- ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
1)Τα πιστευω του καθενος ειναι σεβαστα και δεν χρειαζονται αποδειξεις για οσα νιωθεις.Ομως εδω δεν ειμαστε τοσο για να ανταλλαζουμε προσωπικες(αρα τελειως αυθαιρετες) αποψεις οσο για να ανταλλαζουμε γνωσεις μεσα απο τον διαλογο(κυριως τον αντιλογο).Δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχει να συμμετασχεις σε ενα διαλογο μονο για να πεις "εγω ειμαι Χριστιανος και δεν αλλαζω οτι και να μου πειτε" η "ο Χριστιανισμος ειναι ο εχθρος του Ελληνισμου και οσα μου λετε τα γραφω κανονικα".Για να καταλαβετε οτι ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι εδω μεσα, πειτε μου ποσα ατομα εχουν πει εστω μια φορα "τελικα εκανα λαθος","υπερεβαλα","εχω ανασκευασει τελειως την αποψη μου για το θεμα".
Ομως ακομα και αν μιλησουμε μονο με στοιχεια πρεπει να εχουμε υπ'οψη μας οτι και αυτα ειναι υποκειμενικα( γραπτα κειμενα,αρχαιολογικα ευρηματα κτλ) και στο τελος πιστευουμε οτι θα θελαμε να ισχυει.
2)ΜΗΝ κανετε quote μονο για να πειτε εξυπναδες κατανταει chat room.
3)Οταν καποιος χρισιμοποιει τις επιστημινικες του γνωσεις(η την αποψη του στηριζομενος σε αυτες) δεν σημαινει οτι το "παιζει" πανεπιστημον απλα λεει οτι γνωριζει.Κοινως ,ΚΟΨΤΕ τις ειρωνειες.
Προς ΝΙΚΟΣGR
Για τις ερμηνειες των Γραφων εχει ξαναειπωθει(απο αλλον η αλλη στο forum) οτι οι Χριστιανοι αρεσκωνται να τις εξεταζουν αλλου κυριολεκτικα και αλλου μεταφορικα.Πολυ βολικο και αναξιοπιστο κατα την αποψη μου.
quote:
Τέλος πάντων, δίκιο έχεις μάλλον Invader, αλλά αν το αναλύσουμε περαιτέρω θα εκτροχιαστούμε.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκτροχιαστούμε φίλε μου. Όπου γίνεται πολιτισμένη συζήτηση με κόσμια ανταλαγή επιχειρημάτων, δεν υπάρχει χώρος για ''εκτροχιασμούς''...
Φίλε Στράβων, μήπως να σε κάνουμε admin?
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Περα απο την πλακα σε τι απο αυτα που εγραψα δεν συμφωνεις?
quote:
H συζητηση οντως εχει γινει αντιπαραθεση WindWalker vs Schwabe(αυτο φαινεται και απο την ελαχιστη συμμετοχη των αλλων μελων του esoterica).Να κανω και εγω καποιες παρατηρησεις.
1)Τα πιστευω του καθενος ειναι σεβαστα και δεν χρειαζονται αποδειξεις για οσα νιωθεις.Ομως εδω δεν ειμαστε τοσο για να ανταλλαζουμε προσωπικες(αρα τελειως αυθαιρετες) αποψεις οσο για να ανταλλαζουμε γνωσεις μεσα απο τον διαλογο(κυριως τον αντιλογο).Δεν μπορω να καταλαβω τι νοημα εχει να συμμετασχεις σε ενα διαλογο μονο για να πεις "εγω ειμαι Χριστιανος και δεν αλλαζω οτι και να μου πειτε" η "ο Χριστιανισμος ειναι ο εχθρος του Ελληνισμου και οσα μου λετε τα γραφω κανονικα".Για να καταλαβετε οτι ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι εδω μεσα, πειτε μου ποσα ατομα εχουν πει εστω μια φορα "τελικα εκανα λαθος","υπερεβαλα","εχω ανασκευασει τελειως την αποψη μου για το θεμα".
Ομως ακομα και αν μιλησουμε μονο με στοιχεια πρεπει να εχουμε υπ'οψη μας οτι και αυτα ειναι υποκειμενικα( γραπτα κειμενα,αρχαιολογικα ευρηματα κτλ) και στο τελος πιστευουμε οτι θα θελαμε να ισχυει.
3)Οταν καποιος χρισιμοποιει τις επιστημινικες του γνωσεις(η την αποψη του στηριζομενος σε αυτες) δεν σημαινει οτι το "παιζει" πανεπιστημον απλα λεει οτι γνωριζει.Κοινως ,ΚΟΨΤΕ τις ειρωνειες.
Εγώ λέω, και το πρότεινα, αλλά δεν έγινε σεβαστό, να το λήξουμε το θέμα με τον Schwabe.
quote:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκτροχιαστούμε φίλε μου. Όπου γίνεται πολιτισμένη συζήτηση με κόσμια ανταλαγή επιχειρημάτων, δεν υπάρχει χώρος για ''εκτροχιασμούς''...
