ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ESOTERICA.GR : ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ESOTERICA.GR : ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ANTONIOS199730 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ANTONIOS1997Μέλος
02/05/2003, 19:18:27
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετω.

Απευθυνόμενος σε όλους αυτούς που με τόσο κόπο και καλή διάθεση «χτίσαμε» τα αποφθέγματα της Σοφίας αλλά και σε όλα τα μέλη, θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι εδώ και κάποιο καιρό δεν συμμετέχω στα forums του Εσωτερικά, κάτι το οποίο θα συνεχίσω να κάνω.
Οι λόγοι είναι βασικά τρείς.

Α. Το Εσωτερικά απέκτησε «πόρτα». Απέκτησε αυτόκλητους και αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες». Ανθρώπους οι οποίοι όρισαν τον εαυτό τους τιμωρό των «εβραιοχριστιανών» που λυμαίνονται το Εσωτερικά. Έτσι τα βάζουν με όλους και με όλα. Μέχρι και τον Πλωτίνο και την Αμαλία έκαναν εβραιοχριστιανούς!!!! Αν και το θέμα σίγουρα χρίζει ψυχολόγου και ίσως ψυχίατρου έχει και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τόσο αυτά τα ανθρωπάκια τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν τουλάχιστον με φροντίδα που αρμόζει σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για άτομα τα οποία λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου που γεννήθηκαν δυσκολέυονται να πείσουν για τις απόψεις τους ακόμα και την ίδια τους τη μάνα, ή η κακομεταχείρηση στους προσκόπους που πήγαιναν τους έκανε ψυχικά ασταθείς ετσι ώστε να τα βάζουν με όλους και με όλα, χυδαιολογόντας σε ανθρώπους που ποτέ δεν μίλησαν και ποτέ δεν τους προκάλεσαν. Αυτή ακριβώς η περιθωριοποίηση που υπέστησαν λόγω δεδομένων κοινωνικών αντιλήψεων δηλητηρίασε τη ψυχή και το είναι τους με το μίσος της απόρριψης. Όπως όλοι οι αυτόκλιτοι σωτήρες σε όλες τις εποχές είναι μόνοι τους στο μονόλογο τους, διώχνοντας από κοντά τους όλους αυτούς που θέλησαν να μιλήσουν μαζί τους. Έτσι αποτελούν κλασσικό παράδειγμα αυτοεξευτελισμού και αυτοαπόρριψης κάτι το οποίο αποδεικνύει και η ίδια η ιστορία τους μέσα στο Εσωτερικά. Στα εκατό μυνήματα τους, τα ενενήντα είχαν το προσωνύμιο μου σε όλα τα γένη, για να επιβαιβεωθώ ακόμα μια φορά οτι εγώ τους δίνω λόγο ύπαρξης. Ζουν γιατί υπάρχω. Εκπληκτικό αλλά και θλιβερό. Ανθρωπάκια που δεν έχουν τι να πουν, παρά μόνο ψελλίζουν λόγια άλλων ή βρίζουν και ασχολούνται συνέχεια με τον Αντώνιο χωρίς να το θέλουν αλλά έτσι γιατί ειναι ο σκοπός της ζωής τους!!!!!! Χαχαχαχαχαχα. Τι ξεφτελισμός..... Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτοί. Γιατί έτσι ή αλλίως θα καταλήξουν στον αυτοεξαφανισμό.

Β. Εκτός από τους αυτόκλητους «σωτήρες» το πραγματικό πρόβλημα αποτελούν οι εσωτερίστικες καρικατούρες που μέσα στη γελοιότητα του πανθεισμού τους, εξομοιώνουν με περισσή ευκολία τους υβριστές και τους υβριζόμενους. Οι εσωτεριστές με τις πολλές τελίτσες, τις βλακοφατσούλες, τα ρήματα στην προστακτική όπως .....δες, σκέψου, θυμήσου, που έχουν γεμίσει τις σελίδες με αμπελοφιλοσοφίες και χαζοποιηματάκια......(αρνάκι άσπρο και παχύ) και νομίζουν οτι όλοι πρέπει να τους ακούν με ανοιχτό το στόμα. Οι εσωτερίστικες καρικατούρες που πλασσάρουν τις βαθείες σκέψεις, την εξομοιωτική (ισοπεδωτική) λογική, την εξωτερική "ηρεμία" και το υπεράνω look και μόλις λίγο τους κοντράρεις βγάζουν όλη την εσωτερική τους ένταση που τόσο επιμελώς έκριβαν, για να σε αποκαλέσουν πίτουρο και φανατικό. Αυτοί λοιπόν οι κύριοι και κυρίες έκαναν συνομιλήτη τους τον οχετό σωτήρα μέσα στη παραζάλη του να βρουν τα κομμάτια τους και να επανακολλήσουν το τεράστιο εγώ τους. Δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα της δημοκρατίας και του εσωτερισμού που επικαλούνται. Δεν μου είπαν πως θα λυθεί το πρόβλημα με τη δική μου άποψη;
Μήπως θα πρέπει να την γνώμη μου να τη στέλνω γραπτώς στο νταβατζή να μου την εγκρίνει πριν την πω, για να μη χρειαστεί να μου ρίξει στα αυτιά όπως ο ίδιος λέει;
Μήπως οι κύριοι «εσωτεριστές» μπορούν να μου λύσουν το πρόβλημα πως θα αντιμετωπίζω τα δεκάδες μυνήματα που με βρίζουν χυδαία που αναφέρουν το πρωσονύμιο μου στο θυληκό γένος; Ή μήπως πρέπει να κάνω και εγώ απέναντι τους ότι κάνει ο Ήλιος σε εμένα για να δουν την γλύκα;;;; Γιατί τώρα τελευταία βλέπω να χάνουν πολύ ευκολα την ψυχραιμία τους......

