- ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ? - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:quote:
Εαρινός
Νικόμαχε , εδώ είσαι φάουλ..
Γιατί αγαπητέ Εαρινέ?
Υπόθεση κάνω.Μπορεί να συμβαίνει ή οχι.
Το φάουλ που είναι?
Δεν υπάρχει τίποτα κατηγορηματικό στο κειμενάκι μου.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Λιγάκι extreme τις βρίσκω...τις υποθέσεις..![]()
Ας μην ξεπερνάμε κάποια όρια , αυτό θέλω να πώ φίλε μου!
Νά'σαι καλά...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
macedonΟτιδήποτε είχε να κάνει με την ερμηνεία εδαφίων της ΠΔ (όπως π.χ. η απαγόρευση εξόδου του Σαββάτου, το Γιωμ Τωβ, κτλ.) και ιδιαίτερα στο γεγονός αν αποτελούν ειδική ή γενική δέσμευση, ζήτησα τη γνώμη των ειδικών, που ήταν 2 ραββίνοι του "Εβραϊκού Κέντρου Forest Hills" και ενός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Οι εντολές του "θεού" στην ΠΔ αποτελούν διαχρονική δέσμευση και έχουν γενικό χαρακτήρα.
Για παράδειγμα, αναφέρεται στην "Έξοδο" ότι ο Γιαχωβάς απαγόρευσε τους Ιουδαίους να βγουν από τα σπίτια τους το βράδυ. Αυτή η δέσμευση, παρ' όλο που αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη στιγμή (αυτήν της παραμονής της εξόδου από την Αίγυπτο), αποτελούσε εντούτοις διαρκή δέσμευση για όλα τα επερχόμενα χρόνια και ίσχυε για το βράδυ του Πάσχα (το βράδυ που υποτίθεται πως όλος ο εβραϊκός πληθυσμός της Ιερουσαλήμ με συνοδεία 600 Ρωμαίων στρατιωτών πήγαν να συλλάβουν έναν ... άστεγο).
Οk, κατανοητό. Καμία αντίρρηση στην παραπάνω διευκρίνιση.
Edited by - zip on 12/09/2011 21:13:05
Edited by - alex22 on 12/09/2011 21:11:42

1. H μελέτη ξεκινάει [ από το 1ο κιόλας κεφάλαιο ] με την ειλικρινή παραδοχή πως ... δεν γνωρίζουμε ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια και πως αυτή είναι και η ... πικρή αλήθεια. Ότι άλλο δηλ. πούμε από εδώ κι έπειτα σχετικά με το ποιος έγραψε τα κανονικά ευαγγέλια θα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια. Αυτή η αστοχία του συγγραφεά είναι εννοιολογικής φύσεως, δεν επηρρεάζει την ποιότητα της έρευνας και κατά πάσα πιθανότητα είναι εκφραστικό λάθος που έγινε κατά την συγγραφή της μελέτης.
2. Δεν υπάρχει "σύμβαση" για την χρήση της Π.Δ. Ο συγγραφέας ενώ συμβάλλεται με φράσεις όπως "ο Ματθαίος είπε" ή "ο Λουκάς έγραψε" και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το κάνει [ οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά λέει είναι λόγοι οικονομίας ], δεν κάνει καμία απολύτως σύμβαση για την χρήση στις αποδεικτικές του προτάσεις ενός κειμένου που δεν είναι ιστορικό ντοκουμέντο. Ο συγγραφέας δηλώνει πως ο τρόπος με τον οποίον χρησιμοποιείται από τον ίδιο η Π.Δ, είναι απλά ... φανερός ωστόσο αυτό καμία σημασία δεν έχει για την ίδια την έρευνα.
3. Από την έρευνα απουσιάζουν αποκλεισμοί πιθανών περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει πως η έρευνα δεν είναι ολοκληρωμένη σε ορισμένα σημεία της και δεν εξετάζει ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να επηρρεάσουν την ισχύ της αρχικής υπόθεσης. Ο ίδιος ο συγγραφέας βέβαια δηλώνει πως τον αποκλεισμό αυτών των πιθανών περιπτώσεων τον γνωρίζει ο ίδιος, αλλά αυτό και πάλι καμία σημασία δεν έχει για την ίδια την έρευνα.
