- ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΕΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ- ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ –ΟΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Η ΓΝΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΕΝΩ Η ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΤΟΥ! ΕΞΑΛΛΟΥ, ΩΣ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΙΩΘΩ ΝΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ. ΜΗΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ- ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΦΑΡΣΕΡ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΧΕ ΣΩΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ; ΕΞΑΛΛΟΥ, ΟΤΙ Η ΟΡΘΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ; ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΩ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ-ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΟΥ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 20 ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΑΝ 60! Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ,. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ …ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΙΩΘΑ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΚΛΥΖΕ.ΤΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΛΙΓΟ ΨΩΜΙ, ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΝΣΤΑΣΗ!ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΙΟΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΠΥΡΕΤΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!
ΠΒ*
quote:Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΧΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΟΙΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.
ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ;
quote:ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Μετά από σκέψη ετών κατέληξα ότι προτιμώ να είμαι ένας "ανήσυχος αναζητητής" γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα βρω (και ποτέ δεν θα προσδιοριστώ από) την ηρεμία της αδράνειας. Η σύγκριση και η τελική επιλογή είναι προς όφελός μου...
Φιλικά,
sparverius
Για μένα όμως είναι διαφορετικά πράγματα,η γνώση και η ευτυχία.
Εντελώς ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
Η γνώση δεν φέρνει πάντα δυστυχία.
Ούτε και η άγνοια πάντα ευτυχία.
Η γνώση,έχει να κάνει με την αλήθεια,με την ιδέα,την σκέψη.Η ευτυχία και η δυστυχία είναι συναισθήματα και περισσότερο δένουν με την ψυχή.Αν λέγοντας γνώση εννούμε και τη σοφία,τοτε σίγουρα αυτό φέρνει την ευτυχία.
Αν όμως ορίσουμε τη γνώση ως μόρφωση,σχολές,πανεπιστήμια,ως ξερή γνώση δηλ,τότε μπορεί να φέρει και δυστυχία.
Ο σοφός γνωρίζει καλά τον εαυτό του,και μέσα από αυτόν και τους άλλους.
Μπορεί και επιλέγει το δρόμο της ευτυχίας.
Ο σοφός και όχι ο γνωστικός,ξέρει τα συναισθήματά του,ξέρει τί νιώθει και γιατί,γνωρίζει την πηγή τους.Τα αποδέχεται.Δεν τρομάζει.Τα ελέγχει.Γι'αυτό και ευτυχεί.
quote:
Η ΓΝΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΕΝΩ Η ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΤΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΤΟΥ!
Μάλλον εγώ είμαι αυτή που κουβαλώ τόσο βάρος σε κάθε ποστ μου.
Αλλά του δίνω και μια άλλη εξήγηση.Κάπως διαφορετική από τη δική σου:
Όταν έχω άγνοια,τα βλέπω όλα εύκολα(μαύρο-άσπρο).Αυτό μου δίνει ΑΛΟΓΙΣΤΟ θαρρος.Θάρρος χωρίς λογική.Θράσσος με άλλα λόγια.
Όταν είμαι γνώστης μιας κατάστασης έχω και μια επιφυλακτικότητα.Ξέρω πως όλα τα πράγματα,έχουν άλλη διαστάση κάτω από διαφορετικό πρίσμα παρατήρησης.Αυτό με κάνει προσεκτικό,συκγρατημένο και διστακτικό.Ερευνώ και αναζητώ.Φτάνω σε συμπεράσματα αλλά συνεχίζω να ψάχνω.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Αν δεν υπήρχε γνώση(επιστημονική) δεν θα υπήρχαν και αυτά τα ερωτήματα, όλοι θα ζούσαμε ευτυχισμένοι(μάλλον σε σπηλίες) και θα περνούσαμε ωραία και ξεγνοιάστα χωρίς να σκεφτόμαστε τι υπάρχει πέρα απο εμάς και πώς συμβαίνουν όλα γύρω μας.