Σε τελική ανάλυση, ίσως θα ήταν καλύτερο να εκτροχιαστούμε.
quote:
Περα απο την πλακα σε τι απο αυτα που εγραψα δεν συμφωνεις?
Καλά τα είπες αγαπητέ. Αλλά και λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.
Βρήκα πως το τελευταίο σου post εμπεριείχε τόσες ''παραινέσεις'',
(''μην κανετε quote μονο για να πειτε εξυπναδες κατανταει chat room'' κτλ.) που θα μπορούσε να περάσει και για μύνημα του admin. Οπότε, άδραξα την ευκαιρία να πω την κακία μου...
''μητρός τε και πατρός τε και των
άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον εστι πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον ...''
Edited by - Invader on 11/06/2005 01:41:25
quote:
Κοίταξε, φίλε Στράβων, δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα να μην παραδεχθώ πως και εγώ φταίω για το ότι η συζήτηση έχει καταντήσει one on one μάχη "Windwalker vs Schwabe" όπως λές (ή vice versa). Δεν θα το κάνω, γιατί γνωρίζω πως φέρω μεγάλο μερίδιο ευθύνης και παρεκτράπηκα.
Θα δικαιολογήσω όμως το γιατί παρεκτράπηκα: όπως εσύ ο ίδιος λες, τα πιστεύω του καθενός είναι σεβαστά, και δεν χρειάζονται αποδείξεις για αυτά. Απ'την αρχή της εκτροπής της συζήτησης, ο φίλτατος Schwabe κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξαπολύει μύδρους ενάντια στα πιστεύω του κάθε πιστού, υπερτονίζοντας τα σφάλματα μιας θρησκείας ή καταχαντακώνοντας τα υπερ μιας πίστης (να μην μιλήσω για την γελοιποίηση στοιχείων που αποτελούν την θρησκεία: προφητείες, θαύματα βλέπε). Δεν είναι δυνατόν εγώ να μην εικραγώ σε κάτι τέτοιο, ειδικά όταν κάθε τρία posts καλούμαι να αποδείξω ότι ο Θεός υπάρχει ή ότι οφείλω να παρουσιάσω τα στοιχεία μου για το ότι ο Θεός υπάρχει. Το αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός είναι ο κύριος λόγος που παρεκτράπηκα;
quote:
Εδώ πάω πάσο γιατί το παραξήλωσα (ελπίζω να μην είμαι ο μόνος που το αποδέχομαι).
quote:
Κοίταξε να δεις, έχω επιχειρήσει πολλάκις να χρησιμοποιήσω την ιδιότητά μου ως μηχανικός για να στηρίξω/ανατρέψω απόψεις που βρίσκονται μέσα στο επιστημονικό μου πεδίο (το οποίο είναι ιδιαίτερα ευρύ). Δεν καρποφορούν, γιατί πολύ απλά ο συνομιλητής μου αρνείται να δεχτεί τα πράγματα όπως του τα εξηγώ βάσει επιστημονικής θεώρησης (βλέπε λογική) και είτε τα διαστρεβλώνει, είτε εθελοτυφλεί μπροστά τους γράφοντάς με κανονικότατα. Γιατί εγώ θα πρέπει να σεβαστώ λοιπόν τις επιστημονικές γνώσεις του, όταν ο ίδιος δεν έχει κάτι σχετικό για να το αποδείξει; Θέλω την άποψή σου πάνω σε αυτό.
Για τις ειρωνείες σαφέστατα και έχεις δίκιο.
«Όταν σου ζητείτε να αναλύσεις την ελεεινή λογική σου με μαθηματικό τρόπο σκέψης, κάνεις την πάπια, και όταν διορθώνω το όποιο λάθος μου για τον Αινστάιν..»
Ελεεινός είσαι μόνο και μόνο από το γεγονός ότι τρέφεις μίσος κατά όσων ξεβρακώνουνε τον «προσωπικό Θεό» σου. Θα μπορούσες να έχεις επιχειρήματα, ωστόσο σου έμεινε το μίσος. Και μάλλον με αυτό θα μείνεις!
WindWalker:
«το όποιο λάθος μου για τον Αινστάιν με το να σου δώσω άλλο παράδειγμα πιο τρανταχτό (βλέπε Παστέρ) κάνεις τον κινέζο.»
Θέλεις να πεις πως όταν δεν πιάσει η παραπληροφόρηση σου, τότε ελπίζεις να πιάσει κάτι άλλο! Άστο φίλτατε, πάλιωσε το έργο.
WindWalker:
«Την οποία είχανε και οι αρχαίοι έλληνες φτιάχνοντας μνημεία προς αυτόν, έτσι;»
Τι είχανε? Αυτά σου μάθανε? Κακομοίρη……
Η έννοια Θεός και Άθεος, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα χαριεντίζεσαι. Πάρτο χαμπάρι.
