ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όραμα για το τέλος του κόσμου (Δευτέρα Παρουσία) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Όραμα για το τέλος του κόσμου (Δευτέρα Παρουσία) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/04/2008, 02:44:36
europaios2

quote:
-Δεν απέκτησα καμία φοβία.......

Μην είσαι σίγουρος γι αυτό...
quote:
-Αρκεί να διαβάσεις από την καλή την Καινή Διαθήκη!

Τα έχουμε πει και γι’ αυτήν, αλλά τίποτε...

Τελικά δεν κατάφερε να εξωρραϊσει τον γιαχβέ.

quote:
-Τρελένεσαι για παραπλήροφόρηση! Έγραψε δεν είνια δίκαιοςμόνο!
θέλεις ανάλυση στη λέξη μόνο?

Καμμία αντίρρηση, όμως αυτό δείχνει ότι δεν είναι δίκαιος, διότι μεροληπτεί αφού αγαπάει.

Δεν μπορείς να είσαι δίκαιος όταν «δικάζεις» ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, ούτε μπορείς να κρίνεις δίκαια κάποιον που αγαπάς.

Άσε που αν ο θεός μπορεί να αγαπάει, μπορεί και να μισεί ή να ζηλεύει, όπως αναφέρεται μέσα στην παλαιά διαθήκη.

quote:
-Εσύ γιαπετ τον θεωρείς το Θεό κάτι σαν το γείτονά σου! πως να καταλάβεις τη διαφορά?
-Ανθρώπινα κατασκευάσματα είναι και τα χιλιάδες θαύματα?

Για ποιά διαφορά μιλάς;

Σαφώς και είναι ανθρώπινες επινοήσεις τα «θαύματα», κάθε ημέρα αποδεικνύεται με τις ματσολιές που κάνουν οι παπάδες, για να τραβήξουν κόσμο στα μαγαζιά τους.
Εσύ δεν τα μαθαίνεις, δεν διαβάζεις εφημερίδες;

quote:
-Ακόμη και σήμερα λέω καμιά φορά στη μητέρα μου: Καλά δε φοβόσουνα πως μας άφηνες μόνους? πως σου έκανε καρδιά? Και η κλασική της απάντηση........<<μην το ξαναπείς αυτό! ποτέ δεν ήσασταν μόνοι!>>
-Η μητέρα μου πριν φύγει πήγαινε στο εικονοστάσι και προσευχόταν στην Παναγία να μας προσέχει!
-Ποτέ δε χτυπήσαμε ποτέ δε μας συνέβη το παραμικρό κακό! και ποτέ δεν αρρωστήσαμε εν την απουσία τους!
-Μας είχαν αφήσει στην τύχη μας τελικά? ή στα καλύτερα χέρια?

Φίλε μου, η ιστορία σου, είναι κοινή με των περισσοτέρων παιδιών της ηλικίας σου που μεγάλωσαν στο φτωχικό αλλά αξιοπρεπές, περιβάλλον της Ελληνικής επαρχίας. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια είναι η αιτία του φιλότιμου και της αξιοπρέπειας.

Φαντάζομαι ελάχιστοι απ’ τους συνομιλητές μας μεγάλωσαν με κουβερνάντες και χρυσοκέντητα κλινοσκεπάσματα.

Όσον αφορά στην άποψη της μητέρας σου, ήταν ο μόνος τρόπος να έχει ήσυχη, όσο ήταν αυτό δυνατό, τη συνείδησή της που άφηνε μόνα τους δυό παιδιά, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς.

Απλά, όπως πολύς κόσμος, τοποθετούσε τις ελπίδες της εκεί που την είχαν μάθει να τις τοποθετεί.

