- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Τα ζω εδώ και 13 χρόνια - αν και είχα την δυνατότητα να "χωθώ" είτε στην ΕΤΕ είτε στον ΕΟΤ.
Δικιά μου επιλογή ήτανε ο ιδιωτικός τομέας, το μέλλον θα κρίνει αν έκανα καλά.
Με την παρούσα εικόνα του ελληνικού δημόσιου τομέα, η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος.
Ουσιαστικά είναι μια καυτή πατάτα που πρέπει να φύγει από τα χέρια μας με οποιδήποτε τρόπο και στην πορεία να γίνει σκέψη για επαναδημιοθργία ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών κάτω από τελείως διαφορετικό πλαίσιο.
Έτσι που έχει γίνει το δημόσιο τώρα, μόνο με απάτη μπορείς να το ξεφορτωθείς. Κανένας δεν τρελλάθηκε να αρπάξει αυτή την καυτή πατάτα χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. 'Εστω και έτσι όμως, ας απαλλαγώ από την Ολυμπιακή πχ και ας την χαρίσουνε όπως κατηγορούν αυτοί που 20 χρόνια προσπαθούσανε να την εξυγειάνουν. Γιατί να συντηρώ έναν καρκίνο που μου στοιχείζει 1000000 ευρώ την ημέρα ???? Για να έχω τον κάθε εργατοπατέρα να μου ταξιδεύει τζάμπα στην μπίνζες και να κουνιέται σαν τον γύφτο που απέκτησε βρακί ?
Θες να πιάσουμε κουβέντα για τα λιμάνια που τα ζω κάθε μέρα ?
Αμην και πότε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΛΠ.
Και δεν το λέω εγώ που θα με πει κάποιος καπιτάλα (ή και φασίστα που το έχουμε και σαν καραμέλα στην δημοκρατική χώρα μας), θα στο πει και ο τελευταίος εισαγωγέας και εξαγωγέας που είναι όμηρος τους κάθε εκατομυριούχου εργατοπατέρα τόσα χρόνια....
Φίλε KERRY KING
quote:
Όταν λοιπόν δημιουργήται μια κυριολοεχτικά σάπια γενιά, τι σωτηρία να προσβλέπεις στο μέλλον ? Πως να αλλάξεις καταστάσεις όταν όλοι διεκδικούν τα κεκτημένα που κάποιοι τους δημιουργήσανε απλόχερα ???
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η αλλαγή που χρειάζεται να γίνει. Προτάσεις έχουμε; είμαστε διατεθειμένοι να ξεπεράσουμε τους προηγούμενους, όσον αφορά στη συνέπεια και την ανιδιοτέλειά μας ή μόλις θα δούμε το "τυράκι", θα πέσουμε και εμείς στη φάκα της διαφθοράς;
quote:
Δικιά μου επιλογή ήτανε ο ιδιωτικός τομέας, το μέλλον θα κρίνει αν έκανα καλά.
Εύχομαι ειλικρινά να δικαιωθείς.
quote:
Με την παρούσα εικόνα του ελληνικού δημόσιου τομέα, η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος.
Διαφωνώ. Θα έλεγα ότι η αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος, έστω και σε μικρά βήματα, αλλά όχι η ιδιωτικοποίηση. Δες τι έχει γίνει σε διάφορους χώρους που πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικοποιήσεις ή "μετοχοποιήσεις", βελτιώθηκε κατά τη γνώμη σου η σχέση παραγόμενου προϊόντος / τιμή; είναι καλύτερη η κατάσταση στην απελευθερωμένη αγορά των τηλεπικοινωνιών; είναι καλύτερη η κατάσταση στις τράπεζες; βελτιώθηκε η κατάσταση με τη Δ.Ε.Η. μετά τις μετοχοποιήσεις ή ακόμα βυθιζόμαστε στα σκοτάδια; Βρες μου ένα κλάδο ή ένα παράδειγμα που να βελτιώθηκε η κατάσταση αισθητά και μπορώ να το συζητήσω.
Δημόσια αγαθά δεν πρέπει να υπάγονται στις "ορέξεις" ιδιωτών. Η ανελαστικότητα ζήτησης που τα χαρακτηρίζει αποτελεί το καλύτερο διεγερτικό της "πείνας" τους!
quote:
Γιατί να συντηρώ έναν καρκίνο που μου στοιχείζει 1000000 ευρώ την ημέρα ???? Για να έχω τον κάθε εργατοπατέρα να μου ταξιδεύει τζάμπα στην μπίνζες και να κουνιέται σαν τον γύφτο που απέκτησε βρακί ?
Στο θέμα της Ολυμπιακής θεωρώ ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυσή του. Αν θες, μπορώ να σου προτείνω τη δική μου λύση, χωρίς μάλιστα να έχω και ιδιαίτερες προσβάσεις στα οικονομικά της επιχείρησης.
Απλά θα σε ρωτήσω το εξής : η Ολυμπιακή "μπαίνει μέσα" λόγω εργατικού κόστους ή ένεκα άλλων λειτουργικών και μη εξόδων; σκέψου το καλά πριν μου απαντήσεις...
quote:
Θες να πιάσουμε κουβέντα για τα λιμάνια που τα ζω κάθε μέρα ?
Ευαχρίστως. Είναι ένα αντικείμενο για το οποίο γνωρίζω λίγα και κάθε πληροφορία αποτελεί γνώση για μένα. Χώρια που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πιθανά εναλλακτικά σενάρια για τη λύση του προβλήματος.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:Αν εννοείς τον ΟΤΕ είναι μονοπώλιο και καθορίζει τις τιμές όπως θέλει αυτός... Αν υπάρχει ανταγωνισμός οι τιμές αναγκαστικά πέφτουν.. Γιατί η "πίτα" μοιράζεται...
Δες τι έχει γίνει σε διάφορους χώρους που πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικοποιήσεις ή "μετοχοποιήσεις", βελτιώθηκε κατά τη γνώμη σου η σχέση παραγόμενου προϊόντος / τιμή; είναι καλύτερη η κατάσταση στην απελευθερωμένη αγορά των τηλεπικοινωνιών;
Μῆνιν ἄειδε θεὰ...
quote:
Στο θέμα της Ολυμπιακής θεωρώ ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυσή του. Αν θες, μπορώ να σου προτείνω τη δική μου λύση, χωρίς μάλιστα να έχω και ιδιαίτερες προσβάσεις στα οικονομικά της επιχείρησης.
Απλά θα σε ρωτήσω το εξής : η Ολυμπιακή "μπαίνει μέσα" λόγω εργατικού κόστους ή ένεκα άλλων λειτουργικών και μη εξόδων; σκέψου το καλά πριν μου απαντήσεις...
Φίλε kostakis, σαφώς και δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του θέματος της Ολυμπιακής και δεν υπήρξε και ποτέ.
Η Ολυμπιακή άρχισε να μπαίνει μέσα λόγω άλλων λειτουργικών και μη εξόδων, το εργατικό κόστος δεν είναι αυτό που την έφτασε στο σημείο που την έφτασε.
Σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και λάθη με το εργατικό κόστος - ειδικά στην περίπτωση της γραμμής για Σίδνεϋ - για αυτό και κάποια δρομολόγια καταργήθηκαν.
Από κει και πέρα, σε μια εταιρία στην τεχνική βάση της οποίας φιλοξενούνται αεροσκάφη άλλων αεροπορικών εταιριών για τεχνική συντήρηση, σε μια εταιρία που το επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων της είναι πάρα πολύ υψηλό, σε μια εταιρία που έχει διάρκειας ζωής 51 - 52 χρόνια δεν είναι το εργατικό κόστος αυτό που την έκανε να χρεώνεται.
Είναι τα πακέτα που χάθηκαν από τις διάφορες Διοικήσεις, είναι οι διάφορες συμφωνίες οι οποίες έγιναν κάτω από το τραπέζι κι η πλεονεξία των διαφόρων μεγαλοκεφαλών - φυσικά δεν εννοώ τους εργαζομένους.

In anticipation of my resurrection...
Φίλε richter
quote:
Αν εννοείς τον ΟΤΕ είναι μονοπώλιο και καθορίζει τις τιμές όπως θέλει αυτός... Αν υπάρχει ανταγωνισμός οι τιμές αναγκαστικά πέφτουν.. Γιατί η "πίτα" μοιράζεται...
Εννοώ τη γενικότερη "απελευθέρωση" της αγοράς τηλεπικοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθεί ο Ο.Τ.Ε. με προνομιακό καθεστώς, λόγω προϋπαρξης ιδιόκτητου δικτύου, αλλά και με ήδη δεσπόζουσα θέση στην αγορά και να προσπαθούν οι "εναλλακτικοί" πάροχοι να τον αντιμετωπίσουν με προσφορές στο last mile. Το αποτέλεσμα είναι ο Ο.Τ.Ε., κατά το δοκούν, να κλείνει τα κυκλώματα με το αιτιολογικό των οφειλών και σύντομα να έχουμε μία πλήρως ολιγοπωλιακή αγορά, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Άρα μάλλον δεν είχαμε σωστά δομημένο ανταγωνισμό.
Φίλε Dying
quote:
Η Ολυμπιακή άρχισε να μπαίνει μέσα λόγω άλλων λειτουργικών και μη εξόδων
Αυτά τα λειτουργικά έξοδα πως ακριβώς θα τα αντιμετωπίσει ο ιδιώτης δηλαδή; ειδικά τα σταθερά...
(Γιατί υποψιάζομαι ότι ξέρω τη λύση και έχω λάβει τα μέτρα μου;)
quote:
Είναι τα πακέτα που χάθηκαν από τις διάφορες Διοικήσεις, είναι οι διάφορες συμφωνίες οι οποίες έγιναν κάτω από το τραπέζι κι η πλεονεξία των διαφόρων μεγαλοκεφαλών - φυσικά δεν εννοώ τους εργαζομένους.
Επειδή σε αυτό συμφωνούμε (ως συνήθως) και επειδή οι μεγαλοκεφαλές είναι μεν διορισμένες, αλλά κατ'ουσίαν τοποθετημένες και όχι αξιοκρατικά ανερχόμενες, αυτά ας τα διαβάσουν όσοι κρίνουν το δημόσιο βάσει των υπαλλήλων του και όχι βάσει των δομών, των κανόνων και της πολιτικής εξουσίας που το πατρονάρει.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Edited by - kostakis on 03/11/2008 13:32:33
quote:
Αυτά τα λειτουργικά έξοδα πως ακριβώς θα τα αντιμετωπίσει ο ιδιώτης δηλαδή; ειδικά τα σταθερά...
(Γιατί υποψιάζομαι ότι ξέρω τη λύση και έχω λάβει τα μέτρα μου;)
Πιθανολογώ ότι θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει με περικοπές στο εργατικό προσωπικό, με κατάργηση διαφόρων δρομολογίων - τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα - κλπ.
quote:
Επειδή σε αυτό συμφωνούμε (ως συνήθως) και επειδή οι μεγαλοκεφαλές είναι μεν διορισμένες, αλλά κατ'ουσίαν τοποθετημένες και όχι αξιοκρατικά ανερχόμενες, αυτά ας τα διαβάσουν όσοι κρίνουν το δημόσιο βάσει των υπαλλήλων του και όχι βάσει των δομών, των κανόνων και της πολιτικής εξουσίας που το πατρονάρει.
Ακριβώς! ![]()
Επειδή όμως οι μεγαλοκεφαλές είναι τοποθετημένες και με "γερές βάσεις" δεν θα τους ζητηθεί καμία ευθύνη, δεν θα ληφθούν δραστικά μέτρα που να τις αφορούν κι οι επιπτώσεις από τις όποιες ενέργειες θα βαρύνουν τα χιλιάδες μικρά κεφάλια... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Ως πιστός και φιλότιμος υπερασπιστής του δημοσίου τομέα, συνεχίζω ακάθεκτος... ![]()
Φίλε D.I.
