ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AINEIAN0661 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
sonofzeusΜέλος
01/05/2008, 06:40:22
Φίλε AINEIAN06
Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο.
Είμαστε ανώτεροι του Θεού αφού δεν μπορεί να μας σώσει η Χάρις Του με κανένα τρόπο, αν δεν θέλουμε να σωθούμε οι ίδιοι. Πετάμε πλέον με τα δικά μας φτερά και με οδηγό τη συνείδηση μας μέσα σε ένα σκάφος με βοηθητικές μηχανές τη γνώση που παρέχει η επιστήμη, η φιλοσοφία και η ιστορία.
Φιλικά Γιάννης
eidosΜέλος
01/05/2008, 07:09:00
και αφού την κάναμε την υπέρβαση, και αφού τον ομφάλιο λώρο τον κόψαμε,
μας έρχεται καπάκι μια λοίμωξη του αναπνευστικού, και ΄κάνα εγκεφαλικό, και πάνε τα φτεράκια...
άντε να πετάξεις μετά...
μετά στρώνεσαι στα χαμηλά, το σκύβεις το κεφάλι, και αρχίζεις τις προσευχές...

και τότε καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδύναμα ζώα είμαστε...
και τότε (στα μουλωχτά) ζητάμε βοήθεια, απο κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει...
θα το κάνει;;
γιατί να το κάνει;;
η καλή σχέση με τον Δημιουργό μας αποτελεί μονόδρομο,
γιατί είναι ο Μόνος που μπορεί να μας απαλάξει απο την αρρώστια και τον θάνατο...

sonofzeusΜέλος
01/05/2008, 08:58:39
Φίλε eidos
Δεν κατάλαβες καλά αφού λες
"...και τότε... ζητάμε βοήθεια, απο κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει...θα το κάνει;; γιατί να το κάνει;;"
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μας βοηθήσει. ΔΕΝ είναι πια στο χέρι ΤΟΥ.
ΟΙ ερωτήσεις "θα το κάνει;; γιατί να το κάνει;;" στερούνται λογικής, αφού η μόνη απάντηση είναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, του αφαιρέσαμε το δικαίωμα, τη δυνατότητα να μας βοηθήσει. Μιλάω φυσικά για τον Θεό όπως αποκαλύπτεται ο ίδιος στην Α.Γ. και όπως ερμηνεύεται από τους Χριστιανούς και μη σ'αυτό το σημείο.
Δεν μιλάω για άλλους θεούς που δεν γνωρίζω πως ορίζονται.
φιλικά Γιάννης
01/05/2008, 09:30:34
Φίλε μου ΑΙΝΕΙΑΝ 06 αυτή είναι και η βασική διαφορά με τις
άλλες θρησκείες, καθώς όπως είπε κι ο Κύριος ημών Ιησούς
Χριστός, υπάρχει ανάσταση νεκρών, καθώς ο Θεός του Αβραάμ,
του Ιακώβ, κλπ δεν είναι Θεός νεκρών αλλά Θεός ζώντων και
εξ ‘αυτού μένει το ότι όλοι αναστήσονται τη ημέρα της Κρίσεως
όπως κριθούμε για τα έργα μας και για το κατά πόσο τιμήσαμε
αυτό που είμαστε…
Μια έννοια που θέλω να αναλογιστείς, γιατί περί αυτού πρόκειται: Πόσο τιμάμε αυτό που είμαστε και φυσικά πρώτα από όλα αν έχουμε συνείδηση τι είμαστε…
Πολύ πεσιμιστικό και φτωχό μου μοιάζει, με συγχωρείς κιόλας, αυτό το «πεθαίνουμε, παύουμε να υπάρχουμε…» Αυτό πιστεύεις ότι είναι
ο άνθρωπος ένα ανακυκλούμενο πράγμα που έρχεται σαν μαριονέτα
να πληρώσει κενά διαστήματα στο …κουρδιστό πορτοκάλι της γης;

