- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Δεν ήταν τόσο η έκφρασή του όσο αυτό που ένιωσα να σκέφτεται
Έχεις την ικανότητα να νιώθεις τι σκέφτεται αυτός που σε κοιτάει ?
quote:
Οταν χρησιμοποιούνται διεγερτικά του Κ.Ν.Σ.η προσοχή μας εντείνεται. Η καφείνη και η νικοτίνη είναι 2 απο αυτά .Αλλά εγω το σκέφτηκα ανάποδα.
α) Δηλαδη μήπως όταν είναι κανείς ''ήρεμος'' ελέγχει πιο εύκολα τις κινήσεις του?
β)Εχει την δύναμη ο νούς να υπερβεί το σώμα?
γ)Και με ποιό τρόπο?
Άσε τα διεργετικά. Δεν μας ενδιαφέρουν.
α) Φυσικά. Όταν είναι κάποιος πιο ήρεμος, οι κινήσεις του είναι προσεκτικότερες.
β) Ναι, αλλά δεν έχει καμία αξία αν γίνει και δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα σ' αυτούς που το επιτυγχάνουν. Το διανοητικό και το κινητικό κέντρο ενός ανθρώπου πρέπει να αναπτύσσονται ταυτόχρονα. Αν το ένα υπερβεί το άλλο, το αποτέλεσμα θα είναι μερικό. Έχεις υπ' όψιν σου τους γιόγκι ή τους φακίρηδες ?
γ) Αν θέλεις ο νους σου να υπερβεί το σώμα σου, παρακολούθησε μια σχολή γιόγκι...
Edited by - Deva_Parinito on 02/08/2005 20:51:42
Οχι πάντα αλλά πολύ συχνά μπορώ και είναι πολύ βασανιστικό.
Στό παρελθόν δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό που ένιωθα όταν έμπαινα σε ένα χώρο.
Οταν μία φίλη στη δουλειά με ρώτησε<<γιατί δεν συμπεριφέρεσαι σε όλους το ίδιο>>,της απάντησα <<μα δεν βλέπεις οτι άλλα λέει και άλλα σκέφτεται?>>
Αυτή απόρρησε και από τότε άρχισα τα πειράματα.Ρώταγα έμμεσα ή άμμεσα τι σκέφτηκε ο απέναντι να δω τι γίνεται.
Συμβαίνει συνήθως με ΄''καθαρά''άτομα ή όταν έχω ψυχική φόρτιση.
Μπορεί να νιώσω απλως ενα ''κλείσιμο ή ενα ''ανοιγμα'' ή να δω ολο το συλλογισμο.
Εχω πειραματιστεί πολλές φορές.Για να γελάσεις ,ξέρεις πως είναι να έχεις βγει με κάποιον που σου αρέσει ,και αυτός να σκέφτεται ,αντε να φεύγουμε...
Η χειρότερη εμπειρία είναι να συναντήσεις το ίδιο ''απέναντι''.
Πάντως ότι και να΄ναι είναι κουραστικό όταν γίνεται,και όσες φορές δεν το άκουσα έκανα λάθος μέγα.
Αν θέλω μπορώ να το ''κλείσω''.
Αυτά περί διαίσθησης ,ελπίζω να μην σκεφτείς :Τι μ....... λέει αυτή τώρα,δεν μπορώ να έχω και οπτική επαφή...
quote:.
) Αν θέλεις ο νους σου να υπερβεί το σώμα σου, παρακολούθησε μια σχολή γιόγκι...]
Ισως δοκιμάσω κάποια στιγμή...
Πρός το παρόν παρακολουθώ την ''ασκητική''
quote:
Εχεις δίκιο αλλά με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει?
Σου δίνω λοιπόν τώρα μια μικρή "άσκηση", για να καταλάβεις όχι τον τρόπο, αλλά το δίκιο που λες ότι έχω.
Προσπάθησε να γράψεις μια απάντηση στην "Ασκητική", κάνοντας όχι πολλά, αλλά μόνο τρία πράγματα ταυτόχρονα :
1ο) Να σκέφτεσαι πως εγώ σε ειρωνεύομαι.
2ο) Να σκέφτεσαι πως είσαι στην "Ασκητική" που η αρχή της είναι πως ο άνθρωπος δεν γνωρίζει τίποτε.
