- Εξέλιξη εναντίον Δημιουργίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
αλλζζαρο το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους υψηλά ιστάμενους και στους παχυλούς μισθούς άλλα και στον απλό εργάτη
εεε.. μην το παρακάνεις.
Αυτός και τεμπέλης να είναι, και λουφαδόρος να είναι, που δεν είναι, τουλάχιστον στην πλειοψηφία του, καλά κάνει. 900 ευρώ μηνιαίως παίρνει και αυτά μικτά μετά απο 30 χρόνια υπηρεσίας.
quote:
άπειρα τα παραδείγματα λουφαδόρων αλλά ελάχιστα ως ανύπαρκτα τα παραδείγματα των εργαζομένων
Το οτι λουφάρουν, σε αυτό φταίει το σύστημα και οχι οι εργαζόμενοι.
Μπορείς να πας να κάνεις γενικές αίματος στο δημόσιο και γενικές αίματος σε ιδιωτική κλινική.
Μπορείς να περάσεις σε δημόσιο ΚΤΕΟ και σε ιδιωτικό, τα συμπεράσματα δικά σας.
quote:
βλέπω ότι έχουμε φασιστικό καθεστώς εδώ πέρα μάλλον η αμαλια ανήκει και αυτή στον δημόσιο τομέααφού άλλαξε τον τίτλο τότε μπορεί και να το κλείσει το θέμα
Μάλλον την υποτιμάς φίλε μου.
Η ``Αμαλία`` κατέχει τον τίτλο του ``κυράκλείδωνε`` και τον εχει κερδίσει δικαίως ![]()
Μπορεί να κάνει και αλλα πράγματα ομως οπως πχ να σε ``διαγράψει``![]()
quote:Βασικά έχει την εξουσία να το κάνει... Να τη καλοπιάνεις βγαίνει συνήθως μεσανυχτα με ξημερώματα και ελέγχει... χε χε ...!
αφού άλλαξε τον τίτλο τότε μπορεί και να το κλείσει το θέμα
quote:
Να τη καλοπιάνεις βγαίνει συνήθως μεσανυχτα με ξημερώματα και ελέγχει... χε χε ...!
και οχι μόνο.. για αυτό πρόσεχε...
quote:Λές να μεταμορφώνεται με το σεληνόφως...;..!
και οχι μόνο.. για αυτό πρόσεχε
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια κάστα, που απολαμβάνει σταθερό μισθό, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-ασφάλιση και καλύτερη σύνταξη, και μάλιστα με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, απο τους υπόλοιπους εργαζομένους;;
Και μιας και η Ελλάδα δεν έχει π.χ. πετρελαϊκές πηγές, για να παράγει πλούτο, αλλά είμαστε μια χώρα απο μεταπρατικές εταιρείες, αναρωτιέμαι: Απο που έρχονται όλα αυτά τα χρήματα που εξασφαλίζουνε αυτά τα προνόμια στους δημόσιους υπαλλήλους;;;
Μήπως στην Ελλάδα έχουμε κάνει έναν ιδιόρυθμο συνδυασμό σοσιαλισμού και καπιταλισμού, όπου μια μεγάλη μερίδα πολιτών ζει μέσα στην στατική ασφάλεια που της παρέχει το κουκούλι ενός σοσιαλιστικού κράτους και οι υπόλοιποι θαλασσοδέρνονται μέσα στις σκληρές ανταγωνιστικές συνθήκες της φιλελεύθερης οικονομίας;;;

quote:
Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα υπάρχουνε 1,2 εκ δημόσιοι υπάλληλοι συμβασιούχοι και μη;;;Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια κάστα, που απολαμβάνει σταθερό μισθό, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-ασφάλιση και καλύτερη σύνταξη, και μάλιστα με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, απο τους υπόλοιπους εργαζομένους;;
Και μιας και η Ελλάδα δεν έχει π.χ. πετρελαϊκές πηγές, για να παράγει πλούτο, αλλά είμαστε μια χώρα απο μεταπρατικές εταιρείες, αναρωτιέμαι: Απο που έρχονται όλα αυτά τα χρήματα που εξασφαλίζουνε αυτά τα προνόμια στους δημόσιους υπαλλήλους;;;
Μήπως στην Ελλάδα έχουμε κάνει έναν ιδιόρυθμο συνδυασμό σοσιαλισμού και καπιταλισμού, όπου μια μεγάλη μερίδα πολιτών ζει μέσα στην στατική ασφάλεια που της παρέχει το κουκούλι ενός σοσιαλιστικού κράτους και οι υπόλοιποι θαλασσοδέρνονται μέσα στις σκληρές ανταγωνιστικές συνθήκες της φιλελεύθερης οικονομίας;;;
ακριβώς δουλεύουμε εμείς για να ταΐζουμε τους άλλους
quote:
εεε.. μην το παρακάνεις.
Αυτός και τεμπέλης να είναι, και λουφαδόρος να είναι, που δεν είναι, τουλάχιστον στην πλειοψηφία του, καλά κάνει. 900 ευρώ μηνιαίως παίρνει και αυτά μικτά μετά απο 30 χρόνια υπηρεσίας.
δεν είναι δικαιολογία αυτή αν έχει την εντύπωση ότι αδικείται τότε να πάει άλλου για δουλειά
Επειδή πολλά φαιδρά διάβασα τις τελευταίες μέρες που απουσίαζα ηθελημένα από το esoterica, καιρός είναι να απαντηθούν ορισμένες τοποθετήσεις
Φίλε θεματοθέτη
quote:
η άποψη μου είναι ότι το καλύτερο θα ήταν να καταργηθεί το δημόσιο όλα να αγοραστούν από ιδιώτες γιατί δεν μπορεί να πληρώνουμε εμείς τα ρεμάλια που θέλουν να αράζουν όλη μέρα
Η άποψή μου είναι να ψάξουμε και να αναζητήσουμε τα αίτια σωστής λειτουργίας του δημόσιου τομέα σε όλο σχεδόν τον αναπτυγμένο κόσμο και να αφήσουμε στην άκρη τις νεοφιλελεύθερες φανφάρες τύπου "Ιδιωτικοποίηση σε όλα". Για αρχή θα σου πω ότι δε φταίει η λογική και η ύπαρξη του δημοσίου τομέα για τα χάλια του στην Ελλάδα, φταίει αφενός το ελαστικόν του νομοθετικού πλαισίου (που ασφαλώς δεν είναι δουλειά των υπαλλήλων) και αφετέρου η παιδεία του Νεοέλληνα.