Γ. Τρίτος και βασικός λόγος πέρα από τους ψυχωτικούς που ζουν στην εποχή του Ιουστινιανού και του Θεοδόσιου και τους εσωτεριστές καρτούν, το Εσωτερικά για μένα ήταν μια μεγάλη εμπειρία να γνωρίσω αυτό που λέμε εσωτερισμό στην Ελλάδα. Ήταν αλήθεια η πρώτη φορά που ερχόμουν σε ουσιαστική επαφή με νοοτροπίες πρακτικές και απόψεις. Εκείνο λοιπόν που έμαθα είναι οτι για να είσαι εσωτεριστής στη Ελλάδα πρέπει να έχεις πολύ μικρή έως μηδαμινή σχέση με το Χριστό. Δεν μιλάμε για θρησκεία, δεν μιλάμε για εκκλησία. Πρέπει να είσαι τρελός να μιλήσεις για αυτά. Πρέπει να τα αποκυρήξεις για να δικαιούσαι να μιλάς ή για να σε αγαπούν. Το πολύ πολύ που σου επιτρέπεται είναι να πιστέυεις το Χριστό σαν ένα «ραβί» μέσα στους χιλιάδες και που και που να επικαλείσαι λόγους Του που άκουσες κάπου, μόνο και μόνο για να κριτικάρεις αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πιστέυουν σε Αυτόν. Μάλιστα τώρα τελευταία γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τους «εσωτεριστές» να αποδείξουν οτι όλοι είπαν τα ίδια άρα όλοι είναι ίδιοι.........

Υπ΄αυτές τις συνθήκες προτιμώ να αποσυρθώ και να δώσω τον προσωπικό μου αγώνα και αυτή θα είναι η μάχη του καθενός να χτίσει μέσα του ένα πραγματικό και καλύτερο Άνθρωπο.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την διαχειριστική και συντονιστική ομάδα του Εσωτερικά για την ευγένεια το σεβασμό και την διαθεση δικαιοσύνης με την οποία χειρίστικαν τις καταστάσεις, αλλά και την ανεκτικότητα που επέδειξαν και σε εμένα προσωπικά. Δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν πολλά σε τέτοιες καταστάσεις. Καλώ όμως όλους εσάς όλα τα μέλη του Εσωτερικά να πάρετε θέση απέναντι σε τέτοιες τραμπούκικες συμπεριφορές. Σε συμπεριριφορές που κοπαδοποιούν, χλευάζουν, βρίζουν, λασπολογούν, που μιλούν για ανθρώπους που τα παίρνουν, που στήνουν συμμορίες και προκατασκευασμένες συζητήσεις. Και όλα αυτά χωρίς αποδείξεις, όχι μέσα στο πάθος και τη θέρμη μιας συζήτησης ή μιας παρεξήγησης αλλά στη παραζάλη του σωτήρα, του ψυχασθενή που μπήκε μέσα στο σπίτι σας αφόδευσε παντού και τώρα ισχυρίζεται οτί το έκανε για χάρη της αλήθειας και για το ξεσκέπασμα της υποκρισίας..........

Φίλε Admin είπες:

quote:
Εγώ (και μερικές ακόμη χιλιάδες άλλων - είτε είναι Μέλη, είτε απλοί φίλοι/επισκέπτες), μου(...μας) είναι επιτρεπτό να γίνω λίγο καλύτερος Άνθρωπος συμμετέχοντας ή διαβάζοντας τα μηνύματα των Ομάδων Συζήτησης του ESOTERICA;;

Κάποτε πίστεψα σε αυτό αλλά δυστυχώς τώρα για μένα τουλάχιστον δεν είναι αλήθεια. Κάθε φορά που μπαίνω για να παρακολουθήσω μια συζήτηση γεμίζω άγχος για το τι έχω να ακούσω, γεμίζω νευρικότητα και αντιπάθεια. Δεν χρειάζεται άλλο, αρκετά.

Τουλάχιστον αναγνωρίζω και δηλώνω δημόσια οτι δεν είμαι άξιος να μιλώ και να υπερασπίζομαι το Χριστό. Όμως εγώ το ξέρω και δεν ζητώ να σώσω κανένα.

Αφήνω εν λευκό την τύχη του θέματος στους διαχειριστές οι οποίοι ανα πάσα στιγμή μπορούν να μεταφέρουν να κλειδώσουν ή να ανατινάξουν το παρρόν θέμα με την πλήρη συγκατάθεση μου. Ακόμα και τώρα....

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ.

**Εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν και το Εσωτερικά ξαναγίνει ένα "μαγαζί" χωρίς φουσκωτούς και αποκτήσει ξανά το επίπεδο που θα ξεπερνά τις σεξουαλικές αναζητήσεις του κάθε τυχάρπαστου με τα οπίσθια του, ελπίζω και θα το ήθελα πολύ να τα ξαναπούμε, γιατί ειλίκρινά αισθάνομαι την παρέα σας σαν σπίτι μου. Διαφορετικά δεν θα κουραστώ να σβήσω ένα-ένα τα 400 μυνήματα μου με τη χαρά ότι δεν θα αφήσω τίποτα από τον Αντώνιο μέσα στη κοπριά τους

Ευχαριστώ για την ανοχή σας.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

Edited by - ANTONIOS1997 on 02/05/2003 19:23:48

ananasssΜέλος
02/05/2003, 19:35:30
Αγαπητέ ΑΝΤΩΝΙΕ,
σχετικά με τον πρώτο λόγο που αναφέρεις,
γιατί δεν βλέπεις και όλους τους άλλους, την πλειοψηφία που ΔΕΝ δίνει ΖΩΗ σ' αυτούς τους "φουσκωτούς", με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα "ξεφουσκώσουν" από μόνοι τους;
Για μένα η καλύτερη λύση είναι το ignore, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Η τροφή τέτοιων "φαινομένων", έχω καταλάβει ότι είναι η "αντίδραση" που προκαλέι η "δράση" των άλλων...
Πιστεύω πως παίρνοντας θέση κάθε φορά που κάποιος θέλει να ενισχύσει τον εγωισμό του, ουσιαστικά γεμίζουμε λίγο ακόμη αέρα στο κενό μυαλό τους...
Ignore λοιπόν, και είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα "ξεφουσκώσουν" από μόνοι τους...

Για τα υπ' αρίθμ. 2 και 3, πραγματικά νομίζω πως θα πρέπει να δυναμώνουν τη δική σου θέση, όταν θεωρείς ότι είναι η πρέπουσα, παρά να σε αποτρέψουν από μία παρέα που όπως λες θεωρείς οικεία, σαν το σπίτι σου.

Ελπίζω να αναθεωρήσεις την άποψή σου...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

thothΙδρυτικό Μέλος
02/05/2003, 20:06:19
Γεια σου "Αντώνιε".

Δυστυχώς σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ή, ακόμα πιο απλά, οι εύκολες λύσεις δεν είναι καν λύσεις.

Αυτό το forum είναι όσο είναι δυνατόν ένα ανοιχτό forum για όλες τις απόψεις. Λέω όσο είναι δυνατόν γιατί υπάρχουν φαινομενικά αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ πολλών ιδεολογικών ρευμάτων σήμερα στην Ελλάδα, και για αυτό δυστυχώς φταίμε όλοι μας.

Φίλε "Αντώνιε" αν εσένα σε βρίζουν και προσπαθούν να σε υποβιβάσουν μία φορά, εμάς τους δημιουργούς του site προσπαθούν να το κάνουν δέκα φορές περισσότερο. Δεχόμαστε σχεδόν καθημερινά βολές, κατηγορίες, ειρωνίες από όλες τις ακραίες πλευρές. Μέσα στα δύο χρόνια μας έχουν κατηγορήσει και μας έχουν εξυβρίσει αρκετές φορές.

Το άτομο στο οποίο αναφέρεσαι (μαζί με πολλά άλλα) μας έχει κατατάξει κατά καιρούς σε ένα "ύποπτο" ιδεολογικό ρεύμα... κρυπτοεβραικοχριστιανικό αλλά εμείς συνεχίζουμε και τολμούμε να μιλάμε και για εσωτερικό χριστιανισμό ισότιμο με κάθε είδους εσωτερικό ρεύμα αρχαίο και σύγχρονο. Ίσως είμαστε το μοναδικό forum που δέχεται αυτές τις απόψεις. Σε όλα τα άλλα forums που επισκέπτομαι οι χριστιανοί εσωτεριστές αναγκάζονται να αποχωρήσουν αργά ή γρήγορα, κάτω από μια μαζική επίθεση κατηγοριών. Εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι υπάρχουν εσωτεριστικά ρεύματα και στον χριστιανισμό κόντρα στην εθνικιστική μόδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Αφού εμείς ως δημιουργοί αντέχουμε και τραβάμε πάνω μας όλη την ευθύνη και τις ύβρεις και συνεχίζουμε να κρατάμε, εσύ γιατί να αποχωρήσεις;

Νομίζεις ότι η αποχώρησή σου θα βοηθήσει πουθενά; Μέσα σε μια ιδεολογική διαμάχη όποιος αποχωρεί, παραδίδεται. Μέσα σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση βρίσκεται η μεγάλη ευκαιρία για κάθε αναζητητή να αποδείξει την δύναμη των ιδεών του (και όχι του μικρού "εγώ" του). Και αυτή η απόδειξη είναι μια δύσκολη αποστολή.

Πρέπει να μπορείς να περνάς τις δοκιμασίες του Οδυσσέα νοσταλγώντας μόνο την Ιθάκη,

να τολμάς να νικάς την δειλία σου και τον φόβο σου ως ένας άλλος Arzuna δεχόμενος την ηθική δύναμη του εσωτερικού Κρίσνα σου,

να τολμάς να λες στον εσωτερικό σου Ενάντιο-Πειρασμό, "ύπαγε οπίσω μου",

να τολμάς να λες μπρος στην Ιερά Εξέταση πάνω στην αναμενόμενη πυρά, ως ένας άλλος Μπρούνο, ότι φόβο νιώθουν οι κατήγοροί σου κι όχι εσύ,

να τολμάς να λες όπως ο Βούδας σε αυτόν που σε προσβάλλει "ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα δεχτώ το δώρο σου",

να έχεις το μεγαλείο να ζητάς από τον εντός σου "Πατέρα" να συγχωρέσει την άγνοια όλων αυτών που σε σταυρώνουν.

