ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Παναγια μου!τι αλλο θα δουμε... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Παναγια μου!τι αλλο θα δουμε... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Zadok60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
ΤΡΙΟΜΗΔΗΣΝέο Μέλος
07/03/2007, 15:22:33
ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ. Ο ΧΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΧΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝ ΠΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ. Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.
Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΤΡΙΟΜΗΔΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ.
ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ.
ΜΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΧΘΟΝΗΣΤΩ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ.
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΛΦΕ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΟΥ.
ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ.
ΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ. ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΔΑΞΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΤΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΓΟΥΡΛΟΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝΕ. ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ. ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ Υ’Ι’ΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΚΛΑΨΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ.
ΜΑ ΕΓΩ ΑΔΕΛΦΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑΤΙ.
ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΥΡΙΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΙΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΣΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΞΑΝΑ ΓΟΥΡΛΩΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΑΣ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΘΥΜΟΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΘΑΥΜΑΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΣ Ο ΕΣΚΑΡΙΩΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΓΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΣΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ. ΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΞΥΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΞΕΦΥΣΟΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΚΕ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ.
ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.
ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ ΔΑΣΚΑΛΕ.
ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΙΟΥΔΑ.
ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΚΥΡΙΕ..
ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΕ ΕΣΚΑΡΙΩΤΗ.
ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ 695 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΕ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΣΕΙΡΑ. ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΙΟΥΔΑ.
ΟΧΙ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ ΓΙ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΣ.
ΑΔΕΛΦΕ ΙΟΥΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ.
ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ Ω ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΝΑΖΩΡΑΙΕ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΔΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΥΡΙΕ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΑΣ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΣΑΣ ΕΙΔΑΝΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΠΥΘΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΥΡΙΕ. ΣΑΣ ΕΙΔΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ.
ΕΓΩ.
ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΡΕ ΙΟΥΔΑ. ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΣΕΙΡΑ, ΕΙΔΑΝΕ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΣ ΕΙΔΑΝΕ.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΛΥΠΟΣΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΧΕΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΥΡΙΕ. ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΑΡΑΔΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΣ ΚΥΡΙΕ. ΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟ ΦΩΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΗΣΟΥΝΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ. ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΕΙΣΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ. ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΣΑΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ. ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΕΙΣΟΥΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΛΑΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΨΕΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΤΗΣ ΨΗΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ. ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΣ ΜΙΣΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΟΥ. ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟ’Ι’ΔΕΥΑΤΕ. ΑΥΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΣΑΝ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ. ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΚΟΣ. ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ. ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑ ‘Η ΕΣΑΣ. ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑ. ΗΤΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΥΡΙΕ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΕΤΡΕΧΑ ΣΑΝ ΑΛΑΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΟΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΧΝΑΝΕ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΟΥΝΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΕΙΜΟΥΝΑ ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΥΘΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛ.ΛΟΝ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙ’ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ “ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ” ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΖΑΝΕ ΙΟΥΔΑ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝΕ ΚΥΡΙΕ. ΕΙΧΑΝ ΝΤΡΑΠΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΑΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΝΟΥΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΥΤΟ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΒΛΕΜΜΑ. ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΗΤΑΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΝΟΜΙΖΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΥΡΙΕ. ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΞΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΟΜΩΣ ΘΥΜΟΤΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΖΕΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΕΝΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΧΕΙΡΩΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΙΔΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΟΜΗΔΗ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΚΛΑΙΓΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΡΙΟΜΗΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΥΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΗΘΙΑ ΤΟΥ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΦΩΝΑΞΕ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΟΥ.
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥ Ω ΣΙΚΑΡΙΕ ΙΟΥΔΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΘΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ. ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΕΙΔΕΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΣΚΑΡΙΩΤΗ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΖΗΣΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΘΥΣΑ ΣΑΝ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΑ ΕΝΤΕΚΑ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ. ΑΣΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΟΥΝΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΣ ΤΟΥ ΠΩΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΜΟΥ ΙΟΥΔΑ. ΠΕΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΩ ΣΕ ΠΑΣΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΤΥΦΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ. ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΕΨΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΩΣ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΡΙΧΝΩ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΥΘΑΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΑΝΕ ΚΡΑΣΙ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ ΙΟΥΔΑ ΑΔΕΛΦΕ ΑΝ ΔΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΒΑ ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ.
ΛΑΜΠΡΑ ΙΟΥΔΑ. ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΗΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΙΟΥΔΑ ΓΙΩΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. ΦΙΛΗΜΑΤΙ ΤΟΙΝΥΝ ΕΛΑΣΟΝ ΕΧΩΝ ΑΠΕΙΜΙ ΙΟΥΔΑ. ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΙΡΑ. ΑΝΕΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ. ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΥΘΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΧΡΗΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ. ΜΟΝΑΧΑ ΙΟΥΔΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ ΤΟ ΕΞΑΚΕΦΑΛΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ Η ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΕΤΟΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΕΣΚΑΡΙΩΤΗ. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΖΕΙ ΕΩΣ ΩΣ ΑΠΕΘΑΝΕ. Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΑΠΕΘΑΝΕΝ ΕΩΣ ΩΣ ΕΖΕΙ. ΑΠΕΘΑΝΕΝ ‘Η ΕΖΕΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΩΣ ΩΣ ΑΠΕΘΑΝΕΝ. “ΕΖΕΙ ‘Η ΑΠΕΘΑΝΕΝ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΕΩΣ ΩΣ ΕΖΕΙΝ”.
ΚΥΡΙΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟΣΑΝΔΑΛΕ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΟΥ.
ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΙΟΥΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΔΩ. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΥΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΟΥΔΕ ΤΗΝ ΩΡΑΝ ΕΝ Η Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΡΧΕΤΕ.
Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΡΑΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΟΤΕ Ο ΧΕΙΡΩΝ ΣΦΥΡΙΞΕ ΕΝΑ "ΜΟΥΛΑΡΙ" ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ. Ο ΙΟΥΔΑΣ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ. Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ "ΜΟΥΛΑΡΙ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΕΤΗ ΤΟΥ HMI-ΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ. ΤΟΤΕ Ο ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ.
ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΑΔΕΛΦΕ ΠΕΛΙΑ ΙΟΥΔΑ. ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ. ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Ο ΙΗ’Ι’ΟΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.
ΣΑΣ ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ Ω ΚΥΡΙΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΕΝΙΚΗΚΑΣ ΜΕ ΝΑΖΩΡΑΙΕ.

Edited by - ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ on 07/03/2007 16:21:05

Edited by - ΤΡΙΟΜΗΔΗΣ on 07/03/2007 16:24:36

el.elyonΜέλος
07/03/2007, 16:41:18
quote:
lousipan: Φιλε EL ELYON λες οτι ο θεος ηξερε το σχεδιο αφου ειναι δικο του οποτε απο αρχης ως τελους γνωριζει με απολυτη ακριβεια τι θα γινει με τον καθενα μας χωριστα.Τι μας παιδευει αν ειναι αφου ξερει εξ αρχης.Δηλαδη μας εκανε καθορισε τι θα μας συμβει και τωρα σπαει πλακα μαζι μας και με την ανθρωπινη αγωνια για το τι θα μας συμβει ενω αυτος το γνωριζει?

Φίλε lousipan, έχω απαντήσει σε όλα αυτά που λες, ας τα ξαναδούμε!

Λοιπόν, 1)είπαμε το ποιος είναι ο Θεός: Λοιπόν, μόνο ο Θεός είναι παντογνώστης, παντοδύναμος, πανταχού παρόν. Είναι ο δημιουργούς του κάθε τι που υπάρχει. Ο Θεός είναι ο μόνος απόλυτα ελεύθερος!

2) είπαμε τι είναι το κακό: Το κακό είναι πράξη. Μια πράξη που είχε γίνει πριν την δημιουργία του ανθρώπου! Ο Θεός δεν έβαλε μέσα το κακό στο κήπο. Το κακό στη γη ήταν μια πράξη του ανθρώπου! Ο πρώτος Αδάμ, αστόχησε! Η αμαρτία μπήκε στο κόσμο και μαζί της και ο θάνατος!

3) είπαμε για το σχέδιο του Θεού: πριν την δημιουργία του κόσμου ο Θεός είχε έτοιμο το σχέδιο Του! Άλλα μόνο ο Θεός γνώριζε το σχέδιο! Η δημιουργία του ανθρώπου ήταν μέρος του σχεδίου. Άλλα και αυτό ο Θεός το γνώριζε και είχε έτοιμο το σχέδιο Του πριν από την δημιουργία του κόσμου!
Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας ευλόγησε με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια με το Χριστό, 4 καθώς μας εξέλεξε μέσω αυτού πριν από τη δημιουργία του κόσμου, για να είμαστε άγιοι και άμωμοι μπροστά του με αγάπη, 5 και μας προόρισε για υιοθεσία μέσω του Ιησού Χριστού για τον εαυτό του, σύμφωνα με την ευαρέσκεια του θελήματός του, 6 προς έπαινο της ένδοξης χάρης του που μας χορήγησε άφθονα με τον Αγαπημένο. 7 Μέσω αυτού έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματός του, την άφεση των παραπτωμάτων, κατά τον πλούτο της χάρης του 8 που περίσσεψε σ’ εμάς με κάθε σοφία και φρόνηση. 9 Και μας γνώρισε το μυστήριο του θελήματός του σύμφωνα με την ευαρέσκειά του που προαποφάσισε μέσα του, 10 για την οικονομία της ολοκλήρωσης των καιρών, ώστε να ανακεφαλαιώσει τα πάντα μέσα στο Χριστό, τα επουράνια και τα επίγεια μέσα σ’ αυτόν. 11 Μέσω αυτού επίσης κληρωθήκαμε ως ιδιοκτησία του και προοριστήκαμε κατά την πρόθεση εκείνου που ενεργεί τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο του θελήματός του, 12 για να είμαστε προς έπαινο της δόξας του, εμείς που έχουμε ελπίσει από πριν στο Χριστό. 13 Μέσω αυτού κι εσείς, όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας, στο οποίο και πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Πνεύμα το ʼγιο που μας υποσχέθηκε, 14 το οποίο είναι αρραβώνας της κληρονομιάς μας για την απολύτρωση της ιδιοκτησίας του, προς έπαινο της δόξας του.

