- Big brother - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Οι κάμερες δε θα χρειαζόντουσαν εάν οι νόμοι απλώς εφαρμόζονταν. Εάν αυτοί που μας κυβερνούσαν δεν ήσαν πατόκορφα διεφθαρμένοι.
Εάν γενικά οι θεσμοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Σήμερα όμως κι εκεί που έφτασαν τα πράγματα, το μή χείρον βέλτιστο, γι' αυτό και είμαι υπέρ της κάμερας.
Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και του ακρωτηριασμού (μόνο σε ενήλικα), εφόσον αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει παρανομίες όπως ζημιές, αρπαγές, ξυλοδαρμούς και φόνους.
Μόνο με αυστηρή τιμωρία από ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους δε θα ήθελα τις κάμερες, γιατί τότε δε θα χρειαζόντουσαν!
Κανείς δε θα έκλεβε ή θα φόνευε ή θα δημιουργούσε προβλήματα στους γύρω του τη στιγμή που θα γνώριζε τις επιπτώσεις…….ίσως ελάχιστοι!!!
Εάν όμως συνέβαιναν αυτά!!!! Θα ελέγχονταν και οι πολιτικοί! Και οι διοικούντες των θεσμών! Θα έχαναν τη δουλειά τους οι Δικηγόροι και οι Δικαστές που συγκυβερνούν με τους παραπάνω.
Οι προστάτες και οι νταβατζήδες! Αυτοί που πουλάνε την ασφάλεια κ.λ.π.
Τη στιγμή όμως που αυτά που λέω είναι ουτοπικά! ψηφίζω το λιγότερο κακό που μου επιβάλλουν.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ζητούμεν για την εποχή μας, αλλά, αυτό που είπα, είναι ότι
τα πολλά μέτρα, γεννούν παρανόμους...
Κιαυτό πάλι, μας μετατρέπει σε ένοχους, απέναντι σε ένα
κράτος, που δεν έχει πια την αργή νοοτροπία που είχε, σε
θέματα παρακολούθησης..Πλέον, μπορούν να παρακολουθούν, την
προσωπική σου ζωή, ακόμη και να σε εκβιάσουν με προσωπικά σου
δεδομένα..
Και δεν μιλάω για..χάκερ...
Δεν ξέρω, νομίζω πάντως, ότι το κράτος, φιλοδοξεί να παίξει ένα
άλλο ρόλο πια στη ζωή μας....Και φυσικά, σε μια πιο παγκόσμια
κλίμακα, μάλλον, όλοι παρακολουθούν όλους...
Αυτό το πράγμα, είναι δυνατόν να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα;
Δεν είναι η Οργουελική κοινωνία που προλέγαμε;;
Αγαπητέ KERRY KING
quote:
Τι έχεις κατά νου και με ρωτάς ?
Πολλά δεδομένα που συνετέλεσαν σε αυτό. Από την απλή αστυφιλία μέχρι τη λαθρομετανάστευση.
quote:
Φαύλος κύκλος, αν δεν υπήρχαν αμάξια δεν θα υπήρχαν τροχαία ατυχήματα, αν δεν υπήρχε ηλεκτρισμός δεν θα υπήρχαν θύματα από ηλεκτροπηξία.
Τα τροχαία ατυχήματα προέρχονται από κακή χρήση των αμαξιών, ενώ η ηλεκτροπληξία είναι ακόμα πιο σπάνια περίπτωση. Αντίθετα, η παρακολούθηση και ο χαφιεδισμός μέσω των καμερών δεν προέρχονται ούτε από συμπτώσεις, ούτε από κακή χρήση, απλά επαφίενται στον ανθρώπινο παράγοντα της κακοήθειας και της περιέργειας.
quote:
Αν δεν υπήρχαν ρουφιάνοι πάσης φύσεως ίσως τα περισσότερα γεγονότα να μέναν για πάντα άγνωστα. Θα ήμασταν σαν την ζούγκλα μια κατάσταση, η αναρχία που αναφέρεις μήπως ?
Δε νομίζω ότι σε αυτό το θέμα, η κοινωνία 50-70 χρόνια πριν ήταν περισσότερο ζούγκλα από σήμερα. Όσο για την αναρχία που αναφέρω, δεν αφορά αυτό το θέμα.
quote:
Όχι ακριβώς, γιατί αν πχ πηδάει στην κρεβατοκάμαρά του το ανήλικο παιδί σου είναι και δικό σου θέμα.