Η δική μου επιλογή πάντως είναι η πρώτη, δηλαδή η κατάκτηση όσο περισσότερης γνώσης γίνετε,αγνοώντας(ευτυχώς ή δυστυχώς) κάποια πράγματα μεχρι στιγμής,το αν αυτό ήταν σωστό ή λάθος ο χρόνος θα δείξει.
quote:
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ- ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΑ –ΟΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Η ΓΝΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΕΝΩ Η ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙ
Διαβασα με πολλη προσοχη αυτα που γραφεις φιλε μου VAIHINGER.Ωραιο το θεμα που ανοιξες και το οποιο νομιζω ταιριαζει περισσοτερο στο Σοφια.
Φιλε μου δεν ειναι καλυτερο να ασχολουμαστε και με θεματα υπερβατικα οπως η θρησκεια και διαφορα αλλα μεταφυσικα ζητηματα απο το να χαραμιζουμε την μερα μας μονο μιλωντας για ποδοσφαιρο,γκομενες,γκουτσι φορεμα κ.λ.π οπως κανει ο μεσος ανθρωπος;
quote:
Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ,. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ
Φιλε μου δεν εδω σε καταλαβαινω.Το να ασχολεισαι με την κοπελα σου,το ποδοσφαιρο ορισμενες φορες κ.λ.π δε σε εμποδιζει να ασχοληθεις και με υπερβατικα οπως λες
θεματα(θρησκειες,μεταφυσικα ζητηματα).Εγω ασχολουμαι αρκετες φορες και
με αθλητικα,πολιτικη,αυτα δεν με εμποδιζουν να ασχοληθω με μεταφυσικα ζητηματα
και φιλοσοφια.Δευτερον δεν νομιζω οτι ειναι κακο να ασχολεισαι και
με ορισμενα καθημερινα πραγματα.Μου θυμιζεις(φιλικα στο λεω,μη με παρεξηγησεις) αυτους του ανθρωπους που θελουν να εγκαταλειψουν τα
παντα και να κανουν ασκητικη ζωη σε καποιο μοναστηρι ή τον Λιαντινη που εξαφανιστηκε.Πιστεψε και ο Λιαντινης περιφρονουσε τα καθημερινα
απλα πραγματα με τα οποια ασχολειται η πλειοψηφια των ανθρωπων.
Περα απο ολα αυτα ειναι γεγονος οτι πολλοι ανθρωποι,ισως η πλειοψηφια
δεν ενδιαφερεται για θεματα υπερβατικα.Ξεχνουν πολλες φορες
οτι ο ανθρωπος ειναι περαστικος σε αυτην την ζωη,ξεχνουν οτι τα
παντα ειναι εφημερα σε αυτην την ζωη,.Καμια φορα εχω την αισθηση
βλεπωντας τον κοσμο γυρω μου οτι πολλοι ανθρωποι νομιζουν οτι
ειναι αθανατοι.Αναρωτιεμαι, δεν τους προβληματιζει το ποσο μικρη
ειναι η ζωη και συντομη,οι καθημερινες δυστυχιες και ο πονος,το αν υπαρχει μεταθανατον ζωη;
Η μηπως δεν θελουν να τα σκεφτονται αυτα τα πραγματα γιατι
αυτα τους κανουν την ζωη πιο δυσκολη;Γιατι για να πω την αληθεια
πολλες φορες με βασανιζουν ορισμενες σκεψεις και προβληματισμοι
που με κανουν και μελαγχολω.Και τοτε σκεφτομαι και εγω οπως αναρωτιεται ο φιλος VAIHINGER μηπως τελικα η ευτυχια βρισκεται
στα καθημερινα πραγματα και με το να με προβληματιζουν και να ασχολουμε με θεματα υπερβατικα για τα οποια δεν μπορει κανεις να απαντησει,κανω πιο δυσκολη την ζωη μου;
Και εχω παρατηρησει πολλες φορες οτι καποιοι ανθρωποι που ειναι
θρησκευομενοι οταν τους μιλας για διαφορα υπερβατικα θεματα αρνουνται
να σε ακουσουν.Ειναι αληθεια οτι η επιστημονικη γνωση φερνει πολλες
φορες σε δυσκολη θεση την Εκκλησια που μετα προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα.Οι περισσοτεροι ανθρωποι
εχουν αναγκη να ελπιζουν σε κατι,οτι ο θανατος που τοσο πολυ φοβουνται δεν ειναι το τελος
και αυτο ακριβως εκμεταλευτηκε πολλες φορες τους προηγουμενους αιωνες
η εκκλησια,τον φοβο των ανθρωπων .
