- στοχασμοι γυρω απο την λατρεια του θειου(θεου) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Έλα τώρα σαχλαμάρες. Και ποιος δεν έχει σκοτούρες.»
Εγώ προσωπικά φίλτατε, «μεταφυσικές» ΔΕΝ ΕΧΩ. Εσύ?
WWalker:
«Όχι επειδή δηλαδή εσένα σου ρίχνω χυλόπιτα κάθε φορά που ζητάς παράλογα πράγματα, να το γενικεύσεις.»
Δεν ρίχνεις «χυλόπιτα» φίλτατε, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
WWalker:
«Έννοια σου, και ο απλός άνθρωπος που μας παρακολουθεί είναι σε θέση να κρίνει ποιος βασίζεται σε επιχειρήματα..»
Να΄σαι απολύτως σίγουρος ότι έτσι είναι!!
WWalker:
«αυτά που θεωρείς ως θέσφατα στην επιστήμη, δεν είναι θέσφατα. Είναι όλα υπο διαρκή εξέταση και ενημέρωση.»
Όχι όμως ο φαντασιακός «θεός» σου! Θέσφατα δεν υπάρχουνε, και ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, όπως ο Θεός που μιλάς, αποτελεί ΘΕΩΡΙΑ. Όπως Θεωρία αποτελεί και ότι…..ζούνε ανάμεσα μας εξωγήινα πλασματάκια που μεταμορφώνονται!!!!
Αντιλαμβάνεσαι για τι ΠΑΡΑΜΥΘΙ μιλάμε??
WWalker:
«το ότι δεν γνωρίζουμε πως προέκυψε η γη είναι δεδομένο αγαπητέ, και υπό πιθανολογική εξέταση.»
Γιατί δεν πας να τα πεις αυτά ρε μεγάλε σε κανένα επιστημονικό συνέδριο? Όταν λοιπόν το κάνεις και μας αποδείξεις τις γνώσεις σου, ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ.
WWalker:
«Εγώ αγαπητέ μηχανικός είμαι: το υπόβαθρο το έχω για τα πάντα, και μπορώ να ασχοληθώ και να καταπιαστώ με ότι βρεθεί στον δρόμο μου.»
Και επειδή είσαι…..μηχανικός (!) θαρρείς ότι είσαι σε θέση να «αμφισβητήσεις» επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην μελέτη της γεωλογίας??
Μήπως πρέπει να…..συμμαζευτείς λιγάκι κύριε μηχανικέ??![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Ολόκληρο Βρετανικό Μουσείο απουσιάζει, έτσι;»
Σοβαρέψου. Έχεις εργασίες και μελέτες επιστημόνων?
WWalker:
«Αφού λοιπόν δεν θεωρείς το επιχείρημα του νικελίου σοβαρό, τότε αγαπητέ θα μπορείς εύκολα να το καταρρίψεις. Κατέρριψέ το λοιπόν!»
Δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ, αλλά ακριβώς αυτό που λες: ένα επιχείρημα. Μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Όταν γίνει ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ, όταν την υιοθετήσουνε ανάλογες έδρες και συγγράμματα, ΤΟΤΕ έλα να τα πούμε.
Έως τότε, ισχύουνε αυτά που σου λέω και λέει ολάκερη η επιστημονική κοινότητα.
WWalker:
«Πρόσεχε μην καταντήσεις χάχας!»
Δεν έχεις και άδικο: με τέτοια «μαργαριτάρια» που πετάς αδερφάκι μου!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
WWalker:
«Μπα μπα... πάει τώρα ο Θεός του Σπινόζα έτσι; Αέρας! Σκόνη!»
Άλλο το φιλοσοφικό κατηγόρημα, και άλλο Η ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ. Κάνε μου τη χάρη!
WWalker:
«Όχι δηλαδή επειδή τυγχάνεις... γερμανοανατραφής να θεωρείς πως μπορείς να παραθέτεις ότι κείμενο είναι γραμμένο στα γερμανικά και να διαστρεβλώνεις το νόημά του αγαπητέ!»