Edited by - zip on 12/09/2011 22:36:32
quote:
Βρε εσύ macedon,τί είναι αυτό το "satan inside" στο προφίλ σου?
Αγγλική παράφραση της ελληνικής έκφρασης "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ" που είναι χαραγμένος στον τάφο του Jim Morrison.
Λειτουργεί επίσης σαν εύκολη δικαιολογία προς τους χριστιανούς ως προς το κίνητρο που καθορίζει τις ενέργειές μου (βλ. επίσης Ιω. 13:2)
quote:
Το οτι δεν συμπαθείς τον Ιησού τον ξέρουμε
Τον Ιησού ούτε τον συμπαθώ ούτε τον αντιπαθώ, με τον ίδιο τρόπο που δεν συμπαθώ ή αντιπαθώ τον Σπάιντερμαν, τον Μπάτμαν, την Κοκκινοσκουφίτσα και άλλα μυθικά πρόσωπα που ωστόσο δεν είχαν κάποιο γνωστό σε κάποια σύνοδο ώστε να γίνουν κι αυτοί θεοί...
quote:
αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι αν είσαι σατανιστής
Με τον Αντίχριστο δεν έχω καμία διαφορά και κανένα πρόβλημα. Δεν έγιναν πόλεμοι για να επικρατήσει η λατρεία του, δεν αιματοκύλισαν την οικουμένη οι οπαδοί του στο όνομά του, δεν επιβλήθηκε με τη βία σε κανέναν, δεν βασανίστηκε κανείς στο όνομα της λατρείας του και δεν χρειάζεται να πληρώνω τους εκπροσώπους του από την τσέπη μου...
Με τον άλλο, το συνέταιρό του, τον Γιαχωβά έχω πρόβλημα... και με το γιο του τον Μανώλη.

macedon
Πλάτωνα,
Αναγκαστικά επιστρατεύω κάθε δυνατή περίπτωση,να εξηγήσω την ανόητη συμπεριφορά του φίλου μας Ζιπ.
.........................................................
Φίλε νικομαχε,
Θα θέσω στην προσοχη σου, όσα σκέπτομαι εδω πάνω. Απο αύριο ξεκινώντας παλι την δουλειά, θα έχω λιγότερο χρόνο.
Το θέμα μας ΕΊΝΑΙ πόσο αξιόπιστα και αληθηνα ΕΊΝΑΙ αυτα που μας πασσαρουν οι θρησκείες.
Τον ίδιο τίτλο μπορείς να τον αποδωσεις σε κάθε Ένα μέλος που γράφει στο χώρο, διλαδη τι μας πασσαρει ο καθένας, και συμπεριλαμβανω μέσα τον εαυτο σου και το δικο μου.
Ο φίλος ζιπ, έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα όμορφου και μελετημενου λόγου, που ΕΊΝΑΙ κοντύτερα σε οτι αποκαλούμε σωστο και αρεστό. Δεν αλλάζει ξαφνικά κάποιος συμπεριφορά, και μάλιστα με το Μακεδόνα, που και αυτου ο λόγος ΕΊΝΑΙ συνετος και προσεχτικος.
Η σκέψη μου λοιπόν ΕΊΝΑΙ πως του ζιπ αρέσει ο διάλογος και του αρέσει να το ψάχνει. Το ψάχνει μάλιστα τόσο, που ορισμενος φορές (αν πρόκειται για κοτόπουλο), το ξεπουπουλιαζεί. Αυτα στα γράφω φυσικά με πάντα καλές προθέσεις, ισως για να δείξω και σε σένα, την ίδια ακριβως νωσο. Ο Ηράκλειτος την έλεγε με μια λέξη, το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, ειναι ιερή (θεία) αρρωστια.
