ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dr Jekyll Mr Hyde30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/03/2011, 22:21:33
quote:

quote:
(ΣΑΤΑΝΑΣ=ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ).
ΕΩΣΦΟΡΟΣ: Ο φέρων το έως. Το φως της αυγής.
Γιατί τον λένε έτσι;

Αν πιάσεις την αρχή , απο που και πως ξεκίνησε..το πως μετασχηματίσθηκε για να φθάσει στην τελική του μορφή φίλε Αίολε , πιάσ'τ'αυγό και κούρεφ'το....όλοι τον τροποποιούν αναλόγως των αναγκών και των "Εξυπηρετήσεων/αποστολών" που καλείται να φέρει εις πέρας....και πάντως όλα όσα οι άνθρωποι δεν μπορουν να εκλογικεύσουν , τελικά τα Σατανο-ποιούν...
Σε κάθε περίπτωση αποτελεί την εύκολη εξήγηση-λύση και για μένα είναιένας "ήρωας" με τα τόσα που του έχουν φορτώσει...όλα τα κακά της μοίρας μας και όχι μόνο , απο καταβολής κόσμου...αυτος έχει σηκώσει και φορτωθεί όλες τις αμαρτίες μας.....δις τον βρίζουν και του απαγγέλουν όλα τα δεινά τους...άντε να εμφανισθεί ο δόλιος...

Ούτε σαν σκέψη δεν θα του περνούσε απο το μυαλό..."Σατανάς" είναι και όχι μ@@@κας...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
19/03/2011, 15:24:10
Aπο το γνωστικο ευαγγελιο του Θωμα:
93. Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»

19/03/2011, 16:48:51
Ο νεοσατανισμός (υπάρχει κάτι τέτοιο; ) έχει την ίδια σχέση με τον νεοπαγανισμό ακριβώς όπως ο "παλαιοσατανισμός" με τον "παλαιοπαγανισμό".

Καμία απολύτως.

In anticipation of my resurrection...

19/03/2011, 21:45:18
"Νεοσατανισμός"..?? Δηλαδή σε τι αφορά ο νεοσατανισμός που να διαφέρει από το γνωστό σατανισμό? Ο νεοπαγανισμός αφορά σε μια αναβιωση του παγανισμού. Ο σατανισμός είναι ούτως ή άλλως σχετικά μια καινούρια δοξασία (για να μην τον χαρακτηρίσω ως "θρησκεία".

20/03/2011, 00:54:15
quote:

93. Ο Ιησούς είπε «μη δίδετε ότι είναι ιερό στους σκύλους, διότι θα το πετάξουνε χάμω. Μη δίδετε μαργαριτάρια στους χοίρους, διότι θα τα συνθλίψουν»

Χμμμμμμμ...Σωστά...

20/03/2011, 10:20:18
quote:
ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

308 Μηνύματα Απεστάλη: 20/03/2011, 00:54:15 Εμφάνιση Προφίλ Στείλτε Email στον Συγγραφέα Send ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ a Private Message Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Χμμμμμμμ...Σωστά...

Τώρα που μου το επιβεβαιωσες ησύχασα... ουφ... θα' σκαγα ρε παιδί μου...

http://www.krassanakis.gr/gelio.files/image014.gif

I never said that I may deceive all the people all the time.
It's enough for a human to do either one or the other.

20/03/2011, 10:33:07
Γιατί δεν διατυπώνεις και συ μια άποψη, μια ερώτηση, μια απορία...(κάτι ρε παιδί μου) από το να σχολιάζεις μόνο ειρωνικά λεγόμενα των άλλων?

20/03/2011, 13:43:18
Θα τις διατυπώσει μια και καλή...

In anticipation of my resurrection...

20/03/2011, 15:12:44

Ποιά είναι άραγε τα «διαμάντια»? Οι χιλιοειπωμένες παραδόσεις?....
Και ποιοί είναι άραγε τα «σκυλιά»?

Τέλος πάντων...κυριακή γιορτή και σχόλη και έχω όρεξη για σεντόνι

Ο Εωσφόρος λέγεται από την μετα-βιβλική ιουδαϊκή παράδοση πως ήταν ο ομορφότερος, ευφυέστερος, ισχυρότερος και πιο περήφανος των Αγγέλων. Ο προφήτης Ησαϊας σε κάποιο χωρίο εκθειάζει τις χαμένες αρετές του έκπτωτου Πρίγκηπα, αν και εκεί δεν αναφέρει το όνομα «εωσφόρος» και πιθανόν να αναφέρεται σε έναν παλιό βασιλιά της Βαβυλώνας. Πάντως από τον «Ιώβ» φαίνεται ότι με τον όρο «τα πρωινά αστέρια που τραγουδούν» εννοούνταν τα ουράνια σώματα (με προφανή αναφορά στην πυθαγόρεια μουσική των σφαιρών) ενώ το «όμορφο πρωϊνό αστέρι του πρωϊνού» της Αποκάλυψης φαίνεται πως είναι η Αφροδίτη, το λαμπρότερο αστέρι που φαίνεται πάντα πρώτο στο σούρουπο και φεύγει τελευταίο το ξημέρωμα. Ο δε Πυθαγόρας λέγεται ότι ανέφερε την Αφροδίτη ως «δεύτερο Ήλιο», λόγω της λαμπρότητάς της. Πάντως Αίολε δεν νομίζω να αποκαλούσαν οι Έλληνες τον Απόλλωνα «Εωσφόρο». Σίγουρα όμως όπως λες αποκαλούσαν έτσι τον Αυγερινό, γι’αυτό και όταν οι φιλόσοφοι αναφέρονταν στους πλανήτες ονόμαζαν την Αφροδίτη «Εωσφόρο», το λαμπρότερο αστέρι του νυχτερινού ουρανού και που αρχετυπικά συσχετίζεται από την αστρολογία με το κάλλος, την τελειότητα αλλά και την ματαιοδοξία και αυταρέσκεια.

Στην αποστασία του Εωσφόρου τον ακολούθησε οικιοθελώς το 1/3 των Αγγέλων (άρα δεν μιλάμε για «μεμονωμένο περιστατικό»), φτιάχνοντας δηλαδή την δική του «Ιεραρχία» και κατεβαίνοντας στη γη όπου τεκνοποίησε όλες τις γυναίκες.

Με τον Φαδέρα πάντως τα πήγαιναν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που εκείνος του ζήτησε να προσκυνήσει και να αρχίσει να υπηρετεί τον πρωτόπλαστο Αδάμ. Εκεί έγινε το μπαμ...Όλα τα καλά τα είχε ο Αρχάγελλος, ταπεινότητα στο ήθος πάντως δεν είχε και ιδιαίτερη, ε και εδώ που τα λέμε όταν είσαι ο Νο1 μετά τον Πρώτο, όταν είσαι η πρώτη αντανάκλαση του υπέρτατου Νου και εκείνος σου ζητάει να προσκυνήσεις τον νεογέννητο Ανθρωπάκο που πλάστηκε από το χώμα αυτό δύσκολα το δέχεσαι...η περηφάνια (συνέπεια της υψηλής αυτο-συνείδησης) επικράτησε, επομένως τα έκανε όλα μπάχαλο και έφυγε....

«Better to rule in hell than serve in heaven» είναι η γραφική σημαία που ανεμίζουν τα «σατάνια»....αλλά εάν θέλετε τη γνώμη μου, τα περί δύο στρατοπέδων του κόσμου είναι βλακείες....ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αυτά υπάρχουν, οι άνθρωποι αδυνατούν να πάρουν το μέρος του ενός ή του άλλου. Ακόμα και ο πιο (υπο)ταγμένος στις ιδέες και σκοπούς μίας Ιεραρχίας είναι σπάνιο να έχει πραγματική ταπεινότητα και αγάπη διότι ο εσώτερος πόθος και σκοπιμότητά του είναι να σκαρφαλώσει στα σκαλιά της Ιεραρχίας αυτής και να στέκει αφ’υψηλού....η ταπεινότητά συνήθως δεν είναι παρά μασκαρεμένη σκοπιμότητα....Από την άλλη σπανίζουν και τα κότσια για μία πραγματική και γνήσια αντι-συμβατική Ανταρσία. Το τίμημα της αυτονόμησης είναι μεγάλο και λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να λουστούν πλήρως το τίμημα του να ακολουθήσουν το «κατά δαίμονα εαυτώ» εσωτερικό πρόσταγμα...

Εμένα πάντως μου αρέσει σαν φιγούρα ο Εωσφόρος, όχι βέβαια σαν ο έκπτωτος που μεταμορφώθηκε σε γελοίο διαβολάκο που παραπλανά την ανθρωπότητα, αλλά σαν την αρχετυπική εικόνα του ελεύθερου πνεύματος που σιχαίνεται την κάθε είδους Ιεραρχία...δεν έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, ούτε έχω και κανέναν κάτω από τα πόδια μου....

Και είναι και ένα τόσο ωραίο παλιό έργο που παρουσιάζει τη μάχη του Θεού με τον Εωσφόρο...την ημέρα λέει της μεγάλης μάχης, και ενώ διαφαίνεται ότι ο Εωσφόρος τελικά θα επικρατήσει, και ενώ οι δικοί του περιμένουν το πρόσταγμα για επίθεση, εκείνος κάθεται σκεπτικός, βυθισμένος σε σκέψεις...κάποια στιγμή σηκώνεται και τους ανακοινώνει με στωϊκό ύφος ότι «η μάχη τελικά δεν θα γίνει»!!

Οι δικοί του λυσσάνε να τον παρακινήσουν μπας και αλλάξει γνώμη και δώσει το έναυσμα αλλά όταν τον ρωτούν γιατί κάνει πίσω εκείνος απαντά, «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ»....και φεύγει....
αυτό θα πει Ελευθερία...και Διορατικότητα επίσης...

20/03/2011, 15:24:53
Kost

Φανταστικο ποσταρισμα.Μου αρεσε παραπολυ.Ειδικα αυτο:Οι δικοί του λυσσάνε να τον παρακινήσουν μπας και αλλάξει γνώμη και δώσει το έναυσμα αλλά όταν τον ρωτούν γιατί κάνει πίσω εκείνος απαντά, «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ»....και φεύγει....
αυτό θα πει Ελευθερία...και Διορατικότητα επίσης...

Αν αληθευει η υπαρξη και των δυο {Θεου-Εωσφορου} η τοποθετηση σου
ειναι με δυο λογια,ολο το σκηνικο που στηθηκε,σε βαρος εμας των
ανθρωπων!
Και μεις με την σειρα μας αντιδρουμε με παρομοιο τροπο.

Ρε δεν πατε στον δια... και οι δυο και να μας αφησετε μονους
και ησυχους να ζησουμε?
Χωρις θεους και διαβολους!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.