Βλέπω είσαι ΚΑΙ ανεπίδεκτος μαθήσεως!!
Θέλεις μήπως, λέω μήπως, να το δούμε το κείμενο ένα προς ένα σημείο?
WWalker:
«Ήδη σου υπέδειξα βιβλίο από ακαδημαικό διεθνούς κύρους το οποίο αναλύει όλη την διαδικασία καθώς και τα ελατώματά της όσον αφορά το πως υπολογίστηκε η ηλικία της γης στα 4,5 δις χρόνια.»
Καλά μας δουλεύεις? Μου «υπέδειξες» λέει ένα βιβλίο. Ε και????
Και επειδή το γράφει ΕΝΑΣ, ένας μονάχα τύπος, ενώ ταυτόχρονα ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙ δεν σου λέει τίποτα???
Πιάστηκες δηλαδή από ένα βιβλίο (!), όταν ΟΛΑ τα πανεπιστήμια του κόσμου στις αντίστοιχες έδρες αποδέχονται αυτό που σου γράφω?? Πιάστηκες από έναν τύπο, που μπορεί και να μην ξέρει τι του γίνεται, και δεν πιάστηκες από το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ???
Δεν μου λες, λίγο παραπέρα από αυτά ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ να δεις και να ακούσεις κοιτάς ποτέ σου ή καταφεύγεις τελικά στο ότι είσαι…….μηχανικός??![]()
![]()
![]()
quote:
WWalker:
«Έλα τώρα σαχλαμάρες. Και ποιος δεν έχει σκοτούρες.»Εγώ προσωπικά φίλτατε, «μεταφυσικές» ΔΕΝ ΕΧΩ. Εσύ?
Μεταφυσικές... σκοτούρες! Καλό κι αυτό!
quote:
Δεν ρίχνεις «χυλόπιτα» φίλτατε, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
Όχι αγαπητέ! Απλώς αντιμετώπισε το γεγονός ότι τρως χυλόπιτα!
quote:
WWalker:
«Έννοια σου, και ο απλός άνθρωπος που μας παρακολουθεί είναι σε θέση να κρίνει ποιος βασίζεται σε επιχειρήματα..»Να΄σαι απολύτως σίγουρος ότι έτσι είναι!!
Ευτυχώς που αντιλαμβάνεσαι δηλαδή ότι εκτίθεσαι.
quote:
Όχι όμως ο φαντασιακός «θεός» σου! Θέσφατα δεν υπάρχουνε, και ότι δεν έχει αποδειχθεί ποτέ, όπως ο Θεός που μιλάς, αποτελεί ΘΕΩΡΙΑ. Όπως Θεωρία αποτελεί και ότι…..ζούνε ανάμεσα μας εξωγήινα πλασματάκια που μεταμορφώνονται!!!!
Δεν μπορώ να σε καταλάβω αγαπητέ. Λες πως ο Θεός είναι... θεωρία; Τι κουφό είναι πάλι αυτό; Από ΠΟΥ και ως ΠΟΥ είναι ο Θεός μια επιστημονική θεωρία; Από ΠΟΥ προκύπτει επιτέλους το ΑΣΦΑΛΕΣ συμπέρασμα πως ο Θεός είναι μια... θεωρία;
quote:
WWalker:
«το ότι δεν γνωρίζουμε πως προέκυψε η γη είναι δεδομένο αγαπητέ, και υπό πιθανολογική εξέταση.»Γιατί δεν πας να τα πεις αυτά ρε μεγάλε σε κανένα επιστημονικό συνέδριο? Όταν λοιπόν το κάνεις και μας αποδείξεις τις γνώσεις σου, ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ.
Διότι τα έχουν πει ήδη αγαπητέ.
