- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
απο του Λαζόπουλου την πόλη, σου γράφω και με γράφεις...
Σου'φερα για Αθηναίος;Το λεπτό άνθος της παρέας πάντως,
με γλύτωσε απο το να σου πω τα ίδια....Φίλε, κατέβα λίγο χαμηλά,
γιατί εκεί ψηλα, κινδυνεύετε να παθετε τίποτε απο την ..έλλλειψη
οξυγόνου, εσυ κι ο άλλος ο ..αυτοκόλλητος,που γίνεται παρέα του καθε αεράτου του φόρουμ.....
Εδώ μιλάμε για να μιλήσουμε, φίλε, όχι για να μην μιλήσουμε...Θα
μας κουφάνετε εντελώς;
Αγαπητέ helios2012, σε παρακολουθώ τόσο καιρό και μάλλον με το ...αέριο ήλιον μου φέρνεις, παρά τον ζωοδότη ήλιο....Κινείσαι γρήγορα και απομακρύνεσαι λες και φοβάσαι μην κολλήσεις τίποτε....
Σε ενοχλεί τόσο πολύ η απόρριψη;
Όσο για το ΣΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ σε νηπιαγωγείο, ποιόν να πω ότι δεν είναι
εδώ κανένα νηπιαγωγείο, εσένα ή τον μέντορα σου;....
Για το ραντεβού,ο λιγότερο δεν θα έλεγα όχι, γιατί πάντα η εικόνα
μιλάει μόνη της και συνήθως, ότι γράφουμε είμαστε τα μισά...Οι
παρόντες, εξαιρούνται...Περιμένω και φιλοξενώ, μερικώς, τον όποιο
θα ήθελε να επισκεφθεί την Λάρισα, που έχει πιο ουσία απο την
Αθήνα, σε πολλά ζητήματα που συζητάμε εδώ...
Κι αυτή η προσωπική συμπεριφορά, ρε παιδί μου....Αόρατη την έκαναν...
Την πλύνανε και ξέβαψε....
quote:
Αχ ρε φίλε μου, τι εποικοδομητικό διάλογο να κάνουμε όταν σε ρωτάμε κάτι και μας απαντάς ό,τι να 'ναι ; Έτσι γίνεται ο εποικοδομητικός διάλογος ; Σε ρώτησα κάτι. Γιατί δεν μου απαντάς σε αυτό που σε ρωτάω ; Μου λες "σου απάντησα". Ε, μα τι μου απάντησες ; Με κοροϊδεύεις δηλ. ;
Επανορθώνω .
Με ρώτησες :
Γνωρίζεις το ΟΛΟ ;
Δεν γνωρίζω το ΟΛΟ .
quote:
Μέσα στο θέμα σου, μιλάς για κάτι πράματα ρε παιδί μου ... δηλ. δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω. Τι εννοείς όταν λες "θεοποίηση της ύλης" ; Άντε πες μας ρε φίλε μου, δηλ. να το καταλάβουμε. Εγώ δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Τι είναι ρε παιδί μου. Ε, δεν μπορείς να μου το εξηγήσεις ; Και τι σχέση έχει η "θεοποίηση της ύλης" με την κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς ; Ούτε κι αυτό το καταλαβαίνω. 'Ντάξει, δεν έχω το επίπεδό σου ρε φίλε μου, είμαι από χωριό, τι να κάνουμε δηλ. ; Ε, δεν μπορείς να μας εξηγήσεις κάποια πράγματα ;
Ο άνθρωπος θεοποίησε το μέσον με το οποίο επιβιώνει .
Αυτό που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος στην καθημερινότητα ως ύλη, είναι το αποτέλεσμα διάφορων τεχνικών εφαρμογών , επάνω στην ύλη, που κάνουνε την ζωή μας ποιο εύκολη και ευχάριστη .
Η εξέλιξη της προσωπικής (μας) συμπεριφοράς , εστιάζεται στο μέσον και αγνοεί τον παράγοντα που το χρησιμοποιεί ως μέσον .
quote:
alfa-omegaΔεν γνωρίζω το ΟΛΟ .
