- Καινή Διαθήκη και επίμαχα εδάφια; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
θα σου εξομολογηθώ ένα πράγμα. Από τότε που μπήκα σε αυτό το φόρουμ, είναι γεγονός ότι ανοίγω περισσότερα βιβλία.
Φυσικά, όπως και εσύ, θα πρέπει να αγοράσω και εγώ αρκετά. Αρκετά βέβαια τα βρίσκουμε στο Διαδίκτυο και αυτό είναι καλό.
Μακεδόνα,
όταν κάνεις παραπομπές, πάρε ολόκληρο το μήνυμα σε παρακαλώ, αλλά το ραψεκόψε τελικά έχει γίνει "παλιά μου τέχνη κόσκινο" σε ορισμένους.
Φιλικά όπως πάντα
Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν
macedon
Αφήστε επιτέλους το ποίμνιο να βοσκήσει ελεύθερα.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Από παραδρομή, ανέφερα (και πόσες φορές!) ότι συγγραφέας του έργου «Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού» είναι ο Καρλχάιντς Ντρέσνερ, ενώ το ορθό, βέβαια, είναι Καρλχάιντς Ντέσνερ (Karheinz Deschner). Νομίζω ότι όφειλα να κάνω αυτή τη διόρθωση. Παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το οπισθόφυλλο του πρώτου τόμου.
«Το βιβλίο αυτό καταγράφει τις ενέργειες και τους τρόπους συμπεριφοράς του χριστιανισμού, πέρα από όλους τους θεσμικούς και θρησκευτικούς φραγμούς. Γράφω την ιστορία της σταθερής σύνδεσης μεταξύ της λεγόμενης κοσμικής και εκκλησιαστικής πολιτικής, μαζί με τις επιπτώσεις αυτής της θρησκείας στο λαό: για την εγκληματικότητα στην εξωτερική πολιτική, στην αγροτική, εμπορική και οικονομική πολιτική, στην εκπαιδευτική πολιτική, στον πολιτισμό, στη λογοκρισία, στη συνεχιζόμενη εξάπλωση της άγνοιας και της δεισιδαιμονίας, για την αδίστακτη εκμετάλλευση της σεξουαλικής ηθικής, του συζυγικού και του ποινικού δικαίου. Γράφω για την εγκληματικότητα των κληρικών, όπως αυτή εκδηλώθηκε ανά τους αιώνες με τον ιδιωτικό πλουτισμό, το παζάρεμα των αξιωμάτων, τη λατρεία των θαυμάτων και των οστών, τις διάφορες μορφές παραποίησης κτλ. Με λίγα λόγια: γράφω την ιστορία ενός εγκλήματος σε όλη την έκταση της κρατικής, εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής της χριστιανοσύνης».
I have some things to settle before I go legit.
quote:
Φίλη OstriaΟταν έλεγε αυτό:
"και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού."
...μάλλον εννοούσε αυτό:
"Εάν δε αμαρτήσει εις σέ ο αδελφός σου, ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου. εάν σου ακούσει, εκερδήσας τον αδελφόν σου.
εάν δε μή ακούση, παράλαβε μετά σού έτι ένα ή δύο, ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων ή τριών σταθεί παν ρήμα.
εάν δε παρακούσει αυτών, ειπέ τη εκκλησία. εάν δε και της εκκλησίας παρακούση, έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης." (δηλαδή στο πυρ)
(ΜΑΤ ιη' 15, 16, 17)Σου θυμίζει κάτι αυτό;
Αγαπητέ Αίολε, μου θυμίζει διάφορα ![]()
Νομίζω ότι επιβεβαιώνει μέσες άκρες (και με πιό καταλυτικό τρόπο) την ερμηνεία μου...
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:Αίολε, τη δική σου λογική χρησιμοποίησα, το πιστεώ το δικό μου είναι διαφορετικό σχετικά με το Χριστό.
Αλλο το πιστεύω και άλλο η λογική, φίλε μου.
Η λογική σου έκρινε, όπως κρίνει τα πάντα.
Το καλό είναι ότι δεν την φίμωσες.
Το κακό είναι ότι ΦΟΒΑΣΑΙ τα συμπεράσματά της...
Παράδειγμα:
"Παραδώσει δε αδελφός αδελφόν εις θάνατον και πατήρ τέκνον, και επαναστήσονται τέκνα επί γονείς και θανατώσουσιν αυτούς."
Τι λέει η λογική σου και τι η πίστη σου γι' αυτό;
Ποιός θα μπορούσε να το πει αυτό, ο θεός της αγάπης, ή καποιος άλλος;
Θα μπορούσε αυτός που προτρέπει τα ανωτέρω, να πει και το περίφημο "αγαπάτε αλλήλους";
Οπως μαθαίνεις φίλε μου, είναι ΠΟΛΛΑ τα επίμαχα εδάφια. Σχεδόν όλα...
Κάποιοι δεν στα είπανε καλά...
ΨΑΞΕ ΑΦΟΒΑ!
οκ, διοθρώνω, μιας που κάνεις πως δεν με καταλαβαίνεις,
Τη δική σου λογική χρησιμοποίησα και έφτασα στα συμπεράσματα περί "παράφρον" Χριστού. Η δική μου η λογική, σύμφωνα με όλες τις γραφές, σε άλλα συμπεράσματα με οδηγεί.
Τώρα που διόρθωσα, θα μου απαντήσεις στο πρώτο ερώτημα που σου έθεσα;
"από τη μια μας δίνει σφαλιάρες και από την άλλη μας μοιράζει τζάμπα φιλία;"
όπως βλέπεις δεν φοβάμαι το συμπέρασμα της λογικής σου.
Φιλικά όπως πάντα
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ι' 34-35-36)
--------------------------------------------------------------------------------
Νομίζω πως αυτό που λέει είναι ότι ήρθε να χωρίσει τους δικούς του (δηλαδή τους πιστούς του) από τους "άπιστους". Δεν ήρθε να φέρει ειρήνη, δηλαδή δεν δέχεται ημίμετρα και συμβιβασμούς, έστω κι αν αυτή η τακτική θα χωρίσει παιδιά από γονείς και αδέρφια μεταξύ τους.
Γι αυτό παρακάτω λέει ότι ο σωστός μαθητής είναι αυτός που αγαπά τον ίδιο περισσότερο από τον πατέρα και την μητέρα του. Πρέπει δηλαδή να είναι ο καθένας τους να έτοιμος να αποχωριστεί την οικογένεια του αν αυτή δεν δεχτεί και δεν υιοθετήσει την πίστη του.
Αν το συνδυάσουμε και με το
quote:
"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι." (ΛΟΥΚΑΣ ιδ' 26)
έχουμε την προτροπή της απάρνησης όλης της προηγούμενης ζωής του μαθητή (έως και της αυταπάρνησης), έτσι ώστε τίποτα να μην επηρεάζει τον καινούργιο δρόμο που θα ακολουθήσει (μέσω της βάπτισης δεν αποκτά μόνο νέο όνομα αλλά και νέα ζωή χωρίς παλιότερες εκκρεμότητες.)
Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη αλλά μαχαίρι, δηλαδή να κόψω τους δεσμούς με την προηγούμενη ζωή σας.
ΟΣΤΡΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ
ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΑ;
ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ;
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΡΑΨΕΙΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ;
ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ;
Η ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του