- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Άλλωστε, ο αρχικός σκοπός δημιουργίας αυτού του θέματος ήταν για να υπάρξει μια συζήτηση σ' αυτά τα πλαίσια ώστε να δοθούν τα ερεθίσματα εκείνα στους συμμετέχοντες που θα τους κινητοποιούσαν να σκεφθούν βαθύτερα επάνω στην φύση, των πεδίων και των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της τελετουργικής μαγείας και των Γριμμορίων κι όχι να αναφερθούν τρόποι άσκησης τους...

In anticipation of my resurrection...
Επίσης, θεωρώ πως είναι αδύνατο να προσεγγίσουμε φιλοσοφικά το ζήτημα χωρίς να προβάλλει ο καθένας τις όποιες προσωπικές του εμπειρίες επ' αυτού. Αν ήταν απλώς να δώσουμε κάποιες πληροφορίες, τότε μια απλή αναζήτηση στο net θα μας έδινε αμέτρητα αποτελέσματα...
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Άλλωστε, τα δύο πρώτα ερωτήματα της δημιουργίας του forum ήταν:
quote:
Ποιοί απο εσάς έχουν ποτέ ασχοληθεί πραγματικά με την επίκληση πνευμάτων μέσω της χρήσης αποκλιστηκά Γριμμορίων;Έχετε ασχοληθεί ποτέ πραγματικά με την Υψηλή Τέχνη;
ενώ στη συνέχεια επιδιώκεται ξεκάθαρα η ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών:
quote:
...το θέμα αναφέρεται σε ένα λίγο γνωστό κι όμως πολύ σημαντικό Γριμμόριο το "Heptameron". Το έχει χρησιμοποιείσει ποτέ κανένας σας; Τι εντυπώσεις είχατε;
Νομίζω, επίσης, ότι πολλοί έχουν αναφερθεί επανειλημμένως στους κινδύνους που εμπεριέχονται στην επιπόλαιη και ανεύθυνη άσκηση της Τελετουργικής Μαγείας, η οποία έτσι και αλλιώς περιβάλλεται από ένα 'πέπλο επικίνδυνου μυστηρίου' από μόνη της. Προσωπικά ΔΕΝενθαρρύνω τους αναγνώστες να ασχοληθούν με πρακτικές τελετές, εκτός ίσως από αυτούς τους πολύ λίγους που νοιώθουν ότι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτές.
Irium
Αφου η σηζήτηση παει ομαλα...δεν καταλαβαινω γιατι να φοβουνται κατι...ετσι κι αλλιως δεν μπορουμε και να θελαμε δηλαδη να κανουμε καποια επικληση....μεσω διαδυκτιου...απλα δεν γυνεται...επομενος δεν υπαρχει κανενας φοβος...
Σχετικα με την Ελληνική βιβλιογραφία ναι εχω καποιους πολυ ενδιαφέροντες τίτλους για τις εκδόσεις Μακρη
http://www.ekdoseis-makri.gr/-c-29.html?osCsid=53e8884ea4f4034418f86564deb462cf
Απο εκδόσεις Ιαμβλιχος, της Dion Fortune, τα Η μυστηκή Καββάλα, Πρακτηκός Εσωτερισμός και εισαγωγή στην τελετουργηκή Μαγεια αλλα αν ψαξει κανεις θα βρει και πολλά αλλα...
Και να μην ξεχάσω και τις εκδόσεις Πυρινος Κοσμος, παιδια εκει πρεπει πραγματηκά να πατε!Ειναι Ιποκράτους και Σώλονος γωνία, απεναντι απο τις εκδώσεις Λιβάνη...ειναι γεματο με βιβλια που αφορουν τον εσωτερισμό, τη μαγεια, αποκρυφισμό, φιλοσοφια τα παντα...και εχει και πολυτιμους λυθους...
Λοιπόν...από που να αρχίσω...
Α!Να καλωσορίσω τα νέα μέλη που έκαναν κάποιες παρεμβάσεις στο θέμα και να τους ευχαριστήσω πολύ για τη συμετοχή τους.
Dying Incubus η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη.Σαφώς και επιθυμώ μέσω αυτής της συζήτησης να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πληροφορίες για την πρακτική εξάσκηση των Γριμμορίων.Αυτός ήταν και άλλωστε ο λόγος που παρέθεσα μια ολόκληρη απάντηση που είχε δώσει ο συγγραφέας του CM. Η απάντησή του αφορούσε καθαρά στο πρακτικό μέρος της εφαρμογής του Επτάμερον.Αλλά όπως και να έχει,μέχρι στιγμής η συζήτηση κινήται κυρίως(αν όχι αποκλειστικά) γύρω από τη θεωρία.
Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την πολιτική που ακολουθεί η ιστοσελίδα(αν δηλαδή το να ανταλλάσουμε απόψεις σχετικά με την πρακτική εφαρμογή επιτρέπεται ή όχι).Αν υπάρχει παρακαλώ ενημέρωσέ με,θα το σεβαστώ και νομίζω το ίδιο θα κάνουν και οι συνομιλητές μου.
Ο lousipan είναι μια χαρά από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω.Απλά προτίμησε να επικεντρωθεί στη μελέτη και έτσι αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη συζήτηση.Είναι πιο εύκολο να μελετάς χωρίς να αποσπάται η προσοχή και η αντίληψή σου.
Irium,ναι είμαι ολίγον τι υπερβολικά ενθουσιώδης ή κι το αντίστροφο αλλά προσπαθώ να το ελέγξω.Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα σκοπό να μην ξαναπιάσω ποτέ στα χέρια μου την Ενοχική μαγεία.Κάποια στιγμή θα ήθελα να την μελετήσω.Το ένστικτό μου όμως το εμπιστεύομαι...
Καταλαβαίνω την υποκειμενικότητα των ηθικών κανόνων αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν καμία υπόσταση.Και μόνο η τάξη στο σύμπαν είναι μια κάποια "ηθική" του κόσμου.Ακρέες όμως δηλώσεις με βάζουν σε σκέψεις και το να ζητήσουν οι άγγελοι από τους Ντι και Κέλι να ανταλλάξουν γυναίκες δε νομίζω ότι είναι και το καλύτερο. Όταν συναντάς κάτι αληθινό το "δέχεσαι" επειδή κάθε μόριο του σώματός σου καταλαβαίνει την αλήθεια κι ας είναι σκεπασμένο(το μόριο) με ένα σορό ανθρώπινα "μη" και "πρέπει".Εγώ με αυτό έννιωσα μια αυτόματη απέχθεια.Ένα τεράστιο εσωτερικό ΟΧΙ.Προσπάθησα να βρω μια λογική σε αυτή την εντολή(γιατί το εσωτερικό "όχι" θα μπορούσε να είναι κοινωνικά προκαθορισμένο και βαλμένο μέσα μου)αλλά δεν τα κατάφερα.
Χαίρομαι που κάποιοι έχετε βιώσει την εμπειρία που περιέγραψα.Και μάλλον Irium έχεις δίκιο όταν λες ότι δεν πρέπει να συγχέεται με την ευδαιμονία που περιγράφει ο Lisiweski.Θα μπορώ όμως να απαντήσω μόνο αν εφαρμόσω κάποτε μια Επίκληση.
Αυτά για την ώρα.Σας αφήνω γιατί είναι αργά και πρέπει να σηκωθώ αύριο.Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν με καθαρή καρδιά.Τι ποιο όμορφο από αυτό;
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Αγαπητέ Trithemius, δεν εξεδήλωσα κάπου κάποια ανησυχία μου μήπως χαρακτηριστεί αυτό το Forum ως ένας προθάλαμος της τελετουργικής μαγείας.
Από την άλλη, δεν αναφέρθηκα στην αποφυγή κατάθεσης των προσωπικών εμπειριών κάποιων από εμάς - όσων διαθέτουν - αλλά ανέφερα ότι ο σκοπός συμμετοχής στο θέμα δεν θα έπρεπε να είναι η διάθεση για αίτηση ή έστω παροχής πληροφοριών γύρω από την τελετουργική μαγεία.