Αυτά είχαμε πει, ας πάμε τώρα στην ερώτηση σου. όχι φίλε μου ο Θεός δεν μας καθόρισε το τι ακριβός θα κάνουμε. Ο Θεός γνώριζε το τι θα κάνουμε όχι επειδή το είχε καθορίζει αλλά επειδή είναι παντογνώστης, επειδή είναι ο Θεός! Αυτό που καθόριζε ο Θεός είναι το βασίλειο Του! Ο Θεός έχει καθορίζει το ποιοι θα μπουν και ποιοι δεν θα μπουν! Έχει καθορίζει την σωτηρία: Τουτέστι ο λόγος της πίστης που κηρύττουμε. 9 Γιατί αν ομολογήσεις με το στόμα σου ως Κύριο τον Ιησού και πιστέψεις με την καρδιά σου ότι ο Θεός έγειρε αυτόν από τους νεκρούς, θα σωθείς. 10 Γιατί με την καρδιά πιστεύει κανείς για να έχει δικαίωση και με το στόμα ομολογεί για να έχει σωτηρία. 11 Επειδή λέει η Γραφή: Καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν δε θα καταντροπιαστεί. 12 Γιατί δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ Ιουδαίου και Έλληνα, γιατί αυτός είναι Κύριος όλων, πλούσιος σ’ όλους όσοι τον επικαλούνται. 13 Επειδή καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.

Και η σωτηρία είναι για όλους: Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

Όχι φίλε μου ο Θεός δεν σπάει καμία πλάκα μαζί μας! Αυτό που έκανε ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν πλάκα!
Αυτό να φρονείτε μέσα σας που φρονούσε μέσα του και ο Χριστός Ιησούς,
6 ο οποίος, ενώ υπήρχε με μορφή Θεού,
δε θεώρησε αρπαγμό το να είναι ίσα με το Θεό,
7 αλλά τον εαυτό του κένωσε
και έλαβε μορφή δούλου,
όταν έγινε με ομοίωμα ανθρώπων.
Και αφού βρέθηκε στο σχήμα ως άνθρωπος,
8 ταπείνωσε τον εαυτό του
και έγινε υπάκουος μέχρι το θάνατο,
θάνατο μάλιστα σταυρικό.
9 Γι’ αυτό και ο Θεός τον υπερύψωσε
και του χάρισε το όνομα
που είναι πάνω από κάθε όνομα,
10 ώστε στο όνομα του Ιησού
κάθε γόνατο να καμφθεί
επουράνιων και επίγειων και καταχθόνιων όντων,
11 και κάθε γλώσσα να ομολογήσει
ότι είναι Κύριος ο Ιησούς Χριστός
προς δόξα του Θεού Πατέρα.

Ο Θεός δεν κράτησε κρυφό το σχέδιο Του αλλά το φανέρωσε! Ο Ιησούς Χριστός είναι η αποκάλυψη! Είναι το Α και το Ω! είναι η Αρχή και το Τέλος!

quote:
lousipan: Επισης αφου ειναι πλαστης μας μπορει να μας κανει οτι θελει.

Έχω ήδη απαντήσει για το σχέδιο του Θεού!

quote:
lousipan: Μας ρωτησε αν θελαμε να μας πλασει και να μας παιδευει?πολυ φασιστας ειναι.

Θες να πεις ότι ο πατέρας σου είναι και πολύ φασίστας που δεν σε ρώτησε εάν θα ήθελες να γεννηθείς; Θα μπορούσε;
Αλλά ποτέ ήθελες να σε ρωτήσει; πριν τη δημιουργία του κόσμου; Μετά, ποτέ;
Όχι φίλε μου αυτό που ζητάς είναι αδύνατον να γίνει! Αλλά ο Θεός έκανε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που εσύ ζητάς! Ο Θεός σε ρωτάει που θέλεις να περάσεις την αιωνιότητα; Το που είναι δικη σου απόφαση! Και για αυτή την απόφαση σου η ευθηνή είναι δικη σου και όχι του Θεού!

quote:
lousipan: Αν καποιος ειναι αθεος η αθρησκος και ειναι ο καλυτερος ανθρωπος την εκατσε την βαρκα αφου δεν ομολογει τον Ιησου για θεο του.Τοσο κομπλεξ εχει αυτο το ανωτερο ον που θελει ολοι να το παρακαλαν και να πιστευουν σε αυτο?Λιγο ατελης δεν φαινεται?

Λοιπόν, ας δούμε τι λέει η Άγια Γραφή για αυτά: Γιατί δεν υπάρχει προσωποληψία στο Θεό. 12 Γιατί, όσοι χωρίς νόμο αμάρτησαν, χωρίς νόμο και θα καταστραφούν. Και όσοι με το νόμο αμάρτησαν, διαμέσου του νόμου θα κατακριθούν. 13 Γιατί οι ακροατές του νόμου δεν είναι δίκαιοι μπροστά στο Θεό, αλλά οι τηρητές του νόμου θα δικαιωθούν. 14 (Επειδή, όταν οι εθνικοί που δεν έχουν νόμο, κάνουν από τη φύση τους τα έργα του νόμου, αυτοί, αν και δεν έχουν νόμο, είναι νόμος στους εαυτούς τους. 15 Οι οποίοι αποδείχνουν ότι το έργο του νόμου είναι γραμμένο στις καρδιές τους, ενώ συμμαρτυρεί η συνείδησή τους και μεταξύ τους οι λογισμοί κατηγορούν ή και απολογούνται.) 16 Αυτά θα φανερωθούν κατά την ημέρα που θα κρίνει ο Θεός τα κρυφά των ανθρώπων σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου μέσω του Χριστού Ιησού.

Γιατί και ο Χριστός μια φορά για πάντα έπαθε για τις αμαρτίες, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, για να σας οδηγήσει μπροστά στο Θεό, και αφενός θανατώθηκε στη σάρκα, αφετέρου ζωοποιήθηκε με το Πνεύμα. 19 Με αυτό και κήρυξε, αφού πορεύτηκε στα πνεύματα που ήταν στη φυλακή,

Γιατί γι’ αυτό και στους νεκρούς κηρύχτηκε το ευαγγέλιο, αφενός για να κριθούν σύμφωνα με ανθρώπινα κριτήρια ως προς τη σάρκα, αφετέρου να ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού ως προς το πνεύμα.

Άρα το συμπέρασμα σου είναι λάθος! ο Θεός είναι τέλειος! Ο Θεός δεν κάνει λάθη!

quote:
lousipan: Μηπως υπαρχει ανωτερος δημιουργος και εμεις δημιουργηματα του κατωτερου και κακου.Καθ ομοιωση του δεν ειμαστε?Μηπως ο Εωσφορος μαςειπε κατι τετοιο.

Το τι σας είπε ο Εωσφόρος αυτό το γνωρίζετε εσείς που έχετε επικοινωνία μαζί του! Εγώ γνωρίζω αυτό που λέει ο Θεός! Γιατί τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του το μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια. 17 Γιατί ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού. 18 Όποιος πιστεύει σε αυτόν δεν κρίνεται614. Όποιος όμως δεν πιστεύει ήδη έχει κριθεί614 ένοχος, γιατί δεν έχει πιστέψει στο όνομα του μονογενούς Υιού του Θεού.

Εσύ αποφασίζεις για σένα και όχι ο Θεός!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Little DevilΝέο Μέλος
07/03/2007, 18:17:10
Lousipan τελικά ο el.elyon έχει το ακαταλόγιστο. Είναι και δικό μου το λάθος γιατί κάνω λογικές ερωτήσεις σε παράλογα όντα. Δες πόσο απλή είναι η ερώτηση, και πόσο άσχετη είναι η απάντηση του.

«Ο θεός ήξερε ότι θα φύγει το ζευγαράκι, άρα το τιμώρησε με τη θέληση του. Γιατί να πρέπει τώρα κάποιος να γεννηθεί από νερό και πνεύμα για να κερδίσει αυτό που είχε και με τη θέληση και σχέδιο του θεού έχασε; Η ερώτηση είναι απλή.»

Ιδού απάντηση 666 αστέρων.

3) είπαμε για το σχέδιο του Θεού: πριν την δημιουργία του κόσμου ο Θεός είχε έτοιμο το σχέδιο Του! Άλλα μόνο ο Θεός γνώριζε το σχέδιο! Η δημιουργία του ανθρώπου ήταν μέρος του σχεδίου. Άλλα και αυτό ο Θεός το γνώριζε και είχε έτοιμο το σχέδιο Του πριν από την δημιουργία του κόσμου!

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας ευλόγησε με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια με το Χριστό, 4 καθώς μας εξέλεξε μέσω αυτού πριν από τη δημιουργία του κόσμου, για να είμαστε άγιοι και άμωμοι μπροστά του με αγάπη,

5 και μας προόρισε για υιοθεσία μέσω του Ιησού Χριστού για τον εαυτό του, σύμφωνα με την ευαρέσκεια του θελήματός του, 6 προς έπαινο της ένδοξης χάρης του που μας χορήγησε άφθονα με τον Αγαπημένο. 7 Μέσω αυτού έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματός του, την άφεση των παραπτωμάτων, κατά τον πλούτο της χάρης του 8 που περίσσεψε σ’ εμάς με κάθε σοφία και φρόνηση.

9 Και μας γνώρισε το μυστήριο του θελήματός του σύμφωνα με την ευαρέσκειά του που προαποφάσισε μέσα του, 10 για την οικονομία της ολοκλήρωσης των καιρών, ώστε να ανακεφαλαιώσει τα πάντα μέσα στο Χριστό, τα επουράνια και τα επίγεια μέσα σ’ αυτόν. 11 Μέσω αυτού επίσης κληρωθήκαμε ως ιδιοκτησία του και προοριστήκαμε κατά την πρόθεση εκείνου που ενεργεί τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο του θελήματός του,

(«ιδιοκτησία του» - ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ - little devil)

12 για να είμαστε προς έπαινο της δόξας του, εμείς που έχουμε ελπίσει από πριν στο Χριστό. 13 Μέσω αυτού κι εσείς, όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας, στο οποίο και πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Πνεύμα το αγιο που μας υποσχέθηκε, 14 το οποίο είναι αρραβώνας της κληρονομιάς μας για την απολύτρωση της ιδιοκτησίας του, προς έπαινο της δόξας του.

Όπως καταλαβαίνει οποιοδήποτε, η απάντηση του el.elyon είναι περιορισμένης ευθύνης και υπέρμετρης δοξασίας του ελεήμονος θεού του. Είναι μέσα στο θέμα; ΟΧΙ
El.elyon δεν μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις πιο απλές εκτός και αν τις συ-λλα-βί-σω.
Μήπως προσπαθείς να μας σώσεις (όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας,); Δεν θέλουμε σωτηρία ρε παιδάκι μου απαντήσεις θέλουμε, αν θες να σώσεις πήγαινε στην εκκλησία και πες τα σε όσους έρθουν εκεί, διαφορετικά μπορώ να σε κατηγορήσω για προσηλυτισμό.

«Η αληθινή αγάπη διώχνει το φόβο!» Θα συμφωνήσω εν μέρει, αλλά θα ήθελα να μου αναφερθείς λίγο εκτενέστερα στην αντιμικροβιακή της δράση.

