- Που χάθηκε η μεσαία τάξη; Γιατί πλέον ζούμε σε μια κοινωνία πολύ πλούσιων και πολύ φτωχών; Νο1 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Διαφωνείς; Εσύ, εσείς πως βλέπετε το αύριο, με την προοπτική που δίνει το σήμερα;
Οι γερμανοί ξανάρχονται.![]()
Αλλά χωρίς τάνκς, χωρίς όπλα, χωρίς αεροπλάνα, χωρίς βία?![]()
Μετά το Ελ. Βενιζέλος και τον ΟΤΕ σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ τα λιμάνια τα ΜΜΜ τα ΜΜΕ η ΕΥΔΑΠ ή ΔΕΗ τα Μουσεία οι Ελληνικές επιχειρήσεις, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Ελληνικός Στρατός, οι λαικές αγορές, ο Λευκός Πύργος, η Ομόνοια, η Ακρόπολη..
Σημασία εχει ότι η Ελλάδα θα γίνει πλούσια.
Αφού πουλάμε , σημαίνει τα κονομάμε!
Τα λεφτά που πάνε?
Φίλε trexagireve που τρέχεις, που γυρεύεις.
Τις απαντήσεις τις πήρες.
Μιλήσατε για λύσεις.
Οι λύσεις εχουν να κάνουν μόνο σε ότι αφορά το προσωπικό επίπεδο.
Θα πουληθούν όλα εκτός από την ψυχή μας ή θα πουληθεί και αυτή για μία χρυσή κάρτα?
Φίλε allzzaro δεν είπε κανείς ότι διαφωνούμε στη βάση του τρόπου σκέψης μας. Ίσως σε ορισμένα σημεία διαφέρουμε ως προς τη λογική της προσέγγισης. Π.χ. όταν μου λες για τον τύπο που μένει δίπλα σου, συμφωνώ ότι το άτομο μπορεί να έχει 1.000.000 ευρώ το μήνα και να καταφέρνει να μην του φτάνουν, εγώ όμως τονίζω ότι ένας έμμεσος φόρος, όπως ποσοστό επί της τιμής ή συγκεκριμένη εισφορά σε κάποιο προϊόν (αν δεν είναι εντελώς είδος πολυτελείας), περισσότερο θα θίξει εσένα, παρά αυτόν, εντούτοις μας τον εμφανίζουν ως φορολογία προς όλους! Άρα η ακρίβεια δε χτυπάει το ίδιο όλους μας. Εκεί ήθελα να καταλήξω και υποθέτω ότι συμφωνείς.
Γράφεις
quote:
Είπαμε του ζουμί της υπόθεσης.
Ποιοί είναι αυτοί?
Γιατί το κάνουν?
Τι σκοπό έχουν?
Εμείς γιατί δεν αντιδρούμε?
Και αν αντιδάσουμε?
Γιατί θα αντιδράσουμε.
Μπορεί να είμαστε μ...ες αλλά εως ενα ορισμένο σημείο.
Τι έχουν σκεφθεί να κάνουν αν αντιδράσουμε..?
(Πω πω, πολλές ερωτήσεις...χαχαχαχα)
1) Αυτοί που το κάνουν είναι αυτοί που εισήγαγαν κάποτε τη λογική του χρήματος ως μέσου συσσώρευσης πλούτου και το αντικατοπτρίζουν σε κοινωνική ισχύ.
2) Σκοπός τους είναι η εξαθλίωση των υπολοίπων και η υποταγή τους, ακόμα και σε πνευματικό επίπεδο.
