- Παναγια μου!τι αλλο θα δουμε... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
είναι απλά ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ.
Από κει μπορείς να καταλάβεις όχι το μίσος αλλά την απέχθεια των Αράβων για τους Δυτικούς,που δικαιολογημένα τους θεωρούσαν καννίβαλους και απολίτιστους.
Μέχρι και να δικαιολογήσεις τον Μπιν Λάντεν μπορείς,αν διαβάσεις αυτό το βιβλίο!!
Όσον αφορά στο θέμα του τόπικ του αγαπητού hel-lin.
Η γνώμη μου είναι ότι όσοι γράφουν τέτοια πράγματα,
είναι οι αντίστοιχοι παρανοικοί που γράφουν για ομάδες Ε στον Ελληνικό χώρο.
Προπαγάνδα υπάρχει παντού,δυστυχώς όμως
για τη στρατιωτική ηγεσία της γείτονος χώρας,όλοι οι Τούρκοι
δεν τρώνε κουτόχορτο.
Μιλώντας με φίλους Τούρκους που μένουν στη Γερμανία
και ρωτώντας τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του γαρφικού πρύτανη από τα βάθη της στέππας,η απάντηση ήταν "ποιος είναι πάλι αυτός?"
Όσοι έχουν μυαλό,δεν πέφτουν στην παγίδα.
Όσοι δεν έχουν,αυτονόητο είναι να θέλουν να πάρουν τα όπλα
και να μας εξαφανίσουν.
Μην ξεχνάτε όμως,ότι η Τουρκία σαν κράτος,
με το μόνο άλλο κράτος που έχει συνεργασία,είναι το Ισραήλ.
Η Συρία,η Ιορδανία,οι Κούρδοι,οι Παλάιστίνιοι
κι όλοι γενικά οι Μουσουλμάνοι εκεί γύρω,στη μπούκα τους έχουν
-και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς,όταν η ηγεσία τους είναι απίστευτα χαμηλού διανοητικού επιπέδου,και το μόνο που κοιτάει είναι να τσεπώσει.
Κατά τη γνώμη μου πάντα,ο αντιπροσωπευτικότερος τύπος Τούρκου πολιτικού
είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γκιούλ,
ευχάριστος σαν προσωπικότητα,γελαστός και μετριοπαθής,
αλλά στην ουσία,φίδι κολοβό.
Μια ζωή έτσι ήταν οι ηγέτες τους και μην περιμένετε να αλλάξουν.
Οι Τούρκοι όμως εξακολουθούν να μας συμπαθούν
σε γενικές γραμμές.
Γιουνάν σημαίνει Ίωνας. Αυτό τι σας λέει?
quote:
Στα Barbados είναι θαμμένος ο Φερδινάνδος Παλαιολόγος..."Here lyeth ye body of Ferdinand Paleologus descended from ye imperial line of ye last Christian Emperors of Greece. Churchwarden of this parish 1655 to 1656. Vestryman twentye years. Died October 3rd 1678."
Η Δυναστεία των Λασκάρηδων-Κομνηνών είναι απο νομικής άποψης η "δικαιούχος" του όποιου "Ελληνικού θρόνου"... Τη δεκαετία του 30 μάλιστα είχε γίνει ολόκληρο θέμα με τον Ευγένιο Λάσκαρη:http://www.new-byzantium.org/houseof.html
______
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
Ενδιαφέρουσα σύνδεση και ενδιαφέροντα όλα αυτά που προσθέσατε για την άγνωστη νεότερη ελληνική ιστορία...!
Τελικά υπάρχουν οι απόγονοι του αυτοκρατορικού θρόνου, αυτοί οι Κομνηνοί-Λασκαρήδες έχουν διεκδικήσει ποτέ τον ελληνικό βασιλικό θρόνο όπως οι Γλύξμπουργκ;;
Αναμείχθηκαν ποτέ στα εθνικά θέματα της Ελλάδας;;
Το τάγμα τους φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με ελληνοκεντρικούς και άλλους εθνικοαπελευθερωτικούς παράγοντες (Ειρηναίος Πατριάρχης, απόγονο του Σιμόν Μπολιβάρ, υποστηριχτές του Αυτοκρατορικού στέμματος κ.α.)
Τι έγινε τότε στη δεκαετία του 1930 με τον Ευγένιο Λάσκαρη;
(δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορεί κάποιες φήμες να ισχύουν)
Συμφωνα με το βιβλιο που διαβασες θα ηθελα να μου πεις το πραγματικο ονομα του Καραισκακη την καταγωγη του κ να εξηγησεις η καλυτερα να σκεφτεις πως γινεται ενας ΄΄μαυραγοριτης΄΄ (γιατι ετσι τον παρουσιαζεις) να γινει δεκτος απο τους επαναστατες αργοτερα και να τους οδηγησει σε εναν αγωνα εναντιον των τουρκων. Μαλλον τα βιβλια της φιλοσοφικης ειναι για τα σκουπιδια!
quote:
Τέλος πάντων, ξέρετε που το πάω...(δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορεί κάποιες φήμες να ισχύουν)
Φιλε μου πριγκηπα,για να ειμαι απολυτα ειλικρινης,δεν εχω πολυκαταλαβει που το πας...Προς το παρον υποθετω τι μπορει να εννοεις.Αν θες,γινε λιγο πιο συγκεκριμενος.Ειναι αρκετα ενδιαφεροντα τα οσα λες και,προσωπικα τα ακουσα για πρωτη φορα...
quote:
Προπαγάνδα υπάρχει παντού,δυστυχώς όμως
για τη στρατιωτική ηγεσία της γείτονος χώρας,όλοι οι Τούρκοι
δεν τρώνε κουτόχορτο.
Μιλώντας με φίλους Τούρκους που μένουν στη Γερμανία
και ρωτώντας τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του γαρφικού πρύτανη από τα βάθη της στέππας,η απάντηση ήταν "ποιος είναι πάλι αυτός?"
Όσοι έχουν μυαλό,δεν πέφτουν στην παγίδα.
Ασπριγια μου,συμφωνω με τα λεγομενα σου,αλλα ως ενα σημειο,και θα σου εξηγησω αμεσως το γιατι..:
Πραγματι,προπαγανδα υπαρχει παντου.Ενυπαρχει πολλες φορες και στον πολιτικο και στον καθημερινο μας λογο.Ως εδω ολα καλα.Η προπαγανδα,εχει αμεσο αντικρυσμα στα χαμηλοτερα κοινωνικα στρωματα,με χαμηλο επιπεδο μορφωσης,διοτι ο 'πεπαιδευμενος',εχει δυνατοτητα να ξεχωρισει(συνηθως)..
