- Σχετικά με εξήγηση ονείρου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ειλικρινά, είναι από τις φορές που η εμφάνιση του Admin του Esoterica είναι αν μη τι άλλο...ευχάριστη...! Διότι απ' όσα έχουμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό, η εμφάνιση του Admin προμήνυε συνήθως “δεινά” και “καμπάνες”...
...
Στο θέμα μας λοιπόν...
Καταρχήν, θα ήταν μέγα λάθος το θέμα αυτό να αποτελέσει ένα “εδώλιο” στο οποίο να αναγκάσουμε τους συντονιστές του χώρου να καθίσουν κι εμείς τα μέλη ως άλλοι “εισαγγελείς” να απαγγέλλουμε κατηγορίες από την ασφάλεια που μας προσφέρει η “έδρα” μας. Πιστεύω ότι ούτε για το σκοπό αυτό ανοίχτηκε το συγκεκριμένο τόπικ, αλλά ούτε και εκεί πρέπει να οδηγηθεί. Και γενικότερα, ένα κλίμα μιζέριας και γκρίνιας είναι κάτι που προσωπικά απεχθάνομαι και που μόνο στην ομαλή λειτουργία του φόρουμ δεν έχει να προσφέρει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα, εμείς από την πλευρά μας θα έπρεπε να το καλύψουμε, να κλείσουμε τα μάτια μας μπροστά του και να πούμε πως “όλα είναι καλά”, διότι με μια τέτοια τακτική, όχι μόνο λύσεις δεν μπορούμε να βρούμε, αλλά συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στη διαιώνιση και στη διόγκωση του προβλήματος.
Ο Admin λοιπόν στο κείμενό του μίλησε για παράπονα και μάλιστα, δανείζομαι τη φράση του, για “εύλογα παράπονα”...Δεν μπορώ να πω ότι υιοθετώ απόλυτα τον όρο που χρησιμοποίησε—“παράπονα”—αν και σίγουρα, σε κάποιες περιπτώσεις, κάποια εκ των ζητημάτων που τέθηκαν από πολλά μέλη είχαν και τη μορφή “παραπόνων”! Τα ζητήματα λοιπόν που τέθηκαν περιστρέφονται γύρω από το εξής : Την έλλειψη προσοχής από την πλευρά των υπευθύνων σε θέματα που αφορούν στο φόρουμ και, κυρίως, από την πλευρά των διαχειριστών αυτού—και τονίζω τη λέξη “διαχειριστές”!
Οι συντονιστές του χώρου δίνουν βέβαια ένα παρόν, αλλά η παρουσία τους θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα “χλιαρή”—ας μου επιτραπεί ο όρος! Για το λόγο αυτό, σε προηγούμενα μηνύματά μου σ' αυτό το τόπικ, έφερα και δυο παραδείγματα για να στηρίξω τη θέση μου αυτή κι έθεσα κι ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς όλους τους υπευθύνους του χώρου, στο οποίο όμως σαφή απάντηση δεν πήρα ακόμη, θέλω να πιστεύω και πάλι από απλή παράλειψη! Δεν ξέρω αν ίσως έπρεπε να διευκρινίσω ότι το ερώτημά μου μόνον κακοπροαίρετο δεν ήταν, αν δηλαδή εκλήφθηκε ως τέτοιο από την πλευρά των συντονιστών. Ρώτησα αν μπορούν να επέμβουν σε κάποιες καταστάσεις, από καθαρό ενδιαφέρον και μάλιστα, αν τελικά ισχύει το ότι οι συντονιστές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν κι αυτό είναι αρμοδιότητα μόνον των διαχειριστών, τότε θεώρησα ότι είναι απόλυτα λογικό κι αναμενόμενο να παρατηρούνται φαινόμενα “έλλειψης προσοχής” ή φαινόμενα “εγκατάλειψης του χώρου” κοκ. Διότι είναι λογικό, όταν μόνο δυο—τρεις άνθρωποι είναι επιφορτισμένοι με τόσα πολλά καθήκοντα, να μη μένει χρόνος για ο,τιδήποτε άλλο, ειδικά όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν και τις δουλειές τους και την προσωπική τους ζωή. Κι αν αυτό ήταν εφικτό στα “παλιά χρόνια” του Esoterica που έχω και προσωπικά βιώσει, σήμερα με τον όγκο των μηνυμάτων και με το πλήθος των μελών κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.
