- Πάμε πρός ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ στυλ 1929? - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Φίλε trexagireve, πρόσεξε σε τι λεκτικό σφάλμα κινδυνεύεις να πέσεις
quote:
καθώς όλα μπορούν να καταρεύσουν, αφού δεν υπάρχει μια ουσιαστική κεντρική διεθνής διοίκηση, που να ελέγχει παιχνίδια χειραγώγησης της αγοράς, του εμπορίου ακόμη και την ηρεμία και την φτώχεια στον πλανήτη, τον πληθωρισμό..
Εσύ όμως είσαι από τους πρώτους (μαζί με μένα σίγουρα...) που είσαι κατά αυτής της λογικής της κεντρικής διοίκησης και του μεγάλου σωτήρα που όλα θα τα "βελτιώσει". Τότε εδώ γιατί φαίνεται να το υποστηρίζεις ως σκέψη;
quote:
Δεν είναι φυσιολογικό να προσπαθούν τόσο καιρό όλοι, όπως λένε, να διορθώσουν την κατάσταση
ΌΠΩΣ ΛΕΝΕ, προσπαθούν. Όπως εννοούν, πράττουν το ακριβώς αντίθετο. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα που να μη λύνεται. Υπάρχουν απλά αρπακτικά που δημιουργούν συνέχεια αποκλίσεις απομάκρυνσης από τις εκάστοτε λύσεις.
Φίλη gretel
quote:
Aυτός ο πλανήτης είναι ικανός να χορτάσει όλους τους κατοίκους του, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την απληστία ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.
Η απληστία δεν ικανοποιείται εξορισμού... ![]()
Φίλη toxotis
quote:
Λοιπόν? Κραχ ξεκράχ... Έχει κανείς σας καμία ιδέα, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ?
Για το ΚΡΑΧ; ή γενικά; ιδέες άφθονες, διάθεση να γίνουν πράξη ψάχνω (και δε βρίσκω) γύρω μου.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
quote:
Λοιπόν? Κραχ ξεκράχ... Έχει κανείς σας καμία ιδέα, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ?
Ό,τι έκανε ο Ηράκλειτος όταν τον ρωτούσαν οι ανήσυχοι συμπατριώτες του πως θα γλύτωναν από την πολιορκία των Περσών.
Για όσους έχουν ξεχάσει υπενθυμίζω ότι πήρε μια χούφτα σιτάρι το έβρεξε και άρχισε να το μασά λίγο-λίγο χωρίς να πει ούτε μία λέξη.
Λουκάς
η ανθρωπότητα δεν με βρίσκει αντίθετο.. Ο χριστιανισμός περιμένει
την Αναλαμπή της Ὄρθοδοξίας, που θα έχει μορφή παγκόσμιου κράτους και
με πρωτεύουσα την Κων/πολη, δεν τα είπαμε αυτά;
Αυτη η κεντρική διοίκηση που εναντιώνομαι είναι ανθρώπων που ήδη
καταδυναστεύουν την γη και θέλουν μέσα απο την παγκοσμιοποίηση,
να πράξουν ότι χειρότερο απέναντι στην ανθρωπότητα... Να μας μετατρέψουν
σε ζώα και αριθμούς, χωρίς αξία στην υπόσταση του κάθε ατόμου. Γι αυτούς
είμαστε αναλώσιμοι... Στην Αναλαμπή, θα είναι όλοι αυτάρκεις...
Δεν πιστεύω ότι η δυσμενής σημερινή οικονομική και γενικά παγκόσμια
κατάσταση, οφείλεται σε απλή απληστεία, ή συγκυρία... Πιστεύω και έχω ξαναπεί, ότι
πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο που θελει να μετατρέψει τον άνθρωπο σε
τρόφιμο ενός μεγάλο εργαστηρίου πειραμάτων...
Αυτό που λέει ο ΕΡΙΩΠΙΣ, είναι πιστεύω το καλύτερο:Υπομονή και προετοιμασία
για λιτότητα...
Φίλε trexagireve λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά με απογοήτευσες πλήρως με την τοποθέτησή σου
quote:
το ότι χρειαζεται κεντρική διοικηση η ανθρωπότητα δεν με βρίσκει αντίθετο.. Ο χριστιανισμός περιμένει την Αναλαμπή της Ὄρθοδοξίας, που θα έχει μορφή παγκόσμιου κράτους και με πρωτεύουσα την Κων/πολη, δεν τα είπαμε αυτά;
Με απογοήτευσες, γιατί δεν περίμενα από έναν άνθρωπο, ο οποίος αντιδρά στη δημιουργία παγκόσμιας κυβέρνησης (από τους γνωστούς μας αγνώστους), με πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα (γιατί εκεί θέλουν να είναι, όωπς σαφώς θα γνωρίζεις) να έχει ως μοναδικό αντεπιχείρημα μία παγκόσμια κυβέρνηση με πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη, ορθοδόξου προελεύσεως.
