ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πόσο αξιόπιστα και αληθινά είναι αυτά που μας πλασάρουν οι θρησκείες; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/09/2011, 08:23:20
quote:
Γιατί φίλε dying (κατά κόσμον .... George) τόση μεγάλη ... “αποστροφή” προς τα άκακα αυτά τετράποδα?

Καμία αποστροφή προς τα καημένα τα ζώα, φίλε gianipseftis.
Εγώ μίλησα για "γαιδαράκους" κι όχι για τα συμπαθή τετράποδα.

quote:
Σας έδωσα ένα παράδειγμα που δεικνύει του λόγου μου το αληθές, το οποίο δεν σχολίασες Dying_Incubus.
Ουδεν παράδειγμα περί του αντιθέτου τού ισχυρισμού μου.
Τι άλλο να πω...

Φίλε Αίολε, το παράδειγμα που έδωσες ήταν μετά το μήνυμα σου που σχολίασα καθώς και μετά από το δικό μου.
Πως θα μπορούσα λοιπόν να έχω σχολιάσει κάτι το οποίο δεν είχες γράψει ακόμα;
Είδα ένα μήνυμα 2 σειρών οπότε αυτό σχολίασα κι επί αυτού κατέθεσα την άποψη μου.
Εσύ κατέθεσες την δική σου άποψη επί του δικού μου σχολιάζοντας το με τον τρόπο που το σχολίασες.
Από εκεί και πέρα, γραπτά είναι αυτά.
Κάποιος συμφωνεί με κάποια από τα γραφόμενα, κάποιος άλλος διαφωνεί και μπορεί ο καθένας να εξάγει τα συμπεράσματα του για τα όσα διαβάζει και να κατανοήσει άπειρα πράγματα εάν το θέλει.

quote:
φιλοι;

Μα, δεν σε θεωρώ εχθρό μου.

In anticipation of my resurrection...

09/09/2011, 09:25:27
Μέχρι να δωθούν σαφείς απαντήσεις για τις ερωτήσεις που παρέθεσα και επειδή ακολούθησα την προτροπή του Sesostris για μια ... "ματιά" στον Ματθαίο, ας αναφέρω τι είδα εγώ μέσα απ' αυτήν την ... "ματιά" μου.

Κατ' αρχήν, η φράση "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει" φαίνεται ότι λέγεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Ο Ματθαίος [ ή τέλος πάντων αυτός ο ανώνυμος συγγραφέας που έγραψε αυτήν την περιγραφή ] περιγράφει μια σκηνή στην οποία ο Jesus θεραπεύει έναν δαιμονισμένο [ σημ : δεν φαίνεται να διαφωνεί κανείς από τους παρευρισκόμενους πως δεν είναι δαιμονισμένος ] και "βγάζει" τα δαιμόνια του.

Του την πέφτουν λοιπόν τα τσακάλια και λένε : "Μην τον πιστεύετε αυτόν. Αυτός αν "βγάζει" δαιμόνια από τον κόσμο, τα "βγάζει" επειδή είναι μαζί με τον Σατανά και τα "βγάζει" μέσω του Βεελζεβούλη" [ Aπ' αυτό δηλ. και μόνο που λένε τα τσακάλια, παραδέχονται και οι ίδιοι πως πρόκειτε για έναν δαιμονισμένο, δεν αμφιβάλλουν δηλ. δεν λένε "όχι, δεν είναι δαιμονισμένος", συνεπώς συμφωνούν πως η όποια "θεραπεία" γίνεται σε έναν δαιμονισμένο ]

Και απαντάει ο ανθρωπάκος αμυνόμενος : "Ρε τσικιρικιτζήδες, αν εγώ είμαι μαζί με τον δαίμονα, κολλητάρι του δαίμονα, πως είναι δυνατόν να "βγάζω", πως είναι δυνατόν να διώχνω, να ξορκίζω τον δαίμονα μέσα από τον κόσμο ;! Αν δηλ. είμαι μαζί του, πως γίνεται να είμαι ταυτόχρονα και εναντίον του ;! Ή μαζί του θα είμαι ή εναντίον του".

Αυτό είναι το σκηνικό. Tώρα, πως απ' αυτό το σκηνικό προκύπτει πως ο Ιησούς μισεί όποιον δεν είναι μαζί του, πως προκύπτει πως αυτά που λέει είναι ... "παρακαταθήκη" για τους σημερινούς παπάδες και την εκκλησία ... αυτά ας μας τα εξηγήσουν αυτοί που τα ισχυρίζονται.