3) Γιατί τέτοιου τύπου συζητήσεις σαν και αυτή έχουν μικρότερη συμμετοχή απ' ότι μία θρησκευτική αντιπαράθεση. Γιατί θεωρούμε αυτές τις συζητήσεις "υψηλή φιλοσοφία" και όχι αναζήτηση της καθημερινότητας. Γιατί θεωρούμε εαυτούς αδύναμους και τα φορτώνουμε στον κόκορα (πολλάκις και στο Θεό, τι μας φταίει, αναρρωτιέμαι...). Γιατί... έχω ακόμα 1.000 γιατί, ας μη συνεχίσω
4) Αν αντιδράσουμε, μπορεί να γίνουν διάφορα. Από το να χαλάσουν τα φρένα του αυτοκινήτου μας ή να ξεχάσουμε το κολύμπι και να πνιγούμε (προσωπικό παράδειγμα, γιατί δεν οδηγώ...) στο να μας γράψουν εντελώς, γιατί δε μας φοβούνται ανοργάνωτους, μέχρι να γίνει κοινωνική επανάσταση, αν τα "ταραχοποιά" στοιχεία διεκδικήσουν πολύ αποφασιστικά (ακόμα και με τη θυσία της ζωής τους) τη μεταβολή των εγχώριων, σε πρώτη φάση, συνθηκών. Τι έχουν σκεφτεί να κάνουν; δεν έχουν σκεφτεί, ήδη κάνουν.... γι' αυτό και το παρόν θέμα, εκτός esoterica, θα αντιμετωπιζόταν από το 85-90% του πληθυσμού ως γραφικότητες ορισμένων αργόσχολων.
quote:
Αν το πολυκατάστημα πουλά πιο φθηνά θα πάς να το πάρεις απο τον open mind που το πουλά ακριβότερα??
Κι αυτό το κάνω, αν κρίνω ότι χρειάζεται. Έχω ευτυχώς υπερβεί την ανάγκη του χρήματος.
Φίλε open mind
quote:
trexagireve Συμφωνούμε εσύ τι λες υπάρχει λύση ?μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση ?
Προσωπικά όπως είναι τώρα τα πράγματα πιστεύω οδεύουμε ολοταχώς γι αυτό
Το νέο καθεστώς έμμεσης σκλαβιάς θα πρέπει να γίνει κάτι ριζοσπαστικό ώστε
Να αλλάξει η κατάσταση κάτι τέτοιο θα ήταν η αλλαγή στο πολίτικο σκηνικό της
Χώρας η άνοδος στην εξουσία ενός τρίτου κόμματος φιλικότερο προς το λαό καθώς τα δυο μεγάλα πιστεύω Ότι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.
Δεν υπάρχει τίποτα που να μη λύνεται. Το θέμα είναι αν θα επιλέξουμε τη μεμονωμένη - απομονωμένη διαδικασία ή τη συστράτευση εξωκομματικά, αλλά πλήρως πολιτικά - κοινωνικά. Δυστυχώς, πολιτικά, η χώρα έχει υπογράψει συνθήκες από τις οποίες δεν μπορεί εύκολα να αποσυρθεί, εσύ κι εγώ όμως ως πολίτες δεν έχουμε υπογράψει πουθενά ούτε ότι θα ρυπαίνουμε το περιβάλλον μας, ούτε ότι θα κλέβουμε την εφορία, ούτε ότι θα υποθάλπουμε το διπλανό μικρομαγαζάτορα προς όφελός μας, ούτε ότι θα βλέπουμε και θα εγκρίνουμε αυτή την τηλεόραση, ούτε ότι θα εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο καζίνο και στο τζόγο, ούτε, ούτε, ούτε (άλλα 1.000 παραδείγματα εδώ). Και μην ακούσω το κλασικό "μόνος μου θα σώσω τον κόσμο;", γιατί και οι αρχαίοι Έλληνες και ο Ιησούς και ο Ντα Βίντσι και χιλιάδες άλλοι μόνοι έπραξαν και όμως υπάρχουν ακόμα. Ας κάνουμε και εμείς τα βασικά, δε θέλει πολλά από τον καθένα μας.
Φίλε allzzaro
quote:
Κάτι πήγε να πεί ο kostakis αλλά και εκείνος ...
Πες μου τι περιμένεις να πω να δεις που το έχω ήδη σκεφτεί... ![]()
Επίσης φίλε allzzaro, επειδή αποδεικνύεται ότι και θέσεις έχεις και άποψη, μη με βάζεις σε διαδικασία να διαβάσω ιστοσελίδες ή απόψεις άλλων, όπως στα πρόσφατα μηνύματά σου. Είμαι της γνώμης ότι από παντού μπορεί να μάθω κάτι καινούριο, αλλά προτιμώ να μιλάω με το συνομιλητή μου και όχι με αυτούς των οποίων την άποψη ενστερνίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμφωνώ με μία ευρεία πλειοψηφία των όσων αναφέρονται στις παραπομπές σου. Απλά θέλω τη δική σου τοποθέτηση.