Ορισμένα άτομα, όταν δεν έχουν άτομα να συζητήσουν, που να τους αντετιθονται, τα ψάχνουν. (Δες το σωκρατη με τους σοφιστες, και όποιον εύρισκε) και δεν τον ενδιέφερε τι έλεγε η τι ήταν ο άλλος, μα για αυτόν αξία είχε να γίνει διάλογος, να σπρώξει το μυαλο του σε βάθος. Το κάνω και εγω αυτο, με την Μονή διάφορα πως το κάνω με άτομα που καταλαβαίνω πως έχουν παει σε βάθος. Δεν συζητώ σχεδόν ποτε με πολιτικούς, καλλιτέχνες, κουλτουριαρηδες, και θρησκευτικών ΓΕΝΙΚΆ αρχών, γιατί τους το (χαλαω) και στεναχωριεμαι.
Πέρα απο τη νωσο που σου ανέφερα, (αυτη που θα το ψάξεις απο παντού) υπάρχει και άλλη μια κίνηση.
ΕΊΝΑΙ μια κίνηση τσουνάμι την ονομάζω, και στην εξηγώ και αυτη. ΕΊΝΑΙ η κίνηση της συνειδεισης. Όπως το τσουνάμι ανεβαίνει και τίποτα δεν το σταματα, συμβαίνει το ίδιο στο άτομο, που καταλαβαίνει πως λειτουργει το μυαλο του. Όταν δεν (χάνει) απο πουθενά, αυτο συμβαίνει στη συνειδειση, ανεβαίνει και λειτουργει, όχι σαν κίνηση του γνωστού (εγω) που έχει πάντα κατεύθυνση, η της (νωσου) που σου περιέγραψα, μα έχει επίγνωση των πάντων, ανα πασσά στιγμη.Οι αισθήσεις, οι σκέψεις, το σώμα(πόδια, χέρια, αισθηση του χωρου, κλπ) ειναι μια κίνηση. Μπορει διλαδη να σκέφτεται και να ακούει, όπως και να έχει επίγνωση που βρίσκονται τα χέρια του, το σώμα του, αν ΕΊΝΑΙ κρύο η ζέστη, την ίδια ακριβώς στιγμη.
Πιστεύω λοιπόν πως ο Χριστός δεν ΕΊΝΑΙ φανταστικό προσωπο, μα πως Υπήρξε πραγματικα, και είχε ΤΣΟΥΝΆΜΙΑ συνειδεισης, και αυτα ήταν αληθινά, όπως και ο βουδας και ο Σωκράτης, (διαφορετικά δεν θα είχαν δημιουργηθεί τα όσα δημιουργηθησαν) με τη διάφορα πως οι ερμηνευτές τους, (απο και προς πασσαν κατεύθυνση) όποδωσαν κατα το δοκουν, την ουσία του λόγου τους.
Μέσα λοιπόν απο το τι μας πασσαρουν οι θρησκείες, χρειάζεται να μην στεκόμαστε σε συκιες και επιπρόσθετα κομμάτια (χαζοχαρουμενων) συγραφεων, μα να διακρυνομαι το μεγαλείο ορισμένων σκέψεων και πραξεων τους, που δεν θα ήταν δυνατό να ειπωθούν, η να γίνουν, αν δεν ήταν πράγματι διαφορετικοί και εντελώς συνηδειτοι άνθρωποι.
Νομίζω πως κάπου αυτο ΕΣΥ το καταλαβαίνεις, όπως και ο φίλος μας ο ζιπ.
quote:
Βρε εσύ macedon,τί είναι αυτό το "satan inside" στο προφίλ σου? Το οτι δεν συμπαθείς τον Ιησού τον ξέρουμε,αυτό που δεν ξέρουμε όμως είναι αν είσαι σατανιστής.Χωρίς παρεξήγηση.Edited by - alex22 on 12/09/2011 21:11:42
Αφού το λέει καθαρά, γιατί τον ρωτάς;

quote:
Πλάτων
Μέσα λοιπόν απο το τι μας πασσαρουν οι θρησκείες, χρειάζεται να μην στεκόμαστε σε συκιες και επιπρόσθετα κομμάτια (χαζοχαρουμενων) συγραφεων, μα να διακρυνομαι το μεγαλείο ορισμένων σκέψεων και πραξεων τους, που δεν θα ήταν δυνατό να ειπωθούν, η να γίνουν, αν δεν ήταν πράγματι διαφορετικοί και εντελώς συνηδειτοι άνθρωποι.Νομίζω πως κάπου αυτο ΕΣΥ το καταλαβαίνεις, όπως και ο φίλος μας ο ζιπ.