Πάλι πολλά λόγια είπα φίλε Sesostris ;

Edited by - zip on 09/09/2011 09:46:46

09/09/2011, 10:29:10
quote:

Για αυτούς που παίρνουν στη κυριολεξία τη Καινή διαθήκη πράγματι παίζει σημαντικό ρόλο. Ευτυχώς όχι για μένα

Βρε dr μας απορώ γιατί πέρνουν σοβαρά εσένα και τον ζιπακο.
Αφού δεν έχετε ανοίξει ούτε σελίδα από την ΚΔ.
Αλλά και να έχετε, που κόβω τον λαιμό μου ότι όχι, δεν μας λέτε γιατί κάνετε την "πνευματική" επιλογή και όχι την κυριολεκτική!
Το ιερατείο την πέρνει κυριολεκτικά! Εσείς γιατί όχι;
Είσαστε εντελώς άσχετοι με το θέμα!
Βρε μήπως μας δουλεύετε;
κουφαλίτσες...

Edited by - Αίολος on 09/09/2011 10:54:33

09/09/2011, 10:32:07
quote:
Φίλε Αίολε, το παράδειγμα που έδωσες ήταν μετά το μήνυμα σου που σχολίασα καθώς και μετά από το δικό μου.
Εχεις δίκιο φίλε μου. Λάθος μου.
Εξακολουθείς όμως να μην το σχολιάζεις...
Οπως κανένας άλλος. Γιατί;
Ισως διότι αν αρχίσουμε να το συζητάμε θα καταλήξουμε ότι το ιερατείο είναι οι σατανιστές...

τζιζζζζ

Edited by - Αίολος on 09/09/2011 11:17:24

09/09/2011, 10:53:43
quote:
Doctor

Για αυτούς που παίρνουν στη κυριολεξία τη Καινή διαθήκη πράγματι παίζει σημαντικό ρόλο. Ευτυχώς όχι για μένα

Βρε ντοκτορ, άφησε τους άλλους να αξιολογούν και την παίρνουν όπως τους βολεύει.
Μίλα για τον εαυτό σου, και πες και σε μας, εσύ πως την παίρνεις?

Υ.Γ
Για την Κ.Δ μιλώ έτσι?
Το διευκρινίζω προς αποφυγή παρεξήγησης, γιατί εσχάτως πολλοί ομιλούν αλληγορικά, ή αλλάζουν τα νοήματα κατα το δοκούν.
Λάστιχο την κάναμε την γλώσσα.

09/09/2011, 10:57:56
quote:
Λάστιχο την κάναμε την γλώσσα.
Σφεντόνα ψευτράκο μας!
Για την γλώσσα εννοώ, διότι "γιατί εσχάτως πολλοί ομιλούν αλληγορικά, ή αλλάζουν τα νοήματα κατα το δοκούν."

Εντάκσει;

09/09/2011, 11:30:41
quote:
Αίολος

Αλλά και να έχετε, που κόβω τον λαιμό μου ότι όχι, δεν μας λέτε γιατί κάνετε την "πνευματική" επιλογή και όχι την κυριολεκτική!
Το ιερατείο την πέρνει κυριολεκτικά! Εσείς γιατί όχι; [ Ίσως επειδή ... "εμείς" δεν είμαστε το ιερατείο ούτε ανήκουμε στο ιερατείο ... ]
Βρε μήπως μας δουλεύετε;

Δηλ. Αίολε ... σύμφωνα με σένα, "εσείς" που διαφωνείτε με τα όσα λέει η Κ.Δ την έχετε διαβάσει καλά, ενώ ... "εμείς" που συμφωνούμε με τα όσα λέει η Κ.Δ, δεν έχουμε ανοίξει ούτε σελίδα της. Πως γίνεται αυτό ; Εξήγησέ μας ...

Απ' αυτό και μόνο που λες φαίνεται το μέγεθος της ανοησίας σου.

* οι ερωτήσεις που έχω κάνει αφορούν ... "εσάς" δηλ. εσάς που διαφωνείτε, δηλ. και εσένα. Γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να τις απαντήσεις ; ... έτσι για να δούμε και το ποιος ιδρώνει και το πόσο ιδρώνει δηλ ...

