- Περι αντιπαλότητας χριστιανών και "δωδεκαθεϊστών" στο Esoterica. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αν δεν έχεις στοιχεία και πρωτογενείς πηγές και απλά καταπίνεις ότι σαβούρα σε σερβίρουν, μπουρδολογώντας κατόπιν ο ίδιος, τι να σου πώ. Σου αξίζει να είσαι αυτός που είσαι και σε ψηφίζω και γω για Αρχιεπίσκοπο.
macedon
TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP,
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Στην πνευματική ζωή δεν θα βάλη κανείς για πρότυπο τους κοσμικούς αλλά τους αγίους
Ποίος αποφασίζει αν κάποιος είναι άγιος ή όχι ? Μάλλον οι εκπρόσωποι του δόγματος με ικανή απόδοση στη κοσμικότητα.
quote:
Εφόσον ο Θεός ακούει τον γέροντα που το είπε αυτό, μάλλον ο εγωισμός βρίσκεται σε εμάς τους κοσμικούς, δεν νομίζεις;
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Για να εκφέρει γνώμη οποιοσδήποτε για την οικογένεια, θα πρέπει να έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια και να βιώσει τα καλά και τα κακά της, διαφορετικά παραληρεί με γενικότητες του τύπου "ψυχικά φτωχοί", "δαιμονικά προβλήματα" και άλλους φανταστικούς δήθεν εχθρούς. Γι' αυτό που έγραψες, πως ο θεός ακούει τον γέροντα, που το ξέρεις ? σου έστειλε κοινοποίηση ?
quote:
Οταν εμείς αναθέτουμε τα πάντα σ’ Αυτόν, ο Θεός υποχρεώνεται να μας βοηθήσει.
Εδώ κρύβεται η ανευθυνότητα. " Όχι, δεν φταίω εγώ, με έβαλε ο σατανάς, ή είναι θέλημα... κάποιου τέλος πάντων θεού ". Ο άνθρωπος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μήν αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, ή να κρύβεται πισω από οποιοδήποτε φαντασιωμένο εχθρό ή θεό.
quote:
απομακρύνει από την ψυχή το φόβο του Θεού
Σωστά το έθεσες. Φόβος και μόνο φόβος.
quote:
Το θρησκευτικό παραλήρημα... των λουκουμιών:
Υποθέτω πως ήταν χριστιανικά και ευλογημένα λουκούμια. Μπισκότα είχε?
quote:
Τίποτα δεν είναι αδύνατο για το Θεό.
Ακόμα και να πεθάνει όταν χάσει τους πιστούς. Φόβος λοιπόν.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

"σε ψηφίζω και γω για Αρχιεπίσκοπο."
TALLMAN ακούς ακούς είσαι φαβορί (γκανιάν όπως λένε)
TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP, TALLMAN FOR ARCHIBISHOP,
quote:
GDS1
Τα έχεις όμως στην Βιβλιοθήκη σου Ψηλέ, έτσι;;;;;;;
Καλόοοοοο... Το άλλο με τον Μπόμπο το ξέρεις GDS1; ![]()
macedon
«(..)Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για ανθρωποθυσίες στην Αρχαία Ελλάδα. Τα κυριότερα κέντρα ανθρωποθυσιών ήταν: Στο Λύκαιο όρος της Πελοποννήσου όπου το ιερό του Λύκαιου Δία. Εδώ οι ανθρωποθυσίες συνεχίστηκαν ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα (...)" .
Το «Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν λεξικόν του Ήλιου» αναφέρει τα εξής:
«(...) Απαντώμεν ανθρωποθυσίας επίσης εις την Μεσσηνίαν, εις την Πέλλην της Θεσσαλίας, εις την Αρκαδίαν, εις την οποίαν ο Ζευς εδέχετο ανθρώπινα θύματα και μετά την εμφάνισιν του Χριστιανισμού(...)"
Το τεύχος 84 της Πατριδογνωσίας (21 Σεπτεμβρίου 2003 σελ. 3039-3041), αφού αναφέρει το μύθο του Λυκάονα με τη βρεφοφαγία, καταλήγει με τα εξής λόγια:
«Οπωσδήποτε, το γεύμα με ανθρώπινες σάρκες, αντίστοιχο εκείνου που παρέθεσε ο Ατρέας στον Θυέστη, (βλ. «Ιστορία Αργολίδας»: Η κατάρα των Ατρειδών), ερμηνεύεται ως απόηχος παλαιότερης εποχής, κατά την οποία ίσχυαν οι ανθρωποθυσίες. Η αηδία του Δία, αντιστοιχεί στην αποστροφή των Ελλήνων της κλασικής εποχής σ αυτές τις πρακτικές των προγόνων τους
Βρέθηκαν επίσης ενδείξεις ανθρωποθυσίας και στη βόρεια οικία της Κνωσσού. ( «Η αρχαιολογία και η κοινωνική ταυτότητα του φύλου, προσεγγίσεις στην αιγαιακή προϊστορία» σελ. 111, Δήμητρα Κοκκινίδου, Μαρία Νικολαΐδου. Εκδ. Βάνιας, Θεσσαλονίκη 2003."
