- ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Ωστόσω είναι παρήγορο το γεγονός ότι όλος ο κόσμος παντού, όλα τα έθνη έτσι συμπεριφέρονταν, εκτός βέβαια από τους Εβραίους που εξαιτίας του αυστηρού Θεού τους, άλλαξαν αυτή τη νοοτροπία αρκετά νωρίς σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους λαούς.![]()

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"
Edited by - europaios2 on 31/10/2011 15:33:42
quote:
Άσε που αν αναλογιστείς , ότι σαν παγνώστης που είναι ο Γιαχβέ και ήξερε από πριν την απάντηση , ........χάνεις τα λογικά σου
Μπααα...δεν τα χάνεις!
Δεν έχει αρκετά μεγάλους cohones ο Γιαχβε,να κάνει ζητήσει τέτοια θυσία,αν ξέρει σαν παντογνώστης,οτι θα τον...παραπέμψουν αρμοδίως!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Να προσθέσω και εγώ μια απορία μου , σε αυτές του θεματοθέτη .
Στο "επεισόδιο" με το αίτημα του Γιαχβέ στον Αβραάμ : Εάν ο Αβραάμ του έλεγε "όχι......ρε , δεν θυσιάζω το γιό μου ούτε για εσένα ούτε για κανένα" , τι θα γινόταν ; Θα τον τιμωρούσε ο........."πανάγαθος"; Και αν ακόμα δεν τον τιμωρούσε , θα τον θεωρούσε αμαρτωλό επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει το παιδί του ;;;
Απλά θα πήγαινε παρακάτω. Ούτε θα τον τιμωρούεσε ούτε τίποτα. Ο Θεός δεν έψαχνε να τιμωρήσει κάποιον, αλλά έψαχνε έναν πιστό όπου ο πιστός αυτός να βάζει πάνω από τη ζωή του ίδιου του του παιδιού το Θεό.

Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα. (Ηράκλειτος)
"Κυνηγήστε ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ & τα πιόνια τους. Αυτοί οι Γκάνγκστερ καίνε την Ελλάδα & τα παιδιά μας"
Την Αφροδίτη δεν την έπαιρναν μόνο οι άρρενες Θεοί,αλλά και οι γυναίκες Θεοί.Μιλάμε για πολύ κόμματο!!!
Δύο ερωτήσεις:
Α.Σου είπε κανείς οτι ο Χ και οι υπόλοιποι αρνητές του χριστιανισμού,είναι αρχαιολάτρεις?
Β:θα απαντήσεις στο ερώτημα πιο πάνω?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 31/10/2011 15:39:14
quote:
Αγαπηνή Άννα , εάν η παρ΄ ολίγον θυσία του υιού του Αβραάμ είναι συμβολισμός , γιατί "δεν βγαίνουν και εδώ τα κουκιά" , μήπως είναι συμβολισμός π.χ. και η "ανάστασις" του Ιησού ; Ή εκεί έχουμε σίγουρες πληροφορίες ότι πράγματι συνέβη ;
Kαι τέλος πάντων εγώ έχω ένα απλό φτωχό μυαλό . Συνέβη ή δεν συνέβη με λίγα λόγια αυτό με τον Αβραάμ που μας λέει η Αγ. Γραφή ως γεγονός ;
Κυρίως όμως εξετάζω το ποιόν του "πανάγαθου" Γιαχβέ ,με το να ζητήσει από ένα.......δούλο του να σκοτώσει ΕΝ ΨΥΧΡΩ τον γιό του . Εσύ αγαπητή Άννα θα σκότωνες το παιδί σου αν στο ζητούσε ο θεός σου ;
Εγώ πάντως ......την λέω την αμαρτία μου : Θα ........τον διαολόστελνα.....
Κρίμα που δε σε άκουσε ο Αγαμέμνονας και θυσίασε την κόρη του για να φυσήξει ο άνεμος!
Αν είχες διαβάσει όμως την Καινή Διαθήκη δε θα είχες αυτή την απορία.![]()

quote:
Κάνεις ενα μεγάλο λάθος Ευρωπαίε.
Την Αφροδίτη δεν την έπαιρναν μόνο οι άρρενες Θεοί,αλλά και οι γυναίκες Θεοί.Μιλάμε για πολύ κόμματο!!!Δύο ερωτήσεις:
Α.Σου είπε κανείς οτι ο Χ και οι υπόλοιποι αρνητές του χριστιανισμού,είναι αρχαιολάτρεις?
Β:θα απαντήσεις στο ερώτημα πιο πάνω?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
? Γιατί να είναι αρχαιολάτρης? αλλά και να είναι?
Απλά δείχνω το πως σκεφτόταν τότε ο κόσμος και μάλιστα εμείς οι Έλληνες.....δε νομίζω αυτό να είναι κακό ή προσβλητικό.

θα θυσίαζες τον πρωτότοκό σου αν στο ζητούσε ο Γιαχβέ?
ΝΑΙ ή ΟΧΙ χαϊβάνι.Δεν υπάρχει άλλη απάντηση.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δικά σου είναι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Για γέλια είναι οι ασυναρτησίες που αράδιασες αγαπητέ εβραιολάγνε. Αυτές οι μπούρδες είναι για τα παιδάκια του δημοτικού και οφείλω να σε πληροφορήσω οτι έχει περάσει λίγος καιρός από τότε που το τελειώσαμε.
Αγαπητέ Χ, όντως για γέλια ήταν η λατρεία των προγόνων μας προς το Δία για παράδειγμα,
quote:Φυσικά, τόσο πολύ την άλλαξαν που με την πρώτη ευκαιρία προσκυνούσαν χρυσά μοσχάρια.
Ωστόσω είναι παρήγορο το γεγονός ότι όλος ο κόσμος παντού, όλα τα έθνη έτσι συμπεριφέρονταν, εκτός βέβαια από τους Εβραίους που εξαιτίας του αυστηρού Θεού τους, άλλαξαν αυτή τη νοοτροπία αρκετά νωρίς σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους λαούς.
Σε περίπτωση πάντως που σου διέφυγε, το θέμα με τα ανέκδοτα είναι εδώ.

quote:quote:
Να προσθέσω και εγώ μια απορία μου , σε αυτές του θεματοθέτη .
Στο "επεισόδιο" με το αίτημα του Γιαχβέ στον Αβραάμ : Εάν ο Αβραάμ του έλεγε "όχι......ρε , δεν θυσιάζω το γιό μου ούτε για εσένα ούτε για κανένα" , τι θα γινόταν ; Θα τον τιμωρούσε ο........."πανάγαθος"; Και αν ακόμα δεν τον τιμωρούσε , θα τον θεωρούσε αμαρτωλό επειδή αρνήθηκε να σκοτώσει το παιδί του ;;;Απλά θα πήγαινε παρακάτω. Ούτε θα τον τιμωρούεσε ούτε τίποτα. Ο Θεός δεν έψαχνε να τιμωρήσει κάποιον, αλλά έψαχνε έναν πιστό όπου ο πιστός αυτός να βάζει πάνω από τη ζωή του ίδιου του του παιδιού το Θεό.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ(Απλά θα πήγαινε παρακάτω)ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΓΝΩΣΤΗΣ Ο ΓΙΑΧΒΕ;ΕΠΡΕΠΕ Η ΟΧΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΣ Ο ΑΒΡΑΑΜ;ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΒΑΣΑΝΙΖΕ Ο ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥ ΤΟΥ;ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ" ΕΝΑ ΘΕΟ ΤΕΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ.