- ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
«Τώρα το ΠΩΣ και από που το γνωρίζω, όπως σου έχω ξαναπεί, αφορά προσωπικό βίωμα.»
Με άλλα λόγια, άλλη μια υπόθεση. Να σχολιάσω τίποτα άλλο?
WWalker:
«Και σε ρωτάω εγώ τώρα: το ότι γεννήθηκα στην Ελλάδα παίζει ρόλο στο αν θα είμαι άθεος ή Ορθόδοξος, όταν έχω ακολουθήσει θετικές επιστήμες που φρόντισαν να με εξοικειώσουν με τον <<άθεο>> κόσμο;»
Φαίνεται ότι μάλλον δεν το κατάφεραν ΚΑΙ σε εσένα….
Κατά τα άλλα, είναι ξεκάθαρο ότι πιστεύεις και θεωρείς ως «λογικά» όσα περί Θείου λες, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ. Δεν είναι συγκλονιστικό αυτό???
WWalker:
«Γιατί ρε συ; Αφού μας έχεις δείξει πως σε ενδιαφέρουν τα της φυσικομαθηματικής!»
Αγαπητέ είμαι μια χαρά εδώ που είμαι. Δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι ταμπέλες αλλά το αποτέλεσμα. Όταν μαθαίνεις να βλέπεις τον κόσμο του κεφαλαίου δίχως κουρτίνες και «ανακοινώσεις», τότε έχεις μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την ζωή και την ταλαιπωρία των ανθρώπων.
quote:
Κατά τα άλλα, είναι ξεκάθαρο ότι πιστεύεις και θεωρείς ως «λογικά» όσα περί Θείου λες, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ. Δεν είναι συγκλονιστικό αυτό???
Καλά, ότι πεις.
Έχω κουφαθεί εντελώς με όσα διαβάζω.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
Edited by - WWalker on 26/10/2005 01:02:20
quote:"Παρουσιάζεται" δεν θα πει "είναι". Ο νόμος λέγεται του Μωυσή γιατί εκείνου είναι και δεν είναι ούτε πιο σκληρό, ούτε λιγότερο σκληρός από τις αντίστοιχες νομοθεσίες της εποχής (κώδικας Χαμουραμπί, αλλά και νομοθεσία του Δράκωνα στην Αθήνα). Ούτε οδήγησε σε περισσότερα εγκλήματα από άλλους λαούς (και Έλληνες).
Anchor,
Λες:quote:
Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι οι Χριστιανοί πιστεύουν τον Ιησού το Ναζωραίο, το οποίο θεωρούν και Χριστό.
Ο Ιησούς λοιπόν έδωσε κάποιες εξηγήσεις για το γιατί ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη παρουσιάζεται πολύ πιο αυστηρός, και οι Χριστιανοί τις θεωρούν ικανοποιητικές.
...
1.Σε ποιό σημείο της Καινής Διαθήκης δείνει τις εξηγήσεις ο Ιησούς;
(Έψαξα και δεν τις βρήκα!)
2."πολύ πιό αυστηρός" είναι το "φονέας λαών";
Ο Ιησούς σε πολλές περιπτώσεις ρωτήθηκε "γιατί ο Μωυσής τα είπε έτσι κι εσύ τώρα μας τα λες αλλιώς;". Αν δεν τα βρήκες θα πει ότι δεν έψαξες καλά.
quote:
Αν δεν τα βρήκες θα πει ότι δεν έψαξες καλά.
Μάλλον αυτό παίζει, η το προσπέρασε στα γρήγορα, μόλις είδε ότι το θέμα δεν προσφέρεται για τους σκοπούς του.
----------------------
«Καλά, ότι πεις.
Έχω κουφαθεί εντελώς με όσα διαβάζω.»
Μόνος σου το λες αγαπητέ, εγώ, απλά ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ.
Μην κάνεις πια διαρκώς ότι δεν καταλαβαίνεις…..![]()
![]()
![]()
quote:
Μόνος σου το λες αγαπητέ, εγώ, απλά ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ.
Schwabe, άσε τις χαζομάρες: γνωρίζω καλύτερα εγώ από εσένα το τι πιστεύω και τι όχι ως λογικό, και τι θεωρώ απλώς πραγματικό, αλλά υπεράνω της λογικής μου ικανότητας.
Αυτό, σε παρακαλώ να μην το σχολιάσεις, γιατί είναι αυτονόητο. Απλώς θα διαιωνίσουμε μια ήδη τετριμμένη συζήτηση.
----------------------
«Schwabe, άσε τις χαζομάρες: γνωρίζω καλύτερα εγώ από εσένα το τι πιστεύω και τι όχι ως λογικό, και τι θεωρώ απλώς πραγματικό, αλλά υπεράνω της λογικής μου ικανότητας.»
Ότι θεωρούμε ως……ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ (!), δίχως συνάμα ποτέ να είμαστε σε θέση να το τεκμηριώσουμε ή να το αποδείξουμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ανεξαρτήτως θρησκευτικής πεποίθησης, κάθε άλλο παρά…..«πραγματικό» είναι, καθώς πραγματικότητα είναι ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο ο εκάστοτε πιστός ή άπιστος τα προσλαμβάνει!!!
Δεν είναι λοιπόν «πραγματικό» αυτό το οποίο πιστεύεις αγαπητέ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ.
Είπαμε, μην κακοποιούμε πια διαρκώς και αενάως την γλώσσα…..![]()
quote:Αυτό το φωνάζεις διαρκώς κι όμως εσύ την κακοποιείς με τους απίθανους και πρωτότυπους ορισμούς που δίνεις σε έννοιες όταν δεν βολεύουν. Φωνάζει ο κλέφτης...
Είπαμε, μην κακοποιούμε πια διαρκώς και αενάως την γλώσσα…..
«Αυτό το φωνάζεις διαρκώς κι όμως εσύ την κακοποιείς με τους απίθανους και πρωτότυπους ορισμούς που δίνεις σε έννοιες όταν δεν βολεύουν. Φωνάζει ο κλέφτης...»
Ότι γράφω το αιτιολογώ. Εάν δεν σε βολεύουνε οι ορισμοί, δεν είναι πρόβλημα μου. Και ο νοών νοείτω…![]()
![]()
quote:Ακόμα περιμένω να μάθω που και ποιοι ορίζουν τον "Ενοθεϊσμό" όπως τον όρισες. Όχι πάντως ο άνθρωπος που τον επινόησε.
Ότι γράφω το αιτιολογώ. Εάν δεν σε βολεύουνε οι ορισμοί, δεν είναι πρόβλημα μου. Και ο νοών νοείτω…