Α, γεια σου, τώρα συνεννοούμαστε ... Μισό λέπτό τώρα. Έχεις πει :
quote:
alfa-omegaΜπορώ να γράφω ότι είμαι αιώνιος , γιατί αναφέρομαι στο ΟΛΟ .
Εφ' όσον λοιπόν δεν γνωρίζεις το ΟΛΟ, πως γίνεται η αναφορά σου να δικαιολογεί το ότι μπορείς να γράφεις πως είσαι αιώνιος ?
quote:
alfa-omegaΟ άνθρωπος θεοποίησε το μέσον με το οποίο επιβιώνει .
Ο άνθρωπος επιβιώνει με πολλά μέσα, π.χ επιβιώνει με την τροφή ή επιβιώνει με το νερό κτλ. Ποιο απ' όλα αυτά τα μέσα εννοείς ?
Edited by - zip on 11/04/2009 20:07:38
quote:quote:
alfa-omegaΔεν γνωρίζω το ΟΛΟ .
Α, γεια σου, τώρα συνεννοούμαστε ... Μισό λέπτό τώρα. Έχεις πει :
quote:
alfa-omegaΜπορώ να γράφω ότι είμαι αιώνιος , γιατί αναφέρομαι στο ΟΛΟ .
Εφ' όσον λοιπόν δεν γνωρίζεις το ΟΛΟ, πως γίνεται η αναφορά σου να δικαιολογεί το ότι μπορείς να γράφεις πως είσαι αιώνιος ?
Για να δικαιολογήσει ένας άνθρωπος ότι είναι αιώνιος ,δεν είναι απαραίτητο να έχει γνωρίσει το ΟΛΟ .
quote:
Ο άνθρωπος επιβιώνει με πολλά μέσα, π.χ επιβιώνει με την τροφή ή επιβιώνει με το νερό κτλ. Ποιο απ' όλα αυτά τα μέσα εννοείς ?
Όλα αυτά είναι ύλη .
Το μέσον που θεοποίησε η ανθρωπότητα είναι η ύλη .
Και φυσικά εννοεί ότι η ζωή του ανθρώπου έχει οριστεί απο τον
Θεό,Αυτός φρροντίζει,άρα, εμείς άλλα πρέπει να κοιτάμε, μαζί
με την απομυθοποίηση αυτής της καθημερινής ύλης, που κάθε μέρα
κάνουμε τα ίδια κι όμως αγχωνόμαστε,σαν να είναι η πρώτη φορά...
quote:
alfa-omegaΓια να δικαιολογήσει ένας άνθρωπος ότι είναι αιώνιος ,δεν είναι απαραίτητο να έχει γνωρίσει το ΟΛΟ .
Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Όμως τότε τι νόημα έχει η φράση σου "Μπορώ να γράφω ότι είμαι αιώνιος γιατί αναφέρομαι στο ΟΛΟ" ? Εσύ ο ιδίος προσπαθείς να το δικαιολογήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο. Τι νόημα έχει ? Για ποιον λόγο δηλ. το δικαιολογείς έτσι ?
quote:
alfa-omegaΌλα αυτά είναι ύλη .
Το μέσον που θεοποίησε η ανθρωπότητα είναι η ύλη .
Θέλεις δηλ. να πεις ό,τι το νερό π.χ και η τροφή, θεοποιήθηκαν από τον άνθρωπο ?
quote:
alfa omegaΤο θέμα το πρότεινα προς δημόσιο διάλογο με στόχο την κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς μας , καθώς επίσης και των συνανθρώπων μας .
Περίμενα να λειτουργήσουμε ομαδικά .
Διαπιστώνω ότι οι αντιπαραθέσεις είναι το στοιχείο που επικράτησε .
Αδυνατούμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο και διερωτώμαι τι φταίει ?
