ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΕΡΙ ΝΑΪΤΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΕΡΙ ΝΑΪΤΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Odysseus_nemo4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Odysseus_nemoΜέλος
06/10/2002, 18:45:31
Πραγματικά ενδιαφέρον το άρθρο που αφορά τους Ναΐτες.
Είναι υπερβολικά κατατοπιστικό, για κάποιον που δεν ξέρει, σ' ότι αφορά το τάγμα και την ιστορική του παρουσία στο χρόνο.
Γνωρίζω μια αναφορά για το Τάγμα που υπάρχει στο λογοτεχνικό έργο "Ιβανόης", το οποίο τους παρουσιάζει με μελανά χρώματα και να συγκλίνουν με τις απόψεις της Ιεράς Εξέτασης. Γιατί άραγε;
Θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος και έχει την όρεξη, ας μου στείλει στοιχεία για τους Ναΐτες Ιπποτες
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το e-mail είναι odysseus_nemo@pathfinder.gr.
Oculatis AbisΜέλος
23/10/2002, 23:38:38
Στέλνω τις πηγές στο forum κι όχι προσωπικά σε εσένα για να τις χρησιμοποιήσει και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

Το θέμα των Ναϊτών ιπποτών είναι εξαιρετικά πολύπλευρο κι αν κάνεις μια εκτεταμένη έρευνα θα εκπλαγείς από το μέχρι που είναι αναμεμειγμένοι (με την καλή έννοια)

Σου προτείνω λοιπόν τα εξής βιβλία.
1. Το Άγιο Αίμα και το Άγιο Γκράαλ (Lincoln, Leigh, Baigent) εκδόσεις Εξάντας. Το βιβλίο αυτό είναι το ευαγγέλιο για τη σχετική έρευνα και ασχολείται ακροθιγώς με τους Ναϊτες και την πραγματική τους ιδιότητα.

2. Οι φύλακες του ιερού Γκράαλ (Terhart) εκδόσεις Κονιδάρη. Μια διαφορετική προσέγγιση

3. The Templar revelation (Picknett, Prince) Touchstone editions

4. The temple and the lodge (Baigent, Leigh) Arcade publishing

5. The Hiram key (Knight, Lomas) Fair winds publishing

Το "επίσημο" site είναι το www.ordotempli.org

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια μηχανή αναζήτησης και να δώσεις το λήμμα Knights Templar. Τα βιβλία που σου προτείνω δεν αποτελούν πρόθεση διαφήμησης των εκδοτικών οίκων μέσω εμού, απλά όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα τα χαρακτηρίζουν ως must. Δυστυχώς η Ελληνική βιβλιογραφία είναι πολύ περιορισμένη.

Sub rosa

kynikosΜέλος
06/06/2004, 05:05:14
Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να μελετήσει τους Ναΐτες, να διαβάσει πρώτα την τεκμηριωμένη ιστορία.
Είναι από μόνη της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και αγγίζει και τις Σταυροφορίες, το Βυζάντιο και όλην την Ευρώπη, καθώς φυσικά και τους "Ιερούς Τόπους".

Μετά, αν ακόμα to επιθυμεί, μπορει να διαβάσει και τις πιό αμφιλεγόμενες εκδοχες, με κάπως πιο προσγειωμένο νου.

Δηλώνω δε εδώ, οτι θεωρώ τις εργασίες των Baigent, Leigh και σια. σαν το Ναϊτικό αντίστοιχο των κυρίων Φουράκη και σια. Στην Ελλάδα. Πολλά υπονοούμενα, πολλές βαθυσήμαντες δήθεν συμπτώσεις, που στην ουσία δεν λένε τίποτα, πολύ τράβηγμα απο τα μαλλιά, ρε παιδί μου, και πολύ συνομοσία.

(Δέχομαι δημιουργικό διάλογο επί της άποψής μου αυτής)

Πάντως, αν σας αρέσει το είδος, διαβάστε τα, εγώ την γνώμη μου μόνο λέω. Αλλά και τα "απόκρυφα" να θέλετε να μελετήσετε, δεν βλάπτει και λίγο γνώση της αληθινής ιστορίας.

Κ.

Το λίνκ του ΟΑ δίνει τα αρχικά OSMTH!
Ρε, ο Σμίθ είναι, ο κακός απο το ματριξ! Πασχάλη...!
Αστειεύομαι Θώθ, είναι αργά, και

ΥΓ: Ήθελα να κάνω ποστ στο τόπικ που έχει ανοίξει στην "ΣΟΦΙΑ", αλλά κατα λάθος το έγραψα εδώ. Sorry. Ίσως κάποια στιγμή να ανοίξει άνα νέο ενιαίο θέμα για τους Ναΐτες...

Edited by - kynikos on 06/06/2004 05:08:40

06/06/2004, 06:13:05
Εντάξει, ήδη ο φίλος kynikos έχει αποστείλει το ίδιο μήνυμα σε ένα από τα ενεργά σχετικά Θέματα Συζήτησης, ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ.

Το παρόν Θέμα απενεργοποιείται και μεταφέρεται στο Forum .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.(από το Απόψεις, Προτάσεις κ.ά. που το φιλοξένησε αρχικά).

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------