Φίλε allzzaro
quote:
Ξέρεις χαλάει το ακυρωτικό στον ΟΣΕ εκεί στην Νερατζιώτισσα.
Μάγκες τους λέω το ακυρωτικό είναι χαλασμένο που θα ακυρώσουμε το ρημάδι το εισητήριο?
Να πάτε στο αλλο ακυρωτικό λέει.
Μα είναι χαλασμένο 4 μέρες τους λέω.
Και γελούν.
Μπαίνεις στον Προαστιακό και έρχονται οι μάγκες.
Τα εισιτήρια σας παρακαλώ.
Του το δίνεις έτσι χωρις να το ακυρώσεις.
Γιατί δεν το ακυρώσατε?
Γιατί είναι χαλασμένο?
Πού είναι χαλασμένο λέει?
Να πάτε απο την αλλη πλευρά στην άνοδο λέει να το ακυρώστε.
Δεν μου λές αγόρι μου είσαι μ...ας?
Αντε ρε κοπάνι να μπείς μέσα στις γραμμές να καθαρίσεις τα σκουπίδια απο τις γραμμές, να καθαρίσετε κάτω που βρωμάει, να βάψετε τα σίδερα που έχουν σκουριάσει που μου έχετε πάρει τις στολές και τριγυρνάτε πέντε πέντε .
Αλλά ποιός να τα κάνει αυτά.
Απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο είναι άχρηστοι.
Αν εγώ σου παραθέσω ένα από τα άπειρα περιστατικά αγένειας υπαλλήλου, κακής εξυπηρέτησης, χαλασμένου προϊόντος και γενικά υστέρησης του ιδιωτικού τομέα, θα αποδείξω ότι και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να καταργηθεί; το ξέρω ότι είναι μία σταγόνα στον ωκεανό το γεγονός που επεσήμανες, το ξέρεις ότι άλλη μία σταγόνα στον ωκεανό είναι και αυτή που θα σου παρουσίαζα.
Για την τελευταία σου φράση, επέτρεψε μου να απαξιώ... απλά αιδώς.
Φίλη gretel
quote:
Οπότε μέχρι να γίνει ο ιδιωτικός τομέας άξιος αναφοράς, οι έλληνες θα θέλουν να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι και θα ΕΥΕΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ "ΞΥΣΙΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ" για να τους βολέψουν για ψηφοθηρία.
Μπράβο, καλή μου! +1 από μένα
Φίλε KERRY KING
quote:
Το δημόσιο είναι μάστιγα είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.
Λάθος! Ο Νεοέλληνας στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι μάστιγα όπου και να εργάζεται, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.
quote:
Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι λύση με τεράστια κοινωνικά προβλήματα όμως, καθώς είναι κάτι παραπάνο από σίγουρο πως "μαζί με τα ξερά, θα καούνε και χλωρά".
Εκ νέου λάθος! Τα γεγονότα στην παγκόσμια οικονομία σε διαψεύδουν οικτρά. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το δήθεν "παυσίπονο" στον πονόδοντο, επειδή φοβόμαστε ή δεν ξέρουμε πως να κάνουμε "εξαγωγή".
quote:
Νομίζω τα Ημισκούμπρια το είχανε πιάσει ακριβώς το νόημα....
Παρότι και εγώ γελάω με το συγκεκριμένο τραγούδι (και με αρκετά άλλα των Ημισκουμπρίων), θα προτιμούσα να ακούσω και τις προτεινόμενες λύσεις, με τεκμηριωμένα οικονομοτεχνικά - κοινωνιολογικά επιχειρήματα. Και από τα Ημισκούμπρια και από τους γράφοντες στο topic. Και έχω τις απαντήσεις που θέλετε...
Φίλε richter
quote:
Δέν φταιει όμως ο αληταράς Παπανδρέου Ανδρέας,
Ευτυχώς ακολούθησαν πολλοί καλύτεροι, και σε αυτή τη θεσμική θέση και στις αμέσως κατώτερες, γι' αυτό βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι τώρα, φίλε Νεοέλληνα (και δε μιλάω συγκεκριμένα για το άτομό σου).
Θα με ενδιέφερε, φίλε μου, καθαρά ενημερωτικά να γνωρίζω τη μορφή "εισοδηματία" την οποία κατέχεις, αλλά επειδή αφορά προσωπικό δεδομένο, θα αποσύρω το αίτημα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσον είσαι αρμόδιος να επικρίνεις τις πραγματικές μορφές απασχόλησης (και δεν είναι ατομική μομφή, είναι γενική θέση απέναντι στους κάθε λογής "εισοδηματίες")
Φίλε άθεος
quote:
εγώ προσφέρω έργο και πληρώνομαι γι αυτό αν δεν ειναι ικανοποιημενος ο πελάτης τότε δεν θα έρθει σε εμένα
quote:
κοίτα υπάρχουν τομείς εργασίας που είναι επικίνδυνοι αλλά αυτό δεν ακυρώνει τον παρασιτισμό του 99% των δημοσίων υπαλλήλων
πρώτα θα συγκρίνεις και θα αποσαφηνίσεις το νομοθετικό υπόβαθρο εργασίας σε κάθε τομέα απασχόλησης και μετά θα εκφέρεις τέτοιου τύπου γενικεύσεις, αγαπητέ. Μου θύμισες το φαιδρό 98% των Χ.Ο. στην Ελλάδα, που εσύ ο ίδιος ορθά είχες ανοίξει ως θέμα. Σου αρέσει πάντως το σχεδόν 100% ως έννοια...
(Πολλοί Χ.Ο. δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν από την τομή των ενδεχομένων...)
quote:
αυτοί δεν παίρνουν λεφτά από εσένα από την στιγμή που ξέρεις ότι είναι κλέφτες εκτός και αν είσαι βλάκας και τους πληρώνεις
Οι τράπεζες, τα μεγάλα supermarkets και οι ασφαλιστ(ρ)ικές επιχειρήσεις (για να μην επεκταθώ περαιτέρω), δημόσιος τομέας είναι; ή μήπως δεν είναι κλέφτες;
Φίλη Keraynos
quote:
Τι δηλώνει στην εφορία αυτός ο "φτωχός μεροκαματιάρης",και τι ο μισθωτός, που αυτά που παίρνει είναι μετρημένα κουκιά;
Αυτό με την εφορία μην το πιάσουμε, γιατί θα πέσει πολύ γέλιο εδώ μέσα. +1 από μένα.