quote:
Αν δεν υπήρχε γνώση(επιστημονική) δεν θα υπήρχαν και αυτά τα ερωτήματα, όλοι θα ζούσαμε ευτυχισμένοι(μάλλον σε σπηλίες) και θα περνούσαμε ωραία και ξεγνοιάστα χωρίς να σκεφτόμαστε τι υπάρχει πέρα απο εμάς και πώς συμβαίνουν όλα γύρω μας.
Ισως ειναι ετσι φιλε.Σκεφτομαι καμια φορα καποιους ανθρωπους που ζουνε σε καποια νησια του ειρηνικου και ζουν οπως ζουσαν περιπου πριν
χιλιαδες χρονια οι ιθαγενεις και τους βλεπεις πραγματικα
ευτυχισμενους,δεν τους προβληματιζει ολα αυτα τα υπερβατικα θεματα.
Edited by - VIKING on 14/02/2004 22:38:24
ΠΒ*
ά και ανήκω(ευτυχώς
) στο αρσενικό είδος
.(Αυτό το nick μπερδεύει μάλλον)
Θετικές επιστήμες,επιστημονική έρευνα,ιδιοφυία...
Καλά όλα αυτά.
Γιατί τα παραπάνω να αποροφούν τόσο τη σκέψη ώστε να χάνεται η στιγμή και η μαγεία της?
Παν μέτρον άριστο..
quote:
Καθημερινά αναρωτιέμαι: πρέπει να ζήσω την ζωή μου σαν ένας "κοινός" άνθρωπος(δηλαδή χωρίς να θέτω ερωτήματα για τα πάντα και να προσπαθώ να περάσω οσο πιο καλά γίνετε) και να αφήσω την επιστημονική σκέψη, ή να προσπαθήσω να κατακτήσω οσο περισσότερη γνώση γίνετε αγνοώντας τα "μικρά" πράγματα αυτού του κόσμου;
Και βέβαια να θέτεις,αλλά και να περνάς καλά.
Ο σωστός συνδιασμός.
Για μένα γνώση δεν σημαίνει παθιάζομαι με τη γνώση και για τη γνώση..κ.ο.κ! Σε τέτοιο σημείο,που να χάνω όλη μου τη ζωή.
Ούτε πως όσες περισσότερες γνώσεις γεμίζουν το κεφάλι μου,τόσο αδείαζει η ψυχή μου από συναισθήματα.
Άλλο το ένα, και άλλο το άλλο.
Γνώση σημαίνει <μαθαίνω> <γνωρίζω>,<ερευνώ>,αλλά και <φιλοσοφώ> και <ανακαλύπτω>.Και πολλά ακόμη.Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες.
Αν οι γνώσεις είναι φιλοσοφικού περιεχομένου,αν μέσα από αυτές ανακαλύπτω εμένα,τον εαυτό μου,τότε και η ευτυχία είναι στο χέρι μου.
Αλλά νομίζω μέσα από κάθε πηγή γνώσης, μπορώ να βρω κομματάκια της ψυχής μου.Αρκεί αυτά τα κομματάκια να μην παραμερίσουν εντελώς αυτό που λέμε συναίσθημα.Να υπάρχει μια ισορροπία.
quote:
ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ;
Απο κάποιο σημείο και μετά...περιττό βάρος...

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
quote:
ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ?
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΘΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΑ!ΤΟ ΓΙΑΤΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑ ΞΕΡΕΙΣ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΩ ΟΜΩΣ..
ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
ΦΙΛΙΚΑ
Alma Libre....
Edited by - lencolas on 16/02/2004 08:20:26
ομως δεν ειναι θεμα επιλογης, οπως καποιοι αναφερουν αποτι ειδα,
η' εισαι ανθρωπος της αναζητησης εκ φυσεως η' δεν εισαι.