Φίλε trexagireve
quote:
Αγαπητέ μου Open mind, δυστυχώς πιστεύω ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη….Πιστεύω ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ καλά μελετημένη και πάει πια πολύ γρήγορα. Τώρα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να κάνουνε τα λάθη που θα αρχίσουν την αλληλουχία του ντόμινο και θα τους γυρίσει ανάποδα…
Αυτήν ακριβώς τη διαδικασία που περιγράφεις, την έχω ονομάσει "ανάδραση του παγκόμιου βιόρυθμου" (δική μου ορολογία) και εννοώ με αυτό ότι εδώ και καμία 5-7ετία διαπιστώνω με τρόμο ότι η ταχύτητα των εξελίξεων στον πλανήτη έχει πάρει εκθετική μορφή και μοιραία (επειδή το κοινωνικοπολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι είναι προσπελάσιμο, μέσα σε ορισμένο χώρο και χρόνο, όπως η γη και η επόμενη 50ετία π.χ.) μιας και αδυνατούμε να φτάσουμε στο άπειρο, όπως οι αριθμοί, θα βρούμε μπροστά μας το upper limit και εκεί θα σκάσει το κανόνι. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κοινωνική επανάσταση από τα κάτω προς τα πάνω, είτε με στρατιωτικές συγκρούσεις από τα πάνω προς τα κάτω. Τι θεωρώ εγώ πιο πιθανό; φοβάμαι πως το δεύτερο...
Στο τελευατίο σου post allzzaro, με όντως ενδιαφέρον ύφος δίνεις μία πολύ συγκεκριμένη εικόνα του εκσυγχρονισμού και της παγκοσμιοποίησης "made in Greece". Εγώ, από λογιστικής πλευράς, όλη αυτή τη διαδικασία τη βλέπω ως μεταβολή στοιχείων ενεργητικοί από τα πάνω προς τα κάτω, δηλαδή πουλάμε πάγια (που σε βάθος χρόνου, αποτελούν τους μοχλούς κίνησης της εταιρείας που λέγεται "Ελληνική οικονομία") και ενισχύουμε το άμεσο και κυκλοφορούν ενεργητικό, το οποίο όμως αφενός δεν είναι παραγωγικό, αφετέρου σταδικά απαξιώνεται. Σε βάθος χρόνου, το σύνολο του ενεργητικού της ελληνικής οικονομίας, ceteris paribus (που δεν ισχύει κιόλας...), θα μειώνεται, με συνέπεια την ολοένα και δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Απλά πράγματα...
