ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η εσωτερικη αναζητηση ενος σκεπτικιστη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η εσωτερικη αναζητηση ενος σκεπτικιστη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

manos29200331 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
NUKEΜέλος
27/05/2004, 15:37:52
ΠΗΓΑΙΝΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

TSEA

oneiric1Μέλος
27/05/2004, 16:51:50
Ολυμπος ειναι βουνο η πλανητης?????

Αυτό είναι ΤΟ ερώτημα φίλοι μου, που θα με βασανίζει σ' όλη τη μίζερη ζωή μου.

Όλοι μαζί τώρα, ας σηκωθούμε και ας πούμε τον Εθνικό μας Ύμνο!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~

Ant-miΜέλος
28/05/2004, 06:56:00
Δε μπορούσα να μη δηλώσω παρών αε μία τέτοια συζήτηση! Προσέξτε καλά τα λόγια μου όσοι πιστεύετε ότι ο Όλυμπος είναι πλανήτης, θα σας λύσουν πολλές απορίες: ΑΜΠΑΡΕΤΗΞ ΜΑΝΤΡΕΣΚΙΛΑΧ. Ελπίζω να βοήθησα...

Όποιος διστάζει να πει αυτό που σκέφτεται, καταντάει να σκέφτεται μόνο αυτό που δε διστάζει να πει...

GirtosΜέλος
28/05/2004, 12:49:39
ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ

ΚΑΙ Π.....Ε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΥΧΗ:ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ POST.

gK

28/05/2004, 13:25:23
DEN 8A APADISO STO 8EMA...

8ELO NA PARAKALESO 8ERMA TON ADMIN...KE TOUS SIDONISTES GIA KATI...

BENO SE AUTO EDO TO 8EMA GIA PARADIGMA....BLEPO ENA NEO MELOS NA BAZI ENA 8EMA...ITE AUTO INE STA PLESIA TOU SOVAROU KE TOU BASIMOU OR8OU...ITE INE STA PLESIA TIS FADASIAS....INE SEBASTO!!!

KAPIA MELI LIPON ARXIZUN KE TAPINONUN TO 8EMA, MILANE ASXETA LES KE INE SE KANENA CHAT...LES KE INE SE KANENA FORUM AMERIKANIKO POU GINETE BAXALO...BENUN KE GRAFUN ASINARTISIES TALEPORUN TO 8EMA,TALEPOROUN TON ANAGNOSTI...TON NEO XRISTI TA PALIA MELI TA MIKRA PEDIA TOU MEGALOUS...
GENIKOS DEN EXOUN NA PROS8ESOUN KATI KE IRONEVODE.

O PROBLIMATISMENOS GIA PARADIGMA EKANE MIA EROTISI...KE AKOLU8ISAN MIA BLOXI APO MINIMATA POU MONO APADISI I KATI POU NA EXI SXESI ME TO 8EMA DEN IXE.

LIPON AN DEN EXETE NA APADISETE KATI...I AN DEN EXETE TIN PSIXREMIA NA BOI8ISETE TA NEA MELI NA PROSARMOSTUN STO KLIMA TOU ESOTERIKA...PARAKALO ME OLO TON SEBASMO KE PRAGMATIKA APO TA BA8I TIS KARDIAS MOU....MINETE KE DIABASTE TIS APOPSIS TON ALON.OTAN TO 8EMA XEFEVGI APO TA ORIA TIS DIKIS SAS LOGIKIS DEN SIMENI OTI DEN BORI NA SIMVI....KE GIA AUTO EXOUME POLA PARADIGMATA STIN ISTORIA TIS AN8ROPOTITAS....

ME OLO TO SEBASMO PROS OLA TA MELI TOU ESOTERIKA...

AGAPA GIA NA MIN MISIS.

Leonardo

CYBERMASTERΜέλος
28/05/2004, 15:45:54
ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΕ ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΥΣ!!!
Α ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΜΕ!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!

28/05/2004, 17:15:09
Εγώ πάντως πιστεύω, πως βγήκαν και κάποια θετικά συμπεράσματα από την όλη συζήτηση. Οπως το πως μπορεί κάποιος, με τη χρήση λεξαριθμικών συσχετισμών να συνδέσει τα πάντα μεταξύ τους...
Μερικά μπορεί και να ίσχυαν ούτως ή άλλως. Κάποια άλλα είναι κάπως "Μαίρη Πόππινς". Οταν ωστόσο ένα εργαλείο έρευνας μπορεί να αποδείξει τα πάντα για τα πάντα, ουσιαστικά δεν αποδυκνείει απολύτως τίποτα!