Όχι φίλε μου, εδώ κάνεις λάθος και εδώ είναι και ο ρατσισμός για τον οποίο είχαμε διαφωνία. Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε ως ευχάριστη την προοπτική μίας ολοκληρωτικής (πολιτικά, δηλαδή κατ' ουσίαν φασιστικής) θεοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης, μόνο και μόνο γιατί θα είναι "η δική μας" και ταυτόχρονα να κατηγορούμε όλους εκείνους που ονειρεύονται το ίδιο για τη "δική τους" κυβέρνηση. Είναι κρίμα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να ονειρευόμαστε βασιλικά θεοκρατικά πολιτικά συστήματα και η μόνη μας ένσταση να αφορά το βασιλιά. Λυπάμαι, αλλά με αυτή σου την τοποθέτηση αφενός αποκάλυψες μία αρκούντως σκοταδιστική σκοπιά του εαυτού σου, αφετέρου απώλεσες το δικαίωμα του αντιρατσιστή και του υποστηρικτή του "ανθρώπου" πάνω απ'όλα.
Προσωπικά εναντιώνομαι σε κάθε είδους κεντρική διοίκηση, ακόμα και στον "Καποδίστρια". Όσο περισσότερη εξουσία δίνεις σε κάποιον ή κάποιους, τόσο χειρότερα περνάνε οι πολλοί, τόσο λιγότερο ενδιαφέρονται ή/και γνωρίζουν (για) τα προβλήματά σου, τόσο πιο ασήμαντη γίνεται η ψήφος ή η πολιτική σου υπόσταση γενικά. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, στον 21ο αιώνα, να συζητάμε για τέτοιας μορφής ολοκληρωτισμό, αν είναι δυνατόν.
quote:
Στην Αναλαμπή, θα είναι όλοι αυτάρκεις...
Φοβάμαι πολύ ότι αυτό είναι απλά το θετικό "όνειρο θερινής νυκτός" που μας ταϊζουν κάποιες προφητείες εσχατολογικής φύσεως, με πρώτο και καλύτερο το φίλο μου το Δημοσθένη. Το ότι οι Χριστιανοί επιθυμούν την Ορθοδοξία δυνατή και "αναλάμπουσα" είναι άλλο, το να ονειρεύονται θρησκευτική χούντα είναι άλλο. Και αυτά τα περί αυτάρκειας και δήθεν ελευθερίας και χαράς και ευτυχίας, είναι ευφυολογήματα όλων των δυνητικών κρυπτοκαθεστωτικών (και δεν εννοώ εσένα, για να μη σπεύσεις), που προωθούν απάνθρωπες πρακτικές για ίδια οφέλη.
quote:
Δεν πιστεύω ότι η δυσμενής σημερινή οικονομική και γενικά παγκόσμια κατάσταση, οφείλεται σε απλή απληστεία, ή συγκυρία... Πιστεύω και έχω ξαναπεί, ότι πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο που θελει να μετατρέψει τον άνθρωπο σε τρόφιμο ενός μεγάλο εργαστηρίου πειραμάτων...
Ποιος μίλησε εδώ μέσα για συγκυρία; το ότι υποστηρίζεται ότι κάποιες από τις κατευθύνσεις του "παγκοσμιοποιημένου" οικονομικού δόγματος ήταν εντελώς ανεπαρκείς, γιατί δεν ελάμβαναν υπόψη τους την ανθρώπινη απληστία, δε σημαίνει ότι θεωρούμε οτι όλα έγιναν στο πόδι ή συμπτωματικά. Αλλά αυτό είναι ένα πεδίο, το οποίο έχει συζητηθεί και θεωρώ ότι είναι συνέπεια κακών επιλογών σε συνδυασμό με τις κακές προθέσεις.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
καμία "κεντρική εξουσία" κανένα δόγμα, πολιτικό ή θρησκευτικό, δεν ήρθε ούτε θα έρθει για το καλό των πολλών.
όπου υπάρχει πόλωση ιδεών -αριστερά ή δεξιά, δεν παίζει ρόλο- δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία.
(Χάσαμε εξάλλου και την έννοια της δημοκρατίας, αφού τα σημερινά συστήματα, παρασάγγες απέχουν από την πραγματική δημοκρατία)
Όπου ερχόμαστε να πάρουμε τη θέση υπέρ προσωπικού οφέλους, εις βάρος του συνανθρώπου μας -είτε του γείτονα, είτε ενός αλλόθρησκου, είτε ενός άλλου λαού- μη λαμβάνοντας υπ' όψη το καλό των πολλών είμαστε οι ίδιοι μας αντιδημοκρατικοί
και "σκλάβοι"-"πιόνια" του ίδιου συστήματος που χρησιμοποιεί όλους τους δυνατούς πόλους πάντα υπερ των λίγων
Δεν έχει διαφορά να είμαι υπέρ ενός πολιτικού ή θρησκευτικού πόλου, αφού αυτομάτως δεν κινούμε με τη συνείδηση: της ανθρωπότητας ως εννιαίας μονάδας-ενότητας-οντότητας και συμβάλλω στη διαιώνηση της αδικίας.
Ερίωπη, θα ήθελες να μας πεις κάτι παραπάνω πάνω στο παραδειγμα του Ηράκλειτου? Να αρκεστούμε στα απολύτως απαραίτητα? Να 'μαστε αυτάρκεις ή με "εσωστροφή" να μη συζητάμε περι "λύσεων"?
Σίγουρα ο φόβος ποτέ δεν είναι καλός σύμβουλος, πόσο μάλλον ο πανικός...
Κωστάκη, έτσι για να διευρίνουμε την κουβέντα μας, πες μας κάποιες ιδέες, τόσο περι κραχ όσο και γενικά. Αν τις μοιραστείς μπορεί να βρεις και διάθεση για πράξη γύρω σου...