Προσπάθησε να απαντήσεις με δικά σου λόγια και μην μας αναγκάζεις να διαβάζουμε υμνομπουρδολογίες που όπως απέδειξα άνωθεν είναι εκτός θέματος. Μήπως ο μόνος λόγος που απαντάς είναι για να μας αναγκάσεις να διαβάσουμε τις γραφές σου; Θέλεις να αρχίσω και εγώ να κολλάω άσχετα πράγματα από τη Σολομωνική, απλά για να λέω ότι απαντάνε σε ερωτήσεις που δεν έγιναν;

Θα την ξανακάνω την ερώτηση. Σύμφωνα με το θέλημα του Γιαχβέ, ο άνθρωπος έφυγε από τον παράδεισο. Γιατί τώρα να πρέπει να πιστέψει στο υίο του, για να ξαναγυρίσει εκεί που ήταν και σύμφωνα με τη θέληση του θεού έφυγε; Μας έβγαλε έξω για να μας ξαναβάλει;

Απάντα και στα άλλα με δικά σου επιτέλους λόγια μπας και έχουν περισσότερο νόημα από αυτά που αντιγράφεις.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με τις γραφές σας κάνεις δεν έχει πάει μέχρι τώρα στον παράδεισο γιατί περιμένουν τη μέρα της κρίσεως. Άρα ο χριστός είπε ψέματα στο ληστή του γειτονικού σταυρού ή του έδωσε γρηγορόσημο; El.elyon απάντα...

Πλάτων όταν λέει κανείς δεν έχει μπεί στον παράδεισο υποθέτω ότι ενοεί μετά το ζευγαράκι που έφυγε, διαφορετικά έχουμε άλλη μια ασυναρτησία. Επίσης Πλάτων:

Α. ο Άνθρωπος δεν εκδιώχθηκε ποτέ,

Δυστυχώς η φθορά της ύλης, η χαμηλή πνευματικότητα και ο αποκλεισμός από διαστάσεις υψηλότερων συχνοτήτων μάλλον συνηγορούν υπέρ κάποιου κοσμικού αποκλεισμού, που δεν συμπεριλαμβάνει απαραίτητα την κατανάλωση μήλων. Αν δεχθούμε ότι το μήλο είναι σύμβολο της γνώσης, δηλαδή της ικανότητας του νου να απομνημονεύει, να λειτουργήσει και διεξάγει λογικά συμπεράσματα, φτάνουμε αναμφίβολα στο συμπέρασμα, ότι στον παράδεισο πάνε όσοι είναι ανεγκέφαλοι, δεν σκέφτονται ή είναι περιορισμένης ευθύνης. Σε αυτό το σημείο θα σας θυμίσω των Ματθαίο (Λευί το παλιό του όνομα) «Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι» δηλαδή, «να είναι καλά οι ηλίθιοι». Αυτό θέλει ο θεός σου el.elyon; Για αυτούς είναι ο παράδεισος και τα διδάγματα του ιησού; Σας τον χαρίζω.

«Καλύτερα σκεπτόμενος στην κόλαση παρά χαϊβάνι στο παράδεισο» – Little Devil

Β. τα δώρα του Εωσφόρου, ανέπτυξαν υπέρμετρα ένα μέρος της συνείδησης, (σκέψεις, ευχαρίστηση, εαυτός, κλπ) και χάθηκε ο παράδεισος.

Γιατί νομίζεις ότι μισούν τόσο τους Έλληνες; Γιατί αυτοί (χριστιανοί) θέλουν θαύματα με ψάρια και οι Έλληνες θέλουν λογική και γεωμετρία. Τώρα όσο αφορά τoν εαυτό και την ευχαρίστηση. Υπάρχουν σαφώς αναγνωρίζεις, υψηλότερες και χαμηλότερες ευχαριστήσεις. Για να δεις όμως μεγαλείο Ελληνικό, ύψιστη ευχαρίστηση του Έλλην φιλοσόφου ήταν να κάνει τον εαυτό του άριστο, για να τον προσφέρει στους ανθρώπους γύρω του. Γι αυτό κάθε μεγάλος φιλόσοφος όταν ήταν αναγκασμένος (πχ Σωκράτης) ζητούσε να θανατωθεί δημόσια. Για να μοιράσει αυτό που είχε, στους άλλους που δεν έχουν. Πιστεύω με καταλαβαίνεις. Μεγάλη ψυχή. Και την αντιστοιχία του μοιράσματος μας την δίνει ο Ηράκλειτος. «Για μένα ένας άριστος αξίζει όσο 30.000 αναρίθμητοι»

Αν δεχθούμε ότι ο χριστός υπήρξε ως σπουδαίος άνθρωπος και σίγουρα όχι υιός θεού μοναδικός, μοιράστηκε και αυτός στους ανθρώπους. Οι Έλληνες τώρα πριν το χριστό έκαναν το ίδιο, ενώ οι χριστιανοί όπως παραδέχεται ο el.elyon (“Σωστά, η σωτηρία είναι προσωπική υπόθεση”) κοιτάζουν απλά την πάρτι τους και προσκυνάνε κάτι που δεν προσπαθούν καν να φτάσουν. Τι να κάνουμε ρε παιδιά αυτή είναι η διαφορά μας, στα δύσκολα προβλήματα οι Έλληνες σκέπτονταν περισσότερο, δεν τα προσκυνούσαν.

El.elyon άλλη μια φορά επαναλαμβάνω την έκκληση, προσπάθησε να μου απαντήσεις εσύ, χωρίς να μου κολλάς εδάφια που όπως απέδειξα δεν απαντούν στις ερωτήσεις και πιάνουν άδικα χώρο.
ΤΡΙΟΜΗΔΗ συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα το βελζεβούλ μου.
Μου ακούγεται κάπως αυτό που είπες σαν το:

“Είδα το ράμπο πάνω σε μια καμήλα και πετούσε κεφτέδες χωρίς περόνη στον σούπερμαν που ήταν κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν στο Σικάγο. Ήρθε και ο Μπάτμαν με το φίλο του τον σκουπί ντού και κυνήγησαν τους φλινστόουνς που διέφυγαν με το διαστημόπλοιο τους. Στο τέλος μαζί όλοι τα βρήκαν και πήγαν για καφέ κάτω από τη σκιά της καμήλας στα camel και τους κέρασε τσιγάρο ο καουμπόης από τα assos.”

Ξέρω, οτι δεν ξέρω, και αν νομίζω πως ξέρω είναι επειδή δεν ξέρετε.

Edited by - Little Devil on 07/03/2007 20:39:46

08/03/2007, 00:04:59
quote:
Πλάτων όταν λέει κανείς δεν έχει μπεί στον παράδεισο υποθέτω ότι ενοεί μετά το ζευγαράκι που έφυγε, διαφορετικά έχουμε άλλη μια ασυναρτησία. Επίσης Πλάτων:
Α. ο Άνθρωπος δεν εκδιώχθηκε ποτέ,
Δυστυχώς η φθορά της ύλης, η χαμηλή πνευματικότητα και ο αποκλεισμός από διαστάσεις υψηλότερων συχνοτήτων μάλλον συνηγορούν υπέρ κάποιου κοσμικού αποκλεισμού, που δεν συμπεριλαμβάνει απαραίτητα την κατανάλωση μήλων. Αν δεχθούμε ότι το μήλο είναι σύμβολο της γνώσης, δηλαδή της ικανότητας του νου να απομνημονεύει, να λειτουργήσει και διεξάγει λογικά συμπεράσματα, φτάνουμε αναμφίβολα στο συμπέρασμα, ότι στον παράδεισο πάνε όσοι είναι ανεγκέφαλοι, δεν σκέφτονται ή είναι περιορισμένης ευθύνης. Σε αυτό το σημείο θα σας θυμίσω των Ματθαίο (Λευί το παλιό του όνομα) «Μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι» δηλαδή, «να είναι καλά οι ηλίθιοι». Αυτό θέλει ο θεός σου el.elyon; Για αυτούς είναι ο παράδεισος και τα διδάγματα του ιησού; Σας τον χαρίζω.
«Καλύτερα σκεπτόμενος στην κόλαση παρά χαϊβάνι στο παράδεισο» – Little Devil

Εγώ φίλε devil τα βλέπω και ζω λιγο διαφορετικά τα πράγματα, και μιας και όσους αναφέρεις (Σωκράτης, Ηράκλειτος, Χριστός) μιλάνε για αυτό με τον τρόπο τους, καλα είναι να ξεκαθαρίσω τι τουλάχιστον εννοω/βιώνω.

Η κατανάλωση των μήλων, δεν δείχνει απαραίτητα πνευματικότητα, μιας και οι σκέψεις η λογική και τα συναφή, είναι μηχανικές διαδικασίες, ως εκ τούτου όχι μόνο υπόκεινται σε φθορά στο χρόνο, μα είναι από φύση τους περιορισμένα.
Άλλο λοιπόν οι ικανότητες που έχει ο νους, (μνήμη, διασυνδέσεις, λογική) και άλλο είναι η εξυπνάδα (η νόηση) που διαβάζει μεταξύ των σκέψεων.
Η Νόηση, αν και λειτουργεί στο χρόνο, δεν είναι του χρόνου, και εδώ περνάμε σε αρκετά ψηλότερες συχνότητες, μιας και είναι εντελώς ανεπηρέαστη. (από το χρόνο). Είναι πολύ πιο κοντά σαν την παραδείσια κατάσταση του Χριστού, στη Νιρβάνα του βούδα, στην Διοτίμα του Σωκράτη, και αφού σου αρέσει ο Ηράκλειτος,
1. Απ' όσων τα λόγια άκουσα, κανείς δε φτάνει σε τούτο, να αναγνωρίσει, δηλαδή, πως το σοφό είναι απ' όλα χωρισμένο. 2. Θα ξεφύγει ίσως κανείς από το αισθητό φως, αλλά είναι αδύνατο να ξεφύγει από το νοητό. Ή, όπως λέει ο Ηράκλειτος, πως κανείς να κρυφτεί απ' αυτό που δεν δύει ποτέ;

Τώρα το μακάριοι οι πτωχοί το πνευματι, ελπιζω να παρατηρήσεις μέσα σου αυτά που θα πω, (γιατι αυτος είναι ο πραγματικά σοφός, ο ικανός προς παρατήρηση, αγαπητε devil) και δύναμαι να στο εξηγήσω, δεν μου είναι δύσκολο.

Το θέμα της κοσμοθεασης και της γνώσεως, αναπτύσσεται με την διάνοια, μα όταν η διάνοια είναι συνεχώς σε κίνηση, είσαι μια ζωη πιασμένος στο εφήμερο και στο χρόνο, (το ονόμασα περιορισμένη συνείδηση) ακόμα και αν σε λένε Νταβίντσι, Αϊνστάιν, η Αριστοτέλης.

Μακάριοι λοιπον, είναι εκείνοι που είναι πλούσιοι σε Νόηση, (πτωχοί το πνευματι, θα πει πλούσιοι σε ΝΟΗΣΗ, και λίγο επηρεασμένοι από την διάνοια, και το χρόνο)

quote:
Αν δεχθούμε ότι ο χριστός υπήρξε ως σπουδαίος άνθρωπος και σίγουρα όχι υιός θεού μοναδικός, μοιράστηκε και αυτός στους ανθρώπους. Οι Έλληνες τώρα πριν το χριστό έκαναν το ίδιο,

Αυτά έλεγε και ο Giordano Bruno στον παπα και στους παπάδες, του κόψανε τη γλώσσα και τον έκαψαν ζωντανό, το 1600 στην piazza dei fiori *( Πλατειά λουλουδιών)

Υ.Γ Τωρα θα κανω μια ερωτηση, στο φιλο el.elyon.

