- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αγνοείς μήπως το σλόγκαν "τα εγκλήματα του Χριστιανισμού" που πιπιλίζεται εδώ μέσα, δεν σου ακούγεται σαν τσουβάλιασμα αυτό;;
Αλήθεια, γιατί σε εμένα μου μοιάζει με τσουβάλιασμα;;
Όσον αφορά για τα άτομα που λένε ότι είναι αντικειμενικοί και το μόνο που κάνουν είναι να επιτίθενται κατά του Χριστιανισμού, είναι μύθος γιατί δεν υπάρχουν εδώ μέσα και το ξέρεις πολύ καλά.
Αν θεωρείς τον εαυτό σου αντικειμενική, τότε μάλλον λάθος εντύπωση έχεις για τον εαυτό σου.
Δεν είναι δυνατόν να αρνείσαι πεισματικά ότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατάσφαζαν Χριστιανούς, ψάχνοντας χίλιες μύριες δικαιολογίες, και από πάνω να θες να μας το παίξεις αντικειμενική!
Όχι βρε Τοξότη, εσύ από τους αντικειμενικούς πέρασες και δεν ακούμπησες!!! Ας λέμε τα πράγματα όπως έχουν!!
Δεν είναι δυνατόν να κράζεις "αντικειμενική" και να μην βλέπεις κανένα στραβό στην αρχαία μας ιστορία. Όλα τέλεια όλα ρόδινα και ας όψεται αυτός ο άτιμος ο Χριστιανισμός που μας κατέστρεψε!!!
Αντί να γινόμαστε προγονολάτρεις, ας αναλογιστούμε τι μπορούμε εμείς σήμερα να κάνουμε και να προσφέρουμε για τη χώρα μας. Δεν είναι η εκκλησία και ο Χριστιανισμός που μας φταίει και μας εμποδίζει να διαπρέψουμε σαν έθνος και να εξυψώσουμε πάλι τη χώρα μας!!
Η χώρα μας και η νοοτροπία του Έλληνα σήμερα είναι της κομπίνας και της αρπαχτής!!
Ε όχι να ρίχνουμε το φταίξιμο στην Εκκλησία και στο Χριστό και γι' αυτό!!! Αυτή η κατάσταση δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη!! ή μήπως η Εκκλησία ευθύνεται για το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο;;
Οι λάτρεις της αλήθειας προσπαθούν να τα βλέπουνε όλα. Τα κακά και τα καλά της Εκκλησίας και τα καλά και τα στραβά του λαού μας από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις τον "τίτλο" του αντικειμενικού και θα είναι οι άλλοι που θα σου τον απονείμουν, όχι εσύ!!!
Φιλικά όπως πάντα
Διάβασε εσύ την Βίβλο να δεις ότι όλοι οι λαοί προκύπτουν από τους Εβραίους σύμφωνα μ'αυτήν.
Εάν δεν γνωρίζεις μην ΕΚΤΕΙΘΕΣΕ
Απλά διάβαζε περισσότερο, και μίλα λιγότερο.![]()
quote:
Η Εκκλησία δεν υποβαθμίζει τις Ιουδαικές τις ριζες, γιατί πολύ απλά ένα γερό τμήμα της διδασκαλίας της το οφείλει σε αυτές τις εβραικές ρίζες.
Μάλλον τις έχει ξεχάσει. Εξ ου και το "Εβραίος Θεός", να της το υπενθυμίζει.
quote:
quote:Οι υπόλοιποι λαοί του κόσμου αναφέρονται από την νέα θρησκεία του Χριστιανισμού, μόλις στις τελευταίες παραγράφους της καινής διαθήκης (στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον): "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη."Βλέπω ακολουθείς την ωραιότατη μέθοδο του "αποκόπτω φράσεις από το κείμενο για να μην φαίνεται το νόημα όπως πρέπει" όπως και κάθε καλός αιρετικός που δεν έχει επιχειρήματα και λέει να το ρίξει στο κόψε-ράψε, κάτι θα βγει.
Είναι επιχείρημα αυτό WWalker;
Για διάβασε λίγο και την Καινή διαθήκη! Όλοι οι άλλοι λαοί επί της ουσίας απουσιάζουν.