Η λογική σου πάντως του "ότι είναι να κουβεντιαστεί θα γίνει μόνο σε συνέδριο" είναι απορριπτέα.
quote:
Και επειδή είσαι…..μηχανικός (!) θαρρείς ότι είσαι σε θέση να «αμφισβητήσεις» επιστήμονες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην μελέτη της γεωλογίας??
Θεωρώ ότι είμαι σε θέση να τους επισημάνω τα προβλήματα που οι ίδιοι έχουν προσεγγίσει με αποτυχία στο παρελθόν, αγαπητέ. Και αυτό ΟΦΕΙΛΩ να κάνω, αλλά και να περιμένω το ίδιο και από αυτούς.
quote:
Μήπως πρέπει να…..συμμαζευτείς λιγάκι κύριε μηχανικέ??
Έλα τώρα, κόψε κάτι.
quote:
WWalker:
«Ολόκληρο Βρετανικό Μουσείο απουσιάζει, έτσι;»Σοβαρέψου. Έχεις εργασίες και μελέτες επιστημόνων?
Άφθονες, καθώς και αναφορές επιστημονικών περιοδικών όπως το National Geographic και το Nature.
quote:
Δεν είναι ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ, αλλά ακριβώς αυτό που λες: ένα επιχείρημα. Μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. Όταν γίνει ΘΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ, όταν την υιοθετήσουνε ανάλογες έδρες και συγγράμματα, ΤΟΤΕ έλα να τα πούμε.Έως τότε, ισχύουνε αυτά που σου λέω και λέει ολάκερη η επιστημονική κοινότητα.
Αυτό δεν ισχύει αγαπητέ για τον εξής απλό λόγο: αν δεν αμφισβητηθούν με βάση τα δεδομένα που αντιτίθονται σε αυτό, τότε ΠΟΤΕ δεν θα βελτιωθεί η θεωρία.
Επίσης, είναι πολλοί οι επιστήμονες που σκαλώνουν μπροστά σε αυτό αγαπητέ και αρχίζουν να επεξεργάζονται καινούρια δεδομένα.
quote:
WWalker:
«Πρόσεχε μην καταντήσεις χάχας!»Δεν έχεις και άδικο: με τέτοια «μαργαριτάρια» που πετάς αδερφάκι μου!!!!!
Άμα ήταν να καταντήσεις χάχας από... μαργαριτάρια, θα ήσουν από... κούνια χάχας αγαπητέ, καθ'ότι έχεις και ένα Α ιστορικό γνωστό σε όλους στα μαργαριτάρια.
quote:
WWalker:
«Μπα μπα... πάει τώρα ο Θεός του Σπινόζα έτσι; Αέρας! Σκόνη!»Άλλο το φιλοσοφικό κατηγόρημα, και άλλο Η ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙΣ. Κάνε μου τη χάρη!
Καλά θα κάνεις να εμμένεις στις απόψεις σου αγαπητέ, και όχι να τις απορρίπτεις μπροστά στο πρώτο σκάλωμα!
quote:
WWalker:
«Όχι δηλαδή επειδή τυγχάνεις... γερμανοανατραφής να θεωρείς πως μπορείς να παραθέτεις ότι κείμενο είναι γραμμένο στα γερμανικά και να διαστρεβλώνεις το νόημά του αγαπητέ!»Βλέπω είσαι ΚΑΙ ανεπίδεκτος μαθήσεως!!
Θέλεις μήπως, λέω μήπως, να το δούμε το κείμενο ένα προς ένα σημείο?
Ξέρεις, έχουμε και δουλειές αγαπητέ.
quote:
Και επειδή το γράφει ΕΝΑΣ, ένας μονάχα τύπος, ενώ ταυτόχρονα ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΕΙ δεν σου λέει τίποτα???Πιάστηκες δηλαδή από ένα βιβλίο (!), όταν ΟΛΑ τα πανεπιστήμια του κόσμου στις αντίστοιχες έδρες αποδέχονται αυτό που σου γράφω?? Πιάστηκες από έναν τύπο, που μπορεί και να μην ξέρει τι του γίνεται, και δεν πιάστηκες από το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ???