Εννοείτε Πλάτων,πώς είναι έτσι.Ο Ζιπ ξεκίνησε να διαπραγματεύεται,το οτι,όσα διατείνεται η θρησκεία,αν είναι σωστά ή λάθος.Και βέβαια είναι σωστά,ανεξάρτητα αν τα είπε ο Ιησούς ή ο Τσιτσάνης.Μέχρις εδω καλά.Οι περατέρω λεπτομέρειες,περι εννοιολογικής σημασίας κ.λ.π.είναι αχρείαστα.Ούτε ο macedon απο την σκοπιά του εξετάζει την σημασιολογία των λόγων της ΚΔ.Εξετάζει μόνο αν ειπώθηκαν,απο ποιόν και πότε.
Οπότε η οξεία μεν,πολιτισμένη δε,αντιπαράθεσή τους,είναι κουραστική και ανευ νοήματος.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Αγγλική παράφραση της ελληνικής έκφρασης "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ" που είναι χαραγμένος στον τάφο του Jim Morrison.Λειτουργεί επίσης σαν εύκολη δικαιολογία προς τους χριστιανούς ως προς το κίνητρο που καθορίζει τις ενέργειές μου (βλ. επίσης Ιω. 13:2)
ok.
quote:
Με τον Αντίχριστο δεν έχω καμία διαφορά και κανένα πρόβλημα. Δεν έγιναν πόλεμοι για να επικρατήσει η λατρεία του, δεν αιματοκύλισαν την οικουμένη οι οπαδοί του στο όνομά του, δεν επιβλήθηκε με τη βία σε κανέναν, δεν βασανίστηκε κανείς στο όνομα της λατρείας του και δεν χρειάζεται να πληρώνω τους εκπροσώπους του από την τσέπη μου...Με τον άλλο, το συνέταιρό του, τον Γιαχωβά έχω πρόβλημα... και με το γιο του τον Μανώλη.
Δεν ξέρω πώς ακριβώς βλέπεις τον αντίχριστο,εγώ πάντως ξέρω οτι είναι καθετί που δεν είναι σε αρμονία με τους νόμους του θεού,πχ ο θυμός μεταξύ σας,είναι ο αντίχριστος μέσα σας.Όλοι τον κουβαλάμε μέσα μας και πρέπει να τον ελευθερώσουμε για να μήν μας αποροφήσει.
Ναι δεν γίνονται πόλεμοι στο όνομά του αλλα ο ίδιος ο πόλεμος είναι ο αντίχριστος και το αντίθετό του είναι ο χριστός.
Υπάρχει αυτή η γενικεύση στους όρους "χριστός" και "αντίχριστος" και μας αφορά όλους.
quote:
Αλεξ
Δεν ξέρω πώς ακριβώς βλέπεις τον αντίχριστο,εγώ πάντως ξέρω οτι είναι καθετί που δεν είναι σε αρμονία με τους νόμους του θεού,πχ ο θυμός μεταξύ σας,είναι ο αντίχριστος μέσα σας.Όλοι τον κουβαλάμε μέσα μας και πρέπει να τον ελευθερώσουμε για να μήν μας αποροφήσει.
Μου αρέσει που δύο πράγματα,ανύπαρκτα,ανυπόστατα,έχουν και νόμους!!!
Και τα κουβαλάμε και μέσα μας!!!