Εδω λοιπον εντοπιζεται η παρατηρηση μου(οχι διαφωνια απολυτα).Οι Τουρκοι της Γερμανιας εχουν ζησει,εχουν γινει μελη μιας απο τις πιο απελευθερωμενες κοινωνιες στον κοσμο,με ανοιχτα μυαλα και διαθεση για νεες ιδεες.Ποσο μαλλον,τα παιδια τους,που γεννηθηκαν σε αυτη την κοινωνια..
Απο την αλλη μερια,εχουμε τους Τουρκους απο την ανατολη.Ανθρωποι στην πλειοψηφια τους ζουν μεσα στη φτωχεια,χωρις μορφωση,κατω απο την αυστηροτητα του κορανιου και τον φοβο του κρατους τους.Αυτοι οι ανθρωποι,βομβαρδιζονται καθημερινα με καθε τροπο(εφημεριδες,τηλεοραση,σχολικα βιβλια)και εμφυσαται σ' αυτους η ιδεα των κακων Γιουνανιδων,που ηρθαμε και τους καταστρεψαμε το κρατος που ειχαν απο την εποχη του Ομηρου και των Προσωκρατικων.Ποσο μαλλον μετα,οταν τα αγορια πανε στο στρατο....
Αναμμενω τη γνωμη σου,με ειλικρινα φιλικη διαθεση...
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
στα γραφόμενά μου.
Αυτό που έχω να πω είναι ότι συμφωνώ μεν μαζί σου,
αλλά θα πρέπει να σου ξεκαθαρίσω κάτι.
Οι Τούρκοι είναι οι λιγότερο αφοσιωμένοι Μουσουλμάνοι,
κάτι που τους κάνει αντιπαθείς στο σύνολο των Μουσουλμανικών χωρών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η στρατιωτική τους ηγεσία
δε θέλει να βλέπει γυναίκες με μαντήλα.
Το κράτος τους το θέλουν κοσμικό κι όχι θρησκευτικό (για ΠΟΛΥ ευνόητους λόγους)
Η διαφορά τους με την πολιτική ηγεσία είναι αυτή ακριβώς.
Η πολιτική ηγεσία είναι αυτή που ποντάρει ΚΑΙ στο θρησκευτικό συναίσθημα.
Για μένα είναι απορίας άξιο,πως οι Τούρκοι του εξωτερικού-και πίστεψέ με,είναι εκατομμύρια-αποδεικνύονται τελικά ανοιχτόμυαλοι όσο και όλοι οι υπόλοιποι Δυτικοί.
Φυσικά,για όλα φταίει το στρατιωτικό τους καθεστώς,
που παράγει άτομα φανατισμένα και ποντάρουν-όπως πολύ σωστά είπες κι εσύ-στην αμορφωσιά τους.
ΦΡΟΝΤΊΖΟΥΝ βλέπεις γι'αυτό!
Οι Τούρκοι είναι άνθρωποι όπως όλοι,ίσως κατιτίς πιο άξεστοι,
ίσως λίγο κολλημένοι,αλλά στο βάθος καρδιά έχουν και αυτοί.
Αποκλείεται να σου αρνηθούν φιλοξενία,όπως αποκλείεται να μη σου εκφράσουν έστω και μια φορά τα "πατριωτικά" τους αισθήματα.
Να είσαι σίγουρος πάντως ότι μας σέβονται και μας ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ,έστω και σαν "εχθρό".
Για τη χτεσινή΄"λύση" Α-υ-νάν,τι να πω??
Θλίψη και μόνο θλίψη.
Τελικά,τα επικίνδυνα μυαλά,δεν περιορίζονται μόνο
στο γεωγραφικό χώρο που ονομάζουμε Τουρκία...
Και κάτι πολύ ενδιαφέρον,αλλά και ανησυχητικό,όσον αφορά το μέλλον μας.
Η Τουρκία,είναι η πιο νεανική χώρα στον "Ευρωπαικό" χώρο.
Μάντεψε πια είναι η πιο γερασμένη.
Ασπριγια μου και γω με τη σειρα μου θα συμφωνησω με οσα λες.Πραγματι,κι αυτοι ειναι ανθρωποι με καρδια.Πραγματι,υπαρχουν και Τουρκοι με αγνα,ειρηνικα αισθηματα και,ειναι αρκετοι.Φυσικα και οι Τουρκοι του εξωτερικου σχεδον εχουν αφομοιωθει απο τις κουλτουρες των Ευρωπαιων κι εχουν ανοιχτα μυαλα και ιδεες..
Ωστοσο,πιστευω πως δεν θα πρεπει,να επαναπαυομαστε,γιατι,ακομη και αν γινει πολεμος(χαζη σκεψη,αλλα την διατυπωσε ο Τουρκος πρυτανης..),αυτοι οι ανθρωποι θα μας πολεμουν,σαν να πολεμουν τον σατανα..Τετοια ειναι και θα ειναι η πλυση του καθεστωτος.
Αλλωστε στην ιστορια του τελευταιου αιωνος,εχουμε απανθρωπες σφαγες,σκληροτατες εικονες απο τους γειτονες.Τελευταιες απανθρωπες εικονες,η ΣΦΑΓΗ των Τασου Ισαακ και Σολωμο Σολωμου,πριν λιγα χρονια στη Μεγαλονησο.
Οσο για το σχεδιο Αυναν
Γενικοτερα,ο λαος δεν μας φταιει σε τιποτα,αλλα νομιζω πως θα πρεπει να ειμαστε επιφυλακτικοι.Αρκετες φορες την πατησαμε...
Συνοψιζοντας λοιπον,δανειζομαι μια φραση σου με νοημα σε βαθος χρονου...
quote:
Η Τουρκία,είναι η πιο νεανική χώρα στον "Ευρωπαικό" χώρο.
Μάντεψε πια είναι η πιο γερασμένη.
-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-
ανάμεσά μας.
Τόσα χρόνια Τουρκοκρατίας,αποκλείεται να μην άφησαν κάποιους,χμμμμμμμμ,απογόνους.
Όχι ότι το θεωρώ απαραίτητα κακό,αρκεί να μην
έμπαινε στη μέση αυτή η μουσική κουλτούρα τους.
Καλά τα ρεμπέτικα και τα Σμυρναίικα,αλλά κάτι μου λέει ότι
ΔΕΝ είναι Ελληνική μουσική,ούτε θα έπρεπε η Ελληνική μουσική να ακούγεται έτσι...(ωχ,μάλλον μεγάλο θέμα ανοίγω)...