Γιατί θαρρώ δεν φτάνει να φιλοσοφούμε (αόριστα) περί θεμάτων, στην πράξη φαίνεται, στη ζωή, ποιές ποιότητες μας διέπουν και πως τις εφαρμόζουμε...
Το ότι η ανθρωπότητα, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον
θα ενωθεί, στα πλαίσια της εξέλιξης και ανόδου της, όπου
δεν θα υπάρχει πόλεμος και ανταγωνσμός, αλλά μόνο ένας
ανθρώπινος πολιτισμός, είναι κάτι που μπορεί εύκολα να
το δει κανείς. Το αν επιβληθεί ή γίνει πραγματικά μόνο
του, ως εξέλιξη φυσική, επαναλαμβάνω, για σας σημαίνει ότι
πρέπει να είναι αποφευκταία;Θα πάτε κόντρα στον ίδιο τον
Άνθρωπο; Μιλάμε για την εξέλιξη του
ανθρώπου, οχι για εφαρμογή ιδελογίας ή θρησκοφιλοσοφικού
δόγματος... Φίλε μου και δικαστή πλεόν (συγχαρητήρια!!)
Κωστάκη, μη προτρεχέτω η γλώττα...
Το αν μπορείς να δεις μπροστά ή όχι αφορά εσένα, αλλά
περί ρατσισμού τουλάχιστον μην εκτείθεσαι...Ο ρατσισμός λέει
για διάκριση ανθρώπου απο άνθρωπο, εγώ είμαι αναρχικός,
αλλα περί του μέλλοντος και το βλέπω αλλά και το ξέρω μέσα απο
θρησκευτικά κείμενα,ότι κάποτε θα πάψουν οι πόλεμοι κι οι άνθρωποι
θα ζήσουν αγαπημένοι,χωρίς αδικίες και έρριδες...Τώρα
αν αυτό σου φάινεται ρατσιστικο, θα ήθελα να μου πεις τι θεωρείς
..αντιρατσιστικό, θα έχει ενδιαφέρον...
Φίλε trexagireve, μήπως εσύ μπερεδεύεις κάποια νοήματα; τέλος πάντων...
ΠΟλύ μου αρέσει αυτή η βεβαιότητά σου για το μέλλον, μπορώ να πω ότι δεν πρέπει να έχεις κανένα ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα, γιατί με τον τρόπο που παρουσιάζεις τα πράγματα, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζειςκ αι πως θα εξελιχθεί η δική σου ζωή. Εύχομαι πάντως να εξελιχθεί καλά, γιατί για να το προβλέψω μάλλον αδύνατο.
Το ότι διαφωνεί κάποιος με την ιδεολογία της παγκόσμιας κυβέρνησης, δε σημαίνει ότιπηγαίνει κόνρτα στον άνθρωπο, ποσώ μάλλον στον Άνθρωπο. Αν εσύ ως Άνθρωπο ορίζεις το ον, που άγεται και φέρεται από ένα κεντρικό άρχοντα, είτε αυτός λεγεται Αντίχριστος, είτε λέγεται Μπους, είτε λέγεται Βασιλέας Ιωάννης (τα ξέρω και τα του Τραχωνίου, έχω ευρεία παιδεία, τι νομίζεις;), τότε διαφέρουμε ως προς την προσέγγιση. Λυπάμαι, αλλά ακόμα και αν αυτός ο ΗΓΕΤΗΣ επρόκειτο να είμαι εγώ, δε μου αρέσει σαν ιδέα η μονοκρατορία, ποσώ μάλλον δε μου θυμίζει εξέλιξη, αλλά μάλλον ενδεχόμενη αποχαύνωση.
Ωραίες οι αντιπολεμικες τοποθετήσεις και είμαστε σύμφωνοι, αλλά στο πνεύμα του αλληλοσεβασμού και της κατανόησης της διαφορετικότητας και όχι στη λογική της υποταγής σε έναν και της ισοπέδωσης όλων. Αυτό δε λέγεται αναρχία...
Μην ανησυχείς για το αν εκτίθεμαι, η έκθεση μου (και σε δομημένα) είναι ανύπαρκτη. Ο ρατσισμός όντως αναφέρεται σε διάκριση ανθρώπου από άνθρωπο, το να λες λοιπόν ότι προσδοκάς μία ορθόδοξη κεντρική διοίκηση, κατευθείαν δημιουργεί διάκριση ανθρώπων με ανθρώπους, οπότε καλό θα είναι εκτός της ετυμολογίας να είσαι και σε κατάσταση ομαλής ετοιμολογίας. Όσο για το τι λένε τα θρησκευτικά κείμενα, δεν μπορώ να πω ότι τα χεις διαβάσει όλα... άλλα θρησκευτικά κείμενα μπορεί να μη βλέπουν ορθόδοξη αναλαμπή, το 'χεις ψάξει καθόλου; Προφανέστατα όχι, όπως και εγώ που δεν ασχολούμαι γενικώς με τέτοια εσχατολογικά κείμενα.
Αν διαβάσει κανείς τα δύο τελευταία σου μηνύματα, είναι σίγουρο ότι θα βρει αρκετά σημεία όπου αυτοαναιρείσαι. Κάνε έναν κόπο να τα συνδυάσεις και το ξανασυζητάμε. Εγώ πάντως θα σου επαναλάβω ότι είμαι μαζί σου στα περί παγκόσμιας ειρήνης και συμφιλίωσης, αλλά όχι μέσω μίας παγκόσμιας κυβέρνησης - κυριαρχίας. Εκεί μου χαλάς τη συνταγή...
