ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- TΟ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χ91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
26/06/2014, 15:22:57
xristosxatz και panosfromlydian3

Οπως θα γνωρίζετε ήδη, τα βόδια στο αλέτρι, πάνε κατά ζεύγη.

Επομένως...καλά το πάτε!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 26/06/2014 15:23:20

30/03/2011, 16:22:40
Ωχ! τώρα φίλε Ψηλέ με οδηγείς σε εξηγήσεις και σε παρεξηγήσεις.

Αναφερόμαστε λοιπόν σε ελαφρές μορφές ψυχασθένειας. Το έχω ξεκαθαρίσει απο την αρχή.
Στις περιπτώσεις αυτές, έχει παρατηρηθεί πως οι διεργασίες της συνείδησης και η λειτουργία της σκέψης προηγούνται και οδηγούν τους αδένες στην παραγωγή ουσιών. Αυτή η λειτουργία μπορεί να αντιστραφεί άμεσα, αν το άτομο πειστεί πως η εφαρμοζόμενη αγωγή θα φέρει αποτέλεσμα.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την απορία σου.

Μην ξεχνάς πως ο ίδιος ο Ιησούς, με την δύναμη της πειθούς έκανε τα θαύματα του, και όχι με κάποια άλλη ιδιαίτερη δύναμη.
Ο λόγος της συγκρότησης της δωδεκάδας ήταν αυτός. Δηλαδή προπορεύονταν δυό τρείς, και διαφήμιζαν τον ερχομό του, συγκεντρώνοντας όλους τους “προβληματικούς” σε κάποιο μέρος για τη θεραπεία.
Η προκαταβολική περιγραφή και διαφήμιση των δυνάμεων του θεραπευτή, μετράει πολύ για να περάσει το θαύμα

Μην ξεχνάμε και στις συνεχείς αναφορές του Ιησού “η πίστη σου σε έσωσε”.
Έλεγε την αλήθεια.

Δες τι έγινε όταν πήγε στο χωριό του.
Οι προπομπή συγκέντρωσε του ενδιαφερόμενους “προβληματικούς”
Ό μετά έφτασε ο Ιησούς και όταν τον είδαν, τον αναγνώρισαν.
Αμέσως αναρωτήθηκαν.
Μα αυτός δεν είναι ο γυός του ξυλουργού?
Δεν ξέρουμε όλο του το σόι?
Τι μας λέτε πως είναι θεραπευτής?

Τσαντίζεται ο Ιησούς και όπου φύγει-φύγει, χωρίς να θεραπεύσει κανέναν, λέγοντας το γνωστό
“κανένας προφήτης δεν θα αναγνωριστεί στον τόπο του”

Ο παράγοντας “πίστη” λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μην με κατηγορήσεις για αντιχριστιανικό μένος.
Εσύ μου ζήτησες την γνώμη μου και στην είπα.

Ξέρω πως θα διαφωνήσεις, γιατί για σένα μετράει η πίστη και όχι η λογική
Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.

30/03/2011, 17:12:53
quote:

Ωχ! τώρα φίλε Ψηλέ με οδηγείς σε εξηγήσεις και σε παρεξηγήσεις.

Αναφερόμαστε λοιπόν σε ελαφρές μορφές ψυχασθένειας. Το έχω ξεκαθαρίσει απο την αρχή.
Στις περιπτώσεις αυτές, έχει παρατηρηθεί πως οι διεργασίες της συνείδησης και η λειτουργία της σκέψης προηγούνται και οδηγούν τους αδένες στην παραγωγή ουσιών. Αυτή η λειτουργία μπορεί να αντιστραφεί άμεσα, αν το άτομο πειστεί πως η εφαρμοζόμενη αγωγή θα φέρει αποτέλεσμα.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την απορία σου.

Μην ξεχνάς πως ο ίδιος ο Ιησούς, με την δύναμη της πειθούς έκανε τα θαύματα του, και όχι με κάποια άλλη ιδιαίτερη δύναμη.
Ο λόγος της συγκρότησης της δωδεκάδας ήταν αυτός. Δηλαδή προπορεύονταν δυό τρείς, και διαφήμιζαν τον ερχομό του, συγκεντρώνοντας όλους τους “προβληματικούς” σε κάποιο μέρος για τη θεραπεία.
Η προκαταβολική περιγραφή και διαφήμιση των δυνάμεων του θεραπευτή, μετράει πολύ για να περάσει το θαύμα

Μην ξεχνάμε και στις συνεχείς αναφορές του Ιησού “η πίστη σου σε έσωσε”.
Έλεγε την αλήθεια.