Καλύτερα να χρησιμοποιείς ενικό αριθμό Αλεξ.Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Σε διαβεβαιώ πώς δεν έχω μέσα μου κανέναν Αντίχριστο και κανένα Χριστό.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Δεν ξέρω πώς ακριβώς βλέπεις τον αντίχριστο
Όπως ακριβώς τον βλέπεις και συ ![]()
quote:
εγώ πάντως ξέρω οτι είναι καθετί που δεν είναι σε αρμονία με τους νόμους του θεού,πχ ο θυμός μεταξύ σας,είναι ο αντίχριστος μέσα σας.Όλοι τον κουβαλάμε μέσα μας και πρέπει να τον ελευθερώσουμε για να μήν μας αποροφήσει.
Ο θυμός μέσα μας είναι μια φυσιολογική συναισθηματική αντίδραση και τίποτε παραπάνω. Όταν εκτονωθεί, εξαφανίζεται. Αν είναι χρόνιος, τότε μπορεί να εξελιχτεί σε ψυχοπαθολογική κατάσταση. Καμία σχέση με τον αντίχριστο.
quote:
Ναι δεν γίνονται πόλεμοι στο όνομά του αλλα ο ίδιος ο πόλεμος είναι ο αντίχριστος και το αντίθετό του είναι ο χριστός.
Δηλαδή, για να καταλάβω: οι πόλεμοι, οι διωγμοί και οι εκτελέσεις που έγιναν για την επιβολή του χριστιανισμού οργανώθηκαν από τον αντίχριστο στο όνομα του χριστού ενώ ο χριστός ήταν αντίθετος προς αυτούς; Σαν να μην τα λες καλά.
Και εν πάσει περιπτώσει, αν ο αντίχριστος είναι παντοδύναμος που αιώνες τώρα κάνει κουμάντο στη γη και ο χριστός είναι τόσο ανθρωπάκι που δεν μπορεί να κάνει τίποτε, μπας και ακολουθείς λάθος θεό;
quote:
Υπάρχει αυτή η γενικεύση στους όρους "χριστός" και "αντίχριστος" και μας αφορά όλους.
Εμένα προσωπικά δεν με αφορά και δεν φοβάμαι κανέναν απ'αυτούς: Ούτε τον χριστό, ούτε τον αντίχριστο ούτε τον Σπάιντερμαν ούτε το Μάικ τον Φασολάκη.

macedon
quote:
Μου αρέσει που δύο πράγματα,ανύπαρκτα,ανυπόστατα,έχουν και νόμους!!!Και τα κουβαλάμε και μέσα μας!!!
Καλύτερα να χρησιμοποιείς ενικό αριθμό Αλεξ.Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.Σε διαβεβαιώ πώς δεν έχω μέσα μου κανέναν Αντίχριστο και κανένα Χριστό.
Μην φανταστείς εναν δαίμονα μέσα σου με κέρατα και ουρά που σε κοντρολάρει.Μπορείς να φανταστείς ενα χάος εκεί που έπρεπε να είναι η τάξη, ή το σκοτάδι αντί του φωτός.Πολύ σίγουρο πάντως σε βλέπω για τον εαυτό σου.
Macedon
quote:
Ο θυμός μέσα μας είναι μια φυσιολογική συναισθηματική αντίδραση και τίποτε παραπάνω. Όταν εκτονωθεί, εξαφανίζεται. Αν είναι χρόνιος, τότε μπορεί να εξελιχτεί σε ψυχοπαθολογική κατάσταση. Καμία σχέση με τον αντίχριστο.
Αυτή είναι η μία όψη και συμφωνώ με αυτήν.Ας μείνουμε εδω.
quote:
Δηλαδή, για να καταλάβω: οι πόλεμοι, οι διωγμοί και οι εκτελέσεις που έγιναν για την επιβολή του χριστιανισμού οργανώθηκαν από τον αντίχριστο στο όνομα του χριστού ενώ ο χριστός ήταν αντίθετος προς αυτούς; Σαν να μην τα λες καλά.Και εν πάσει περιπτώσει, αν ο αντίχριστος είναι παντοδύναμος που αιώνες τώρα κάνει κουμάντο στη γη και ο χριστός είναι τόσο ανθρωπάκι που δεν μπορεί να κάνει τίποτε, μπας και ακολουθείς λάθος θεό;
Γιατί πολύ απλά ο θεός μπορεί να είναι παντοδύναμος αλλα είναι επίσης αγάπη και δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.Αυτό που ΔΕΝ κάνει ο αντίχριστος.
