσο την ίδια την εικόνα όσο και την γραφή που βρίσκεται γύρω από την εικόνα.
Δ) Η απάντηση ήταν be my quest.
Ε) Γράφω βρείτε τα, είναι στο διαδύκτιο.
Ζ) Παρουσιάζεται μία μελέτη το 30!!! που επιβεβαιώνει τα γραφόμενα του Τroll.
Για μια στιγμή. Εγώ πως τα βρήκα βρε παίδες;;;
Είμαι μυστικός πράκτορας και έχω πρόσβαση σε απαγορευμένες πηγές στο διαδύκτιο;;;
Διαβάζω αιρετικά βιβλία παράξενων επιστημώνων;;
Ορίστε ένα από τα site για το Palenque.
http://www.mesoweb.com/palenque/
Εδώ έχουμε ιστορία. Δεν έχουμε να κάνουμε με τίποτα περίεργο.
Περίεργος ήταν ο Μαυσωλός που έφτιαξε ένα μοναδικό χτίσμα για να ενταφιαστεί;
Περίεργος ήταν ο Αττίλας και ο Τζέκινγκς Χαν στους οποίους εξαφανίσανε του ςτάφους τους;
Περίεργος είναι ο τάφος του Φιλίππου του Β που είναι διαφορετικός από τους άλλους;
Ο Πακάλ είπε κάτι πολύ απλό στον τάφο του.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ. Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Και για αυτό έβαλε τον σταυρό των Μάγια και αυτόν στην βάση του.
Το ξαναγράφω:
Υπάρχει στο διαδύκτιο ακόμα και η ανάλυση της γραφή που υπάρχει στο σχετικό ανάγλυφο του τάφου του Πακάλ και φυσικά το γιατί ο τάφος του - μνημείο - δεν εξελίχτηκε σε πυραμίδα όπως έγινε με του αντίστοιχου Κίνιτς Γιαξ Κουκ Μο στο Κοπάν...
Εντάξει, εάν δεν θέλετε αν ψάχνετε και να δέχεστε κάποιες επίσημες επιστημονικές εξηγήσεις κανένα πρόβλημα.
Μπορούμε να το επεκτήνουμε αυτό όσο θέλετε.
Να μιλήσουμε για ην μάχη των Θερμοπυλών που περιγράφεται από ένα μόνο ιστορικό και άρα μπορεί να μην έγινε ποτέ, για τα περίεργα ανάγλυφα του Παρθενώνα και της δήλου, για την στοά των φαραώ στην Αίγυπτο ακι της μείον δυναστείες, για τον αυτοκράτορα Τσιν και την "περίεργη του ικανότητα" για την ένωση της Κίνας.
Ε, άμα το ψάξουμε όλο και κάτι θα βρούμε...
Εδώ έγραψα ότι ο πρώτος καταγεγραμένος άνθρωπος "τεκμηριωμένα" που έκανε τον γύρω του κόσμου μπορεί να μην ήταν ο Μαγγελάνος και κανείς δεν με ρώτησε "τι γράφεις ρε".
Αλλά για τον τάφο του Πακάλ...
quote:
Ξέρουμε όμως πολύ περισσότερα από όσα πριν 50 χρόνια. Κάποια στιγμή θα τους βρούμε. Μην είμστε σαν τους οπαδούς της δημιουργίας που πριν από 100 χρόνια χτυπιόντουσαν ότι είχαν δίκιο, γιατί η άλλη πλευρά είχε πολύ λίγα στοιχεία...
Για τον αμφίβιο πίθυκο κανείς;

Κάτι τέτοιο εννοείς;
Ημουν έτοιμος να το βάλω στα είδη που δεν θα ξαναδούμε.
quote:
Η απάντηση ήταν be my quest.
Ναι για την άποψή σου που ποτέ δεν έγραψες.
quote:
Παρουσιάζεται μία μελέτη το 30!!! που επιβεβαιώνει τα γραφόμενα του Τroll.
Η μελέτη που παρουσιάστηκε απο το μέλος, κρατήσου φίλτατε...
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2006!!! (ψάξτο καλύτερα)
quote:
Ο Πακάλ είπε κάτι πολύ απλό στον τάφο του.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ. Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Και για αυτό έβαλε τον σταυρό των Μάγια και αυτόν στην βάση του.
Δεν αμφιβάλω αλλά σου έχω απαντήσει με παραλληρισμό.(άσχετο αν δεν κατάλαβες).
Θα μπορουσε να γράφει και λιστα με ψώνια. Ασχετο τι γράφει φίλε μου αλλά πως το γράφει. Αν ή γραφή τους ήταν τέτοια αυτό απο μόνο του αποτελεί ένδειξη.
Ναι είναι παράξενο έχουμε αναλωθεί στο τάφο του Πακάλ και δεν έχουμε αναφέρει πως πετούσαν στη Ινδία ή για κάτι αρκετα σημαντικότερο όπως το μυστήριο που καλύπτει ακόμα και σήμερα τη Πυραμίδα της Γκίζας.