Δες τι έγινε όταν πήγε στο χωριό του.
Οι προπομπή συγκέντρωσε του ενδιαφερόμενους “προβληματικούς”
Ό μετά έφτασε ο Ιησούς και όταν τον είδαν, τον αναγνώρισαν.
Αμέσως αναρωτήθηκαν.
Μα αυτός δεν είναι ο γυός του ξυλουργού?
Δεν ξέρουμε όλο του το σόι?
Τι μας λέτε πως είναι θεραπευτής?

Τσαντίζεται ο Ιησούς και όπου φύγει-φύγει, χωρίς να θεραπεύσει κανέναν, λέγοντας το γνωστό
“κανένας προφήτης δεν θα αναγνωριστεί στον τόπο του”

Ο παράγοντας “πίστη” λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μην με κατηγορήσεις για αντιχριστιανικό μένος.
Εσύ μου ζήτησες την γνώμη μου και στην είπα.

Ξέρω πως θα διαφωνήσεις, γιατί για σένα μετράει η πίστη και όχι η λογική
Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.

Αγαπητέ Γιάννη,
Τα παρουσιάζεις, όντως, όλα τόσο απλά.

Αν ήταν έτσι, αν δηλαδή αρκεί η πειθώ, τότε γιατί δεν μαζεύει π.χ. και ένας γιατρός όλους τους τυφλούς σε ένα νοσοκομείο και να τους κάνει καλά. Ας μη φτύσει στη λάσπη, ας χρησιμοποιήσει κάποια άλλη μέθοδο.
Αλλά, γιατί, καλύτερα, δεν μαζεύει τους γονείς τους και να τους πει να πάνε στο σπίτι τους και θα διαπιστώσουν πως το παιδί τους είναι καλά.
Γιατί δεν το κάνουν, ακόμη και με παιδάκια που πέθαναν; Να πουν στους γονείς τους να πάνε εκεί που τα έχουν και να τα βρουν και πάλι ζωντανά;

Ας μαζέψει και αυτός καμιά δωδεκαριά άτομα και ας κάνει το ίδιο, όπως έκανε και ο Ιησούς.

Βρε τι είναι τούτα που λες τώρα;

Σαφώς και πρέπει να το θες. Ο Ιησούς είναι ελευθερία, σε κανέναν δεν επέβαλε κάτι με το ζόρι. Ούτε τότε, ούτε και τώρα.
Πάντα ρωτούσε, «το πιστεύεις», «το θες», …..

Ναι, η Πίστη θεραπεύει φίλε Γιάννη. Αλλά η Πίστη σε κάτι συγκεκριμένο, όχι η πίστη αέρα πατέρα.

*Αν δεν κάνω λάθος, ο Ιησούς έλεγε «η πίστη σου σε έσωσε», όχι «η πίστη σου σε έκανε καλά». Άλλο σώζομαι και άλλο γίνομαι καλά.
Για πρόσεξέ το λίγο αυτό. Υπάρχει διαφορά.

30/03/2011, 17:16:17
Εαρινε γεια σου.
Το φαινομενο placebo εχει και μια αλλη εμφανη εξηγηση
την οποια δεν βλεπω πουθενα να αγγιζουν οι ειδικοι.
Το οτι,ο ανθρωπινος εγκεφαλος εχει την ικανοτητα αυτοιασης
πολλων ασθενειων,αρκει να τροφοδοτηθει καταλληλα και να
ενισχυθει με πειστικο τροπο,να το κανει.
Την ερμηνεια αυτη δινω και στη ρυση του Ιησου:<<η πιστη σου
σε εσωσε>> εννοωντας,οχι εγω!
Εσυ μονος σου αυτοιασθης πιστευοντας οτι αυτο μπορει να γινει.
Και αλλες τετοιες συγχρονες περιπτωσεις ασθενων με καρκινο
που μυστηριωδως εξεφανισθη.
Ειναι λοιπον ο εγκεφαλος μας ενας εν δυναμει ολιστικος θεραπευτης?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

30/03/2011, 17:34:22
quote:

Εαρινε γεια σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Να σε ρωτήσω κάτι βρε Νικομάχε και σε παρακαλώ να μου απαντήσεις σοβαρά.
Αν δεν ήταν ο Ιησούς που τον έσωσε, τότε ποια ανάγκη υπήρχε να πάει και να παρακαλέσει τον Ιησού;
Βλέπουμε πως ο Ιησούς, ούτε κάποια μύηση έκανε στους ανθρώπους που ζητούσαν τη βοήθειά του, ούτε κάνα κόλπο του έδειχνε, ούτε καμιά μαγκιά του έφτιαχνε.