Το ερώτημα λοιπόν που έθεσα έχει άμεση σχέση με την πρόταση που έχω να κάνω για μια πιο ενεργή και πιο ουσιαστική συμμετοχή των συντονιστών στα “φορουμικά” πράγματα. Για μια “διάχυση”, αν προτιμάτε, του ρόλου του διαχειριστή σ' αυτόν του συντονιστή. Διότι καλό είναι οι ρόλοι του καθενός σε μια κοινότητα όπως το Esoterica να είναι διακριτοί, σε κάποιες όμως περιπτώσεις αυτό καταλήγει σ' ένα δυσλειτουργικό μοντέλο το οποίο βιώνουμε όλοι. Καταλαβαίνω βέβαια τις δυσκολίες ως προς την εφαρμογή μιας τέτοιας “φόρμας”, αλλά πιστεύω πως θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, θα λύσει, αν θέλετε, τα χέρια του Admin, του οποίου ο χρόνος σαφώς και δεν τείνει στο άπειρο! Θα βοηθήσει πιστεύω στο να μην παρατηρούνται φαινόμενα—ή τουλάχιστον να “κόβονται” στη ρίζα τους—όπως η “εισβολή” των troll που είδαμε όλοι μας και, το σημαντικότερο, φαινόμενα όπως αυτό του θέματος περί απενεργοποιημένων μελών, όπου υπάρχει η δέσμευση του Admin για μια τοποθέτηση από 10ημέρου και ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γκρίνιας!
Θα κλείσω με μια παράκληση προς όλους—τόσο προς τα μέλη όσο και προς τους συντονιστές—να υπάρχει διάθεση για κατανόηση και διάλογο. Καμιά φορά αναγνωρίζω αυτό που είπε και η Ostria, ότι δηλαδή δεν είμαστε και οι ευκολότεροι συνομιλητές—μάλλον δεν έφτασε η ώρα να μαλώσουμε ακόμη...
—και θέλει κι από εμάς προσπάθεια, τουλάχιστον να “μπούμε” για λίγο και στη θέση αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι δεν είναι σαφώς “υπεράνθρωποι”. Σίγουρα όμως και η συντονιστική ομάδα θα πρέπει να δείξει την ίδια διάθεση για συνεννόηση και για “ακρόαση” των μελών για να πάψουν να δημιουργούνται οι διάφορες “ομίχλες” και “ψίθυροι” που μόνον καλό δεν κάνουν στο χώρο αυτό. Κι όλα αυτά βέβαια, αναγνωρίζοντας ότι αγάπη για το χώρο αυτό έχουμε όλοι και αυτή αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μας και το ενδιαφέρον μας...Δεν κάνουμε εδώ ούτε “διαγωνισμό αγάπης” ούτε και “καταμέτρηση θυσιών”...

Edited by - durden_alie on 31/01/2006 17:20:13
Εγγραφή – παρακολούθηση των συζητήσεων – αντίληψη – κρίση – ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ - ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ - ΗΘΟΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ, ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.
Ο τίτλος «συντονιστής» εκ των πραγμάτων δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την εθελοντική συμμετοχή των συγκεκριμένων μελών σε περισσότερους τομείς από αυτό του forum.
Είναι γεγονός πως ο «συντονιστής» πρέπει κατά την γνώμη μου πρώτα από όλα και συμφωνώντας με τον αγαπητό Lorenzo, να συμμετέχει όσο δυνατόν πιο ενεργά στις συζητήσεις, να προτρέπει, να κατευθύνει, να οριοθετεί, τις συζητήσεις.
Είναι επίσης γεγονός πως αυτό δεν το έχουμε τον τελευταίο τουλάχιστον καιρό επιτύχει, για πολλούς και διαφόρους λόγους, αλλά τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν, με την δική σας βοήθεια, αρχής γενομένης με την προσθήκη των αγαπητών D.Incambus , και της Pyramid.
Ο σεβασμός των μελών στους συντονιστές δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται, και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την αποδεδειγμένη έμπρακτη αμερόληπτη στάση και συμμετοχή του συντονιστή όπως αυτή υφίσταται στις συζητήσεις .
Συντονιστής υπό αυτήν την ένοια οφείλει να είναι ο κάθε ένας που έμπρακτα θέλει αγαπάει και σέβεται τον χώρο, και ας μην φέρει τον «περιβόητο τίτλο».
Ο τίτλος βέβαια προσφέρεται αρκεί να το ζητήσει κάποιος…
(Θα πρέπει και φυσικά να έχει με την στάση του αποδείξει έμπρακτα πως πληρεί τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις).
Αυτό που χρειάζεται φίλοι μου ο χώρος είναι νέο αίμα, με χρόνο και διάθεση για προσφορά..
Αγαπάς λοιπόν το εσωτερικά? Απέδειξε το! Παραφράζοντας τον Καζαντζάκη θα έλεγα:
«Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα ετούτος ο διαδυκτιακός χώρος μιαν νέα προοπτική, μία νέα στάση ζωής, ας δώσουμε έμπρακτα ένα νόημα στο απρόσωπο διαδυκτιακό χώρο, και στις προκλήσεις της νέας εποχής..».
Προσωπικά και λόγω του ότι δεν μπορώ πια να συμμετέχω στις συζητήσεις όσο ο «τίτλος» του συντονιστή απαιτεί, έχω εκδηλώσει την επιθυμία να μην τιτλοφορούμαι πλέον ως συντονιστής.