Φίλε μου γι’ αυτό λέω: τόσο λίγη αξία δίνεις στον άνθρωπο;
Αυτή η ανώτερη δύναμη που λες, θέλω να σου κάνω λίγες ερωτήσεις περί ορισμού της:
Έχει σχέση με τον άνθρωπο ή απλά συνυπάρχουμε;
Αισθάνεται τίποτα για τον άνθρωπο ή μόνο τον βλέπει ως ζημιογόνο
στο τέλειο στολίδι ( κόσμο) που έφτιαξε;
Και φυσικά , γιατί δεν αντιδρά στις εξωφρενικές μ...κίες
που κάνουμε;
Αυτά που λες κολακεία, αν δείς, επαναλαμβάνω, θυμίζουν σχέση
πατέρα – παιδιού…
Φίλε Sonofzeus να’ σαι καλά παληκάρι μου… Μ’ έκανες και γέλασα… «Πετάμε μόνοι μας…» και ....καταστρεφόμαστε μόνοι μας
γιατί δεν το συμπλήρωσες;Δεν έχουμε ανάγκη το Θεό για να αυτοκτονήσουμε... Ξέρεις που έχει φτάσει η καταστροφική και αυτοκαταστροφική μας μανία; Σε λίγες δεκαετίες, θα μείνουν μόνο …..οι κατσαρίδες σ’ αυτό τον πλανήτη, από την …ώριμη ικανότητα
μας διαχείρισης…
Δεν είναι πια στο χέρι του; Γιατί ρε φίλε; Την ανικανότητα μας ποιός άλλος μπορεί να καλύψει;
Φίλε, καλά θα είναι να έχουμε επαφή με το περιβάλλον γύρω μας και να μην ζούμε μόνο στον εγκέφαλο μας… Η καταστροφή της γης αγγίζει οριακά σημεία και κανείς δεν κάνει τίποτα, αυτό δεν μπορεί να μην το βλέπεις…

eidosΜέλος
01/05/2008, 09:36:27
σονοφζευς

Φαντασου ότι ένας δάσκαλος εξηγεί στους μαθητές του πώς να λύσουν κάποιο δύσκολο πρόβλημα.
Ένας έξυπνος αλλά στασιαστικός μαθητής ισχυρίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο ο δάσκαλος λύνει το πρόβλημα είναι λανθασμένος.
Υπονοώντας ότι ο δάσκαλος δεν είναι ικανός, αυτός ο στασιαστής επιμένει ότι ξέρει έναν πολύ καλύτερο τρόπο για να λύσει το πρόβλημα.
Ορισμένοι μαθητές νομίζουν ότι έχει δίκιο και στασιάζουν και αυτοί. Τι πρέπει να κάνει ο δάσκαλος; Αν αποβάλει τους στασιαστές από την τάξη, πώς θα επηρεάσει αυτό τους υπόλοιπους μαθητές; Δεν θα πιστέψουν ότι ο συμμαθητής τους και εκείνοι που τον ακολούθησαν έχουν δίκιο;
Όλοι οι άλλοι μαθητές της τάξης θα μπορούσαν να χάσουν το σεβασμό τους για το δάσκαλο, πιστεύοντας ότι φοβάται μήπως αποδειχτεί πως κάνει λάθος. Ας υποθέσουμε, όμως, ότι ο δάσκαλος επιτρέπει στο στασιαστή να δείξει στην τάξη πώς θα έλυνε εκείνος το πρόβλημα.