Εάν έχει δίκαιο ο zip και πράγματι δεν ανταποκρίνεται ο θεματοθέτης στις πραγματικές απαιτήσεις του θέματος , μπορώ να το παρακολουθώ μονάχα και να μην συμμετέχω .
Αρκεί βέβαια να ανέβει η ποιότητά στον διάλογο .Αυτός είναι ο προβληματισμός μου .
Δεν ξέρω τι άποψη έχεις για τον εποικοδομητικό διάλογο αλλά εγώ θεωρώ τους διαλόγους μας αρκετά εποικοδομητικούς. Αυτές είναι οι προσωπικότητες των ατόμων, συγκρουσιακές ως επί το πλείστον, διότι μόνο έτσι μπορούν μάλλον να προχωρήσουν σε κάτι καλό για αυτές και γι΄αυτό που ονομάζουμε ανώτερο εαυτό.
Δεν χρησιμοποιώ τις πολλές αναλύσεις ούτε θέλω να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο διότι παρουσιάζονται σε αυτές τα στοιχεία των προσωπικοτήτων με στόχο να αναγνωριστούν και να δουλευτούν. Ο κάθε άνθρωπος, κατά την άποψή μου, μόνος του θα αναγνωρίσει τα θέματα της προσωπικότητάς του και μόνος του θα τα κατατάξει σε αρνητικά ή θετικά και κατ΄ επέκταση θα αρχίσει πιθανόν κάτι να δουλεύει.
Δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε γενικώς να πούμε, για το ειδικώς διαφωνώ.
Γιατί να παρακολουθείς το θέμα χωρίς να συμμετέχεις? Εσύ είσαι ο θεματοθέτης και εσύ προγραμματίζεις το θέμα, εμείς λέμε τις απόψεις μας για κάποιες πιθανές διορθώσεις στον προγραμματισμό, εάν θεωρείς ότι συμπλέουν με όσα ήθελες να δώσεις έχει καλώς εάν όχι εμείς θα πρέπει ή να παραμείνουμε με τα δικά σου δεδομένα ή να φύγουμε.
Ο zip έχει ένα δικό του τρόπο προσέγγισης στα πράγματα που θεωρώ ότι δεν το έχεις ακόμα αντιληφθεί, και για να σου πω την αλήθεια σε αυτόν χρωστάμε το ότι συζητάμε μαζί αυτή την στιγμή διότι εγώ δεν συμφωνούσα με αυτή την προσομοίωση συμπεριφοράς ψυχής που ακολουθούσες για δικούς μου λόγους άρα δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γράψω τόσα μηνύματα.![]()
quote:Κατά πάσα πιθανότητα, ναι. Όμως τότε τι νόημα έχει η φράση σου "Μπορώ να γράφω ότι είμαι αιώνιος γιατί αναφέρομαι στο ΟΛΟ" ? Εσύ ο ιδίος προσπαθείς να το δικαιολογήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο. Τι νόημα έχει ? Για ποιον λόγο δηλ. το δικαιολογείς έτσι ?
Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθώ πολλές φορές να κατανοήσω υπερφυσικές έννοιες ,είναι ο συσχετισμός .
Αυτό που συνδέει άνθρωπο και ΟΛΟ ,είναι η αιωνιότητα .
Μέσω αυτής μπορεί να μελετήσει διαχρονικά και να κατανοήσει τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται αυτό .
quote:
Θέλεις δηλ. να πεις ό,τι το νερό π.χ και η τροφή, θεοποιήθηκαν από τον άνθρωπο ?
Αν βγαίνει αυτό το συμπέρασμα από αυτά που έγραψα ,δεν εκφράστηκα με σαφήνεια .
Αυτό που ήθελα να πω , είναι ότι ο άνθρωπος θεοποίησε στοιχεία της φύσης ,που συνθέτουνε την ύπαρξή του και για τα οποία έχει άγνοια .
Δεν γνωρίζει την πλήρη δομή τους .
Θεοποίησε την ύλη , αλλά δεν γνωρίζει τι είναι ύλη .
quote:
Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθώ πολλές φορές να κατανοήσω υπερφυσικές έννοιες ,είναι ο συσχετισμός .