Θέλω να πω ότι οι Τούρκοι,όπως κι εμείς(εμείς δικαιολογημένα όμως)
έχουν πολλούς "λόγους" που γλυκοκοιτάζουν την Ελλάδα.
Τη θεωρούν κάτι σα χαμένη πατρίδα (που φυσικά ΔΕΝ είμαστε τέτοιο πράγμα!!!!),τη δε Κύπρο θεωρούν ως δική τους κανονικά,εφόσον και γεωγραφικά-λένε-είναι πιο κοντά σ'αυτούς.
Γενικώς οι Τούρκοι λένε ότι τους κατέβει
αλλά ουσιαστικά,σε λίγα πιστεύουν.
quote:
τη δε Κύπρο θεωρούν ως δική τους κανονικά,εφόσον και γεωγραφικά-λένε-είναι πιο κοντά σ'αυτούς.
Γενικώς οι Τούρκοι λένε ότι τους κατέβει
αλλά ουσιαστικά,σε λίγα πιστεύουν.
Κάτι τέτοια ακούω και θα ήθελα να έχω μπροστά μου ένα Τούρκο για να τον αρχίσω στα κλωτσομπουνίδια...
Ωχ! συγνώμην! Παρεκτράπην!

Επειδή δεν θα ήθελα να μην απαντήσω όταν μου θέτουν ερωτήσεις άλλα επειδή είπα στην αγαπητή vasiliskos ότι δεν θα ξαναμιλήσω στο θέμα<< οι ψίθυροι >> θα ήθελα να απαντήσω στον Little Devil, σ'αυτό το θέμα, θέμα το οποίο δεν έχει καμιά μεγάλη διαφορά από τους ψιθύρους.
Εάν ώμος οι συντονιστές θεωρούν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, πρώτα τους ζήτω συγνώμη και δεύτερον θα μπορέσουν να σβήσουν το μήνυμα μου!
Ευχαριστώ!
quote:
Little Devil: Γιατί καλή η αγάπη, αλλά όταν αγαπάνε όλοι. Κάποιοι από κατασκευής ξέρουν μόνο να μισούν(το δέχεστε ή όχι δεν αλλάζει). Άρα γενικότητες του τύπου «αν αγάπαγαν όλοι» πάνε περίπατο...
Σωστός, εσύ είσαι ο ορισμός της αγάπης: ναρκωτικά, πορνεία, ...
quote:
Little Devil:Μήπως ο πραγματικός χριστιανός είναι ανίκανος να αντισταθεί στο οποιοδήποτε αφεντικό αφού δεν πρέπει να εμπλακεί σε πόλεμο; ΟΥ ΦΟΝΕΥΣΕΙΣ λέει η εντολή και δεν υπάρχει καμία εξαίρεση ή ειδική περίσταση.
Μια αληθινή χριστιανή ήταν και η Ολλανδέζα, Κορη Τεν Μπουμ. Ήταν σε ένα από τα χειροτέρα στρατόπεδα των Γερμανών! Εάν σε ενδιαφέρει μπορείς να μάθεις για αυτήν. Και υπάρχουν άλλοι πάρα πολλοί πραγματικοί χριστιανοί, όχι μόνο στα λόγια άλλα στη πράξη. Σαν αποτέλεσμα των πράξεων αυτών, ναρκομανείς ελευθερωθήκαν, πόρνες, έγιναν αληθινές κυρίες, πεινασμένοι δεν πεινάνε, ορφανοί έχουνε πατέρα, μητέρα και αδέλφια. και άλλα πολλά θα μπορούσα να πω και όχι μόνο να πω άλλα να δώσω και συγκεκριμένα ιστορίες των ανθρώπων που άλλαξαν.
Τους πραγματικους χριστιανούς, τους οποίους εσκεμμένα αγνοείς, θα τους βρεις και πριν ο χριστιανισμός γίνει επίσημη θρησκεία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας! Οι πρώτοι χριστιανοί ήταν αυτοι που ταΐζανε τους πεινασμένους άλλα και οι μόνοι που πλησίαζαν τους λεπρούς!
Όχι δεν είμαι ανίκανος να αντισταθώ σε κανέναν γιατί όλα τα μπορώ χάρη στον Ιησού Χριστό που με δυναμώνει!
Άλλα δεν έχω καταλάβει για ποιο πράγμα με κατηγορείς; Ότι είμαι αληθινός χριστιανός και ακολουθώ τον Κύριο μου τον Ιησού Χριστό; Για ποιο πράγμα με κατηγορείς;
quote:
Little Devil:Επίσης μια τελευταία απορία, όσο αφορά αυτά τα μεγάλα σχέδια του θεού σας:
Είναι σαδιστής; Γουστάρει πόνο; Αφού ξέρει τα πάντα και τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το θέλει, ήξερε ότι το παραδεισένιο ζευγαράκι θα έτρωγε το μήλο, ήξερε ότι θα έπαιρναν εξιτήριο από το παράδεισο άρα γούσταρε και έβαλε μέσα το φίδι,
Ο Θεός ήξερε το τι θα έκανε ο Αδάμ, η Αδαμα, το φίδι! Ήξερε επειδή είναι παντογνώστης! Επειδή είναι παντογνώστης, παντοδύναμος, πανταχού παρόν, δίκαιος, άγιος, αγάπη, είχε έτοιμο το σχέδιο Του πριν από τη δημιουργία του κόσμου! 3 Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας ευλόγησε με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια με το Χριστό, 4 καθώς μας εξέλεξε μέσω αυτού πριν από τη δημιουργία του κόσμου, για να είμαστε άγιοι και άμωμοι μπροστά του με αγάπη, 5 και μας προόρισε για υιοθεσία μέσω του Ιησού Χριστού για τον εαυτό του, σύμφωνα με την ευαρέσκεια του θελήματός του, 6 προς έπαινο της ένδοξης χάρης του που μας χορήγησε άφθονα με τον Αγαπημένο. 7 Μέσω αυτού έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματός του, την άφεση των παραπτωμάτων, κατά τον πλούτο της χάρης του 8 που περίσσεψε σ’ εμάς με κάθε σοφία και φρόνηση. 9 Και μας γνώρισε το μυστήριο του θελήματός του σύμφωνα με την ευαρέσκειά του που προαποφάσισε μέσα του, 10 για την οικονομία της ολοκλήρωσης των καιρών, ώστε να ανακεφαλαιώσει τα πάντα μέσα στο Χριστό, τα επουράνια και τα επίγεια μέσα σ’ αυτόν. 11 Μέσω αυτού επίσης κληρωθήκαμε ως ιδιοκτησία του και προοριστήκαμε κατά την πρόθεση εκείνου που ενεργεί τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο του θελήματός του, 12 για να είμαστε προς έπαινο της δόξας του, εμείς που έχουμε ελπίσει από πριν στο Χριστό. 13 Μέσω αυτού κι εσείς, όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας, στο οποίο και πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Πνεύμα το ʼγιο που μας υποσχέθηκε, 14 το οποίο είναι αρραβώνας της κληρονομιάς μας για την απολύτρωση της ιδιοκτησίας του, προς έπαινο της δόξας του.