Αν το ανήλικο παιδί μου είχε πρόσβαση στις σωστές πηγές και γνώσεις σχετικά με το σεξ, η πιθανότητα αυτού που επισημαίνει θα ήταν μειωμένη. Κτήνη ενίοτε υπήρχαν, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλουμε κάμερες και στην κρεβατοκάμαρά μας, επειδή κάποιοι "υποψιάζονται" ότι μπορεί να είμαστε και εμείς; ή μήπως επειδή τους αρέσει να φοβόμαστε;
quote:
Αφού τα βρήκαμε τα άιτια δεν θα αναζητήσουμε την θεραπεία ?
Αν βρήκες τα αίτια, καταπολεμάς τα αίτια, όχι τις συνέπειες. Αν φυσικά θες να καταπολεμήσεις κάτι...
quote:
Μα τα συγκεκριμένα άτομα είναι που καταπατούν το άσυλο. Το ΑΣΥΛΟ αφορά ελεύθερη έκφραση ιδεών και αυτά τα μαλακισμένα ότι δεν τους είναι αρεστό εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες. Τι Ασυλο και μαλακίες λέμε τώρα....
Συμφωνούμε... για αυτό λέω ΑΠΑΞ. Μπαίνεις μέσα, τα σέρνεις έξω, βγάζεις τις μάσκες και τελειώνει το παραμύθι. 500 χρόνια κάθειρξη στο πιο βαθύ μπουντρούμι και ποινική δίωξη σε όποιον μεγαλοσχήμονα επιχειρήσει την αποφυλάκισή τους.
quote:
Σκέφτεσαι ποτέ πόσο παθητικό είναι να μιλάμε γι'αυτούς τους ισχυρούς όταν αναλογιστείς πόσο ελλάχιστοι είναι ποσοτικά ???
Κοίταξε, αν ενεργητικότητα ορίζεις το να πάμε να τους σπάσουμε τα κεφάλια κυριολεκτικά, είμαι κατά της βίας αυτού του τύπου. Αν ενεργητικότητα ορίζεις το να μην τους ψηφίζουμε, να μην υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις τους κλπ. κλπ. εκεί είμαι μέσα. Ελάχιστοι ποσοτικά είναι, αλλά ξέρεις καλά τη δύναμη της "δημοκρατίας" που μας έχει παρασχεθεί...
quote:
Δεν θα δεχόμουνα την κωλονοσκόπιση, θα έλεγα ΩΣ ΕΔΩ και δεν θα ξαναέπαιρνα αεροπλάνο. Δεν μου καίγεται καρφί όμως να με σκανάρουν, δεν έχω πρόβλημα να με κοιτάει η κάμερα κατά το check-in. Ο καθένας έχει τα όρια του βέβαια...
Άφησες το καλύτερο για το τέλος. "Ο καθένας έχει τα όρια του βέβαια", εμένα ίσως να είναι πιο περιορισμένα από τα δικά σου. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, δε θα συζητούσαμε τις διαφωνίες μας για τις κάμερες.
quote:
Σχετικό είναι φίλε μου, μήπως τελικά η υπερβολική ελευθερία είναι αυτή που οδηγάει στην ασυδοσία - που με την σειρά της οδηγάει στην εφαρμογή σκληρών μέτρων προκειμένου να υπάρχει έλεγχος ?
Συμφωνώ, γιατί πολλοί δεν ξέρουν να εκτιμήσουν την ελευθερία. Αλήθεια όμως, ποιος θα μας σώσει από τους "ελεγκτές";
Αγαπητέ veritas
quote:
Τελικά ο εθνικός υμνος της ελλάδας είναι ο "Ύμνος εις την ελευθερίαν", ή μήπως τον αλλάξανε και δεν πήρα χαμπάρι;
Ήταν, είναι και (ελπίζω ότι) θα είναι και στο μέλλον. Αρκεί να ξέρουμε τις αξίες και τα αγαθά της ελευθερίας (κυρίως του πλησίονος)
Αγαπητέ europaios2
quote:
Οι κάμερες δε θα χρειαζόντουσαν εάν οι νόμοι απλώς εφαρμόζονταν. Εάν αυτοί που μας κυβερνούσαν δεν ήσαν πατόκορφα διεφθαρμένοι.
Εάν γενικά οι θεσμοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Όταν δεν αντιπαρατιθέμεθα περί θρησκείας, δεν έχω βρει πολλά να διαφωνούμε. Αποκορύφωμα το
quote:
Είμαι υπέρ της θανατικής ποινής και του ακρωτηριασμού (μόνο σε ενήλικα), εφόσον αποδεδειγμένα έχουν διαπράξει παρανομίες όπως ζημιές, αρπαγές, ξυλοδαρμούς και φόνους.