Ο Δημιουργός έχει κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνει ο δάσκαλος. Θυμησου ότι οι στασιαστές στην Εδέμ δεν ήταν οι μόνοι που περιλαμβάνονταν. Εκατομμύρια άγγελοι παρακολουθούσαν.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Δημιουργός θα αντιμετώπιζε το στασιασμό θα επηρέαζε πολύ όλους εκείνους τους αγγέλους και τελικά ολόκληρη τη νοήμονα δημιουργία. Τι έχει κάνει, λοιπόν, ο Δημιουργός-Ιεχωβά;
Έχει επιτρέψει στον Σατανά να δείξει πώς θα κυβερνούσε εκείνος την ανθρωπότητα. Ο Θεός έχει επιτρέψει επίσης στους ανθρώπους να αυτοκυβερνηθούν υπό την καθοδηγία του Σατανά.

Ο δάσκαλος στο παράδειγμά μας ξέρει ότι ο στασιαστής και οι μαθητές που τον υποστηρίζουν έχουν άδικο. Αλλά ξέρει επίσης ότι, αν τους δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσουν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, αυτό θα ωφελήσει ολόκληρη την τάξη.
Όταν οι στασιαστές αποτύχουν, όλοι οι ειλικρινείς μαθητές θα δουν ότι ο δάσκαλος είναι ο μόνος που έχει τα προσόντα να καθοδηγεί την τάξη.
Θα καταλάβουν γιατί ο δάσκαλος θα βγάζει στο εξής από την τάξη όσους στασιάζουν.
Παρόμοια, ο Ιεχωβά ξέρει πως όλοι οι άνθρωποι που έχουν ειλικρινή καρδιά και οι άγγελοι θα ωφεληθούν βλέποντας ότι ο Σατανάς και όσοι στασίασαν μαζί του απέτυχαν και ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αυτοκυβερνηθούν.

κατάλαβες τώρα αν ο Δημιουργός μπορεί, και αν θέλει;;

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 12:44:08
quote:

Φίλε AINEIAN06
Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο.
Είμαστε ανώτεροι του Θεού ...

Στην θεση του θεου βαλαμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ !!!!

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 12:47:53
quote:

Φίλε eidos
Δεν κατάλαβες καλά αφού λες
"...και τότε... ζητάμε βοήθεια, απο κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει...θα το κάνει;; γιατί να το κάνει;;"
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μας βοηθήσει. ΔΕΝ είναι πια στο χέρι ΤΟΥ.
ΟΙ ερωτήσεις "θα το κάνει;; γιατί να το κάνει;;" στερούνται λογικής, αφού η μόνη απάντηση είναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, του αφαιρέσαμε το δικαίωμα, τη δυνατότητα να μας βοηθήσει. Μιλάω

Θελετε να πειτε σε απλη λαικη γλωσσα .. οτι θα χρειαστει στην ζωη μας σε περιοδο που θα ειμαστε αδυναμοι κι ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ .. να του ζητησουμε να μας κανει ... θεικο θαυματουργο ρουσφετι ... βοηθωντας μας στην ασθενεια μας η στην κακοτυχια μας ... κι αυτος θυμωμενος μαζι μας γιατι ... δεν τον κολακευουμε η δεν τον δωροδοκουμε σαν υποτελεις του πιστοι οπαδοι ... δεν θα μας βοηθησει [ η θεικη βοηθεια υπαρχει μονο για υμετερους υποτακτικους κολακες ... πιστους οπαδους !!!!!!!!!!!!!!!!!]