Υπήρχε τότε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, Νικόδημος ήταν το όνομά του, άρχοντας των Ιουδαίων. 2 Αυτός ήρθε προς αυτόν μια νύχτα και του είπε: «Ραβί, ξέρουμε ότι έχεις έρθει από το Θεό ως δάσκαλος. Γιατί κανείς δε δύναται να κάνει αυτά τα θαυματουργικά σημεία που εσύ κάνεις, αν δεν είναι ο Θεός μαζί του». 3 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού». 4 Ο Νικόδημος λέει προς αυτόν: «Πώς δύναται ένας άνθρωπος να γεννηθεί όταν είναι γέρος; Μήπως δύναται να εισέλθει στην κοιλιά της μητέρας του για δεύτερη φορά και να γεννηθεί;» 5 Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. 6 Το γεννημένο από τη σάρκα είναι σάρκα, και το γεννημένο από το Πνεύμα είναι πνεύμα. 7 Μη θαυμάσεις επειδή σου είπα, “εσείς πρέπει να αναγεννηθείτε610”. 8 Ο άνεμος πνέει όπου θέλει, και τη φωνή του την ακούς, αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται και πού πηγαίνει. Έτσι είναι καθένας που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα». 9 Ο Νικόδημος αποκρίθηκε και του είπε: «Πώς δύνανται να γίνουν αυτά;» 10 Ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε σ’ αυτόν: «Εσύ είσαι ο δάσκαλος του λαού Ισραήλ και δε γνωρίζεις αυτά; 11 Αλήθεια, αλήθεια σου λέω ότι μιλούμε γι’ αυτό που ξέρουμε και μαρτυρούμε γι’ αυτό που έχουμε δει, αλλά τη μαρτυρία μας δεν τη δέχεστε. 12 Αν τα επίγεια σας είπα και δεν πιστεύετε, πώς θα πιστέψετε αν σας πω τα επουράνια; 13 Και κανείς δεν έχει ανεβεί στον ουρανό παρά μόνο εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου, [που είναι στον ουρανό]. 14 Και καθώς ο Μωυσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου, 15 για να έχει ζωή αιώνια καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν.
16 Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται614. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί614 ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού. 19 Και αυτή είναι η κατηγορία για την κρίση: ότι το φως έχει έρθει στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι παρά το φως. γιατί τα έργα τους ήταν κακά. 20 Γιατί καθένας που πράττει κακά μισεί το φως και δεν έρχεται προς το φως, για να μην ελεγχτούν τα έργα του. 21 Αυτός όμως που εφαρμόζει την αλήθεια έρχεται προς το φως, για να φανερωθούν τα έργα του ότι έχουν γίνει μέσα στο θέλημα του Θεού».
Όσο για το πόνο, ο σταυρός του πόνου είναι η απόδειξη της αγάπης του Θεού!
Όσο το γιατί, ιδού:
22 Και ναό δεν είδα μέσα σ’ αυτή, γιατί ο Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτορας είναι ναός της, και το Αρνίο. 23 Και η πόλη δεν έχει ανάγκη τον ήλιο ούτε τη σελήνη, για να φέγγουν σ’ αυτή, γιατί η δόξα του Θεού φώτισε αυτήν και ο λύχνος της είναι το Αρνίο. 24 Και θα περπατήσουν τα έθνη με το φως της, και οι βασιλιάδες της γης θα φέρουν τη δόξα τους σ’ αυτή. 25 Και οι πύλες της δε θα κλειστούν την ημέρα, γιατί νύχτα δε θα υπάρχει εκεί. 26 Και θα φέρνουν τη δόξα και την τιμή των εθνών σ’ αυτή. 27 Και δε θα εισέλθει σ’ αυτήν κανένα πράγμα ακάθαρτο και όποιος κάνει βδέλυγμα και ψέμα παρά μόνο οι γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου.
Και μου έδειξε ποταμό νερού ζωής, λαμπρό σαν κρύσταλλο, που εκπορεύεται από το θρόνο του Θεού και του Αρνίου. 2 Στο μέσο της πλατείας της και δώθε και κείθε του ποταμού ήταν δέντρο ζωής, που κάνει δώδεκα καρπούς, κάθε μήνα αποδίδοντας τον καρπό του. Και τα φύλλα του δέντρου είναι για θεραπεία των εθνών. 3 Και κανένα ανάθεμα δε θα υπάρχει πια. Και ο θρόνος του Θεού και του Αρνίου θα είναι μέσα σ’ αυτήν, και οι δούλοι του θα τον λατρεύουν 4 και θα βλέπουν το πρόσωπό του, και το όνομά του θα είναι πάνω στα μέτωπά τους. 5 Και νύχτα δε θα υπάρχει πια και δεν έχουν ανάγκη από φως λύχνου και από φως ήλιου, γιατί ο Κύριος ο Θεός θα φωτίζει πάνω τους, και θα βασιλεύουν στους αιώνες των αιώνων.
quote:
Little Devil: Μήπως ξεγέλασε το φίδι και τον ίδιο τον θεό;
Πείτε μου τώρα τα παπαδίστικα περί ελεύθερης βούλησης και δοκιμασίας, να δοκιμάσει τι αφού το ζευγάρι δεν ήξερε την τύφλα του; Ήξερε τι θα γίνει, Άρα γούσταρε...
Αφού όπως και εσύ το λες ο Θεός ήξερε το τι θα κάνει το φίδι άρα το μήπως το φίδι ξεγέλασε και τον ίδιο τον Θεό, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα.
Εάν γούσταρε, εσύ μπορείς να το πεις και έτσι, εγώ το εξήγησα ποιο πάνω!