Τέλος για να μην μένουν αναπάντητα ερωτήματα ο φίλος durden_alie, ρωτά:
quote:
πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς όλους τους υπευθύνους του χώρου, στο οποίο όμως σαφή απάντηση δεν πήρα ακόμη, θέλω να πιστεύω και πάλι από απλή παράλειψη! Δεν ξέρω αν ίσως έπρεπε να διευκρινίσω ότι το ερώτημά μου μόνον κακοπροαίρετο δεν ήταν, αν δηλαδή εκλήφθηκε ως τέτοιο από την πλευρά των συντονιστών. Ρώτησα αν μπορούν να επέμβουν σε κάποιες καταστάσεις, από καθαρό ενδιαφέρον και μάλιστα, αν τελικά ισχύει το ότι οι συντονιστές ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν κι αυτό είναι αρμοδιότητα μόνον των διαχειριστών, τότε θεώρησα ότι είναι απόλυτα λογικό κι αναμενόμενο να παρατηρούνται φαινόμενα “έλλειψης προσοχής” ή φαινόμενα “εγκατάλειψης του χώρου” κοκ.
durden_alie, παλαιότερα όταν συντονιστές είμασταν μόνο εγώ και ο κέλσος , υπήρχε η δυνατότητα παρέμβασης στα μηνύματα.
Μετά από ένα μεταβατικό στάδιο τόσο τεχνικό όσο και επαναπροσδιορισμού των ρόλων, η δυνατότητα αυτή δεν υφίσταται, αλλά εν καιρώ όπως έχει συζητηθεί, θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία.

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
Αγαπητέ avatar είσαι ο συντονιστής που θεωρώ ότι εκτιμώ και σέβομαι, αυτό δεν το διεκδίκησες φυσικά αλλά παρόλα αυτά το κέρδισες με την μέχρι τώρα πορεία σου στο esoterica.gr , με τα δικά μου μάτια βέβαια.
Αν και είμαι εκ φύσεως αντίθετος σε συντονισμούς, διαγραφές κτλ , από την στιγμή που συμμετέχω στο forum οφείλω να παίξω με τους νόμους του…
Δεν έχω να σου κάνω καμιά πρόταση διότι επαναλαμβάνω ότι έχεις κερδίσει τον σεβασμό μου άρα θεωρώ ότι παίζεις το παιχνίδι στα ίσα και στα ίσια σαν συντονιστής…
Ο σκοπός που έκανα ποστ είναι ένας , είναι ότι έχω ένα παράπονο από εσένα σαν συντονιστή , απέχεις από το μύθος και θρησκεία, και λέω απέχεις διότι σε όλα τα άλλα forums του esoterica.gr είσαι μέσα και κάνεις αυτό που θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις σαν συντονιστής, στο μύθος και θρησκεία όμως δεν αναλαμβάνεις τις ίδιες πρωτοβουλίες , ίσως να μην θέλεις να χάσεις άδικα τον πολύτιμο χρόνο σου σε ένα forum που δεν είναι για πολλά πολλά με τον κατήφορο που έχει πάρει.
Περίμενα όμως από εσένα και περιμένω πιο ενεργή δράση εκεί…
Επαναλαμβάνω το από εσένα διότι έχω διακρίνει ότι δεν αφήνεις προσωπικές επιθυμίες και πιστεύω να αλλοιώσουν τον συντονιστικό σου ρόλο…
Κλείνοντας το post μου θέλω να τονίσω ότι σέβομαι και εκτιμώ όλα τα μέλη του forum και τους υπόλοιπους συντονιστές φυσικά , άλλωστε και αυτοί πρώτα μέλη του forum πιστεύω ότι αισθάνονται και έπειτα συντονιστές, ξεχώρισα τον avatar και ο μοναδικός λόγος είναι ότι με τα δικά μου μάτια μου φαίνεται ότι δύσκολα παρασέρνετε από τα πιστεύω του και τα θέλω του όταν πρέπει να επέμβει σαν συντονιστής, πράγμα που εγώ δεν πιστεύω ότι θα το κατάφερνα πχ.
Γιαυτό θα ήθελα να επιχειρήσει μια παρέμβαση στο μύθος και θρησκεία , αν και όταν νομίζει φυσικά ότι χρειάζεται…
Υγ. προσωπικά είμαι εναντίων όλων των διαγραφών και αντίθετος με συντονισμούς ,
ένα μέλος διαγράφεται από την συνείδηση των άλλων με την συμπεριφορά του και το ποιόν ,επίσης κανείς δεν συντονίζετε από κανέναν άλλον εκτός από την καρδιά του,
Αλλά όπως παίζετε η μουσική εδώ μέσα οφείλω να χορεύω, και αν δεν κάνω κέφι αλλάζω μαγαζί και τελειώνει το θέμα…
Ευχαριστώ.
![]()
NO Ergot,NO psilocybin 
NO amanita muscaria...
JUST LOVE
ΦΙΛΕ ΜΟΥ rizitis ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ
ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ..
ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΑ..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΙΑΚΟΣΜΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΩ Η ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ...
ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΣΤΩ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Με βάση λοιπόν την απάντηση αυτή, δεν μπορώ παρά να επιμείνω στην πρόταση την οποία έκανα περί αυξημένων αρμοδιοτήτων από την πλευρά των συντονιστών και αν όντως συζητείται να τεθεί σε λειτουργία κάτι τέτοιο τότε νομίζω πως είναι θετικό. Θα ξαναπώ ότι δεν είναι δυνατόν μόνο δυο άτομα να είναι επιφορτισμένα με το λεγόμενο και “διαχειριστικό” έργο, που αφορά στο κλείδωμα κάποιων θεμάτων και στη διαγραφή ή τροποποίηση κάποιων ποστ. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω ότι αναλώνεται πολύς χρόνος από την πλευρά των διαχειριστών, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να αφιερωθεί σε άλλα, σημαντικότερα ζητήματα. Πάλι λοιπόν θα αναφερθώ στο θέμα των απενεργοποιημένων μελών μια και είναι και πρόσφατο : Όταν λοιπόν η Αμαλία ή ο Admin τρέχουν για να προλάβουν τις εξελίξεις στο φόρουμ (νέα διπλά θέματα, εισβολή troll κλπ κλπ) πως είναι δυνατόν να βρεθεί χρόνος για να ασχοληθούν με το άλλο ζήτημα, το οποίο, όσο παραμένει ανοιχτό θα αποτελεί μια ανοιχτή πληγή για το φόρουμ; Υπενθυμίζω ότι η δέσμευση του Admin για μια τοποθέτηση υπάρχει από τις 20/1/05. Εκτός πια κι αν συνέτρεχαν άλλοι λόγοι ειδικά αυτήν την περίοδο για τους οποίους ο Admin δεν μπορούσε να τοποθετηθεί και τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Θα επιμείνω όμως στην άποψη ότι δεν είναι δυνατόν όλος ο χρόνος του Admin να αναλώνεται στη “λάντζα” και να παραμένουν ανοιχτά σοβαρότερα ζητήματα. Και επίσης, κατανοώ την έλλειψη χρόνου που υπάρχει, αλλά πιστέψτε με, αυτή αφορά όλους μας!
Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι αυτό της άποψης που ένας συντονιστής εκφράζει. Ο φίλος AVATARGR, στην αρχή αυτού του θέματος δήλωσε ότι :
quote:
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ...
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να πω ότι αυτό δεν γίνεται πάντα αντιληπτό. Και, σαφώς και η άποψη ενός συντονιστή δεν μπορεί να εκφράζει κανέναν άλλο παρά τον ίδιο στα υπόλοιπα θέματα του Esoterica—ή τουλάχιστον έτσι θα 'πρεπε να είναι—τί γίνεται όμως όταν εκφράζεται μια άποψη από αυτούς σε ζητήματα όπως αυτό στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως; Θυμάμαι μάλιστα μία ερώτηση του TheChosenNone προς τον συντονιστή Dying Incubus για το αν κάτι που είχε πει αποτελούσε και την “επίσημη θέση του Esoterica” πάνω στο ζήτημα των απενεργοποιημένων μελών και η οποία δεν απαντήθηκε τελικά! Και, επιτρέψτε μου να πω ότι η απάντηση σ' ένα τέτοιο ερώτημα και όταν αφορά σε τέτοια ζητήματα δεν είναι καθόλου αυτονόητη! Τίθεται λοιπόν άλλο ένα ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, αυτό του κατά πόσο τα λόγια ενός συντονιστή είναι απλά και μόνον η προσωπική του άποψη ή αποτελούν αυτά και μπορούν να ερμηνευτούν και ως “δείγματα” μιας γενικότερης πολιτικής του χώρου σε ζητήματα διαδικαστικά.

Avatargr, καταλαβαίνεις τι εννοώ και θα μου συγχωρέσεις την «παρένθεση». / Κάποια πράγματα μου φαίνονται σαν... «τσάμικος». Θεωρώ πως «η ταμπακιέρα» δεν είναι το παρόν θέμα, περί συντονιστών. Τελευταία έχουν τεθεί πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα (από επίσης συγκεκριμένα κι αξιόλογα μέλη) στα οποία ο Αdmin κλήθηκε να απαντήσει, αλλά αυτό δεν έγινε ακόμη...
Admin, τι θα γίνει με το «μετέωρο»; Αργεί πολύ η σεντονοειδής τοποθέτηση; Ελπίζω να είναι αντίστοιχης «αισθητικής αξίας» με την προηγούμενη ((περί πλεγμάτων και άλλων συμπλεγμάτων)), αλλά με περισσότερη ουσία και χωρίς μπιχεβιοριστικές περικοκλάδες. Ομολογώ πως περιμένω με «παιδική αγωνία» την απάντηση στο ερώτημα που αφορά στην περίπτωση της ΑΤΜΑ.
Γιατί της αφαιρέσατε τον Λόγο; / Θα σου ζητήσω μονάχα να είσαι to the point και με χρήση «απλής» ελληνικής ((π.χ. «μ αρέσει-δεν μ αρέσει/με εξυπηρετεί-δεν με εξυπηρετεί». / Αν βεβαίως κριθεί αναγκαίο, υπάρχουν κι άλλες «διάλεκτοι» περισσότερο επιστημονικές. Με λίγη καλή θέληση, πιστεύω θα συνεννοηθούμε.)) Ελπίζω σαφές.