Αυτό που συνδέει άνθρωπο και ΟΛΟ ,είναι η αιωνιότητα .
Μέσω αυτής μπορεί να μελετήσει διαχρονικά και να κατανοήσει τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται αυτό .
Ο καθένας έχει τις απόψεις του και τις σέβομαι.
Αυτό που ισχύει πραγματικά είτε το θέλει κάποιος είτε όχι είναι οτι
αυτά που λέμε δέν είναι η αλήθεια τω πραγμάτων αλλά η έκφρασή τους.
Οι λέξεις μπερδεύουν πολύ.
Οπότε υπάρχει ο κίνδυνος της παρερμηνείας.
Αυτό που θεωρώ το απόλυτο σωστό είναι να προσπαθήσουμε να βιώσουμε αυτα τα πράγματα και όχι να μείνουμε στην θεωρία,είναι άσκοπο.
Γιατί κάποιος να μελετήσει έναν χάρτη χωρίς να επισκεφτεί το τοποίο?
Ποιό το νόημα?
Για παράδειγμα ο trexagireve λεέι οτι ασχολείτε πολλά χρόνια με τον εσωτερισμό, και παρ όλα αυτά (χωρίς να θέλω να κρίνω) μοιάζει να είναι μόνο στην θεωρία.
Νομίζω(χωρίς να θέλω να το παίξω ψυχολόγος) οτι η βασική αιτία είναι ο φόβος.Ο φόβος να χάσουμε αυτά που έχουμε. Όλο αυτό προκύπτει απο την άγνοια πάντα.
Φίλε Alfa omega αυτά που λές τα βλέπεις όλα απο την σκοπία του νού και της λογικής,εμένα προσωπικά δέν με αγγίζουν,δέν μου λένε κάτι.
Τι πάει να πεί αιωνιότητα? Λόγια του αέρα.Φλυαρίες χωρίς νόημα που δέν βοηθάνε κανέναν. Με λίγα λόγια αμπελοφιλοσοφίες.
τον θεματοθέτη, όταν θέμα μας είναι η κατανόηση της προσωπικής
συμπεριφοράς...Πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τον διάλογο και ειδικά
την λογική, γιατί η λογική, πλησιάζει την αλήθεια, αν επιμένεις σε
αυτήν....
Όσο για τον εσωτερισμό και την ενασχόληση μου με αυτόν, που θίγεις,
να σε πληροφορήσω ότι ασχολήθηκα πολύ έντονα, γνωστικιστικά,μέχρις
ότου συνειδητοποίησα ότ είναι τσαρλατανισμός πυο οδηγεί τον άνθρωπο
που ασχολείται σε λογική και συμπεριφορά τσιγγάνου....Σταμάτησα
να ασχολούμαι με τον κομπογιανντισμό, αλλά με τον εσωτερισμό, όχι...
Απλά, δεν το διαλαλώ....
quote:
alfa-omegaΑυτό που ήθελα να πω , είναι ότι ο άνθρωπος θεοποίησε στοιχεία της φύσης ,που συνθέτουνε την ύπαρξή του και για τα οποία έχει άγνοια .
Δεν γνωρίζει την πλήρη δομή τους .
Θεοποίησε την ύλη , αλλά δεν γνωρίζει τι είναι ύλη .
Ο άνθρωπος, συμφωνώ, θεοποίησε στοιχεία της φύσης. Θεοποίησε για παράδειγμα τον ήλιο, όμως δεν έχει άγνοια γι' αυτόν. Η δομή και η σύσταση του ήλιου, μας είναι γνωστή πλέον. Ακόμη δηλ. κι αν κάποτε ο ήλιος ήταν θεός, τώρα πλέον δεν είναι - τουλάχιστον δηλ. για την πλειοψηφία της ανθρωπότητας.