Όσο για τους αντί-Έλληνες που παρουσίαζες, δεν είδα καμία ερώτηση!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 06/03/2007 16:06:27
Edited by - el.elyon on 06/03/2007 16:07:26
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν σου κάνει εντύπωση πχ ότι σχεδόν το 90% των μηνυμάτων σε αυτό το φόρουμ ανήκει σε άνδρες?
--------------------------------------------------------------------------------
Τώρα το σκέφθηκα αυτό... έχεις δίκιο! Κι έλεγα γιατί αισθάνομαι έτσι μόνη και χαμένη (άντε αν όχι χαμένη συγκαταβατικά ανίδεη..) σε όλες τις συζητήσεις θρησκευτικού περιεχομένου...Γιατί όμως? Οι γυναίκες την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια από αυτές τις συζητήσεις για να μην πέσουν στο λάκκο? ή φοβούνται ότι αν θα συμμετάχουν χαμένες θα βγουν μπροστά στη ρωμαλαία αντιπαράθεση των αρσενικών?
Χμ...Εγώ πάντως συμμετέχω γιατί έχω το ακαταλόγιστο
Ετσι κι αλλιώς, απ' ότι φαίνεται,οι περισσότεροι εδω μέσα ειναι άντρες, σε όλα τα τόπικ.
Αλλα στο συγκεκριμένο, έχουν μείνει οι άντρες που τους αρέσει να τσακώνονται - άσχετο με το αντικείμενο!
Φίλε Πλάτωνα,
quote:
Βλέπεις για να ξεφύγουμε από τον Little Devil, και τα καταναγκαστικά έργα που μας υποχρεώνει, έχουμε βρει ένα ξεχασμένο καζάνι κάπου στην άκρη της κόλασης, και συζητάμε μαζί με τον Trithemius τον zemphis, τον elo και την vasiliskos
Τί έγινε λοιπόν με την υπόλοιπη παρέα που συζητούσαμε - εκτός της Vasiliskos με το ακαταλόγιστο? Μήπως για να ξεφύγουμε απο τους πολλούς και διάφορους "little devils", την κάναμε" γενικά?
Ευτυχώς που υπάρχουν και άντρες με χιούμορ και φιλοσοφική σκέψη σαν και σένα , Πλάτωνα ( υποθέτω ότι είσαι άντρας) και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους!
-Vasiliskos, δεν έχεις καθόλου το ακαταλόγιστο!
Χωρίς ανθρώπους σαν και σένα, με ανοιχτό μυαλό, και καλή διάθεση, , το θέμα θα το είχε πάρει τελείως ο Devil, - little or big, δεν έχει σημασία!
Πολύ τον μελετήσαμε το Διάβολο, και μας ήρθε, τελικά..
quote:
zemphis: Trithemius,
χαίρομαι που είμαι στο club των αντι-χριστιανών, όπως και σύ , και καποιοι άλλοι εδώ μέσα, για ένα και μοναδικό λόγο: φαίνεται τώρα τελευταία ότι , άμα αποκαλέσουν κάποιο "χριστιανό" στις μέρες μας, θεωρείται βρισιά..
( Λέτε να γίνει το "χριστιανός" Η βρισιά της μόδας, και να αντικαταστήσει το παραδοσιακό μ......? Ας πούμε, ένας θυμωμένος οδηγός , φωνάζει στον άλλο οδηγό που του βγήκε, " είσαι και πολύ χριστιανός, ρέ!"
quote:
zemphis: Τί έγινε λοιπόν με την υπόλοιπη παρέα που συζητούσαμε - εκτός της Vasiliskos με το ακαταλόγιστο? Μήπως για να ξεφύγουμε απο τους πολλούς και διάφορους "little devils", την κάναμε" γενικά?
Ποιοι τι κάνατε γενικά; το club των αντί-χριστιανών, στο οποίο χαίρεσαι που είσαι μέλος; Και ποιοι είναι οι διάφοροι και οι πολλοί "little devils";
quote:
zemphis: Πολύ τον μελετήσαμε το Διάβολο, και μας ήρθε, τελικά..
Όχι μόνο τον μελετήσατε άλλα τον καλέσατε και αυτός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα σας ! τώρα δεν είστε μονοί, έχετε και τον αρχηγό σας! αφού εσείς δεν μπορείτε να φέρετε εις πέραν το έργο που σας έδωσε, τότε το έργο το έλαβε ο αρχηγό σας προσωπικά!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
επειδη δεν θέλω να γίνω εργαλείο του Διαβόλου ( δηλαδη να συνεχίσω μια εριστική και ανούσια αντιπαράθεση ), γι αυτό δεν σου απαντώ στα ερωτήματα σου.
Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να επιτίθεσαι σε όποιον βρείς μπροστά σου - σαν καλός χριστιανός που είσαι, σίγουρα θα βρείς πολλές " σταυροφορίες" που αξίζει να τις πολεμήσεις..
- Ασε μας εμας να " βράζουμε στο καζάνι μας"!
1ον Και φυσικά είμαι τα ναρκωτικά, και η βία και ο πόλεμος και όλα τα κακά. Το αποδέχομαι. Ακόμα και όλοι να γινόντουσαν χριστιανοί (ευτυχώς μόνο στη βίβλο γίνονται αυτά) εγώ θα τους έκανα κακό. Και μετά από εμένα θα άφηνα διάδοχο, που θα άφηνε διάδοχο κτλ κτλ. Δεν μιλάμε όμως μόνο για το πρόσωπο μου, μιλάμε για ολόκληρους πληθυσμούς που ενεργούν όπως εγώ. Εγώ είμαι κακός μπορώ να σας σκοτώσω. Εσείς όχι. Το λένε οι γραφές σας. Ου φονεύσεις και αν σου δώσουν σκαμπίλι να γυρνάς μάγουλο. Δε λένε πουθενά σκότωσε το μιαρό. Οπότε ο άυλος αφέντης σου, δεν μπορεί να σε προστατέψει από ένα υλικό αφεντικό.
2ον Ο θεός ήξερε ότι θα φύγει το ζευγαράκι, άρα το τιμώρησε με τη θέληση του. Γιατί να πρέπει τώρα κάποιος να γεννηθεί από νερό και πνεύμα για να κερδίσει αυτό που είχε και με τη θέληση και σχέδιο του θεού έχασε; Η ερώτηση είναι απλή.