http://www.talkorigins.org/faqs/archaeopteryx/info.html
Θα συμφωνήσω με τον OANNHSEA ότι πριν 50+ χρόνια οι γνώσεις μας ήταν λιγότερες από τις σημερινές. Οσο περνάνε τα χρόνια όλο και περισσότερα λιθαράκια προστίθενται στη θεωρία της εξέλιξης με νέες ανακαλύψεις. Και μην είστε υπερβολικά απαιτητικοί. Δεν είναι δυνατό να ανακαλυφθούν όλα τα απολιθώματα και τα επιβεβαιωτικά στοιχεία μονομιάς. Ειδικά όταν κάποιες εξελικτικές αλλαγές σε ένα είδος προκύψουν ταχύτατα δεν είναι εύκολο να βρεθούν απολιθώματα, αν και οι απότομες αυτές αλλαγές που εμφανίζονται σαν ρήξεις στην ιστορία των απολιθωμάτων μπορούν να εξηγηθούν.
http://www.talkorigins.org/faqs/punc-eq.html
Επίσης,μερικοί σκελετοί κυρίως μικρών πτηνών και θηλαστικών δεν απολιθώνονται καλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμα πληροφοριών για κάποια είδη.
Αλλά όπως έχω ξαναπεί, ένα παντελόνι μπορεί να έχει τρύπες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται το παντελόνι.![]()
Τώρα για αυτό που ανέφερε ο φίλος Troll, σχετικά με "πτητικές μηχανές" στην αρχαία Ινδία, έχει ένα σχετικό άρθρο το Esoterica.
http://www.esoterica.gr/articles/occult/ancntfly/ancntfly.htm
Ολο το συγγραφικό έργο για αυτές τις "πτητικές μηχανές" θα το βρείτε εδώ:
http://www.bibliotecapleyades.net/vimanas/vs/default.htm
Τώρα το κατά πόσο θα πετούσαν αυτές οι μηχανές, το αφήνω σε όσους γνωρίζουν για τα συγκεκριμένα μηχανήματα και τις απαιτούμενες προδιαγραφές για πέταγμα. Εγώ δεν το κατέχω το τόπι για το εν λόγω θέμα.
Απλά θα πω ότι αν υπήρχαν σε αφθονία αυτές οι πτητικές μηχανές στην αρχαιότητα, θα είχαμε βρει και ανάλογα ευρήματα. Κάποια ανθρώπινα μυαλά μπορεί πράγματι να ήταν αρκετά ευρηματικά,μαθηματικά και μπροστά για την εποχή, αλλά με μεμονωμένες εφευρέσεις(π.χ. μηχανισμός των Αντικυθήρων) δεν μπορούμε να μιλάμε για υπεραναπτυγμένους πολιτισμούς γενικά, ειδικά σε εποχές χιλιάδων χρόνων πριν, που η ανθρωπότητα βρισκόταν σε πρωτογονικό στάδιο.
Καλημέρα.

Edited by - Agnostic on 05/02/2007 06:56:34
quote:
Αγαπητή φίλη medtech,ένα αστείο έκανα, ελπίζω να μην το πήρες στα σοβαρά.
Αν σε πρόσβαλα σου ζητώ συγνώμη, από τον τρόπο που γράφεις, υπέθεσα ότι μάλλον σηκώνεις αστεία.
Εννοειται οτι συμμετεχω στην ολη πλακα.Απλα ξεκαθαρισα με εξισου χιουμοριστικο υφος οτι το πλακατζε μηνυμα με τα φιμωτρα δεν απευθυνοταν στον Troll.
Επισης δεν αποχωρησα απο το θεμα επειδη με προσβαλε κανεις αλλα επειδη δεν εχω ορεξη να ασχοληθω αλλο με αυτο.Αν και θα διαβασω τα τελευταια ποστ που μου φανηκαν ενδιαφεροντα

The plural of anecdote is not data.
quote:
Εννοειται οτι συμμετεχω στην ολη πλακα.
Έτσι σε θέλω αγαπητή και δαιμόνια πράκτωρ.
quote:
μηνυμα με τα φιμωτρα
Εεεεεεε τι υπονοείς; ότι σε φίμωσα;
Είναι ποτέ δυνατόν να φιμωθεί μια πανούργα και δαιμόνια πράκτωρ, σαν και σένα; Ωωωωω αγαπητή....
Φίλε ΟΑΝΝΗΣΕΑ, και αγαπητή OSTRIA, με αυτό εδώ τι γίνετε;
quote:

quote:
Αυτή είναι μία καλή ερώτηση. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες και τελικά μάλλον το θέμα έχει πολλές παραμέτρους.
Ειδικά για το χρώμα του δέρματος, η κρατούσα θεωρία έχει ως εξής (από την wikipedia και τα NEA).
Οι τριχωτοί πρόγονοι του ανθρώπου, όπως οι σημερινοί μεγάλοι πίθηκοι, είχαν ανοιχτό χρώμα κάτω από το τρίχωμά τους. Μόλις το έχασαν (βρήκαν από την σκιά των δέντρων στην ηλιόλουστη σαβάνα), ανέπτυξαν σκούρο δέρμα, για να προστατεύσουν τα επίπεδα παραγωγής των βιταμινών στον οργανισμό (ειδικά του φολικού οξέως που ανήκει στις βιταμίνες Β).
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη (2003) ο άνθρωπος έμεινε άτριχος τουλάχιστον εδώ και 1,2 εκατ. χρόνια. Λέει η μελέτη "Τότε, εμφανίστηκαν μακριά άκρα και μύτη, σωματικά χαρακτηριστικά εναντίον της ζέστης."
Οταν μετοίκησαν σε λιγότερο ηλιόλουστα μέρη προς τον βορρά, το χαμηλό επίπεδο της βιταμίνης D3 δημιουργούσε πρόβλημα και έτσι το δέρμα άρχισε να γίνεται πιό ανοικτό. (We need some UV light to make Vitamin D3, but we don't want so much that all our Folate gets destroyed and we start getting cancers.)
Αυτή η μετοίκηση θεωρείται ότι έγινε πριν από 100,000 με 50,000 χρόνια.
Τώρα, η ίδια μελέτη, εξέτασε το DNA της ψείρας του σώματος του ανθρώπου και έβγαλε το εξής συμπέρασμα. H ψείρα του σώματος, σε αντίθεση με αυτές των μαλλιών και της ήβης, αγαπά τα ρούχα. Αρα βρίσκοντας πότε πρωτο-εμφανίστηκε η ψείρα του σώματος, βρίσκουμε και πότε πρωτοφόρεσαν ρούχα οι άνθρωποι. Η μελέτη λέει ότι πρωτοφόρεσαν ρούχα πριν από 72,000 με 42,000 χρόνια. Αρα, φόρεσαν ρούχα όταν άρχισαν να ανεβαίνουν σε πιό βόρειες περιοχές.
Βέβαια υπάρχουν μερικοί ακόμα παράγοντες που φαίνεται ότι επηρεάζουν την τύχη οποιασδήποτε γεννετικής μετάλλαξης.
Υπάρχει μία άλλη μελέτη που λέει ότι το δέρμα, τα μάτια, και το χρώμα των μαλλιών μπορεί να έχουν εξελιχθεί ως γνωρίσματα ομορφιάς.
Τα γνωρίσματα ομορφιάς διαφέρουν από μέρος σε μέρος καθώς ισχύουν η
* Φυσική επιλογή
* Η σεξουαλική έλξη (τι βλέπει ο καθένας ως όμορφο, εδώ μάλλον μπαίνει και η οργάνωση της ξεχωριστής κουλτούρας κάθε τόπου)
* Χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Συμβαίνουν τυχαίες μεταλλάξεις που αναπτύσσονται και διαδίδονται σε μία συγκεκριμένη περιοχή. Υποθέτουμε ότι περίπου το 90% της εξέλιξης του DNA έγινε από τυχαίες μεταλλάξεις που αποδείχτηκαν λειτουργικές.
Από το
http://www.wonderquest.com/evolution-skin-color.htm
-Arthur C. Clarke-
Edited by - Ostria on 06/02/2007 13:32:57
Από την μια λένε ότι μείναμε άτριχοι και μεγάλωσε η μύτη μας και πλάτυνε η μύτη μας και η τρίχα μας έγινε κατσαρή για να αντιμετωπίσουμε τον ήλιο της αφρικης και από την άλλη ότι πριν 50-100 χιλιάδες χρόνια φύγαμε από την αφρική και όσο πηγαίναμε προς τα πάνω ασπρίσαμε και όσοι πήγαν ανατολικά κιτρίνισαν ….
Τρίχες κατσαρές….
κατά την γνώμη μου τρεις εστίες(τουλαχιστον) τρεις φυλές και οι ενδιάμεσες είναι αποτέλεσμα προσμείξεων μεταξύ τους.
Ξέρει κανείς τι μπορεί να υπάρχει(εκτος από μαμουθ) θαμμένο στην παγωμένη σιβηρία???
Ξέρει κανείς τι μπορεί να υπάρχει κάτω από τους πάγους της γροιλανδίας ¨η της ανταρκτικής??
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Ξέρει κανείς τι μπορεί να υπάρχει(εκτος από μαμουθ) θαμμένο στην παγωμένη σιβηρία???
Ξέρει κανείς τι μπορεί να υπάρχει κάτω από τους πάγους της γροιλανδίας ¨η της ανταρκτικής??
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ.
Τρίχες κατσαρές….
Το πρώτο σφάλμα αυτής της θεωρίας (μη μου πεις ότι δεν είναι;) είναι 72,000-42,000, πολύ μεγάλο, τη μεγάλο, τεράστιο ποσοστό σφάλματος. Με αυτό τον τρόπο γίνομε και εγώ επιστήμονας...
Και γιατί οι αράπηδες που τους πήγαν στο Αμέρικα, δεν άλλαξαν ούτε τόσο δα μετά από τόσες γενεές; λέω τώρα...Και οι Ασιάτες, ίδιοι έμειναν. Κάτι δεν κολάι φίλη μου...και όταν ζοριστούμε το ρίχνουμε στο εύκολο...γενετικές μεταλλάξεις...και βγάλε άκρη τώρα...