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
γκάφες και να επιμένεις σε αυτό...
Όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα, δεν είναι κακό...
Δηλαδή, η βεβαιότητα μου, που λές, για το μέλλον οφείλεται σε μια άλφα
εμπειρία κι έρευνα γύρω απο τον άνθρωπο και σειρά πηγών,διαφορετικών,
που συγκλίνουν στα ίδια γεγονότα..
Κάτι που με απασχολεί χρόνια σαν εξελικτική πορεία, η οποία έχει δική της,
περαν ατόμων που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας, όχι ενάντια στην εξελικτική
διαδικασία.. Το μονο που χρειάζεται για να καταλάβεις, είναι να δεις ότι
υπάρχει εξέλιξη, τίποτε άλλο.. Το ζώο πεθαίνει και γεννιέται ο άνθρωπος,
παρά τους επιθανάτιους σπασμούς του ζώου...Κι όσο και να προσπαθούν να το κρατήσουν
ζωντανό, κάποιοι θα αποτύχουν...
Φυσική εξέλιξη του ανθρώπου είναι να συνειδητοποιήσει κάποτε ότι οι πόλεμοι
κι οι αντιπαλότητες δεν εξυπηρετούν κι ότι όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό κι όχι αντίθετους... Αυτό είναι προς συζήτηση, όχι επιδέξιο
απόρριψης, όπως επιχειρείς.. Δες κάτι, ψάξε το και μετά μπορείς να
εκτεθείς ελεύθερα... Τώρα, με όσα γράφεις ..αβασάνιστα, είναι εύκολο πολύ..
Φίλε trexagireve
quote:
Αγαπητέ μου Κωστάκη, καταντάει πληκτικό να κάνεις γκάφες και να επιμένεις σε αυτό...
quote:
Όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι, ρώτα, δεν είναι κακό...
quote:
Αυτό είναι προς συζήτηση, όχι επιδέξιο απόρριψης, όπως επιχειρείς.. Δες κάτι, ψάξε το και μετά μπορείς να εκτεθείς ελεύθερα... Τώρα, με όσα γράφεις ..αβασάνιστα, είναι εύκολο πολύ..
Για τα ανωτέρω, εκτός του ότι δε χρήζουν σχολιασμού, καλό είναι να γνωρίζεις ότι δε νομίζω να ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους συνforumίτες.
Πάμε παρακάτω...
quote:
Δηλαδή, η βεβαιότητα μου, που λές, για το μέλλον οφείλεται σε μια άλφα εμπειρία κι έρευνα γύρω απο τον άνθρωπο και σειρά πηγών,διαφορετικών, που συγκλίνουν στα ίδια γεγονότα..
Εγώ να δεχτώ τη θέση αυτή, προς όφελος της συζήτησης (όχι να την αποδεχτώ, αλλά να την αντιμετωπίσω ως συζητήσιμη) : μπορείς, αν δε σου κάνει κόπο, να μου αναφέρεις μερικές από τις πηγές σου και κάποια στοιχεία από την ατομική σου έρευνα, για να δω που βασίζεις τέτοια βεβαιότητα; πιστεύω ότι θα είναι αρκετά εύκολο για σένα, αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο για πολλούς από εδώ μέσα, για να συνδυάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.
quote:
Το μονο που χρειάζεται για να καταλάβεις, είναι να δεις ότι
υπάρχει εξέλιξη, τίποτε άλλο.. Το ζώο πεθαίνει και γεννιέται ο άνθρωπος, παρά τους επιθανάτιους σπασμούς του ζώου...
Τις έννοιες "εξέλιξη", "ζώο", "άνθρωπος" μπορείς να τις προσδιορίσεις μέσα στα όσα θα μου απαντήσεις;
quote:
Φυσική εξέλιξη του ανθρώπου είναι να συνειδητοποιήσει κάποτε ότι οι πόλεμοι κι οι αντιπαλότητες δεν εξυπηρετούν κι ότι όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό κι όχι αντίθετους...
Μακάρι να 'χεις δίκιο...
Θα με ενδιέφεραν οι πηγές σου. Εγώ προσωπικά για την προσέγγιση που έχω, σχετικά με το κραχ του 2008, για το οποίο συζητάμε, χρησιμοποιώ αποκλειστικά τις οικονομικές γνώσεις, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές και πολιτικές αλληλεπιδράσεις. Ούτε πηγές, ούτε παραπομπές. Εσύ ακολουθείς άλλο μοντέλο, παρουσίασέ το μου να βρούμε τα κοινά σημεία. Κι αν θες, μπορώ και εγώ να σου εξηγήσω τη δική μου προσέγγιση ως προς το θέμα, αν και είναι προφανές ότι τη βασίζω σε καθαρά οικονομολογική βάση.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
………Η Εριώπιδα πριν συγχωρεθεί μου έλεγε ότι της είχε χαρίσει η γιαγιά της, η κόρη του Παπά Καμπανία απ’ τον Πύργο της Τήνου ένα εικόνισμα του Αγίου Φανουρίου. Όποτε έπεφτε σε κάποια δύσκολη κατάσταση, έταζε στον Άγιο μια φανουρόπιτα, την έφτιαχνε και την μοίραζε στην γειτονιά και ήλπιζε πάντοτε ότι η παράκληση θα πραγματοποιηθεί. Λεφτά, έλεγε στις γειτόνισσες, μη Του ζητάτε γιατί δεν έχει να σας δώσει ο Άγιος, μπορεί όμως να σας «Φανερώσει» και να σας «Χαρίσει» αυτό που εκείνος νομίζει ότι χρειάζεστε.