Φίλε άθεος
quote:
το τι νομίζει ο κάθε ένας με το τι πραγματικά προσφέρει φαίνεται
?????!!!!!
quote:
είναι η φύση της εργασίας μου τέτοια που δεν μπορώ να έχω πάνω από 3-4 σταθερούς πελάτες την ημέρα οι οποίοι πληρώνουν αδρά την εργασία μου
Τι σχέση έχει η εξειδίκευση εργασίας με την εργατικότητα, δε γνωρίζω. Δε θα ευχόσουν πάντως, πιστεύω, να βρεθείς στην ανάγκη να σου γλυτώσουν το σπίτι από πυρκαγιά τίποτα "παράσιτα" πυροσβέστες που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ για την εργασία τους.
quote:
παράσιτα υπάρχουν παντού αυτό δεν μπορούμε να το πάρουμε σαν δικαιολογία γα να καλύψουμε τα παράσιτα του δικού μας τομέα
Τώρα καλά τα λες, αν και αλλάζεις τις αρχικές σου θέσεις...
quote:
ενώ στο δημόσιο πρέπει να γίνουν δυο τρεις καταγγελίες να περάσει δυο τρία πειθαρχικά και θα του κάνουν δυσμενή μετάθεση
Τώρα και πάλι καλά τα λες, αλλά δε φταίει ο υπάλληλος για το προβληματικό πλαίσιο λειτουργίας του δημοσίου, φταίνε οι πολιτικοί που ψηφίζονται.
quote:
εξάλλου υπάρχει διάφορα στην υπερτιμημένη εργασία από την μη εργασία
Διπλό ατόπημα
α) Υπάρχει διαφορά στη μη εργασία από την υπερτιμημένη και πολλάκις ανεπαρκή (στο βαθμό της μη) εργασία
β) Υπάρχει διαφορά στην υπερτιμημένη αφορολόγητη εργασία από τη φορολογητέα μετρίων (κατά μέσο όρο) προδιαγραφών εργασία.
Πολλές γενικεύσεις, μη μου ανοίγετε το στόμα...
quote:
μόνο δώσε μου την διεύθυνση σου να σου στείλω πετσετούλες για τον ίδρωτα που ρίχνεις στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο
Θα ήθελα πολύ να μου το πεις κι εμένα αυτό, θα κάνουμε γέλιο. Αρκεί να μπορείς αν το τεκμηριώσεις μετά...
Φίλε richter
quote:
Φίλτατη Keraynos όλοι έχουμε πάει σε δημόσιες υπηρεσίες και έχουμε εισπράξει την αρρωστημένη νοοτροπία τους...
Τώρα να επιμείνω στο ανωτέρω εκφρασθέν ερώτημά μου;
Φίλε OPEN MIND
quote:
Λοιπόν για να λεμέ τα πράγματα όπως είναι ναι οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι Λουφάρουν σχετικά με τους ιδιωτικούς υπάλληλους και σίγουρα έχουν περισσότερα προνομια υπάρχει όμως και ένα ποσοστό που αξίζει τα λεφτά που παίρνει και προσφέρει
ΛΑΘΟΣ! Οι περισσότερι νεοέλληνες λουφάρουν ή θέλουν να λουφάρουν, απλά το θέμα είναι ποιο είναι το "μαντρόσκυλο", τι σκοπό εξυπηρετεί ο τομέας εργασίας και ποιοι νόμοι τον διέπουν.
quote:
Το πρόβλημα πιστεύω είναι στη λάθος κατανομή θέσεων
+1 από μένα, αν και δεν είναι το μόνο πρόβλημα.
quote:
Το σωστότερο δεν θα ήταν να χάσουν αυτά τα προνομία οι δημόσιοι αλλα να τα Αποκτήσουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι .
Αυτό πες το σε κάποιους νεοφιλελεύθερους που θεωρούν υπερβολικά αυτά τα προνόμια και οραματίζονται την εν γένει κατάργηση και όχι τη διεύρυνσή τους. Συμφωνώ απολύτως...
Φίλε allzzaro
quote:
Θα πρέπει ομως να εχεις πάρα πολύ καιρό να ενημερωθείς για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων τον τελευταίο καιρό.
Τι - άμεση - σχέση έχει ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων με την παραγωγικότητά τους και ποια η επιπλέον ευθύνη τους για τα πολιτικά ρουσφέτια σε σχέση με τους ιδιωτικούς;
quote:
το είπα και σε προηγούμενη απάντηση μου αλλά στο έχουν πει και όλοι οι άλλοι το αν κάποιος δημόσιος δουλεύει είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας
Θα σου πω λοιπόν και εγώ ότι το αν κάποιος ιδιωτικός υπάλληλος εργάζεται οικειοθελώς, για το καλό της επιχείρησης και όχι για το φόβο της ανεργίας (του "καλού" και "ελέω Θεού εργοδότη" ιδιωτικού τομέα) είναι εξαίρεση και όχι κανόνας.
quote:
ξέρω πυροσβέστη που πάει 8 24ωρα τον μήνα στο τμήμα του και τις υπόλοιπες μέρες κάθεταιπάει ας πούμε την δεύτερα στις 8 το πρωί στο τμήμα κάθετε μέχρι τις 8 το πρωί της τρίτης και ξαναπάει μετά από 3-4 μέρες μέσα στο τμήμα του παρέχεται φαΐ κρεβάτι κλπ κλπ κλπ
Από αυτό και μόνο το παράδειγμα φαίνεται η αγνωμοσύνη και η ένδεια επιχειρημάτων του νεοέλληνα, γιατί δε θέλω να σε κατατάξω ερήμην στους "στρατευμένους" νεοφιλελευθεριστές.
Αγαπητέ φίλε, όταν ο πυροσβέστης βρίσκεται ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ, σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να βρεθεί ΑΜΕΣΑ και χωρίς ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ στον τόπο της καταστροφής, για να πολεμήσει με τα θηρία της φύσης (πυρκαγιές, νεροποντές, πλημμύρες, σεισμοί κλπ. καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης), την ώρα που ο πολίτης θα φροντίζει να διευκολύνει το έργο του με συνεχή γκρίνια και διαμαρτυρία, φωνές και ύβρεις, κλείσιμο δρόμων, άρνηση εξόδου από την οικία του σε περιπτώσεις πυρκαγιάς (αν βέβαια καεί μέσα σε αυτό, φταίει η Πυροσβεστική), επείγουσες κλήσεις για απλό εγκλεισμό σε ανελκυστήρα, ενώ υφίστανται σημαντικές προτεραιότητες κλπ. κλπ. Και ο πολίτης θα είναι και ιδιωτικός και δημόσιος υπάλληλος.