Όσο για το αν θα πουλήσουμε την ψυχή μας; για τους περισσότερους είναι σίγουρη η κατάφαση, εδώ δε χρειάζεται να ζούν σε συνθήκες ανέχειας για να το κάνουν. Την πουλάνε ή τη leasάρουν και σε φυσιολογικές συνθήκες, στα δύσκολα θα αντιδράσουν;
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
από κάτι Αμερικάνους, αλλά και κονσόρτιουμ που δεν ξέρεις τι κρύβουν… Για μένα, ότι γίνεται έχει μια πιο παγκόσμια μορφή
και εξάρτηση…Δεν είναι τοπικό, όπως κι αναφέρεται κιόλας,
αφού κρίση υπάρχει παγκοσμίως. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η
αύξηση κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ρυζιού, που είναι η
βασική τροφή των φτωχών χωρών… Μαζί με κάτι τσουνάμια, κυκλώνες
κι άλλες μαζικές συμφορές, πιστεύω ότι ο κόσμος μας θα τραβήξει κάποιες δραστικές μειώσεις πληθυσμού. Κι αυτό δεν θα είναι
παρά η αρχή τέτοιων φαινομένων… Αν δεί κανείς τι γίνεται και
το προχωρήσει, μάλλον πάμε για έντονα φαινόμενα, φυσικά και πολιτικοκοινωνικά που θα σοκάρουν όλους μας… εκεί θα δείξουμε
και πόσο άνθρωποι δηλώνουμε και είμαστε. Κράς τέστ που λέμε…
Φίλε μου Kostakis, συμφωνώ σε όλα ακόμη και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις την κατάσταση ( εκείνο το έχω υπερβεί την
ανάγκη του χρήματος με μπερδεύει κάπως…)
Τα πράγματα αυξάνουν ταχύτητα λες και βρισκόμαστε σε κατηφόρα
και μου μοιάζει έντονα κατευθυνόμενα…
Συμφωνώ δε και ότι πουλάνε την ψυχή τους για πλάκα μερικοί
( είχα δει και σχετική διαφήμηση κάπου(!!!), πόσο μάλλον αν
γίνει κανένα οικονομικό κραχ που προβλέπεται…
Αλήθεια με κανένα κράχ, που πιστεύετε ότι θα πάνε τα ήδη
εξαθλιωμένα πράγματα; Εντελώς κατά δια..λου, πιστεύω προσωπικά…
Και κυριολεκτώ…
Φίλε trexagireve, δύο σύντομες απαντήσεις σε θέμα που με αφορούν.
Όταν γράφω ότι έχω υπερβεί την ανάγκη του χρήματος, εννοώ ότι διαβιώ με τα ελάχιστα δυνατά, ευπρεπέστατος κοινωνικά, αλλά έχοντας ανακαλύψει την ψυχαγωγία (και την επερχόμενη αυτής διασκέδαση) σε καταστάσεις που δεν άπτονται οικονομικών εκροών : πλησίασμα στη φύση, ερασιτεχνική ενασχόληση με τον αθλητισμό, κοινωνικές σχέσεις κλπ.
Όσο για το θέμα ενός ενδεχόμενου κραχ : θεωρώ ότι κραχ, όπως ο πολύς κόσμος (βλέπε 1929, 1973, 1979) ή οι ειδικευμένοι (βλέπε "μαύρη Δευτέρα" του dow jones 1987, "ασιατικές τίγρεις" 1998, Ρωσία και κατάρρευση των dotcom 2000, κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους 2001) γνωρίζουν, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη με την υπόθεση των ενυπόθηκων δανείων και το γεγονός ότι δεν έχουμε δει πιο έντονες συνέπειες οφείλεται αποκλειστικά στην περιορισμένη "τραπεζοβαρύτητα" των μεγάλων διεθνών δεικτών. Αν όμως προκύψει κάτι πιο έντονο, το πιθανότερο θα προέρχεται από την κατάρρευση του δολαρίου και μάλλον θα έχει άμεσες πολιτικοστρατιωτικές συνέπειες, όπως σε κάθε χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα εσωτερικά της. Σε αυτή την περίπτωση εντάσσεται και αυτό που έγραψα στο προηγούμενο Post μου, ότι πιστεύω ως πιο πιθανό το ενδεχόμενο μίας ευρείας στρατιωτικής σύγκρουσης σε σχέση με μία κοινωνική επανάσταση. Πιο δυναμική και "ζωντανή" είναι αυτή τη στιγμή η αριστοκρατία της υφηλίου, παρά οι λαοί...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Αγαπητέ μου Open mind, δυστυχώς πιστεύω ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη….Πιστεύω ότι η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ καλά μελετημένη και πάει πια πολύ γρήγορα. Τώρα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να κάνουνε τα λάθη που θα αρχίσουν την αλληλουχία του ντόμινο και θα τους γυρίσει ανάποδα…
Φίλε alzzaro , πίστευα ότι ήμουνα σαφής… Βαδίζουμε προς ένα κόσμο μεσαιωνικό,΄οπου τα χειρότερα σενάρια μπορούν να λάβουν χώρα… Δηλαδή, μια άρχουσα τάξη που θέλει να ζήσει ότι δεν μπορεί να φανταστεί το υπόλοιπο 97% … Μια κατάσταση εξτρίμ για λίγους που να θυμίζει κάτι από επιστημονική φαντασία κ ι οι υπόλοιποι στο χάος σαν πειραματόζωα κι ανώνυμοι αγιάννηδες, κατά τη δική σου ρήση…Διαφωνείς; Εσύ, εσείς πως βλέπετε το αύριο, με την προοπτική που δίνει το σήμερα;
Συμφωνώ με αυτά που γραφείς δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση αλλα προς
Το παρόν οδεύουμε σε αυτό που λες ένα πολύ μικρό ποσοστό θα ζει σαν βασιλιάδες και
Οι υπόλοιποι θα ζούμε για να τους συντηρούμε .