Εδώ και αν συμφωνώ. Έστω και για πολύ ακραίες περιπτώσεις, έστω και μετά από δίκες επί δικών, έστω, έστω, έστω.... αλλά η θανατική ποινή πρέπει να υπάρχει ως προοπτική. Για τους λίγους που "υπερέβησαν τα εσκαμμένα"
quote:
Εάν όμως συνέβαιναν αυτά!!!! Θα ελέγχονταν και οι πολιτικοί! Και οι διοικούντες των θεσμών! Θα έχαναν τη δουλειά τους οι Δικηγόροι και οι Δικαστές που συγκυβερνούν με τους παραπάνω.
Οι προστάτες και οι νταβατζήδες! Αυτοί που πουλάνε την ασφάλεια κ.λ.π.
Οι προστάτες και οι νταβατζήδες... αυτοί που (μας) πουλάνε την ασφάλεια. Δηλαδή οι χειρότεροι όλων. Εκείνοι που ποινικοποιούν αυστηρότατα το πταίσμα για να μη μένει χρόνος για τα κακουργήματα. Αυτοί που θεωρούν εαυτούς υπεράνω και συνεπώς θέλουν τον πλήρη έλεγχο των "κάτω". Η λύση δεν είναι να δεχτούμε το μη χείρον βέλτιστον. Η λύση είναι να αντιδρούμε, είτε ατομικά, είτε ομαδικά σε κάθε περίπτωση. Και κυρίως... να σκεφτόμαστε, σύντομα θα επιχειρήσουν να το πολεμήσουν και αυτό (θα έχετε ακούσει τα πρόσφατα επιτεύγματα της τεχνητής νοημοσύνης και όχι μόνο)
Αγαπητέ trexagireve
quote:
Δεν ξέρω, νομίζω πάντως, ότι το κράτος, φιλοδοξεί να παίξει ένα
άλλο ρόλο πια στη ζωή μας....Και φυσικά, σε μια πιο παγκόσμια
κλίμακα, μάλλον, όλοι παρακολουθούν όλους...
Δυστυχώς δεν είναι το κράτος που θέλει να το κάνει αυτό, αλλά το υπερκράτος, η παγκόσμια κυβέρνηση, την οποία λες εσύ (και δεν έχω διαφωνήσει επ' αυτού μέχρι τώρα), η οποία είναι "απρόσωπη" και μακρινή. Η παροχή διαφόρων στοιχείων προσωπικής φύσεως από και προς φορείς της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών των χωρών που τις απαρτίζουν, είναι ένα από τα βήματα αυτά.
Δυστυχώς όμως, όπως πολύ καλά ξέρεις, η παρακολούθηση δεν είναι τόσο αμφίδρομη. Είναι απολύτως μονόδρομη και αφορά την επίβλεψη των ασφαλιτών (καμεροχρηστών και προϊσταμένων τους) επί των προβάτων (παρακολουθούμενων, ενόχων και υποψηφίων).
quote:
Δεν είναι η Οργουελική κοινωνία που προλέγαμε;;
Έρχεται... και ποιοι δύνανται σταθήναι;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
που μας κυβερνά, με αλλαζονία και για το ότι κάτι έρχεται, πέρα
απο το πως ορίζεται...
Κάτι έρχεται, αν δεις την αναταραχή που δημιουργειται, ώστε να
είναι απαραίτητα, ή προφυλαχτικά τέτοια μέσα ...προστασίας..
Πάντα είχα πρόβλημα με τους ανθρώπους που προσπαθούν να μας δουλεύουν λέγοντας μας ότι μας κάνουν
καλό, ενώ μας προσβάλλουν...
Τα μέτρα, δεν είναι κακά τα ίδια, αλλά, είναι εναντίον της αξιοπρέπειας του ανθρώπου..Υπάρχει η κλασσική κουβέντα :"Τα εν οίκω,
μη εν δήμω..."Τώρα, πως θα το λέμε;
Ειμαστε ένα τεράστιο ρεάλιτυ;....
quote:
europaios2:
Aγαπητοί μου φίλοι, πειθαρχία χωρίς Δημοκρατία είναι Δικτατορία και Δημοκρατία χωρίς πειθαρχία είναι ασυδοσία.Οι κάμερες δε θα χρειαζόντουσαν εάν οι νόμοι απλώς εφαρμόζονταν. Εάν αυτοί που μας κυβερνούσαν δεν ήσαν πατόκορφα διεφθαρμένοι.
Εάν γενικά οι θεσμοί έκαναν σωστά τη δουλειά τους.Σήμερα όμως κι εκεί που έφτασαν τα πράγματα, το μή χείρον βέλτιστο, γι' αυτό και είμαι υπέρ της κάμερας.