WindWalker:
«Τουλάχιστον εγώ είμαι εσχατολάγνος, και όχι κοπρολάγνος σαν την αφεντιά σου, γιατί κυριολεκτικά, οι διατυπώσεις και οι αιχμές που ρίχνεις για την Εκκλησία είναι σκατά για τα γουρούνια.»
Κάνεις λάθος!! Και αυτό διότι, ο Θεός της Βίβλου ασχολείται ΚΑΙ με κόπρανα!! Μάλιστα, άλλοτε δίνει εντολές…κοπροφαγίας και άλλοτε εντολές….καθαρισμού κοπράνων από το διάβα του!!!
Αλήθεια, μήπως πήρες και εσύ καμία τέτοια «Θεία εντολή»??
Ε ρε γέλια…….
WindWalker:
«Εσύ παρακαλώ τι στοιχεία έχεις για να αποδείξεις ότι οι απόψεις του Αριστοτέλη περί πεμπτουσίας και περί «αυτόματης γένεσης» δεν είναι ένα κάρο κοτσάνες..»
Μακάρι να έβγαζε και το μεσσιανικό σας μαντρί έναν Αριστοτέλη!!
WindWalker:
«Προέκυψε ο Παστέρ, βλέπε..»
Κόλλησε πάλι η βελόνα σου? Μωρέ κανέναν από τους «φωτισμένους» δεν έχεις να μας μιλήσεις?
WindWalker:
«Και τον Χρυσόστομο και τον μέγα Βασίλειο μόνο να τους πιάνεις στο στόμα σου»
Άμα αρχίζουμε και αραδιάζουμε τις κακότητες, την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό που δίδαξαν όλοι αυτοί οι αναχωρητές της λογικής, τότε θα χρειαστούμε άλλες 10 σελίδες! Θέλεις να το κάνουμε?
WindWalker:
«Όπως ο υπουργός Οικονομίας βλέπε, που ανήκει στον κλάδο σας, και υποτίθεται ότι έχει διαπρέψει.»
Η συζήτηση αυτή είναι εντελώς άσκοπη, καθώς στερείσαι βασικών γνώσεων. Μάθε κάποτε, ότι οι υπεραπλουστεύσεις που έχεις διαρκώς στα μάτια σου μόνο εμπόδιο σου είναι.
WindWalker:
«Από όπου μπορώ να σου την βγώ θα το κάνω χωρίς διάκριση και όποιος ζήσει.»
Να χαρώ εγώ!! Τιμή μου φίλτατε. ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.
WindWalker:
«Τι θες και μιλάς για ορθοφροσύνη κακομοίρη; Εσύ είσαι ο πραγματικός λιποτάκτης της Λογικής….»
Ας δούμε λίγο τι λέει ένας βασικός στύλος του μοντέλου που ασπάζεσαι φίλτατε, ώστε να κατανοήσουμε τι είδους «ορθοφροσύνη» αντιλαμβάνεσαι.
Η πίστη των Ελλήνων για παράδειγμα, προκύπτει από την ορθολογούμενη σκέψη και είναι ΑΙΘΡΙΑ, ενώ η πίστη του χριστιανισμού προκύπτει από την ΠΑΥΣΗ της σκέψης και την ΑΚΡΙΤΗ αποδοχή μιας δοτής αλήθειας συσκευασμένη σε ένα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ «εξ αποκαλύψεως» ομιχλώδες βιβλίο.
Για να καταλάβεις καλύτερα το ολίσθημα σου, ας δούμε λίγο τι μας λέει σχετικά ο Φαρισαίος Παύλος στην Α’Κορινθίους Β’5: «Η Πίστις υμών μη η εν σοφία ανθρώπων αλλά εν δυνάμει Θεού».
Η πίστη λοιπόν εις τον προσωπικό Θεό που διατυμπανίζει ο Παύλος, είναι στην ουσία ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ δόγμα της πίστεως που προσφέρεται στους πιστούς ως «Θεία» και ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ «αλήθεια», μη κατανοητή από τον ανθρώπινο Λόγο, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο (δηλαδή το παρά-λόγο) ΠΡΕΠΕΙ να προηγηθεί η ΤΥΦΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ (παύση της κρίσης=πίστη) ώστε να «εννοήσει» ο πιστός τα όσα του μεταφέρονται από το ιερατείο.
Και, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ, αυτό υπερασπίζεσαι και εσύ.
Το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ: τα όσα λέει στο κήρυγμα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προϊόν ανθρώπινης σοφίας (άρα ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η ορθολογιστική σκέψη και Σοφία) αλλά προϊόν απόδειξης Πνεύματος (παρά-φυσικό-παρά-λογο) και «Θείας» δυνάμεως που….του αποκαλύφθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι ΚΑΙ στο θέμα της ορθοφροσύνης ελάχιστα νομιμοποιείσαι να ομιλείς.
WindWalker:
«Όχι είναι όλα μπαγιάτικα..»
Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις…..