kostakis Συμφωνώ με αυτά που γραφείς .
Οσο για τις ψυχές Τους οι περισσότεροι τις έχουν πουλήσει ήδη .
χειρότερα, οι άνθρωποι όμως σίγουρα...
Το λέω αυτό γιατί πριν χρόνια είχα σκεφτεί ότι
η εποχή μας έχει χαλαρώσει πολύ, χωρίς να υπήρχε έντονο
οικονομικό πρόβλημα, φαντάσου τώρα που υπάρχει πρόβλημα,
τι έχει να γίνει...Εννοώ ότι προβλέπονται ζωώδεις καταστάσεις..
Προβλέπω οτι σύντομα οι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόβλημα να είναι
δούλοι, φτάνει να έχουν κάποια βασικά πράγματα και να δουλεύουν
τρία άτομα σε μια οικογένεια για να τα βγάζουν πέρα..
Φανταστείτε την συνέχεια...
quote:
Αγαπητέ Alzzaro, οι Γερμανοί μου φαίνονται πλέον πιο φιλικοί,
από κάτι Αμερικάνους, αλλά και κονσόρτιουμ που δεν ξέρεις τι κρύβουν… Για μένα, ότι γίνεται έχει μια πιο παγκόσμια μορφή
Γερμανοί?
Ποιοί Γερμανοί?
Δεν υπάρχουν Γερμανοί ρε παιδιά.
Παγκοσμιοποίηση είπαμε.
quote:
Αγαπητέ μου Open mind, τα πράγματα δεν βλέπω να γίνονται
χειρότερα, οι άνθρωποι όμως σίγουρα...
Το λέω αυτό γιατί πριν χρόνια είχα σκεφτεί ότι
η εποχή μας έχει χαλαρώσει πολύ, χωρίς να υπήρχε έντονο
οικονομικό πρόβλημα, φαντάσου τώρα που υπάρχει πρόβλημα,
τι έχει να γίνει...Εννοώ ότι προβλέπονται ζωώδεις καταστάσεις..
Το ένα φέρνει το άλλο trexagireve Μαζί με την οικονομική πτώση έρχεται και η πτώση των ηθικών αξιών .
quote:
Προβλέπω οτι σύντομα οι άνθρωποι δεν θα έχουν πρόβλημα να είναι
δούλοι, φτάνει να έχουν κάποια βασικά πράγματα και να δουλεύουν
τρία άτομα σε μια οικογένεια για να τα βγάζουν πέρα..
Φανταστείτε την συνέχεια...
Αυτό γίνεται ηδη .
quote:
Αν δεί κανείς τι γίνεται και
το προχωρήσει, μάλλον πάμε για έντονα φαινόμενα, φυσικά και πολιτικοκοινωνικά που θα σοκάρουν όλους μας… εκεί θα δείξουμε
Πολύ λίγοι trexagireve θα δείξουμε ευαισθησία.
Αν και αυτές οι καταστροφές ηταν αναμενόμενες αλλά αυτό που μου προκαλεί την περιέργεια ειναι γιατί γίνονται σε αυτές τις περιοχές με τόσο μεγάλη ένταση.
quote:
Πες μου τι περιμένεις να πω να δεις που το έχω ήδη σκεφτεί...
Αυτή η άρχουσα τάξη η οποία ευθύνεται για τις τύχες των ανθρώπων πιστεύεις οτι:
Εκτελούν διαταγές κάποιων που δεν είναι άνθρωποι?![]()