Εχεις καμια σχεση με παπαδες και γενικα την εκκλησια? Αν ναι, σου υποσχομαι να μην ρωτησω τιποτα αλλο.

el.elyonΜέλος
08/03/2007, 12:05:21
quote:
Little Devil: Όπως καταλαβαίνει οποιοδήποτε, η απάντηση του el.elyon είναι περιορισμένης ευθύνης και υπέρμετρης δοξασίας του ελεήμονος θεού του. Είναι μέσα στο θέμα; ΟΧΙ
El.elyon δεν μπορώ να κάνω τις ερωτήσεις πιο απλές εκτός και αν τις συ-λλα-βί-σω.
Μήπως προσπαθείς να μας σώσεις (όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας,); Δεν θέλουμε σωτηρία ρε παιδάκι μου απαντήσεις θέλουμε, αν θες να σώσεις πήγαινε στην εκκλησία και πες τα σε όσους έρθουν εκεί, διαφορετικά μπορώ να σε κατηγορήσω για προσηλυτισμό.

Μαθε πρώτα τι είναι αυτό που νομίζεις ότι μπορείς να με κατηγορήσεις, όχι τίποτα για να κάνεις και σωστά τη δουλειά σου!

quote:
Little Devil: «Ο θεός ήξερε ότι θα φύγει το ζευγαράκι, άρα το τιμώρησε με τη θέληση του. Γιατί να πρέπει τώρα κάποιος να γεννηθεί από νερό και πνεύμα για να κερδίσει αυτό που είχε και με τη θέληση και σχέδιο του θεού έχασε; Η ερώτηση είναι απλή.»

Η ερώτηση μπορεί να είναι απλή αλλά νομίζω ότι είναι λάθος! γιατί με το να γεννηθεί κάποιος από νερό και πνεύμα δεν θα κερδίσει αυτό που ο Θεός είχε δώσει στον άνθρωπο στην αρχή αλλά κάτι καλύτερο, ανώτερο! Την βασιλεία των ουρανών!

Ο Θεός γνωρίζει γιατί είναι παντογνώστης, γιατί είναι πανταχού παρόν! Ο Θεός μπορεί να δημιουργεί με το λόγω Του γιατί είναι παντοδύναμος! Ο Θεός δεν έχει αρχή ούτε τέλος αλλά ο Θεός είναι η αρχή και το τέλος του κάθε τι! Ο Θεός γνώριζε το τι θα έκανε ο Αδάμ και η Αδαμα! Για αυτό επειδή γνώριζε είχε έτοιμο το σχέδιο Του πριν τη δημιουργία του Αδάμ και της Αδαμα! Αλλά αυτό το σχέδιο το ήξερε μόνο ο Θεός! Ο Θεός γνώριζε για την αστοχία του πρώτου Αδάμ για αυτό πριν ακόμη ο πρώτος Αδάμ έρθει στην ύπαρξη είχε σχεδιάσει την έλευση του δευτέρου Αδάμ, ο οποίος θα εκτελούσε το θέλημα Του! Άρα ο Θεός όχι μόνο γνώριζε επειδή είναι παντογνώστης, όχι μόνο τιμώρησε τον Αδάμ και την Αδαμα επειδή είναι δίκαιος Θεός, όχι μόνο επέτρεψε στον Αδάμ και την Αδαμα να επιλέξουν εάν θα υπακούσουν σ’ αυτόν, αλλά επειδή είναι κυρίαρχος Θεός, επειδή είναι παντοδύναμος Θεός , επειδή είναι Θεός αγάπης προς τον άνθρωπο που είναι η εικόνα Του στη γη, ο Θεός είχε έτοιμο το σχέδιο Του! Η βασιλεία των ουρανών! Αιωνία, άφθαρτη, είναι η βασιλεία των ουρανών! Για αυτό θα πρέπει κάποιος να γεννηθεί άνωθεν, από νερό και πνεύμα! Όχι για να κερδίσει αυτό που έχασε ο πρώτος Αδάμ αλλά αυτό που ετοιμάζει ο δεύτερος Αδάμ: Στην οικία του Πατέρα μου υπάρχουν πολλά μέρη διαμονής. Ειδεμή θα σας έλεγα ότι πορεύομαι να σας ετοιμάσω τόπο; 3 Και αν πορευτώ και σας ετοιμάσω τόπο, πάλι θα έρθω και θα σας παραλάβω κοντά μου, για να είστε και εσείς όπου είμαι εγώ. 4 Και όπου εγώ πηγαίνω ξέρετε την οδό». 5 Του λέει ο Θωμάς: «Κύριε, δεν ξέρουμε πού πηγαίνεις. Πώς μπορούμε να ξέρουμε την οδό;» 6 Του απαντά ο Ιησούς: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου εμένα.

Ο Ιησούς αποκρίθηκε και του είπε: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δεν αναγεννηθεί, δε δύναται να δει τη βασιλεία του Θεού».

Αποκρίθηκε ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού. 6 Το γεννημένο από τη σάρκα είναι σάρκα, και το γεννημένο από το Πνεύμα είναι πνεύμα.

Ας δούμε τι κάνει Πνεύμα: Καμιά λοιπόν καταδίκη δεν υπάρχει τώρα σ’ αυτούς που ζουν μέσα στο Χριστό Ιησού. 2 Γιατί ο νόμος του Πνεύματος της ζωής μέσα στο Χριστό Ιησού σε ελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου. 3 Γιατί αυτό που ήταν αδύνατο για το νόμο, στο οποίο ήταν αδύναμος μέσω της σάρκας, ο Θεός το έκανε, αφού έστειλε το δικό του Υιό μέσα σε ομοίωμα αμαρτωλής σάρκας και σχετικά με την αμαρτία, και καταδίκασε την αμαρτία στη σάρκα, 4 για να εκπληρωθεί η δίκαιη απαίτηση του νόμου μέσα σ’ εμάς, οι οποίοι δεν περπατούμε κατά σάρκα αλλά κατά Πνεύμα. 5 Γιατί αυτοί που ζουν κατά σάρκα φρονούν τα πράγματα της σάρκας, ενώ οι κατά Πνεύμα τα πράγματα του Πνεύματος. 6 Επειδή το φρόνημα της σάρκας είναι θάνατος, ενώ το φρόνημα του Πνεύματος είναι ζωή και ειρήνη. 7 Γιατί το φρόνημα της σάρκας είναι έχθρα προς το Θεό, επειδή στο νόμο του Θεού δεν υποτάσσεται, γιατί ούτε δύναται να υποταχτεί. 8 Και αυτοί που ζουν με τη σάρκα δε δύνανται να αρέσουν στο Θεό. 9 Εσείς όμως δε ζείτε με τη σάρκα αλλά με το Πνεύμα, αν βέβαια Πνεύμα Θεού κατοικεί μέσα σας. Αλλά αν κάποιος δεν έχει Πνεύμα Χριστού, αυτός δεν είναι δικός του. 10 Αν όμως ο Χριστός είναι μέσα σας, αφενός το σώμα είναι νεκρό εξαιτίας της αμαρτίας, αφετέρου το πνεύμα είναι ζωή εξαιτίας της δικαίωσης. 11 Αν λοιπόν το Πνεύμα εκείνου που έγειρε τον Ιησού από τους νεκρούς κατοικεί μέσα σας, αυτός που έγειρε το Χριστό από τους νεκρούς θα ζωοποιήσει και τα θνητά σώματά σας μέσω του Πνεύματός του που κατοικεί μέσα σας.
12 ʼρα λοιπόν, αδελφοί, είμαστε οφειλέτες όχι στη σάρκα, για να ζούμε κατά σάρκα. 13 γιατί αν ζείτε κατά σάρκα, μέλλετε να πεθάνετε. Αν όμως με το Πνεύμα θανατώνετε τις πράξεις του σώματος, θα ζήσετε. 14 Γιατί όσοι οδηγούνται από το Πνεύμα του Θεού, αυτοί είναι γιοι Θεού. 15 Επειδή δε λάβατε Πνεύμα δουλείας, για να φοβάστε πάλι, αλλά λάβατε Πνεύμα υιοθεσίας με το οποίο φωνάζουμε: «Αββά, Πατέρα». 16 Αυτό το Πνεύμα συμμαρτυρεί με το πνεύμα μας ότι είμαστε τέκνα Θεού. 17 Και αν είμαστε τέκνα του, είμαστε και κληρονόμοι του. Αφενός κληρονόμοι Θεού, αφετέρου συγκληρονόμοι Χριστού, αν βέβαια συμπάσχουμε, για να συνδοξαστούμε και μαζί του.

Λοιπόν τα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ είναι ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ!

Ευλογητός ας είναι ο Θεός και Πατέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος μας ευλόγησε με κάθε ευλογία πνευματική στα επουράνια με το Χριστό, 4 καθώς μας εξέλεξε μέσω αυτού πριν από τη δημιουργία του κόσμου, για να είμαστε άγιοι και άμωμοι μπροστά του με αγάπη,

5 και μας προόρισε για υιοθεσία μέσω του Ιησού Χριστού για τον εαυτό του, σύμφωνα με την ευαρέσκεια του θελήματός του, 6 προς έπαινο της ένδοξης χάρης του που μας χορήγησε άφθονα με τον Αγαπημένο. 7 Μέσω αυτού έχουμε την απολύτρωση διαμέσου του αίματός του, την άφεση των παραπτωμάτων, κατά τον πλούτο της χάρης του 8 που περίσσεψε σ’ εμάς με κάθε σοφία και φρόνηση.

9 Και μας γνώρισε το μυστήριο του θελήματός του σύμφωνα με την ευαρέσκειά του που προαποφάσισε μέσα του, 10 για την οικονομία της ολοκλήρωσης των καιρών, ώστε να ανακεφαλαιώσει τα πάντα μέσα στο Χριστό, τα επουράνια και τα επίγεια μέσα σ’ αυτόν. 11 Μέσω αυτού επίσης κληρωθήκαμε ως ιδιοκτησία του και προοριστήκαμε κατά την πρόθεση εκείνου που ενεργεί τα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο του θελήματός του,

12 για να είμαστε προς έπαινο της δόξας του, εμείς που έχουμε ελπίσει από πριν στο Χριστό. 13 Μέσω αυτού κι εσείς, όταν ακούσατε το λόγο της αλήθειας, το ευαγγέλιο της σωτηρίας σας, στο οποίο και πιστέψατε, σφραγιστήκατε με το Πνεύμα το αγιο που μας υποσχέθηκε, 14 το οποίο είναι αρραβώνας της κληρονομιάς μας για την απολύτρωση της ιδιοκτησίας του, προς έπαινο της δόξας του.