Μπορείς να μου απαντήσεις;

30/03/2011, 17:47:29
βεβαια μπορω να σου απαντησω Ψηλε και σοβαρα οπως λες.
Η πιστη σου σε εσωσε,ειπε ο Ιησους.
Αρα ηθελε να πει,οχι εγω.
Εκτος κι αν ηταν επιλεκτικος στο ποιους εσωζε.Πιστους ή μη.
Επισης δεν ξεκαθαριζει ποια πιστη τον εσωσε!
Η πιστη στη θρησκεια ή η πιστη οτι αυτος ο ανθρωπος κανει θαυματα?
Η ιδια η δυναμις του μυαλου του σωζωμενου οτι υπαρχει τροπος σωτηριας
ισως και να ηταν αυτο που ειπε ο Ιησους.
Αλλοιως γιατι δεν ειπε,με την δυναμη του Πατρος μου,σε εσωσα?
Θα μπορουσε καλλιστα για εναν μη θρησκευομενο και ανοικτοματη
να εννοηθει οτι η ιδια η δυναμη του παθοντα,επεβαλε την ιαση
και οτι αυτο ακριβως ειπε ο Ιησους.

Υ.Γ. Αυτη την απαντηση θα σου εδινα πριν,που ημουν εθνικος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

30/03/2011, 18:04:27
Φίλε μου Ψηλέ αν “ορισμένες” και “απροσδιόριστες” ακόμη περιπτώσεις ψυχικά ασθενών, πίστευαν πραγματικά πως ο γιατρός (ο κάθε γιατρός) είχε την ικανότητα να τους θεραπεύσει αρκεί να βάλει το χέρι του πάνω στο κεφάλι τους, θα τους θεράπευε.

ΣΕ ΟΛΕΣ φίλες μου αυτές τις περιπτώσεις που παρατηρείται (εκ των υστέρων) θεραπεία, η θεραπεία έγινε με την υποβολή και την πίστη πως ο “θαυματοποιός” έχει αυτές τις δυνάμεις.

Υπάρχουν και ασθένειες σωματικές που μπορούν να βοηθηθούν με αυτή την μεθοδολογία, δηλαδή της πίστης ότι μπορεί με την τάδε θεραπευτική αγωγή να υπάρξει θεραπεία.
Στην ουσία όλος ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ένα ψυχοσωματικό σύμπλεγμα.
Αυτό έχει κατανοηθεί στα τελευταία χρόνια, γιαυτό και έχει ζητηθεί η συνδρομή ψυχολογικής υποστήριξης στις περιπτώσεις σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων πριν και κυρίως μετά την επέμβαση.(ακόμη και περιπτώσεων καρκίνου- νομίζω κάποιος ανέφερε και περίπτωση τέτοια, αλλά δεν είμαι σίγουρος)

Μόνο περιπτώσεις τυφλών που τους λείπει ολόκληρο το οπτικό όργανο, κουτσών και κουλών που τους λείπει όλο ή μέρος του μέλους κλπ, δεν υπάρχει βελτίωση με υποβολή.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ΠΟΤΕ ούτε ο Ιησούς , ουτέ και κάποιος επίγονος του έχει προβεί δε τέτοιου είδους θεραπεία.
Ο λόγος είναι προφανής.

Όλα όμως τα άτομα δεν υποβάλλονται στον ίδιο βαθμό. ( εκεί κολλά το η “πίστη σου σε έσωσε”και όχι στο “θες να σε σώσω”, )

Αν θέλεις – ακόμη και εσύ φίλε ψηλέ – να εξακριβώσεις την δική σου δύναμη της υποβολής, οργάνωσε μια επίδειξη με ένα ακροατήριο από άτομα που δεν σε γνωρίζουν, βάλε κάποιους να διαδώσουν πως έχεις “πνευματικές” ικανότητες, και παρουσιάσου μετά στο ακροατήριο.