Αφού είδε ότι άνθρωπος θα γινόταν κακός, γιατί τον έκανε; Στο κήπο του που κάνει κουμάντο έβαλε μέσα το κακό, και δεν θα πήγαινε το κακό στη γή; Είσαι σοβαρός;
Γιατί να το βάλει μέσα το κακό, για να βγάλει έξω τον άνθρωπό και να του πεί να πιστέψει στο υιό του για να τον ξαναβάλει μέσα; Για να κάνει τον άνθρωπο να δεί πως είναι η δύσκολη ζωή, την στιγμή που με το θέλημα του ύψιστου βγήκε έξω;
«άλλα και οι μόνοι που πλησίαζαν τους λεπρούς!»
Οι πάσχοντες από την ίδια ασθένεια δεν φοβούνται μην την κολλήσουν.
«Όχι δεν είμαι ανίκανος να αντισταθώ σε κανέναν γιατί όλα τα μπορώ χάρη στον Ιησού Χριστό που με δυναμώνει!»
Έρχομαι και σου κολλάω το πιστόλι στο κρόταφο. Εσύ είχες σκοπό να ταΐσεις τους πεινασμένους και εγώ να τους αφήσω να πεινάνε. Δεν μπορείς να με σκοτώσείς. Σε σκοτώνω. Σώζεις την ψυχούλα σου, πας στον παράδεισο και αυτοί που πεινάνε πεθαίνουν. Άρα το μόνο που μπορείς γι αυτό το κόσμο, είναι να κοιτάξεις την πάρτη σου και την προσωπική σου σωτηρία και να αφήσεις το κόσμο στο μαύρο του το χάλι, πιστεύοντας ότι θα συναντήσεις τους δίκαιους σε ένα παράδεισο που δεν έχεις δει.
18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται
Τελικά οι χριστιανοί έχουν το ακαταλόγιστο, πράγμα που φυσικά δεν συμβαδίζει με νοήμονα όντα.
Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τις γραφές σας κάνεις δεν έχει πάει μέχρι τώρα στον παράδεισο γιατί περιμένουν τη μέρα της κρίσεως. Άρα ο χριστός είπε ψέματα στο ληστή του γειτονικού σταυρού ή του έδωσε γρηγορόσημο. Αν τον έβαλε πρίν από εσένα, τότε δεν είναι δίκαιος.
Σύμφωνα πάλι (για να γελάσουμε λίγο με αυτούς που έχουν το ακαταλόγιστο) με τις γραφές, κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει τη μέρα της δευτέρας παρουσίας. Έτσι λοιπόν αν 1000 άτομα πουν ο καθένας και τις 365 μέρες ενός διαφορετικού και αριθμητικά αυξανόμενου έτους, η ανθρωπότητα θα γλιτώσει για τα επόμενα 1000 χρόνια! Καλά έε ο διαβολάκος βρήκε πάλι τη λύση..
Εκ μέρους της διεύθυνσης της κολάσεως σας ενημερώνω ότι ο Εωσφόρος έχει βαρεθεί τα ηλίθια ανθρωπάκια να του φορτώνουν τις μαλακίες τους και το μόνο που θέλει είναι να απολαύσει ένα martini δίπλα στο τζάκι του. Πάρτε επιτέλους τις ευθύνες των πράξεων σας εσείς που έχετε το ακαταλόγιστο.
Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.
Και αυτή η μ....κία με το νούμερο του τέρατος (666) από που βγήκε τελικά ; Γιατί όχι 452 ; Διαβολάκο ξέρεις εσύ τουλάχιστον ή πρέπει να ρωτήσεις κάποιον ...μεγάλο διάολο ;
quote:
Φίλε Πλάτωνα,
quote:
Βλέπεις για να ξεφύγουμε από τον Little Devil, και τα καταναγκαστικά έργα που μας υποχρεώνει, έχουμε βρει ένα ξεχασμένο καζάνι κάπου στην άκρη της κόλασης, και συζητάμε μαζί με τον Trithemius τον zemphis, τον elo και την vasiliskos
Φίλε Πλάτωνα,Τί έγινε λοιπόν με την υπόλοιπη παρέα που συζητούσαμε - εκτός της Vasiliskos με το ακαταλόγιστο? Μήπως για να ξεφύγουμε απο τους πολλούς και διάφορους "little devils", την κάναμε" γενικά?
Ευτυχώς που υπάρχουν και άντρες με χιούμορ και φιλοσοφική σκέψη σαν και σένα , Πλάτωνα ( υποθέτω ότι είσαι άντρας) και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους!
Φιλε zemphis,
Καλώς υποθέτεις. Αφού σου αρέσει το Χιούμορ και η Φιλοσοφία, θα σου γράψω τη συνέχεια, για να καταλάβουμε λίγο, και τον ευγενικό μας διαβολάκο.![]()
Μια μέρα, ενώ έπαιρνε το μαρτίνι του παρέα με τον Εωσφόρο, και συζητάγανε τα καυτά θέματα του κάτω κόσμου, ο εωσφόρος ζεστάθηκε και είπε στον Debil μας, πως παίρνει το ασανσέρ και πάει για βόλτα στη γη.
Ο Ντεβιλ που έχει ειδική άδεια να κυκλοφορεί στη γη με συνοδεία, είπε στον Εωσφόρο πως θα τον συνόδευε. Έτσι λοιπόν βγήκαν στους δρόμους, χάζεψαν λίγο στη λαϊκή, μπήκαν στα σουπερμαρκετ, και ο Devil μας, μόλις έβλεπε παπα, φόραγε τα γυαλιά του, μέχρι που φτάσανε παρέα στην άκρη της πόλης. Εκεί συνάντησαν ένα νέο που περπατούσε μόνος του.
Ήταν πολύ ήσυχος, και τον ακολούθησαν, μα όταν πλησίασαν, τον είδαν να σκύβει, και να μαζεύει κάτι.
Ο Εωσφόρος, γύρισε προς το διαβολάκο μας, και τον ρώτησε αν είδε τη βρήκε.
Ο Διαβολάκος έπεσε σε σκέψη, κούνησε το κεφάλι του, και είπε σιγά.
Βρήκε την αλήθεια.
Ο Εωσφόρος τότε, για να τον πειράξει, γύρισε και του είπε.
Άσχημα μαντάτα, μάλλον λιγότερα εργατικά χέρια θα έχεις.
Ο διαβολάκος χαμογέλασε, και απάντησε.
Καθόλου, τώρα θα τον βοηθήσω να την οργανώσει!
Ας δούμε τώρα λίγα σημεία που χρειάζεται να γνωρίσουμε, μέσα από τη βοήθεια που μας δίνει ο Διαβολάκος.
Α. Λέει πως σύμφωνα με τις γραφές, κανένας δεν έχει πάει στον παράδεισο.