quote:
Πιθανολογώ ότι θα προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει με περικοπές στο εργατικό προσωπικό,
Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας : εφόσον τα οικονομικά προβλήματα, όπως λες, δεν οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα εργατικά κόστη, αλλά σε άλλες λειτουργικές και μη δαπάνες, γιατί θα πρέπει να γίνουν περικοπές στο εργατικό προσωπικό;
Ας πούμε όμως ότι αναζητείται και τρόπος μείωσης του (υπο)λογαριασμού "Εργατικό κόστος", ακόμα και αν δεν εντοπίζεται εκεί το βασικό πρόβλημα : γιατί οι ιθύνοντες δε διερευνούν ποιοι είναι εκείνοι που επιβαρύνουν σημαντικά, μέσω των (δίκαιων ή άδικων) αποδοχών τους, αυτό το κόστος, αντί να τσουβαλιάζουν το εργατικό δυναμικό και να το ωθούν προς διάφορες κατευθύνσεις, χωρίς απαραίτητα οικονομικό όφελος για την κοινωνία; όσοι αμείβονται με αδικαιολόγητα υψηλά επιδόματα ή άλλες μορφές αποδοχών, τους προτείνεται σταδιακή απαελιφή των υπερβολών : αν αγαπούν την Ολυμπιακή, όπως λένε, θα το δεχτούν, αν όχι και απογυμνώνονται ηθικά, αλλά και μπορεί να προβλεφθεί να είναι οι πρώτοι που θα αποχωρήσουν χωρίς πολλά - πολλά. ΠΡΟΣΟΧΗ, μιλάω μόνο για περιπτώσεις ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ υψηλών αποδοχών, επειδή σε κάθε περίπτωση "υποψήφιας" ιδιωτικοποίησης (βλέπε Δ.Ε.Η., Ο.Λ.Π. κλπ. κλπ.) αυτό το μοτίβο μας περνάνε τα (ιδιωτικά
) Μ.Μ.Ε.
Αλήθεια, ποιοι άλλοι λογαριασμοί σοτν ισολογισμό (στον ποιον;) της Ο.Α. επιβαρύνουν τόσο πολύ τα αποτελέσματα χρήσης; είναι δύσκολο να ψάξουν το πως θα διορθωθεί η λογιστική κατάσταση ή άλλο είναι το πρόβλημα;
quote:
με κατάργηση διαφόρων δρομολογίων - τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα - κλπ.
Κατάργηση δρομολογίων; για το πρώτο χρονικό διάστημα; όχι, φίλε μου, δε θα είναι για το πρώτο χρονικό διάστημα, θα είναι απλά παραχώρηση των γραμμών σε άλλους. Για να μη μιλήσουμε για τις άγονες καλύτερα...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Κατάργηση δρομολογίων; για το πρώτο χρονικό διάστημα; όχι, φίλε μου, δε θα είναι για το πρώτο χρονικό διάστημα, θα είναι απλά παραχώρηση των γραμμών σε άλλους. Για να μη μιλήσουμε για τις άγονες καλύτερα...
Οι άγονες δεν πρόκειται να καταργηθούν (1) γιατί επιχορηγούνται από την Ε.Ε. και (2) για λόγους εθνικής σημασίας (ας όψωνται οι γείτονες).
Τώρα το αν θα καταργήσουνε τα 2 δρομολόγια στο Ντύσεντνορφ πχ και τα κάνουνε 1, δεν νομίζω να χαλάει κανέναν αυτό...
Το αν θα καταργήσονε τα 2 δρομολόγια στα Ιωάννινα και τα κάνουνε 1, πάλι δεν νομίζω να χαλάσει κανέναν αυτό...
Φίλε KERRY KING
quote:
Οι άγονες δεν πρόκειται να καταργηθούν (1) γιατί επιχορηγούνται από την Ε.Ε. και (2) για λόγους εθνικής σημασίας (ας όψωνται οι γείτονες).
Στο (1) συμφωνώ μαζί σου αν και δε θέλω να σκεφτώ τι θα γίνει, αν κάποια στιγμή "κοπούν" αυτές οι επιχορηγήσεις με το γνωστό πρόσχημα της "πλήρους απελευθέρωσης".
Στο (2) συμφωνώ εν μέρει, καθώς δεν είμαι και πολύ βέβαιος ως προς το κατά πόσον ένας ιδιώτης θα κοιτάξει τους λόγους εθνικής σημασίας περισσότερο από τους λόγους ιδιωτικής σημασίας.
Όσο για τις περικοπές δρομολογίων, φοβάμαι μήπως δεν είναι περικοπές, αλλά καταργήσεις, βαφτισμένες ως περικοπές.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
1. Υπάλληλος στον δήμο του Πειραιά,φύλακας κήπων, πάει στον κήπο που τον έχουν το πρωί, πέφτει για ύπνο στο καμαράκι που του έχουν, φεύγει κατά της 12 και την κάρτα του την χτυπάνε πάντα συνάδελφοι του.Να μην αναφέρω τις ημέρες που δεν πάει καθόλου γιατί το βράδυ έχει ξενυχτήσει.