Και τα ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, έχουν μια ερώτηση, θέλεις την βασιλεία των ουρανών που ο Θεός ετοιμάζει για σένα; Θέλεις να αναγεννηθείς από το Πνεύμα του Θεού; Θέλεις το αίμα του Ιησού Χριστού να σε καθαρίζει από κάθε αμαρτία; Θέλεις τον Ιησού Χριστό σαν σωτηρα σου και κύριο σου;
Ο Θεός γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση σου! και συμφωνά με την απόφαση σου θα ανταμειφθείς! Η επιλογή είναι δικη σου, η απόφαση είναι δικη σου! τι αποφασίζεις, τι επιλεγείς; Θα είναι η βασιλεία των ουρανών η επιλογή σου; εσύ αποφασίζεις, όχι ο Θεός!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
08/03/2007, 12:41:35
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Τωρα θα κανω μια ερωτηση, στο φιλο el.elyon.
Εχεις καμια σχεση με παπαδες και γενικα την εκκλησια? Αν ναι, σου υποσχομαι να μην ρωτησω τιποτα αλλο.

Φίλε μου ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ένας φιλόσοφος δεν μπορεί να δώσει μια τέτοια υπόσχεση γιατί είναι σαν υπόσχετε ότι θα πάψει να είναι φιλόσοφος!

Φιλόσοφε, δεν πολύ κατάλαβα την ερώτηση σου αλλά επειδή δεν θέλω να πάψεις από το να είσαι φιλόσοφος, η απάντηση μου είναι, ΟΧΙ!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

lousipanΜέλος
08/03/2007, 13:02:32
Φιλε EL ELYON καλη σου μερα.Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω καμια ανοιχτη επικοινωνια με τον Εωσφορο και δεν μου αρεσει να με χαρακτηριζουν κατα καποιο τροπο σατανιστη.Οι απαντησεις σου ειναι σεβαστες αλλα ειναι αποψη σου η αληθειες κατα τα πιστευω σου.Δεν με καλυπτουν ομως γιατι και μονο οτι θεος γνωριζει τα παντα τι θα παει καλα τι θα στραβωσει και καθεται και καταστρωνει σχεδια μου φαινεται αρκετα παραλογο.Μου δινει την εντυπωση οτι κανει κατι του βγαζει ελαττωματα και στην συνεχεια κανει επισκευες οι οποιες δεν φαινεται να εχουν αποτελεσμα ενω ταυτοχρονα γνωριζει παντα οτι θα υπαρχουν τα ελαττωματα και δεν κανει κατι για να στρωνει την δουλεια του απο την αρχη.Επισης λες οτι εχει αποφασισει απο νωριτερα ποιους θα σωσει και ποιους οχι?Τι μας παιδευει τωρα ας το τελειωνει αν ειναι.Μην μου πεις για ελευθερια βουλησης γιατι παλι ξερει ποιοι θα σωθουν η οχι.
el.elyonΜέλος
08/03/2007, 14:35:35
quote:
lousipan: Φιλε EL ELYON καλη σου μερα.Αρχικα να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω καμια ανοιχτη επικοινωνια με τον Εωσφορο και δεν μου αρεσει να με χαρακτηριζουν κατα καποιο τροπο σατανιστη.Οι απαντησεις σου ειναι σεβαστες αλλα ειναι αποψη σου η αληθειες κατα τα πιστευω σου.Δεν με καλυπτουν ομως γιατι και μονο οτι θεος γνωριζει τα παντα τι θα παει καλα τι θα στραβωσει και καθεται και καταστρωνει σχεδια μου φαινεται αρκετα παραλογο.Μου δινει την εντυπωση οτι κανει κατι του βγαζει ελαττωματα και στην συνεχεια κανει επισκευες οι οποιες δεν φαινεται να εχουν αποτελεσμα ενω ταυτοχρονα γνωριζει παντα οτι θα υπαρχουν τα ελαττωματα και δεν κανει κατι για να στρωνει την δουλεια του απο την αρχη.Επισης λες οτι εχει αποφασισει απο νωριτερα ποιους θα σωσει και ποιους οχι?Τι μας παιδευει τωρα ας το τελειωνει αν ειναι.Μην μου πεις για ελευθερια βουλησης γιατι παλι ξερει ποιοι θα σωθουν η οχι.

Φίλε lousipan, καλημέρα σου!

Δεν έχω πει ότι ο Θεός έχει αποφασίσει ποιους θα σώσει αλλά έχω πει ότι ο Θεός έχει καθορίσει το τρόπο σωτηρίας! Η απόφαση και η επιλογή είναι δικη σου!
Εσύ τι επιλεγείς; τι αποφασίζεις; Θέλεις την σωτηρία; θέλεις την βασιλεία των ουρανών; Ο Θεός σαφώς και γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση σου, σαφώς και γνωρίζει ποια θα είναι η επιλογή αλλά αυτό το γνωρίζει επειδή είναι παντογνώστης και όχι επειδή το έχει καθορίζει! Είσαι ελεύθερος να επιλεγείς, είσαι ελεύθερος να αποφασίζεις , έκτος εάν θες να πεις ότι δεν είσαι ελεύθερος και θα πρέπει να πεις από τι δεν είσαι ελεύθερος;
Εσύ τι επιλεγείς , τι αποφασίζεις;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 08/03/2007 14:38:25

08/03/2007, 16:29:09
Φιλε el.elyon,

ότι σε ερώτησα, έχει να κάνει στο αν μπορούμε να έχουμε διάλογο.

Αν πχ εσυ τον Χριστό τον δέχεσαι σαν Θεό, αν προσκυνάς σε κάθε εκκλησία και σε κάθε σταυρό που συναντάς, και εγώ δεν τα βλέπω έτσι, δεν κάνω π.χ τον σταυρό μου, ούτε έχω ανάγκη να προσκυνήσω κάποια εικόνα σε κάποια εκκλησία, αυτό θα πει πως αν συναντούσαμε οι δυο μας το Χριστό, εσύ σαν ταυτισμένος και πιστός που είσαι, θα έπεφτες και θα προσκυνούσες, εγώ πάλι, μιας και μέσα μου δεν έχω τέτοιες ανάγκες, (και αν θέλεις φόβους), θα τον κέρναγα μια μπύρα, και θα συζητούσα μαζί του.

Είμαι πεπεισμένος αγαπητέ el.elyon, πως αν υπάρχει αλήθεια και ευτυχία, δεν έρχεται χωρίς να κάνεις το ταξίδι μέσα στον εαυτό σου, να μια ερώτηση που θα έθετα στον Ιησού, τι έκανες βρε αδερφε, από τα 20 μέχρι τα 30 σου?.

Με αυτά τα λίγα που σου γράφω, θέλω να σου δώσω να καταλάβεις πως η συνταύτιση με κάτι που πιστεύουμε σαν ανώτερο, είναι όπως ένα καταφύγιο, μα θα γνωρίζεις πως κάθε καταφυγιο, χρειάζεται προστασία, και ότι εχει ανάγκη από προστασία, θα έχεις παρατηρήσει πως αργά η γρήγορα καταστρέφεται.

Ξέρω τι θα απαντήσεις, μην τρέχεις στις γραφές σου για απάντηση, μιας και σου μιλάω για γεγονότα, και όχι για εικασίες.

Η συνταύτιση μας, με μια ιδέα, με ένα Θεό, με κάποια Αγια, παλαιά η καινούργια γραφή, φέρνει μαζί της την καταστροφή, γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την συνταύτιση κάποιου μουσουλμάνου, κάποιου ταλιμπαν, κάποιου βουδιστή, κάποιου που έχει την Χ Ταύτιση, με τον Χ Θεό, για το τι είναι *(στο ΕΓΩ και στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ), αρεστό.

D.P.J. 10Μέλος
09/03/2007, 09:24:19

Φίλε lousipan, καλημέρα σου!

Δεν έχω πει ότι ο Θεός έχει αποφασίσει ποιους θα σώσει αλλά έχω πει ότι ο Θεός έχει καθορίσει το τρόπο σωτηρίας! Η απόφαση και η επιλογή είναι δικη σου!
Εσύ τι επιλεγείς; τι αποφασίζεις; Θέλεις την σωτηρία; θέλεις την βασιλεία των ουρανών; Ο Θεός σαφώς και γνωρίζει ποια θα είναι η απόφαση σου, σαφώς και γνωρίζει ποια θα είναι η επιλογή αλλά αυτό το γνωρίζει επειδή είναι παντογνώστης και όχι επειδή το έχει καθορίζει! Είσαι ελεύθερος να επιλεγείς, είσαι ελεύθερος να αποφασίζεις , έκτος εάν θες να πεις ότι δεν είσαι ελεύθερος και θα πρέπει να πεις από τι δεν είσαι ελεύθερος;
Εσύ τι επιλεγείς , τι αποφασίζεις;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Edited by - el.elyon on 08/03/2007 14:38:25
[/quote]

Γειά σου φίλε el. elyon. Αφού λές ότι ο θεός γνωρίζει ποια θα είναι η επιλογή μου, γιατί περιμένει να την κάνω για να με τιμωρήσει (ή ανταμείψει) ανάλογα ; Και έτσι από τις κακές ενέργειές μου να γλυτώσει κάποιος που πιθανώς να πάθαινε κακό από εμένα ;
Και μην μου πεις περιμένει να γίνει η πράξη εκ μέρους μου για να καταλάβω ύστερα το γιατί με τιμώρησε.. Έτσι κι αλλιώς γίνονται τόσα στραβά στον κόσμο που άν σκεφτείς ότι υπάρχει θεός και ενήργησε έτσι τρελλαίνεσαι.... ή το ρίχνεις στην τρελλή : "άγνωσται αι βουλαί κ.λ.π..." Αυτή η άτιμη "ελεύθερη βούληση" πόσο άλλοθι δίνει στον θεό απέναντί σας ...Και πόσο καλά πρέπει να αισθάνεσθε όταν λέτε γιαυτήν... όπλο εναντίον των εχόντων αμφιβολία....Αρκεί βέβαια να ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ τα ...πρόβατα την αναντιστοιχία , το αλληλοαναιρούμενο και το ..κουφό του όλου πράγματος !
Προηγουμένως με πρόλαβε ο Πλάτωνας στην ερώτησή του για το άν έχεις σχέση με εκκλησίες κ.λ.π. Παρόλη την άρνησή σου εγώ νομίζω ότι είσαι ή ιερέας ή μαθητευόμενος (δεν ξέρω την ακριβή ορολογία ). Διευκρινίζω ότι δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με αυτό , απόλυτο δικαίωμά σου να είσαι ότι θέλεις και να λες την άποψή σου για ότι θέλεις... Απλά τέτοιες γενικόλογες και αόριστες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ,ευχολόγια , " η αγάπη του Κυρίου Ημών Ιησού.." , τις διάφορες σωτηρίες κ.λ.π. τις ακούμε από παπάδες ή ανθρώπους των κατηχητικών.

el.elyonΜέλος
09/03/2007, 10:04:01
Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ καλημέρα σου!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φιλε el.elyon,
ότι σε ερώτησα, έχει να κάνει στο αν μπορούμε να έχουμε διάλογο.

