ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιστήμη και θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Επιστήμη και θρησκεία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αθεος39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/09/2010, 02:58:10
Α, και κάτι άλλο που ξέχασα να γράψω σχετικά με τα τελευταία μηνύματα…!!!!
Δεν νομίζετε ότι έχετε ξεφύγει αρκετά από το θέμα και μάλιστα με άσχημο τρόπο…..

13/09/2010, 11:35:43
Ισως να μην κατάλαβα σωστά το πνεύμα σου φίλε elo.
Ισως, μετά από χρόνια διαβάσματος, οφείλεται στο ότι διαβάζω γρήγορα από συνήθεια και μερικές φορές μου κσεφεύγει κάτι τι που διαφοροποιεί το νόημα. Ενα άρθρο ή ένα κτητικό, για παράδειγμα.
Είναι και η ηλικία...
quote:
γιατί τότε δεν λέγεται στέρηση νόησης, αλλά αλλιώς, και με κεφάλαια γράμματα μάλιστα…
...που το λέμε αλλού κι αλλού κατά κόρον. Δεν είναι απαραίτητο κι εδώ...
Αλλά αν με ρωτήσεις για το αίτιο τής απουσίας τής νόησης, θα σου πω ότι οφείλεται στην Θρησκεία και την παντελή απουσία της παιδείας. Κατά την γνώμη μου πάντα...
quote:
Ακριβώς και αυτό λέει το απόσπασμα που έγραψα από τον Δημόκριτο, πως για να μπορέσει η νόηση να καταφέρει να επεξεργαστεί και να αντιληφτεί την πραγματικότητα, δηλαδή αυτό που υπάρχει πέρα από το (ανθρώπινο) αισθητό κόσμο, πρέπει πρώτα να μπορέσει να λάβει πληροφορίες μέσα από τον αισθητό κόσμο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η νόηση σταματά να υφίσταται όταν σταματούν οι αισθήσεις. Ολο και κάτι άλλο θα έχει να επεξεργάζεται, αλλά θα το μάθουμε άμα τη παύση μας!

Edited by - Αίολος on 13/09/2010 12:55:29

13/09/2010, 18:07:23
quote:
Αίολος- Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η νόηση σταματά να υφίσταται όταν σταματούν οι αισθήσεις. Ολο και κάτι άλλο θα έχει να επεξεργάζεται, αλλά θα το μάθουμε άμα τη παύση μας!

Εδώ με μπέρδεψες…
Μιλάς υποθετικά βέβαια ή πάει κάπου συγκεκριμένα η νόηση σου…

13/09/2010, 19:22:45
Μακεδών

quote:
Δηλαδή για να καταλάβω...
Ο ευρωπαίος είναι κατ'εικόνα και καθ'ομοίωση του θεού;

Μήπως ο γιαχβέ είναι κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν των απανταχού ... ευρωπαίων;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

http://www.mindfloga.blogspot.com/

http://diakiros.blogspot.com/

14/09/2010, 19:22:49
quote:

Εδώ με μπέρδεψες…
Μιλάς υποθετικά βέβαια ή πάει κάπου συγκεκριμένα η νόηση σου…

Εάν μπορούσε η νόησή μου (λογική μου) να φτάσει εκεί που υπονοείς elo, δεν θα ήμουν ένας απλός, πλην όμως φιλομαθής, δημόσιος υπαλληλος.
Εάν τα πάντα ορίζονται εξ αντιθέτων και αν με την γέννηση ξεκινά η διαδικασία του θανάτου, τότε με τον θάνατο ξεκινά η διαδικασία της ζωής, είπε ένας σοφός που με έπεισε να μην αποκλείσω την εκδοχή του.
Εάν είναι σωστό αυτό, τότε στην διαδικασία της ζωής δεν απουσιάζει η νόηση (Λόγος), αλλοιώς θα ήμασταν άλογοι.
Ενας άλλος σοφός, που επίσης με έπεισε να μην αποκλείσω την εκδοχή του, είπε ότι με τον θάνατο η ψυχή διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.
Εάν είναι έτσι, τότε γινόμαστε άμεση αντίληψη των πάντων, άμεση γνώση των πάντων, γινόμαστε ένα με το παν. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται η νόηση. Είμαστε η νόηση, ο Λόγος.

Συνέλαβε ή τού ήρθε μια η ιδέα, λέει κάποιος.
Από που;

Δεν είναι πολύ βαριά όλα αυτά ε;

Edited by - Αίολος on 14/09/2010 20:09:21

14/09/2010, 19:43:39
quote:
αλλοιώς θα ήμασταν άλογοι.
Εδώ, αν με ρωτούσες έκπληκτος "δηλαδή είμαστε έλλογοι;;;", δεν θα ήκσερα τι να σου πω...