Σε ερωτησή μου "αν σε πιάσουν τι θα κάνεις?" η απάντηση που πήρα "δεν γ@μ@@@τε και τι θα μου κάνουν,μόνιμος είμαι.
2. Υπάλληλος στον δήμο Πειραιά, οδηγός σκουπιδιάρας, κάνει μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα,άντε δύο μετά από απεργία, το οποίο δρομολόγιο κανονίζουν μεταξύ τους τι ώρα βολεύει τον καθένα (γι αυτό και βλέπουμε πάντα σε άσχετες ώρες να μαζεύουν σκουπίδια), τελειώνοντας το δρομολόγιο φεύγει, την κάρτα του την χτυπάει κάποιος άλλος συνάδελφος κατόπιν συνεννοήσεως όταν θα συμπληρωθεί το 8ωρο.Όποιος τον ρωτήσει το ίδιο,δλδ αν περάσει ο επόπτης και δει ότι δεν έχεις μαζέψει από ένα σημείο τι θα κάνεις? Η απαντησή του είναι "είναι δικός μας αλλά και να τύχει να περάσει κάποιος που δεν είναι από τους δικούς μου, να,τι θα μου κάνει?"
3. Υπάλληλος μέσα στο δημαρχείο του Πειραιά, προισταμένη σε κάποιο τμήμα, την εχω συναντήσει συχνά πυκνά στο κέντρο να ψωνίζει και γελώντας να μου λέει "αχ πάω γιατί θα έχει μαζευτεί ουρά για υπογραφές. (η ουρά είναι οι συναλλασσόμενοι)
4. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, προιστάμενος ενός τμήματος, κάποιες από τις φορές που τον έχω πάρει τηλ. στο γραφείο του δεν τον έχω βρει και μου λένε όσοι το έχουν σηκώσει "είναι στον διευθυντή", στο καπάκι τον καλώ στο κινητό και την μία είναι στο σούπερ μάρκετ και ψωνίζει, την άλλη έχει πάει να πάρει την γυναίκα του από κάπου κλπ κλπ κλπ.
5. Δάσκαλος,ήταν σε σχολείο του Κορυδαλλού, πήρε μετάθεση σε σχολείο του Πειραιά, όταν έφευγε από το πρώτο σχολείο....οι μαθητές του έκλαιγαν!!! Οι γονείς τον θεωρούσαν τον καλύτερο δάσκαλο που είχαν τα παιδιά τους. Στο νέο σχολείο οι μαθητές του τον λατρεύουν!!!
Από άτομα λοιπόν που γνωρίζω εγώ προσωπικά, ο ένας στους 5 δουλεύει.
Σαφώς και υπάρχουν άτομα που δουλεύουν στο δημόσιο αλλά είναι δυστυχώς πολύ λίγα!
Και βέβαια το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι,γιατί όπως θα είδατε καλύπτονται μεταξύ τους και πάει αλυσίδα. Και βέβαια δεν φταίμε όλοι εμείς που πάμε και ψηφίζουμε γιατί αυτοί που βγαίνουν κάθε φορά βάζουν τους δικούς τους και τους μονιμοποιούν κιόλας, μετά έρχονται οι επόμενοι και πάει λέγοντας......
Δεν ξέρω ποια θα ήταν η λύση αλλά το πρόβλημα υπάρχει και είναι πολύ μεγάλο. Και καλά εμείς που μπορούμε όλους αυτούς και τους αντιμετωπίζουμε, για ρωτήστε όμως τον παππού και την γιαγιά που δεν μπορούν να αντιδράσουν.....
Ποτέ μην λογομαχείς με ένα ηλίθιο.....θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγο Πείρας!!!!!!!
Edited by - ar_ia on 02/12/2008 01:00:31
συγκεκριμένα είδα ρεπορτάζ με λίστα 25 ατόμων που είχαν πάρει συνολικά 500.000 ευρό πριμ αποδοτικότητας δηλαδή κατά μέσο όρο 20.000 ευρό ο κάθε ένας
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen