ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τεστ: Κ.Δ., θεόπνευστη ή ασυναρτησίες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gianipseftis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
13/04/2011, 13:41:29
quote:
ολα τα ανωτερω που θετεις θελουν διερευνηση και σωστη ερμηνεια
ΕΙΝΑΙ διερευνημένα stiv και είναι γραμμένα στα ελληνικά, οπότε δεν χρειάζεται ερμηνεία.
Οι "ερμηνίες" χρησιμεύουν για μετατραπεί το μαύρο, άσπρο.
Για απατεωνιές δηλαδή. Διαφωνείς;

13/04/2011, 13:45:07
quote:
Όλα έχουν βοηθήσει γενιές και γενιές παιδιών να καταλάβουν τις έννοιες καλού-κακού, έστω υποτυπωδώς.
Ανοησίες Levana.
Δώσε μου τους ορισμούς του καλού και του κακού και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Δεν υπάρχει καλό και κακό, αλλά βλακεία και γνώση.

13/04/2011, 14:11:33
Levana

quote:
...με βρίσκεις κάθετα αντίθετη για τα παραμύθια . Όλα έχουν βοηθήσει γενιές και γενιές παιδιών να καταλάβουν τις έννοιες καλού-κακού, έστω υποτυπωδώς.

Α, δεν αναφερόμουν σε παιδιά αλλά σε ενηλίκους. Αν (και) εσύ θεωρείς πως η ΚΔ είναι παραμύθι για παιδιά (για πολύ μικρά όμως...), εγώ συμφωνώ απόλυτα.

quote:
...αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς. Από απλό ακαδημαικό ενδιαφέρον και χάριν συγκρίσεως και μόνο... Όχι;

Οχι μόνο να τη διαβάσει, Levana, αλλά να τη διαβάσει προσεκτικά. Είναι ο απλούστερος τρόπος για να την απορρίψει.

macedon

13/04/2011, 19:22:53
Δεν θα το ταίσω Αιθεροβάμων.
Μέχρι το βράδυ θα έχει πάει για μπανάρισμα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

13/04/2011, 20:55:54
quote:
Levana
Νομίζω όμως ότι το κύριο μηνύμα είναι εμφανές: Αγαπάτε αλλήλους!

Μερικά από τα «Δελφικά παραγγέλματα» φίλη Levana , που γράφτηκαν αιώνες πριν τον χριστιανισμό , αναλλοίωτα στους αιώνες .

Κακίας απέχου (Να απέχεις από την κακία)
Φθόνει μηδενί (Να μη φθονείς κανένα)
Βίας μη έχου (Να μην έχεις βία)
Ομόνοιαν δίωκε (Να επιδιώκεις την ομόνοια)
Έχθρας διάλυε (Να διαλύεις τις έχθρες)
Κακίαν μίσει. (Να μισείς την κακία)

Τα Δελφικά αυτά παραγγέλματα , 147 συνολικά ήταν οι υποθήκες που παρέδωσαν οι Επτά Σοφοί στις επερχόμενες γενιές , «Ωφελήματα ανθρώποις ες βίον» . Τα παραγγέλματα αυτά ήταν λιτά αποφθέγματα 2 έως 5 λέξεων αλλά μεστά σοφίας, και τα περισσότερα ανήκαν στους 7 σοφούς της αρχαιότητας (Θαλής ο Μιλήσιος, Πιττακός ο Μυτιληναίος, Βίας ο Πρηνεύς, Σόλων ο Αθηναίος, Κλεόβουλος ο Ρόδιος, Περίανδρος ο Κορίνθιος, Χίλων ο Λακεδαιμόνιος) . ‘Ηταν χαραγμένα στον πρόσθιο τοίχο του Πρόναου ή επί των παραστάδων της πύλης του μεγάλου ναού ή επί του υπέρθυρου ή επί των πολλών στηλών, που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά στις πλευρές του ναού του Απόλλωνος στους Δελφούς .

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να είμαστε σωστοί άνθρωποι δεν χρειαζόμαστε θρησκεία , αλλά σωστή παιδεία .

*

13/04/2011, 20:58:48
quote:
Levana
Αλλά και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε να ενσωματώσει διδασκαλίες και παλιότερες φιλοσοφίες και να τις παρουσιάσει ως νέες, δείχνει ότι αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς. Από απλό ακαδημαικό ενδιαφέρον και χάριν συγκρίσεως και μόνο... Όχι;

Το μόνο που αξίζει φίλη Levana η ανάγνωση της Αγίας Γραφής , είναι για να διαπιστώση ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος το τι μέσα μεταχειρίζονται οι επαγγελματίες χριστιανοί για να κρατούν το ποίμνιό τους στο σκοτάδι και να εκμεταλλεύονται την αμάθειά του . Γι αυτό άλλωστε φρόντισαν ώστε οι γνώσεις που παρέχονται στα νέα παιδιά να είναι τέτοιες , ώστε να μη τους επιτρέπουν να κατανοούν τα ιερά κείμενα στο πρωτότυπο . Έτσι οι επαγγελματίες χριστιανοί θεολόγοι μπορούν ανενόχλητοι να διαστρεβλώνουν κατά το δοκούν το νόημά τους στη νεοελληνική απόδοση , όπως πολύ σωστά γράφει και ο Αίολος .
Και για να γίνω πιο σαφής , παραθέτω πιο κάτω το κήρυγμα μίσους του Ιησού από το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο , καθώς και την (ερμηνευτική) απόδοση του Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα

Κείμενο
34 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. 35 ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς·36 καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. 37 Ὁ φιλῶν πατέρα ἢ μητέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· καὶ ὁ φιλῶν υἱὸν ἢ θυγατέρα ὑπὲρ ἐμὲ οὐκ ἔστι μου ἄξιος· ( Ματθ. Ι’, 34-37)

Απόδοση
34 Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω μία ψευδή ειρήνην εις την γην (όπως την φαντάζονται οι Ισραηλίται , οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσίαν ως επίγειον βασιλέαν) . Δεν ήλθα να φέρω τέτοιαν ειρήνην , αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν . 35 Διότι ήλθα να χωρίσω τον ασεβή υιόν εναντίον του πιστού πατρός του και την ασεβή θυγατέρα εναντίον της μητρός της και την νύμφην ενάντιον της πενθεράς της . 36 Και θα γίνουν εχθροί του πιστού ανθρώπου οι οικιακοί του , που δεν θα δεχθούν το Ευαγγέλιον της σωτηρίας . 37 Εκείνος που αγαπά τον πατέρα η την μητέρα του παραπάνω από εμέ, δεν είναι άξιος να λέγεται οπαδός μου . Και εκείνος που αγαπά τον υιόν του η την κόρην του παραπάνω από εμέ , δεν είναι άξιος να λέγεται οπαδός μου .

Η απάτη και η διαστρέβλωση του νοήματος σε όλο τους το μεγαλείο !

*

13/04/2011, 21:02:43
Φίλε Κώστα macedon , σήμερα παράγγειλα από το www.psarasbooks.gr το βιβλίο σου . Την Παρασκευή το πρωί με την ευκαιρία που θα κατεβώ για ψώνια , θα το παραλάβω από Θήβα .

*

13/04/2011, 21:57:11
Sesostris...

"Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να είμαστε σωστοί άνθρωποι δεν χρειαζόμαστε θρησκεία , αλλά σωστή παιδεία ".

Oυδέν αληθέστερον φίλε Σωτήρη και θα συμπλήρωνα καλή συναισθηματική νοημοσύνη , προκειμένου ο άνθρωπος να έχει καλή επιδραστικότητα και αυτογνωσία , με αποτέλεσμα να κυριαρχεί του "κτήνους" που ενδημεί εντός του και τον αλώνει απ'άκρου σ'άκρη οδηγώντας τον σε επιλογές καταστροφικές πρωτίστως για τον ίδιο!
Και αυτά πέραν κάθε αμφιβολλίας δεν αποτελούν υπόθεση καμμιάς θρησκείας αλλα σωστής παιδείας αλλα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..."Προσωπική υπόθεση" που κρατάει δια βίου!!!

Είναι άλλο πράμα να λές "ου εκείνο ή το άλλο" και εντελώς διαφορετικό να αντιλαμβάνεσαι τους λόγους αλλα και τις αιτίες ΑΛΛΑ και την στιγμή που υποστασιοποιούνται και θεμελιώνονται τα διάφορα συναισθήματα που θετουν τον άνθρωπο υπο την αιγίδα του.....

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
diegoΜέλος
13/04/2011, 22:52:18
quote:
Ετσι μπραβο παιδες,αγοραστε το βιβλιο που εντελως τυχαια διαφημισε και ο φιλος μου ο Σωτηρακης πριν ξανασκασω μυτη εδω μεσα!
Ειναι ακριβη εκδοση μας εκοψαν και τους μισθους και εχω μεινει ρεστος!

Ωραία φαρσοκωμώδια κύριοι συντονιστές!
Να το κανουμε e-shop μήπως?
Μάλλον είδη είναι..
θέλω και εγώ να πουλήσω κάτι πραγματάκια τελευταία έχω -στεγνώσει-

Δωρεάν διαφήμιση βιβλίων λόγω βιοποριστικών αναγκών απο άτομα γνωστών νεοπαγανιστικών αντιλήψεων στην πιο διάσημη ηλεκτρονική γωνιά τους και μάλιστα μέσα σε επευφημίες!
Μήπως υπάρχει κάποια ειδική έκπτωση στους πελάτες του esoterica κιόλας?

Εάν αυτό το θεωρείται σοβαρό forum είστε το λιγότερο αστείοι κύριοι