Ζήτα από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκομένους να σφίξουν γερά τις παλάμες τουν δυο χεριών τους, για ένα λεπτό, και πες πως θα μετρήσεις μέχρι το τρία, και πως μετά το τρία ΔΕΝ θα μπορούν να ξεμπλοκάρουν τα χέρια τους.

Μετά λοιπόν το τρία θα διαπιστώσεις έκπληκτος, πως ένας αριθμός από αυτούς δεν θα μπορέσει να λύσει τα χέρια του. (το πόσοι εξαρτάται από την δεκτικότητα , μεταξύ 5-20%)

Δεν θέλω να επεκταθώ τι και πως, θα μπορούσες να κάνεις σε αυτά τα άτομα, γιατί θα κατηγορηθώ σαν ηθικός αυτουργός

Λοιπά με αλλά δεν έχω τον χρόνο να αναπτύξω το θέμα περισσότερο διεξοδικά

30/03/2011, 18:33:35
Μόνο περιπτώσεις τυφλών που τους λείπει ολόκληρο το οπτικό όργανο, κουτσών και κουλών που τους λείπει όλο ή μέρος του μέλους κλπ, δεν υπάρχει βελτίωση με υποβολή.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ΠΟΤΕ ούτε ο Ιησούς , ουτέ και κάποιος επίγονος του έχει προβεί δε τέτοιου είδους θεραπεία.
Ο λόγος είναι προφανής.
[/quote]
gianipseftis μηπως εκ παραδρομης ανεφερες και τους τυφλους!
Γατι στην Αγια Γραφη αναφερει το θαυμα για την θεραπεια του τυφλου και του παραλυτου.

30/03/2011, 18:42:37
quote:

Εαρινε γεια σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Καλησπέρα φίλε μου!
Η απάντηση που ζητας απο μένα να σου δώσω , δεν είναι τόσο απλή αλλα ούτε θα ήθελα να δηλώσω ειδικός επι του θέματος...
Ωστόσο , με τις λίγες γνώσεις που έχω , θα ήθελα να σου πώ το εξής:"Υπάρχουν πολλές ασθένειες που ξεκινούν απο την κακή ψυχική κατάσταση πολλών ανθρώπων , η οποία επιφέρει στρές , άγχος , κατάθλιψη , ψυχώσεις...κοκ"
Έχει αποδειχθεί ότι πολλές ασθένειες προέκυψαν και προκύπτουν απο άσχημη ψυχολογική κατάσταση , με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Οτιδήποτε βοηθήσει την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου , αυτομάτως βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει σε μια υγιή σωματική λειτουργία ή τουλάχιστον βοηθά στο να μην "επεκταθεί" περαιτέρω αυτή η δυσλειτουργία!
Δεν θέλω να πώ περισσότερα , θεωρώ ότι έγινα κατανοητός!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
30/03/2011, 19:42:09
siv
gianipseftis μηπως εκ παραδρομης ανεφερες και τους τυφλους!
Γατι στην Αγια Γραφη αναφερει το θαυμα για την θεραπεια του τυφλου και του παραλυτου".
--------------------------------------------------------------------

Φίλε stiv όχι δεν υπάρχει από μέρους μου περίπτωση παραδρομής.
Προσέχω και χρησιμοποιώ τις λέξεις που χρησιμοποιώ στη σωστή τους έννοια.
Είμαι υπό αυτή την έννοια σχολαστικός και λεπτολόγος, και θέλω – αυτή είναι επιδίωξη μου – να είμαι και ουσιαστικός.

Αν προσέξεις και διαβάσεις ξανά την αναφορά μου στη περίπτωση παθήσεων των οφθαλμών , αναφέρομαι στις περιπτώσεις που «λείπει ολόκληρο το οπτικό όργανο».
Δηλαδή λείπει ολόκληρος ο οπτικός λοβός.
Τέτοιες θεραπείες δεν έχουν αναφερθεί όχι μόνο στην καινή διαθήκη, αλλά ΠΟΤΕ στο σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας.

Η περίπτωση του παράλυτου που αναφέρεις, δεν αφορά έλλειψη μέλους ή μέρους του μέλους

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν όχι , με χαρά μου να σου δώσω επιπλέον εξηγήσεις.