Θα σου πω κάτι, αυτό που κατάλαβα για σένα - μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ο τρόπος που εκφράζεσαι αυτό δείχνει. Λες π.χ "θεοποίησε τα στοιχεία της φύσης", αυτό είναι σωστό, ok, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, το ξέρουμε αυτό. Επειδή όπως λες προσπαθείς να κατανοήσεις τις υπερφυσικές έννοιες χρησιμοποιώντας συσχετισμούς, συσχετίζεις και πάλι στον παραπάνω συλλογισμό σου τα στοιχεία της φύσης με την ύλη και οδηγείσαι στο να λες "θεοποίησε την ύλη αλλά δεν γνωρίζει τι είναι ύλη". Γιατί τα μπερδεύεις τόσο πολύ τα πράγματα ; Άλλο είναι τα στοιχεία της φύσης που θεοποιήθηκαν από τον άνθρωπο, όπως π.χ ο ήλιος κι άλλο είναι η ύλη. Η ύλη δεν θεοποιήθηκε από τον άνθρωπο, μελετήθηκε.
Σαφώς και τα στοιχεία της φύσης είναι υλικά σώματα, ok, αλλά η έκφραση "θεοποίηση της ύλης", παραπέμπει σε άλλα πράγματα. Κάνεις δηλ. γενικούς συσχετισμούς που είναι πολύ δύσκολο να κατανοηθούν. Γιατί δεν μιλάς απλά ; Πρόσεξε > το ότι ο άνθρωπος θεοποίησε στοιχεία της φύσης, τον ήλιο π.χ, δεν μας δίνει το δικαίωμα να γενικεύσουμε τον συλλογισμό μας και να πούμε πως ο άνθρωπος θεοποίησε την ύλη. Η ύλη είναι μια γενική έννοια, περιλαμβάνει ας πούμε και τους πυρήνες των ατόμων. Όμως φίλε μου, ο άνθρωπος δεν θεοποίησε τα ηλεκτρόνια του οξυγόνου, έτσι δεν είναι ; Τα μελέτησε, τα παρατήρησε, τα ανακάλυψε, αν θες. Αλλά όχι και τα θεοποίησε ! Από την άλλη τα στοιχεία της φύσης, είναι πιο συγκεκριμένη έννοια που όταν χρησιμοποιηθεί σε έναν συλλογισμό, αυτός είναι πολύ πιο εύκολος να κατανοηθεί.
Edited by - zip on 12/04/2009 21:50:28
quote:
alfa-omegaΑυτό που συνδέει άνθρωπο και ΟΛΟ ,είναι η αιωνιότητα .
Γιατί ;
quote:
Αγαπητέ alex22, πιστεύω ότι έχεις ξεφύγει λίγο, χαρακτηρίζοντας
τον θεματοθέτη, όταν θέμα μας είναι η κατανόηση της προσωπικής
συμπεριφοράς...Πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τον διάλογο και ειδικά
την λογική, γιατί η λογική, πλησιάζει την αλήθεια, αν επιμένεις σε
αυτήν....
Όσο για τον εσωτερισμό και την ενασχόληση μου με αυτόν, που θίγεις,
να σε πληροφορήσω ότι ασχολήθηκα πολύ έντονα, γνωστικιστικά,μέχρις
ότου συνειδητοποίησα ότ είναι τσαρλατανισμός πυο οδηγεί τον άνθρωπο
που ασχολείται σε λογική και συμπεριφορά τσιγγάνου....Σταμάτησα
να ασχολούμαι με τον κομπογιανντισμό, αλλά με τον εσωτερισμό, όχι...
Απλά, δεν το διαλαλώ....
Η λογική πλησιάζει την αλήθεια?Τότε οι επιστήμονες έχουν φτάσει στον θέο,απλά δεν μας το λένε.Κατα την γνώμη μου η λογική κάνει ακριβώς το αντίθετο,σε αυτήν πίστευε και δεν θα πλησιάσεις ποτέ στην αλήθεια.
Δεν είναι σωστο να διαλαλείς προσωπικα σε σχέση με τον εσωτερισμό,σωστό αυτό.Απλά εγώ δέν σε κόβω για κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω π.χ. σαν τον zip.