Anyway, μακρύ θέμα με πολλές προεκτάσεις και θα χαίρομουνα να μιλήσω για αυτό αλλα προτιμώ να μην γίνω σπασίκλας και χαλάσω την συζήτηση
.
Ισως ανοίξω δικό μου τόπικ.
Edited by - alex22 on 12/09/2011 23:26:44
Μια ερώτηση μόνο:
quote:
Γιατί πολύ απλά ο θεός μπορεί να είναι παντοδύναμος
Αυτό είναι αξίωμα ή θεώρημα; Γιατί σαν θεώρημα χρειάζεται απόδειξη ενώ σαν αξίωμα το αυταπόδεικτό του έχει αναιρεθεί από την πραγματικότητα.
Ένας παντοδύναμος θεός δεν θα έκανε καλά ένα λεπρό, θα εξαφάνιζε τη λέπρα. Ένας παντοδύναμος θεός δεν θα έκανε "θαυματουργά" καλά έναν άρρωστο, θα εξαφάνιζε την αρρώστια. Και βέβαια, ένας παντοδύναμος θεός, έστω μια φορά, θα έκανε κάποιον κουτσό να βγάλει καινούριο πόδι...
quote:
αλλα είναι επίσης αγάπη
Άλλο αναπόδεικτο αξίωμα
quote:
δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής
Αυτό είναι απλά το παραμύθι που πιστεύουν ορισμένοι σαν αντίδοτο στην αδυναμία ένδειξης (ούτε λόγος για απόδειξη) της "παντοδυναμίας" του θεού τους.

macedon
quote:
macedonΤον Ιησού ούτε τον συμπαθώ ούτε τον αντιπαθώ, με τον ίδιο τρόπο που δεν συμπαθώ ή αντιπαθώ τον Σπάιντερμαν, τον Μπάτμαν, την Κοκκινοσκουφίτσα και άλλα μυθικά πρόσωπα που ωστόσο δεν είχαν κάποιο γνωστό σε κάποια σύνοδο ώστε να γίνουν κι αυτοί θεοί...
Την επόμενη φορά λοιπόν γράψε ένα βιβλίο για τον Σπάιντερμαν, τον Μπάτμαν, την Κοκκινοσκουφίτσα και τα άλλα μυθικά πρόσωπα ...
Θέλεις να συνεχίσω με τις υπόλοιπες αστοχίες σου ;
Edited by - zip on 13/09/2011 08:41:57
quote:
ΕαρινόςΑν η Π.Δ αποδειχθεί ως ένα βιβλίο με ασυναρτησίες και η συνέχειά της -Κ.Δ- που έχει ως βάση την ίδια -Π.Δ- απο την στιγμή που στηρίζεται σε ασυναρτησίες -βασισμένη σε αποδεδειγμένες ασυναρτησίες-θα είναι και η ίδια ασυνάρτητη..
Συνεπώς αυτός που ερευνά, τι ερευνά ; Ασυναρτησίες ... Ευχαριστώ, να 'σαι καλά. ![]()
ΕαρινόςΑν η Π.Δ αποδειχθεί ως ένα βιβλίο με ασυναρτησίες και η συνέχειά της -Κ.Δ- που έχει ως βάση την ίδια -Π.Δ- απο την στιγμή που στηρίζεται σε ασυναρτησίες -βασισμένη σε αποδεδειγμένες ασυναρτησίες-θα είναι και η ίδια ασυνάρτητη..
Συνεπώς αυτός που ερευνά, τι ερευνά ; Ασυναρτησίες ... Ευχαριστώ, να 'σαι καλά.
Μην βάζεις στο στόμα μου λόγια δικά σου Zip...
Kατ'αρχάς δεχεσαι το σκεπτικό μου , έτσι όπως το ανέλυσα/περιέγραψα??