30/03/2011, 20:06:58
Εγινες κατανοητος gianipseftis ,πλην ομως αν εχεις διαβασει την Αγια Γραφη δεν αναφερεται με εξονυχηστικη λεπτομερεια στην θεραπεια του τυφλου αν του ελειπε οπως λες << ολόκληρο το οπτικό όργανο>> οσο και στα αλλα θαυματα του Ιησου

30/03/2011, 20:19:34
Φίλε μου η «υποθετική» αναφορά σε εκ γενετής τυφλό, αυτό υποδηλώνει.

Δεν γεννούνται άτομα χωρίς το οπτικό όργανο.
Στις πολύ πολύ σπάνιες περιπτώσεις που κάτι τέτοιο συμβεί (θα μπορούσε και αυτά να συμβεί), θα μιλάγαμε για τερατογένεση.

Οι τερατογενέσεις δεν επιβιώνουν περσότερο από ένα έτος περίπου..

30/03/2011, 21:30:54
quote:

βεβαια μπορω να σου απαντησω Ψηλε και σοβαρα οπως λες.
Η πιστη σου σε εσωσε,ειπε ο Ιησους.
Αρα ηθελε να πει,οχι εγω.
Εκτος κι αν ηταν επιλεκτικος στο ποιους εσωζε.Πιστους ή μη.
Επισης δεν ξεκαθαριζει ποια πιστη τον εσωσε!
Η πιστη στη θρησκεια ή η πιστη οτι αυτος ο ανθρωπος κανει θαυματα?
Η ιδια η δυναμις του μυαλου του σωζωμενου οτι υπαρχει τροπος σωτηριας
ισως και να ηταν αυτο που ειπε ο Ιησους.
Αλλοιως γιατι δεν ειπε,με την δυναμη του Πατρος μου,σε εσωσα?
Θα μπορουσε καλλιστα για εναν μη θρησκευομενο και ανοικτοματη
να εννοηθει οτι η ιδια η δυναμη του παθοντα,επεβαλε την ιαση
και οτι αυτο ακριβως ειπε ο Ιησους.

Υ.Γ. Αυτη την απαντηση θα σου εδινα πριν,που ημουν εθνικος.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Βλέπω πως και εσύ είσαι επιλεκτικός στο τι θα απαντήσεις.
'Ασε, μετανόησε πρώτα και τα ματαλέμε.

30/03/2011, 23:09:43
ΨΗΛΟΣ

Ως συνηθως,αλλα αντι αλλων λες.
Την ουρα υπο τοις σκελιοις και αφες υμιν!!

ΕΑΡΙΝΕ

Μου ειναι υπεραρκετα αυτα που ειπες και δεν...ειπες!
Κατανοητος!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

30/03/2011, 23:42:31
Σταυρο

Δεν χρειαζεται να εχεις τετοιου ειδους ανησυχιες.
Περι θαυματων του Ιησου ο λογος.
Η απαντηση ειναι απλη για τους πιστους.
Θεωρητικα ο Θεος,δια του λογου και μονον,εφτιαξε
τον ανθρωπο και του εμφθσηξε ζωη,
Που ειναι η δυσκολια για εναν εκπροσωπο του,του κυρους
του Ιησου,με εναν και μονο λογο,να βγαλει παλι ποδια σε
εναν κουτσο ή να ξαναβαλει ματι σε καποιον που το εχασε?
Απλο δεν ειναι?
Ετερον εκατερον,εφ οσον μιλαμε για θεο!

Ελα ομως που εμεις που δεν πιστευουμε τετοιες θεικες
υπαρξεις,με εξειδικευμενους πιστους και κολλητους οπαδους.
Και ετσι καταφευγουμε στην επιστημη,να αντιπαραβαλουμε τα <<θαυματα>>
με τα επαρκως αποδεκτα και εξηγησιμα,χωρις την σφαιρα της
θεικης επεμβασης.
Αρα και εδω ειναι θεμα παρατηρησης.Ο πιστος βλεπει θαυματα
ο υλιστης ιατρικο επιτευγμα,ο ψαγμενος αναρωτιεται τι τρεχει,
ο αδιαφορος σφυριζει και κοιτα τον ουρανο και λεει:δεν πα να βγαλουν
και χερια και ποδια,τι με νοιαζει εμενα?
Και διαφορα αλλα τετοια.
Τι ψαχνεις λοιπον να βρεις?
Μου αρεσει που λες οτι η Αγια Γραφη δεν δινει λεπτομερειες
για τον τυφλο ή τον παραλυτο,αν ειχε ολοκληρο οργανο ή μισο
ποδι,ή αν λειτουργουσε τπ ματι του και του το εβγαλε ο αδερλφος του!
Ελεος,ελεος φιλε μου!!!
Μη με παρεξηγησεις ενταξει?Λεω αυτα που πιστευω και δεν
κατηγορω κανεναν για τα δικα του πιστευω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