Μάταια ο πατέρας προσπαθούσε κατά καιρούς να της πει ότι Άγιος Φανούριος δεν υπήρξε ποτέ. Ο Άγιος Φανούρης, της έλεγε, είναι «κάτι άλλο» σύμφωνα με τον «δάσκαλο». Ό,τι είναι ο Άγιος Μηνάς είναι και ο Άγιος Φανούρης. Παλιοί θεοί που φανέρωναν στα αρχαία μαντεία τους και τους οποίους οι απλοί άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν ποτέ, έλεγε και ξανάλεγε ο πατέρας. Φαινόταν όμως ότι δεν έπειθε την Εριώπιδα η οποία ήταν ο καλύτερος πρεσβευτής του «Αγίου» στην γειτονιά.
Να, αν δεν με πιστεύεις, της είπε μια μέρα, πήγαινε και ρώτα στην εκκλησία να σου πουν αν αυτοί εκεί παραδέχονται την ύπαρξη του Αγίου Φανουρίου……!
Καλά τα λέω φίλτατε Τρεχαγύρευε;
Λουκάς
ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, όταν προσπαθείς,επανελλειμένως,
με τόσες ...αποτυχίες στο ενεργητικό σου, να με κατηγορήσεις, υβρίσεις,
συκοφαντήσεις...Με τα κοπλιμέντα δεν πετυχαίνεις τίποτα...
Κάποια στιγμή, προσπάθησε να το ξεπεράσεις.. Είναι βαρετό, πια...
Και βέβαια φίλε μου μπορώ,νασου αναφέρω πρόχειρα τώρα, άτομα που έχουν πει για
ένα κρατος ένα ηγέτη, μια κυβέρνηση... Ο αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ, πριν λίγα
χρόνια είπε ότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση, ένα ηγέτη..."Ακόμη και ο διάολος
ο ίδιος να είναι," είπε συγκεκριμένα...Πολλοί ακόμη που έχουν ξαναγραφεί
σε άλλο θέμα και νομιζα έχεις διαβάσει...
Αλλά πέραν των άλλωνφίλε μου εσύ τι λές, ο κόσμος
θα γίνει ένας καμιά φορά, ή κακώς φτιάξαν τον ΟΗΕ( άσχετα απο το που κατάντησε..)
και όλες τις διεθνείς ενώσεις;Για πές μου τη θέση σου... Με ενδιαφερει...
Ζώο φίλε Κωστάκη,είναι αυτό το ον που υπακούει μόνο στα ένστικτα του κι
όχι στο νου του.. Όπως λέγαμε παλιά, "με ποιό κεφάλι σκέφτεσαι, το πάνω
ή το κάτω;..."
Άνθρωπος είναι ένα πνευματικό όν που η συμβίωσημε τη σάρκα, έχει τα αναμενόμενα
συγκρουόμενα συμφέροντα... Όπου το ζώο ζητά μια ικανοποίηση των ενστίκτων του,
ενώ ο άνθρωπος αναζητά πνευμαρική εξέλιξη.. Τα ζώα δεν αναζητούν την
εξέλιξη, αντίθετα, σκοπός τους είναι, αν είναι δυνατόν να ζούν όπως πριν 3000
χρόνια, με τα ίδια μυαλά και τον ίδιο εγωισμό και πάθη...
Ο άνθρωπος και με το Α κεφαλαίο, έχει προοποτική να πάει κάπου, να γίνει ένα
ΑΝΏΤΕΡΟ ΌΝ, ΌΤΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ..Το ζώο δεν πάει πουθενά , μένει όπως
έγινε απο τη φύση του, εξ αρχής.Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο επικίνδυνο είναι
για τον άνθρωπο,το ζώο που κρύβουν επιμελώς μέσα τους, μερικοί;
Να πούμε κι άλλα,ή πήρες μια ιδέα;
Δεν είναι θεμα του μακάρι να έχω δίκιο κι ούτε έχει πηγές η εξέλιξη του
ανθρώπου, είναι απο όλους αναμενόμενη.. Εσύ καθεύδεις;
Αυτή την οικονομική βάση που λες, χρησιμοποιώ κι εγώ και λέω,ότι αυτός ο
πλανήτης φτάνει να μας χορτάσει όλους, αλλά κάποιοι, έχουν τους λόγους τους
που δημιουργούν αυτή την κατάσταση... Όπως είπε κάποιος γνωστός μου,
"λένε ότι έχει χαθεί το χρήμα... γιατί μηπως το πήραν και το πήγαν στον..Άρη;
Όχι κάπου εδώ είναι και σκοπίμως δημιουεγείται η κρίση για να πετύχουν άλλους σκοπούς...
Όπως εξαγορές όλο και περισσότερων εταιριών, ώστε να ελέγχουν την παγκόσμια
αγορά και τις κυβερνήσεις κρατών, αλλά και τα ίδια τα κράτη.. Ευτυχώς που
υπάρχει και η Ρωσία...
Φίλε Κωστάκη, προσπάθησε λίγο για διάλογο, άσε τις κόντρες και τις
μπηχτές...