Ωραία!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Αν πχ εσυ τον Χριστό τον δέχεσαι σαν Θεό, αν προσκυνάς σε κάθε εκκλησία και σε κάθε σταυρό που συναντάς, και εγώ δεν τα βλέπω έτσι, δεν κάνω π.χ τον σταυρό μου, ούτε έχω ανάγκη να προσκυνήσω κάποια εικόνα σε κάποια εκκλησία, αυτό θα πει πως αν συναντούσαμε οι δυο μας το Χριστό, εσύ σαν ταυτισμένος και πιστός που είσαι, θα έπεφτες και θα προσκυνούσες, εγώ πάλι, μιας και μέσα μου δεν έχω τέτοιες ανάγκες, (και αν θέλεις φόβους), θα τον κέρναγα μια μπύρα, και θα συζητούσα μαζί του.
Είμαι πεπεισμένος αγαπητέ el.elyon, πως αν υπάρχει αλήθεια και ευτυχία, δεν έρχεται χωρίς να κάνεις το ταξίδι μέσα στον εαυτό σου, να μια ερώτηση που θα έθετα στον Ιησού, τι έκανες βρε αδερφε, από τα 20 μέχρι τα 30 σου?.

Με αυτά τα λίγα που σου γράφω, θέλω να σου δώσω να καταλάβεις πως η συνταύτιση με κάτι που πιστεύουμε σαν ανώτερο, είναι όπως ένα καταφύγιο, μα θα γνωρίζεις πως κάθε καταφυγιο, χρειάζεται προστασία, και ότι εχει ανάγκη από προστασία, θα έχεις παρατηρήσει πως αργά η γρήγορα καταστρέφεται.

Ξέρω τι θα απαντήσεις, μην τρέχεις στις γραφές σου για απάντηση, μιας και σου μιλάω για γεγονότα, και όχι για εικασίες.

Ωραία!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Η συνταύτιση μας, με μια ιδέα, με ένα Θεό, με κάποια Αγια, παλαιά η καινούργια γραφή, φέρνει μαζί της την καταστροφή, γιατί έρχεται σε σύγκρουση με την συνταύτιση κάποιου μουσουλμάνου, κάποιου ταλιμπαν, κάποιου βουδιστή, κάποιου που έχει την Χ Ταύτιση, με τον Χ Θεό, για το τι είναι *(στο ΕΓΩ και στο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ), αρεστό.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δίνεις για σένα! Άρα αφού δεν συνταυτίζεσαι με μια ιδέα δεν είσαι σε σύγκρουση με μια άλλη ιδέα, την ιδέα του μουσουλμάνου, του ταλιμπαν, του βουδιστή! Μα για αυτό είσαι και φιλόσοφος! Αλλά μια που είσαι και φιλόσοφος, να σου κάνω μια ερώτηση έτσι για το διάλογο που θέλεις. Λοιπόν ποιο είναι η ηθική σου σαν φιλόσοφος που είσαι, Ωφελισμος η Καντιανισμός;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
09/03/2007, 10:38:23
Καλημέρα φίλε D.P.J. 10

quote:
D.P.J. 10: Γειά σου φίλε el. elyon. Αφού λές ότι ο θεός γνωρίζει ποια θα είναι η επιλογή μου, γιατί περιμένει να την κάνω για να με τιμωρήσει (ή ανταμείψει) ανάλογα ; Και έτσι από τις κακές ενέργειές μου να γλυτώσει κάποιος που πιθανώς να πάθαινε κακό από εμένα ;

Και επειδή η επιλογή σου θα είναι το κακό φταίει ο Θεός; Εσύ δεν επιλεγείς το κακό; Εσύ δεν φαιές; εάν δεν θέλεις την τιμωρία γιατί δεν επιλεγείς τον Θεό;

quote:
D.P.J. 10: Και μην μου πεις περιμένει να γίνει η πράξη εκ μέρους μου για να καταλάβω ύστερα το γιατί με τιμώρησε.. Έτσι κι αλλιώς γίνονται τόσα στραβά στον κόσμο που άν σκεφτείς ότι υπάρχει θεός και ενήργησε έτσι τρελλαίνεσαι.... ή το ρίχνεις στην τρελλή : "άγνωσται αι βουλαί κ.λ.π..." Αυτή η άτιμη "ελεύθερη βούληση" πόσο άλλοθι δίνει στον θεό απέναντί σας ...Και πόσο καλά πρέπει να αισθάνεσθε όταν λέτε γιαυτήν... όπλο εναντίον των εχόντων αμφιβολία....Αρκεί βέβαια να ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ τα ...πρόβατα την αναντιστοιχία , το αλληλοαναιρούμενο και το ..κουφό του όλου πράγματος !

Το ξέρω ότι δεν σου αρέσει να έχεις εσύ την ευθηνή των πράξεων σου! όσο για μένα δεν είναι άγνωσται αι βουλαι του κυρίου! Και τώρα ούτε για σένα! Ποια θα είναι η επιλογή σου; θα δικαιολογήσεις την επιλογή σου επειδή ο Θεός γνωρίζει από πριν την επιλογή σου; ο Θεός γνωρίζει αλλά εσύ επιλεγείς!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

lousipanΜέλος
09/03/2007, 11:12:12
Φιλε EL ELYON καλη σου μερα.Δεκτο φιλε μου οτι ο θεος δεν εχει προκαθορισει την πορεια και την καταληξη καθενος αλλα απο την αλλη ομως τα γνωριζει αφου ειναι παντογνωστης.Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?Αφου ειναι στην ουσια γνωστο τι θα συμβει στον καθενα μας?Αν εγω ειμαι ηθικος ανθρωπος δεν ενοχλω κανεναν και αντιθετως οσο μπορω βοηθαω τους συνανθρωπους κ.τ.λ ειμαι αποκλεισμενος απο καθε σωτηρια απλα επειδη δεν ειμαι χριστιανος?Εχεις διαβασει τα Δελφικα κελευσματα ποτε?Αν καποιος τα ακουλουθει θα ειναι ο πιο αξιοσεβαστος ανθρωπος.
zemphisΝέο Μέλος
09/03/2007, 12:46:22
Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ,
quote:
[Το θέμα της κοσμοθεασης και της γνώσεως, αναπτύσσεται με την διάνοια, μα όταν η διάνοια είναι συνεχώς σε κίνηση, είσαι μια ζωη πιασμένος στο εφήμερο και στο χρόνο, (το ονόμασα περιορισμένη συνείδηση) ακόμα και αν σε λένε Νταβίντσι, Αϊνστάιν, η Αριστοτέλης.

/quote]

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!

Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου σε ένα καίριο σημείο:

[quote] αν συναντούσαμε οι δυο μας το Χριστό, εσύ σαν ταυτισμένος και πιστός που είσαι, θα έπεφτες και θα προσκυνούσες, εγώ πάλι, μιας και μέσα μου δεν έχω τέτοιες ανάγκες, (και αν θέλεις φόβους), θα τον κέρναγα μια μπύρα, και θα συζητούσα μαζί του.

Εγώ θα τον κέρναγα ένα κρασί!

09/03/2007, 14:05:14
quote:
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου δίνεις για σένα! Άρα αφού δεν συνταυτίζεσαι με μια ιδέα δεν είσαι σε σύγκρουση με μια άλλη ιδέα, την ιδέα του μουσουλμάνου, του ταλιμπαν, του βουδιστή! Μα για αυτό είσαι και φιλόσοφος! Αλλά μια που είσαι και φιλόσοφος, να σου κάνω μια ερώτηση έτσι για το διάλογο που θέλεις. Λοιπόν ποιο είναι η ηθική σου σαν φιλόσοφος που είσαι, Ωφελισμος η Καντιανισμός;

Φιλε el.elyon γεια σου,

Γιατί θέλεις να με κατατάξεις κάπου σαν φιλόσοφο?

Γιατί θέλεις στην ηθική, να δώσεις κατεύθυνση και ετικέτα?

Πριν μιλήσω για την ηθική, θα ήθελα να σου μιλήσω πρώτιστος, για το πως αντιλαμβάνομαι ορισμενα πραγματα, πχ την αγάπη που μιλάει ο Χριστός, αγάπη προς το Βαραββά, τους ρωμαίους, γενικά προς όλους τους ανθρώπους, μιας και στο μαρτύριο του, ζήτησε να συγχωρεθούν, γιατί δεν ήξεραν τι έπρατταν.

Δεν βλέπουμε πουθενά να κάνει εκλογές, η να καταριέται κάποιον για ότι υπέφερε.

Το ίδιο συμβαίνει στο Σωκράτη. Δέχεται την απόφαση της καταδίκης του ήρεμα, μάλιστα στη φυλακή, βλέποντας τους μαθητές του να συγκινούνται, τους λέει να σταματήσουν τα δάκρυα, γιατί μάλλον δεν άκουσαν τι έλεγε τόσα χρόνια.

Βλέπεις φιλε el.elyon, η συνείδηση μας δεν πλησιάζει καν την συνείδηση τους, αν και γνωρίζουμε πάρα πολλά από όσα είπαν, αυτά στους περισσοτέρους, είναι απλά ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ.

Θα προσπαθησω να το εξηγησω, μιας και πριν καιρό παραβρέθηκα σε μια συγκέντρωση, που μεταξύ αυτών υπήρχε ένας Χριστιανός κληρικός, (επαγγελματίας παπαγάλος, σορρυ) και που η κάθε κουβέντα του, συνοδευόταν από μια φράση του ευαγγελίου.

Σε μια στιγμή έδειξε η TV τον απαγχονισμό του ΣΑΝΤΑΜ, και ενώ άκουγα σιωπηλός τα σχόλια των παρευρισκομένων, άκουσα και τον κληρικό να λέει, πως αν μπορούσε, θα τον καθάριζε εδώ και καιρό ο ίδιος με τα χέρια του.

Όταν λοιπόν τον ρώτησα για το τι έλεγε νωρίτερα, και τις αντιφάσεις που πέφτει, (τα αγαπάτε αλλήλους, τις θειες χάρες και την αγάπη του Χριστού), άλλαξε καμία δεκαριά χρώματα, γιατί ήταν σεβαστός στους περισσότερους, μα και γιατί οι υπόλοιποι, αντελήφθησαν, πως άλλα έλεγε με το στόμα, και άλλα έκρυβε η ψυχή του.

Το ίδιο αίσθημα θα σου προξενήσει, αν διαβάσεις προσεχτικα τι έπραξε η ιερά εξέταση και οι πάπες ανά τους αιώνες, στο όνομα του.

Έτσι λοιπόν μια ηθική που είναι χτισμένη στα μη και σε εξωτερικούς κανόνες, όπως ειναι οι 10 εντολές, οι αγίες γραφές, μα και όλες οι εξωτερικές εντολές, μπορεί να τις γνωρίζεις, μα να μην τις εφαρμόζεις ποτέ, η να τις εφαρμόζεις όταν σε συμφέρει.