Η πνευματική ιστορία αυτού του κόσμου έχει δημιουργηθεί από μια χούφτα ανθρώπων με τεράστια εσωτερική δύναμη, που είχαν την τόλμη να αντέξουν και να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις των καιρών τους και να δώσουν τα εσωτερικά πνευματικά τους δώρα. Ποιοι είμαστε εμείς που θα περάσουμε αλώβητοι σήμερα;

Αν νομίζεις ότι έχεις δίκαιο κι ότι υπερασπίζεσαι ένα πνευματικό Ιδανικό η θέση σου είναι στην μάχη και όχι στο αναρρωτήριο.

Τι κι αν κάποιος προσπαθεί να σε προσβάλλει; Αν είσαι αγνός και σίγουρος για τις πεποιθήσεις σου, τα βέλη του θα γίνουν λουλούδια όπως στην ύστατη δοκιμασία του Σιντάρτα Γκοτάμα από τον Μάρα, πριν αυτός γίνει Βούδας.

Όταν πολλά μέλη στο παρελθόν επιχείρησαν να με προσβάλλουν και να με κατηγορήσουν και να με κάνουν να χάσω την ψυχραιμία μου και το κουράγιο μου, οι παραπάνω σκέψεις μου με έκαναν να ηρεμήσω και να δεχτώ την "μοίρα" μου με υπομονή και επιβεβαίωση. Ελπίζω να κρατήσω έτσι ως το τέλος μου. Κι αν κάνω λάθη τι πειράζει; Αφού εγώ που προσπαθώ να κερδίσω σε αυτογνωσία και αυτοέλεγχο κάνω τόσα λάθη φαντάζομαι πόσα κάνουν αυτοί που δεν προσπαθούν καν.

Αν νομίζεις ότι "λερώνεσαι" επειδή κάποιος νομίζει ότι μπορεί να σε λερώσει, τότε "λερώνεσαι". Αν γνωρίζεις ότι κανένας δεν μπορεί να πειράξει την ψυχή σου, τόσο πιο πολύ κερδίζεις. Η νίκη βρίσκεται στην ήρεμη, γεμάτη αγάπη και κατανόηση, στάση σου και όχι στο να γίνεις ευάλωτος σε "εξωτερικά" βέλη. Η συνείδησή σου είναι ο μόνος ορθός και δίκαιος κριτής. Αν τα έχεις καλά με αυτήν όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες ενός σύντομου ονείρου.

Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την ανοιχτή στάση σε όλους και να δείξουμε όσο μεγαλύτερη υπομονή γίνεται για να κρατηθεί το επίπεδο διαλογου υψηλό. Η ικανότητα και η αρετή της υπομονής φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και αυτή είναι δύσκολη στιγμή. Αν θεωρείς ότι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Μακάρι να ήμαστε καλύτεροι και πιο σοφοί αλλά κι εμείς τώρα μαθαίνουμε. Θα χρειαστεί καιρός και πολλές δοκιμασίες για να γίνουμε πιο σοφοί αλλά τώρα είμαστε εδώ εμείς και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Συγνώμη αλλά τόσο μπορούμε.

Θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να δεις το μισογεμάτο ποτήρι αντί το μισοάδειο. Η ήρεμη και ειρηνική σου στάση μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους. Αν νομίζεις ότι μπορείς να το αποδείξεις είναι τώρα ευκαιρία.

Τα παραπάνω ισχύουν και θα ισχύουν σε όλους όσοι βρέθηκαν ή θα βρεθούν σε παρόμοιο δίλημμα. Είναι σκέψεις και πραγματώσεις μου μέσα από τις εμπειρίες μου και ίσως σε κάποιους χρειαστούν.

Περιμένω και τις σκέψεις των άλλων με μεγάλο ενδιαφέρον

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

thothΙδρυτικό Μέλος
02/05/2003, 20:14:02
Και λίγα λόγια που βοηθούν σε αυτές τις καταστάσεις. Είναι από τον αγαπημένο μου Βιβεκανάντα (Γκνιάνα Γιόγκα, Εκδόσεις Κονιδάρη):

quote:
«Ξεσηκωθείτε άντρες και γυναίκες, στοχαστείτε σε αυτήν την ιδέα, και τολμείστε να πιστέψετε στην αλήθεια, τολμήστε να την ασκήσετε! Ο κόσμος χρειάζεται μερικές εκατοντάδες από θαρραλέους άντρες και γυναίκες. Ασκήσετε εκείνο το θάρρος που τολμάει να γνωρίσει την αλήθεια, που τολμάει να δείξει την αλήθεια στη ζωή, που δεν τρέμει μπροστά στο θάνατο, ή μάλλον, καλωσορίζει το θάνατο, που κάνει τον άνθρωπο να γνωρίζει πως αυτός είναι το Πνεύμα, και πως τίποτα μέσα σε όλο το σύμπαν δεν μπορεί να τον σκοτώσει. Τότε θα είσαστε ελεύθεροι. Τότε θα γνωρίζετε την αληθινή σας Ψυχή.» (σ. 44)

«Γεμίστε λοιπόν το νου σας με υψηλές σκέψεις, με τα πιο υψηλά ιδανικά, μέρα και νύχτα απλώστε τα μπροστά σας κι από αυτά θα προέλθει μεγάλη εργασία. Μη μιλάτε για ακαθαρσία, αλλά λέγετε πως είμαστε αγνοί. Αυτοϋπνωτιστήκαμε να νομίζουμε πως είμαστε μικροί, πως γεννηθήκαμε και πως θα πεθάνουμε, με αποτέλεσμα να ζούμε σε διαρκή φόβο.» (σ. 44-45)