WindWalker:
«Μωρέ μπράβο και φιλολογικές γνώσεις πολυτεχνίτης άνθρωπος που είσαι.»
Να΄σαι καλά! Προσπαθώ, προσπαθώ……
WindWalker:
«Ευτυχώς που δεν απέκτησες και αυτή την ιδιότητα.»
Μπα!!! Μαντείες και προφητείες είναι…δικές σας σπεσιαλιτέ!!
WindWalker:
«Είχα όλη την καλή διάθεση να το κουβεντιάσω μαζί τους χωρίς να ξεκινήσω πόλεμο προσωπικών επιθέσεων. Τα διαστρεβλώνεις και αυτά έτσι;»
Εσύ είπες ότι είπες, και καλά θα κάνεις να αναγνωρίζεις τις μισαλλοδοξίες σου. Η αλλιώς, λίγη μπέσα παραπάνω!
WindWalker:
«Η θα μου φέρεις πάλι λεξικό για να μου αποδείξεις ότι ξέρεις καλύτερα ελληνικά από εμένα, ώστε το θέμα να θαφτεί και να την σκαπουλάρεις για ακόμη μια φορά;»
Οι λέξεις, κρύβουν περισσότερα από όσα θα ήθελες να φανταστείς. Οι δαίμονες, γίνανε τέτοιοι από το δόγμα σου. Η αγάπη προς το ωραίο, προς τον έρωτα, καταράστηκαν από το δόγμα σου. Ακόμη και σε νοσήματα (Αφροδίσια) έδωσαν οι μισαλλόδοξοι ρασοφόροι ονόματα Ελληνικών συμβόλων!!
Εάν δεν μπορείς να στηρίξεις αυτά που γράφεις, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
WindWalker:
«Μόνο την γούνα σου κοιτάς έτσι; Το ότι οι Μουλάδες στην Θράκη πληρώνονται απ΄τους φόρους σου το ξέρεις;»
Οι μισθοί των ρασοφόρων, στοιχίζουνε στον Έλληνα πολίτη γύρω στα 250 εκατομμύρια ΕΥΡΩ τον χρόνο! 250 εκατομμύρια, για να απαγγέλουνε με περισσή ιεροπρέπεια το…..ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!
WindWalker:
«Ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο δεν βλάπτει.»
Ας κληθεί να ψηφίσει το κοινωνικό σύνολο, και θα δεις τι είδους σεβασμό θα εισπράξει το παπαδαριό.
WindWalker:
«Η μόνη διαφορά μας στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι εγώ μισώ τους ανθρώπους και το παραδέχομαι αντρίκια και τίμια..»
Λάθος!! Ξεκαθάρισα την θέση μου, και διάβασε την λίγο καλύτερα.
WindWalker:
«Έχεις φοβερό θράσος καμάρι μου. Φοβερό θράσος.»
Κάνε τότε τον κόπο και βρες τα. Άντε ντε, να δούμε τι είπα και…τι ΕΣΥ κατάλαβες!
WindWalker:
«Πω πω σχόλιο! Πέθανα τώρα!»
Ε όχι και έτσι, αλλά….καλά κάνεις και προβληματίζεσαι…….
WindWalker:
«Δεν κάνουμε διάλογο τώρα, χώσιμο κάνουμε, και θα στα χώσω από όπου μπορώ γιατί δεν σε αντέχω άλλο.»
Εσύ το επέλεξες. Εγώ απλά…δεν θέλω να σε απογοητεύσω!
WindWalker:
«δεν μισώ όσους δεν ασπάζονται τον προσωπικό μου Θεό, μισώ όσους παρεμβάλλονται στο δικαίωμά μου να πιστεύω στον προσωπικό μου Θεό, σαν την αφεντιά σου..»
Ψεύδεσαι, και μάλιστα ασύστολα!! Το δικαίωμα σου δεν σου το αναίρεσε κανείς. Απλά, δεν αντέχεις να βλέπεις χύμα επιχειρήματα. Πες την αλήθεια, διότι απλά χειροτερεύεις την κίβδηλη θέση σου.
WindWalker:
«Την έχεις δει και θεολόγος, έτσι;»
Μου αρέσουνε τα……«επιχειρήματα» σου!
WindWalker:
«Στην δικιά μου βάση, σε ποιον Θεό αναφέρομαι στην προσευχή μου.»
Άλλο ρώτησα, άλλο απάντησες. Ως συνήθως…..
WindWalker:
«Α, καλά εκεί τον βρήκες. Καλά σε κατάλαβα εγώ…»
Δεν με εκπλήσσει. Αναμενόμενο.
WindWalker:
«Ελεεινή ως συνήθως η απάντησή σου.»
Ελεεινά τα όσα γράφεις, ελεεινά τα όσα λαμβάνεις. Δίκαιο δεν είναι?
WindWalker:
«Που να τα καταλάβεις εσύ αυτά, αφού είσαι το κεφάλαιο, και όχι ο προλετάριος.»
Εεε κόψε κάτι. Σε λίγο θα με βγάλεις….Ωνάση!!!!