Ουσιαστικά αυτό δεν είναι ηθική.

Ο Χριστός, αντιλαμβανομαι πως λεει το μακάριοι αυτοί που έχουν καθαρή καρδιά, (όχι μόνο γιατί θεό ωψονται) μα γιατί αγαπάνε, χωρίς να ζητάνε αμοιβαιότητα.

Την κάθαρση την γνωρίζουν οι αρχαίοι έλληνες, (ο βαθμός της, δεν προσδιορίζεται) μα νομίζω πως όταν εχεις καθαρή καρδιά, δεν χρειάζεσαι καμία απολύτως ηθική, μιας και η Νόηση είναι σταθερά συντροφιά σου, και σε αποτρέπει από ότι δεν είναι σωστό.

Η Νόηση έχει σταθερά επίγνωση στο τι είναι χρόνος και φθαρτό. Ούτε καν εκλογές χρειάζεται να κάνει, γιατί η ελεύθερη βούληση (που νομίζεις πως έχεις), είναι εκλογές αποτελεσμάτων, και τις περισσότερες φορές οδηγούν στα ίδια λάθη, (η σκέψη είναι προϊόν της πείρας και του παρελθόντος.)

Η δικιά μου ερώτηση αγαπητέ el.elyon,

Μπορείς διαβάζοντας την Αγια γραφή να βρεις εκεί μέσα κάτι ψεύτικο?

Έχεις τι δύναμη να το κάνεις?

Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.

Επαναλαμβάνω, διαβάζοντας την Αγια γραφή, μπορείς να βρεις κάτι ψεύτικο?

Τι στιγμή που το συναντας, το αναγνωριζεις, αρχιζεις και βρίσκεις τα πάντα, μάλιστα μπορείς να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι με τον Ntevil, τον Τριθεμιους και τον zemphis, (δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα μαζί τους, Θεους, αληθειες, κλπ κλπ) μα είσαστε φίλοι, αναρωτιέστε, και κοιτάτε μαζί, κάθε θέμα με καθαρό νου και καρδιά.

Ο zemphis βάζει το κρασί!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/03/2007 14:14:21

el.elyonΜέλος
09/03/2007, 15:25:34
Φίλε lousipan, καλή σου μέρα.

quote:
lousipan: Φιλε EL ELYON καλη σου μερα.Δεκτο φιλε μου οτι ο θεος δεν εχει προκαθορισει την πορεια και την καταληξη καθενος αλλα απο την αλλη ομως τα γνωριζει αφου ειναι παντογνωστης.Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο?Αφου ειναι στην ουσια γνωστο τι θα συμβει στον καθενα μας?Αν εγω ειμαι ηθικος ανθρωπος δεν ενοχλω κανεναν και αντιθετως οσο μπορω βοηθαω τους συνανθρωπους κ.τ.λ ειμαι αποκλεισμενος απο καθε σωτηρια απλα επειδη δεν ειμαι χριστιανος?

Σου έχω απαντήσει ήδη σ’ αυτά. Ιδού η απάντηση:
quote:
lousipan: Αν καποιος ειναι αθεος η αθρησκος και ειναι ο καλυτερος ανθρωπος την εκατσε την βαρκα αφου δεν ομολογει τον Ιησου για θεο του.Τοσο κομπλεξ εχει αυτο το ανωτερο ον που θελει ολοι να το παρακαλαν και να πιστευουν σε αυτο?Λιγο ατελης δεν φαινεται?
Λοιπόν, ας δούμε τι λέει η Άγια Γραφή για αυτά: Γιατί δεν υπάρχει προσωποληψία στο Θεό. 12 Γιατί, όσοι χωρίς νόμο αμάρτησαν, χωρίς νόμο και θα καταστραφούν. Και όσοι με το νόμο αμάρτησαν, διαμέσου του νόμου θα κατακριθούν. 13 Γιατί οι ακροατές του νόμου δεν είναι δίκαιοι μπροστά στο Θεό, αλλά οι τηρητές του νόμου θα δικαιωθούν. 14 (Επειδή, όταν οι εθνικοί που δεν έχουν νόμο, κάνουν από τη φύση τους τα έργα του νόμου, αυτοί, αν και δεν έχουν νόμο, είναι νόμος στους εαυτούς τους. 15 Οι οποίοι αποδείχνουν ότι το έργο του νόμου είναι γραμμένο στις καρδιές τους, ενώ συμμαρτυρεί η συνείδησή τους και μεταξύ τους οι λογισμοί κατηγορούν ή και απολογούνται.) 16 Αυτά θα φανερωθούν κατά την ημέρα που θα κρίνει ο Θεός τα κρυφά των ανθρώπων σύμφωνα με το ευαγγέλιό μου μέσω του Χριστού Ιησού.
Γιατί και ο Χριστός μια φορά για πάντα έπαθε για τις αμαρτίες, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, για να σας οδηγήσει μπροστά στο Θεό, και αφενός θανατώθηκε στη σάρκα, αφετέρου ζωοποιήθηκε με το Πνεύμα. 19 Με αυτό και κήρυξε, αφού πορεύτηκε στα πνεύματα που ήταν στη φυλακή,
Γιατί γι’ αυτό και στους νεκρούς κηρύχτηκε το ευαγγέλιο, αφενός για να κριθούν σύμφωνα με ανθρώπινα κριτήρια ως προς τη σάρκα, αφετέρου να ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού ως προς το πνεύμα.
Άρα το συμπέρασμα σου είναι λάθος! ο Θεός είναι τέλειος! Ο Θεός δεν κάνει λάθη!

quote:
lousipan: Εχεις διαβασει τα Δελφικα κελευσματα ποτε?Αν καποιος τα ακουλουθει θα ειναι ο πιο αξιοσεβαστος ανθρωπος.

Όσο για τα Δελφικά έχω διαβάσει κάποια σχόλια για αυτά και εάν μπορείς θα ήθελα να μου πεις για αυτά, αφού εάν κατάλαβα καλά πρέπει να τα έχεις διαβάζει!
Το τι θα ακολουθήσει κάποιος είναι επιλογή του!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

el.elyonΜέλος
09/03/2007, 15:38:37
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Γιατί θέλεις να με κατατάξεις κάπου σαν φιλόσοφο?

Συγνώμη φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ νόμιζα ότι είσαι φιλόσοφος!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Γιατί θέλεις στην ηθική, να δώσεις κατεύθυνση και ετικέτα?

Στην ηθική κατεύθυνση και ετικέτα δεν δίνω εγώ αλλά οι φιλόσοφοι και τα πανεπιστήμια που διδάσκουν φιλοσοφία! Δεν το ήξερες;

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.

Να είσαι σίγουρος φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ ότι δεν θα περιμένω να μου μιλήσεις για Θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια! Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιμένω διάλογο από σένα! Περιμένω τις ιστορίες σου, μου αρέσουν οι ιστορίες σου!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Επαναλαμβάνω, διαβάζοντας την Αγια γραφή, μπορείς να βρεις κάτι ψεύτικο?

Ναι, το ψέμα που είπε ο Ιακώβ στον πατέρα του!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

09/03/2007, 19:15:43
quote:

Στην ηθική κατεύθυνση και ετικέτα δεν δίνω εγώ αλλά οι φιλόσοφοι και τα πανεπιστήμια που διδάσκουν φιλοσοφία! Δεν το ήξερες;

Φιλε ελ.ελυον,

Ας τα δουμε παλι.

Φιλόσοφος αισθάνομαι, και φιλοσοφία θα πει, αγάπη προς την Σοφία. Οκ μεχρι εδω?

Τωρα, εσύ με ρώτησες για την ηθική μου, αν είναι Ωφελισημη η με τον Καντ, δεν βλέπω να με ρώτησε κάποιο Πανεπιστήμιο!

Ηθική κατεύθυνση αγαπητε, είναι ο προσηλυτισμός και η πλύση εγκέφαλου που γίνεται αν θες στο όνομα του Χριστού, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.

Το πανεπιστήμιο παρέχει γνώσεις, δεν κάνει πλύση εγκεφάλου.

Το καταλαβες?

quote:
Να είσαι σίγουρος φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ ότι δεν θα περιμένω να μου μιλήσεις για Θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια! Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περιμένω διάλογο από σένα! Περιμένω τις ιστορίες σου, μου αρέσουν οι ιστορίες σου!

Βρε για δες που εχω και ΦΑΝ ΚΛΑΜΠ!

Είμαι και εγώ σιγουρος για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διάλογο. Για αυτό και σε ρώτησα εξ αρχής, αν είσαι παπάς, η της εκκλησίας, γιατί αν κατάλαβες λίγο (τις ιστορίες) θα έπρεπε να αναρωτιόσουν, και για τα σοβαρότερα πράγματα που γράφω.

Βλέπεις αγαπητέ el.elyon, ότι γράφω δεν πάει εκεί που μπορούν να απαντήσουν τα Αγια βιβλία και κάποια επιφανειακή η σοφιστική αντιμετώπιση. Δύσκολα κάποιος έχει πρόσβαση, μιας και η αυτογνωσία δεν ευδοκιμεί μέσα στις Γραφές, ούτε και στις προσευχές, μα στην παρατήρηση και στην ευαισθησία. Έτσι καλέ μου φίλε, ο Διάλογος είναι εφικτός, μονο όταν υπάρχει επικοινωνία και αγάπη, σε διάφορα επίπεδα.

Μα όπως μας γράφεις, φαίνεται πως εσυ τα γνωρίζεις καλύτερα, μέσα από τις γραφές, και εμείς είμαστε οι πλανεμένοι.

Ας είναι.

el.elyonΜέλος
10/03/2007, 13:25:34
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Φιλε ελ.ελυον,
Ας τα δουμε παλι.
Φιλόσοφος αισθάνομαι, και φιλοσοφία θα πει, αγάπη προς την Σοφία. Οκ μεχρι εδω?
Τωρα, εσύ με ρώτησες για την ηθική μου, αν είναι Ωφελισημη η με τον Καντ, δεν βλέπω να με ρώτησε κάποιο Πανεπιστήμιο!
Ηθική κατεύθυνση αγαπητε, είναι ο προσηλυτισμός και η πλύση εγκέφαλου που γίνεται αν θες στο όνομα του Χριστού, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια.
Το πανεπιστήμιο παρέχει γνώσεις, δεν κάνει πλύση εγκεφάλου.
Το καταλαβες?

Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ εγώ έχω καταλάβει αλλά εσύ κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις!
Από τη μια ρωτάς αυτό: ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Γιατί θέλεις να με κατατάξεις κάπου σαν φιλόσοφο? Και από την άλλη απαντάς με αυτό: Φιλόσοφος αισθάνομαι, και φιλοσοφία θα πει, αγάπη προς την Σοφία.
Τώρα εγώ προσπαθώ να σε κατατάξω φιλόσοφο η εσύ?