Επίσης, αγαπητέ φίλε, το ότι εργάζεται 24 ώρες 8 μέρες το μήνα, δεν τον απελευθερώνει στην ουσία από την 24ωρη κατάσταση αναμονής στην οποία βρίσκεται, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ελέω πυρκαγιών και, σε κάποιες περιοχές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ελέω εγκλωβισμών λόγω χιονοπτώσεων ή πλημμυρικών φαινομένων και καταπτώσεων.
Κάνε τους υπολογισμούς, δες τι σημαίνει να μην μπορείς στιγμή να θεωρηθείς μη απασχολημένος (έστω και αν δεν είσαι στην υπηρεσία σου), συνυπολόγισε τις αμοιβές πολλών εξ αυτών και μετά ξαναβάλε στο στόμα σου τον κλάδο των Πυροσβεστών.
ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ...
quote:
όσο αφορά τον πυροσβέστη δεν υπερβαίνει μηνιαίως τις ώρες που κάνει ο κάθε εργαζόμενοςόσο για την διατροφή του δεν γνωρίζω καμία εταιρία στον ιδιωτικό τομέα που να σιτίζει τους εργαζόμενους της
όσο για τον ύπνο αν εργαζόταν σε οκτάωρη βάση τότε θα ήταν ξύπνιος στο οκτάωρο του
Συμφωνώ στο πρώτο, ως προς το χρονικό όριο, παρότι δε γνωρίζεις βέβαια ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου γεγονότος, ο πυροσβέστης δε φεύγει στο 24ωρο, αλλά μπορεί να μείνει και κάποια 24ωρα άγρυπνος ή με ελάχιστο ύπνο. Και δεν κάνει απλές πωλήσεις σε supermarket ή σε εμπορικό...
Το ότι δεν ισχύει η σίτιση στον ιδιωτικό, δεν είναι ευθύνη του δημοσίου σε αυτή την περίπτωση, καθώς το να απασχολείς τέτοιου είδους ειδικότητες, υπό αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να προβλέπει σίτιση. Άλλωστε, μη φανταστείς τίποτα εξωπραγματικό και στο λέω από μέσα...
Αλήθεια, αν γίνει πόλεμος (γιατί, αν θες να γνωρίζεις, η Πολιτική Προστασία σε αρκετές περιπτώσεις, αποτελεί κατάσταση κατ ουσίαν "πολέμου" εν καιρώ ειρήνης) θα αναρρωτηθείς, γιατί προβλέπεται συσσίτιο για τους οπλίτες; τι άλλο θα μας πείτε ρε παιδιά.
Αν εργαστεί σε οκτάωρη βάση, ως υπάλληλος γραφείο και η φωτιά ξεσπάσει πέραν του 8ωρου ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για υπερωρίες (της πλάκας, σε σχέση με τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουν οι πυροσβέστες), θα με ενδιέφερε να δω ποιος θα έσωζε τις ιδιοκτησίες από τις κάθε λογής θεομηνίες. Είστε ΒΑΘΥΤΑΤΑ νυκτωμένοι, καλύτερα μη μιλάτε για τους πυροσβέστες....
Φίλε allzzaro
quote:
Το οτι λουφάρουν, σε αυτό φταίει το σύστημα και οχι οι εργαζόμενοι.
Αν ως σύστημα ορίζεις το θεσμικό πλαίσιο, συμφωνώ σχεδόν απόλυτα.
Φίλε samuel
quote:
Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα υπάρχουνε 1,2 εκ δημόσιοι υπάλληλοι συμβασιούχοι και μη;;;
quote:
όπου μια μεγάλη μερίδα πολιτών ζει μέσα στην στατική ασφάλεια που της παρέχει το κουκούλι ενός σοσιαλιστικού κράτους
Ναι, τι θες να πεις; να μιλήσουμε για τη "στατική ασφάλεια" των συμβασιούχων; τα θέλετε και τα γράφετε; μην αρχίσω παραδείγματα δράσης ιδιωτών σε διάφορες περιστάσεις, γιατί θα κάνουμε δεύτερη και τρίτη συνέχεια στο θέμα μόνο από τα posts αυτά.
quote:
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια κάστα, που απολαμβάνει σταθερό μισθό, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-ασφάλιση και καλύτερη σύνταξη, και μάλιστα με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης, απο τους υπόλοιπους εργαζομένους;;
Ναι, σημαίνει και αυτό. Βέβαια για το θέμα της ασφάλισης, θα με ενδιέφερε να μου πεις πως έχει γίνει κατορθωτό, γιατί σημαίνει ότι είτε α) οι εισφορές των δημοσίων είναι υψηλότερες σε κάθε επίπεδο μισθού είτε β) ότι ο "καλός" ιδιωτικός τομέας τα έχει κάνει μπάχαλο στο θέμα της ασφαλιστικής αποκατάστασης των εργαζομένων σε αυτόν... εκτός αν μου βρεις και τρίτο "είτε"
quote:
Και μιας και η Ελλάδα δεν έχει π.χ. πετρελαϊκές πηγές, για να παράγει πλούτο,
Ελπίζω αυτό να το εννοείς ως μη δικαίωμα εξόρυξης και όχι ως έλλειψη πηγών, γιατί φοβάμαι ότι δεν έχεις ακούσει για τις σχετικές μελέτες του Ι.Γ.Μ.Ε.
Φίλε άθεος
quote:
ακριβώς δουλεύουμε εμείς για να ταΐζουμε τους άλλους
Καλά, έχω γλαρόσουπα... εργαστήκαμε και στον ιδιωτικό τομέα, έχουμε συγγενείς και φίλους εκεί και γνωρίζουμε. Σιγά την υπερκόπωση, να σας χορηγηθούν δωρεάν μερικές βιταμίνες;
Λίγη σεμνότητα δε θα έβλαπτε. Το ότι ο νεοέλληνας είναι τεμπέλης δε σημαίνει ότι αυτό του προκύπτει μόνο στο δημόσιο τομέα. Διαφορετικά, η υπερπαραγωγικότητα του "καλού" ιδιωτικού τομέα θα είχε επιφέρει τέτοιες μισθολογικές προσαρμογές στου εργαζομένους της, που θα θεωρούταν ηλιθιότητα να εργάζεσαι στο δημόσιο.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
[img]http://img46.imageshack.us/img46/4964/werewolfpg6.jpg[
.
'ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ και χρονο στην διαθεση σας ...
'ΚΑΙ ΣΥ Αμαλια ΚΑΙ ΣΥ Αθεε ΚΑΙ ΣΥ Ανοιχτο μυαλο ΚΑΙ ΣΥ Σαμουηλ ΚΑΙ Κωστακη ... ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 'Ας λογαριασουμε Τωρα για το Μετα ... '
'ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ...
'ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΟΝ Αλλον Αλλον Εαυτο ΣΑΣ , ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ Μονο ......
'ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ...
'ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ...
- ωρα καλη ...
'Ο allzzaro , ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ .
.
ας τα δούμε ένα ένα τα θέματα
ο πυροσβέστης μπορεί να εργάζεται ως εξής
1 μέρα πρωί 2 μέρα απόγευμα 3 μέρα βράδυ 4 μέρα αδιάθετο 5 μέρα ρεπό 6 μέρα αρχή του κύκλου έτσι γίνεται σε αρκετές υπηρεσίες αλλά όχι σε όλες
τώρα για την επικινδυνότητα δεν αντιλέγω ότι παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα όταν πάει σε κάποια πυρκαγιά όπως και ο αστυνομικός παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα όταν κάνει περιπολία αυτό όμως αν κάποιος δεν θέλει να το κάνει τότε δεν πάει σε αυτά τα σώματα και όχι να βάζει μέσον για να πηγαίνει σε θέσεις μη οργανικές που θα γελάει με τους άλλους που εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα τους
τα παραδείγματα από τον ιδιωτικό τομέα δημόσιε υπάλληλε δεν με αφορούν γιατί είπαμε ότι ο κάθε πολίτης έχει την δύναμη να κάνει επίπληξη στον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα αν κάποιος δεν σου φερθεί σωστά στο σούπερ μάρκετ τότε αυτόματα καλείς τον διευθυντή και κάνεις τα παράπονα σου και το πιθανότερο είναι ο εργαζόμενος να βρεθεί στον δρόμο αν έχει κάνει λάθος στο δημόσιο το πιθανότερο είναι να μην βρεθεί ούτε ο διευθυντής για να κάνεις τα παράπονα σου
ο όρος νεοέλληνας που κάνεις χρήση είναι αρκετά υποτιμητικός αλλά καταλαβαίνω ότι εσύ αισθάνεσαι έτσι όποτε δεν σε παρεξηγώ και θα σου πω ότι ο νεοέλληνας είναι στην βουλή και στο δημόσιο τομέα
και βέβαια νεοέλληνες είναι και όσοι τρέχουν και φυλάνε κατουρημένες ποδιές για να μπουν στο δημόσιο
οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται όταν τα ρεμάλια που είναι στην κάθε δημοσιά υπηρεσία έχουν φτάσει να ροκανίζουν το κόκαλο τότε είναι αργά για το οτιδήποτε
όταν σε μια εταιρία έχεις το 5πλασιο εργατικό από όσο χρειάζεται αλλά δεν έχεις άτομα σε οργανικές θέσεις τότε κάτι γίνετε λάθος και όταν αυτά τα άτομα που είναι μέσα στην εταιρία δεν φωνάζουν για χρόνια γιατί έχουν βολευτεί τότε καταλαβαίνεις για τι ρεμάλια μιλάμε
τα λοιπά που λες είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψεις τον δημόσιο τομέα
Αγαπητέ φίλε άθεε, δεν υπάρχει λόγος να εξυβρίζεις όταν διαφωνείς. Είναι η εύκολη οδός...
quote:
τώρα για την επικινδυνότητα δεν αντιλέγω ότι παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα όταν πάει σε κάποια πυρκαγιά όπως και ο αστυνομικός παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα όταν κάνει περιπολία αυτό όμως αν κάποιος δεν θέλει να το κάνει τότε δεν πάει σε αυτά τα σώματα και όχι να βάζει μέσον για να πηγαίνει σε θέσεις μη οργανικές που θα γελάει με τους άλλους που εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα τους
ΜΕΣΟΝ! Η σωστή λέξη. Δε φταίει όμως ο δημόσιος υπάλληλος για την ύπαρξή του, φταίει η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Όταν κάποιοι το χρησιμοποιούν σε κάθε ευκαιρία, δίνουν κακό παράδειγμα και στους υπολοίπους και γνωρίζεις τι γίνεται τελικά με το μέσον στην Ελλάδα.
quote:
τα παραδείγματα από τον ιδιωτικό τομέα δημόσιε υπάλληλε δεν με αφορούν γιατί είπαμε ότι ο κάθε πολίτης έχει την δύναμη να κάνει επίπληξη στον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα αν κάποιος δεν σου φερθεί σωστά στο σούπερ μάρκετ τότε αυτόματα καλείς τον διευθυντή και κάνεις τα παράπονα σου και το πιθανότερο είναι ο εργαζόμενος να βρεθεί στον δρόμο αν έχει κάνει λάθος στο δημόσιο το πιθανότερο είναι να μην βρεθεί ούτε ο διευθυντής για να κάνεις τα παράπονα σου
Δε σε αφορούν, αλλά τα ξέρεις. Δε σε αφορούν, γιατί ξέρεις ότι πολλάκις δεν είναι λάθη των υπαλλήλων, αλλά της διοίκησης, η οποία μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο, αλλά όχι τη νοοτροπία της. Αγαπητέ φίλε, ο διαφορισμός τιμών που κάνουν τα μεγάλα supermarkets είναι διοικητική ενέργεια που βλάπτει την τσέπη μας και όχι υπαλληλική ανυπαρξία, το εξωπραγματικό τραπεζικό ecart είναι πράξη των διοικήσεων των τραπεζών και όχι των υπαλλήλων, οι επαχθείς ασφαλιστ(ρ)ικές συμβάσεις καθορίζονται από τους υψηλά ιστάμενους, αλλά ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει τη μήνιν του πελάτη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο δημόσιο, εντούτοις αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να κατέχεις υψηλή ιεραρχικά θέση στο χώρο που εργάζεσαι, γιατί διαπιστώνω εξαιρετική άνεση στη λογική της απόλυσης και της άκρατης ιδιωτικοποίησης. Εντάξει, απόψεις είναι αυτές, ελπίζω να μην πέσεις ποτέ από εκεί που βρίσκεσαι.