Θα ήθελα όμως να θέσω ένα ερώτημα προς όλους τους φίλους κι όποιος θέλει, ας μου απαντήσει.
Προτού κάποιος ασχοληθεί με το θέμα της τελετουργικής μαγείας - τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο - δεν θα πρέπει να έχει κατανοήσει το λόγο που θα το κάνει αυτό;
Δεν θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι αυτό με το οποίο θα ασχοληθεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί την όποια γνώση προκύψει από αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;
Εάν κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί, δεν είναι πιθανόν να πέσει σε μια πλάνη ο ίδιος;
Εάν εγώ πχ ζητήσω κάποιες μεθόδους επίκλησης για τους Χ λόγους - καλούς ή κακούς - δεν θα έπρεπε να είναι απολύτως γνωστά τα κίνητρα μου τόσο σε εμένα τον ίδιο όσο και σε εσάς που θα ζητήσω την βοήθεια σας;
Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν πιο δίκαιο απέναντι στη μαγεία, που από την φύση της είναι "κρυμμένη"; ![]()

In anticipation of my resurrection...
A.E.T.E.R.N.I.T.A.S.
Αλλα εχω και τα εξης βιβλια...
-A.E Waite - The Doctrine and Literature of the Kabalah
-Path of Quabbalah
-David Icke - The Biggest Secret
-David Icke - Who really rules the world
-Margaret Murray - The Witchcult in Western Europe
-Mathers - Key of salomon
-Gregor Mathers - The Sacred Magic
-Book of Shadows
-Gerald Gardner - The Meaning of Witchcraft
-Gerald Gardner-Witchcraft Today
-Buckland - Complete Book of Witchcraft
-Eason - A practical Guide to Witchcraft and Spells
-Huson - Mastering Witchcraft
-Wicca and Magic
Κοιταξτε και σε αυτην την σελιδα, απο την οποια μπορειτε να παρετε
οτι βιβλια θελετε, χωρις να πληρωσετε η να εγγραφειτε.
http://www.hermetics.org/library/Library_Witchcraft.html
Το εμαιλ μου, για οσους ενδιαφερονται ειναι: Stelios@live.de
quote:
ο σκοπός συμμετοχής στο θέμα δεν θα έπρεπε να είναι η διάθεση για αίτηση ή έστω παροχής πληροφοριών γύρω από την τελετουργική μαγεία
Γιατί, αν επιτρέπεται; Εννοείται η αποφυγή της 'ακατάλληλης' ή 'επιβλαβούς' χρήσης; Αν κατανοώ σωστά, είναι επιθυμητή η γνώση των κινήτρων για την διάκριση της επίκλησης που μπορεί να αποσκοπεί σε 'καλούς' ή 'κακούς' σκοπούς;
quote:
Προτού κάποιος ασχοληθεί με το θέμα της τελετουργικής μαγείας - τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο - δεν θα πρέπει να έχει κατανοήσει το λόγο που θα το κάνει αυτό;
Οπωσδήποτε. Τα πρώτα σκιρτήματα για ενασχόληση με την τελετουργική μαγεία συχνά έρχονται από τα ερεθίσματα που κάποιος νεαρός/-ή λαμβάνει από συγκεκριμένα είδη μουσικής, τις παρέες και τη γοητεία του απαγορευμένου. Στη συνέχεια, αν κάποιος διαβάσει κείμενα ή βιβλία (ορισμένα πολύ αμφίβολης ποιότητας) και τα αποδεχθεί, αρχίζει η αναζήτηση της δύναμης και της εξουσίας, του εντυπωσιασμού, της επούλωσης ψυχολογικών μειονεκτημάτων και της δημιουργίας ενός υπερτροφικού εγώ. Αρχικά γοητευμένοι κάποιοι από την υπόσχεση απόκτησης υλικών αγαθών ή επιτυχιών στις προσωπικές σχέσεις, υποβαθμίζουν την Τελετουργική Μαγεία σε μία μηχανιστική διαδικασία ικανοποίησης των προσωπικών τους αναγκών.
Δυστυχώς, από όλα αυτά που γράφω έχω περάσει και ορισμένα ακόμη τα υφίσταμαι, τα ίδια ή τις συνέπειές τους.
Η ασφαλιστική δικλείδα εδώ είναι ότι η Τελετουργική Μαγεία σπάνια δίνει αποτελέσματα εύκολα. Το 99% των περιπτώσεων λοιπόν απογοητεύεται και απομακρύνεται οριστικά και αμετάκλητα ή αρχίζει να συνδέεται με άλλες τεχνικές περισσότερο ήπιες και υποσχόμενες. Αυτοί που παραμένουν όμως ίσως αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτω και πίσω από τις φανταχτερές περιγραφές της Τελετουργικής Μαγείας υπάρχει ένα μονοπάτι προσωπικής αναζήτησης και Γνώσης. Δεν θέλω να αναφερθώ σε οτιδήποτε περισσότερο σημαντικό, τουλάχιστον προς το παρόν.
Η Τελετουργική Μαγεία δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Ούτε ο λιγότερο επικίνδυνος. Το μόνο σύστημα που λέγεται ότι καταβάλει κάποιος μικρή προσπάθεια για κάποιο αποτέλεσμα, όμως κατόπιν είναι πολύ δύσκολη η ισορροπία και η διαχείριση της δύναμης, είναι η Ενωχική Μαγεία (η ορθογραφία Ενοχική Μαγεία μπορεί να είναι σωστή, μου θυμίζει όμως το Ενοχικό Δίκαιο). Κατά τη γνώμη μου, όπως συμβαίνει με την οικολογία όπου το περιβάλλον και οι έμβιοι οργανισμοί συνδέονται μεταξύ τους με λεπτές σχέσεις ισορροπίας, έτσι και ο τελετουργός και το προσωπικό του οικοσύστημα συνδέεται και συνδυάζεται με το οικοσύστημα του μακρόκοσμου. Για κάθε δράση υπάρχει κάποια αντίδραση και κάθε δράση μας φαίνεται ότι μάλλον στέλνει παλμούς συγκεκριμένης συχνότητας στον μακρόκοσμο.
Στην Τελετουργική Μαγεία ίσως χρειαστεί κάποιος να δώσει πολύ περισσότερα από όσα θα πάρει. Τα αρχικά αποτελέσματα στην δική μου περίπτωση ήρθαν όταν έκανα τις πρώτες σημαντικές θυσίες, ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση ήταν ισχνά και ασαφή. Με τον όρο θυσίες δεν εννοώ τον σφαγιασμό οποιουδήποτε ζώου, κάτι για το οποίο έχω μεγάλη αποστροφή, αλλά τον κατακερματισμό των προσωπικών απολαύσεων και της καλοπέρασης. Όποτε επιχείρησα να 'κλέψω' σε αυτό το παιχνίδι (δηλαδή να 'θυσιάσω' συνήθειες ή πράγματα που μου ήταν αδιάφορα, το αποτέλεσμα φαίνεται να ήταν εναντίον μου). Ο ενθουσιασμός που ακολούθησε της ανακάλυψης ενός απλού κανόνα που φαίνεται ότι δρούσε σε εμένα δεν κράτησε πολύ γιατί γρήγορα διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό. Αυτό όμως προώθησε με πρακτικό τρόπο μία διαφορετική ιεράρχηση στο μυαλό μου. Τα δεδομένα και οι αξίες που για άλλους ήταν σημαντικά άρχισαν να μου φαίνονται λιγότερο σημαντικά και το αντίστροφο. Κάτι τέτοιο οδήγησε και οδηγεί σε εσωτερικές συγκρούσεις.
Φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία που έγινε με ένα πολύ πρακτικό τρόπο και εξακολουθεί να γίνεται μπορεί να ενταχθεί κάτω από τον όρο 'subjective synthesis' και επηρεάζει τις αξίες που κάποιος ανακαλύπτει στη Μαγεία και τα ίδια της τα αποτελέσματα.
Irium