3o) Nα νιώθεις το βάρος σου στο μέρος που κάθεσαι.
Είναι σίγουρο πως τουλάχιστον στο ένα από αυτά θα δεις το λάθος σου και θα το αποφύγεις...
Edited by - Deva_Parinito on 02/08/2005 21:46:08
Πες μου μία ερώτηση απλή που να απαντάω.
Σέ ολη την ''ασκητική ''πως να απαντήσω?
quote:
"Αρχική" θέση :Θα προσπαθήσω να την γράψω αργότερα ,αλλα θέλω μια κατεύθηνση. Πες μου μία ερώτηση απλή που να απαντάω.
Σέ ολη την ''ασκητική ''πως να απαντήσω?
Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ? Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς nst. Κάτι σαν το παράδειγμα του "αεροπλάνου" ας πούμε ? Τι εννοείς με το "όλη την Ασκητική" ? Πως να ξέρω εγώ σε τι μπορείς να απαντήσεις ? Πως να ξέρω πως εσύ να απαντήσεις ? Δεν ξέρω. Για βόηθα λίγο, με μπέρδεψες ρε πουλάκι μου. Μάλλον εγώ χρειάζομαι κατεύθυνση...
Edited by - Deva_Parinito on 02/08/2005 22:14:52
quote:
Προσπάθησε να γράψεις μια απάντηση στην "Ασκητική",
Μέχρι τώρα δίνεις μια ''άσκηση'' στήν οποία καλούμαστε να περιγράψουμε κάποια δουλειά και τίς παρατηρήσεις μας πάνω σε αυτή.
Εγώ πρέπει τώρα να γράψω κάτι με συγκεκριμένες προυποθέσεις αλλά δεν ξέρω το θέμα.
πχ:Να περιγράψω κάτι ,σαν πράξη ,σαν συναίσθημα, τι να γράψω?
Το να σκέφτομαι οτι μέ ειρωνεύεσαι ή οτι δεν ξέρω τίποτα είναι δικά μου και παράγουν ένα συναίσθημα, το να νιώσω το βάρος μου στην ΄πολυθρόνα το ίδιο. Τί ομως να περιγράψω κάτω απο την επήρρεια αυτών?
Ελπίζω να 'εγινα κατανοητή ...
Προσπαθησα να θυμηθω σημερα την ασκηση που εκανα χτες.
Και διαπιστωσα οτι οι πληροφοριες ηταν πιο πολλες.
Η μνημη μου δεν ειχε αυτον τον θολο χαρακτηρα που εμφανιζει παντα,
αλλα μου επετρεπε σχεδον να ξαναζησω ολη την χθεσινοβραδυνη εμπειρια.
Βελτιωθηκε λοιπον η ποιοτητα της μνημης.Ειναι κατι νεο αυτο.
Σημερα στην ασκηση τα πραγματα με κοιτουσαν.
Επανηλθε και παλι φευγαλεα η διασπαση της προσοχης σε δυο μερη
οπως σου εγραψα εχτες.Εχω την εντυπωση οτι οταν κοιτω κατι παρατηρω εμενα.Ας πουμε σημερα αισθανθηκα τους μυς του προσωπου μου την ωρα που μιλουσα.Ηταν πραγματι θαυμασιο.
Επισης παρατηρησα οτι η συνειδηση "ανεβοκατεβαινε" συνεχως.
Την μια η προσοχη μου στρεφοταν στην σταση του σωματος,αργοτερα
στο τι ενιωσα και μετα στο τι σκεφτηκα.Βεβαια οχι παντα με αυτην την σειρα.
Κατι αλλο τωρα.Οι κινησεις μου και οι στασεις που το κορμι μου επαιρνε παρατηρησα οτι ειναι σχεδον συνεχεια οι ιδιες.Ειδα οτι η υπαρχει συγκεκριμενη αλληλουχια κινησεων.Προσπαθησα σφινα να τις αλλαξω.Η προσοχη μου χαθηκε αμεσως.Το ξαναπροσπαθησα.Απετυχα.Και ξανα.
Αυτην την φορα η σκεψεις δεν με προβληματισαν.Σχεδον δεν ασχοληθηκα καθολου με το διανοητικο μερος.Μοναχα παρατηρουσα αυτα που αισθανομουν.Γενικα οσο πιο μεγαλη προσοχη εδινα στις αισθησεις τοσο πιο πολυ δεν σκεφτομουν ασχετα θεματα.