quote:
ο όρος νεοέλληνας που κάνεις χρήση είναι αρκετά υποτιμητικός αλλά καταλαβαίνω ότι εσύ αισθάνεσαι έτσι όποτε δεν σε παρεξηγώ και θα σου πω ότι ο νεοέλληνας είναι στην βουλή και στο δημόσιο τομέα
και βέβαια νεοέλληνες είναι και όσοι τρέχουν και φυλάνε κατουρημένες ποδιές για να μπουν στο δημόσιο
Το τι είμαι και το πως αισθάνομαι εγώ, ελάχιστα είσαι αρμόδιος να το κρίνεις, συνεπώς φρόντισε να αποφεύγεις τους επί προσωπικού χαρακτηρισμούς (διαπιστώνω πάντως ότι η τακτική αυτή είναι σύνηθης εδώ μέσα δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε διαφωνώντας...). Ο Νεοέλληνας βρίσκεται παντού, αν κάνεις κάποια κοινωνιολογική έρευνα συμπεριφοράς, εύκολα θα τον συναντήσεις. Για το τελευταίο συμφωνώ απολύτως, είναι ένα δείγμα νεοελληνισμού, αν και όχι το μόνο. Μπορώ κάλλιστα να σου θυμίσω την περιβαλλοντική ή την οδηγική συμπεριφορά, τον τρόπο διασκέδασης και (δήθεν) ψυχαγωγίας και πολλά άλλα...
quote:
οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται όταν τα ρεμάλια που είναι στην κάθε δημοσιά υπηρεσία έχουν φτάσει να ροκανίζουν το κόκαλο τότε είναι αργά για το οτιδήποτε
Οι κρατικοποιήσεις γίνονται όταν τα ρεμάλια που είναι στην κάθε ιδιωτική εταιρεία (στις ανάλογες φυσικά θέσεις, δε μιλάμε για τα θύματα των χαμηλών βαθμίδων) έχουν φτάσει να καταπιούν ακόμα και τη φαιά ουσία της εταιρείας, φεσώνοντας δανειστές, προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές, χρεώνοντας την ασφάλιση των εργαζομένων, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και απαιτώντας υψηλές αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης.
Αλήθεια, τι σπουδές έχεις; δεν το κάνω από ανακριτική πρόθεση, απλά θα με ενδιέφερε να ξέρω τι είδους οικονομική συζήτηση μπορούμε να κάνουμε. Αν δε θες, μην απαντήσεις. ![]()
quote:
όταν σε μια εταιρία έχεις το 5πλασιο εργατικό από όσο χρειάζεται αλλά δεν έχεις άτομα σε οργανικές θέσεις τότε κάτι γίνετε λάθος και όταν αυτά τα άτομα που είναι μέσα στην εταιρία δεν φωνάζουν για χρόνια γιατί έχουν βολευτεί τότε καταλαβαίνεις για τι ρεμάλια μιλάμε
Σωστό... ποιος φταίει όμως περισσότερο; τα ρεμάλια που βολεύονται με ένα μισθουλάκο που δεν αξίζει ίσως να παίρνουν ή ο πολιτικός προϊστάμενος που για μερικές χιλιάδες ψήφων επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις για να βολευτεί με εισοδήματα που ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αξίζει να παίρνει;
quote:
τα λοιπά που λες είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να καλύψεις τον δημόσιο τομέα
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το παρόν sıte έχει υψηλή αναγνωσιμότητα. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε όσους συμφωνούν μαζί σου να αντιπαρέλθουν τις θέσεις μου. Με την προσδοκία να έχουν τις σχετικές γνώσεις φυσικά...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Αγαπητέ αθεε, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται όταν οι διάφορες διοικήσεις που ορίζονται από το Κράτος σε μια δημόσια υπηρεσία έχουν φτάσει να ροκανίζουν το κόκαλο.
Πίστεψε με, δεν το ροκανίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Λάθος! Ο Νεοέλληνας στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι μάστιγα όπου και να εργάζεται, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι.
Μήπως ο "Νεοέλληνας" είναι ο έλληνας που γαλουχήθηκε μέσα στο δημόσιο ???
Διαφωνούμε στο ότι το φαινόμενο του "Νεοέλληνα" συμπίπτει με το φαινόμενο του "Νεόπλουτου" που συμπίπτει με την γιγάντωση του δημοσίου τομέα κατα την σοσιαληστική Ελλάδα της δεκαετίας του '80 ????
Αμφιβάλλεις πως τα ρεμάλια που αναφέρει ο αθεος συμπίπτουν με την ασυδοσία της ενλόγω 10ετίας όπου ο δημόσιος υπάλληλος διατηρούσε παράλληλα και ιδιωτική επιχείρηση (ήταν της μόδας οι μπουτίκ άμα θυμάσαι) και πήγαινε η κοπάνα σύννεφο ? Να θυμηθούμε τους εργατοπατέρες και τους λογής συνδικαλήστές που οργιάζανε εκείνη την 10ετία ?
Πότε μας έσκασε το φαινόμενο του "Νεοέλληνα" κατά την προσωπική σου άποψη ???
quote:
Αγαπητέ αθεε, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται όταν οι διάφορες διοικήσεις που ορίζονται από το Κράτος σε μια δημόσια υπηρεσία έχουν φτάσει να ροκανίζουν το κόκαλο.
Πές τα ρε φίλε.......
![]()
quote:
ΜΕΣΟΝ! Η σωστή λέξη. Δε φταίει όμως ο δημόσιος υπάλληλος για την ύπαρξή του, φταίει η νοοτροπία του Νεοέλληνα. Όταν κάποιοι το χρησιμοποιούν σε κάθε ευκαιρία, δίνουν κακό παράδειγμα και στους υπολοίπους και γνωρίζεις τι γίνεται τελικά με το μέσον στην Ελλάδα.