14/09/2010, 20:05:28

http://www.youtube.com/watch?v=E8Yxjlyg7HA&feature=email

Αφιερωμένο στον ευρωπαίο!!!

Άν καταλάβει...

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

14/09/2010, 20:10:27
Τον αράπη κι αν τον πλένεις...

14/09/2010, 20:21:06
quote:

Τον αράπη κι αν τον πλένεις...

Λες;
Μήπως αυτό είναι περισσότερο
...κατανοητό;

http://www.youtube.com/watch?v=0XLBjTisjPM&feature=related

14/09/2010, 20:49:03
...χμμμ
Δύσκολη περίπτωση.

ΑφροδήτηΝέο Μέλος
27/10/2003, 16:10:53
Ζητούνται πληροφορίες σχετικά με την ένδυση των Σουμέριων και γενικότερες πληροφορίες επίσης διαφορες φωτογραφίες σχετικές με το θέμα.

marilineΜέλος
27/10/2003, 16:22:21
Καλοσόρισες Αφροδήτη μου και ηρέμισε δεν είναι ανάγκη να θέσεις δύο φορές το θέμα σου θα βρεθεί κάποιος και θα σου απαντήσει, αν και μοιάζει λίγο με αγγελία sorry βέβαια αλλά έτσι είναι.

OannesΜέλος
27/10/2003, 19:33:45
quote:
φωτογραφίες

?

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
KaFriLaΜέλος
27/10/2003, 19:43:46
Αφροδήτη μπορω να σου παραπεμψω πολλες πληροφοριες σχετικα με τους Σουμεριους . Αλλα ποιος ο λογος ? . Δεν εχουν καμια σχεση οι Σουμεριοι με αυτο το forum ... . Εκτος αν εχεις καποιον αλλο λογο .

'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'

27/10/2003, 20:21:54
ΟΑΝΝΕΣ ΓΙΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ;
ΕΣΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ;
ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΡΥΨΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΑΝΟΥΝΑΚΙ",
ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΟΑΝΝΕΣ"...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ.ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΩ..."ΑΝΟΥΝΑΚΙ" ΚΑΙ "ΟΑΝΝΕΣ" ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΟΥΜΕΡΙΑΣ...ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ...ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
DAVID ICKE "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ"

OannesΜέλος
27/10/2003, 20:58:28
Λοιπόν, ένα σκίτσο και μια φωτογραφία... Ο καθένας ας ψάξει μόνος του, ας συγκρίνει και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα... Στο σκίτσο εικονίζεται ο Oannes και στη φωτό ένας ορθόδοξος ιερέας...

Υ.Γ. Εχω δηλώσει εγώ ειδικός επί κάποιου θέματος και δεν το ξέρω...??? Δηλαδή, τί...??? Ειδικός Σουμεριολόγος...??? Μην τρελλαθούμε...

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 28/10/2003 13:53:06

27/10/2003, 22:36:13
ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΝΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΙΕΡΕΣ...
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΆΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ,ΟΑΝΝΕΣ...

ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟΣ,
ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ,ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ...
(ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ,
ΓΙΑΤΙ Μ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΕΩ...

endoramaΜέλος
28/10/2003, 18:36:23
απο την στιγμη φιλε Oannes που ξερεις μερικα πραγματα παραπανω (απο οσα εχω δει βεβαια) για τους σουμεριους απο τα υπολοιπα μελη σε κανει αυτοματα σουμεριολογο

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

ArdarelΝέο Μέλος
04/11/2003, 13:08:02
Αυτό το οποίο πιστεύω πως ταιριάζει στην κατηγορία των φόρουμς του esoterica να υποθεί για τους Σουμέριους, είναι πως θεωρούνται από τους πιο ανεπτυγμένους αρχαίους πολιτισμούς, στο θέμα της αστρονομίας.Πιστεύεται επίσης πως οι έρευνες για τον πλανήτη Χ του ηλιακού μας συστήματος, ξεκίνησαν από πλάκες που είχαν σχεδιάσει οι Σουμέριοι και απεικόνιζαν το ηλιακό μας σύστημα,αναφέροντας και έναν πλανήτη, ο οποίος μέχρι και την σύγχρονή μας εποχή ήταν άγνωστος.
Το περίεργο της όλης υπόθεσης, είναι πως δεν γνωρίζουμε τι είδους τηλεσκόπια είχαν αναπτύξει τότε, ή ποιες μεθόδους και μπόρεσαν να ανακαλύψουν αυτό, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν άγνωστο για τους πανταχού σύγχρονους αστρονόμους.Δυστυχώς οι γνώσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι και τόσο πλούσιες.
Φιλικά Ardarel

Edited by - Ardarel on 04/11/2003 13:08:55