Edited by - zip on 09/09/2011 11:55:34

09/09/2011, 12:02:57
quote:
Δηλ. Αίολε ... σύμφωνα με σένα, "εσείς" που διαφωνείτε με τα όσα λέει η Κ.Δ την έχετε διαβάσει καλά, ενώ ... "εμείς" που συμφωνούμε με τα όσα λέει η Κ.Δ, δεν έχουμε ανοίξει ούτε σελίδα της. Πως γίνεται αυτό ; Εξήγησέ μας ...
Διότι αν είχατε ξεστραβωθεί, θα συμφωνούσατε μαζί μου ή θα διαφωνούσατε με επιχειρήματα!
Αέρα κοπανιστό μας πουλάς ζιπακο...

09/09/2011, 12:10:16
quote:
* οι ερωτήσεις που έχω κάνει αφορούν ... "εσάς" δηλ. εσάς που διαφωνείτε, δηλ. και εσένα. Γιατί δεν κάνεις μια προσπάθεια να τις απαντήσεις ; ... έτσι για να δούμε και το ποιος ιδρώνει και το πόσο ιδρώνει δηλ ...
...και οι ερωτήσεις σου χωρίς παραπομπές είναι μπούρδες...

09/09/2011, 12:28:58
quote:

Μέχρι να δωθούν σαφείς απαντήσεις για τις ερωτήσεις που παρέθεσα και επειδή ακολούθησα την προτροπή του Sesostris για μια ... "ματιά" στον Ματθαίο, ας αναφέρω τι είδα εγώ μέσα απ' αυτήν την ... "ματιά" μου.

Κατ' αρχήν, η φράση "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει" φαίνεται ότι λέγεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Ο Ματθαίος [ ή τέλος πάντων αυτός ο ανώνυμος συγγραφέας που έγραψε αυτήν την περιγραφή ] περιγράφει μια σκηνή στην οποία ο Jesus θεραπεύει έναν δαιμονισμένο [ σημ : δεν φαίνεται να διαφωνεί κανείς από τους παρευρισκόμενους πως δεν είναι δαιμονισμένος ] και "βγάζει" τα δαιμόνια του.

Του την πέφτουν λοιπόν τα τσακάλια και λένε : "Μην τον πιστεύετε αυτόν. Αυτός αν "βγάζει" δαιμόνια από τον κόσμο, τα "βγάζει" επειδή είναι μαζί με τον Σατανά και τα "βγάζει" μέσω του Βεελζεβούλη" [ Aπ' αυτό δηλ. και μόνο που λένε τα τσακάλια, παραδέχονται και οι ίδιοι πως πρόκειτε για έναν δαιμονισμένο, δεν αμφιβάλλουν δηλ. δεν λένε "όχι, δεν είναι δαιμονισμένος", συνεπώς συμφωνούν πως η όποια "θεραπεία" γίνεται σε έναν δαιμονισμένο ]

Και απαντάει ο ανθρωπάκος αμυνόμενος : "Ρε τσικιρικιτζήδες, αν εγώ είμαι μαζί με τον δαίμονα, κολλητάρι του δαίμονα, πως είναι δυνατόν να "βγάζω", πως είναι δυνατόν να διώχνω, να ξορκίζω τον δαίμονα μέσα από τον κόσμο ;! Αν δηλ. είμαι μαζί του, πως γίνεται να είμαι ταυτόχρονα και εναντίον του ;! Ή μαζί του θα είμαι ή εναντίον του".

Αυτό είναι το σκηνικό. Tώρα, πως απ' αυτό το σκηνικό προκύπτει πως ο Ιησούς μισεί όποιον δεν είναι μαζί του, πως προκύπτει πως αυτά που λέει είναι ... "παρακαταθήκη" για τους σημερινούς παπάδες και την εκκλησία ... αυτά ας μας τα εξηγήσουν αυτοί που τα ισχυρίζονται.

Πάλι πολλά λόγια είπα φίλε Sesostris ;

Edited by - zip on 09/09/2011 09:46:46

Αγαπητέ zip,
έτσι όπως τα λες, ακριβώς, είναι.
Τώρα, πώς γίνεται εσύ,
που όπως έχεις δηλώσει, αλλά και όπως φαίνεται από τα δείγματα γραφής σου, δεν ανήκεις ούτε στον κλήρο, αλλά ούτε και κανείς "φανατικός Χριστιανός" είσαι, να κατανοείς αυτά τα νοήματα από τα εδάφια που διάβασες στο Ματθαίο, τι στιγμή που οι δήθεν "αμάντρωτοι" του φόρουμ .... χμ, "δυσκολεύονται" τόσο να κατανοήσουν, παρότι έχουν "χιλιοδιαβάσει" την Κ.Δ., όντως ..... ένας Δίας το γνωρίζει.