το αν θα μπει η όχι μέσον έχει να κάνει καθαρά με το τι άτομο είσαι
πχ είχα τον τρόπο να πάω στον στρατό σαν τουρίστας σε σημείο χωρίς υπερβολή να πάω μόνο για το χαρτί της απόλυσης αλλά δεν το έκανα έκανα την θητεία μου όλη στα σύνορα
και δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση σαν κάλυψη του εαυτού μας το ότι όλοι βάζουν μέσον γιατί όχι και εγώ
quote:
Δε σε αφορούν, αλλά τα ξέρεις. Δε σε αφορούν, γιατί ξέρεις ότι πολλάκις δεν είναι λάθη των υπαλλήλων, αλλά της διοίκησης, η οποία μπορεί να απολύσει τον εργαζόμενο, αλλά όχι τη νοοτροπία της. Αγαπητέ φίλε, ο διαφορισμός τιμών που κάνουν τα μεγάλα supermarkets είναι διοικητική ενέργεια που βλάπτει την τσέπη μας και όχι υπαλληλική ανυπαρξία, το εξωπραγματικό τραπεζικό ecart είναι πράξη των διοικήσεων των τραπεζών και όχι των υπαλλήλων, οι επαχθείς ασφαλιστ(ρ)ικές συμβάσεις καθορίζονται από τους υψηλά ιστάμενους, αλλά ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει τη μήνιν του πελάτη. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο δημόσιο, εντούτοις αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να κατέχεις υψηλή ιεραρχικά θέση στο χώρο που εργάζεσαι, γιατί διαπιστώνω εξαιρετική άνεση στη λογική της απόλυσης και της άκρατης ιδιωτικοποίησης. Εντάξει, απόψεις είναι αυτές, ελπίζω να μην πέσεις ποτέ από εκεί που βρίσκεσαι.
έχω δική μου επιχείρηση χωρίς υπαλλήλους αλλά έχω δουλέψει πολλά χρόνια σαν υπάλληλος πριν κάνω την επιχείρηση
quote:
Σωστό... ποιος φταίει όμως περισσότερο; τα ρεμάλια που βολεύονται με ένα μισθουλάκο που δεν αξίζει ίσως να παίρνουν ή ο πολιτικός προϊστάμενος που για μερικές χιλιάδες ψήφων επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις για να βολευτεί με εισοδήματα που ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αξίζει να παίρνει;
είπαμε δεν πρέπει να καλυπτόμαστε πίσω από τα λάθη των άλλων γιατί επιλέξαμε να μπούμε σε μια θέση για να τρώμε τσάμπα
quote:
Διαφωνούμε στο ότι το φαινόμενο του "Νεοέλληνα" συμπίπτει με το φαινόμενο του "Νεόπλουτου" που συμπίπτει με την γιγάντωση του δημοσίου τομέα κατα την σοσιαληστική Ελλάδα της δεκαετίας του '80 ????Αμφιβάλλεις πως τα ρεμάλια που αναφέρει ο αθεος συμπίπτουν με την ασυδοσία της ενλόγω 10ετίας όπου ο δημόσιος υπάλληλος διατηρούσε παράλληλα και ιδιωτική επιχείρηση (ήταν της μόδας οι μπουτίκ άμα θυμάσαι) και πήγαινε η κοπάνα σύννεφο ? Να θυμηθούμε τους εργατοπατέρες και τους λογής συνδικαλήστές που οργιάζανε εκείνη την 10ετία ?
καλά τα λες αλλά δύσκολο να το αποδεχτούν μερικοί αυτό
quote:
Πίστεψε με, δεν το ροκανίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι...
θα σου δώσω ένα παράδειγμα
έχω γνωστό που εργάζεται στο συνεργείο αυτοκινήτων της δεη είχαν περάσει 5-6 μήνες από όταν πήγε και βρεθήκαμε σε μια παρέα και τα λόγια του ήταν τα εξής όταν τον ρώτησα πως είναι εκεί
ακόμη δεν έχω πιάσει κατσαβίδι στα χέρια μου
και ρωτάω τώρα εγώ γιατί αυτό το άτομο δεν έψαξε να δει τι γίνετε;
γιατί δεν έστειλε μια επιστολή διαμαρτυρίας για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος;
γιατί για να κάθεται ένα συνεργείο επί μήνες πάει να πει ότι κάποιοι κακομεταχειρίζονται το δημόσιο χρήμα γιατί πληρώνουν άτομα που δεν παράγουν έργο
μην προσπαθούμε λοιπόν να βγάλουμε λάδι τους χαμηλόβαθμους υπάλληλους
εις γνώσεις τους ροκανίζεται το κόκκαλο και δεν μιλάνε γιατί πετάνε και σε αυτούς ψίχουλα(τσάμπα μισθούς) για να κάνουν το κορόιδο
Φίλε KERRY KING
quote:
Διαφωνούμε στο ότι το φαινόμενο του "Νεοέλληνα" συμπίπτει με το φαινόμενο του "Νεόπλουτου" που συμπίπτει με την γιγάντωση του δημοσίου τομέα κατα την σοσιαληστική Ελλάδα της δεκαετίας του '80 ????
Προσωπικά δεν μπορώ να σου απαντήσω ασφαλώς, αφενός γιατί η δεκαετία του 80 με βρίσκει στην παιδική και εφηβική ηλικία και αφετέρου, γιατί εγώ στοιχεία Νεοελληνισμού διακρίνω σε ευρεία ηλικιακά, αλλά και επαγγελματικά φάσματα, τα οποία είναι αδύνατον να ανήκαν όλα στο σοσιαλιστικό δημόσιο. Άρα, το αφήνω στην κρίση σου.
quote:
Αμφιβάλλεις πως τα ρεμάλια που αναφέρει ο αθεος συμπίπτουν με την ασυδοσία της ενλόγω 10ετίας όπου ο δημόσιος υπάλληλος διατηρούσε παράλληλα και ιδιωτική επιχείρηση (ήταν της μόδας οι μπουτίκ άμα θυμάσαι) και πήγαινε η κοπάνα σύννεφο ? Να θυμηθούμε τους εργατοπατέρες και τους λογής συνδικαλήστές που οργιάζανε εκείνη την 10ετία ?
Αυτά ισχύουν σε αρκετές περιπτώσεις και σήμερα, αν και οι πηγές και τα αίτια προέλευσης είναι κάπως διαφορετικά. Μήπως σήμερα δεν οργιάζουν οι εργατοπατέρες και οι "συνδικαλιστές"; αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε σε διαδικασία πλήρους ιδιωτικοποίησης της χώρας; θες να σου εμφανίσω αντίθετα παραδείγματα προς αποφυγή από τον ιδιωτικό τομέα; να σου πω για τα τραστ; να σου πω για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις; να σου υπενθυμίσω το εύρος και την έκατση των προσβολών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ένεκα του διευθυντικού δικαιώματος; ας μην τα πιάσουμε...
quote:
Αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1990 και έχω συγκεκριμένους λόγους να το πιστεύω αυτό. Ασφαλώς και προϋπήρχε, με άλλη μορφή (κυρίως του "εξυπνάκια" ή του κουτοπόνηρου, ίδιον της φυλής και του "ρεμπεσκέ"), αλλά αυτή η νοοτροπία νεοπλουτισμού, αλλοίωσης κάποιων συγκεκριμένων ηθών, φιλοχρηματίας και ασυδοσίας έχει, στα δικά μου μάτια, ορισμένες πηγές καλλιέργειας.
Φίλε άθεε
quote:
και δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε χρήση σαν κάλυψη του εαυτού μας το ότι όλοι βάζουν μέσον γιατί όχι και εγώ
Σωστό και δε θα υπεισέλθω προς το παρόν σε προσωπικά βιώματα.
quote:
είπαμε δεν πρέπει να καλυπτόμαστε πίσω από τα λάθη των άλλων γιατί επιλέξαμε να μπούμε σε μια θέση για να τρώμε τσάμπα
Πιστεύω πως και πάλι γενικεύεις. Δεν είναι θέμα φορέα, είναι θέμα αφενός θεσμικού πλαισίου και αφετέρου ατόμων. Η σωστή δομή του Δημοσίου λύνει απίστευτα προβλήματα στο εξωτερικό, γιατί δεν αντιγράφουμε κάποια στοιχεία σε αυτή την περίπτωση; Και εντέλει, το topic αφορά την έννοια του Δημοσίου Τομέα γενικά, το θεσμικό πλαίσιο ή τους ανθρώπους που είναι μέσα;
quote:
θα σου δώσω ένα παράδειγμα
έχω γνωστό που εργάζεται στο συνεργείο αυτοκινήτων της δεη είχαν περάσει 5-6 μήνες από όταν πήγε και βρεθήκαμε σε μια παρέα και τα λόγια του ήταν τα εξής όταν τον ρώτησα πως είναι εκείακόμη δεν έχω πιάσει κατσαβίδι στα χέρια μου
Δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους. Όπως όμως σου ανέφερα και παραπάνω, παραδείγματα προβληματικής λειτουργίας μπορείς να βρει κανείς παντού. Δε νομίζω ότι αποτελούν ενισχυτικά στοιχεία της άποψής σου.
Ας δώσω όμως και εγώ, το δυνατόν συντομότερα, ένα προσωπικό στίγμα για το πως θεωρώ ότι θα έπρεπε να λειτουργεί το Δημόσιο στην Ελλάδα. Καταρχάς είμαι υπέρ της ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ άρσης της μονιμότητας. Τι σημαίνει αυτό; σημαίνει ότι θα μπορούσα να σκεφτώ το ενδεχόμενο αποβολής ανεπαρκών, είτε επαγγελματικά είτε από άποψης συμπεριφοράς προς τον πολίτη, υπαλλήλων στην περίπτωση εφαρμογής ενός μοντέλους εξωτερικού ελέγχου της εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων. Μία σκέψη, που ασφαλώς επιδέχεται συμπληρώσεων, θα ήταν η δυνατότητα καταγγελίας σε βάρος κάποιου υπαλλήλου σε μία ανεξάρτητη κεντρική υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια (και εφόσον υπήρχε επιβεβαίωση της καταγγελίας από διαφορετικούς πολίτες, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, 3ή 4 καταγγελίες για παράδειγμα) θα απέστελνε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος εντεταλμένους υπαλλήλους (κατά προτίμηση με βαθμό τμηματάρχη και ανώτερο) από εντελώς άσχετες, τοπικά και διοικητικά υπηρεσίες ως συναλλασσόμενους πολίτες, με την υποχρέωση σύντομης αιτιολογημένης έκθεσης σχετικά με τον επαγγελματισμό του εν λόγω υπαλλήλου. Αν η έκθεση ήτο αρνητική, θα υπήρχαν οι ανάλογες συνέπειες, είτε μέσω συστήματος point system, είτε με προσωρινή (ικανής όμως διάρκειας, λ.χ. 5ετία για να "καίει") απομάκρυνση του υπαλλήλου, είτε με οριστική απομάκρυνση σε περιπτώσεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων. Ο υπάλληλος θα έχει το δικαίωμα να ασκήσει διαμαρτυρία κατά οποιασδήποτε απόφασης, μόνο όμως αν αποδείξει επαρκώς την ορθότητα των επιχειρημάτων του. Το πρόβλημα είναι ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα "εγκλήματα" γίνονται από άλλους, στο "όνομα" των υπαλλήλων, είτε με πιέσεις σε βάρος τους. Άρα, ψάξτε αλλού τους ενόχους.
Θα περιμένω τις δικές σας θέσεις...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
Δεν αμφιβάλλω ότι ο "Νεοέλληνας" αναπτύχθηκε την δεκαετία του '90.
Τα ίδια λέμε, πριν την ανάπτυξη υπάρχει η γαλουχία.
Την δεκαετία του '80 είχαμε την άνοδο των "μικρομεσαίων", την βάση του τότε σοσιαληστικού κόμματος άμα θυμάσαι. Μην μπούμε σε πολιτική κουβέντα για τα οικονομικά αίσχη της δεκαετίας αυτής, πιστεύω όμως πως εύκολα διακρίνει κάποιος την μετάλάξη του μιρκομεσαίου του '80 στον νεόπλουτο του '90 που έμαθε στην μπάζα, την μάσα και την κοροϊδία. Μοιραια όλα αυτά τα ¨φρούτα¨ σκάσανε από αρρωστημένες νοοτροπίες που γαλουχήθηκαν μέσα στο "απελευθερωμένο" δημόσιο της "κλαδικής", όπου οι υπερβολικές ψηφοθηρικές προσλήψεις δημιουργήσαν τα φαινόμενα της κοπάνας, της λούφας, του σταρ****μου και όλων των υπολοίπων ασθενιών. Γιατί εκεί που υπήρχε ένα δημόσιο "κέρβερος", βρέθηκε ξαφνικά ένα δημόσιο δέσμιο των κομματικών οργανώσεων και των συνδικαληστικών φορέων.
Να πιάσουμε και τις απίστευτες συνταξιοδοτήσεις που γίνανε στα τέλη του '80 ???
Για κάτι γυναίκες αεροσυνοδούς ή τηλεφωνήτριες του ΟΤΕ που βγήκανε σύνταξη στην 15ετία ? Με φουλ σύνταξη και παχυλό εφάπαξ ???
Όταν λοιπόν δημιουργήται μια κυριολοεχτικά σάπια γενιά, τι σωτηρία να προσβλέπεις στο μέλλον ? Πως να αλλάξεις καταστάσεις όταν όλοι διεκδικούν τα κεκτημένα που κάποιοι τους δημιουργήσανε απλόχερα ???