ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παγανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Παγανισμός - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

simori30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/05/2005, 00:01:32
Ας δούμε και μια άλλη άποψη, πέρα από τον Μπαμπινιώτη λοιπόν:

"Το ότι οι Ειδωλολάτρες Ρόδιοι συμμαχούσαν με τους Ειδωλολάτρες Ρωμαίους, το ότι στη μάχη στις Κυνός Κεφαλές μεταξύ Ρωμαίων και Ελλήνων Μακεδόνων οι Ειδωλολάτρες Ρωμαίοι παρέταξαν στρατό 26.000, εκ των οποίων 6000 ήταν παγανιστές Αιτωλοί, 1200 παγανιστές Αθαμάνες (Θεσσαλοί) και 500 παγανιστές Κρήτες (σταλμένοι εκ μέρους της Σπάρτης) (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. Ε', σ. 44), (Άραγε ο Μπαμπινιώτης να το έγραψε αυτό;)

Μήπως όλα αυτά δείχνουν πως οι παγανιστές ήταν προδότες του Ελληνισμού μια και συμμαχούσαν με τον ξένο, ομόδοξο με αυτούς εισβολέα; Γιατί οι Νεοπαγανιστές δεν απολογούνται για τις προδοτικές εναντίον της Ελλάδας πράξεις των Παγανιστών προγόνων τους;

Γιατί οι Νεοπαγανιστές δεν ζητάνε συγγνώμη που οι Παγανιστές Αθηναίοι, (όπως και οι Παγανιστές Σμυρναίοι και οι Παγανιστές της Μιλήτου) είχαν χτίσει ναό στη Θεά Ρώμη (πάνω στην Ακρόπολη) και λάτρευαν μια πόλη που ετοιμαζόταν να εισβάλει στην Ελλάδα; Η λατρεία της Ρώμης ασκούνταν από τους ίδιους Παγανιστές Έλληνες ιερείς που ασκούσαν την λατρεία των Ολύμπιων θεών. (Λέγεται πως οι εθνικοί ιερείς εκλέγονταν και δεν υπήρχε κάστα ιερέων κατά την παγανιστική εποχή. Τότε γιατί το πανάρχαιο γένος των Ευμολπίδων για 2 περίπου χιλιετίες διετήρησε το προνόμιο της πρωθιερουργίας στα Μυστήρια;
Tότε γιατί το Αθηναϊκο γένος των Λυκομιδών διατηρούσε το κληρονομικό προνόμιο της διαδουχίας;

Τα μυστήρια των Φλυών ανήκαν στην οικογένεια των Λυκομιδών˙ την ιέρεια της Αθηνάς Πολιάδας και τον ιερέα του Ποσειδώνα στο Ερέχθειο τους έπαιρναν από τους Ετεοβουτάδες (M. Nilsson, Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία, εκδ. Παπαδήμα, σ. 260).
Το προνόμιο της αριστοκρατίας, η εξήγηση των άγραφων παραδόσεων, στην Αθήνα επέζησε. Οι εξηγητές των ιερών νόμων ήταν πάντα μέλη της αριστοκρατίας, είτε τους είχε εξελέξει ο λαός είτε τους είχαν υποδείξει οι Δελφοί (M. Nilsson, Η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία, εκδ. Παπαδήμα, σ. 257).
Στην Αθήνα συνέβαινε συχνά οι κάτοχοι του ιερατικού αξιώματος για μιαν ορισμένη λατρεία να περιορίζονται στα μέλη μιας ορισμένης οικογένειας.)

Σύμφωνα με ένα ψήφισμα της πόλης της Στρατονίκειας (2ος μ.Χ. αι) «υπέρ της των κυρίων Ρωμαίων αιωνίου αρχής μεριμνεί ο Δίας» (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., τ. ΣΤ', σ. 566). Τόσο γραικύλοι ήταν οι Ειδωλολάτρες της Ελλάδας λοιπόν που δεν δίσταζαν να συμμαχήσουν με τους εισβολείς. "

"Γιατί οι Νεοειδωλολάτρες δε βγάζουν μιλιά που οι Παγανιστές Ρωμαίοι, οι κατακτητές της Ελλάδας, άρπαξαν 500 χάλκινους ανδριάντες ανθρώπων και θεών (Ελλάδος Περιήγησις X, 7,1) από τον ιερό για τους Νεοπαγανιστές τόπο των Δελφών, αλλά ωρύονται για ανάλογες πράξεις των χριστιανών Βυζαντινών που τα πήγαιναν στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως επειδή οι πρώτοι είχαν την ίδια θρησκεία με αυτούς, και γι' αυτό τους τα συγχωρούν όλα; "

Ας αποφασίσουν ορισμένοι, τελικά ποιούς φιλοσόφους και ιστορικούς θα θεωρούμε έγκυρους και ας κάνουμε μια προσπάθεια να ξαναορίσουμε τη σημασία του όρου Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Ρε μπας κα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την Ιστορία μας, καθώς και τις αναπροσδιορίσουμε την καταγωγή του Έθνους μας, έτσι για να κάνουμε τη χάρη σε ορισμένους νεό-σοφους;

Φιλικά όπως πάντα

Edited by - Ψηλός on 18/05/2005 00:03:53

ming-leeΜέλος
18/05/2005, 04:23:55
Εν πρώτοις, θέτω ένα γενικό ερώτημα: τελικά μήπως η συντονίστρια amalia χρησιμοποιεί την παρεμβατική της δυνατότητα αρκετά αυθαίρετα σε ορισμένες περιπτώσεις; Είναι αυτό θεμιτό;

Για παράδειγμα, εγώ δεν δήλωσα ουδέποτε παγανιστής. Γιατί ΠΡΕΠΕΙ επειδή το αποφάσισε κάποια απρόσωπη συντονίστρια ή συντονιστής, να συμμετέχω σε μία συζήτηση που φέρει έναν τίτλο κατ' εμέ παραπλανητικό; (διευκρίνιση: ο τίτλος "Νεοπαγανισμός: πίσω ολοταχώς" ανήκε στο άρθρο)

Τέλος πάντων. Έκρινα ότι είναι αναγκαίο να δώσω μια-δυο απαντήσεις.

Όσον αφορα τα λεγόμενα του Ψηλού, τα αντιπαρέρχομαι, διότι τόσο ως προς το ήθος, όσο και ως προς το ύφος θυμίζουν κακής ποιότητας απολογητική και πολεμική χριστιανική φιλολογία. Να σκεφτούμε και τούτο: εκείνο το ζηλόφθονο υποκείμενο, ο Ιωάννης ο επονομασθείς "Χρυσόστομος" δεν δίστασε να καθυβρίσει χυδαία τον σεβάσμιο γέροντα δάσκαλό του Λιβάνιο, επειδή ο τελευταίος ήταν "Παγανιστής" όπως θα λέγατε εσείς. Το έχω αναφέρει αυτό τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σ' αυτό το φόρουμ, αλλά το περάσανε στο ντούκου όλοι αυτοί οι κύριοι που τόσο κόπτονται να μας καταδείξουν πόσο "διεφθαρμένος" και "καταπεπτωκώς" υπήρξε ο "Παγανιστικός" κόσμος.

Θα συνιστούσα, λοιπόν, κι εγώ με τη σειρά μου στον Ψηλό, όχι να σωπάσει, όπως πρότεινε σε μένα (αλλά και εγώ να σωπάσω, θα φωνάζουν οι πέτρες), αλλά να διαλαλεί με όσο το δυνατόν πιο δυνατή φωνή την πραμάτεια του... Θα βρει πολλούς πελάτες των "επιχειρημάτων" του.

Αλλά, παρατηρήσατε κάτι; Όλοι όσοι διαφώνησαν ασχολήθηκαν να απαντήσουν σε αυτά που αναφέρω για το πώς ο Μπαμπινιώτης έγινε καθηγητής, για το αν αντιγράφει ή όχι, για το αν εγώ έχω μένος (και έστω ότι εγώ έχω μένος, μου την έχει δώσει και λέω διάφορα, εσύ τί ζόρι τραβάς, στο κάτω της γραφής;), αλλά πέρασαν πάλι στο ντούκου δύο άλλα πράγματα που αναφέρω, και τα επαναλαμβάνω:

Πρέπει να συμφωνούμε δουλικά με την γνώμη του οποιουδήποτε θέλει να μας επιβάλλει τις όποιες απόψεις του για να είμαστε τα "καλά" και "αντικειμενικά" παιδιά και να μην γινόμαστε "γραφικοί";

Όλο για τον Μπαμπινιώτη ο λόγος και τί καλός που είναι, και πόσο κύρος έχει, και πόση επιστημονική επάρκεια, και για να το λέει ο Μπαμπινιώτης, εμείς δεν έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε κλπ. Όμως, γιατί η αναφορά μου στον Καρλχάιντς Ντρέσνερ και το μνημειώδες έργο του "Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού" πέρασε και αυτή στο ντούκου; Μήπως και ο καθηγητής Ντρέσνερ είναι εμμανής σαν κι εμένα και πρέπει να σωπάσει;

Ψηλέ, καλά θα κάνεις να μη προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις, γιατί εμείς ΔΕ μασάμε αυτά που πας να μας πασάρεις. Και στο κάτω-κάτω, γιατί πρέπει να απολογηθεί οποιοσδήποτε σήμερα (ακόμα και αν δηλώνει "(νεο)παγανιστής") για τις πολιτικές επιλογές των αρχαίων Αθηναίων ή Σπαρτιατών; Στο κάτω-κάτω, εκείνοι τα λάθη τους τα πλήρωσαν ακριβά. Και αυτά τα εξυπνακίστικα περί δήθεν "προδοσίας" ασ'τα, γιατί ιστορικά ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ να μιλάς. Άλλωστε, επιφανείς χριστιανοί δεν διαλαλούσαν ότι δεν είναι "Έλληνες" αλλά "Ρωμαίοι";

Και για να σε ρωτήσω εγώ, τώρα: όταν οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (δηλ. οι "καλοί" και όχι "κακοί και προδότες" παγανιστές) αυτοκράτορες της Νέας Ρώμης προσελάμβαναν μισθοφόρους Τούρκους, είτε για να πατάξουν, π.χ., το κίνημα των Ζηλωτών στη Θεσσαλονίκη, είτε για να λύσουν τις διαφορές μεταξύ τους οι διάφοροι διεκδικητές του θρόνου, αυτοί δεν διέπρατταν προδοσία, τον αντίκτυπο της οποίας υφιστάμεθα μέχρι τις μέρες μας; Όταν άλλος ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ αυτοκράτορας ξεπουλούσε, ουσιαστικά, την δωδεκάχρονη ανηψιά του στον εξηντάχρονο Τούρκο σουλτάνο, αυτό ήταν πράξη χριστιανικής αγάπης και καταδεκτικότητας; Όταν οι Ανθενωτικοί έλεγαν ότι προτιμούσαν να δουν στο μέσο της Νέας Ρώμης το φακιόλιον των Τούρκων παρά την καλύπτρα των Λατίνων, και δεν έμεναν μόνο στα λόγια, αλλά έκαναν και δολιοφθορές για να επιφέρουν μια ώρα αρχύτερα την πτώση της πόλεώς των στους Τούρκους, αυτό πώς θα το χαρακτήριζε κανείς; Όταν εκείνες τις δραματικές τελευταίες ώρες της Νέας Ρώμης οι υπερασπιστές της ήταν ως επί το πλείστον ξένοι υπό τον Ιουστινιάνη, ενώ τα μοναστήρια των Ανθενωτικών ήταν γεμάτα από νέους μοναχούς, αυτό σε τί ιστορικά συμπεράσματα περί των Ορθοδόξων μπορεί να μας οδηγήσει;

Λοιπόν, ξέρουμε και εμείς οι "εμμανείς" λίγη ιστορία, και να τα αφήσουν αυτά ορισμένοι. Δεν πτοούμεθα.

I have some things to settle before I go legit.

Edited by - ming-lee on 18/05/2005 04:33:43

Edited by - ming-lee on 18/05/2005 05:17:52

Brie BoyΜέλος
18/05/2005, 05:13:34
Χμ...
Μιας και διάβασα το post του ming-lee... και βρίσκω πως δικαίως εξανίσταται - παράλληλα βάλλει εμμέσως και εναντίον μου, το τονίζω για τους τυχόν κακόπιστους, που βλέπουν ομάδες παντού- ήθελα να ρωτήσω (καλοπροαίρετα πάντα) το εξής:

Ψηλέ διάβασες ΟΛΗ την σελίδα που περιέχει το άρθρο που παρέθεσες? Διάβασες και τα υπόλοιπα θέματα? Δεν πιστεύεις πως κρίνει ολίγον ... μονομερώς την Αρχαία Ελλάδα?

18/05/2005, 05:56:00
Ming-Lee

Τι να πώ...

Τα είπες όλα.

Συμφωνώ απόλυτα

macedon

18/05/2005, 10:14:18
Ψηλός:
«Εσύ ζητάς να επιχειρηματολογήσω, παίρνοντας ως βάση το πώς εσύ βλέπεις το Χριστιανισμό και το Θείο Λόγο.»

Εγώ σου δίνω φίλτατε ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ και εσύ ξινίζεσαι. Τι δεν θέλεις να καταλάβεις τελικά?

Μήπως απάντησες στο θέμα της χριστιανικής ειδωλολατρίας και δεν το κατάλαβα δηλαδή? Μήπως απάντησες στο θέμα των θανάσιμων και μη αμαρτιών και δεν το αντιλήφθηκα?

Λοιπόν, ΠΟΥ κολλάς?

Ψηλός:
«…και μιλώ συγκεκριμένα για τους πλέον σύγχρονους, ποτέ δεν απαξίωσε την Ιατρική ως επιστήμη και προέτρεψε κάποιον ασθενή να μην πάει σε γιατρό, το αντίθετο θα έλεγα έκανε.»

Κοίτα να δεις φίλτατε, ΟΛΑ ξεκινούν από την βάση, από τον δάσκαλο.

Είδες ποτέ σου τον Ιησού να προτρέπει στη μελέτη επιστημών? Είδες ποτέ σου τον Ιησού να μιλάει για την χρησιμότητα της ιατρικής ή τον είδες να κάνει θαύματα και να κυνηγάει «δαίμονες»? Είδες ποτέ σου τον Ιησού να γελάει, να σκορπά την χαρά ή τον είδες να καταριέται και να μιλάει για τον θάνατο και την άλλη ζωή?

Όλα έχουνε μια αιτία, έναν ηθικό υποβολέα.

18/05/2005, 13:15:48
Αγαπητή Brie Boy,
όχι δεν διάβασα όλο το άρθρο, απλά έκανα ένα copy paste για να δείξω στους φίλτατους εδώ, που μου αραδιάζουν ένα σωρό πληροφορίες και "αδιάσειστα" στοιχεία περί της αγριότητας του Χριστιανισμού, ότι υπάρχει και ένας άλλος σωρός από στοιχεία που αντικρούουν τη δική τους «αλήθεια».
Τα στοιχεία που εγώ παρέθεσα δεν αφορούν όλη την Αρχαία Ελλάδα. Πως είναι δυνατόν να κρίνω εγώ την Αρχαία Ελλάδα, ή μήπως υπάρχει κάποιος που κατάφερε και το έκανε ποτέ;
Προσπαθώ όμως να έχω ως αρχή να μαθαίνω από τα λάθη μου και επίσης απεχθάνομαι τον στρουθοκαμηλισμό.

Το να θέλεις να ερευνάς την αλήθεια και να αμφισβητείς δεν σημαίνει ότι πρέπει να πολεμάς κάθε τι που δεν συμβαδίζει με τις δικές σου ικανότητες ερμηνείας και την αντίληψή σου.

Εγώ δεν ξεκίνησα κανέναν πόλεμο εναντίον κανενός. Απλά αναγκάστηκα να ψάξω και να βρω κάποια στοιχεία βασιζόμενος στις δικές τους διαπιστώσεις και πληροφορίες. Είδα λοιπόν ότι υπάρχει και η άλλη άποψη που έχει στοιχεία να στηρίξει τα όσα λέει.

Όταν ακούς από κάποιους ότι αυτό που πιστεύεις ευθύνεται για όσα κακά υπάρχουν στον πλανήτη μας, αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είσαι ηλίθιος ή τόσο κορόιδο τελικά.

Αυτό που κατάλαβα όσο διάστημα συμμετέχω στο παρόν φόρουμ είναι ότι όταν υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με το Χριστιανισμό, αμέσως βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα «τάγμα» δηλωμένων πολεμίων του Χριστιανισμού.

Κανείς ποτέ τους δεν απέδωσε έστω κάτι το θετικό στο Χριστιανισμό ή στον Χριστό τον ίδιο.
Είναι δυνατόν να ήταν τόσο κακός;

Με πρόσχημα τα όσα μερικοί φανατικοί κάποτε ίσως και να έκαναν ενάντια σε συνανθρώπους τους, δημιουργούν μια ολόκληρη αντιπαράθεση και επιτίθενται κατά μιας ολόκληρης θρησκείας. Όταν δε, τους λες πως θηριωδίες και εγκλήματα έχουν γίνει και γίνονται στην ανθρωπότητα από αδίστακτους που καλύπτονται πίσω από θρησκείες, πιστεύω ή και ιδανικά, τότε δυστυχώς βρίσκεις έναν ύφαλο μπροστά σου και δεν τίθεται θέμα συζήτησης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι χρησιμοποιούν κάθε θέμα του φόρουμ για να κάνουν προσωπική επίθεση κατά του Χριστιανισμού.
Μπορείς να φανταστείς ότι ένα θέμα που αφορά τον όρκο του Ιπποκράτη και πιο συγκεκριμένα το σημείο που αντιμετωπίζει την έκτρωσης θα μπορούσε να εμπλέξει και τον Χριστιανισμό;;

Φιλικά όπως πάντα

***Και κάτι που ξέχασα για το φίλο μου ming-lee: τα στοιχεία που βρήκα στην ιστοσελίδα (που ευγενικά παραθέτει ο Μακεδόνας) αναφέρουνε ως πηγή και την (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε.,, σε περίπτωση που τυχόν δεν το είδες, θεώρησα καλό να σου το επισημάνω.

Edited by - Ψηλός on 18/05/2005 13:26:13

Edited by - Ψηλός on 18/05/2005 13:27:54

kswtikoulaΜέλος
18/05/2005, 19:15:50
quote:

Πιστεύω σε κάτι ανώτερο χωρίς να με ενδιαφέρει να το προσδιορίσω και πιστεύω απόλυτα στο λόγο του Χριστού.
Από κει και πέρα αρνούμαι να αποδεχτώ όλη αυτή την καλοστημένη κομπίνα με τα χίλια μύρια μη και τους ανθρώπινους κανόνες.
Ο χριστιανισμός ως δόγμα εφόσον αποδέχεται την παλαιά διαθήκη και την ιστορία εξάπλωσής του ως το δρόμο της φώτισης,
γίνεται ο κοινωνός της απόλυτης βίας.

quote:
Κανείς ποτέ τους δεν απέδωσε έστω κάτι το θετικό στο Χριστιανισμό ή στον Χριστό τον ίδιο.
Είναι δυνατόν να ήταν τόσο κακός;

Νομίζω ότι είπε και κάποιος κάτι θετικό και δεν επέδειξε μισαλλοδοξία.
quote:
Προσπαθώ όμως να έχω ως αρχή να μαθαίνω από τα λάθη μου και επίσης απεχθάνομαι τον στρουθοκαμηλισμό.

Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω αλλά αυτό ακριβώς κάνεις.
Αντί να αντικρούσεις με επιχειρήματα αυτά που λένε όλοι πιο πάνω,
απαντάς:κι οι παγανιστές το ίδιο χάλι με μας έχουν οπότε να μη μιλάνε.
Δεν αποδεικνύει κάτι από όσα λες ότι υπάρχει κάτι λάθος στην κριτική των άλλων,
απλά ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο τσίρκο.
Ξαναδιάβασε τα σχόλια και απομόνωσε τις απαντήσεις που δίνεις στο κάθε θέμα.
Καμμία σχέση.
Σαν προεκλογικός αγώνας,
που βασίζεται στη λασπολογία και από τις δύο πλευρές.
Αλλά τουλάχιστον οι παγανιστές δεν ισχυρίζονται ότι είναι οι στυλοβάες του ελληνικού έθνους.
Ας συνεχίσει η συζήτηση με πνεύμα διαλόγου και όχι με αφορισμούς
ή διαγωνισμό ποιος έκανε πιο πολλά κακά!
Καλό απόγευμα Ξωτικούλα

Φύτεψα πάλι τα κρίνα της ψυχής μου σ'άπιστο χώμα

ming-leeΜέλος
18/05/2005, 19:18:11
Πρώτον: δεν είμαστε φίλοι. Όταν εγώ έγραψα "φίλε Ψηλέ" το έκανα για λόγους ευπρέπειας, αλλά και γιατί πίστευα ότι θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε, μεν, αλλά πάντα εντός κάποιων πλαισίων. Εσύ είσαι εκείνος που τα καταστρατήγησε πρώτος. Γι' αυτό τα "φίλε" και τα "φιλικά" να λείπουν. Ο macedon σού τα έγραψε πολύ σωστά.

Δεύτερον: γράφεις ότι υπάρχει ένα μέτωπο εναντίον του Χριστιανισμού, κάθε φορά που θέλει κάποιος πιστός να γράψει κάτι. ΛΑΘΟΣ! Υπάρχει όντως μέτωπο, αλλά μάλλον αυτό είναι εναντίον της βλακώδους και κακοήθους προπαγάνδας που θέλει να προβάλλεται κάθε φορά ως "επιχειρηματολογία" ή "έκφραση γνώμης", ενώ στην ουσία αποτελεί χειρίστου είδους χριστιανική απολογητική-πολεμική λιβελλογραφία (τα ξεχάσαμε και τα κατεβατά μεστής ιδιωτείας του Grom Hellscream;).

Τρίτον: ΔΕΝ απάντησες σε ΚΑΝΕΝΑ από τα δικά μου ερωτήματα. Εγώ να δεχτώ ότι οι Ρόδιοι και όλοι οι λοιποί που αναφέρεις ήταν προδότες, γραικύλοι, γλύφανε τους Ρωμαίους και όλα αυτά που τους προσάπτεις. Αλλά, και τί μ'αυτό; Η μια παλαιότερη προδοσία (ας χρησιμοποιήσω τον δικό σου όρο, αν και δεν πρόκειται για "προδοσία" -αλλά δεν θα κάνω εδώ μάθημα ιστορίας σε κανέναν, όπως και δεν δέχομαι να μου κάνουν- η οποία, στο κάτω-κάτω, δεν μας έχει αφήσει μέχρι σήμερα άλυτα ζητήματα, σε αντίθεση με τις επιλογές των ανατολικορρωμαίων ιθυνόντων...)δικαιολογεί τις κατοπινές, ή τις νομιμοποιεί; Και να σου πω και κάτι; Οι Ρωμαίοι, τουλάχιστον, άφησαν πίσω τους ένα τεράστιο έργο, τόσο στον υλικό, όσο και στον πνευματικό τομέα. Δεν πιστεύω να θεωρείς στα σοβαρά ότι οι Οθωμανοί, η "στρατηγική επιλογή" των ταγών της "Ορθόδοξης Ρωμηοσύνης", έχουν καμμιά σύγκριση σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τομέα με τους Ρωμαίους.

Να μη το ξεχάσω: διαβάστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το έργο "Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού" του Καρλχάιντς Ντρέσνερ.

(Θα το επαναλαμβάνω συνέχεια, σαν τον Κάτωνα).

Και τέλος, αλλά όχι τελευταίο, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον φίλο macedon για την ηθική υποστήριξη.

Τα λέμε.

I have some things to settle before I go legit.

Edited by - ming-lee on 18/05/2005 19:20:35

Edited by - ming-lee on 18/05/2005 19:23:48

18/05/2005, 21:30:37
quote:

- Πως μπορουμε να γινουμε αθανατοι δασκαλε ;
- Απλα,με το να εχουμε καλη καρδια.
- Και τι σημαινει να εχουμε καλη καρδια ;
- ....

Σημαίνει να προσπαθείς αδιαλείπτως να κρατάς το πνεύμα σου αθώο, όπως τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου πιτσιρικά.

Καλά δάσκαλε δύσκολα μου βάζεις.

Μα τι πιστεύεις ότι η αθανασία είναι για όλους ;;;

Δημοκρατικά ναι .

Όχι καλέ μου μαθητή , γεννιούνται καθημερινά τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο, επειδή η αθανασία είναι προορισμένη για ,πολύ λίγους.

Και οι υπόλοιποι , που είναι η πλειοψηφία , γιατί γεννιούνται ;;;

Για να ζήσουνε μονάχα ως θνητοί.