Καλό ξημέρωμα και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σας. :)
M©Z society*
---------------------------------
Η οποιαδήποτε εκτροπή ποταμού, μπορεί να εξυπηρετεί τον άνθρωπο, αλλά η Φύση έχει δικούς Της Νόμους. Και δυστυχώς αυτό που ο άνθρωπος εισπράττει ως «εκδίκησή» Της, κατόπιν δικών του λαθών, δεν είναι παρά αυτόματες διορθωτικές κινήσεις του μηχανισμού Της. Το «καλό» και το «κακό» είναι ανθρώπινη πατέντα... όχι της Φύσης.
* Υπέρ της Αισθητικής Αστυνομίας... και δια ροπάλου.
Το ερώτημα που λές οτι άφησα αναπάντητο πρός τον TheChosenNone είναι όντως αναπάντητο.
Για να το άφησα όμως αναπάντητο σημαίνει πως όταν μου τέθηκε το ερώτημα από το συγκεκριμένο μέλος είδα και την απάντηση κατά κάποιο τρόπο μέσα στο ερώτημα.
Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο topic δεν ξέρω αν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο την πιθανή επανάληψη της ερώτησης όσο και μια απάντηση μου.

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αγαπητέ durden_alie, νιώθω πως τις τελευταίες ημέρες έχω έναν "πράκτορα" που παρακολουθεί διαρκώς τις κινήσεις μου...
Αγαπητέ Dying Incubus, όταν κάποιος γράφει σε δημόσιο φόρουμ νομίζω δεν είναι καθόλου απαραίτητη η δράση του όποιου πράκτορα για να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις του. Αναφέρθηκα σε μια τοποθέτησή σου σ' ένα θέμα στο οποίο συμμετείχα κι εγώ και αυτό έγινε ΚΑΘΑΡΑ για να φέρω ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ αυτού που ήθελα να θίξω περί έκφρασης της άποψης των συντονιστών. Τώρα, αν εσύ αισθανθείς κάποια στιγμή ότι πρέπει να δώσεις μια απάντηση, σίγουρα δεν είναι εδώ το τόπικ για να γίνει αυτό και συμφωνώ σ' αυτό! Επιμένω πάντως στην άποψή μου ότι κάποιες απαντήσεις δεν είναι καθόλου αυτονόητες όταν μάλιστα αφορούν σε συγκεκριμένα θέματα όπως εκείνο.

Αν και πολλά θα είχα να πω, θα τα αποφύγω γιατί ως τώρα έχουν γραφεί αρκετά τα οποία με βρίσκουν σύμφωνο και κατ' αυτό τον τρόπο θα αναμασήσω στοιχεία που έχουν ήδη παρατεθεί.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν μιλάμε για ένα forum συνηθισμένης/καθημερινής θεματολογίας, μιλάμε για ένα forum που αντιμετωπίζει θέματα λιγότερο καθημερινά, πολλά εκ των οποίων αγγίζουν προσωπικά στοιχεία και θίγουν ευαίσθητες θρησκευτικές (με την ευρύτερη έννοια της λέξης) πεποιθήσεις. Για αυτό τον λόγο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μέσα στις αρμοδιότητες ενός συντονιστή στο συγκεκριμένο forum θα πρέπει να είναι και η περιφρούρηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων, η αποτροπή των προσπαθειών προσυλητισμού καθώς και της διάδοσης ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, η περιφρούρηση ενάντια στην ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ εναντίον συγκεκριμένων θρησκευτικών παρατάξεων.
Στα πλαίσια του forum μπορούν να συζητούνται πολλά τέτοια ευαίσθητα θέματα, και να εξασκείται συγκεκριμένη κριτική ή αμφισβήτηση, όταν όμως το φαινόμενο γενικεύεται και μιλάμε για οργανωμένη πολεμική (πχ ένα άτομο να ανοίγει διαρκώς θέματα πολεμικής προς μια θρησκεία μόνο και μόνο για να την χτυπήσει), τότε σαφώς το forum υποβαθμίζεται, πέφτει σε αχρηστεία (μιλάω ξεκάθαρα για το πως το ΜΥΘΟΣ&ΘΡΗΣΚΕΙΑ κατέρρευσε).
Ενώ λοιπόν πιστεύω πως η επιλεκτική αμφισβήτηση/πολεμική με εποικοδομητική διάθεση θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη, πιστεύω πως εάν το forum αυτό γίνει βήμα για διάφορες θρησκευτικές παρατάξεις να διαδίδουν τις απόψεις τους και να διαστρεβλώνουν τα πιστεύω άλλων για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους, όπως ήδη έχει γίνει στο παρελθόν με άτομο το οποίο ανήκε στην παράταξη των Μαρτύρων του Ιαχωβά, σαφώς και κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποτελέσει ξεχωριστή αρμοδιότητα ενός συντονιστή να το αποτρέψει και να το περιφρουρήσει.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Εκτός αν αυτά δεν τα θεωρείς "ευαίσθητα θέματα". Το φόρουμ είναι ανοιχτό σε απόψεις αντίθετες, και ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ "ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ". Τα πιστεύω του πρέπει να τα υπερασπίζεται κάποιος με επιχειρήματα μόνος του.
ΠΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΜΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΕΔΩ:
"κατάλογος των αιρέσεων
1. Aarti (Babaji)
2. A W R (Μούν)
3. Agapi - Centre Scopelos
4. Αγγελιοφόροι του Φωτός
5. Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι)
6. Agni Yoga Society
7. Advanced Organization Saint Hill for Europe and Africa (Σαηεντόλοτζυ)
8. Αδελφότης Εσσαίων
9. Αδελφότης Μύριαμ
10. Αδελφότης τού Σταυρού καί Αστεριού Brotherhood of the Cross and Star- (Κύπρος)
11. Αδελφότητα τού Κρόνου - Orlo Saturni
12. Αδελφότητα του Λευκού Χιτώνα (Osho Rajneesh)
13. Αδελφότητα του Ram
14. Aeroterra Retreats
15. Αθηναίων Εταιρεία γιά τήν Επιστήμη καί τήν Ανάπτυξη τού Ανθρώπου
16. Αιώνιος Ηνίοχος
17. Academy for Fortune Science (Babaji)
18. Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών
19. Ακαδημία Ράτζ Γιόγκα (Μαχαράτζι)
20. Aquarious SA
21. Aldebaran
22. Alkaest
23. Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι
24. AMORC (Ροδόσταυροι)
25. Ανάντα Μάργκα
26. Ανθρωπιστικό Κέντρο Άμεσης Επικοινωνίας (Silo)
27. Ανθρωπιστικό Κίνημα (Silo)
28. Ανθρωποσοφία (τού Rudolf Steiner)
29. Ανωτάτη Εποχή Προβλέψεων Σωμάτων ο Πύθιος Απόλλων (Πίτ Παπαδάτος)
30. Auroville International (Αουροβίλ)
31. Applied Scholastics (Σαηεντόλοτζυ)
32. Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι)
33. Arica Institut Inc
34. Αριθμολογία
35. Arcana Center ΕΠΕ
36. Αρχαία Ροδοσταυρική Αδελφότητα
37. Association Zen international
38. Association for Better Living and Education (Σαηεντόλοτζυ - Ρωσία)
39. Astral
40. Astrolinea
41. Αστρολογία
42. Astrologia Nova
43. Athena Karma Vajradhara Ling and Oracle 'Sangwa Rikma' (βουδιστές)
44. Ahmadiya
45. Babaji Center
46. Bawa Muhaiyadden Fellowship
47. Bada Ram Dass
48. Βιβλιοπωλείο Εσωτερισμού Κάρμα
49. W M C (Μούν - Παγκόσμια Συνέδρια Μέσων Ενημέρωσης)
50. Body Control Center (Νέα Εποχή)
51. World Institut of Scientology Enterprise - WISE (Παγκόσμιο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων )
52. "Vitality" Ενεργειακές-Εναλλακτικές θεραπείες
53. Vipassana Meditation
54. World Mission (Παιδιά του Θεού)
55. Brahma Kumaris
56. Βρετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης ΡΑΪ ΑΝΑΝΑΔΑ
57. Bubications Organizations (Σαηεντόλοτζυ)
58. White Eagle Lodge
59. Γαλλο-Αμερικανικό Ινστιτούτο Μεταφυσικής (Ακαδημία Εσωτεριστικών Μελετών)
60. Γιαμαγκίσι Αγροτική ΕΠΕ
61. Γκόν-Πό Τσάκ (βουδιστές)
62. Γνωστική Αποστολική Ροδοσταυρική Εκκλησία
63. Γνωστικός Σύλλογος Ανθρωπολογικών καί Επιστημονικών Μελετών
64. Δίαυλος
65. Golden Flower Tai Chi Association
66. Διεθνές Άστρο-βιορυθμικό Κέντρο ΟΜ ΕΠΕ
67. Διεθνές Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δώριζας)
68. Διεθνές Κολέγιο Εσωτερικών Σπουδών
69. Διεθνής Ένωση γιά τήν Συνείδηση του Κρίσνα (ISKCON)
70. Διεθνής Εταιρεία Διαλογισμού (γκουρού Μαχαρίσι)
71. Διεθνής Εταιρεία Reiki
72. Διεθνής Κύκλος Πολιτιστικών καί Πνευματικών Ερευνών (CIRCES)
73. Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)
74. Διεθνής Σχολή του Χρυσού Ροδοσταύρου
75. ΔΙΟΔΟΣ Κέντρο Πολιτισμού καί Αναζήτησης
76. Εγώ Ειμί - Κίνηση (I am)
77. Ecclesia Gnostica Apostolica Universalis
78. Εκκλησία της Σαηεντόλοτζυ (Scientology Church)
79. Εκκλησία της Σατανιστικής απελευθέρωσης
80. Εκκλησία της Σατανιστικής Αδελφότητας
81. Εκκλησία του Σατανά
82. Εκκλησία της τελευταίας Διαθήκης (Bessarion) - (Tserkov Poslednego Zaveta) Ρωσία
83. Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
84. Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Μεταφυσικής Επιστήμης, Φιλοσοφίας
85. Ελληνική Οργάνωση Γυναικών γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη (Μούν)
86. Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφική Εταιρεία
87. Ελληνική Ραελική Εταιρεία
88. Ελληνική Φλόγα
89. Ελληνικό Κέντρο γιά τήν Προώθηση της Τεχνολογίας Μαχαρίσι του Ενοποιημένου Πεδίου (Μαχαρίσι)
90. Ελληνικό Κέντρο Εσωτερικού Χριστιανισμού (Δώριζας)
91. Ελληνικόν Ειδύλλιον (Σελιανίτικα Αιγίου)
92. Ελληνικός Σύλλογος Γιόγκα
93. Ελληνικός Φιλοσοφικός Σύλλογος (γκουρού Μαχαράτζι)
94. Ελληνοϊνδικός Φιλοσοφικός Σύνδεσμος (γκουρού Σάι Μπάμπα)
95. Ενανθρωπότητα Πνευματικό Ησυχαστήριο (Ακρογιάλι Αβίας, Χάρη Βακάλ)
96. Ένωση Γιόγκα Ηλίανθος
97. Ένωση Ελλήνων Εσωτεριστών
98. Ένωση Ερευνητών Μεταφυσικών Φαινομένων με Μέντιουμ "Ο Άγιος Νεκτάριος"
99. Ενωτική Εκκλησία (του Μούν)
100. Εξαίσιος Τρόπος - Πολιτιστικός Σύλλογος (Emin Approach)
101. Extra Sensory Perception Society
102. Επαναστατική Σχολή Υπερβατικής Σοφίας
103. Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
104. Επιταγή του Black Ram
105. Επιτροπή Ρούμι Ελλάδος (Τάκις 'Αλεξίου)
106. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας Ράιτ
107. Έργο Διάσωσης του Ιησού Χριστού (G.Wittek)
108. Ερμητικό Τάγμα Χρυσής Αυγής
109. Εσσαϊκή Αδελφότητα
110. Εταιρεία Αρχαιοελληνικών Μελετών "Διιπετές"
111. Εταιρεία Αρχαιολογικών Μελετών "Διιπετές"
112. Εταιρεία Εσωτεριστικών Μελετών "Ο ΩΡΟΣ - Μονάδα υπηρεσίας καλής θέλησης"
113. Εταιρεία Παγκόσμιας Ενοποίησης (του Μούν)
114. Εταιρεία "ΠΝΟΗ : Νέοι Τρόποι Ζωής"
115. Εταιρεία Φιλοσοφικών Μελετών Αλίκη Μπέιλη
116. Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών (Α. Τανάγρα)
117. "ΗΛΙΟΝ ΦΩΣ" (του Παναγιώτη Τουλιάτου)
118. Ηλιοχόος (Τσαγκαράδα Πηλίου, Κύπρος)
119. Η Οικογένεια (Παιδιά του Θεού)
120. Η Ομάδα (Παιδιά του Θεού)
121. Θεοσοφική Εταιρεία
122. Θιβετανικό Κέντρο Αυτοσυγκέντρωσης
123. Θιβετανικό Κέντρο "Καρούνα" (στο Μόλυβο Λέσβου)
124. Θιβετανικός Βουδισμός Κουζάνα-Ντορόζ
125. I am -Bridge to Freedom
126. Ιάμβλιχος- Κίνηση Δημιουργικής Σκέψης
127. Ίδρυμα γιά τήν Διατήρηση της Μαχαγιάνα Παράδοσης (βουδιστές)
128. Ίδρυμα Γκουρτζίεφ
129. Ίδρυμα Εντγκαρ Κέυση
130. Ίδρυμα Roerich (Fond Rerikha) - Ρωσία
131. Ιεραποστολική Εργασία (Παιδιά του Θεού)
132. ICUS (Μούν-Διεθνής Συνδιάσκεψη γιά τήν Ενότητα των Επιστημών)
133. Illium Center of light
134. Insight
135. International Association of Scientologists (Σαηεντόλοτζυ)
136. Ινστιτούτο Ανθρωπολογικών Ερευνών Πυθαγόρας (Νέα Ακρόπολη)
137. Ινστιτούτο Διαθρησκευτικής Εκπαίδευσης (Μούν)
138. Ινστιτούτο Εναλλακτικών Σπουδών (Institut Voor Alternatieve)
139. Ινστιτούτο Εξέλιξης του Ανθρώπου
140. Ινστιτούτο Έρευνας γιά Διεύρυνση της Συνείδησης (H. J. Ament)
141. Ινστιτούτο Ερευνών των Ανθρωπίνων Δυνατοτήτων (EMIN Formed)
142. Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επιστήμης Βιοενεργητικής - Πανεπιστήμιο ρίγια Γιόγκα
143. Ινστιτούτο Μελετών γιά τον Άνθρωπο
144. Ινστιτούτο Μερκούριο (Νέα 'Ακρόπολη)
145. Ινστιτούτο Παραδοσιακής Αστρολογίας
146. Ινστιτούτο Παραψυχολογίας Αθηνών (Γ. Βουλούκου)
147. Ινστιτούτο Σπουδών Μαχαγιάνα (βουδιστές)
148. Ινστιτούτο Φιλοσοφίας Διανοητών Ελλάδος (Σαηεντόλοτζυ)
149. IOWC (Μούν-Διεθνής Σταυροφορία γιά Ενοποιημένο Κόσμο)
150. Ιππότες του Χρυσού Λωτού