Δεν νομίζω να θεωρείς ότι έφευγε ήσυχη και δεν ανησυχούσε καθόλου για εσάς, επειδή σας άφηνε «σε καλά χέρια», αν αυτά δεν ήταν κάποιας γειτόνισσας...

quote:
-Κάθεστε και κοροιδεύετε με κάτι που δεν μπορείτε να διανοηθείτε! μην πιστεύεται αλλά μην κοροιδεύεται το πρώτο δεν είναι κακό το δεύτερο είναι! Είσαστε πολύ μακριά γιαπετ από την αλήθεια!

Κανείς δεν κοροϊδεύει, απλά όλοι, ΚΑΙ ΕΣΥ, αναζητούμε αυτήν την αλήθεια, ο καθένας με τη λογική του και τη κριτική που μπορεί να ασκήσει με βάση τη γνώση του.

Αν καμμιά φορά κάνουμε πλάκα με τις χοντράδες που κάποιοι θεωρούν «αλήθεια» και το υποστηρίζουν με «θαύματα» και με ανιστόρητα «εξ αποκαλύψεως» κείμενα αμφιβόλου προέλευσης, γίνεται πάνω στην κουβέντα και αυτό είναι όλο.

quote:
Και όταν θα βρεθείτε προ τετελεσμένων γεγονότων θα είστε απελπιστικά μόνοι!

Τώρα άρχισες πάλι τις απειλές και τις φοβέρες. Είδες που σου λέω ότι τις έχεις δεχτεί και γι αυτό δεν μπορείς να μην τις αναφέρεις ούτε να τις αντιληφθείς σαν τέτοιες.
quote:
-Το Θεό δεν Τον φοβάμαστε, Τον σεβόμαστε και Τον αγαπάμε όπως το φυσικό πατέρα μας. Όπως φοβάμαι τον πατέρα μου σήμερα έτσι φοβάμαι και το Θεό!

Εγώ δεν φοβήθηκα ποτέ τον πατέρα μου επειδή δεν μου καλλιέργησε ποτέ, αυτό το συναίσθημα για το πρόσωπό του. Το αντίθετο...

quote:
-Όταν δεν πιστεύεις δεν έχεις λόγο να Τον φοβάσαι!

Μόλις πιο πάνω έγραψες ότι θα βρεθούμε προ τετελεσμένων και την έχουμε βάψει (φαντάζομαι εννοούσες όσους δεν πιστεύουν), κάτι που αναιρεί αυτό που λες τώρα.
quote:
-Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ποιο πολύ άγχος έχουν όσοι δεν πιστεύουν παρά αυτοί που πιστεύουν.

Άγχη έχει όλος ο κόσμος πολλά, δυστυχώς, εσύ ποιό απ’ όλα εννοείς;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

13/04/2008, 22:54:11
quote:
europaios2:
-Τρελένεσαι για παραπλήροφόρηση! Έγραψε δεν είναι δίκαιος μόνο!
θέλεις ανάλυση στη λέξη μόνο?

γιαπετ:
Καμμία αντίρρηση, όμως αυτό δείχνει ότι δεν είναι δίκαιος, διότι μεροληπτεί αφού αγαπάει.

-Το ότι αγαπάς δε σημαίνει ότι μεροληπτείς! και θα είσαι άδικος!

quote:
γιαπετ:
Σαφώς και είναι ανθρώπινες επινοήσεις τα «θαύματα», κάθε ημέρα αποδεικνύεται με τις ματσολιές που κάνουν οι παπάδες, για να τραβήξουν κόσμο στα μαγαζιά τους.
Εσύ δεν τα μαθαίνεις, δεν διαβάζεις εφημερίδες;

-Δεν είναι ανθρώπινες επινοήσεις! όπου υπάρχουν ανθρώπινες επινοήσεις σε λίγο το μπαλόνι ξεφουσκώνει.

quote:
γιαπετ:
Τώρα άρχισες πάλι τις απειλές και τις φοβέρες. Είδες που σου λέω ότι τις έχεις δεχτεί και γι αυτό δεν μπορείς να μην τις αναφέρεις ούτε να τις αντιληφθείς σαν τέτοιες.

-Eσύ το ξεκίνησες...γιαπετ:<<Φίλοι μου, άνθρωποι που έχουν δεχθεί ότι ο φόβος και η τιμωρία είναι ό μόνος τρόπος να αποφεύγουν κακές πράξεις, πώς να μην το εφαρμόζουν και στα παιδιά τους;>>

quote:
europaios2:
-Το Θεό δεν Τον φοβάμαστε, Τον σεβόμαστε και Τον αγαπάμε όπως το φυσικό πατέρα μας. Όπως φοβάμαι τον πατέρα μου σήμερα έτσι φοβάμαι και το Θεό!

γιαπετ:
Εγώ δεν φοβήθηκα ποτέ τον πατέρα μου επειδή δεν μου καλλιέργησε ποτέ, αυτό το συναίσθημα για το πρόσωπό του. Το αντίθετο...

-Aν ήσουν λίγο ποιο προσκτικός θα έβλεπες ότι ο φόβος για τον πατέρα μου δεν είναι παρά μόνο ο σεβασμός! Ρητορικά το έγραψα αφού είχε προηγηθεί η αγάπη και ο σεβασμός ως προς και τους 2! Στην ίδια παράγραφο βρίσκοντια δε μπορεί να μη το πρόσεξες............
quote:
europaios2:
-Όταν δεν πιστεύεις δεν έχεις λόγο να Τον φοβάσαι!

γιαπετ:
Μόλις πιο πάνω έγραψες ότι θα βρεθούμε προ τετελεσμένων και την έχουμε βάψει (φαντάζομαι εννοούσες όσους δεν πιστεύουν), κάτι που αναιρεί αυτό που λες τώρα.

-To ποιο πάνω το πιστεύω εγώ και όχι εσύ!..................
-Λογικό είναι όταν δεν τον πιστεύεις......να τον χλευάσεις να τον υβρίσεις, έστω και για πλάκα.......γιατί δε φοβάσαι ότι θα σου ζητηθούν ποτέ εξηγήσεις. Λογικό είναι λοιπόν εγώ να πιστεύω ότι θα βρεθείς προ τετελεσμένων.
quote:
γιαπετ: Άγχη έχει όλος ο κόσμος πολλά, δυστυχώς, εσύ ποιό απ’ όλα εννοείς;

To έγραψα ακριβώς κάτω από εδώ.......
1)Όταν δεν πιστεύεις δεν έχεις λόγο να Τον φοβάσαι! Όταν πάλι Τον πιστεύες σημαίνει ότι πράτεις και κατά το Λόγο Του! οπότε πάλι δε φοβάσαι!.................
2)Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ποιο πολύ άγχος έχουν όσοι δεν πιστεύουν παρά αυτοί που πιστεύουν......
Εννοώ ότι όσο νάναι θα σας τρώει και λίγο το σαράκι μήπως και τελικά υπάρχει ο Χριστός..................Βέβαια είναι προσωπική όπως είπα άποψη.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

13/04/2008, 23:22:24

Φίλε Γιάπετ, μιλάω για τη διαφορά του μόνου
Θεού που μιλάει με αγάπη…
Όλοι οι άλλοι είναι καημένοι και φτηνοί…
Μιλάνε με μέτρα ανθρώπων….
Όχι με μέτρα θεών, αυτό με συγκλονίζει…
Ούτε ένας έτσι για διαφορά που να πλησιάζει
το μέτρον θεού;…Όλοι ανθρωπάκια;…
Και φυσικά δεν Παραληρώ…Πως σου αρέσει να βάζεις
τους άλλους εκεί που θέλεις….
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να εννοήσεις την έννοια
αγάπη, από ένα ανώτερο όν, χωρίς μεμψοίρια, αλλά τόσο πολύ;…
Ο διάβολος αλωνίζει γιατί υπάρχει κάτι που το λένε
ελεύθερη βούληση…. Αλλοιώς φιλαράκι , ήταν όλα
τακτοποιημένα…Αυτό το κάθε μέρα το έχεις παρεξηγήσει…
Μέρα τον χρόνο είναι για σένα το δευτερόλεπτο…
Και ο snoopy & o europaios2 σου μιλάνε για ένα
Θεό και συ φίλε μου ψάχνεις έναν άνθρωπο…
13/04/2008, 23:27:39

Φίλε Γιάπετ, μιλάω για τη διαφορά του μόνου
Θεού που μιλάει με αγάπη…
Όλοι οι άλλοι είναι καημένοι και φτηνοί…
Μιλάνε με μέτρα ανθρώπων….
Όχι με μέτρα θεών, αυτό με συγκλονίζει…
Ούτε ένας έτσι για διαφορά που να πλησιάζει
το μέτρον θεού;…Όλοι ανθρωπάκια;…
Και φυσικά δεν Παραληρώ…Πως σου αρέσει να βάζεις
τους άλλους εκεί που θέλεις….
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να εννοήσεις την έννοια
αγάπη, από ένα ανώτερο όν, χωρίς μεμψοίρια, αλλά τόσο πολύ;…
Ο διάβολος αλωνίζει γιατί υπάρχει κάτι που το λένε
ελεύθερη βούληση…. Αλλοιώς φιλαράκι , ήταν όλα
τακτοποιημένα…Αυτό το κάθε μέρα το έχεις παρεξηγήσει…
Μέρα τον χρόνο είναι για σένα το δευτερόλεπτο…
Και ο snoopy & o europaios2 σου μιλάνε για ένα
Θεό και συ φίλε μου ψάχνεις έναν άνθρωπο…
ΆτροποςΝέο Μέλος
15/04/2008, 11:57:11
Ακούω, μάλλον διαβάζω, ο διάβολος έτσι και ο διάβολος αλλιώς..Παρότι ξέρω πως θα πυροδοτήσω νέο κύκλο αντιπαραθέσεων, θέλω κάποιος, αν μπορεί, να μου εξηγήσει πού βρέθηκε ο διάβολος. Και δεν εννοώ "ήταν άγγελος" κλπ, εννοώ ποιός τον δημιούργησε; Ποιός του "έβαλε" μέσα του την αλαζονεία και την κακία; Ο Θεός, δηλαδή, ενώ είναι πανάγαθος δημιούργησε και κάτι άλλο εκτός από το καλό;
Ο γιος μου με ρωτάει: - δεν μπορούσε, μαμά, ο Θεός να μην φτιάξει το κακό; και τη μόνη απάντηση που μπορώ, δεν θέλω να του τη δώσω. Είναι ακόμη πολύ μικρός. Θα ήταν σαν να του έλεγα ότι δεν υπάρχει ο Αι Βασίλης.
15/04/2008, 12:19:32
quote:

Ακούω, μάλλον διαβάζω, ο διάβολος έτσι και ο διάβολος αλλιώς..Παρότι ξέρω πως θα πυροδοτήσω νέο κύκλο αντιπαραθέσεων, θέλω κάποιος, αν μπορεί, να μου εξηγήσει πού βρέθηκε ο διάβολος. Και δεν εννοώ "ήταν άγγελος" κλπ, εννοώ ποιός τον δημιούργησε; Ποιός του "έβαλε" μέσα του την αλαζονεία και την κακία; Ο Θεός, δηλαδή, ενώ είναι πανάγαθος δημιούργησε και κάτι άλλο εκτός από το καλό;
Ο γιος μου με ρωτάει: - δεν μπορούσε, μαμά, ο Θεός να μην φτιάξει το κακό; και τη μόνη απάντηση που μπορώ, δεν θέλω να του τη δώσω. Είναι ακόμη πολύ μικρός. Θα ήταν σαν να του έλεγα ότι δεν υπάρχει ο Αι Βασίλης.

Φίλη Άτροπος καλώς ήλθες.