Υπάρχουν αναφορές σε άλλους λαούς αλλά όχι ότι έχουν λαμβάνειν από την "σωτηρία των ουρανών", αυτή ανήκει στους Εβραίους.
Στο πάρτυ θα πάνε μόνον οι Εβραίοι, οι υπόλοιποι είναι τα κορόιδα.
quote:
quote:Το γενικό πνεύμα των οποίων είναι αντίθετο μ'αυτήν την προτροπή του Ιησού. Πουθενά αλλού στην Βίβλο και την Καινή διαθήκη δεν ενδιαφέρεται κανένας για άλλο έθνος πλην των Εβραίων.Να σου πω ρε φίλε, και όταν πάνε οι δικοί μας οι Έλληνες ή τουλάχιστον έτσι γράφει το κείμενο, μπροστά στον Ιησού, αυτός τους διώχνει;
Ή μήπως τον Ρωμαίο που το παιδί του πέθαινε τον έδιωξε;
Ή μήπως όταν έλεγε ιστορίες περί "καλού Σαμαρείτη" ήταν εθνικόφρων ο Ιησούς και εννοούσε "να, ακόμα και ο τρισκατάρατος ο Σαμαρείτης..."
Λέω γιατί είσαι ικανός να κάνεις τα στραβά μάτια και ακόμη μπροστά σε τέτοια πράγματα, οφθαλμοφανή.
Μάθε να διαβάζεις τι λέω: "Δεν ενδιαφέρεται για άλλο έθνος πλην των Εβραίων."
Σ'αυτούς αναφέρεται. Σ'αυτούς διδάσκει, απο συναγωγή σε συναγωγή.
Μόλις μετά βίας θυμίθηκαν οι του ιερατείου ότι ξέχασαν τους άλλους λαούς. Και πρόστεσαν μια αράδα: "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη." (αναφέρεται στο κατά Ματθαίον στο τέλος, αλλά και στο κατά Μάρκον σε μια αράδα-φαίνεται ότι είναι μεταγενέστερη προσθήκη)
Αχ ταλαίπωρα έθνη, ο Θεός της αγάπης σας ξέχασε. Σας αφιέρωσε μια αράδα. Κι αυτήν βέβαια λέει για το καθήκον των αποστόλων να πάνε και να πιάσουν κορόιδα όλα τα έθνη. Όχι μόνον τους Εβραίους. Όλα τα έθνη αγοράζουν ελπίδα για την δευτέρα παρουσία και υποτάσσονται στους κατέχοντες την εξουσία.
Και ο Δαβίδ ήταν Εβραίος και όλα σχεδόν τα πρόσωπα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Όπου αναφέρονται άλλα έθνη, αναφέρονται ως εχθροί.
Και βεβαίως Ξεσφαγιάζονται με την Βοήθεια του Εβραίου Θεού. (Βλέπε Βίβλο: Ιησούς του Ναυή) Μιλάμε για το σφάξιμο των χαναναίων και των άλλων λαών της Γης της επαγγελίας υπό την καθοδήγηση και την εκτέλεση του Εβραίου Θεού.
quote:
quote:Από μέρους μου δεν υπάρχει πίκρα παρά μόνον συμπάθεια για τους πλανημένους Ελληνοχριστιανούς.Δηλαδή για το 98% των Ελλήνων.
Μπράβο ακριβώς τόσοι έβαλαν υπογραφή για τις ταυτότητες υπό την καθοδήγηση της εκκλησίας ![]()
Ούτε 30% δεν μάζεψαν οι μουτζαχεντίν της Ορθοδοξίας.
Όλοι ξέρουμε με τι πιέσεις και φανατισμό προσπάθησαν να καταγράψουν τις δυνάμεις τους. (Με πόσες διπλές υπογραφές κλπ τερτίπια εμφάνισαν αυτό το χαμηλό πάντως νούμερο δεν το μάθαμε ακόμη
)
Πριν από 20 μόλις χρόνια δεν τολμούσε κανένας να θίξει ζητήματα θρησκείας στην Ελλάδα. Ίσως να είσαι μικρός και μην το έχεις ζήσει.
Βλέποντας το σήμερα είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια θα έρθουν τα πάνω κάτω.
Κάτι ξέρει ο Χριστόδουλος που του αρέσει η Χούντα.