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ, ευσεβείς πόθοι, γιατί άλλο οι δυνάμεις του σκότους
πο ελέγχουν καταστάσες και τους γίνονται θυσίες κι άλλο προστάτης άγιος
που χάρην Θεού, βοηθάει τους ανθρώπους... Μπορείς να δεις τη διαφορά;
Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια δαιμόνια που θέλουν θυσίες ζώων,ανθρώπων
ή άλλα, που τους κατευνάζουν... Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο αρετών που αγίασε και
μπορεί να μεσολαβήσει για βοήθεια σου... Δεν είναι καλύτερα;
Αν μπορείς να δεις ότι πέραν του Θεού,ως ενός και μόνου Παντοκράτορος,
όλοι οι υπόλοιποι είναι μεσολαβητές, μπορεί να πάψεις να ...θυμιατίζεις διαμόνια...
Δεν έχουν δική τους δύναμη, τους ΄δοθηκε, καλύτερα να πάς στον Δημιουργο και Θεό των...
Γιατί οι δαίμονες δεν αμφισβητούν τον Θεό, γνωρίζοντας την φύση που εμείς δεν
εννοούμε, εμάς εχθρεύονται και θέλουν πιο πολύ απο μας να είναι με τον Θεό, όχι ΄
πάνω από τον Θεό, αλλά διπλα, όπως επισημαίνεται... Κάποιοι άνθρωποι,
πιστευουν ότι μπορούν να ανέβουν σε θρόνο πάνω απο το θεό και να ορίζουν πράγματα..
Πόση αποκοτιά δείχνει...
Επειδή κινδυνεύω (;!!) να κατηγορηθώ για επιλεκτική τοποθέτηση, θα επανέλθω σε ένα αίτημα της toxotis
quote:
Κωστάκη, έτσι για να διευρίνουμε την κουβέντα μας, πες μας κάποιες ιδέες, τόσο περι κραχ όσο και γενικά. Αν τις μοιραστείς μπορεί να βρεις και διάθεση για πράξη γύρω σου...Γιατί θαρρώ δεν φτάνει να φιλοσοφούμε (αόριστα) περί θεμάτων, στην πράξη φαίνεται, στη ζωή, ποιές ποιότητες μας διέπουν και πως τις εφαρμόζουμε...
Καθιστώ εξαρχής γνωστό ότι αυτές οι ατομικές επιλογές είναι πράξη στη ζωή μου και γι' αυτό το λόγο θα είμαι πολύ φειδωλός, για να αποφύω οποιαδήποτε κριτική σχετική με περιαυτολογία (όλο και κάποιο φιλαράκι θα βρεθεί...) :
1) Για το κραχ υπεύθυνοι δεν υπάρχουν κατ' ουσίαν. Υπάρχουν κεντρικοί εκτελεστές, ευήκοα ώτα, θύματα πολέμου και "παράπλευρες απώλειες". Το ότι ο κεντρικός εκτελεστής (π.χ. ο κος. Γκρίνσπαν και το επιτελείο του) άφησαν να εννοηθεί ότι η διαρκής πιστωτική επέκταση και η αντικοινωνική αποκλειστικά μονεταριστική διαχείριση των οικονομιών είναι αποτελεσματική λύση για την ορθολογική κατανομή του παγκοσμίως παραγόμενου πλούτου είναι απλά μία θεωρία. Το ότι τα ντόπια "τσιράκια" (εγχώριοι τραπεζίτες, ευήκοα όντα σε παγκόσμια κλιμακα, εκτελεστές σε τοπική) έσπευσαν να υιοθετήσουν και να μας "σπρώξουν" αυτή την αντίληψη περί financial leverage, προκειμένου η κάθε οικονομική μονάδα (επιχείρηση - νοικοκυριό) να "παράγει" 100 και να διαχειρίζεται 140-150 ή 200 μονάδες παραγωγής, είναι απλά η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, απεδέχθησαν ως ευαγγέλιο κάθε πρακτική δήθεν αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, ξεχνώντας την απλή λαϊκή ρήση "ο τσάμπας απέθανε" και τώρα βρίσκονται σε φάση υστερίας με τις ολοένα και αυξανόμενες κατασχέσεις, σημαίνει ότι λειτούργησαν ως ευήκοα όντα σε τοπικό, αλλά και θύματα πολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ότι αυτή η διαδικασία δημιούργησε πληθωριστικά φαινόμενα, τα οποία η παγκόσμια οικονομία δήθεν χρειαζόταν στο όνομα της ανάπτυξης και τα οποία πληρώνουμε όλοι μας, καθιστά τους λίγους συνετούς και ολιγαρκείς "παράπλευρες απώλειες" σε ένα πόλεμο στον οποίο δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.