Εγώ αν ήμουν ο γιός σου θα σε ρωτούσα: "Δεν μπορούσε, μαμά ο Θεός να μην φτιάξει τον άνθρωπο";
Τι απάντηση θα μου έδινες;

15/04/2008, 13:58:58
Φίλη Ατροπός, δεν έφτιαξε ο Θεός τον διάβολο,
ούτε τον άνθρωπο τέρας που έχουμε δει και βλέπουμε
στην ιστορία και κάθε μέρα που περνάει…Αυτός ο Θεός,
έφτιαξε τον πρώτο τη τάξη των αγγέλων, τον εοσφώρο
( όχι όλων των ασωμάτων) σαν ήλιο να προσφέρει το φως,
του ζήτησε να προσκυνήσει τον άνθρωπο, σαν το πλάσμα
που θα του ανήκε ο κόσμος κι αρνήθηκε.
Προσπάθησε μετά να βάλει τον θρόνο του ίσαμε τον Θεό,
ενώ ο άνθρωπος, χειρότερος από τον διάβολο,
προσπάθησε να βάλει τον εαυτό του πάνω από τον Θεό…

Βλέπεις, ο διάβολος ξέρει τον Θεό και γι’ αυτό προσπαθεί
να παραπλανήσει τον άνθρωπο και τα καταφέρνει κατά βάση,
ο άνθρωπος που δεν ξέρει τον Θεό, έχει την ανοησία
να προσπαθεί να τον υποσκελίσει…
Από όλα αυτά μάλλον πρέπει να κρατήσουμε την αγάπη
του Θεού προς το πλάσμα του που δεν το καταστρέφει,
αλλά προσπαθεί να το βοηθήσει να καταλάβει…

15/04/2008, 16:59:14
τρεχα....

quote:
...τον εοσφώρο ( όχι όλων των ασωμάτων) σαν ήλιο να προσφέρει το φως,
του ζήτησε να προσκυνήσει τον άνθρωπο, σαν το πλάσμα
που θα του ανήκε ο κόσμος κι αρνήθηκε.

Μπροστά ήσουνα ή κρυφάκουγες;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

Edited by - γιαπετ on 15/04/2008 16:59:50

ΆτροποςΝέο Μέλος
15/04/2008, 17:05:37

quote:
Φίλη Ατροπός, δεν έφτιαξε ο Θεός τον διάβολο,

Τελικά, ποιός έφτιαξε τον διάβολο; Προϋπήρχε;
quote:
Αυτός ο Θεός,
έφτιαξε τον πρώτο τη τάξη των αγγέλων, τον εοσφώρο

Με τί "υλικά" τον έφτιαξε; Αυτός δεν έβαλε μέσα του την κακία; Την έπαρση; Μόνος του ο Εωσφόρος τα "δημιούργησε" αυτά; Για να το πω πιο απλά: Ένας γεωργός, μπορεί να σπείρει σιτάρι(που έχει) και να φυτρώσει κριθάρι(ενώ δεν έχει);

quote:
Εγώ αν ήμουν ο γιός σου θα σε ρωτούσα: "Δεν μπορούσε, μαμά ο Θεός να μην φτιάξει τον άνθρωπο";

Ο άνθρωπος υπάρχει και δεν μπορεί να κάνει κανείς τέτοιες άτοπες υποθέσεις. Δεν θα μπορούσα ποτέ να του απαντήσω για λογαριασμό κάποιου άλλου.

15/04/2008, 17:52:52
quote:

quote:

Ο άνθρωπος υπάρχει και δεν μπορεί να κάνει κανείς τέτοιες άτοπες υποθέσεις. Δεν θα μπορούσα ποτέ να του απαντήσω για λογαριασμό κάποιου άλλου.

Αφού υπάρχει ο άνθρωπος, τότε υπάρχει και ο διάβολος.
Αυτοί οι δυο πάνε παρέα.
Αυτός που δημιούργησε τον έναν, δημιούργησε και τον άλλο.