WindWalker:
«Σου είπα, κρύο ντους θα κάνω μόνο αν συμφωνήσεις να το λήξουμε από κοινού.»
Εσύ αμόλησες προσωπική βρισιά, εσύ θα πρέπει να διορθώσεις το λάθος σου.
WindWalker:
«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΟΥ, ΘΕΕ ΜΟΥ! ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ Ο ΠΟΡΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ;»
Εννοείς, δεν αντέχεις την ιστορική αλήθεια! Κόψε λοιπόν τις ετσιθελικές σου μπαρούφες, ώστε να μάθεις και κάτι, Ποτέ δεν είναι αργά.
Μίλησες για ευεργετήματα, και σου μίλησα για ευεργετήματα! Πολιτική έκανε ο ένας, πολιτική και ο άλλος. Το πιάνεις?
WindWalker:
«Σκάω στα γέλια με τον εγωισμό σου και την υπερεκτίμηση του εαυτού σου, που νομίζεις γελοίο πλάσμα ότι η άποψή σου μετράει κιόλας.»
Έλεγα να μην το πω, αλλά….το δικαιούσαι: δεν είσαι μονάχα τυφλωμένος από τον προσωπικό σου Θεό, αλλά είσαι και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΤΕΝΕΚΕΣ αδερφέ!!
WindWalker:
«Ή ότι νομίζεις πως εγώ είμαι κακοβαλμένος σε μια θέση με πενιχρό μισθό και ελάχιστες προοπτικές διεξόδου;»
Καλά ηρέμησε, μην το παίρνεις πια τόσο τις μετρητοίς. Δεν είπαμε ότι έχεις και προσωπική πισίνα, αλλά ούτε και ότι μένεις σε κοτέτσι……
WindWalker:
«Ναι, μου είναι πολύ οικείο.»
Το ξέρω. Όμως, μην το παρατραβάς, διότι ο…PERSONAL θεός, τον Αυνάν τον τιμώρησε!!!
WindWalker:
«Όντως καλύτερα. Ευτυχώς που δεν σου έτυχε και αυτό.»
Έχεις δίκιο. Να όμως που έτυχε…σε σένα!!
WindWalker:
«Δεν παριστάνω τίποτα.»
Μα, πως? Παριστάνεις έναν θεό, διότι ούτε τον είδες, ούτε μπορείς να τον περιγράψεις αλλά ούτε και ξέρεις αν είναι ένας ή δέκα!!
Θέλεις και άλλα για να παριστάνεις?
WindWalker:
«ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ: "Με εκφράζει απόλυτα η άποψη ότι ο Θεός είναι το σύμπαν" κλπ κλπ.»
Ακριβώς, φίλτατε! Όμως εσύ, λίγα post πριν, προσπάθησες να καπηλευτείς αυτόν τον επιστήμονα. Εύχομαι λοιπόν να το έχεις πλέον καταλάβει, αν και με το μυαλό που κουβαλάς πολύ αμφιβάλω……..
WindWalker:
«αν θες το σταματάμε εδώ, σου ζητάω συγνώμη και μου ζητάς συγνώμη και λήγει το θέμα.»
Μπορείς να ζητήσεις συγνώμη για τις βρισιές επί προσωπικού, και απλά θα πράξω το ίδιο. Απλό.
WindWalker:
«Ειδικά χωρίς τον Δημόκριτο, θα επικρατούσε τεράστιος βάλτος στις αντιλήψεις μας περί ατόμου. Να συμφωνήσω σε αυτά που λες.»
Καλά θα κάνεις να μελετήσεις πρώτα τον Δημόκριτο, να δεις τι απόψεις είχε για την κοσμογονική θεωρία, και μετά να «συμφωνήσεις». Για παράδειγμα, ο Δημόκριτος ξεκαθάρισε ότι η ψυχή των ζώων ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, είναι ΦΘΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ.
Λοιπόν, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς λίγο πιο……βιβλικά??
WindWalker- Γιατί εγώ θα πρέπει να σεβαστώ λοιπόν τις επιστημονικές γνώσεις του, όταν ο ίδιος δεν έχει κάτι σχετικό για να το αποδείξει; Θέλω την άποψή σου πάνω σε αυτό.
Οι ειρωνιες πανε μαζι με τις εξυπναδες.Eιναι εκνευριστικες οταν ειναι ατοπες και οχι μονο για αυτον που τις δεχεται αλλα και γι'αυτους που παρακολουθουν τον διαλογο.
Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι Γενετιστης για να ξερει οτι τα ανθρωπινα κυτταρα εχουν 23 ζευγη χρωμοσωματων.Αρα οσοι εχουν σπουδασει συγκεκριμενη επιστημη δεν σημαινει οτι εχουν την αποκλειστικοτητα.
Φιλε Schwabe οταν σε "κατηγορησε" ο WindWalker οτι δεν απαντας σε ολα τα ερωτηματα του του ανταπαντησες οτι απαντας μονο στα σημαντικα.Αλλα εκανες ακριβως το αντιθετο.