η' εισαι ανησυχος εκ φυσης η' εισαι της ευκολου λυσης, της πεπατημενης που λεμε..
ετσι δεν νομιζω οτι "διαλεγουμε" τον δρομο της γνωσης αλλα μας διαλεγει..
και βεβαια μη ξεχνας: κανεναν προ του τελους μακαριζε....εκει παιζεται ολο το παιχνιδι!
quote:
ομως δεν ειναι θεμα επιλογης, οπως καποιοι αναφερουν αποτι ειδα,
η' εισαι ανθρωπος της αναζητησης εκ φυσεως η' δεν εισαι.
Νομίζω ο άνθρωπος από τη φύση του έχει αυτό το στοιχείο.
Και δες μικρά παιδιά και εφήβους.Πόσο ανήσυχο πνεύμα έχουν,πόσο αμφισβητούν και κρίνουν σκληρά ενίοτε.
Θεωρώ πως είναι ανθρώπινο στοιχείο η αναζήτηση,κι έχει ώς σκοπό να προοδεύει η ανθρωπότητα.Μια ιδέα,μια σκέψη,και νάτος ένας νόμος της φυσικής,ή μια εφεύρεση.
Βέβαια μεγαλώνοντας,και καθώς η ζωή είναι δύσκολη,είμαστε πολυάσχολοι,αναγκαζόμαστε να ξεφύγουμε λίγο.Ή πολύ.Ή και για πάντα..
Ανάλογα το πόσο σκληρά μας φέρθηκε η ζωή και το μέγεθος των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
quote:
ετσι δεν νομιζω οτι "διαλεγουμε" τον δρομο της γνωσης αλλα μας διαλεγει..
Νομίζω φίλη μου πως τον επιλέγουμε!Καμμιά φορά τον αποφεύγουμε,αλλά πάλι για δικούς μας λόγους.
Είναι μεγάλο αυτό το θέμα.Γεννιόμαστε με κάποια στοιχεία μέσα μας,από εκεί και πέρα,αν τα ακολουθήσει κάποιος ή όχι,μπαίνουν πολλοί παράγοντες.
Ακόμα και η οικογένεια,το σχολείο,και το περιβάλλον γενικότερα αν θες.
Αγαπητέ VAIHINGER, Θα ήθελα σε παρακαλώ να διευκρινίσεις την ερώτησή σου. Γιά ποιά γνώση μιλάμε, την επιστημονική ή την εσωτερική γνώση. Ρωτάω γιατί οι απαντήσεις είναι εντελώς διαφορετικές.
Φιλικότατα.
quote:
Νομίζω ο άνθρωπος από τη φύση του έχει αυτό το στοιχείο.
Και δες μικρά παιδιά και εφήβους.Πόσο ανήσυχο πνεύμα έχουν,πόσο αμφισβητούν και κρίνουν σκληρά ενίοτε.
Θεωρώ πως είναι ανθρώπινο στοιχείο η αναζήτηση,κι έχει ώς σκοπό να προοδεύει η ανθρωπότητα.Μια ιδέα,μια σκέψη,και νάτος ένας νόμος της φυσικής,ή μια εφεύρεση.
Βέβαια μεγαλώνοντας,και καθώς η ζωή είναι δύσκολη,είμαστε πολυάσχολοι,αναγκαζόμαστε να ξεφύγουμε λίγο.Ή πολύ.Ή και για πάντα..
Ανάλογα το πόσο σκληρά μας φέρθηκε η ζωή και το μέγεθος των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Νομιζω οτι κανεις λαθος Ελευθερια.
Τα παιδια και οι εφηβοι, σε ενα ποσοστο οχι μεγαλυτερο απο 60%, ισως ειναι ετσι οπως τα λες, αλλα αυτο ειναι απολυτα κατανοητο, εφοσον σε αυτες τις ηλικιες τα παντα ειναι πρωτογνωρα και πρεπει να τα εξερευνησουν. Μη ξεχνας οτι ο ανθρ. εγκεφαλος μεχρι τα 25 χρονια ακομη αναπτυσσεται, οποτε αλοιμονο στους εφηβους που δεν ειναι περιεργοι και ανησυχοι....
Απο τα 25 και μετα ομως? Εκει που η κοινωνια, η οικογενεια, αρχιζει και ζητα απο τον καθενα μας υποταγη στα κατεστημενα, εκει που η "βολεψη" αρχιζει και φαινεται δελεαστικη, εκει φαινεται η αληθινη "φυση" του καθενα...
Οσο για τις δυσκολιες που επικαλεισαι, νομιζω οτι παλι κανεις λαθος, ειναι γνωστο οτι φοβεροι πρωτοποροι σε διαφορους τομεις, ηταν τραγικα προσωπα στη ζωη τους. Απειρα παραδειγματα...
Ετσι λοιπον, μενω απολυτη στη θεση μου, εχοντας ,νομιζω, κατανοησει και τον "φοβο" του VAIHINGER: ο δρομος που ακολουθουμε, γενικα, μπορει να φαινεται οτι ειναι επιλογη μας, αλλα τελικα ο,τι,μα ο,τι κι αν κανουμε η φυση του καθενος δεν κρυβεται... ειτε γινει επιστημων, ειτε νοικοκυρα, ειτε ραφτης... (Θυμηθειτε την παραβολη στο φιλμ του 80 The crying game με τον σκορπιο και τον βατραχο...)
Η ανθρωποτητα προχωραει βασισμενη παντα σε ενα ελαχιστο ποσοστο "ανησυχων", οχι πανω απο 1% δηλαδη....
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ Η ΓΝΩΣΗ.
ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΨΩΜΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΗΜΑ.
Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ
ΤΑ ΤΕΤΡΗΜΕΝΑ(ΣΠΙΤΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΝΑΠΕΣ, ΜΑΤΣ)
ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ VAIHINGER ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ.(ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ).
ΨΑΧΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
quote:
Η ανθρωποτητα προχωραει βασισμενη παντα σε ενα ελαχιστο ποσοστο "ανησυχων", οχι πανω απο 1% δηλαδη....
Καλή μου alma,αυτό τώρα μου ακούγεται αρκετά απόλυτο.Ο καθένας προσφέρει με τον τρόπο του στην ανθρωπότητα.Άλλος πολύ άλλος λίγο.
Δεν θέλω να χωρίζω τους ανθρώπους με ποσοστά.Ούτε και να τους ξεχωρίζω σε αναζητητές και μη..
Πιστεύω πολύ στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του,αλλά υπάρχουν και ελαφρυντικά σε όσους έπαψαν να αναζητούν.
Γιατί κάπου,κάποτε, όλοι αναζητούσαμε.
Και πάλι κάπου κάποτε θα αρχίσουμε την αναζήτηση.(Όλα θέλουν τον χρόνο τους.Και υπομονή)
Είτε είναι επιστημονική αναζήτηση,είτε αναζήτηση εσωτερική και ψυχής,πάντα γνώσεις επιφέρει.
quote:
Οσο για τις δυσκολιες που επικαλεισαι, νομιζω οτι παλι κανεις λαθος, ειναι γνωστο οτι φοβεροι πρωτοποροι σε διαφορους τομεις, ηταν τραγικα προσωπα στη ζωη τους. Απειρα παραδειγματα...
Εδώ πάλι παίζει ρόλο ο χαρακτήρας του καθενός,και όχι το εκ γεννετής χάρισμα της αναζήτησης.Είναι αυτό που σωστά λέει ο καλός μου φίλος Νικηφόρος Ουρανός:
ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ.
Γι'αυτό και βλέπουμε ανθρώπους να μην αποκλίνουν ούτε στο ελάχιστο από το δρόμο που έχουν πάρει , ενώ άλλοι να λιγοψυχούν και να δειλιάζουν.
quote:
ο δρομος που ακολουθουμε, γενικα, μπορει να φαινεται οτι ειναι επιλογη μας, αλλα τελικα ο,τι,μα ο,τι κι αν κανουμε η φυση του καθενος δεν κρυβεται...
Η ανθρώπινη φύση είναι κοινή.