Όταν λές εσωτερισμό τί ακριβώς εννοείς? Γιατί άλλο να διαβάζεις βιβλία εσωτερισμού και να κάνεις τον έξυπνο και άλλο να ξέρεις και να προσπαθείς να βοηθάς.Αυτό θέλω να πώ στην ουσία.
quote:
alfa-omegaΑυτό που συνδέει άνθρωπο και ΟΛΟ ,είναι η αιωνιότητα .
Από το να λες το παραπάνω, που 'ντάξει, είναι μια λογική σκέψη και άποψη - ασχέτως αν δεν την δικαιολογείς - μέχρι το να λες
quote:
alfa-omegaΕίμαι αιώνιος.
ξέρεις τι απόσταση υπάρχει ; Απόσταση ... λευκής ρόμπας. Έχε τον νου σου λοιπόν και πρόσεχε φίλε μου, γιατί δεν είναι όλοι zip που θα καθήσουν να κουβεντιάσουν μαζί σου για να δουν τι εννοείς ...
Edited by - zip on 12/04/2009 22:03:26
Έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να τοποθετήσεις πιο ψηλά την λογική διότι δυστυχώς για όσους πιστεύουν το αντίθετο η αλήθεια μπορεί να προσεγγιστεί μόνο όταν δεχόμαστε την βοήθεια της λογικής.
Και κανένας, μα κανένας, μα ούτε ένας για δείγμα (συγχωρέστε την υπερβολή μου) άνθρωπος που ασχολήθηκε σοβαρά με όλα αυτά δεν είπε να μην υπολογίζουμε την λογική ή ότι έστω υπάρχει κάτι άλλο που μπαίνει στην θέση της λογικής και έτσι προχωράμε.
Επίσης δεν κάνουμε διαγωνισμό γνώσεων
Υ.Γ. εάν το κάνουμε γιατί δεν με ειδοποίησε κανείς να συμμετέχω?
αλλά, να μην πω κι εγώ μια κουβεντούλα, για το καθένα
απο τα δυο θέματα που έθιξες;
"Η αλήθεια, θέλει ελευθερώσει υμάς.." είπε ο Χριστός..Κι η λογική
φίλε μου,οδηγάει, δεν είναι ο νόμος...Νόμοι της επιστήμης, καταργουνται κάθε μέρα, αλλά, κάπου πρέπει να πατάς, για να
φτάσεις ψηλότερα....Ένα ένα τα σκαλιά,για να ανέβουμε ψηλά....
Όσο για τον εσωτερισμό, τον ζείς δεν τον διαβάζεις..Αυτοί που
λές τους λέμε αναγνώστες, για να ασχοληθείς με τον εσωτερισμό,
πραγματικά,πάς αλλού...Ασχολούμαι μαζί του,30 χρονια, με ψαξιματα
εντός, εκτός και επι τα αυτά....
Αλλά, ο εσωτερισμός, είναι στην ουσία η επίγνωση του εαυτού μας,
όταν κάποιος καταλάβει τι είναι εσωτερισμός...Κι αυτό διαπραγματεύεται το θέμα εδώ που είμαστε που τόσο φοβούνται μερικοι....
quote:
pyramid[...]η αλήθεια μπορεί να προσεγγιστεί μόνο όταν δεχόμαστε την βοήθεια της λογικής.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι. Η αλήθεια μπορεί να προσεγγιστεί με το νοητικό, όμως δεν μπορεί να κατακτηθεί. Για την κατάκτησή της πρέπει να δουλέψει και το συναισθηματικό.