Deva θεωρεις οτι με την συνεχη εξασκηση θα δημιουργηθει μια κατασταση που θα ειναι μη αναστρεψιμη;Οτι ο "νους" θα μαθει να διατηρηται σε εγρηγορση η εστω σε μια νεου εισους συνειδητοτητα και δεν θα κοιμαται ευκολα;
Edited by - ryche on 03/08/2005 00:42:07
Την καταγραφή της άσκησης δεν την έκανα συνεχόμενη.
Έκανα κλικ για την απάντηση, σταμάτησα και άρχισα να σκέφτομαι πως ξεκίνησα το πλύσιμο, τι σκεφτόμουν, τι ένοιωθα.
Έγραφα και ξανασταμάταγα. Εάν έγραφα σε αόριστο χρόνο δεν θα υπήρχαν οι παρατηρήσεις που είδες στις παρενθέσεις. Για να τις γράψω έπρεπε να μεταφερθώ ξανά σε εκείνη την χρονική στιγμή.
Δεν ξέρω βέβαια τι πρέπει να ρωτήσω ή τι άλλες παρατηρήσεις μπορώ να κάνω, για βοήθα λίγο, πως να συνεχίσω, δηλ. δώσε κατεύθυνση να δω τι μπορώ να βγάλω από ότι έκανα.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
1. Κάτι πρόσθεσε κινητική ενέργεια στο σώμα.
2. Επρόκειτο για ομάδα σωμάτων, το μεγαλύτερο εκ των οποίων ξαφνικά δέχτηκε μια διαφορετική δύναμη απ' τα υπόλοιπα κι επιβραδύνθηκε.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Το πρώτο δεκτό.Για το δεύτερο πρέπει να υποθέσουμε ότι η δύναμη που εξασκήθηκε πρέπει να ερχόταν από τη μεριά της γης.
Εκτός κι αν ήταν ελκτική,πράγμα ακόμα πιο κουλό.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
2.Επιβράδυνση λόγω αδράνειας της ύλης (ισχυρό ρεύμα αέρα) ή προσβολή απο άγνωστο ίσως οπλικό σύστημα?
Τίποτα απο όλα αυτά?
Διαλέχτε και πάρτε!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Κλείσιμο παρένθεσης.
quote:
Για το δεύτερο πρέπει να υποθέσουμε ότι η δύναμη που εξασκήθηκε πρέπει να ερχόταν από τη μεριά της γης.
Εκτός κι αν ήταν ελκτική,πράγμα ακόμα πιο κουλό.
Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες. Αν η εικόνα είναι αυθεντική και χωρίς παραμορφώσεις, όπως θεωρεί ο Αιθέρας, θα πέσει πολύ γέλιο.
quote:
Η παραμόρφωση του παρμπρίζ,δε νομίζω ότι μπορεί να επιταχύνει τα "αστεράκια".
Διαφωνώ. Πάρε μια γυάλινη σφαίρα και στη μια της πλευρά ζωγράφισε κάτι σαν έκρηξη. Κοίτα τη σφαίρα αντιδιαμετρικά της έκρηξης. Μετακίνησε το κεφάλι σου αριστερά και δεξιά, με κρατημένη την εστίαση στο κέντρο της έκρηξης. Θα δεις πως τα περιφερειακά 'θραύσματα' της έκρηξης μοιάζουν να κινούνται γρηγορότερα απ'το κέντρο της.
Το κόλπο δουλεύει με οποιοδήποτε κοίλο γυάλινο στερεό ή κάτοπτρο. Είναι καθαρά θέμα Οπτικής.
Στην περίπτωση του παρμπρίζ,όμως η κοιλότητα είναι μικρή,και η απόσταση μέχρι το αντικείμενο παρατήρησης τόσο μεγάλη,που αναιρεί την κοιλότητα.
Εμμένω προς το παρόν.
το νερό που κινείται άν έχει η γυάλα, ίσως δώσει το αποτέλεσμα που λές.
Στο βίντεο όμως δεν μεσολαβεί νερό και το σώμα κινείται, δεν είναι ζωγραφιστό.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.