Ο χαρακτήρας του καθενός ναι, εδώ θα συμφωνήσω δεν κρίνεται,αλλά ούτε και κρύβεται από ή στο επάγγελμα.
΄Και κλείνω με τον κανόνα,κλεμμένο και πάλι από τον Νικηφόρο Ουρανό και ας με συγχωρήσει(αλλά αυτός είναι κανόνας της γνώσης):
quote:
ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙΣ.(ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ).
Μπορείς να την θεωρήσεις ωφέλιμη, γιατί σου ανοίγει ορίζοντες, μπορεί να την θεωρήσεις ανιαρή γιατί πολλές φορές δεν προσφέρει τίποτα πρακτικό, μπορεί να την θεωρήσεις και κακιά γιατί σε οδηγάει σε μοναχικά μονοπάτια.
Τι μπορεί όμως να είναι η γνώσει για έναν άνθρωπο;
Τίποτα λιγότερο από την ανάγκη για ζωή.
Σκέφτεσαι και υπάρχεις, γιατί είσαι άνθρωπος.
Σκέφτεσαι και θαυμάζεις ,γιατί είσαι άνθρωπος.
Σκέφτεσαι και ονειροπολείς, γιατί είσαι άνθρωπος.
Η πρώτη ύλη για να σκεφτείς είναι η γνώση. Χωρίς την γνώσει σκέφτεσαι βατά, καθημερινά, μονότονα.
Είναι αλήθεια ότι νιώθουμε μόνοι, εγκλωβισμένοι στις πολύπλοκες σκέψεις μας, αναλύοντας γνώσεις που σε άλλους δεν έχουν να πουν τίποτα.
Και βέβαια είναι αλήθεια ότι σε τίποτα δεν χρησιμεύουν αυτά που μαθαίνουμε.
Δεν χρησιμεύουν σε αυτούς που δεν δέχονται την γνώση ως ανάγκη, σε αυτούς που η γνώση φαντάζει ως είδος πολυτελείας.
Εγώ σου λέω να χαίρεσαι την μοναξιά σου, μέσα από αυτήν γνωρίζεις τον πραγματικό σου εαυτό.
Να χαίρεσαι όταν δεν σε καταλαβαίνουν, γιατί είναι μια ευκαιρία να τους πεις την γνώμη σου, να τους διδάξεις, να τους δείξεις τον δρόμο προς την γνώση, προς την μάθηση.
Καταλάβουν δεν καταλάβουν εσύ να κοιτάς πάντα μπροστά. Αυτοί που θα’ πρεπε να ντρέπονται είναι αυτοί και όχι εσύ.
Ο καθένας ας τραβήξει τον δρόμο του.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ VAIHINGER ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ Η ΚΑΤΑΡΑ????????
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΩΝΥΜΟ ?????
ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ.....
ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΥΧΟΥΝ.
ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ.
ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ????
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ????
ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ????
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟΣ .....
ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΤΑΣ ΜΕ ΚΟΠΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΗΣ (ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ)ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ.
ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ)
ΤΟ ΤΟΛΜΑΜΕ ????
ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΛΘΟΥΝΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ?? ??
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΟΘΗΣΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
**ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
quote:
ΓΝΩΣΗ:ΕΥΧΗ 'Η ΚΑΤΑΡΑ;
OTAN KATI EIΝAI ...ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ...
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΑ..ΕΙΤΕ..ΤΟ ΑΛΛΟ..ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ...Η ΠOΙΟΣ ΤΑ ΔΙΑ-ΧΩΡΙΣΕ;....
MHΠΩΣ ΑΥΤΗ Η..ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΣ..ΕΙΝΑΙ...Ο
"ΔΙΑΒΟΛΟΣ"* ...;
Η ΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ.... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΑ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ....ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΡΑΣΗ(ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ) Τ'ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ....
*ΑΔΕΡΦΟ "ΕΝNΟΙΑ-ΚΑ" ΘΕΜΑ (PLUS...:MASKE PARTY:)

ΤΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΣΤΟ ΛΩΤΟ...
ΑΤΜΑ
Edited by - ΑΤΜΑ on 19/02/2004 03:10:40