Επειδη δεν εχω το δικαιωμα να επεμβαινω στον διαλογο μονο και μονο για να κανω συστασεις ουτε μπορω να προσφερω καταλυτικα γιατι οι γνωσεις μου επι θρησκευτικων θεματων ειναι περιορισμενες θα ηθελα πιο κοσμιο και εποικοδομητικο διαλογο.
Προσωπικα παρακολουθω τα θεματα που ανοιγουμε για να παιρνω γνωσεις και να κρινω αναλογα τις καταστασεις.Οποτε οταν καποιος η καποια παραθετει στοιχεια, μεταλαμπαδευει γνωσεις αρα προσφερει.Εγω ετσι το βλεπω.
Φίλε Στράβων, δεν μιλάω για θέματα Βιολογίας, τα οποία άπτονται στο αντικείμενό μου μέσω της Βιοπληροφορικής, αλλά για λογικά ολισθήματα ως εξής:
quote:
Ας δούμε λίγο τι λέει ένας βασικός στύλος του μοντέλου που ασπάζεσαι φίλτατε, ώστε να κατανοήσουμε τι είδους «ορθοφροσύνη» αντιλαμβάνεσαι.Η πίστη των Ελλήνων για παράδειγμα, προκύπτει από την ορθολογούμενη σκέψη και είναι ΑΙΘΡΙΑ, ενώ η πίστη του χριστιανισμού προκύπτει από την ΠΑΥΣΗ της σκέψης και την ΑΚΡΙΤΗ αποδοχή μιας δοτής αλήθειας συσκευασμένη σε ένα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ «εξ αποκαλύψεως» ομιχλώδες βιβλίο.
Για να καταλάβεις καλύτερα το ολίσθημα σου, ας δούμε λίγο τι μας λέει σχετικά ο Φαρισαίος Παύλος στην Α’Κορινθίους Β’5: «Η Πίστις υμών μη η εν σοφία ανθρώπων αλλά εν δυνάμει Θεού».
Η πίστη λοιπόν εις τον προσωπικό Θεό που διατυμπανίζει ο Παύλος, είναι στην ουσία ένα ΔΕΔΟΜΕΝΟ δόγμα της πίστεως που προσφέρεται στους πιστούς ως «Θεία» και ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ «αλήθεια», μη κατανοητή από τον ανθρώπινο Λόγο, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο (δηλαδή το παρά-λόγο) ΠΡΕΠΕΙ να προηγηθεί η ΤΥΦΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ (παύση της κρίσης=πίστη) ώστε να «εννοήσει» ο πιστός τα όσα του μεταφέρονται από το ιερατείο.
Και, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ, αυτό υπερασπίζεσαι και εσύ.
Το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ: τα όσα λέει στο κήρυγμα του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προϊόν ανθρώπινης σοφίας (άρα ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ η ορθολογιστική σκέψη και Σοφία) αλλά προϊόν απόδειξης Πνεύματος (παρά-φυσικό-παρά-λογο) και «Θείας» δυνάμεως που….του αποκαλύφθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι ΚΑΙ στο θέμα της ορθοφροσύνης ελάχιστα νομιμοποιείσαι να ομιλείς.
Καταλαβαίνεις ότι έχεις πέσει σε ένα σωρό λογικά σφάλματα σε όλους τους παραλογισμούς που έχεις διατυπώσει ως τώρα, ή το αλλάζεις σκόπιμα στο τι λέει ο Παύλος, με το οποίο λίγο θα πρέπει να ασχολείσαι γιατί βεβηλώνεις τον ιερό λόγο με τα κακεντρεχή σχόλιά σου και τις κακόβουλες διαθέσεις σου, για να μην το παραδεχτείς επιτέλους;
Για να βεβαιωθώ κιόλας, αν και είναι ντροπή μου που το σκέφτηκα μόνο να το κάνω για την ιδιότητά μου ως μηχανικός, αποφάσισα να ρωτήσω φυσικό, και μάλιστα με πολύχρονη εμπειρία. Αντί να τον ρωτήσω κατευθείαν για το θέμα, τον ρώτησα εαν το γεγονός πως δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει πλανήτης αντι-ύλης συμαίνει ότι θεωρούμε πως δεν υπάρχει. Η απάντησή του ήταν σαφής: "Το ότι δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως δεν υπάρχει, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει".
Ένα λάθος που χαρακτηρίζει όλους τους συλλογισμούς σου πατώκορφα, και το οποίο δεν θέλεις να το παραδεχθείς γιατί στο υποδεικνύω εγώ.
Τέλος, το αντιλαμβάνεσαι ότι χρησιμοποιείς που εσύ ο ίδιος δεν αποδέχεσαι για να στηρίξεις τα λόγια σου, το οποίο αυτομάτως σε καθιστά άκυρο;
Βλέπεις τώρα τι εννοώ φίλε Στράβων;
--
quote:
Θέλεις να πεις πως όταν δεν πιάσει η παραπληροφόρηση σου, τότε ελπίζεις να πιάσει κάτι άλλο! Άστο φίλτατε, πάλιωσε το έργο.