Μόνο με αυστηρή τιμωρία από ανθρώπους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους δε θα ήθελα τις κάμερες, γιατί τότε δε θα χρειαζόντουσαν!
Κανείς δε θα έκλεβε ή θα φόνευε ή θα δημιουργούσε προβλήματα στους γύρω του τη στιγμή που θα γνώριζε τις επιπτώσεις…….ίσως ελάχιστοι!!!Εάν όμως συνέβαιναν αυτά!!!! Θα ελέγχονταν και οι πολιτικοί! Και οι διοικούντες των θεσμών! Θα έχαναν τη δουλειά τους οι Δικηγόροι και οι Δικαστές που συγκυβερνούν με τους παραπάνω.
Οι προστάτες και οι νταβατζήδες! Αυτοί που πουλάνε την ασφάλεια κ.λ.π.Τη στιγμή όμως που αυτά που λέω είναι ουτοπικά! ψηφίζω το λιγότερο κακό που μου επιβάλλουν.
Διαφωνώ οι αυστηρές τιμωρίες δέν έχουν καμιά σχέση με την ανικανότητα των υπεύθυνων διωκτικών αρχών ούτε έχουν καμιά σχέση με την διαφθορά που υπάρχει στην πολιτική. Υπάρχουν και κράτη ιδιαίτερα στον μουσουλμανικό κόσμο που έχουν παρόμοιες ποινές αλλά και εκεί η διαφθορά βρίσκεται στα ύψη.
Οι κάμερες αντικαθιστούν την ανικανότητα όλων των διωκτικών αστυνομικών αρχών να συλλάβουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον κάθε παράνομο, όσο σκληρές και άν είναι οι ποινές άν υπάρχει αστυνομική ανικανότητα πάντοτε θα διαφεύγουν. Η σκληρότητα των ποινών είναι θέμα δικαιοσύνης και νομοθεσίας, η νομοθεσία στην Ελλάδα είναι αρκετά δίκαιη όπως και η δικαιοσύνη αλλά δέν εφαρμόζονται ποτέ οι δικαστικές αποφάσεις. Ο δολοφόνος που καταδικάζεται ισόβια αποφυλακίζεται σε 10, 15, 20 το πολύ χρόνια εδώ βρίσκεται το μεγάλο κενό στο θέμα της τιμωρίας.
Άν η αστυνομία δέν μπορεί να συλλάβει τον παράνομο η κάμερα είναι η μοναδική λύση αρκεί οι εικόνες που τραβάνε να μήν χρησιμοποιούνται πουθενά παρά μονάχα άν ζητηθεί απο την δικαιοσύνη το υλικό τους για να διευκολύνει το έργο της. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χρήσης μιλάμε για κατάχρηση που πρέπει να είναι άλλο ένα ποινικό αδίκημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες κλειστού κυκλώματος (CCTV) σε 20.000 σπίτια πολιτών. Για την εφαρμογή του σχετικού προγράμματος έχουν ήδη εγκριθεί περίπου $670 εκατομμύρια.
Στόχος του προγράμματος παρακολούθησης είναι ο 24ωρος έλεγχος της συμπεριφοράς των «προβληματικών» παιδιών και εφαρμόζεται ήδη σε περίπου 2. 000 σπίτια οικογενειών που παρουσιάζουν προβλήματα αντικοινωνικότητας. Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικογενειακής ζωής, η οποία με την σειρά της θα αποτρέψει τα παιδιά από το να μπλέξουν με το έγκλημα, ή τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Express, η κυβέρνηση έχει επίσης στα σκαριά τη δημιουργία μιας ομάδας κρούσης η οποία θα έχει ως αποστολή «να πηγαίνει στις διάφορες κατοικίες και να πραγματοποιεί ελέγχους». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα προβληματικά παιδιά και οι οικογένειές τους θα αναγκαστούν να υπογράψουν και «συμβόλαια συμπεριφοράς», βάσει των οποίων θα τίθενται σαφή καθήκοντα για τους γονείς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως τα παιδιά θα συμπεριφέρονται κόσμια και θα διαβάζουν τα μαθήματά τους.
Και όλα αυτά βέβαια, από μια «αριστερή» κυβέρνηση. Τι λένε όμως οι συντηρητικοί; Ο σκιώδης υπουργός εσωτερικών Chris Grayling θεωρεί πως τα σχέδια αυτά «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά» υπονοώντας πως μάλλον χρειάζονται ακόμη πιο δραστικά μέτρα.