Μην λες χαζά πράγματα αγαπητέ: όλοι οι επιστημονικοί κύκλοι γνωρίζουν τα σφάλματα στον συγκεκριμένο υπολογισμό ραδιοχρονολόγης πετρωμάτων, το πόσο έξω μπορεί να πέσει η ραδιοχρονολόγηση. Δεν χρειάζεται πια να παρουσιάζεις τα πράγματα διαφορετικά απ'ότι είναι.
Αυτό το οποίο παρουσιάζεται σε εσένα και στον κάθε άνθρωπο που δεν ασχολείται επαγγελματικά με τις επιστήμες αγαπητέ, δεν είναι θέσφατο, σου το έχω ξαναπεί: είναι απλώς κάτι το πολύ πιθανό. Οι επιστημονικοί κύκλοι υιοθετούν την συγκεκριμένη αντίληψη σε μια προσπάθεια να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις. Αυτό δεν σημαίνει αγαπητέ πως δεν γνωρίζουν ότι αυτές είναι προβληματικές σε ορισμένα σημεία, ούτε το ότι εθελοτυφλούν μπροστά σε αυτές.
Μην μπερδεύεσαι λοιπόν, επειδή έτσι διάβασες στο SCIENCE, όλα είναι ρευστά και υπό συζήτηση, εφόσον υπάρχουν δεδομένα τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε αυτά.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
quote:ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ???
ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΣΠΟΝΔΗ Σ ΑΥΤΟ??
ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΙ?? ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΘΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ??
ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΝΑΟΙ??
ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ??
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΑΠΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ??
ΠΟΙΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΕΧΕΙ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ Η ΛΑΤΡΕΙΑ,ΣΠΟΝΔΗ,ΜΥΣΤΥΡΙΑΚΗ ΜΥΗΣΗ??ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ Μ ΑΥΤΟ??
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ??
Φίλε Σάκη, πολύ ενδιαφέροντα για όλους μας τα ερωτήματά σου και δημιουργικά σκέψης.
Το σημαντικό είναι οι θεοί επιστεύοντο σαν φύση άρα και ύλη για τους ευλαβούντας ή πρόσωπα?
Δηλαδή όταν ο Σωκράτης ανέφερε 5-6 φορές σε κάθε έργο του "προς τιμήν της Αθηνάς" αναφερόταν σε εγκεφαλικά κύταρα σκέψης ή σε πρόσωπο?
Οταν λάτρευαν τον ήλιο λάτρευαν τον πλανήτη ή σαν κάποιο πρόσωπο?
Δηλαδή σφάζω κριό προς τιμή των εγκεφαλικών μου κυττάρων?
Σφάζω 1000 ζώα (χιλιόκβη) προς τιμήν του ηλίου?
Γιατί? Επειδή έκανε το καθήκον του και έκανε τα κατά φύση? Τι άλλο να έκανε? τα υπερ φύσιν?
quote:στους με χριστιανικη η και αλλη θρησκευτικη αποψη ερωτω
¨
ΠΟΙΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΟΤΑΝ
¨ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ
ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΨΑΛΜΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΝΕΜΑΤΟΣ ,ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ??
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΕΟΣ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ??
ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ Η ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο
ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ,ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ??
ΣΕ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΑΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΝΑΟ??
ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ??
ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΕΑΡΕΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ,ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ??
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
(ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ)???
ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ!
Εδώ δε μιλάμε για φύση αλλά για πρόσωπο.
Οταν υπάρχει πρόσωπο, τότε υπάρχουν σχέσεις.
Στις σχέσεις υπερισχύει το δώσιμο και όχι το πάρσιμο.
Δηλαδή αν πάρω είμαι καλά αλλά αν δώσω είμαι καλύτερα.
Ολοι περιμένουμε να πάρουμε από το θεό και όχι να δώσουμε.