Πείτε μόνο ότι τα παραπάνω δεν περιέχονται στα βιβλία στα οποία και αναφέρει ο συγγραφέας ότι υπάρχουν. Εγώ λόγω του ότι θεωρώ έγκυρους αυτούς που γράφουν τα παραπάνω, δεν έχω λόγο να μην τα δεχθώ ως αληθινά.
Είστε ικανοί να βγάλετε ψεύτικα τα πιο πάνω;;;;
Φιλικά όπως πάντα
Πρωτογενείς πηγές έχεις; Βιβλία που έχεις διαβάσει εσύ, έχεις κρίνει και έχεις καταλήξει σε συμπεράσματα;
Τα υπόλοιπα είναι "έπεα πτερόεντα" που λέει και ο Όμηρος.
Εκτός κι αν όλη σου η μόρφωση πάνω στην Ελλάδα, βασίζεται στις ιστοσελίδες που μπορείς να βρεις. Για να ξέρουμε δηλαδή τι επιπέδου "συζήτηση" μπορούμε να κάνουμε.
Λοιπόν, εγώ σου λέω ότι όλα αυτά που αναφέρονται εκεί είναι ψέμματα και δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές πουθενά σ'αυτά που ανέφερες. Το δε βιβλίο της Πτριδογνωσίας, δεν λέει τέτοια πράγματα. Αν έχεις αντίθετη άποψη, κάνε μου ένα scan τις σελίδες και δείξτες μου.
Υ.Γ. Η εγκυκλοπαίδεια του Ήλιου θεωρείται από τα σπανιότερα βιβλία στην Ελλάδα. Μην ψάξεις άδικα να το βρεις. Η δικιά μου είναι κληρονομιά από τον παπού μου.
Μπορείς όμως να βρεις τα υπόλοιπα.
macedon
quote:
Αυτό είναι σκοταδισμός φίλε μου!
Οταν σκέπτεται και απαντάει άλλος για 'σένα...
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ 'ΣΑΣ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ;;;
Αν μπορεί...
Αν έχεις παρατηρήσει ως τώρα, έχω απαντήσει εκατομύρια φορές με παντελώς δικό μου λόγο. Αλλά δεν έχεις παρατηρήσει γιατί σπάνια διαβάζεις αυτά που γράφουν οι άλλοι.
Όσον αφορά τους γεροντάδες, είπα μήπως και ακούσετε αυτούς, μιας και εμένα δεν με ακούτε.
Τώρα για το αν οι λόγοι σου είναι δικοί σου, με συγχωρείς πάρα πολύ αλλά εσύ είσαι μεγάλο φερέφωνο. Είναι σαν να ακούω έναν ακόμα άθεο να μιλάει όταν διαβάζω τι γράφεις. Τόσο πρωτότυπος είσαι.
Alexilexos:
quote:
Ποίος αποφασίζει αν κάποιος είναι άγιος ή όχι ? Μάλλον οι εκπρόσωποι του δόγματος με ικανή απόδοση στη κοσμικότητα.
Αφήνεται στην κρίση σου ποιον θα θεωρήσεις Άγιο.
quote:
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Για να εκφέρει γνώμη οποιοσδήποτε για την οικογένεια, θα πρέπει να έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια και να βιώσει τα καλά και τα κακά της, διαφορετικά παραληρεί με γενικότητες του τύπου "ψυχικά φτωχοί", "δαιμονικά προβλήματα" και άλλους φανταστικούς δήθεν εχθρούς. Γι' αυτό που έγραψες, πως ο θεός ακούει τον γέροντα, που το ξέρεις ? σου έστειλε κοινοποίηση ?
Αλήθεια, ξέρεις πόσοι γεροντάδες υπήρξαν οικογενειάρχες;
quote:
Εδώ κρύβεται η ανευθυνότητα. " Όχι, δεν φταίω εγώ, με έβαλε ο σατανάς, ή είναι θέλημα... κάποιου τέλος πάντων θεού ". Ο άνθρωπος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μήν αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, ή να κρύβεται πισω από οποιοδήποτε φαντασιωμένο εχθρό ή θεό.
Δεν εννοεί αυτό και το ξέρεις.
quote:
Σωστά το έθεσες. Φόβος και μόνο φόβος.
Αν έτσι το βλέπεις, δηλαδή φόβος και μόνο φόβος, τότε όπως φαίνεται γι'αυτό δεν είσαι Χριστιανός.
quote:
Υποθέτω πως ήταν χριστιανικά και ευλογημένα λουκούμια. Μπισκότα είχε?