Σημ:"Αυτός που ερευνά -εν προκειμένω ο Θεοδωρίδης- γνωρίζει τι ερευνά , διότι το έχει ερευνήσει/ψάξει .... πρόθεσή του όμως είναι να καταστήσει γνωστό ΚΑΙ στους υπολοίπους αυτό που χρόνια δεν γνωρίζουν , το ασυνάρτητο δηλ των Ευαγγελίων , φαντάζομαι να αντιλαμβάνεσαι ότι το βιβλίο δεν το έγραψε για τον εαυτό του..
Υπ'οψιν ότι τίποτα δεν αποτελεί ασυναρτησία ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ δεν ανακαλυφθεί πρωτίστως και κατανοηθεί ως ασυνάρτητο και ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ αυτό δεν αποκαλυφθεί , διότι αν δεν αποκαλυφθεί -έστω και ανακαλυμένο- θα παραμείνει ως είχε στην συνείδησή των υπολοίπων , δηλ ως ορθό/αληθές/ισχύον , για τον απλούστατο λόγο ότι οι ίδιοι ουδέποτε πρόσεξαν/επεσήμαναν".![]()
Δηλαδή τι μου/ας λές???
Ότι όλοι όσοι καταπιάνονται με την μελέτη των "Ιερών Βιβλίων" ερευνούν ασυναρτησίες???
Μπορεί να έχεις δίκιο αλλα το αυτονόητο -γνωστό- για σένα , δεν υφίσταται για την πλατειά μάζα και για τον Αϊνστάϊν π.χ πάρα πολλά πράγματα ήταν αυτονόητα και απλά , ωστόσο για απλά μυαλά σαν και μάς ... ήταν ασύλληπτα και ουδέποτε επισημασμένα...και θα έμεναν ως τέτοια ΑΝ ο ίδιος δεν είχε φροντίσει να τα θέσει υπ'οψιν μας!
Και σύ να είσαι καλά!!!

quote:
zip3. Από την έρευνα απουσιάζουν αποκλεισμοί πιθανών περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει πως η έρευνα δεν είναι ολοκληρωμένη σε ορισμένα σημεία της και δεν εξετάζει ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να επηρρεάσουν την ισχύ της αρχικής υπόθεσης. Ο ίδιος ο συγγραφέας βέβαια δηλώνει πως τον αποκλεισμό αυτών των πιθανών περιπτώσεων τον γνωρίζει ο ίδιος, αλλά αυτό και πάλι καμία σημασία δεν έχει για την ίδια την έρευνα.
Σχετικά λοιπόν με αυτή την απουσία των αποκλεισμών κάποιων πιθανών περιπτώσεων, ο macedon έρχεται εδώ και μας λέει με βεβαιότητα πως ο Καϊάφας γνώριζε τον νόμο. Αποκλείεται να τον παραβίασε ; Για τον macedon αποκλείεται. Η έρευνα όμως ούτε αυτό το ενδεχόμενο εξετάζει.
Όσον αφορά λοιπόν το σκηνικό της διάρρηξης των ιματίων του Καϊάφα, η προχειρότητα με την οποία αποδεικτικά αντιμετωπίζεται το συμβάν, συνίσταται στην παράληψη της εξέτασης όχι μόνο ενός αλλά δύο ενδεχόμενων : α) Το ενδεχόμενο ο Καϊάφας να μην γνώριζε συγκεκριμένα σημεία του νόμου β) Το ενδεχόμενο να τα γνώριζε αλλά να τα παραβίασε.
*[ Συμπληρωματικά να αναφέρω πως στο αντίστοιχο συμβάν της προσαγωγής του Ιησού στο Άννα, ο συγγραφέας εξετάζει το β' ενδεχόμενο και το αποκλείει. Δεν κάνει όμως το ίδιο και για τον Καϊάφα. Ίσως - ποιος ξέρει ; - γιατί δεν του το υποδικνύει ο Ιωάννης αλλά γιατί το παρατηρεί ο zip. ]
Edited by - zip on 13/09/2011 10:02:16
quote:Αυτός που ερευνά διαπιστώνει ότι είναι ασυναρτησίες.