Β. Σύμφωνα πάντα με τις γραφές, το ζευγάρι εκδιώχθηκε.
Και εδώ υπάρχει μια αντίθεση,(δεν εχει σημασια απο που) γιατί το Β, αναιρεί το Α.
Και εμεις σαν φιλόσοφοι, μέσα στο καζάνι μας, ας σκεφτούμε λίγο διαφορετικά, λέγοντας του διαβολάκου,
Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε,
έτσι θα μας ακούσει καλύτερα.
Η Σκέψη λοιπόν είναι πως,
Α. ο Άνθρωπος δεν εκδιώχθηκε ποτέ,
Β. τα δώρα του Εωσφόρου, ανέπτυξαν υπέρμετρα ένα μέρος της συνείδησης, (σκέψεις, ευχαρίστηση, εαυτός, κλπ) και χάθηκε ο παράδεισος.
Γ. Οι σκέψεις, η ευχαρίστηση, ο Εαυτός κλπ, είναι υλικές διαδικασίες, γνωρίζουν το περισσότερο και το λιγότερο, και προπαντός είναι στο χρόνο.
Αν λοιπόν δούμε πως ακόμα και η ενασχόληση με ότι θεωρούμε πνευματικό, ακόμα και το διάβασμα των Ιέρων κειμένων, δίνει έπαρση στον εαυτό μας, χρειάζεται να προσέξουμε αυτο το επιπεδο, το επίπεδο που ανταποκρινεται/αντιδρα, τι ειναι!
Με λιγα λογια, αναρωτιομαστε, αν σαν ανθρωποτητα στην ουσία μπηκαμε και δεν βγηκαμε, από το περιορισμένο μέρος συνείδησης.
Γιατι δεν βγηκαμε?
Αυτο, ειναι ομορφο θεμα προς σκεψη!
---------------------
Υ.Γ Γλώσσα και συμβολισμοί, είναι δευτερευούσης σημασίας, αυτό που μετράει είναι η ΟΥΣΙΑ
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 07/03/2007 11:50:32
quote:
Little Devil: Αφού είδε ότι άνθρωπος θα γινόταν κακός, γιατί τον έκανε;Στο κήπο του που κάνει κουμάντο έβαλε μέσα το κακό, και δεν θα πήγαινε το κακό στη γή; Είσαι σοβαρός; Γιατί να το βάλει μέσα το κακό, για να βγάλει έξω τον άνθρωπό και να του πεί να πιστέψει στο υιό του για να τον ξαναβάλει μέσα; Για να κάνει τον άνθρωπο να δεί πως είναι η δύσκολη ζωή, την στιγμή που με το θέλημα του ύψιστου βγήκε έξω;
Λοιπόν, μόνο ο Θεός είναι παντογνώστης, παντοδύναμος, πανταχού παρόν. Είναι ο δημιουργούς του κάθε τι που υπάρχει. Ο Θεός είναι ο μόνος απόλυτα ελεύθερος!
Το κακό είναι πράξη. Μια πράξη που είχε γίνει πριν την δημιουργία του ανθρώπου! Άλλα όπως το έχω ξαναπεί, πριν την δημιουργία του κόσμου ο Θεός είχε έτοιμο το σχέδιο Του! Άλλα μόνο ο Θεός γνώριζε το σχέδιο! Η δημιουργία του ανθρώπου ήταν μέρος του σχεδίου. Ο Θεός δεν έβαλε μέσα το κακό στο κήπο. Ο θεός είχε δώσει τα πάντα στον άνθρωπο, ακόμα και την ελευθερία να μην υπακούσουν σ’ αυτόν. ο Θεός δημιούργησε τα πάντα για τον άνθρωπο! Ο άνθρωπος είναι η εικόνα του Θεού στη γη, άλλα όχι ο Θεός! Το κακό στη γη ηταν μια πράξη του ανθρώπου! Ο πρώτος Αδάμ, αστόχησε! Η αμαρτία μπήκε στο κόσμο και μαζί της και ο θάνατος! Άλλα και αυτό ο Θεός το γνώριζε και είχε έτοιμο το σχέδιο Του πριν από την δημιουργία του κόσμου! 14 Παρόλ’ αυτά ο θάνατος βασίλεψε από τον Αδάμ μέχρι το Μωυσή και πάνω σ’ αυτούς που δεν αμάρτησαν κατά τρόπο όμοιο με την παράβαση του Αδάμ, που είναι τύπος Εκείνου που έμελλε να έρθει.
15 Αλλά όπως είναι το παράπτωμα δεν είναι έτσι και το χάρισμα. Γιατί αν με το παράπτωμα του ενός πέθαναν οι πολλοί, πολύ περισσότερο περίσσεψε στους πολλούς η χάρη του Θεού και η δωρεά με τη χάρη που προέρχεται από τον ένα άνθρωπο, τον Ιησού Χριστό. 16 Και δεν έγινε με το δώρο όπως έγινε με το παράπτωμα μέσω του ενός ανθρώπου που αμάρτησε. Γιατί αφενός η κρίση που επήλθε από ένα παράπτωμα οδήγησε σε καταδίκη, αφετέρου το χάρισμα από πολλά παραπτώματα οδηγεί σε δικαίωση. 17 Γιατί, αν με το παράπτωμα του ενός ανθρώπου ο θάνατος βασίλεψε μέσω αυτού του ενός, πολύ περισσότερο αυτοί που λαβαίνουν το περίσσευμα της χάρης και τη δωρεά της δικαίωσης, με ζωή θα βασιλέψουν μέσω του ενός Ιησού Χριστού.–
18 ʼρα, λοιπόν, όπως με ένα παράπτωμα σ’ όλους τους ανθρώπους ήρθε καταδίκη, έτσι και με μια δίκαιη πράξη σ’ όλους τους ανθρώπους ήρθε δικαίωση ζωής.
Τι λοιπόν θα πούμε; Μήπως υπάρχει αδικία στο Θεό; Είθε να μη γίνει! 15 Γιατί λέει στο Μωυσή:
Θα ελεήσω αυτόν που ελεώ
και θα σπλαχνιστώ αυτόν που σπλαχνίζομαι.
16 ʼρα, λοιπόν, δεν εξαρτάται από αυτόν που θέλει ούτε από αυτόν που τρέχει, αλλά από το Θεό που ελεεί. 17 Γιατί λέει η Γραφή για το Φαραώ: Γι’ αυτό ακριβώς σε εξύψωσα, για να δείξω μ’ εσένα τη δύναμή μου και για να διαλαληθεί το όνομά μου σε όλη τη γη. 18 ʼρα, λοιπόν, όποιον θέλει ελεεί και όποιον θέλει σκληραίνει.