Φαντάσου εικόνα τώρα ε: να έγινε όντως αυτό το πράγμα, και εσύ να το ειρωνεύεσαι ως συμβάν. Ξέρεις τι γέλια θα ρίχνει ο γέροντας τώρα εκεί ψηλά;
quote:
Ακόμα και να πεθάνει όταν χάσει τους πιστούς. Φόβος λοιπόν.
Ασχολίαστο.
Τέλος πάντων δεν θέλω να κουβεντιάσω άλλο. Στην ειρωνία δεν μπορώ να απαντήσω ούτως ή άλλως. Η μόνη απάντηση που επιδέχονται τέτοιες απαντήσεις είναι ειρωνία στην ειρωνία ή το να τσακωθούμε, πράγματα τα οποία και δεν θέλω. Αν θέλετε να κουβεντιάσουμε, αυτό θα γίνει χωρίς ειρωνίες, χλευασμούς ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κοροιδίας προς τα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου.
"Στο Λύκαιο όρος της Πελοποννήσου όπου το ιερό του Λύκαιου Δία. Εδώ οι ανθρωποθυσίες συνεχίστηκαν ως τον 3ο μ.Χ. αιώνα "
Άκυρο Αρχιεπίσκοπε...
Ο Παυσανίας αναφέρει ότι
"Το όρος Λύκαιον έχει να επιδείξει και άλλα αξιοθαύμαστα και προπάντων το ακόλουθο. Υπάρχει εκεί ένα τέμενος του Λυκαίου Διός στο οποίο δεν επιτρέπεται να μπή άνθρωπος. Αν κάποιος παραβή τον κανόνα και μπει μέσα, είναι αναπότρεπτο να μη ζήση πάνω από χρόνο. Έλεγαν ακόμα ότι όλα όσα θα τύχαινε να βρεθούν μέσα στο τέμενος, είτε ζώα είτε άνθρωποι, δεν έριχναν σκιά. Και στην Συήνη, δώθε από την Αιθιοπία, συμβαίνει να μη σχηματίζεται σκιά ούτε από δέντρο ούτε από κανένα ζωντανό, όσον καιρό ο ήλιος βρίσκεται στον αστερισμό του Καρκίνου -αλλά στο τέμενος του Λυκαίου το ίδιο γίνεται με τις σκιές, πάντα και σε κάθε εποχή του χρόνου. Στην ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι ένας σωρός από χώμα, βωμός του Λυκαίου Διός, από όπου φαίνονται τα περισσότερα μέρη της Πελλοπονήσου -μπροστά στον βωμό ανατολικά, υψώνονται δύο κίονες όπου υπήρχαν άλλοτε επίχρυσοι αετοί. Σ'αυτό τον βωμό θυσιάζουν μυστικά στον Λύκαιο Δία. Να δείξω πολυπραγμοσύνη σε ό,τι αφορά στη θυσία, δεν μου ήταν ευχάριστο, ας τα αφήσουμε λοιπόν εκεί που είναι και κει που ήταν πάντα."
Πηγή: http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/arcadia-hist/topics/Likaion.html
Το θέμα των ανθροπωθυσιών που λέει ο Ψηλός έρχεται από τις τελευταίες τρεις γραμμές του Παυσανία αλλά αυτό είναι υποθέσεις.
Ψηλός
"Το τεύχος 84 της Πατριδογνωσίας (21 Σεπτεμβρίου 2003 σελ. 3039-3041), αφού αναφέρει το μύθο του Λυκάονα με τη βρεφοφαγία, καταλήγει με τα εξής λόγια:
«Οπωσδήποτε, το γεύμα με ανθρώπινες σάρκες, αντίστοιχο εκείνου που παρέθεσε ο Ατρέας στον Θυέστη, (βλ. «Ιστορία Αργολίδας»: Η κατάρα των Ατρειδών), ερμηνεύεται ως απόηχος παλαιότερης εποχής, κατά την οποία ίσχυαν οι ανθρωποθυσίες. Η αηδία του Δία, αντιστοιχεί στην αποστροφή των Ελλήνων της κλασικής εποχής σ αυτές τις πρακτικές των προγόνων τους"
Θα τονίσω μόνο ένα σημείο που αλλάζει όλο το σκηνικό
Ψηλός
"...Η αηδία του Δία..."
Ψηλός
"Βρέθηκαν επίσης ενδείξεις ανθρωποθυσίας και στη βόρεια οικία της Κνωσσού. ( «Η αρχαιολογία και η κοινωνική ταυτότητα του φύλου, προσεγγίσεις στην αιγαιακή προϊστορία» σελ. 111, Δήμητρα Κοκκινίδου, Μαρία Νικολαΐδου. Εκδ. Βάνιας, Θεσσαλονίκη 2003."
Εδώ θα τονίσω δυο σημεία
""Βρέθηκαν επίσης ενδείξεις (1) ....... στην αιγαιακή προϊστορία (2)"
Άρα είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις και χρονολογούνται στην ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ δηλαδή στο πόσο πΧ είναι η προιστορία ρε Ψηλέ.