«Βλέπουμε λοιπόν, πως τούτος ο κόσμος δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός. Είναι ένα μίγμα και των δύο. Και, όσο προχωρούμε, θα δούμε πως η Βεδάντα αφαιρεί όλη την ευθύνη από την φύση και τη μεταθέτει στους δικούς μας ώμους». (σ. 138)

«Απαρνηθείτε ό,τι είναι κακό, απαρνηθείτε κι ό,τι είναι καλό. Τι μένει τότε; Πίσω από το καλό και το κακό στέκεται κάτι που είναι δικό σας, ο αληθινός «εσείς» - είναι πέρα από κάθε κακό, και πέρα από κάθε καλό επίσης – κι είναι εκείνο που εκδηλώνεται σαν καλό και κακό» (σ. 139)

«Πρώτα γίνετε κύριοι του εαυτού σας, σηκωθείτε κι ελευθερωθείτε. Διαβείτε πέρα από το περίφραγμα τούτων των νόμων γιατί οι νόμοι αυτοί δε σας εξουσιάζουν απόλυτα, αυτοί δεν είναι παρά ένα τμήμα μόνο του είναι σας» (σ. 139)

«Τούτη η ζωή είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Διαβείτε την εργαζόμενοι με θάρρος, κι ας είναι σκληρή σαν διαμάντι. Δεν πειράζει! Η ψυχή είναι ισχυρότερη. Η Βεδάντα δε ρίχνει καμιά ευθύνη σε μικρές θεότητες, εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε το πεπρωμένο σας. Εσείς κάνετε τον εαυτό σας να υποφέρει, εσείς δημιουργείτε το καλό και το κακό, εσείς βάζετε τα χέρια μπροστά στα μάτια σας και μετά λέτε είναι σκοτάδι. Βγάλτε τα χέρια σας και δείτε το φως, είσαστε λαμπεροί, είσαστε ήδη τέλειοι από την αρχή». (σ. 140)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Darkangel_78Μέλος
02/05/2003, 22:37:15
Καλησπέρα και από μένα.Φίλε μου ANTONIΕ1997 είναι βαρύ το θέμα που άνοιξες...
Ακόμα κι αν δεν έτυχε να έχουμε οι δυο μας μιαν ανταλλαγή απόψεων,σε θεωρώ ένα από τα πιο αξιόλογα μέλη (και είναι πολλά αυτά) της συντροφιάς μας.

Με λυπεί το γεγονός ότι δε θα συμμετέχεις πια.
Θέλω να πιστεύω ότι το ESOTERICA.gr είναι ένας από τους δημιφιλέστερους δικτυακούς τόπους,ακριβώς διότι δίνει βήμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει,ανεξάρτητα από ηλικία,φύλο,πεποιθήσεις.

Λογικά λοιπόν,δεν είναι δυνατόν να συμφωνείς με κάθε ένα από τα 1652 μέλη.Λογικό είναι να απογοητεύεσαι,να θυμώνεις...
Όλοι κάποτε πικραθήκαμε,αλλά κανείς δεν έφυγε.
Αυτή είναι η ομορφιά φίλε μου...αυτή ακριβώς.
Ελπίζω και εύχομαι να σε έχουμε και πάλι κοντά μας,με τις εύστοχες παρατηρήσεις σου!!!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

CronosΜέλος
02/05/2003, 23:39:47
[url=]http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=18&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=334[/url]

Αντώνιε1997 πέρνα λίγο από εδώ και συνέχησε να βοήθας στην ανάπτυξη του esoterica.gr

Δεν είσαι μόνος!!! Αν κοιτάξεις λίγο το παραπάνω θέμα θα καταλάβεις πως δεν είσαι ο μόνος που βρίζουν...

Να'σαι καλά!!

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

Edited by - Cronos & Kelsos on 03/05/2003 14:02:56

Edited by - Cronos on 03/05/2003 14:05:32

catΜέλος
02/05/2003, 23:49:58
Με λύπη μου διάβασα το post σου ΑΝΤΟΝΙΟΣ1997

Και να σου πω την αλήθεια εχεις δίκιο σε πολλά σημεία ....
Ομως ..αν εσύ κάνεις την αρχή ...θα ακολουθήσουν κι'άλλοι, γιατί μην νομίζεις οτι εισαι ο μόνος που σκέφτεται ετσι εδώ μέσα ...

Ξέρεις η μεγαλύτερη αρετή ειναι να εχεις το πρωτέρημα να πολεμάς με την δύναμη της αδιαφορίας .....

Αδιαφόρησε ...και ρίξε το ενδιαφέρων σου σε ολα αυτά που σε εχουν τραβήξη εδώ μέσα ....

θα ξεχαστούν ολοι αυτοί που μπαίνουν εδώ μέσα για χαβαλέ ...ειναι ενα παιχνιδάκι που θα το βαρεθούν ...

μπορεί να αμπελοφιλοσοφό και εγώ τώρα ...αλλα εμπνεύσης ειναι αυτές ..τι να κάνουμε ...

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

03/05/2003, 01:35:28
Την καλησπέρα και απο μένα, τόν έταιρο ΕΒΡΑΙΟΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟκάτι τέλος πάντων...

Φίλε Αντώνιε, τα λόγια του Τρισμέγιστου Ερμού, με βρίσκουν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ...
Μαζί με τον Τρισμέγιστο και τους υπόλοιπους υθίνοντες του μεγαλύτερου διαδυκτιακού τόπου αναζήτησης στην Ελλάδα, μας έχουν πετροβολίσει πάμπολλες φορές...

Το αποτέλεσμα το βλέπεις μπροστά σου...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ...

Το ΓΙΑΤΙ γίνεται αυτό, γιατί καταφέροντε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, αυτό το αφήνω στην κρίση του ΚΑΘΕΝΟΣ απο εμάς ΟΛΟΥΣ...

Δεν έχω να προσθέσω ΤΙΠΟΤΑ σε όσα σου είπε με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΗΚΡΙΝΙΑ ο Τρισμέγιστος...
Πίστεψέ τα ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ....

Θα σου κάνω όμως μια μικρή διόρθωση αν μου το επιτρέπεις ΚΑΙ ε΄συ φυσικά...
Μίλησες πυκνά συχνά για ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ και ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ...
Φίλε μου, αυτούς που εννοής, ΣΙΓΟΥΡΑ μόνο ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ δεν είναι...
Ας μην σπηλώνουμε λοιπόν την Ιερή Λέξη και Ουσία ΟΛΩΝ των Μυστηρίων, τον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ....

Γι'αυτούς λοιπόν που δεικτικά ανφέρεσαι, σου παραθέτω κάτι απο τη Μπαγκαβάτ Γκιτά, κεφάλαιο 18ο, στίχος 22ος "Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΡΝΗΣΗ"...

"Κι εκείνη η γνώση,
ΤΥΦΛΗ απέναντι στην ΑΛΗΘΕΙΑ και πολύ περιορισμένη,
εξ'αιτίας της οποίας ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ κανείς σ'ένα μόνο είδος δραστηριότητας
ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΝ,
λέγεται ότι γεννιέται απο το
ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ"

Φυσικά οι λόγοι αυτοί ομοιάζουν κατα πολύ με τους τελευταίους λόγους επάνω στον Σταυρό...

"...'Αφες αυτοίς...
Ου γάρ οίδασι τι ποιούση..."

Θα σου αποθέσω ΕΔΩ, δύο αποφθέγματα ΣΟΦΙΑΣ που άφησα και στο θέμα του Κρισναμούρτι...
Είμαι σίγουρος ότι θα τα ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ αμέσως, χωρίς περιστροφές...
.................................................................
.................................................................

Σκέψου τα λόγια του Παύλου που διακύρηξε ότι:

Ο Θεός είναι
ΑΓΑΠΗ

και θα ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι ακριβώς είπα παραπάνω...

Κλείνω με λόγια απο ένα άλλο φωτισμένο πνέυμα που πέρασε και φώτισε τον γκριζόμαυρο πλανήτης μας, την Ελένη Μπλαβάτσκυ...

Το στεφάνι του μεταρυθμιστή,
είναι ΠΑΝΤΑ στολισμένο με ΑΓΚΑΘΙΑ.
Δεν μπορεί κανείς
ΑΚΙΝΔΥΝΑ
να γκρεμίσει τα παλαιά ερειπωμένα οικοδομήματα"

Αλλά θα καταχραστώ λίγο την υπομονή σου φίλε μου και θα αναφέρω και άλλο ένα απόσπασμα σχετικό με τα αγκάθια, που πλέον για ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (αλλά και για τους υπόλοιπους υθίνοντες του Esoterica.gr) είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ....
Το ΚΑΘΗΚΟΝ μας είναι να πίνουμε
και τη τελευταία σταγόνα απο το γεμάτο ποτήρι της ΖΩΗΣ με ΘΛΙΨΗ,
ΧΩΡΙΣ μεμψιμοιρίες.
Να δρέπουμε στο δρόμο μας τα ΡΟΔΑ,
με σκοπό να προσφέρουμε το άρωμά τους στους ΑΛΛΟΥΣ
και να κρατούμε τα ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ"

Ελπίζω καλέ μου φίλε να κατάλαβες και να επομιστής ΚΑΙ εσύ μερικά απο τα αγκάθια ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί μας σε αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ πραγματικά παρέα...

Πάντα φίλος με ΟΛΟΥΣ,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

LoucasΜέλος
03/05/2003, 02:09:24
ΦΙΛΕ ΑΝΤΟΝΙΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΕ ΔΕΙΧΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΥΠΗ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΤΟ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ.

ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΑΝΤΟΝΙΕ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΠΟΧΟΡΗΣΕΙΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΜΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΩΧΟΡΗΣΕΣ.
ΣΤΑΣΟΥ ΕΔΩ ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΣΑΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ.
ΜΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ 5-10 ΑΤΟΜΩΝ.ΣΚΕΦΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 1600 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ.ΑΛΛΟΙ 1600 ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΕ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΟΥ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

TENPELHSΝέο Μέλος
03/05/2003, 02:11:54
ΦΙΛΕ ΑΝΤΟΝΙΕ 1997
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ .
ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ
ΔΡΟΜΟ???
Η ΦΥΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ !!
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
ΜΟΝΟ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ,ΜΕ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ, ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ .ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ
ΤΟΥ ΟΥΤΕ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΑΛΛΑ …………ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ

ΦΙΛΙΚΑ

ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜ & ΝΑ ΓΡΑΦ

03/05/2003, 07:34:31
Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα πως πρέπει να παραμείνεις και να συμμετέχεις ενεργά αγαπητέ ANTONIOS1997!