19 Θα μου πεις τότε: «Γιατί λοιπόν ακόμα κατηγορεί; Επειδή ποιος έχει αντισταθεί στο θέλημά του;» 20 Ω άνθρωπε, πραγματικά, εσύ ποιος είσαι που αντιλέγεις στο Θεό; Μήπως θα πει το πλάσμα στον Πλάστη: «Γιατί με έκανες έτσι;» 21 Ή δεν έχει εξουσία ο κεραμέας του πηλού, από το ίδιο μείγμα να κάνει ένα σκεύος για τιμητική χρήση και άλλο για ευτελή; 22 Και τι θα πεις αν, θέλοντας ο Θεός να δείξει την οργή του και να γνωρίσει τη δύναμή του, υπόφερε με πολλή μακροθυμία σκεύη οργής καταρτισμένα για απώλεια, 23 και αυτό για να γνωρίσει τον πλούτο της δόξας του σε σκεύη ελέους που προετοίμασε για δόξα; 24 Τους οποίους και κάλεσε, εμάς, όχι μόνο από Ιουδαίους αλλά και από εθνικούς.
Τουτέστι ο λόγος της πίστης που κηρύττουμε. 9 Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου ως Κύριο τον Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός έγειρε αυτόν από τους νεκρούς, θα σωθείς. 10 Γιατί με την καρδιά πιστεύει κανείς για να έχει δικαίωση και με το στόμα ομολογεί για να έχει σωτηρία. 11 Επειδή λέει η Γραφή: Καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν δε θα καταντροπιαστεί. 12 Γιατί δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και Έλληνα, γιατί αυτός είναι Κύριος όλων, πλούσιος σ’ όλους όσοι τον επικαλούνται. 13 Επειδή καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.
14 Πώς, λοιπόν, να επικαλεστούν αυτόν που δεν πίστεψαν; Και πώς να πιστέψουν σ’ αυτόν που δεν άκουσαν; Και πώς να ακούσουν χωρίς κάποιος να κηρύττει; 15 Και πώς να κηρύξουν αν δεν αποσταλθούν; Καθώς είναι γραμμένο: Πόσο ωραία είναι τα πόδια αυτών που ευαγγελίζουν τα αγαθά!/ 16 Αλλά δεν υπάκουσαν όλοι στο ευαγγέλιο. Γιατί ο Ησαΐας λέει: Κύριε, ποιος πίστεψε στο άκουσμα του κηρύγματός μας; 17 ʼρα η πίστη προέρχεται από την ακοή και η ακοή μέσω του λόγου του Χριστού. 18 Αλλά λέω: μήπως δεν άκουσαν; Βεβαιότατα!
Σ’ όλη τη γη εξήλθε η φωνή τους
και στα πέρατα της οικουμένης
τα λόγια τους.
32 Γιατί ο Θεός συνέκλεισε όλους σε απείθεια, για να τους ελεήσει όλους.
33 Ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσης Θεού! Πόσο ανεξερεύνητες είναι οι κρίσεις του και ανεξιχνίαστες οι οδοί του!
34 Γιατί ποιος γνώρισε το νου του Κυρίου;
Ή ποιος έγινε σύμβουλός του;
35 Ή ποιος του έδωσε από πριν,
για να του ανταποδοθεί;
36 Γιατί από αυτόν και μέσω αυτού και σε αυτόν είναι τα πάντα. Σε αυτόν η δόξα στους αιώνες. Αμήν.
quote:
Little Devil: Οι πάσχοντες από την ίδια ασθένεια δεν φοβούνται μην την κολλήσουν.
Η αληθινή αγάπη διώχνει το φόβο!
quote:
Little Devil: Έρχομαι και σου κολλάω το πιστόλι στο κρόταφο. Εσύ είχες σκοπό να ταΐσεις τους πεινασμένους και εγώ να τους αφήσω να πεινάνε. Δεν μπορείς να με σκοτώσείς. Σε σκοτώνω. Σώζεις την ψυχούλα σου, πας στον παράδεισο και αυτοί που πεινάνε πεθαίνουν. Άρα το μόνο που μπορείς γι αυτό το κόσμο, είναι να κοιτάξεις την πάρτη σου και την προσωπική σου σωτηρία και να αφήσεις το κόσμο στο μαύρο του το χάλι, πιστεύοντας ότι θα συναντήσεις τους δίκαιους σε ένα παράδεισο που δεν έχεις δει.
Σαφώς αυτό που λες μπορείς να το κανείς. Όσο για μένα ιδού η απάντηση: 31 Τι λοιπόν θα πούμε ως προς αυτά; Αν ο Θεός είναι με το μέρος μας, ποιος θα είναι εναντίον μας; 32 Αυτός, βέβαια, που τον ίδιο τον Υιό του δε λυπήθηκε, αλλά για χάρη όλων μας τον παράδωσε, πώς και μαζί μ’ αυτόν δε θα μας χαρίσει τα πάντα; 33 Ποιος θα κατηγορήσει τους εκλεκτούς του Θεού; Ο Θεός είναι που δικαιώνει. 34 Ποιος είναι αυτός που θα τους κατακρίνει; Ο Χριστός Ιησούς είναι αυτός που πέθανε, αλλά περισσότερο εγέρθηκε, ο οποίος και είναι στα δεξιά του Θεού, ο οποίος και μεσιτεύει για μας. 35 Ποιος θα μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού; Θλίψη ή στενοχώρια ή διωγμός ή λιμός ή γυμνότητα ή κίνδυνος ή μάχαιρα; 36 Καθώς είναι γραμμένο:
Για χάρη σου θανατωνόμαστε όλη την ημέρα,
λογιστήκαμε σαν πρόβατα σφαγής.
37 Αλλά σ’ όλα αυτά υπερνικούμε μέσω αυτού που μας αγάπησε. 38 Γιατί είμαι πεισμένος ότι ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχές ούτε τωρινά ούτε μελλοντικά ούτε δυνάμεις 39 ούτε ύψος ούτε βάθος ούτε κάποιο άλλο κτίσμα θα δυνηθεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού, που είναι μέσα στο Χριστό Ιησού τον Κύριό μας.
Σωστά, η σωτηρία είναι προσωπική υπόθεση! Και ένας είναι ο Σωτηρας, ο Ιησούς Χριστός!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Edited by - el.elyon on 07/03/2007 13:34:11