31/03/2011, 00:06:23
Νικομαχε αναφερομουν συγκεκριμενα σε κατι και το ξεχωρισα σε αυτο που αναφερε οgianipseftis .
Αποψη σου ,αποψη μου, αποψη του καθενος.
Δεν αντιδικω με κανεναν.
Δεν προσπαθω να πεισω και ουτε να μεταπεισω ουτε να αλλαξω κανενος τα πιστευω του , την θεωρηση του την θρησκεια του και τον κωδικα που αντιλαμβανεται καποια πραματα.
Ο καθενας ειναι ελευθερος να ψαχνει να αμφισβητει οπως αυτος νομιζει για το καθετι που νομιζει.

31/03/2011, 12:49:20
Φίλε stiv πιστεύω πως η αναφορά σου σε μένα ήταν διευκρινιστική, και δεν αναφέρεται και στις δικές μου απαντήσεις, στις οποίες προσπάθησα να είμαι σαφής σε όσα με ρώτησες, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορούσα.
Αν δεν το κατάφερα, δεν έχω πρόβλημα να με ρωτήσεις ξανά.
Κουβέντα καλόπιστη κάνουμε.

31/03/2011, 19:36:30
Φίλε Ψηλέ...
Μην αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας , που και έχουν κατανοήσει πάρα πολλά πράγματα και λυτρώθηκαν-απαλλάχθηκαν απο κώδικες πεοοιθήσεων που λειτουργούσαν ως δεσμά και ως άγκυρες στην ζωή τους αλλα και τους κατηγοριοποιούσαν απο την γεννησή τους...
Κατανόησαν και μετα-ΝΟΗΣΑΝ....βρήκαν τον εαυτό τους και αποδέχθηκαν την φύση και το είναι τους , ενίοτε και σαρκάζοντας το -γιατί όχι???-...αποδέχθηκαν την ανθρώπινη φύση τους , τι αδυναμίες και τα λάθη τους...αλλα ταυτόχρονα τα αποδέχθηκαν και στους δίπλα τους με όλη την σημασία της έννοιας!!!
Το πιο σπουδαίο φίλε μου είναι ότι ΕΝ-ΝΟΗΣΑΝ....εννόησαν εντός -τους-...και αφουγκράσθηκαν και σένα και μενα και κάθε ανθρώπινη ύπαρξη/οντότητα...δεν χρειάσθηκαν οδηγίες προς ναυτιλομένους και υποδείξεις αλλα ανέλαβαν την ευθυνη του εαυτού τους και με μεράκι και ενδιαφέρον ξεκίνησαν την διαδρομή και ανέλαβαν το -όποιο- κόστος για την γνωριμία με τον ιδιο τους τον εαυτό , κάτι που θεωρείται ως προαπαιτούμενο για την γνωριμία με τους υπολοίπους συνανθρώπους τους!

Καλούς ανθρώπους χρειαζόμαστε φίλε μου , οι οποίοι δεν θέτουν αλλα και δεν αφήνουν τον οποιοδήποτε κώδικα πεποιθήσεων και αρχών να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά τους να συνευρεθούν με τους συνανθρώπους τους και αν αυτό συμβει κάποια στιγμή , τότε αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την ποιότητά του αλλα και την αποτελεσματικότητά του...δεν λιμνάζουν νοητικά αλλα είναι σαν τα ρέοντα νερά , κρυστάλλινα και καθαρά!!!