Δεν θα ήθελα, για την ώρα, να προσθέσω κάτι παραπάνω για την αιτιολόγηση μίας τέτοιας πεποίθησης από αυτά που με εξαίσιο τρόπο έχει εκθέσει ο thoth(άλλωστε είμαι πολύ λιγότερο ετοιμόλογος από αυτόν... θα διαβάσω πολλές φορές το μήνυμά σου και πιθανώς θα το κάνω αργότερα, εάν έχω κάτι να πω).

Απλά παραθέτω (και φυσικά συμφωνώ) το παρακάτω:

quote:
Αυτό το forum είναι όσο είναι δυνατόν ένα ανοιχτό forum για όλες τις απόψεις. Λέω όσο είναι δυνατόν γιατί υπάρχουν φαινομενικά αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ πολλών ιδεολογικών ρευμάτων σήμερα στην Ελλάδα, και για αυτό δυστυχώς φταίμε όλοι μας.

Πιστεύω ότι εσύ θα διάβασες ήδη καλά τα μηνύματα και των υπολοίπων Μελών...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------

03/05/2003, 08:52:29
Φίλε Αντώνιε, δεν θα σου γράψω πολλά μιας και πιστεύω ότι το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν..

"Οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σ' αυτά που γίνονται στον
κόσμο".

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

Μην γίνεις συνεργός.... Η περιφρόνηση ΕΙΝΑΙ ισχυρό όπλο όταν είσαι παρόν ...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

drumx13Μέλος
03/05/2003, 09:31:46
Αντωνιε σε ξερω και με ξερεις ελαχιστα διοτι μεχρι τωρα ελαχιστες φορες συνατηθηκαμε σε καποια τοπικ αλλα αυτο που εγραψε ο thoth
quote:
Θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να δεις το μισογεμάτο ποτήρι αντί το μισοάδειο. Η ήρεμη και ειρηνική σου στάση μπορεί να γίνει παράδειγμα για όλους.

με εκφραζει απολυτα ειναι οτι εχω παρει απο σενα με την αδεια σου
για να το κανεις αυτο θελει πολυ δουλεια φιλε...
Μερικα ατομα αν τ αγνοεις οπως λεει και ο φρουτος ειναι σαν να τα σκωτωνεις σταματουν να τρεφονται με ηλιο και ενεργεια απο το κεντρο του συμπαντος τους εσενα και χανονται στο σκοταδι ειναι σαν τα παρασιτα ενα πραγμα και δυστυτως εδω στο esoterica σερνονται σαν την γριπη απο τοπικ σε τοπικ
keep going
τα λεμε ελπιζω

love for what is comming and forgivness for the past...

03/05/2003, 14:46:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑTA AYTA.

ΑΛΛΑ ΤΟΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ.

ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ESOTERICA.gr ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΝΚΣ ,ΤΑ ΑΡΘΡΑ,ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΥΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΞΕΝΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΘΟΝΟΥ.... ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 10 ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ESOTERICA.gr ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ.....
ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ...

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ.....

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΙΛΕ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

03/05/2003, 15:36:29
Καλησπέρα Αντώνιε.

Μην εγκαταλείπεις τη μάχη.
Θυμάμαι πριν από κάτι μήνες,
ένα μήνυμα που σου είχα στείλει...
Το έκανα ξανά αλλού, και δεν απογοητεύτηκα.

Εδώ είναι μια αρένα,
αν δεν καταφέρουμε να νιώσουμε εδώ μέσα ότι ΟΛΟΙ είμαστε αδέλφια,
τότε τι τον θέλουμε τον εσωτερισμό στον έξω κόσμο;
Πως θα αντέξουμε;

αυτή...που τα κατάφερε!

V.I.T.R.I.O.L.Μέλος
03/05/2003, 16:59:25
Καλέ μου συνοδοιπόρε,καλησπέρα.
Όταν ο Ναός του Θεού βεβηλώθηκε, ο θείος Ιησούς τον προστάτεψε.Η "οργή" του έμεινε στην ιστορία-φωτεινό παράδειγμα!Δεν έμεινε απαθής όμως!Η απάθεια είναι συνενοχή.
Ο ΑΛΗΘΙΝΌΣ μύστης( επέτρεψε μου τον όρο), απεικονίζεται στην κάρτα του αλχημιστού Τρισμοζέν "ο Μαυριτανός".Εκεί έχει φιλοτεχνηθεί ο Άνθρωπος που στο ενα χέρι κρατάει ξίφος(πολεμάει-ισοπεδώνει τις προκαταλήψεις,την αμάθεια,την κακεντρέχεια κλπ)και με το άλλο χέρι κρατάει το μύστρο, μέσω του οποίου κτίζει ενα κόσμο καλύτερο (έχει προτάσεις που πραγματοποιούνται).
Αντιλαμβάνομαι οτι περνάς μια ψυχική δοκιμασία.Πάρε δύναμη και κοίταξε μακριά, πέρα απο τα μικροπράγματα που συγκλονίζουν την ανθρωπότητα.Ξέρεις γιατί η κουκουβάγια είναι το σύμβολο της Σοφίας?Γιατί η κουκουβάγια είναι το ον που έχει την ικανότητα να βλέπει εκει που τα άλλα πλάσματα δεν μπορούν:στο σκοτάδι.Και ο Σοφός Άνθρωπος (οχι ο φιλόσοφος) είναι αυτός ακριβώς που βλέπει πιο μακριά απο τους άλλους!Προσπέρνα τις μικρότητες, κάποιων, πολλών θα έλεγα ψυχών.Σκέψου πόσο δρόμο έχουν ακόμα μπροστά τους ώστε να βελτιωθούν και τότε ξέρεις τι θα νοιώσεις γιαυτούς?Οίκτο!Λυπήσου λοιπόν τους ανθρώπους που αγνοούν το θείο δώρο που τους έφεραν όλα τα φωτισμένα Πνευματικά Όντα:Προμηθέας,Βούδδας, Πυθαγόρας,Σωκράτης, Πλάτων,Ιησούς και Άγιος Γερμανός και τόσοι άλλοι και σκέψου οτι υπάρχουν ψυχές που πράγματι υποφέρουν και θέλουν βοήθεια!
Με Τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)