Skies tou Fegariou είσαι πολύ ευγενική ψυχή και σκέφτεσαι τους άλλους και την πιθανότητα να προσβληθούν από τα σχόλια που αναφέρονται εδώ. Οσο μένουν καλοπροαίρετα, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλωστε είναι φυσικό κάποιοι να διαφωνούν και να το εκφράζουν ενίοτε με χιούμορ. Εύχομαι να ισχύσει κι εδώ αυτή η χιουμοριστική αντιμετώπιση, με προσοχή όμως, γιατί μπορεί να είναι στα όρια της προσβολής της άποψης του άλλου, και κανείς δεν θα το ήθελε αυτό πιστεύω...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

28/05/2004, 17:34:33
Και μία παρατήρηση για τον φίλο ΨΥΧΗ:

Δεδομένου ότι είσαι ένα μέλος που μέχρι στιγμής έχεις προσφέρει πολλά στις συζητήσεις των forums, θα θεωρήσω την "παρέμβασή" σου σε πολλά τόπικ του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ, η οποία παραπέμπει στο παρόν τόπικ, ως άστοχο αυθορμητισμό...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαφωνίσει κανείς. Είναι προτιμότερο η διαφωνία αυτή να εκφραστεί με τρόπο, που να μην προκαλέσει παρενέργειες, οι οποίες μπορεί τελικά να στραφούν και στον ίδιο τον διαφωνούντα .

Επίσης, η αποστολή ενός ίδιου και απαράλαχτου μηνύματος σε πολλά τόπικ διαφορετικής θεματολογίας, δεν είναι κάτι το οποίο συμβάλλει στην ουσιαστική διαλεκτική μέσα στις συζητήσεις. Για τον λόγο αυτό, τα μηνύματα που έχεις γράψει στα τόπικ του ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ και που παραπέμπουν εδώ, θα διαγραφούν.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

OgygosΜέλος
17/07/2004, 11:24:05
Είναι νομίζω γνωστό ότι το ένα δευτερόλεπτο της μοίρας της Γήϊνης περιφέρειας ισούται με το πλάτος του Παρθενώνα. Τί γίνεται όμως αν πάρουμε το ένα δευτερόλεπτο της μοίρας του Γήϊνου έτους;

Παίρνουμε λοιπόν τον αριθμό των δευτερολέπτων σε έαν δίσεκτο έτος:

366 ημέρες x 24 ώρες x 60 λεπτά x 60 δευτερόλεπτα = 31622400 δευτερόλεπτα της ώρας

Διαιρούμε τώρα το έτος σε 360 μοίρες, τις οποίες στην συνέχεια τις διαιρούμε σε 60 πρώτα λεπτά της μοίρας, και τελικά σε 60 δεύτερα λεπτά της μοίρας(δηλαδή δευτερόλεπτο μοίρας ενός ετήσιου κύκλου):

360 x 60 x 60 = 1296000 δευτερόλεπτα μοίρας

Αν διεραίσουμε το έτος λοιπόν σε δευτερόλεπτα μοίρας θα έχουμε μιά χρονική διάρκεια:

31622400 δευτ/1296000 = 24,4 δευτερόλεπτα

Παίρνοντας υπόψιν μας την επιτάχυνση της βαύτητας στον Όλυμπο(9,8 μέτρα/δευτ^2) βρίσκουμε το διάστημα που θα διανύσει λόγω βαρήτητας ένα αντικείμενο σε 24,4 δευτερόλεπτα αν το αφήσουμε να πέσει από ψηλά:

x = g x t^2/2 = 9,8 μ/sec^2 x (24,4 sec)^2/2 = 2.917,264 μέτρα

Αυτό όμως είναι το ύψος του Ολύμπου!!!

Edited by - Ogygos on 17/07/2004 11:36:36

mysticΜέλος
17/07/2004, 19:48:23
Υπάρχει μια θεωρία που υποστιρίζει ότι οι Θεοί του Ολύμπου ήταν εξωγήινοι προερχόντουσαν από έναν πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος που ονομαζόταν Όλυμπος. Έτσι κατά συνέπεια το όρος που εγκαταστάθηκαν ονομάστηκε Όλυμπος.

osalΜέλος
18/07/2004, 05:02:19
Προς Ogygos...
quote:
Στο διάσημα δε δεν υπάρχει βαρύτητα.

quote:
Το ποιος είναι άσχετος νομίζω το απέδειξα...

Αυτό είναι και το μόνο που απέδειξες εως τώρα...

Προς Bokken...

Συγχαρητήρια...
επιτέλους και κάποιος που μιλάει με επιχειρήματα
και χρησιμοποιεί την λογική για καταλήξει στο συμπέρασμα.
Μπράβο... μου δίνεις ελπίδες !!!