151. IRF (Μούν-Διεθνές Ίδρυμα Θρησκειών)
152. IRFWP (Μούν-Διαθρησκευτική Ομοσπονδία γιά τήν Παγκόσμια Ειρήνη)
153. ISC(Μούν-Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας)
154. Ishi To-Ken
155. I Help (Σαηεντόλοτζυ)
156. Καθολική Γνωστική Εκκλησία
157. Καλλιτεχνικό Εργαστήρι (Νέα Ακρόπολη)
158. Karma Berchen Ling (Ορεινή Κορινθία-Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών)
159. Karma Drubcin Cho Khorling (βουδιστές)
160. Karma Rick Drol Ling
161. CARP (του Μούν, Collegiate Association for the Research of Principles)
162. Karuna (Μόλυβος Λέσβου)
163. CAUSA International (Μούν)
164. "Καφέ Σχολειό" (του Κώστα Φωτεινού)
165. CWR (Μούν-Συμβούλιο γιά τις Θρησκεrες του Κόσμου)
166. Κέντρο Aeroterra
167. Κέντρο Ανάντα Μάργκα ....
ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
ΠΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΜΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΕΔΩ:
Θέλω να πιστεύω πως υπήρξα αρκετά σαφής και κατανοητός, και αυτά τα οποία είπα δεν τα είπα στον αέρα, ώστε να χρειαστεί να μου απαντάς φωνασκόντας με αγανάκτηση. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, ώστε να χρειάζεται να γίνει λόγος βασισμένος σε επιχειρήματα.
Αν μη τι άλλο, είσαι μέλος της συντονιστικής ομάδας. Αν ο τρόπος με τον οποίο απαντάς στις προτάσεις των μελών για την καλυτέρευση του forum, την στιγμή που η ίδια η ομάδα το ζήτησε, ακολουθεί τα πρότυπα γηπέδου, σαφώς και το θέμα αυτό πέφτει σε αχρηστία.
Αναφέρω αυτό το οποίο λέω, περί συμμαζέματος των αντιδράσεων διαφόρων, γιατί στο παρελθόν έχει συμβεί το εξής:
πχ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=6&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=4729
Ένα κατά τα άλλα ΤΥΠΙΚΟ θέμα των esoterica, στο οποίο θίγονται τα γνωστά... πολεμική προς τον χριστιανισμό, προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και η ανάλογη στήριξη. Τίποτα το μεμπτό ως τώρα. Εκεί που ξεκινάει το μεμπτό είναι όταν αναλαμβάνει δράση το μέλος ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες αρκετών μελών και με την ανάλογη βάση ως προς το είδος <<κατήχησης>> που επιδιώκει είναι Μάρτυρας του Ιαχωβά, χωρίς να το δηλώνει.
Αυτό που επιδιώκει δηλαδή ο κύριος (αν εξαιρέσουμε την άνευ προηγουμένη διαφήμιση του πνευματικού του έργου) είναι να αποκτήσει την εκτίμηση των ανυποψίαστων και ανενημέρωτων ευνοικά διακειμένων ως προς τον Χριστιανισμό ατόμων, και παράλληλα να νοθεύει τις αντιλήψεις τους αντικρούοντας επιχειρήματα του αντίπαλου στρατοπέδου με βάση το δικό του δόγμα.
Και δυστυχώς που το λέω, ο συγκεκριμένος δεν είναι ο μόνος.
Δεν είναι απλώς θέμα προστασίας, είναι και θέμα αποφυγής της παραπληροφόρησης. Αν μη τι άλλο τα esoterica είναι ένας ωραίος χώρος για συζητήσεις, και οι πηγές παραπληροφόρησης τις υποβαθμίζουν και τις ευτελίζουν.
Αν διαφωνείς ακόμη, παρακαλώ παρέθεσε τους λόγους και τα επιχειρήματά σου. Τουλάχιστον να δω και εγώ που κάνω λάθος.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

Ειδικα οταν κρυβονται οι συντονιστες και οι διαχειριστες.
Ειναι κοινο μυστικο οτι εδω καποια ατομα και καποιες παραταξεις και ιδεες απολαμβανουν ασυλιας και προστασιας και αλλα ατομα,παραταξεις και ιδεες απολαμβανουν μεροληψια,επιθεση και μη προστασια απο την διαχειριση.
Η δικαιολογια του χρονου ειναι τουλαχιστον αστεια.
Μην μας συμπεριφερεστε σαν να ειμαστε βλακες,απαιτουμε να μας σεβεστε,κατι που δεν κανετε.