2) Το γεγονός ότι ακούμε τρομαγμένοι στα κανάλια τα περί κραχ, περί κατάρρευσης των χρηματιστηρίων και φόβους για κλυδωνισμό των παγκόσμιων οικονομιών, είναι απλά η επιβεβαίωση της ασύνετης νοοτροπίας μας και του "προβατοποιημένου" τρόπου σκέψης. Με αυτά τα στοιχεία ανά χείρας, σε ένα διάστημα 6-12 μηνών, όταν η κρίση θα έχει παγιωθεί, θα εμφανιστούν οι δυσχέρειες και στην ελληνική οικονομία (για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της οποίας, όλοι πάνε να μας πείσουν ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση), μόνο που δε θα είναι αποκλειστικά οφειλόμενες στο διεθνές περιβάλλον, αλλά πρώτα απ'όλα και βασικά συνέπειες της εγχώριας οικονομικής (μη) δραστηριότητας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, αγαπητοί μου, είμαστε μία οικονομία έντασης υπηρεσιών, η οποία από τη στιγμή που ο εν λόγω κλάδος πνέει τα λοίσθια, έστω και μεσοπρόθεσμα, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα δεχθεί πολλαπλασιαστικά τις συνέπειες. Δανειστήκαμε για 1-2 γενιές παραπέρα, κάποιοι εκ των ταγών μας υπεξαίρεσαν τεράστια ποσά, διοχετεύοντας τα σε άγνωστες κατευθύνσεις εκτός της χώρας, ενώ η γενική απροθυμία του Νεοέλληνα να εργαστεί μεθοδικά (γιατί από ώρες έχουμε χορτάσει...) τον κατατάσσει μεταξύ των πλέον ασύμφορων οικονομικά συνεργατών. Το αποτέλεσμα αυτών (και πολλών άλλων) παραγόντων θα είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, μία καθίζηση στην αγορά κατοικίας, η οποία στην παρούσα φάση υποστηρίζεται με "τεχνικά" μέσα, μία εκτεταμένη εργασιακή αναταραχή και μία σημαντική κοινωνική έκρηξη, η οποία φοβάμαι ότι θα έχει και δήθεν "ρατσιστικά" κριτήρια.
3) Πάμε τώρα στις επιλογές, σκληρές αλλά αναγκαίες : προσωπικά επιλέγω την αποχή απ'όσο το δυνατόν περισσότερα gadgets και αντίστοιχα είδη, τα οποία συνεισφέρουν μόνο στην ατομική "καθιέρωση". Απέχω από κάθε δανειακής φύσεως συναλλαγή με το τραπεζικό σύστημα, πολλές φορές σε βάρος κάποιων "θέλω" μου, προκειμένου να μη δώσω το δικαίωμα συμμετοχής άλλων στον όποιο κάματο της εργασίας μου (που δεν είναι κάματος, αλλά μιλάμε με όρους εργασιακούς). Περιορίζω, στο μέτρο του δυνατού, τις πολυδάπανες διασκεδάσεις και επιλέγω μορφές ψυχαγωγίας πιο ορθολογικές, ακόμα και αν θεωρούνται από την πλειοψηφία αντισυμβατικές. Μειώνω τις ανάγκες μου στο ελάχιστο, για να αποφύγω να μπω σε διαδικασίες αναζήτησης δεύτερης εργασίας (προσωπικά θεωρώ τη συγκεκριμένη εργασιακή συνθήκη ένα από τα μεγαλύτερα μακροοικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά άντε πες το σε όσους αναγκάζονται να μπουν στο παιχνίδι). Συζητάω και επιμένω σε στενό ή και ευρύτερο κύκλο για την ανάγκη υιοθέτησης συνηθειών και προτύπων, το δυνατό λιγότερο εξαρτημένων από την εξάρτηση του χρήματος, ούτως ώστε να καταστήσω σαφές ότι το χρήμα είναι μέσο συναλλαγής (για όλους τους πληβείους, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου) και όχι μέσο δημιουργίας πλούτου, λογική που οδηγεί στην ολοένα και αυξανόμενη δανειοδότηση. Προσπαθώ να αναλύω και να εξετάζω τις παραμέτρους και τις ειδήσεις σε παγκόσμιο, αλλά και εθνικό επίπεδο σε θέματα οικονομίας (σε αυτό με βοηθάνε οι σπουδές, αλλά και η επαγγελματική μου προϋπηρεσία), ενώ ταυτόχρονα είμαι ανοικτός σε τοποθετήσεις και συζητήσεις επ' αυτών των θεμάτων. Κυρίως όμως, προτιμώ να ψάχνω προσωπικά το σφυγμό του κόσμου γύρω μου, ακόμα και με άκομψες, αν η άλλη πλευρά το επιλέξει, αντιπαραθέσεις, από το να αποδέχομαι αφιλτράριστα τις "στατιστικές" και τις ερμηνείες των ειδικών μαϊντανολόγων του ελληνικού σκουπιδαριού.
Σταματάω εδώ. Αυτές είναι γενικές κατευθύνσεις, που όμως ακολουθούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό και με έχουν οδηγήσει σε μία χ κατάσταση. Κοιτώντας τον κόσμο γύρω μου, θεωρώ ότι ο δρόμος αυτός είναι σωστός, αν και σχετικά μοναχικός. Δε θα επεκταθώ περαιτέρω, παρά μόνο ως απάντηση σε μήνυμα προσωπικής επικοινωνίας.
Φιλικά
Κωστάκης
Εν οίδα ότι ουδέν είδα!
απαντά στην toxotis.. Τέτοια εμμονή τέλος πάντων..
Κάνε διάλογο κι όχι κόλπα...