Σε πείρανε χαμπάρι ρε!!!
quote:
«Όταν σου ζητείτε να αναλύσεις την ελεεινή λογική σου με μαθηματικό τρόπο σκέψης, κάνεις την πάπια, και όταν διορθώνω το όποιο λάθος μου για τον Αινστάιν..»Ελεεινός είσαι μόνο και μόνο από το γεγονός ότι τρέφεις μίσος κατά όσων ξεβρακώνουνε τον «προσωπικό Θεό» σου. Θα μπορούσες να έχεις επιχειρήματα, ωστόσο σου έμεινε το μίσος. Και μάλλον με αυτό θα μείνεις!
Τίποτα καλύτερο απ'το να διαστρεβλώνεις όσα λέω δεν έχεις να κάνεις, έτσι;
quote:
Η έννοια Θεός και Άθεος, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα χαριεντίζεσαι. Πάρτο χαμπάρι.
Γιατί παρακαλώ; Έχει με τα όσα χαριεντίζεσαι εσύ; Τι σε κάνει πιο "ειδικό" να έχουν σχέση τα όσα χαριεντίζεσαι εσύ;
quote:
Κάνεις λάθος!! Και αυτό διότι, ο Θεός της Βίβλου ασχολείται ΚΑΙ με κόπρανα!! Μάλιστα, άλλοτε δίνει εντολές…κοπροφαγίας και άλλοτε εντολές….καθαρισμού κοπράνων από το διάβα του!!!Αλήθεια, μήπως πήρες και εσύ καμία τέτοια «Θεία εντολή»??
Ε ρε γέλια…….
Δεν σχολιάζω τίποτα, γιατί με αυτά που λες περί ...κοπροφαγίας έχεις καταντήσει εντελώς σίχαμα.
quote:
Μακάρι να έβγαζε και το μεσσιανικό σας μαντρί έναν Αριστοτέλη!!
Αυτό είναι η απόδειξή σου δηλαδή ότι οι θεωρίες του περί πεμπτουσίας και αυτόματης γένεσης δεν είναι ένα κάρο κοτσάνες; Υποδεικνύεις τον Μεσαίωνα; Η απάντησή σου είναι εκτός θέματος, τελείως.
quote:
Άμα αρχίζουμε και αραδιάζουμε τις κακότητες, την μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό που δίδαξαν όλοι αυτοί οι αναχωρητές της λογικής, τότε θα χρειαστούμε άλλες 10 σελίδες! Θέλεις να το κάνουμε?
Όχι βέβαια, γιατί ότι είπαν οι άγιοι άνθρωποι εσύ τα διαστρεβλώνεις, τα μεταφράζεις όπως σε βολεύει, και τα καπηλεύεσαι. Είσαι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να καταστρέφεις την πνευματική κληρονομιά που μας άφησαν οι άγιοι, και το έχεις και καμάρι σου κιόλας.
quote:
Η συζήτηση αυτή είναι εντελώς άσκοπη, καθώς στερείσαι βασικών γνώσεων. Μάθε κάποτε, ότι οι υπεραπλουστεύσεις που έχεις διαρκώς στα μάτια σου μόνο εμπόδιο σου είναι.
Από εσένα καλύτερα να μην μάθω τίποτα, γιατί η λογική σου έχει ένα σωρό τρύπες και σφάλματα, τα οποία καλά θα κάνω να μην ασπαστώ σε καμμία περίπτωση.
quote:
Χαίρομαι που το αναγνωρίζεις…..
Ναι, μόνο που η πρόταση είχε και δεύτερο σκέλος, και εσύ ως συνήθως απέφυγες να βάλεις στο quote, γιατί αυτομάτως σε κάνει ρεζίλι.
quote:
Μπα!!! Μαντείες και προφητείες είναι…δικές σας σπεσιαλιτέ!!
Όντως. Που ξέρω εγώ όμως πως δεν έχεις και... διορατικό χάρισμα και γραμμή 9011?
quote:
Ας κληθεί να ψηφίσει το κοινωνικό σύνολο, και θα δεις τι είδους σεβασμό θα εισπράξει το παπαδαριό.
Έχει κλιθεί πολλάκις το κοινωνικό σύνολο και το έχει αποφασίσει, και κατά τα γνωστά είσαι μειονότητα. Μόλις στις υπογραφές για τις ταυτότητες, μαζεύτηκαν 3 εκ. φανατικότατοι χριστιανοί. Άνθρωποι σαν εμένα που θέλουν πιο φιλελεύθερη πολιτική της εκκλησίας δεν υπέγραψαν.
Αν νομίζεις πως μπροστά σε όλο αυτόν τον κόσμο η άποψή σου για ξήλωμα της Εκκλησίας μετράει... τι να σου πω πια!!!
quote:
Οι λέξεις, κρύβουν περισσότερα από όσα θα ήθελες να φανταστείς. Οι δαίμονες, γίνανε τέτοιοι από το δόγμα σου. Η αγάπη προς το ωραίο, προς τον έρωτα, καταράστηκαν από το δόγμα σου. Ακόμη και σε νοσήματα (Αφροδίσια) έδωσαν οι μισαλλόδοξοι ρασοφόροι ονόματα Ελληνικών συμβόλων!!Εάν δεν μπορείς να στηρίξεις αυτά που γράφεις, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ.
Η τελευταία πρότασή σου προκαλλεί, και προκαλλεί χοντρα.
Όσο για τα πρώτα που λες, εσένα τι έχει να υποδείξει το παρελθόν όσον πιστεύεις αγαπητέ; Βιασμούς και φόνους χωρίς τύψεις; Ή νομίζεις ότι εσένα όσοι έφεραν τις ίδιες αντιλήψεις είναι καθαροί και άγιοι; Αλλά που να μιλήσεις για αυτούς... Αφού κατά τα γνωστά ότι δεν σε παίρνει το κρύβεις.
Να μας πεις λοιπόν, για την "κτηνώδη δύναμη" του ανθρώπου, για την οποία ευθύνεται ο κύριος εκφραστής της ιδεολογίας σου.
quote:
Εσύ το επέλεξες. Εγώ απλά…δεν θέλω να σε απογοητεύσω!
Κι'άλλο δεν γίνεται...
quote:
Μου αρέσουνε τα……«επιχειρήματα» σου!
Ενώ τα δικά σου τι είναι; Κατηγορίες γενικόλογες προς τους Χριστιανούς ότι είναι εσχατολάγνοι, ή ότι το έχουνε απωλέσει και πιστεύουν σε πράγματα που εσύ όπως σου έδειξα βάση επιστήμης νομίζεις πως δεν υπάρχουν?
quote:
Εννοείς, δεν αντέχεις την ιστορική αλήθεια! Κόψε λοιπόν τις ετσιθελικές σου μπαρούφες, ώστε να μάθεις και κάτι, Ποτέ δεν είναι αργά.Μίλησες για ευεργετήματα, και σου μίλησα για ευεργετήματα! Πολιτική έκανε ο ένας, πολιτική και ο άλλος. Το πιάνεις?
Ποια ιστορική αλήθεια, που τα έχεις καταστρατηγήσει όλα και έχεις ξαναγράψει την ιστορία απ'την αρχή για να σε βολεύει; Για ποια ιστορική αλήθεια μπορείς να μιλάς εσύ, όταν βλέπεις ως ίδιο τον Μέγα Κων/νο με τον Μωάμεθ τον Πορθητή; Τέλος, για ποια ιστορική αλήθεια μπορείς να γράφεις εσύ, όταν μπροστά στην έλλειψη στοιχείων βγάζεις δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα;
quote:
WindWalker:
«Ναι, μου είναι πολύ οικείο.»Το ξέρω. Όμως, μην το παρατραβάς, διότι ο…PERSONAL θεός, τον Αυνάν τον τιμώρησε!!!
Εσύ να τα βλέπεις αυτά που... αθλείσαι.
quote:
Ακριβώς, φίλτατε! Όμως εσύ, λίγα post πριν, προσπάθησες να καπηλευτείς αυτόν τον επιστήμονα. Εύχομαι λοιπόν να το έχεις πλέον καταλάβει, αν και με το μυαλό που κουβαλάς πολύ αμφιβάλω……..
Το δικό μου το μυαλό είναι διαπιστωμένα έξυπνο και κοινωνικά αποδεκτό ως έξυπνο, πως μπορείς εσύ να αμφισβητείς κάτι που το κοινωνικό σύνολο έχει δεχτεί βάσει επιστημονικής εξέτασης; Είσαι χαζός, και φαίνεται, μόνο που σκέφτηκες να κάνεις κάτι τέτοιο.
Και δεν είμαι εγώ αυτός που προσπάθησε να καπηλευτεί τον επιστήμονα, εσύ είσαι που εδώ και τόσα post προσπαθείς να καπηλευτείς την επιστήμη για να δείξεις ότι ο Θεός δεν υπάρχει.
quote:
Καλά θα κάνεις να μελετήσεις πρώτα τον Δημόκριτο, να δεις τι απόψεις είχε για την κοσμογονική θεωρία, και μετά να «συμφωνήσεις». Για παράδειγμα, ο Δημόκριτος ξεκαθάρισε ότι η ψυχή των ζώων ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, είναι ΦΘΑΡΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ.Λοιπόν, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείς λίγο πιο……βιβλικά??
Πίστεψέ με, με ηλεκτρόνια και νετρόνια ασχολούμαι όλη μέρα. Ξέρω ποια ήταν η προσφορά του Δημόκριτου, και δεν βιάζομαι να τον καταχαντακώσω επειδή δεν έφτασε κατευθείαν στα quarks.