01/04/2011, 10:30:17
quote:

Φίλε Ψηλέ...
Μην αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας , που και έχουν κατανοήσει πάρα πολλά πράγματα και λυτρώθηκαν-απαλλάχθηκαν απο κώδικες πεοοιθήσεων που λειτουργούσαν ως δεσμά και ως άγκυρες στην ζωή τους αλλα και τους κατηγοριοποιούσαν απο την γεννησή τους...
Κατανόησαν και μετα-ΝΟΗΣΑΝ....βρήκαν τον εαυτό τους και αποδέχθηκαν την φύση και το είναι τους , ενίοτε και σαρκάζοντας το -γιατί όχι???-...αποδέχθηκαν την ανθρώπινη φύση τους , τι αδυναμίες και τα λάθη τους...αλλα ταυτόχρονα τα αποδέχθηκαν και στους δίπλα τους με όλη την σημασία της έννοιας!!!
Το πιο σπουδαίο φίλε μου είναι ότι ΕΝ-ΝΟΗΣΑΝ....εννόησαν εντός -τους-...και αφουγκράσθηκαν και σένα και μενα και κάθε ανθρώπινη ύπαρξη/οντότητα...δεν χρειάσθηκαν οδηγίες προς ναυτιλομένους και υποδείξεις αλλα ανέλαβαν την ευθυνη του εαυτού τους και με μεράκι και ενδιαφέρον ξεκίνησαν την διαδρομή και ανέλαβαν το -όποιο- κόστος για την γνωριμία με τον ιδιο τους τον εαυτό , κάτι που θεωρείται ως προαπαιτούμενο για την γνωριμία με τους υπολοίπους συνανθρώπους τους!

Καλούς ανθρώπους χρειαζόμαστε φίλε μου , οι οποίοι δεν θέτουν αλλα και δεν αφήνουν τον οποιοδήποτε κώδικα πεποιθήσεων και αρχών να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά τους να συνευρεθούν με τους συνανθρώπους τους και αν αυτό συμβει κάποια στιγμή , τότε αρχίζουν να αμφιβάλλουν για την ποιότητά του αλλα και την αποτελεσματικότητά του...δεν λιμνάζουν νοητικά αλλα είναι σαν τα ρέοντα νερά , κρυστάλλινα και καθαρά!!!

Αγαπητέ Εαρινέ,
Οκ, συμφωνώ και ελπίζω πως εννόησα όσα έγραψες.

Αλλά, ...... μετά όμως, στο μετά, τι γίνεται; Τι παίζει;
Όλο το πανηγύρι γίνεται για το μετά.
Εκεί είναι που σκοντάφτουμε όλοι και μαλλιοτραβιούμαστε.

Μη ξεχνάς πως βρισκόμαστε σε ένα χώρο του μετα-φυσικού.

01/04/2011, 11:00:10
Ψηλός...

"Αγαπητέ Εαρινέ,
Οκ, συμφωνώ και ελπίζω πως εννόησα όσα έγραψες.
Αλλά, ...... μετά όμως, στο μετά, τι γίνεται; Τι παίζει;
Όλο το πανηγύρι γίνεται για το μετά.
Εκεί είναι που σκοντάφτουμε όλοι και μαλλιοτραβιούμαστε.

Μη ξεχνάς πως βρισκόμαστε σε ένα χώρο του μετα-φυσικού".

Φίλε μου καλημέρα και καλό μήνα!
Προσωπικά θεωρώ ότι οι ωραίοι και καλοί άνθρωποι , όπου κι'αν βρίσκονται έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν τις θέσεις τους με όμορφο τρόπο και με την κατάλληλη επιχειρηματολογία!
Σε διαφορετική περίπτωση , ενισχύουν το αντίθετο και ευτελίζουν τόσο τις απόψεις τους , όσο και τον ίδιο τον εαυτό τους!
Οι ωραίοι άνθρωποι , έχουν και ωραίους τρόπους και δεν προβάλλεται αυτό δια μέσου λεκτικών και μόνο διατυπώσεων και ισχυρισμών!
Ασφαλώς και θα ειπωθούν και διαφορετικές απόψεις και σκέψεις αλλα αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη αντεγκλήσεων και ύβρεων???
Κατά την ταπεινή μου άποψη .... "Όχι"...αν ωστόσο συμβεί -που συμβαίνει- προβάλλει με ξεκάθαρο τρόπο το ήθος και την ηθική του καθενός μας και αποδυναμώνει μέχρις ευτελισμού των θέσεών του!
Ο διάλογος χρειάζεται δύναμη αλλα και σεβασμό φίλε μου..αυτό λέω!
Και για την ακρίβεια εκεί εμφανίζεται η ύπαρξη του σεβασμού..στην αντοχή μας απέναντι στην διαφορετική άποψη!