Το κουφό!!!
Το είδαμε και αυτό!!!
Ο zip, που παραθέτει και αναλύει τα εδάφια, να, σύμφωνα με την Αιολη λογική, είναι αυτός που "δεν" μιλά με επιχειρήματα, ενώ ο Αιολος, με τις φωτοβολίδες του, να αυτο-παρουσιάζεται ως ο μόνος ........."επι-χειρηματίας"

*Τι άλλο θα δουν τ' αυτιά μας και θα ακούσουν τα ματάκια μας;

09/09/2011, 12:38:31
quote:
Αίολος 09/09/2011, 10:29:10
Το ιερατείο την πέρνει κυριολεκτικά! Εσείς γιατί όχι;
Βρε μήπως μας δουλεύετε;

Αίολε στήνε εσύ τους ιστούς σου κανένα πρόβλημα. Πες "μας" άσχετους, πες "μας" ότι θες, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα γιατί οι λέξεις ποτέ δεν πείραξαν κανέναν. Εσύ απλά προσάπτεις χαρακτηρισμούς χωρίς παραπομπές
[Αίολος: ...και οι ερωτήσεις σου χωρίς παραπομπές είναι μπούρδες...] και χωρίς επιχειρήματα.
Προφανώς θεωρείς ότι μόνο οι άλλοι οφείλουν να παραθέτουν παραπομπές και επιχειρήματα, ενώ εσύ μπορείς να λες πράγματα στον αέρα. Οκ, no problem, άλλωστε οι ιστοί της αράχνης στον αέρα επιπλέουν.

Όσον αφορά τώρα στην ερμηνεία της Κ.Διαθήκης. Αν εσύ και η εκκλησία θέλετε να την ερμηνεύετε σε όλα κυριολεκτικά, (ακόμα και τους δράκους, τα λιοντάρια και τα πρόβατα) εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα.
[Απαντάω στον Γιάννη που λέει: "Βρε ντοκτορ, άφησε τους άλλους να αξιολογούν και να την παίρνουν όπως τους βολεύει."]
Εγώ έχω πρόβλημα με τους ισχυρισμούς "σας" ότι αυτή είναι η μοναδική ερμηνεία των λόγων. Κάποια μέλη λοιπόν εδώ μέσα, κάθε φορά που ξεκινάτε να πείτε κάτι, καλό θα ήταν να λέτε "εγώ το ερμηνεύω έτσι" ή "η αποψή μου είναι" και όχι να ισχυρίζεστε ότι "μόνο έτσι είναι και τίποτα άλλο δεν ισχύει". Είναι και λίγο φανατικό αυτό δηλαδή αν θες τη γνώμη μου, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι ξέρει με σιγουριά το νόημα των λόγων ενός ανθρώπου δυό χιλιάδες χρόνια αφού έχουν ειπωθεί.

quote:
Μίλα για τον εαυτό σου, και πες και σε μας, εσύ πως την παίρνεις?
Το είπα ήδη, λαμβάνω την Καινή Διαθήκη αλληγορικά.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/09/2011 13:09:18

09/09/2011, 13:20:15
quote:
Doctor

Το είπα ήδη, λαμβάνω την Καινή Διαθήκη αλληγορικά

Αλληγορικά?
Δηλαδή, άλλα λέει, και άλλα εννοεί από πρόθεση?

Τότε ο στόχος είναι να μην γίνει κατανοητός ο λόγος του θεού, ώστε να καταστεί αναγκαία η παρουσία η δική σου ή του ψηλού ή κάποιου άγιου πατέρα να τον ερμηνεύσει στον λαουτζίκο.

Και ποιος θα επιβεβαιώσει πως η σωστή ερμηνεία είναι η δική σου, ή του ψηλού, του κοντού, του παπά του παχύ, ή της Αθανασίας του Αιγάλεω και του κάθε πικραμένου, ή μαστουρωμένου, ή τρελαμένου, ή κάθε καινούργιου όψιμου πιστού ερμηνευτή?

Αλληγορική γραφή θα πει, κάθε μια ανάγνωση και διαφορετική ερμηνεία, κάθε ένας πιστός και μια αίρεση, ένα δικό του δόγμα.

Αυτό είναι το πνεύμα και η πρόθεση των συγγραφέων της Κ.Δ. ?

Αυτό εννοείς?
Εκεί οδηγεί η αλληγορική γραφή.
Το έχεις σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο?

09/09/2011, 14:01:29
quote:
Αυτό εννοείς?
Εκεί οδηγεί η αλληγορική γραφή.
Το έχεις σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο?

Ποιο ενδεχόμενο;
09/09/2011, 14:11:38
Αλληγορική γραφή θα πει, κάθε μια ανάγνωση και διαφορετική ερμηνεία, κάθε ένας πιστός και μια αίρεση, ένα δικό του δόγμα.

09/09/2011, 14:36:54
Δε ξέρω.
09/09/2011, 14:47:04
Χμ!!!

Δεν ήξερες.....
Δεν ρώταγες?

09/09/2011, 14:53:52
quote:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.. ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΤΙΤΛΟΣ ΝΕΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ: "ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΤΗΣ Κ.Δ.;;"

09/09/2011, 16:38:50
quote:
Αίολος

...και οι ερωτήσεις σου χωρίς παραπομπές είναι μπούρδες...

Μα ... δεν χρειάζονται παραπομπές στις ερωτήσεις μου. Είναι δικές μου ερωτήσεις, δικές μου απορίες. Τι παραπομπές να βάλω ; Εγώ, είπες εσύ κάτι Αίολε, είπε ο Sesostris, και ρωτάω σχετικά με αυτά που εσείς είπατε και γράψατε. Τι παραπομπές να σου βάλω ; Τα γραφόμενά σας ; [ άμα θες, το κάνω, δεν έχω πρόβλημα ]

[ περιμένω πάντως κάποιος να απαντήσει ... ακόμη ... ]

09/09/2011, 17:07:53
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

πρός τον συνδίκτυο που μας είχε παραθέσει ενα λίνκ σχετικά με την ταυτόχρονη αναμετάδωση σεισμών,ηφαιστειακών εκρήξεων,πτώσης μετεωριτών,τσουνάμι κ.λ.π.
Αλλαξα υπολογιστή και έχασα το site.
Δεν θυμάμαι ποιός συνδίκτυος ήταν και σε ποιό θέμα.Εχω ψάξει,αλλά απελπίστηκα και το ποστάρω εδω λόγω αναγνωσιμότητας.
Ηταν πολύ ενδιαφέρον λίνκ και θα ήθελα να το ξαναβρώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/09/2011, 17:08:22
Aίολος,

στην σελίδα 8 του παρόντος θέματος γίνεται ο εξής διάλογος :

quote:

Αίολος - Θα μου πει κάποιος κάποιο από τα έργα του ιερατείου που δεν υπαγορεύεται από την ΚΔ;

zip - Θα μας πεις εσύ κάποιο που υπαγορεύεται ;

Aίολος - "...ει ούτως εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι."

Sesostris - "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει.", Ματθ. 12,30

[ Δηλ. και εσύ Αίολε και ο Sesostris λέτε ο καθένας σας από μία φράση, για την οποία θεωρείτε πως υπαγορεύεται το ιερατείο. Και ρωτάω εγώ παρακάτω για την φράση : "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει." ]

zip - Το ιερατείο που υπαγορεύεται εδώ ;

[ και απαντάει ο Sesostris ]

Sesostris - Αν ανοίξεις και κανένα ιστορικό βιβλίο φίλε zip , [ 'Nτάξει, το προνόμιο να ανοίγετε Ιστορικά βιβλία, μόνο εσείς το έχετε. Δεν το έχει κανένας άλλος δηλ. αλλά τέλος πάντων ] θα καταλάβης . Ακόμα και σήμερα εφαρμόζεται ποικιλοτρόπως η "παραίνεση" αυτή του ευαγγελίου από το ιερατείο . Και μη μου πης ότι δήθεν είναι αλληγορική και εννοεί κάτι το διαφορετικό , ή ότι περιέχει φιλοσοφία ; Γιατί είναι σαφέστατη !

[ Παρακάτω έχω μια απάντηση προς τον Sesostris στην οποία λέω μεταξύ άλλων ]

zip - Aυτή λοιπόν η φράση, δεν αφορά ούτε ιερατεία, ούτε τίποτε. Αφορά τον ίδιο τον Jesus [ αν το είπε δηλ. αυτός ]. Αφορά τον εαυτό του. Ο ίδιος λέει για τον εαυτό του "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει." Δεν σημαίνει όμως ότι έτσι πρέπει να κάνει και το ιερατείο, έτσι πρέπει να κάνει και η εκκλησία, έτσι πρέπει να κάνουν και οι παπάδες, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εσύ κι εγώ.

[ Και απαντάει ο Sesostris (σελ. 9) σχετικά με αυτό που λέω εγώ παραπάνω ]

Sesostris - Δεν το είπε (σύμφωνα με τους συγγραφείς των ευαγγελίων)* φίλε zip για τον εαυτό του , αλλά σαν παρακαταθήκη στους οπαδούς του . Μια ματιά στο κατά Ματθαίον ίσως σε πείσει .

*Αυτό πάλι πρώτη φορά το βλέπω. Δηλ. αυτό το κρυφτούλι που παίζουν πίσω από το δάχτυλό τους. Ξέρετε γιατί βάζει αυτήν την παρένθεση ; Αυτό το "(σύμφωνα με τους συγγραφείς των ευαγγελίων)" ; Για να είναι καλυμμένος από κάθε πλευρά. Όλη αυτή την παραπάνω φράση (κατά συνέπεια και άποψη), δεν την λέει, δεν την εκφράζει ο Sesostris. Την λένε, την εκφράζουν τάχαμ οι συγγραφείς των ευαγγελίων. Αυτό λέει αυτός, δηλ. να καλύψω και το κωλαράκι μου. Δηλ. άμα του πεις εσύ, "Ωπα ρε μεγάλε, τι είναι αυτά που λες ; Πως προκύπτει αυτό ; ", αυτός θα σου πει "Aαα φίλε, δεν το λέω εγώ, οι συγγραφείς των ευαγγελίων το λένε". Σημειώστε βέβαια, πως οι συγγραφείς των ευαγγελίων είναι κατ' αυτούς ψυχανώμαλοι, σχιζοφρενείς, κτλ. παρά τούτα όμως λένε πολύ έξυπνα, ευφυή πράγματα (ο macedon κάπου χαρακτηρίζει "ευφυές τέχνασμα" κάποια λόγια) και μάλιστα με δόλο ή με υστεροβουλία (π.χ όπως στην παραπάνω φράση για ... παρακαταθήκη). Επίσης σημειώστε πως γνωρίζουν όχι μόνο τι λένε αλλά και τι εννοούν οι συγγραφείς των ευαγγελίων Eπίσης γνωρίζουν εξαιρετικές και άγνωστες λεπτομέρειες για την Κ.Δ. Εγώ, μ' αυτά που διαβάζω τις τελευταίες μέρες, είμαι σίγουρος δηλ. πως ο Sesotris, o macedon, o Αίολος και οι λοιποί, ξέρουν δηλ. μέχρι και πόσο ψηλός ήταν ο θάμνος πίσω από τον οποίον έκανε κακά και τσίσα του ο Ιησούς πριν μπει στα Ιερουσαλήμ. Όλοι οι υπόλοιποι βέβαια διαφωνούντες είναι γι' αυτούς απλά ... " άσχετοι".

Αυτές είναι οι παραπομπές Αίολε.

Ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα : Πως προκύπτει πως η φράση "ὁ μὴ ὢν μετ᾿ ἐμοῦ κατ᾿ ἐμοῦ ἐστι, καὶ ὁ μὴ συνάγων μετ᾿ ἐμοῦ σκορπίζει." είναι λόγια που ειπώθηκαν από τον Ιησού ... ως "παρακαταθήκη" για τους οπαδούς του Πως προκύπτει ότι υπαγορεύει το ιερατείο να την εφαρμόζει ακόμη και σήμερα, 2000 χρόνια μετά ; Και να προσθέσω κι ακόμη μία ερώτηση σχετικά με αυτό το ευτελέστατο τέχνασμα "(σύμφωνα με τους συγγραφείς των ευαγγελίων)". Που ακριβώς λένε οι συγγραφείς των ευαγγελίων πως η συγκεκριμένη φράση του Ιησού είναι παρακαταθήκη για τους οπαδούς του

Τώρα, άμα θες να σου βάλω και τις παραπομπές που αφορούν την ερώτησή μου σχετικά με το υποτιθέμενο μίσος του Ιησού για όσους δεν συνάγουν και δεν είναι μαζί του, να το κάνω κι αυτό. Και πάλι κανένα πρόβλημα.

[ παρά τούτα, περιμένουμε τις απαντήσεις ... ]

Edited by - zip on 09/09/2011 18:29:13