Πολύ καλύτερος ο τροπος ζωής σου απο το γραπτό σου
κείμενο... Χαίρομαι πολύ με την τοποθέτηση σου περι τρόπων
αντίδρασης και πολιτικής σου. Έχεις καλή στάση ζωής...Πραγματικά
λίγοι θα λειτουργούσαν τόσο καθαρά και έντιμα ...
quote:
Αγαπητέ μου ΕΡΙΩΠΙΣ, ευσεβείς πόθοι, γιατί άλλο οι δυνάμεις του σκότους
πο ελέγχουν καταστάσες και τους γίνονται θυσίες κι άλλο προστάτης άγιος
που χάρην Θεού
Δηλαδή φίλε μου υποστηρίζεις ακόμη ότι Υπήρξε Άγιος Φανούριος;
Λουκάς
για την εικόνα και το έργο του Αγίου Φανουρίου, έστω μικρό..
Εσύ, που το στηρίζεις
ότι δεν υπάρχει;Πάλι σε ευσεβείς πόθους;
Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο . Ο αναστηλωθείς ναός της Ρόδου είναι προϊόν λαϊκής πρωτοβουλίας και μόνο. Το εκκλησάκι του επίσης που είναι στην οδό Αγίου Φανουρίου στο Παγκράτι παραμένει κλειδωμένο και αλειτούργητο και αυτό από τότε.
Στην λαϊκή συνείδηση φίλε μου ο Άγιος Φανούριος είναι ο «Φάνης» με νέο περιτύλιγμα. Όπως ο Άμμωνας έγινε Άγιος Μηνάς έτσι και ο Φάνης έγινε Άγιος Φανούριος. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά τα πράγματα. Μην επανέρχεσαι με τα ίδια και τα ίδια.
Επειδή όμως το θέμα μας είναι οικονομικό και αφού επιθυμείς να ντύνεις κάθε διάλογο με ιερατικά άμφια σε ρωτώ κάτι πολύ απλό:
-Αν ζούσε σήμερα ο Χρηστός (μη διαμαρτύρεσαι πάλι για το ήτα, βρέθηκε πρόσφατα κύλικας στην περιοχή της Αλεξάνδρειας που έγραφε τον Χρηστό με ήτα) θα χαιρόταν για την αναμενόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της Νέας Μεγάλης Βασσαρίτιδος πόλεως;
Λουκάς
να θέλεις να κάνεις το παράλογο λογικό... Ο Άγιος Φανούριος
και υπήρξε και τελείται ειδική προσευχή που γίνεται για να
ευχαριστήδουμε τον άγιο...
Εδώ ατύχησες με το πιθανολογούμενο ρίσκο σου,
γιατί φαίνεται ξέχασες ότι ψέλνω σε εκκλησία...
Βλέπεις η "φανουρόπιτα" που διαβάζεται απο την πλευρά της
Παναγίας στην ιερά είσοδο, είναι όχι απλά αναγνωρισμένη τελετή,
αλλά και συχνά γενόμενη εν ταις εκκλησίαις´..
Άλλο;
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
σε αυτή την ενέργεια την ελληνικής και ιρλανδικής
κυβέρνησης, αντέδρασε η ...αμερικανική κυβέρνηση!!!
Λες και προτιμούσα να γίνει χάος... Ή μήπως το προτιμάνε,
ώστε να πληρώσει όλος ο κόσμος τις δικές τους ιμπεριαλιστικές
προωθήσεις σε Μέση Ανατολή, Ασία, Ευρώπη και Αφρική...
Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς το ενδεχόμενο αυτή η κρίση να είναι
τεχνητή;
Θα με ενδίεφερε να δούμε μια τέτοια υπόθεση, ώστε να ελέγξουμε
το κατά πόσο είναι πιθανή...
εγώ προσωπικά το θεωρώ δεδομένο πως είναι τεχνητή!
Όπως τεχνητή ήταν και η περιβότητη κρίση-κραχ της δεκαετίας του '20.
Όποιος αρχίσει να ψάχνει τα νήματα πίσω από την εικόνα και την πληροφορία, θα βρει ακριβώς αυτό...
Τίποτε δεν γίνετε στην "τύχη", όλα ακολουθούν μία στρατηγική.
Ο μέσος άνθρωπος λογω εκπεύδευσης και βομβαρδισμού πληροφόρησης αδυνατεί και να διανοηθεί ότι πράγματι έτσι συμβαίνει,
Ο μέσος άνθρωπος απλά "αφήνεται" ως έρμαιο των καταστάσεων και οι επιλογές του είναι εκ των προταίρων καθορισμένες και σχεδιασμένες μέσα σε ένα ελεγχόμενο πλαίσιο.
Αν βγάλει μόνο κανείς τις "φλούδες" της όποιας εκπαίδευσης και πληροφόρησης από πάνω του, αρχίζει να διακρίνει πίσω από το παραβάν...
Το ότι η "ιστορία γράφεται από τους νικητές", είναι γνωστό...
Για προσπαθείστε να αρχίσετε να αμφισβητείται όσα σας έμαθαν να θεωρείται "αλήθειες" και πραγματικότητες και θα δείτε ότι σχεδόν τίποτε από αυτά δεν "στέκει"...
Προσωπικά ακόμη "σοκάρομαι" την πρώτη στιγμή που έρχομαι αντιμέτωπη με μια εντελώς διαφορετική "αλήθεια" από την κοινά αποδεκτή, παρ'όλο που από χρόνια έχω επίγνωση της κατάστασης...
πόσο μάλλον κάποιοι που ποτέ δεν τόλμησαν να αμφησβητίσουν τα "δεδομένα"...
Ostria καλή μου τον διάβασες το Smileyτάκη μου? Από τις πρώτες μέρες το εντόπισε ο καλός μου...