ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ 4ΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΤΟ 4ΠΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΜΥΘΗΡΑ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/09/2013, 19:45:39
ΚΑΤΑΔΕΙΞΙΣ 1

.........λοιπον ας συνεχισουμε απο δω το θεμα για την καταδιεξη της παρανοησιας που διεπει την Κβαντομηχανικη και τη Σχετικοτητα ..ΑΦΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΣΤΕΣ ..λοιπον ..κι απο δω Μαρια τα λεμε καλυτερα ...ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΚΙΑ ΠΡΩΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΥ ΑΔΙΚΩΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΥΦΛΑ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ..ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΚΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩ ΠΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ ....

------------

.. πιστεψε με ..το οτι ειμαστε κοινοι και ασημοι ανθρωποι της διπλανης πορτας δεν σημαινει καθολου οτι ειμαστε οι ""κοντοι της ανθρωποτητας ""... απεναντιας η αισθηση της κοινης λογικης μας μπορει να μας δωσει ολα οσα απαιτουνται για να κρινουμε κατι που ειναι περα και πανω απο την φυση του υπερυψωμενο .. με την κοινη λογικη μας να διανοιξουμε το προσωπειο του και να να δουμε την μικροτητα του την πνευματικη του μετριοτητα ...

...και τετοιο πραγμα ,δηλαδη πνευματικα μετριο ειναι η "κβαντομηχανικη και η αινσταινια σχετικοτητα" ...και το οτι οι εισηγητες των θεωριων αυτων κατειχαν εΙδικες και λεπτεπιλεπτες γνωσεις μαθηματικες,με τιποτε αυτο δεν σημαινει οτι διεθεταν κατι περισσοτερο απο την κοινη λογικη,, ισα ισα μπορει και να παραλογιζοταν απλως,,, μακραν ακομη και απο αυτο που λεμε κοινη λογικη ...

.. για το πειραμα Μ-Μ που με αυτο αποδεικνυεται η οικουμενικοτητα της ταχυτητας του φωτος ...οτι δηλαδη αυτη ειναι ιδια για καθε αδρανειακο συστημα αναφορας,,,
,,,να πω καταρχην οτι το πειραμα αυτο διολου δεν απεβλεπε σε κατι τετοιο ηταν μαλλον ενα πειραμα ρουτινας και οι συντελεστες του καμμια ιδεα περι της παγκοσμιοτητας της ταχυτητας του φωτος δεν ειχαν στο μυαλο τους να αποδειξουν .. αυτο που ειχαν στο μυαλο τους ηταν να ανιχνευσουν την υπαρξη του αιθερα ( η μαλλον να απορριψουν την υπαρξη του ),,,,ο αιθερας λοιπον ηταν το κινητρο και οχι το φως ...τα πορισματα ομως ηρθαν κια εδεσαν κι αξιοποιηθηκαν απο τους "μαγειρους" της σχετικοτητας για να στηριξουν την βασικη παραδοχη της θεωριας αυτης ,που δεν ειναι αλλη απο το οτι" η ταχυτητα του φωτος ειναι ιδια για καθε παρατηρητη κι η μεγιστη της τιμη ειναι αυτη με την οποια ταξιδευει το φως στο διαστρικο ""κενο""το υποτιθεμενο ...

... σε αυτο το σημειο να επισημανω δεν ειναι δυνατον με μηχανικο τροπο μηχανικα μεσα ηταν αυτα του πειραΜατος Μ-Μ να μετρηθει η να διαπιστωθει η απουσια, η υπαρξη του αιθερα ,,μιας κι ο αιθερας δεν ειναι απαραιτητα ενα μηχανικο μεσο δεν λειτουργει ως αδιορατο νεφος αεριων ,,αλλα ειναι ενα ηλεκτρομαγνητικο μεσο,, παει να πει η διαπιστευση της υπαρξης του δεν ειναι εφικτη με μηχανικα πειραματα, αλλα μονο με ηλεκτρομαγνητικα ,,δηλαδη πειραμτα τετοια που να προσιδιαζουν στην φυση του μεσου αυτου ...

..ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΙ Μ- Μ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ .. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΤΕ ΣΤΙς ΑΡΧΕς ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗς ΕΠΟΧΗΣ ...ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΑΓΑΘΗ ΤΗ ΨΥΧΗ,, ΑΛΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟΥ ΘΕΩΡΙΩΝ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ,Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ ΘΕΩΡΙΩΝ
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΚΕΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ,,ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΩΡΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ,,,, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΕΠΟΧΗ ΑΚΟΜΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ "ΘΑΛΠΩΡΗ" ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΡΚΗΣΙΟΙ , ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ , ΔΟΥΚΕΣ , ΛΟΡΔΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ... ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ !!!

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΙ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΚΤΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ""ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ""

...μια ιστορια των επιστημων θα βοηθουσε πολυ στη κατανοηση των επιχειρηματων που θελουμε να παραθεσουμε εδω για την αντιδεοντολογικη καθερωση της κβαντομηχανικης αλλα και της σχετικοτητας ...

ο λαος λεει παιδια οτι απο τρελο κι απο παιδι μαθαινεις την αληθεια .. θα προσθετα εδω οτι κια απο τους κοινους θνητους πολλες φορες μπορει να πρΟαχθει κατι αληθες μια κι αυτοι δεν εχουν επιμολυνθει απο τον απαλλοτριωτικο του πνευματος καρριεριστικο ηθος ..

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 23/09/2013 19:47:29

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 23/09/2013 19:50:32

23/09/2013, 20:53:28
ΜΥΘΗΡΑ

quote:
ο λαος λεει παιδια οτι απο τρελο κι απο παιδι μαθαινεις την αληθεια

Έτσι...

Πόσων χρόνων είσαι... κοριτσάκι μου;;;;

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/09/2013, 21:01:28
Ερώτηση παγίδα!
και μετα, αφαιρετικά, θα οδηγηθείς στο "συμπέρασμα"

καλα κάνει και σας κακοχαρακτηριζει ο DSM

not asked to learn how deep the secrets ... there are no
23/09/2013, 21:05:06
AitheroVamon

Με παρεξήγησες κύριε συντονιστά. Λέρες και αλήτες είναι ο Νικόμαχος με τον Αμεινία. Ο γιαπέτ είναι απλώς λεχρίτης.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/09/2013, 21:14:53
ΜΥΘΗΡΑ,

Θα κάνω μια προσπάθεια να σοβαρευτώ.
Αλήθεια.

Αν προσπαθούσες λίγο να διαχωρήσεις την σχετικότητα από την κβαντομηχανική,όπως αναφέρθηκε ήδη εμμέσως πλην σαφώς από τους άλλους...τους πατριαρχικούς φυσικούς,θα έβλεπες ότι υπάρχει κοινός τόπος...σε αρκετά από αυτά που λες.

Δεν έχεις κάνει τον κόπο να διαβάσεις παλιές αναρτήσεις μελών...

Στον αιθέρα κερδίζεις πόντο.
Συν έναν από την πολεμική στην σχετικότητα μας κάνουν δύο.
Στα υπόλοιπα θέλει ξεμπέρδεμα.
Άμα ζητήσεις την συνδρομή του ...ναργιλορούφη (φτου μπέρδεψα τη γλώσσα μου,καλά το πα?),θα διευκολυνθείς... Ξεκόλλα λίγο.

ΥΣ: Ένα νέο θέμα,ειδικά όταν έχει προκληθεί,αξίζει μια πρώτη ανάρτηση σοβαρή.Η συνέχεια θα εξαρτηθεί...

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

23/09/2013, 21:23:30
quote:
Λέρες και αλήτες είναι ο Νικόμαχος με τον Αμεινία

23/09/2013, 21:24:45
Το θέμα με το μέλος (φαινόμενο) ΜΥΘΗΡΑ
είναι οτι αν άκουγε απο την αρχή την προτροπή μου,
κλείνοντας κάθε ανάρτηση να αναφέρει: "τα παραπάνω είναι προϊόν μυθοπλασίας"
θα σας έκλεινε τα στόματα!
Απο την αλλη, η αισθητική* του χιούμορ που έχει το μέλος, σας επιτρέπει
να αναφέρεστε σε ηλεκτρονικά... μαραφέτια.

Αλλά κανείς δεν ακούει εδω μέσα!

*με τη γενικότερη έννοια της αισθητικής δε, η τελευταία φωτογραφία
που ανέβασε σε αλλο θέμα, μοιάζει να είναι... "τσακωμένες"

23/09/2013, 21:31:33
quote:
Aitherovamon
*με τη γενικότερη έννοια της αισθητικής δε, η τελευταία φωτογραφία
που ανέβασε σε αλλο θέμα, μοιάζει να είναι... "τσακωμένες"

Χαχαχαχα!!

quote:

Άμα ζητήσεις την συνδρομή του ...ναργιλορούφη

Ναι, αλλά χωρίς γαλαξιακά...μαραφέτια! ( αθάνατε Αιθήρ)!!
Εχω πέσει απο την καρέκλα!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/09/2013, 21:32:45
γιαπετ

Το λεχρίτης, είναι ανώτερο ή κατώτερο απο την λέρα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/09/2013, 21:33:44
Νικόμαχε.

Το αλήτης βλέπω, το κατάπιες αμάσητο.

23/09/2013, 21:38:53
Σαφώς, ο λεχρίτης έχει αφήσει πίσω του τις λέρες πολλές c(2) και έχει χαθεί στην... άσχετη κβαντοσχετικότητα.

Ελπίζω μόνο να το λέει σοβαρά, γιατί εγώ δεν σηκώνω αστεία......

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

23/09/2013, 21:41:13
quote:

Νικόμαχε.

Το αλήτης βλέπω, το κατάπιες αμάσητο.

Σου απάντησε ο...δίδυμός μου αλήτης!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/09/2013, 21:53:15
Aitherovamon,

quote:
Αλλά κανείς δεν ακούει εδω μέσα!

Μη σε πιάνει το παράπονο...

Αφού ξέρεις ότι είμαστε κάφροι,επιφανειακά εξευγενισμένοι, για να μας αφήνουν να κυκλοφορούμε ελεύθεροι.

Μας αφήνουν και μια πένα και με τον καιρό,έχουμε μάθει και την κουνάμε με τρόπο στο χαρτί.
Με το πληκτρολόγιο ξεσπάμε μωρέ και βαράμε λίγο πιο άτσαλα τα πλήκτρα...αυτό είναι όλο.

23/09/2013, 21:58:25

maria3Μέλος
24/09/2013, 08:41:02
Συγνώμη ΜΥΘΗΡΑ δεν είδα το καινούργιο θέμα που άνοιξες σου έχω γράψει κάτι στο Η ΔΙΤΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ως συνέχεια του αιθέρα.

24/09/2013, 09:50:27
σχολιο 1

..οι παρεμβασεις μου οντως ειναι κατεβατα κουραστικα για αναγνωση ,, θα προσπαθησω για πιο συντομα κειμενα ,,,

...ναι απο δω τα λεμε Μαρια για την κβαντομηχανικη και σχετικοτητα αν εχει γινει καπου αλλου στο παρον κουβεντα ας ποσταρετε τις διευθυνσεις να μην καθομαι τωρα να ψαχνω ...

..δεν μπορω να διακρινω πολλους σοβαρους ομιλητες τουλαχιστον ωσπροσ τα δικα μου νηματα θεματων προς τον παρον ...περα απο σενα Μαρια ,τον Νοτρικ , το χριστοχατζ ,τον Πυρινο ισως , ο λοιποι αποτελουν ενα ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ στα θεματ που ανοιγω ,αμορφο αδιαφορο κατα βαθος μπαζο καλαμπουρτζιδων ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ...καλα κανουν βεβαια και δικο τους το προβλημα .. αλλα ας το κανουν αναμεταξυ τους οσο θελουν ...και τουλαχιστον με μετρο στα θεματα τα κρισιμα που ανοιγουμε εμεις ...

...ομολογω βεβεια οτι μου αρεσουν τα καλαμπουρικια για να ξεφευγω λιγο απο τη σοβαροτητα των θεματων που ανοιγω ...ομως οχι και δυο σελιδες καλαμπουρι παρα παει,,

...αγορακια συγνωμη που την Κυριακη το βραδυ που σας αφησα με τους δονητες στο χερι ΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ετσι συξυλους να περιμενετε στην γωνια για το μεταμεσονυχτιο "ξηγημα" ........ ελπιζω να βρικατε τι να τους κανετε τοσους δονητες ...ολο και καπου θα ειχατε να τους βολεψετε ..χαχαχα!!

...μετα εγω την αλλη μερα ειπα να σας τραταρω που λεμε και στο νησι μου μια ωραια τουρτα σοκολατα παγωτο με ζεστη καραμελα απο πανω για να ξεχασετε την πικρα σας απο το μεταμεσονυχτιο κυριακατικο στησιμο ....ελπιζω να την φαγατε ολη .. και τωρα ετσι χορτασμενοι να μπορεσουμε να συνεχισουμε τα σοβαρα μας θεματα ...

..οι πιο σοβαροι ομιλητες ας με συγχωρεσουν για τις αθυροπραξιες και βρωμολοχιες μου ...αλλα τους
διανουμενο-μπιντεδες που νομιζουν οτι εχουν πιασει την σοφια απο τα αρκιδια KI ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΦΥΨΗΛΟΥ πρεπει καπως να τους βολευεις για να μαζευονται ...

οκ???????....αισιως συνεχιζω κι ο οσοι οι ενδιαφερομενοι προσερθετε .........................

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 24/09/2013 09:58:37

24/09/2013, 10:27:47
quote:

Συγνώμη ΜΥΘΗΡΑ δεν είδα το καινούργιο θέμα που άνοιξες σου έχω γράψει κάτι στο Η ΔΙΤΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ως συνέχεια του αιθέρα.

σχολιο 2

γραφτηκε απο ΜΑΡΙΑ

<< Η Τριβή είναι δύναμη αντίστασης που εκδηλώνεται ενάντια σε οποιαδήποτε μετακίνηση μερών του αυτού σώματος ή στην σχετική κίνηση δύο σωμάτων που οι επιφάνειές τους εφάπτονται. Στη πρώτη περίπτωση εκδηλώνεται εσωτερική τριβή, στη δε δεύτερη (μεταξύ σωμάτων) εξωτερική τριβή. Η φορά της εκδηλούμενης τριβής είναι πάντα αντίθετη προς την φορά της κίνησης. Η δύναμη τριβής διακρίνεται σε,στατική τριβή όταν τα σώματα ισορροπούν και σε τριβή ολίσθησης όταν το σώματα κινούνται μεταξύ τους. Η δύναμη της τριβής οφείλεται σε ηλεκτροστατικές δυνάμεις ανάμεσα στα μόρια των δύο επιφανειών.

Όποτε λέμε και το μπαλάκι έχει υποστεί και τριβή γιατί ο αιθέρας δεν άυλος οπότε έχουμε και Τ, η βαρύτητα για να συνεχίσω το σκεπτικό μου έχει άμεση σχέση με την τριβή που υπέστη ένα σώμα, βλέπε αιθέρα και από τι αποτελείτε, φαντάσου το δηλαδή σαν να έχει μία σκάλα, οπότε όταν θα πέφτει το μπαλάκι μας, δεν θα έχει την ίδια βαρυτική δύναμη από την ώρα που θα το πετάξουμε δηλαδή μέχρι την ώρα που θα πέσει κάτω.

Αυτός είναι πιστεύω και ο λόγος που δεν μπορούμε να νικήσουμε την βαρύτητα, δεν έχουμε αρχίσει να κάνουμε μετρήσεις (η φυσική δηλαδή, όχι οι χημικοί) στα στρώματα, (στα σκαλοπάτια)του αιθέρα.

Και συνεχίζω παρακάτω με την αρχή της ισοδυναμίας, που για μένα είναι τελείως λανθάνουσα, γιατί δεν έχει μέσα την τριβή, τα συμπεράσματα δικά σου.

Η βαρύτητα είναι παγκόσμια. Όλα τα σώματα επηρεάζονται από αυτήν. Σε αντίθεση, τα ηλεκτρικά πεδία δεν επηρεάζουν σώματα που είναι ηλεκτρικά ουδέτερα. Επίσης, όλα τα σώματα πέφτουν με τον ίδιο τρόπο μέσα σε ένα βαρυτικό πεδίο. Αυτό το γεγονός, γνωστό ως αρχή της ισοδυναμίας, εκφράζεται στη Νευτώνεια θεωρία από την πρόταση ότι η βαρυτική δύναμη σε ένα σώμα είναι ανάλογη της μάζας του, οπότε η επιτάχυνση που υφίσταται είναι ανεξάρτητη της μάζας του. H αρχή της ισοδυναμίας ουσιαστικά οφείλεται στον Γαλιλαίο με το διάσημο πείραμα του να ρίξει δύο σώματα διαφορετικού βάρους από τον πύργο της Πίζας.>>>
======================================
....διακρινω Μαρια ενα πρωτοτυπο προβληματισμο αλλα πολυ θολο .. ακομη ..πες αν θες εχεις καποια σχεση με Φυσικη ???να ξερω πως θα απαντησω αν θες πες μου και καποια αλλα προσωπικα στοιχεια(πχ ποσων χρονων εισαι ) γιατι η καθε απαντηση σε ενα προβληματισμο που δινει δειγμα σοβαροτητας πρεπει να λαμβανει υποψιν του σε ποιον απευθυνεται ...
προσωπικα θεωρω οτι ολα τα σωματα βρισκονται μεσα σε ενα συνθετο πεδιο ηλεκτρομαγνητικο που αλλοτε εκδηλωνεται η ηλεκτρικη αλλοτε η μαγνητικη ,αλλοτε η βαρυτικη του συνιστωσα -εκφανση του ...ας την πουμε .. δηλαδη βαρυτικο πεδιο υπαρχιε και αναμεσα σε δυο φορτισμενα σωματιδια αλλα το θεωρουμε αμελητεο μπρος στην ηλεκτρικη συνιστωσα του πεδιου που αναπτυσσεται μεταξυ τους .. το ιδιο κι για το ηλεκτρικο μαγνητικο πεδιο υπαρχει και ναμεσα σε δυο μαζες ουδετερες ηλεκτρικα ...απλα το θεωρουμε αμελητεο μπρος στην βαρυτικη συνιστωσα ..

...οι βαρυτικες , ηλεκτρικες ,μαγνητικες ,αλλα και οι πυρηνικες ηλεκατρασθενεις δυναμεις ειναι εκφανσεις του ιδιου ενος και μοναδικου πεδιου του ηλεκτρομαγνητικου........

...βεβαια δεν ξερω αν απαντω γιατι δεν μπορω να διακρινω καλα τι ειναι αυτο που ρωτας ....μπορεις να το κανεις πιο ευδιακριτο ???

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 24/09/2013 10:33:25

Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 24/09/2013 10:33:59

24/09/2013, 11:20:51
quote:

σχολιο 1

..οι παρεμβασεις μου οντως ειναι κατεβατα κουραστικα για αναγνωση ,, θα προσπαθησω για πιο συντομα κειμενα ,,,....

τα κείμενά σου έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά εισάγεις 5-10 θέματα σε κάθε ποστ και πριν συζητήθούν, εισάγεις άλλα 5-10 (που βασίζονται στα προηγούμενα) κτλ κτλ.
Μην τα κάνεις απλά 'πιο σύντομα'. Μίλα για ένα (1) πράγμα, σύντομα να το βλέπουμε και να πηγαίνουμε πιο κάτω.
maria3Μέλος
24/09/2013, 11:24:37
[quote]

....διακρινω Μαρια ενα πρωτοτυπο προβληματισμο αλλα πολυ θολο .. ακομη ..πες αν θες εχεις καποια σχεση με Φυσικη ???να ξερω πως θα απαντησω αν θες πες μου και καποια αλλα προσωπικα στοιχεια(πχ ποσων χρονων εισαι ) γιατι η καθε απαντηση σε ενα προβληματισμο που δινει δειγμα σοβαροτητας πρεπει να λαμβανει υποψιν του σε ποιον απευθυνεται ...

[quote]

Είμαι τριάντα δύο χρονών και δεν έχω σχέση με την φυσική δεν έχω σπουδάσει κάτι αντίστοιχο.
Και όντως τον προβληματισμό μου δεν τον έχω διατυπώσει σωστά μάλλον.

[quote]

προσωπικα θεωρω οτι ολα τα σωματα βρισκονται μεσα σε ενα συνθετο πεδιο ηλεκτρομαγνητικο που αλλοτε εκδηλωνεται η ηλεκτρικη αλλοτε η μαγνητικη ,αλλοτε η βαρυτικη του συνιστωσα -εκφανση του ...ας την πουμε .. δηλαδη βαρυτικο πεδιο υπαρχιε και αναμεσα σε δυο φορτισμενα σωματιδια αλλα το θεωρουμε αμελητεο μπρος στην ηλεκτρικη συνιστωσα του πεδιου που αναπτυσσεται μεταξυ τους .. το ιδιο κι για το ηλεκτρικο μαγνητικο πεδιο υπαρχει και ναμεσα σε δυο μαζες ουδετερες ηλεκτρικα ...απλα το θεωρουμε αμελητεο μπρος στην βαρυτικη συνιστωσα ..

...οι βαρυτικες , ηλεκτρικες ,μαγνητικες ,αλλα και οι πυρηνικες ηλεκατρασθενεις δυναμεις ειναι εκφανσεις του ιδιου ενος και μοναδικου πεδιου του ηλεκτρομαγνητικου........

...βεβαια δεν ξερω αν απαντω γιατι δεν μπορω να διακρινω καλα τι ειναι αυτο που ρωτας ....μπορεις να το κανεις πιο ευδιακριτο ???

[quote]

Και έρχομαι εγώ και σου λέω για παράδειγμα πετάμε ένα αντικείμενο από τον πρώτο όροφο και βρέχει και την επόμενη μέρα το ξανά πετάμε άλλα έχει ήλιο, θα πέσει με την ίδια ταχύτητα και θα έχει την ίδια βαρύτητα;

Δηλαδή δεν πρέπει να μετρήσουμε την δύναμη της βαρύτητας και ότι το αντικείμενο υπέστη και αυτό τριβή λόγο των μικροσωματιδίων και διάφορων ουσιών που υπάρχουν στον αιθέρα και μην μου πεις ότι δεν τα επηρεάζει και είναι μικρή, γιατί βλέπουμε ένα μήλο τρόμε και μετά αν πάει κάποιος να μας χαϊδέψει το χέρι για παράδειγμα αισθανόμαστε την τριβή, δηλαδή δεν το βλέπουμε αλλά ακούμε τον ήχο.

Και συνεχίζω στο διάστημα δεν έχουμε βαρύτητα και ούτε και οξυγόνο, (δηλαδή αιθέρα), δεν ξέρω αν έχουν λιγότερα η περισσότερα μικροσωματίδια βέβαια.

π.χ όταν πέφτει ένας μετεωρίτης μόλις μπει συνήθως στην γήινη ατμόσφαιρα δεν γίνεται κομμάτια, δεν θυμάμαι πως λέγεται η ουσία αυτή του αιθέρα.

Αφού είναι άυλος πως δημιουργείτε αυτό;

24/09/2013, 12:00:24
quote:
... Και συνεχίζω στο διάστημα δεν έχουμε βαρύτητα και ούτε και οξυγόνο, (δηλαδή αιθέρα), δεν ξέρω αν έχουν λιγότερα η περισσότερα μικροσωματίδια βέβαια. ...
Ο αιθέρας που βλέπουμε στις Ελληνικές ταινίες να συνεφέρουν λιπόθυμες κορασίδες ΔΕΝ είναι ο αιθέρας υπό συζήτηση - ο οποίος (υποτίθεται) διαπερνά και το διάστημα και τα πάντα.