Πηγή: http://www.wired.com/gadgetlab/2009/08/britain-to-put-cctv-cameras-inside-private-homes/
(Αναδημοσίευση από http://www.antinews.gr/?p=10997)
Και δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά πολιτεύματα, αλλά
με μια φασιστική νοοτροπία που υπηρετεί η Νέα Εποχή....
Μια μεγάλη οργάνωση, που περνάει δικούς της νόμους, σε όλο
τον κόσμο....
Μας ελέγχουν ή θέλουν να μας ελέγξουν πιστεύεις;
Τελικά μου αρέσει πολύ όταν μου κάνουν δώρα ζωής...
Από τη διαδικτυακή πύλη της Ναυτεμπορικής
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/21/1704659.htm
quote:
μιας νέας τεχνολογίας για αυτοκίνητα με την οποία θα μπορούσαν να σωθούν 2.500 ζωές ετησίως.
"Καλό"
quote:
Το 2008, σε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δυστυχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους σημειώθηκαν πάνω από 39.000 θάνατοι και πάνω από 1,7 εκατομμύρια τραυματισμοί.
2.500/39.000 = 7% περίπου ή αλλιώς 7 πολίτες τη μέρα στην Ε.Ε. "Καλό"
quote:
Προς το παρόν η εγκατάσταση του eCall από τις δημόσιες αρχές, τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι εθελοντική. Μέχρι σήμερα το σύστημα δεν λειτουργεί σε καμία χώρα της ΕΕ. Σε έγγραφο άσκησης πολιτικής που εξέδωσε σήμερα, η Επιτροπή προειδοποιεί ότι εάν δεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην εγκατάσταση του συστήματος μέχρι το τέλος του 2009 ενδέχεται να προτείνει μέτρα κανονιστικού χαρακτήρα ώστε η τεχνολογία αυτή που σώζει ζωές να διατεθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη το ταχύτερο δυνατόν.
Ουπς... υποχρεωτικό το σύστημα; γιατί;;;
quote:
Το σύστημα eCall, που θα ενεργοποιείται αυτόματα εάν οι επιβάτες δεν είναι σε θέση να το κάνουν οι ίδιοι, είναι δυνατόν, όταν θα έχει εγκατασταθεί πλήρως, να σώσει μέχρι και 2.500 ζωές στην ΕΕ και να μειώσει την σοβαρότητα των τραυματισμών κατά 10 έως 15%.
Α, μάλλον γιατί θα μας σώσει... σωστό.
quote:
Από τον εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων στην ΕΕ με το σύστημα eCall μπορεί να προέλθει οικονομία 26 δις € ετησίως, ενώ το εκτιμώμενο κόστος του συστήματος είναι κάτω από 100 € ανά αυτοκίνητο.
Α, ωραία... αν λοιπόν τα αυτοκίνητα στην Ε.Ε. είναι λιγότερα από 260.000.000 μπορεί να μας το δώσουν και τσάμπα, αφού θα "εξοικονομηθεί" το ποσό.
quote:
Από την εισαγωγή της εν λόγω συσκευής δεν θα προκύψουν μόνο οφέλη για τους καταναλωτές
ναι, ναι, παρακάτω...
quote:
αλλά και για τις επιχειρήσεις αφού η αυτοκινητοβιομηχανία και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών θα μπορέσουν να προσφέρουν νέες αναβαθμισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες (όπως ψηφιακούς ταχογράφους ή ηλεκτρονικά διόδια) με βάση το eCall
τι ωραία, θα αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση...
αλλά, κάτσε... τι γράφει εδώ;
quote:
ή ηλεκτρονικά διόδια)
στις ελληνικές autobandες; μάλιστα, μάλιστα...
quote:
με βάση το eCall, το οποίο θα εγκατασταθεί σε όλα τα οχήματα και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία εντοπισμού μέσω δορυφόρου.
Κι έλεγα κι εγώ, τόσο ωραίο σύστημα, σώζει 2.500 ζωές το χρόνο... και τελικά άντε πάλι ο εντοπισμός μέσω δορυφόρου. Γιατί άραγε είμαι τόσο καχύποπτος; μάλλον παλιάνθρωπος θα είμαι...
Όχι ότι δεν είχα φτάσει σε πελάγη ευτυχίας με τα GPS στα αυτοκίνητα, αλλά τώρα ήρθε και έδεσε. Θα μου πεις... αφού εσύ βρε Κωστάκη, δεν οδηγάς, τι σε χαλάει; έλα μου ντε...
Άντε βρε, σπεύσατε να τα παραλάβετε μαζί με τα νέα τεκμήρια του ΠΑΠ (όχι του γιατρού ρε...)
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!