Συνεπώς αυτός που ερευνά, τι ερευνά ; Ασυναρτησίες ... Ευχαριστώ, να 'σαι καλά.![]()
Εχει διαφορά ζιπ μας...

zip3. Από την έρευνα απουσιάζουν αποκλεισμοί πιθανών περιπτώσεων. Αυτό σημαίνει πως η έρευνα δεν είναι ολοκληρωμένη σε ορισμένα σημεία της και δεν εξετάζει ενδεχόμενα που θα μπορούσαν να επηρρεάσουν την ισχύ της αρχικής υπόθεσης. Ο ίδιος ο συγγραφέας βέβαια δηλώνει πως τον αποκλεισμό αυτών των πιθανών περιπτώσεων τον γνωρίζει ο ίδιος, αλλά αυτό και πάλι καμία σημασία δεν έχει για την ίδια την έρευνα.
Σχετικά λοιπόν με αυτή την απουσία των αποκλεισμών κάποιων πιθανών περιπτώσεων, ο macedon έρχεται εδώ και μας λέει με βεβαιότητα πως ο Καϊάφας γνώριζε τον νόμο. Αποκλείεται να τον παραβίασε ; Για τον macedon αποκλείεται. Η έρευνα όμως ούτε αυτό το ενδεχόμενο εξετάζει.
Όσον αφορά λοιπόν το σκηνικό της διάρρηξης των ιματίων του Καϊάφα, η προχειρότητα με την οποία αποδεικτικά αντιμετωπίζεται το συμβάν, συνίσταται στην παράληψη της εξέτασης όχι μόνο ενός αλλά δύο ενδεχόμενων : α) Το ενδεχόμενο ο Καϊάφας να μην γνώριζε συγκεκριμένα σημεία του νόμου β) Το ενδεχόμενο να τα γνώριζε αλλά να τα παραβίασε.
*[ Συμπληρωματικά να αναφέρω πως στο αντίστοιχο συμβάν της προσαγωγής του Ιησού στο Άννα, ο συγγραφέας εξετάζει το β' ενδεχόμενο και το αποκλείει. Δεν κάνει όμως το ίδιο και για τον Καϊάφα. ]
Δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεσή μου , ωστόσο εν τάχει θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση στα όσα κατα την γνώμη σου συνιστούν αποδεικτικό υλικό για την προχειρότητα της έρευνας του συγγραφέα...
Μια δήλωση ή συμπεριφορά ενός πολιτικού ή Θρησκευτικού ηγέτη , εκλαμβάνεται ως ισχύουσα και δεν εξετάζεται ΠΟΤΕ αν ήταν σε ζάλη..πίεση..συναισθηματική τρικυμία ή οτιδήποτε άλλο!!!
Θεωρεται ως δεδομμένη και ρητά δηλωμένη στην συνείδηση των ανθρώπων , μη επιδεχόμενης καμμιάς άλλης ερμηνείας!
Αν δεν γνώριζε τον Νόμο , αυτό είναι δικό του πρόβλημα και σε κάθε περίπτωση -δεν θα κάνουμε και τον μάντη Κάλχα- θεωρείται ως αυτονόητο και δεδομμένο ότι ένας πολιτικός ή θρησκευτικός ηγέτης γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο και αν δεν τον γνωρίζει έχει και ένα εκατομμύριο συμβούλους για να τον ενημερώνουν , δεν μπορούμε να δεχθούμε για κανέναν ότι ΔΕΝ γνωρίζει συνεπώς!!!
Η δηλώσεις/συμπεριφορές των πολιτικών/θρησκευτικών προσώπων δεν αναιρούνται ΠΟΤΕ και τους ακολουθούν δια βίου , προτιμότερο να μην ανοίγουν ποτέ το στόμα τους!
Είτε δεν γνώριζε , είτε γνωριζε και τα παραβίασε δεν μπορεί να εξετασθεί και είναι άτοπο ως ερώτημα!
Ο πολιτικός/θρησκευτικός και μάλιστα ηγέτης ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και στην συνείδηση του κόσμου αυτό θεωρείται ως δεδομμένο!
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.