Βασικά, ήθελα να επαναλάβω λίγο καλύτερα αυτό που έλεγα στον alfa-omega. Ξεκινήσαμε την έντονη αντιπαράθεσή μας με τον alfa-omega, όταν ακόμη από την 1η σελίδα του θέματός του και στην ερώτησή μου "πόσων χρονών είσαι ;", μου απάντησε "είμαι αιώνιος". Ο alfa-omega χρειάστηκε 15 ολόκληρες σελίδες με διάφορες δημοσιεύσες, άσχετες ίσως με το θέμα, χρειάστηκε να δεχτεί μια "επίθεση" δική μου, ειρωνεία, πειράγματα και διάφορα άλλα πράγματα, για να μπορέσει να διατυπώσει μια πρόταση όπως αυτή "Μέσω αυτής μπορεί να μελετήσει διαχρονικά και να κατανοήσει τα στοιχεία από τα οποία αποτελείται αυτό ." Αυτή η πρόταση όμως απέχει πάρα πολύ από τον αρχικό ισχυρισμό του.
Στην ουσία ο alfa-omega λέει πως ο άνθρωπος χρειάζεται μια αιωνιότητα για να μπορέσει να μελετήσει διαχρονικά και να κατανοήσει τα στοιχεία που αποτελούν τον ΟΛΟ. Και το λέει αυτό γιατί ο ίδιος δεν έχει κατανοήσει το ΟΛΟ, κι επειδή ο ίδιος δεν το έχει, "δεν γνωρίζω το ΟΛΟ" μας έχει πει, συμπεραίνει πως χρειάζεται μια αιωνιότητα για να το γνωρίσει. Είναι ένα εύκολο συμπέρασμα, που επειδή ο ίδιος το αναγνωρίζει στον εαυτό του, το γενικεύει και στους ανθρώπους. Δεν συμβαίνει όμως έτσι. Τον διαψεύδουν πολλοί χαρισματικοί άνθρωποι που πέρασαν από τον πλανήτη, οι οποίοι γνώριζαν το ΟΛΟ, "φωτισμένοι" άνθρωποι που σαφώς δεν χρειάστηκαν μια αιωνιότητα για να το κατανοήσουν αλλά χρειάστηκαν μία μονάχα απειροελάχιστη στιγμή.
Η λογική λοιπόν βάσει της οποίας υπερβολικά ενεργεί - κακώς βέβαια - ο κάθε άνθρωπος, ναι, θα χρειαζόταν μια αιωνιότητα για να κατανοήσει το ΟΛΟ και πάλι δεν θα της έφτανε. Το συναισθηματικό κέντρο όμως, θα χρειαζόταν μια μονάχα μικρή στιγμή για να κατανοήσει το ΟΛΟ. Θα ήθελα λοιπόν να πω στον alfa-omega να μην προσπαθεί να κατανοήσει με την λογική του το ΟΛΟ γιατί σίγουρα θα του πάρει μια αιωνιότητα για να το κάνει, και παίζετε δηλ. γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα το καταφέρει και πάλι ...
ώς δρόμοι για να ανακαλύπτουμε το θαύμα, το άγνωστο μυστήριο....Βλέπεις,αυτό το γεροντοκοριστίκο που έχει,
η λογική, προφυλάσει απο την ....ακατάσχετη φαντασία
και αποκαλύπτει μυστήρια που έχουν γίνει και δεν τα χάσαμε
εμείς, αλλά καλά θα ήταν να τα βρούμε....
Ο χρόνος στην κατανόηση της προσωπικής συμπεριφοράς και προσωπικότητας, μέσα απο τις εμπερίες μας, μας βοηθάει να
ανακαλύψουμε τα όρια μας..Να τανύσουμε σαν γάντι τον εαυτό μας,
για να έχουμε καλύτερη εφαρμογή....
Η φαντασία μας απομακρύνει απο την αλήθεια..Είναι παγίδα η αλήθεια,
λειτουργεί έτσι ώστε να απομακρύνει τους επιπόλαιους, απο την
ολότητα της....Γι αυτό δείχνει βαρετή και πεζή...
Αλλά, όπως λέγανε, θυμάμαι παλιά, η πραγματικότητα, μπορεί να
ξεπεράσει και την πιο τρελή φαντασία...
Σχετικά με το συναισθηματικό κέντρο θα πω μόνο ότι ο κάθε ένας έχει τις απόψεις του.