Αντίθετα ο θεός θέλει να δώσουμε περισσότερο στο συνάνθρωπό μας παρά σε αυτόν.
Εμείς ανίκανοι να δώσουμε στο συνάνθρωπό μας σέρνουμε τα βήματα στην εκκλησία να επικοινωνήσουμε και να ευχαριστήσουμε αυτόν, ελπίζοντας να μας βοηθήσει να δώσουμε στο συνάνθρωπό μας.
Γιατί διαφορετικά,
Γιατί κάποια μέρα θα μας πεί.
Είχα πρόβλημα και απαξιωθήκατε να με κοιτάξετε.
Ποτε κύριε?
Οταν ήμουν ο διπλανός που εκλιπαρούσε.
Γιατί κύριε?
Γιατί συγκράτησες τις ορμές σου και τις έμεσες εκ του στόματός σου.
Αφού σου το είπα!! μην παραθέτεις ιστοσελίδες αν δεν έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις, έστω περιληπτικά τι λένε!!
ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ!
Θα ήθελα να απευθύνω μια έκκληση προς εσένα, αλλά και προς τους ομοϊδεάτες σου, να μην δέχεστε τις διάφορες ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ως ντε φάκτο!!!
Είναι πολύ πιθανό ότι, στην επόμενη στροφή του χρόνου, θα ξεπεραστούν και θα αντικατασταθούν από άλλες!!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ τα οσα γράφει ο WWalker για τη χρονολόγηση της Γης μας. ΤΙΠΟΤΑ ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ δεν μας δίνει 100% σιγουριά για την ακρίβεια της χρονολόγησής της.
Ο WWalker ανέλυσε, κατά τη γνώμη μου, πολύ σωστά το παρακάτω:
"Η απόδοση της ηλικίας των 4,5 δις χρόνων είναι μια προσέγγιση αγαπητέ, βασισμένη σε ηλικίες πετρώματων και άλλα τέτοια τα οποία πάσχουν από το γνωστό πρόβλημα: το σφάλμα."
Για να μην μακρυγορώ λοιπόν, μιας που μας υπέδειξες και την ιστοσελίδα:
http://www.physics4u.gr
θα σου πρότεινα να διαβάσεις το παρακάτω ενδιαφέρον άρθρο, ελπίζοντας πως ίσως σε βοηθήσει να κατανοήσεις κάποια πράγματα που πιθανώς σου διαφεύγουν, αγαπητέ Σβάμπε:
http://www.physics4u.gr/articles/2003/creationvital.html
****Καιρό τώρα ψάχνω να βρω και την πολύ ωραία ανάλυση δύο ελλήνων φυσικών (πανεπιστημιακού επιπέδου), όπου χρησιμοποιώντας τους μαθηματικούς τύπους, αποδεικνύουν ότι η θεωρία για τη δημιουργία της ζωής στη Γη ΧΩΛΑΙΝΕΙ. Το άρθρο αυτό το είχα παραθέσει σε παλαιότερη συζήτηση με το μέλος Μακεδόνα, όπου, ενώ ήταν υπέρμαχος των μαθηματικών για την εξήγηση των φυσικών φαινομένων, παραδέχθηκε, επί λέξη, ότι οι εμπειρίες της ζωής, πολλές φορές, διαψεύδουν τους μαθηματικούς τύπους!!!!
Φιλικά όπως πάντα
Εάν απλώς κατ’ αντιστοιχία θέλεις να υποδείξεις πως και οι επιστημονικές θεωρίες καταρρίπτονται αυτό είναι αποδεκτό, δεν νομίζω ότι κανείς αμφιβάλει για αυτό. Η επιστημονική γνώση εξάλλου είναι μια προοδευτική διαδικασία διαμόρφωσης και αναδιαμόρφωσης υποθέσεων οι οποίες επαληθεύονται ή διαψεύδονται από τα εμπειρικά δεδομένα και πειράματα.