03/05/2003, 21:06:27
ANTΩΝΙΕ ΧΑΙΡΕ!
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ Η ΠΟΛΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ;;;;;;
ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!!!!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!
ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΣΑ -ΓΜΜΝ- ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ
ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΚΕ + ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ...
ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΜΕ -ΠΑΛΙ- ΑΝ ΘΕΣ
...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
+ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ...
(ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΕΔΩ!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΙΚEΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΑ "ΚΟΙΝΑ"!!!!
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ...-ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!-
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ /ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!)
... ΞΕΡΕΙΣ..Μ' ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙΣ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ
(ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑΖΩ/ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ)
...ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ,ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ..."ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ"...
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ "ΜΥΞΟΚΛΑΙΣ"+ ΠΑΡΕ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΑ....
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥ ΑΚΟΜΗ +ΟΤΑΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ
ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ....
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ.
ΣΥΝΕΛΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΑΦΤIΣΩ......

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν'ΑΝΑΡΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...
ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ "ΕΓΩ" ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ....
ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ....ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΑΥΤΟ..ΤΟΥ...ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!
ΛΑΜΠΕΙ!!!
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ
"ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ"
ΚΑΘΑΡΟΣ!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ, ΦΙΛΕ;;;;;

"ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΗΛΛΟΥΣ."

ΑΝΤΕ...ΓΙΑΤΙ Θ'ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΑΘΥΡΟΣΤΟΜΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΛΟΥΚΑ!(+ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...)

ΕΛΑ ΣΤΟΝ Ω!ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ....ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΙΑΝ ΑΝΑΣΑ...

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ!
ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ +ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ...
ΚΑΛΟΥΣ/ΚΑΚΟΥΣ=ΟΛΟΥΣ
(ΕΝ ΤΩ... ΠΑΝ)

aummmmmmm

Edited by - ΑΤΜΑ on 04/05/2003 03:04:55

GlorfindelΜέλος
05/05/2003, 00:12:55
ΑΝΤΩΝΙΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΗ...ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ...
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ;
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ..ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΛΟΓΩ ΠΟΡΤΙΕΡΗΔΩΝ...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΩ ΜΕ ΤΑ 80 ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΜΝΜ ΜΟΥ..
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ...ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ..ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ,ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΤΙΕΡΗΔΕΣ!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ..
ΣΤΗΡΙΞΤΕ..ΜΗΝ..ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ...

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

EoNΜέλος
05/05/2003, 10:21:58
Η Ατμα ξεσάλωσε !!!!

Αντώνιε ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την γνώμη του στους διαλόγους...και αυτοί που διαβάζουν βγάζουν τα συμπερασματα τους.
Είναι λίγο εγωιστικό όπως το βλέπεις ...αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί σου ή προσπαθείς να το λύσεις ή τον αγνοείς...΄
Με το να ανοίγεις ολοκληρο θέμα για αυτόν απλά του δίνεις αξία...
Εμπιστεύσου το ΦΩΣ φίλε και εκφράσου όπως εσύ νομίζεις ...ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ....

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "

05/05/2003, 12:27:46
Αντωνιε καλη σου μερα
δεν συμμετεχω ευκολα σε συζητησεις-ποσο μαλλον σε αντιπαραθεσεις.Παρ'ολ'αυτα εισαι απο τους ανθρωπους οι οποιοι μου εχουν κανει εντυπωση για την ευγενεια των λογων τους,κατι που δεν εχει να κανει με τις λεξεις που ενιοτε χρησιμοπουμε.
Αναγνωριζω οτι εισαι σε δυσαρμονια αυτην την στιγμη,κατι απολυτα φυσικο για ολους εμας.Στο σταυροδρομι που βρισκεσαι,και δεν εχει να κανει με την συμμετοχη σου στα φορουμς αυτου του τοπου, ας διαλεξεις το μονοπατι που απο καιρο ειναι ο δρομος σου:η Αγαπη.
"Η αγαπη μακροθυμει,χρηστευεται,η αγαπη ου ζηλοι,η αγαπη ου περπευεται,ου φυσιουται,ουκα ασχημονει,ου ζητει τα εαυτης,ου παροξυνεται,ου λογιζεται το κακον,ου χαιρει επι τη αδικια,συγχαιρει δε τη αληθεια.παντα στεγει,παντα πιστευει,παντα ελπιζει,παντα υπομενει"
Οτι κι αν κανεις(μιας και ο δρομος καποιου δεν αρχιζει ουτε τελειωνει σ'αυτον τον φιλοξενο δικτυακο τοπο) ευχομαι να εισαι παντα μεσα στο φως,την αρμονια,την δυναμη,την αγαπη.