Ναι φιλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ εγώ σε ρώτησα και εσύ δεν μου απάντησες! Αυτή ήταν η απάντηση σου: ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.
Αλλά μάλλον άλλαξες γνώμη για την απάντηση σου για αυτό και έδωσες μια νέα απάντηση: δεν βλέπω να με ρώτησε κάποιο Πανεπιστήμιο!
Ποιος σου είπε να βλέπεις κάποιο Πανεπιστήμιο που σε ρωτάει: Ωφελισμος η Καντιανισμός;
Αυτό που σου είπα είναι ότι τα Τμήματα Φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια διδάσκουν την Ηθική. Και Ωφελισμος, Καντιανισμός είναι μέρος της Ηθικής που διδάσκουν τα Πανεπιστήμια! Και αυτό όχι μονό το αγνοείς αλλά φάσκεις και αντιφάσκεις με τα λεγόμενα σου. από τη μια λες αυτό για την ηθική: Ηθική κατεύθυνση αγαπητέ, είναι ο προσηλυτισμός και η πλύση εγκέφαλου που γίνεται αν θες στο όνομα του Χριστού, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Και από την άλλη λες αυτό για το Πανεπιστήμιο: Το πανεπιστήμιο παρέχει γνώσεις, δεν κάνει πλύση εγκεφάλου. Και δεν φτάνει που φάσκεις και αντιφάσκεις ρωτάς και αυτό: Το κατάλαβες?
Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ έχω καταλάβει ότι φάσκεις και αντιφάσκεις και δεν ξέρεις τη λες! Για πες μου τώρα φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ, διδάσκουν η δεν διδάσκουν τα Τμήματα Φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια την Ηθική, Ωφελισμος, Καντιανισμός?
Έχω καταλάβει ότι είσαι καλός το να πεις ιστορίες, έχω καταλάβει ότι και για σένα για όλα φτενέ οι Χριστιανοί!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Είμαι και εγώ σιγουρος για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο διάλογο. Για αυτό και σε ρώτησα εξ αρχής, αν είσαι παπάς, η της εκκλησίας, γιατί αν κατάλαβες λίγο (τις ιστορίες) θα έπρεπε να αναρωτιόσουν, και για τα σοβαρότερα πράγματα που γράφω.

Για ποιο διάλογο μιλάς για αυτό που είπες στο προηγούμενο μήνυμα σου: ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.
Για αυτό το διάλογο μιλάς? Αυτός δεν είναι διάλογος αλλά μονόλογος ! εσύ το μονό που θες είναι να απαντάνε στις ερωτήσεις σου αλλά να μην απαντήσεις στις ερωτήσεις των άλλων! Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ το εάν και με τι θα πρέπει να αναρωτηθώ αφορά εμένα και όχι εσένα ! αυτό που σε αφορά είναι εάν δεν έχω απαντήσει σε κάτι που με ρώτησες!

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Βλέπεις αγαπητέ el.elyon, ότι γράφω δεν πάει εκεί που μπορούν να απαντήσουν τα Αγια βιβλία και κάποια επιφανειακή η σοφιστική αντιμετώπιση. Δύσκολα κάποιος έχει πρόσβαση, μιας και η αυτογνωσία δεν ευδοκιμεί μέσα στις Γραφές, ούτε και στις προσευχές, μα στην παρατήρηση και στην ευαισθησία. Έτσι καλέ μου φίλε, ο Διάλογος είναι εφικτός, μονο όταν υπάρχει επικοινωνία και αγάπη, σε διάφορα επίπεδα.

Για ποιο πράγμα με κατηγορείς καλέ μου φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ? Για ποια αγάπη μιλάς? Για ποια επικοινωνία? Για ποιο εφικτό διάλογο?

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μα όπως μας γράφεις, φαίνεται πως εσυ τα γνωρίζεις καλύτερα, μέσα από τις γραφές, και εμείς είμαστε οι πλανεμένοι.

Να είσαι καλά φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ, καλή σου μέρα!

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

10/03/2007, 16:14:07
quote:
Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑΣ εγώ έχω καταλάβει αλλά εσύ κανείς ότι δεν καταλαβαίνεις!
Από τη μια ρωτάς αυτό: ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Γιατί θέλεις να με κατατάξεις κάπου σαν φιλόσοφο? Και από την άλλη απαντάς με αυτό: Φιλόσοφος αισθάνομαι, και φιλοσοφία θα πει, αγάπη προς την Σοφία.
Τώρα εγώ προσπαθώ να σε κατατάξω φιλόσοφο η εσύ?

Εγώ παλι πιστεύω πως η Τεχνικη σου δεν θα περάσει αγαπητέ el.elyon.

Για να δούμε καλύτερα τι γράψαμε.

ΓΡΑΦΕΙΣ,

Δεν Ρώτας, για το ποια είναι η ηθική μου σαν φιλόσοφος που είμαι?

Άρα γνωρίζεις πως είμαι φιλόσοφος, και εγώ σε ρωτώ, γιατί θέλεις να με κατατάξεις (σαν φιλόσοφο) κάπου? Ωφελιστη η Καντιανιστη?

Άρα καταλαβαίνω την ερώτηση σου, μα εσύ στη συνεχεία κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, ζητάς συγνώμη και γράφεις

Μα το θέμα μας δεν ήταν αν είμαι φιλόσοφος, μα στο γιατί εσύ προσπαθείς να με κατατάξεις κάπου.

Η ιδια σου ταχτική έχω παρατηρήσει γίνεται σε όλα σχεδόν τα τοπικ, και η πρώτη κατηγόρια που λαμβάνεις από μένα, είναι πως αλλοιώνεις τον διάλογο, (στο έθεσε και ο ΕΛΟ) και με διάφορες σοφιστείες και επαναλαμβανόμενες φράσεις από τις γραφές και τον εμμεσο προσηλυτισμό, μας λες πως είναι δικαίωμα σου να υπερασπίζεις την πίστη σου.

Και καλά όλοι σε καταλαβαίνουμε, αλλά βρε el.elyon, δεν είμαστε παιδάκια ώστε να μας μπερδέψει η φοβίσει ο κάθε φανατισμένος ΙΣΜΟ/ακολουθος.

Για τα υπόλοιπα που γράφεις,

Τα πανεπιστήμια διδάσκουν από ενακαθεν ότι δημιουργεί η διάνοια, υπάρχουν τμήματα και κατευθύνσεις,
ιατρική σχολή μας δινει γιατρούς,
η μαθηματική μαθηματικούς,
και η φιλοσοφική, διδάσκει φιλοσοφία.

Όπως στην Ιατρικη υπαρχει η Ανατομια η Φισιολογια και η Παθολογια, και ενας γιατρος χρειαζεται να γνωριζει τις επιμερους γνωσεις, ετσι και στη φιλοσοφικη σχολη διδασκεται, μέρος της φιλοσοφίας που την απασχολεί το ηθικό μέρος.

Τώρα αν σε κάποιο (φιλόσοφο) αρέσει ο Καντ, η ο Νιτσε, αυτό είναι δικαίωμα του, εγώ ερώτησα εσένα, γιατί θέλεις να με κατατάξεις καπου, όταν η σκέψη μου αγκαλιάζει όλη την Φιλοσοφία, ακόμα το Χριστό Φιλόσοφο.

Που βλέπεις πως φάσκω και αντιφάσκω?

Για να δουμε λοιπον και τη συνεχεια

Σου γραφω,

Μπορείς διαβάζοντας την Αγια γραφή να βρεις εκεί μέσα κάτι ψεύτικο?
Έχεις τι δύναμη να το κάνεις?
Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.

Περνεις το τελευταιο κομματι, και μας το γυρνας

Για ποιο διάλογο μιλάς για αυτό που είπες στο προηγούμενο μήνυμα σου: ΠΛΑΤΩΝΑΣ: Μην περιμένεις να σου μιλήσω για θεό, φιλοσοφικές αλήθειες, ηθικά διδάγματα, και τέτοια.
Για αυτό το διάλογο μιλάς? Αυτός δεν είναι διάλογος αλλά μονόλογος !

1. Σε ερώτησα αν μπορείς διαβάζοντας την Αγια γραφή, να βρεις κάτι ψεύτικο.

2. Σε ρωτώ αν έχεις τη δύναμη να το πράξεις.

3. Σου γράφω, πως δεν θα σου μιλήσω για Θεό, φιλοσοφικές αλήθειες και ηθικά διδάγματα, γιατί κοίταξε αγαπητέ τι συμβαίνει.

Καταλαβαίνοντας το ψέμα που υπάρχει στην Αγια γραφή, υπάρχει ελευθερία από το ψέμα! Η κατανόηση του ψέματος είναι άμεσα (θεος, φιλοσοφικη αλήθεια, και ηθική) για αυτό δεν θα σου μιλισω ποτέ για αυτά.

Μα είπαμε χρειάζεται αρκετή νοημοσύνη, σιγά σιγά θα φτάσουμε σαν ανθρωπότητα και εκεί, εσυ καλέ μου φίλε κάνε μια προσπάθεια, και εγώ θα σου κάνω το χατίρι να γράφω ιστοριουλες που τόσο σου αρέσουν.

Ένας νέος διάκος, μια μέρα μπήκε σε ένα τραίνο, και κάθισε απέναντι από ένα ραβίνο. Εβγαλε καλη σου ωρα el.elyon την Αγια γραφή, και προσήλωσε το βλεμμα του στις άγιες αποκαλύψεις, μιας και ο ραβίνος ξεφύλαγε απέναντι του την καμπάλα.

Έξω ήταν μια ηλιόλουστη μέρα, και το τραίνο πέρναγε μέσα από λιβάδια γεμάτα πρασσινο και πανεμορφα λουλουδια, δυπλα από ποταμια με πεντακαθαρα νερα και νεους που χαίρονταν τη φύση, μα οι δυο θεοκρατουμενοι, είχαν πεσει με τα μούτρα στο διαβασμα.

Κάποια στιγμή, σήκωσαν το μάτια και τα βλέμματα τους διασταυρώθηκαν.

Ιερας? Ρώτησε ο Ραβινος.

Διάκος απάντησε ο νέος.

Και ποιες είναι οι προοπτικές σας, μετά τον διάκο, ρώτησε ο ραβίνος.

Ο διακος μας ξεροκαταπιε, μα απαντησε δειλα, Παπάς!

Και μετά, ρώτησε ο ραβίνος.

Ξανά ξεροκάταπιε ο διάκος, και ακόμα πιο δειλά απάντησε, Αρχιιερεας.

Και μετά, ξαναρώτησε ο ραβίνος.

Καρδινάλε, απάντησε, ίσα που ακουγόταν ο διάκος μας!

Και μετά?

Πάπας! Απάντησε κρατώντας σχεδόν την αναπνοή του!

Και μετά, επέμενε ο Ραβίνος!

Μετά δεν έχει μετά, απάντησε ο Νέος διακος ταραγμένος. Μετά είναι μόνο ο θεός.

Τι λες παιδί μου, απάντησε ο ραβινος. Μην απογοητεύεσαι και προσπάθησε! Κάποιος δικός μας τα κατάφερε!

Να εισαι καλα και εσυ αγαπητε μου el.elyon, φιλια και στον αγαπητο μας Χριστοδουλο.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 10/03/2007 16:22:30