Το ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε την απόλυτη αλήθεια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τμηματικές αλήθειες οι οποίες υποστηρίζονται από την λογική, την παρατήρηση την πειραματική επαλήθευση.
Επιστημονικά μια υπόθεση θεωρείται περισσότερο σωστή από μία άλλη στο βαθμό που υποστηρίζεται από περισσότερα εμπειρικά-πειραματικά δεδομένα.
Η γνώση εν τέλει δεν αναιρεί την αμφιβολία, απλά διεισδύει με μεγαλύτερη ακρίβεια σε περισσότερες και βαθύτερες πτυχές των φαινομένων.
Από αυτό το σημείο μέχρι το να ισχυριστούμε ότι η ηλικία της Γης δεν είναι 4.5 δι χρόνια αλλά λιγότερα (με βάση στοιχεία της παλαιάς διαθήκης κάποιοι θεολόγοι υπολόγισαν την ηλικία της στα 3500 χρόνια π.χ , αυτό αποτελεί υπερβολή έως στρουθοκαμηλισμό
Για τον καθορισμό της ηλικίας των πετρωμάτων, χρησιμοποιείται η μέθοδος της ραδιοχρονολόγησης. Η ραδιοχρονολόγηση μπορεί να έχει αποκλίσεις αλλά εδώ μιλάμε για τρομακτικά νούμερα.!!!!
Όσον αφορά την κοσμολογία ήδη Ο δορυφόρος της NASA WMAP αποτύπωσε την παλαιότερη και καλύτερη εικόνα από την εποχή του Big Bang. Περιέχει απίστευτη λεπτομέρεια σε σημείο να μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών. Σχετικά:
http://www.eef.gr/news_id.asp?news_id=60&cat_id=20
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100003_04/11/2005_162397

«άνθρωπος μέτρο πάντων πραγμάτων»
Λέει "σαν" για να μην προσδιορίσει πόσες είναι γιατί δεν την αφορά.
Το ότι όλα πλάστηκαν από την τύχη (πες το μπινκ μπάνγ, ή διαφορετικά) δεν έχει ακόμη αποδειχθεί από την επιστήμη.
Ούτε εχει ειπωθεί από τους αρχαίους.
Αν η τύχη ήταν ο θεός γιατί να μην τη λατρεύαμε.
Να παρατάγαμε δηλ. τις δουλειές μας να τρέχαμε στα καζίνο κτλ.?
Η επιστήμη δέν έχει αποδείξει τίποτα, μόνο υποθέσεις κάνει και ούτε πρόκειται να αποδείξει. Γιατί υπάρχουν κάποια όρια που η θέση της επιστήμης σταματάει, εκεί αρχίζουν τα υπερφυσικά ζητήματα. Η επιστήμη όσο και άν έχει προχωρήσει δέν έχει αποδείξει μέχρι σήμερα τίποτα ούτε για την μεταθάνατο ζωή, ούτε για την προέλευση και των προορισμό της ψυχής. Ούτε κάν για την ύπαρξη, κάποια δειλά βήματα μόνο έχει κάνει που βρίσκονται ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Το ίδιο και για την δημιουργία του σύμπαντος και την θεωρία της εξέλιξης, έχει βρεί μονάχα τις πιό πιθανές υποθέσεις.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Εάν απλώς κατ’ αντιστοιχία θέλεις να υποδείξεις πως και οι επιστημονικές θεωρίες καταρρίπτονται αυτό είναι αποδεκτό, δεν νομίζω ότι κανείς αμφιβάλει για αυτό.
Ναι, αυτό ακριβώς θέλω να πω φίλε Πλωτίνε.
quote:
Από αυτό το σημείο μέχρι το να ισχυριστούμε ότι η ηλικία της Γης δεν είναι 4.5 δι χρόνια αλλά λιγότερα (με βάση στοιχεία της παλαιάς διαθήκης κάποιοι θεολόγοι υπολόγισαν την ηλικία της στα 3500 χρόνια π.χ , αυτό αποτελεί υπερβολή έως στρουθοκαμηλισμό
Δεν μπορώ, εγώ τουλάχιστον, να ισχυριστώ ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Δεν σου κρύβω πως και σε εμένα τα 3500 χρόνια μου φαίνονται λίγα.
Εμμένω όμως στις παρατηρήσεις του WWalker σχετικά με τις συσσωρεύσεις υλικών που θα έπρεπε να έχουν λάβει χώρα στο πέρας αυτών των 4,5 δισ ετών, και δεν έχουν γίνει. Και σε συνάρτηση ιδίως με τις συνεχόμενες ανακαλύψεις των επιστημόνων που οι νεότερες καταρρίπτουν τις παλαιότερες, με βάζει σε συνεχείς σκέψεις και αναζητήσεις.
Φιλικά όπως πάντα
«Βρε Σβάμπε,
Αφού σου το είπα!! μην παραθέτεις ιστοσελίδες αν δεν έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις, έστω περιληπτικά τι λένε!!»
Ψηλέ, άσε τις ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ και τους δήθεν λεονταρισμούς ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Το «σφάλμα» για το οποίο και εσύ χαριεντίζεσαι, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, είναι μηδαμινής αξίας για τους επιστήμονες. Βλέπεις, ΕΚΕΙΝΟΙ έχουνε λύσει παρόμοια ερωτήματα, και κάποιοι άλλοι έρχονται όψιμα να παριστάνουνε τους «γνώστες»!!
Να σημειώσω ότι, όπως ήδη επεσήμανε ο Πλωτίνος, οι περίφημες παραπομπές σου ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΝΕ στον συλλογισμό που θέλεις να ακολουθήσεις.
Είπα ξανά και ξανά ότι τα όσα ΤΩΡΑ γνωρίζουμε τοποθετούνε την ηλικία της γης στα 4,5 δις χρόνια περίπου. Αυτό είναι ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ και όλα τα άλλα είναι ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
Επομένως, λαμβάνουμε το δεδομένο και αφήνουμε τις θεωρίες για τους εραστές των διαφόρων θεωριών/πίστεων.
quote:
Schwabe
Επομένως, λαμβάνουμε το δεδομένο και αφήνουμε τις θεωρίες για τους εραστές των διαφόρων θεωριών/πίστεων.
Με την πιο πάνω διατύπωσή σου Σβάμπε, με κάλυψες!!
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο.
Δεν "ανήκω" στον επιστημονικό χώρο ούτε και απαιτώ να διεκδικήσω το αλάθητο στις απόψεις μου που απορρέουν από κάποιες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις στο χώρο των επιστημών.
Εσύ όμως Σβάμπε, διαπιστώνω πως είσαι παντογνώστης και είσαι σε θέση να διακρίνεις τα δεδομένα από τις θεωρίες καλύτερα ακόμη και από τους ίδιους τους επιστήμονες!!![]()
![]()
Κρίμα να σε στερείται ο επιστημονικός κόσμος βρε παιδί μου, μήπως είναι καιρός να εισηγηθείς στον επιστημονικό κλάδο της χώρας μας να σε ανακηρύξουν επίτιμο ..... και να σε συμβουλεύονται όταν πρόκειται να διατυπώσουν κάποιο ....... ΔΕΔΟΜΕΝΟ;;;;![]()
Φιλικά όπως πάντα
Scientific evidence indicates that the planet formed around 4.57 billion (4.57×109) years ago, and shortly thereafter (4.533 billion years ago) acquired its single natural satellite, the Moon.
από http://en.wikipedia.org/wiki/Earth
Επειδή κάπου είδα μία διαφωνία και κάποιος ανέφερε την wikipedia σε θεωρίες εξέλιξης συντηριτικών υπερχριστιανών. Η ίδια σελίδα αναφέρει και την ηλικία της γής