- Πόσο εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Και όσο για την επιγραφή διαβάζεται καλύτερα άμα την βλέπεις από πλάγια, αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ..![]()

Βρήκα και γω ένα τεστ ![]()
Ποιο από τα δύο τραπέζια είναι μεγαλύτερο;

Σχετικά με τα τραπέζια, εγώ δεν τα βλέπω καν ως τραπέζια.
Μεγαλύτερο πάντως φαίνεται το πρώτο σχήμα.

In anticipation of my resurrection...
Κεραυνέ που είσαι να μας πεις….

Αμάν άσε μια φορά να βρω μια σωστή απάντηση ..

Δείτε την ακόλουθη φωτογραφία:

Όταν βλέπουμε τα τραπέζια στο μυαλό μας δημιουργείται η εντύπωση της προοπτικής που θα είχαμε αν βλέπαμε έναν δρόμο. Σε μια προοπτική απεικόνιση, τα δύο σχήματα από το τεστ της keraynos δε θα έπρεπε να έχουν το ίδιο μέγεθος. Το επάνω θα έπρεπε να είναι μικρότερο, έτσι ώστε να συμπεράνει το μυαλό μας ότι είναι τα ίδια σε μέγεθος. Αν βάλουμε δύο ισομεγέθη τραπέζια το ένα πάνω από το άλλο, θα μας φανεί πως το πιο πάνω (το οποίο για την αντίληψή μας θα φαίνεται ως πιο πίσω, ή ως πιο μακριά από εμάς) είναι μεγαλύτερο από το κάτω.
Ας το δούμε στις παρακάτω φωτογραφίες, στις οποίες έχω χρησιμοποιήσει τον δρόμο και κάποια τραπέζια από την εικόνα της keraynos.
Στην πρώτη περίπτωση, αν και φαίνεται μεγαλύτερο το πιο πάνω (το πίσω) τραπέζιο, και τα δύο είναι ισομεγέθη.
Στη δεύτερη περίπτωση, φαίνονται ισομεγέθη αν και το κάτω τραπέζιο είναι μεγαλύτερο.
Ποιο είναι μεγαλύτερο από τα δύο; (1η περίπτωση)
Ποιο είναι μεγαλύτερο από τα δύο; (2η περίπτωση)
Και τα δύο είναι ίσα: (1η περίπτωση)
Το κάτω είναι μεγαλύτερο από το επάνω: (2η περίπτωση)

Τώρα το πρόσεξα!
Δεν είναι τραπέζια, κρέμες καραμελέ είναι!!!

quote:
Λυπήσου μας δεν αντέχω τόσο γέλιο ακόμα δεν ξύπνησα, μου έφυγε η μασέλα από τα γέλια…

quote:
Σημείωση:
Τώρα το πρόσεξα!
Εγώ το είδα απο την αρχή! μιαμ μιαμ!![]()
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Έρχεται το Μάϊο μαζί με το STAR WARS III και το THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY.
Για όσους διάβασαν το βιβλίο είναι τα νέα που περίμεναν. Για όσους δεν διαβασαν το βιβλίο τότε θα το συνιστούσα αν σας αρέσει καθόλου το γέλιο και sci-fi.(π.χ SpaceBalls)
Απο τα καλύτερα βιβλία που διάβασα.

Μπορείτε να κατεβάσετε και το trailer τώρα απο το σάιτ.

Summary:
When The Hitchhiker's Guide to the Galaxy was first broadcast as a 12-part radio series on the British Broadcasting System in 1978, it was successful. No one could have guessed, though, that it would mushroom into a multimedia phenomenon that would encompass five novels, a television series, a stage production, and, more than twenty years later, dozens of websites created by devotees who could not get enough of its bizarre universe. Douglas Adams's novel based on the series, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy concerns the exploits of Arthur Dent, an average British citizen who gets caught up in a myriad of space adventures when his house, and then the Earth, is demolished. With no planet to call home, he is left to hitchhike through space with his friend Ford Prefect, whom he thought was an out-of-work actor, but who is really a researcher for the intergalactic guidebook named in the title. Adams's book is one in which literally anything can happen, with the only rule being that what comes next will probably be the last thing the reader would expect and is bound to be amusing.
Edited by - Sagaviper on 19/02/2005 14:10:45
Πρόκειται για εξαιρετικό βιβλίο.
Με πολλές εσωτερικές προεκτάσεις, αρκετά φιλοσοφημένες θα έλεγα.
Η αγγλική του έκδοση σε ολοκληρωμένο τόμο (ένα τουβλάκι δηλαδή, που σου πέρνει κάτι λίγους μήνες να διαβάσεις εάν δεν αποτελεί την μόνη σου απασχόληση) είναι πολύ πιο πιστή από την ελληνική μετάφραση, στην οποία το χιούμορ και το γενικότερο νόημα που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, διατηρείται μεν σε κάποιον βαθμό, αλλά όχι τόσο, όσο στην αυθεντική αγγλική έκδοση.
Περιμένω κι εγώ την παράστασή του επί της οθόνης, αν και πολύ φοβάμαι, πως δεν θα είναι τόσο εύκολο να μεταφέρουν στοιχεία του βιβλίου, τα οποία μόνο μία ανάγνωση μπορεί να σου προσφέρει. Εύχομαι παρ'όλα αυτά, να μην είναι μόνο μία απλή εκμετάλευση, ενός - ομολογουμένως - χαρισματικού σεναρίου.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Το βιβλίο το διάβασα στα αγγλικά και ουτε καν το ήξερα ότι βγήκε στα ελληνικά. Θα μπορούσα να φανταστώ πώς μεταφράστηκε απο αγγλικά σε ελληνικά κρίνοντας απο κάτι τίτλους μετάφρασης DVD σε ελληνικά. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αντιστρόφως.

quote:
Περιμένω κι εγώ την παράστασή του επί της οθόνης, αν και πολύ φοβάμαι, πως δεν θα είναι τόσο εύκολο να μεταφέρουν στοιχεία του βιβλίου, τα οποία μόνο μία ανάγνωση μπορεί να σου προσφέρει. Εύχομαι παρ'όλα αυτά, να μην είναι μόνο μία απλή εκμετάλευση, ενός - ομολογουμένως - χαρισματικού σεναρίου.
Συμφωνώ απόλυτα. Κανένα έργο δεν καλύπτει το βιβλίο. Πάντα σκέφτομαι παρομόιωση φλόγας κεριού με χειροβομβίδας. Η φλόγα καίει πολύ αργά(5-6 ωρών) και εκπέμπει πολύ λίγη ενέργεια σε σύγκριση με την απότομη έκρηξη(5-6 δέκατα δευτερολέπτου) εκείνης της ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και στα έργα.
Ας ελπίσουμε να μας ανατινάξουν δυνατά το Μαϊο.

Edited by - Sagaviper on 21/02/2005 19:38:06
![]()
![]()
![]()
Άττις

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Edited by - maraki8 on 03/08/2007 11:25:16
Εάν χρησιμοποιήσεις και την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην σελίδα), βάλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που σε ενδιαφέρει κι επιλέξεις της εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος, θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Και για τα orbs υπάρχουν κάποια θέματα, οπότε καλή αναζήτηση! ![]()
Το θέμα λοιπόν απενεργοποιείται.

Φιλοι μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Αγαπητη Chastity καλος ηρθες στο θεμα!
Αγαπητε φιλε Dying_Incubus,
μου αρεσει πολυ η προσεγγιση που δινεις στο θεμα.![]()
Μμμμμμ..
Ειναι λιγο δυσκολο να ορισουμε την συχνοτητα των συγκεκριμενων συναισθηματων.Και πιστευω πως ειναι σχετικο αναλογα με τον χαρακτηρα του καθε ενος.
Προσωπικα δεν ειμαι ζηλιαρα,δυσκολα θα αισθανθω οτι ζηλευω.
Βεβαια μπορει να ζηλεψω κανενα γλυκακι αν δω καποιον να τρωει,δεν πτοουμε ομως,σε χρονο dt εχω ικανοποιησει αυτη μου την επιθυμια!![]()
![]()
Αντιθετος ειμαι κτητικη.![]()
Τωρα για την οργη μπορω να πω πως αρκετα συχνα,αλλα μονο σε ανθρωπους που πραγματικα με εχουν βλαψει...
Τυψεις δεν νιωθω γιαυτο ομως,γιατι η οργη ειναι ενα συναισθημα που υπαρχει σαν να μου δανειζετε μονο για τα συγκεκριμενα προσωπα.
Απλα απογοητευομαι και πικροχολω...
Ποτε ομως δεν ευχομαι να παθουν κατι κακο,αλλα κιαν γινει με αφηνει παγερα αδιαφορη.
Πιο ευκολα θα νιωσω θυμο,θα ξεθυμανω κι αυτο ηταν ολο.
Τις τυψεις εγω τις νιωθω οταν νιωσω πως κατι θα ηταν καλυτερο αν περναγε απο το χερι μου!
Με λιγα λογια στην περιπτωση μου οι τυψεις βρισκουν χωρο μονο απο τον συναισθηματικο τομεα και καθολου απο αυτον της λογικης.
Mε εκτιμηση Άντα
Όλοι μας θα νιώσουμε ζήλια, οργή, θυμό από κει που δεν το περιμένουμε.
Αν σκεφτούμε οτι όλοι μας έχουμε έναν συγκεκριμένο κώδικα αξιών, πιστεύω μπορούμε πολύ εύκολα να σκεφτούμε οτι κάποια στιγμή - λόγω της συνεχούς αλληλεπίδρασης μας με άλλα άτομα - μια συγκεκριμένη πράξη που θα έχει αποδέκτες εμάς ή γενικά θα αντικρούσει αυτόν τον κώδικα, θα μας προκαλέσει τέτοια συναισθήματα.
Αυτό που έχω αναφέρει ξανά είναι πως το να καταπνίξουμε ένα συναίσθημα καταπιέζοντας το δεν το αποδυναμώνει αλλά το κάνει πιο δυνατό επειδή λειτουργεί υποσυνείδητα.
Από την άλλη δεν γίνεται και να αφήσουμε τα συναισθήματα μας να μας κατακλύσουν γιατί θα πάρουμε από μια χατζάρα και θα γίνει το έλα να δεις! ![]()
Μερικές φορές πάλι όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να "μαλακώσει", να προσπαθήσει δηλαδή να μεταβάλλει σε κάποιον βαθμό τον κώδικα του.
Όταν μιλάμε για μεγάλα άτομα αυτό είναι δύσκολα, τίποτα όμως δεν είναι αμετάβλητο όσο εμείς δεν το καθιστούμε έτσι.
Όταν σκεφτούμε οτι μια δική μας συμπεριφορά μπορεί να έχει εξαγριώσει έναν άλλον άνθρωπο, να τον έχει κάνει να νιώσει ζήλια ή οργή τότε μαθαίνουμε να ελέγχουμε τις πράξεις μας και σταδιακά και τα συναισθήματα μας.
quote:
Τις τυψεις εγω τις νιωθω οταν νιωσω πως κατι θα ηταν καλυτερο αν περναγε απο το χερι μου!
Κι αν γινόταν χειρότερα?
Αν οι συνέπειες ήταν χειρότερες ή ακόμα κι οι ίδιες?
Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αγαπητή μου! ![]()

Δεν εχεις αδικο αγαπητε μου!
Ειδικα για τον κωδικα αξιων,οντως ετσι ειναι!
Mε εκτιμηση Άντα