Μ'αυτήν την παλιοδημοκρατία βγαίνει ο κάθε άθεος και λέει ότι θέλει στα κανάλια χωρίς να μπορούν όπως παλιά να τον καρατομήσουν.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά σας θα΄ναι!!
Βασίλης
Νεοπαγανιστές, έλλειψη αντικειμενικότητας και τσουβάλιασμα.
Όποτε αναφέρεται το ψευδώνυμο μου σε διάφορα θέματα θρησκευτικού περιεχομένου εκεί είναι κι ο Ψηλός για να προσβάλλει.
Αυτό γίνεται εδώ και μήνες οπότε ό,τι και να πώ είναι περιττό, νομίζω.
Ο καθένας διαβάζει και κρίνει οπότε δεν θα επεκταθώ σε άλλα σχόλια ούτε θα ασχοληθώ περαιτέρω.
WWalker, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για το 98% που αναφέρεις.
Αυτό το 98% πως έχει προκύψει?
Γιατί κι εμένα η ταυτότητα μου που την έβγαλα στα 14 μου αναγράφει οτι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά δεν είμαι.
Και γνωρίζω αρκετά άτομα που η ταυτότητα τους αναγράφει το ίδιο αλλά δεν πατάνε κάν στην Εκκλησία.
Είναι αντικειμενικό κριτήριο δηλαδή αυτό το 98% των Χριστιανών Ορθοδόξων στην Ελλάδα?

In anticipation of my resurrection...
quote:Το ποιος είναι "πληγωμένος" φαίνεται από τα "απωθημένα" που βγάζει. Δεν μιλώ άσχημα για την πίστη κανενός. Δείχνω τις αντικειμενικές αδυναμίες της γλώσσας που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν, ακριβώς γιατί προσπαθούν να επιβάλουν κάτι αδικαιολόγητο, όπως το "Εβραίος" Θεός... αλλά και γιατί δείχνουν θεμελιώδη άγνοια του Ελληνισμού που δήδεν υπερασπίζονται. Ο Ελληνισμός δεν είναι ιδιωτική υπόθεση εκείνων που - μια και δεν έχουν ούτε βιώματα με τη θρησκεία τους, ούτε επιχειρήματα - ασχολούνται με τους άλλους.
Dear Anchor,
Εύκολη απάντηση.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εσένα και τους λοιπούς Χριστιανούς σας πίκραναν οι "εθνικοί" και το γυρίσατε στον Εβραίο Θεό.
Από μέρους μου δεν υπάρχει πίκρα παρά μόνον συμπάθεια για τους πλανημένους Ελληνοχριστιανούς.
Σιγά σιγά και με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό μας θα τον βρείτε τον δρόμο σας και θα απορίψετε την δεισιδαιμονία της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Αν όχι εσείς σίγουρα τα παιδιά σας.
Αρκεί που σήμερα υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία της γνώμης.
Μ'αυτά και μόνον αρκεί να ξεριζώσουμε το καρκίνωμα της Εβραικής Θρησκείας: του Χριστιανισμού.
Βασίλης
Και ο κύκλος συνεχίζεται γιατί η χολή γεννά χολή. Το ίδιο και η ανοησία.
Πάντως για να είμασε επικοδομητικοί,
Γράφτηκε:
quote:Μάλλον εσύ εκτείθεσαι. Αυτό για παράδειγμα δείχνει άγνοια του θέματος. Η βίβλος λέει ότι όλοι οι λαοί έχουν κοινή καταγωγή - πράγμα αποδεκτό και από τα επιστημονικά δεδομένα - και ότι ένα παρακλάδι με ίδιες ρίζες με τους υπόλοιπους έγινε ο Εβραϊκός λαός, άλλο οι Έλληνες, άλλο Αιγύπτιοι, οι Άραβες, οι Αφρικανοί κτλ. κτλ. Πράγμα που είναι και αντικειμενικά ορθό και λογικό. Αυτή η κοινή καταγωγή τονίζεται τόσες φορές σε παλιά και καινή διαθήκη ώστε να μπορεί να τη βρει κανείς εύκολα μόνος.
Διάβασε εσύ την Βίβλο να δεις ότι όλοι οι λαοί προκύπτουν από τους Εβραίους σύμφωνα μ'αυτήν.
Εάν δεν γνωρίζεις μην ΕΚΤΕΙΘΕΣΕ Απλά διάβαζε περισσότερο, και μίλα λιγότερο.
Για τα άλλα περι αιμοδιψίας κτλ. μπορείς να διαβάσεις αρχαία κείμενα οποιουδήποτε λαού και να διαπιστώσεις ότι ήταν κοινός τόπος. Στην Ιλιάδα όχι μόνο είναι οι θεοί που ξεκινούν τον πόλεμο, αλλά και τον συντηρούν (και με αιτία ένα καπρίτσιο) και βλέπουμε από τους ανθρώπους την ίδια αγριότητα. Το ίδιο και στα Μεσοποταμιακά κείμενα (έπος Γιγλαμές και λοιπά), το ίδιο και στα Κινέζικα και τα Αιγυπτιακά. Άρα δεν υπάρχει λόγος να δείχνουμε κάποια παράδοση ώς κακότερη από την άλλη αφού όλες οδήγησαν σε ίδια πράγματα και ίδιες συμπεριφορές. Στην περίπτωση της βίβλου την απάντηση την έδωσε ο Ιησούς, όλα αυτά τα έκαναν οι Ιουδαίοι γιατί ότι άλλο και να τους έλεγε ο Θεός εκείνοι αυτό θα καταλάβαιναν.
Edited by - anchor on 12/10/2005 09:12:47
Όμως όταν ο Θεός εκφράζεται μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια όπως η ανά των κόσμο Θρησκείες τότε ναί έχει Πατρίδα
πχ
12Θεο = Ελληνικοί Θεοί
Χριστιανικός Θεός = Εβραικός Θεός
Ρα, Οσίρις, Ίσις κτλ = Αιγύπτιες Θεότητες
κτλ
όποιος δεν συμφωνεί ας διαβάσει την μυθολογία αυτών
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
quote:
Ο Θεός σαν ύπαρξη εκτός των Θρησκευτικών πλαισίων δεν έχει καμμία εθνικότητα ... δεν μπορεί να έχει και δεν γουστάρει να έχει...
Όμως όταν ο Θεός εκφράζεται μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια όπως η ανά των κόσμο Θρησκείες τότε ναί έχει Πατρίδα
πχ
12Θεο = Ελληνικοί Θεοί
Χριστιανικός Θεός = Εβραικός Θεός
Ρα, Οσίρις, Ίσις κτλ = Αιγύπτιες Θεότητες
κτλ
Εν μέρει σωστό. Μεταξύ των θεοτήτων υπάρχουν τόσες ομοιότητες - και μεταξύ Ελληνικών θεών και Αιγυπτιακών και Μεσοποταμιακών που είναι σχεδόν βέβαιη μια προ-εθνική καταγωγή όλων και είναι επίσης βέβαιο ότι η ίδια θεότητα εμφανίζεται με άλλα ονόματα σε κάθε λαό, κι ότι δεν προκείται για δοαφορετικές θεότητες (Ιννάνα/Ιστάρ/Αστάρτη/Αφροδίτη-Ουρανία/Ίσιδα, Γη-Ματερ (Δη-μητρα)/ Ρέα / Κυβέλη / Δήμητρα / Πότνια Θηρών κτλ. κτλ. . Στοιχεία επίσης του Εβραϊκού, υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις.
quote:και θα καταλάβει αυτό που λέω.
Edited by - anchor on 12/10/2005 09:39:22
είναι σαν το παιδί που δεν θέλει να γνωρίζει τους γονείς του...
quote:Δεν ξέρω ποιους έχεις στο νου, αλλά ο Χριστιανισμός δεν αρνείται τις επιρροές στη θρησκευτικότητα: η... προσευχή π.χ. είχε "ανακαλυφθεί" πολύ πριν και το Χριστό και τους Εβραίους και το Μωυσή και τους Αιγύπτιους, ίσως και τους Νεάντερταλ...
anchor είναι φυσικό να υπάρχει επιρεασμός Θρησκειών, μόνο τον Χριστιανισμό να δούμε αυτός έχει επιρεαστεί από όλες τις προηγούμενες Θρησκείες που χαρακτηρίζονται ως παγανιστικές σήμερα....!!!!
είναι σαν το παιδί που δεν θέλει να γνωρίζει τους γονείς του...
quote:
Το τσουβάλιασμα αγαπητή Τοξότη είναι πάγια τακτική των νεοπαγανιστών, ναι, εγώ τολμώ να τους αποκαλώ έτσι!!Αγνοείς μήπως το σλόγκαν "τα εγκλήματα του Χριστιανισμού" που πιπιλίζεται εδώ μέσα, δεν σου ακούγεται σαν τσουβάλιασμα αυτό;;
Αλήθεια, γιατί σε εμένα μου μοιάζει με τσουβάλιασμα;;Όσον αφορά για τα άτομα που λένε ότι είναι αντικειμενικοί και το μόνο που κάνουν είναι να επιτίθενται κατά του Χριστιανισμού, είναι μύθος γιατί δεν υπάρχουν εδώ μέσα και το ξέρεις πολύ καλά.
Αν θεωρείς τον εαυτό σου αντικειμενική, τότε μάλλον λάθος εντύπωση έχεις για τον εαυτό σου.
Δεν είναι δυνατόν να αρνείσαι πεισματικά ότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατάσφαζαν Χριστιανούς, ψάχνοντας χίλιες μύριες δικαιολογίες, και από πάνω να θες να μας το παίξεις αντικειμενική!Όχι βρε Τοξότη, εσύ από τους αντικειμενικούς πέρασες και δεν ακούμπησες!!! Ας λέμε τα πράγματα όπως έχουν!!
Δεν είναι δυνατόν να κράζεις "αντικειμενική" και να μην βλέπεις κανένα στραβό στην αρχαία μας ιστορία. Όλα τέλεια όλα ρόδινα και ας όψεται αυτός ο άτιμος ο Χριστιανισμός που μας κατέστρεψε!!!
Αντί να γινόμαστε προγονολάτρεις, ας αναλογιστούμε τι μπορούμε εμείς σήμερα να κάνουμε και να προσφέρουμε για τη χώρα μας. Δεν είναι η εκκλησία και ο Χριστιανισμός που μας φταίει και μας εμποδίζει να διαπρέψουμε σαν έθνος και να εξυψώσουμε πάλι τη χώρα μας!!
Η χώρα μας και η νοοτροπία του Έλληνα σήμερα είναι της κομπίνας και της αρπαχτής!!
Ε όχι να ρίχνουμε το φταίξιμο στην Εκκλησία και στο Χριστό και γι' αυτό!!! Αυτή η κατάσταση δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη!! ή μήπως η Εκκλησία ευθύνεται για το ότι φτάσαμε σε αυτό το σημείο;;
Οι λάτρεις της αλήθειας προσπαθούν να τα βλέπουνε όλα. Τα κακά και τα καλά της Εκκλησίας και τα καλά και τα στραβά του λαού μας από την αρχαιότητα έως σήμερα.Μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις τον "τίτλο" του αντικειμενικού και θα είναι οι άλλοι που θα σου τον απονείμουν, όχι εσύ!!!
Φιλικά όπως πάντα
Τί είναι όλα αυτά Ψηλέ?
Προσωπικό πόλεμο μου κάνεις?![]()
Ή έχεις τη μύγα και μυγιάζεσε?
Δεν νομίζω να επιτέθηκα προσωπικά σε κανέναν με όσα έγραψα.
Απλά εξέφρασα τη γνώμη μου.
Ούτε όμως και είπα αν θεωρώ τον εαυτό μου αντικειμενικό ή όχι.
Νομίζω πως κάθε γνώμη που εκφράζετε είναι από τη φύση της υποκειμενική και επιρρεασμένη από την προσωπικότητα, τις γνώσεις και τα "πιστεύω" του καθ' ενός.
Και νομίζω πως δεν έθιξα ποτέ και κανέναν για ότι πιστεύει ή δεν πισεύει.
Εγώ μίλησα για την προσπάθεια κάποιων να είναι πιο αντικειμενικοί χωρίς να επιρρεάζονται άμεσα από δόγματα (εδώ άνετα ανήκουν και χριστιανοί, αλλά εσύ μάλλον δεν χωράς στην κατηγορία...).
Και ποιός είναι πεισμωμένος με τις απόψεις του νομίζω πως το βλέπουν οι άλλοι συνομιλητές μας, δεν χρειάζετε να το κρίνω εγώ....
Τοξότης