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 12:52:27
Στην πολυθειστικη Κινα .. τους περασμενους αιωνες με τους χιλιαδες θεους .. οπου καθε θεος ειχε το ..αξιωμα του με συγκεκριμενα καθηκοντα πχ θεος της βροχης κλπ ... εαν ενας θεος .. δεν ηταν συνεπης στα καθηκοντα του αυτα τον καταργουσαν κι εβαζαν στην θεση του αλλον θεο !!!!!!
Υπο αυτη την λογικη .. εαν ο θεος της Ελλαδας δεν αντεπεξερχεται στα θεικα καθηκοντα προστασιας των Ελληνων οι οποιοι ειναι πιστοι του οπαδοι ... τον αντικαθιστουμε με αλλον θεο .. πιο αποτελεσματικο στα καθηκοντα του ..
Η εαν ο Αγιος προστατης της παιδειας .. δεν αντεπεξερχεται στα καθηκοντα του να προστατευει και να βοηθα την ..Ελληνικη παιδεια .. τον αντικαθιστουμε ...
ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ [οπως κι οι αφεντες] ...ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 12:55:43
Και - ποαροτι αθεος - .. δεν θα ειχα προβλημα να ζητησω βοηθεια και να κανω καποιο ταμα σε καποια υπερφυσικη δυναμη .. εαν προκειται να με βοηθησει .. ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ... θα ζητησω τα χρηματα μου πισω κι θα κινησω αγωγη .. κατα των γιηνων αντιπροσωπων της ...
AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 12:58:39
quote:

και αφού την κάναμε την υπέρβαση, και αφού τον ομφάλιο λώρο τον κόψαμε,
μας έρχεται καπάκι μια λοίμωξη του αναπνευστικού, και ΄κάνα εγκεφαλικό, και πάνε τα φτεράκια...
άντε να πετάξεις μετά...
μετά στρώνεσαι στα χαμηλά, το σκύβεις το κεφάλι, και αρχίζεις τις προσευχές...
και τότε καταλαβαίνουμε όλοι πόσο αδύναμα ζώα είμαστε...
και τότε (στα μουλωχτά) ζητάμε βοήθεια, απο κάποιον που μπορεί να μας βοηθήσει...
θα το κάνει;;
γιατί να το κάνει;;
η καλή σχέση με τον Δημιουργό μας αποτελεί μονόδρομο,
γιατί είναι ο Μόνος που μπορεί να μας απαλάξει απο την αρρώστια και τον θάνατο...

Η πρακτικη λοιπον χρησιμοτητα του Θεου -ων ειναι να μας ... βοηθαει οταν εχουμε προβληματα .. εφοσον του ειμαστε ... πιστοι υποτακτικοι υποτελεις οπαδοι που τον [ τους] ... λιβανιζουμε και υμνουμε καθημερινως [ συν τα δωρα .. ταματα θυσιες κλπ ..]

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 13:04:14
quote:

Φίλε μου ΑΙΝΕΙΑΝ 06 αυτή είναι και η βασική διαφορά με τις
άλλες θρησκείες, καθώς όπως είπε κι ο Κύριος ημών Ιησούς
Χριστός, υπάρχει ανάσταση νεκρών, καθώς ο Θεός του Αβραάμ,
του Ιακώβ, κλπ δεν είναι Θεός νεκρών αλλά Θεός ζώντων και
εξ ‘αυτού μένει το ότι όλοι αναστήσονται τη ημέρα της Κρίσεως
όπως κριθούμε για τα έργα μας και για το κατά πόσο τιμήσαμε
αυτό που είμαστε…

Φιλε μου ...Εσυ εισαι θρησκευομενος Χριστιανος [ αναφαιρετο δικαιωμα σου ] κι εγω δηλωνω οπαδος της φιλοσοφιας του Αρχαιου Ελληνα φιλοσοφου Επικουρου ..
Η ρηση του Καζατζακη .. ταιριαζει με τις Επικουρειες αντιληψεις μου γιαυτο την εβαλα προς συζητηση στο φορουμ ..
Κατα τα αλλα ..ολα οσα λες εκπηγαζουν απο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ... που θεωρουν εκ προοιμιου δεδομενη την θεοπνευστια της Βιβλου κι το Αλαθητο του Χριστιανικου ορθοδοξου δογματος .. πραγματα με τα οποια εγω διαφωνω ..
Φαντασου ενας ..Μαγος των Ζουλου να συζητα μαζι σου υπο την προυποθεση να θεωρεις δεδομενη την .. θεοπνευστια του και το αλαθητο των αποψεων του ...

cyberia93cryΝέο Μέλος
03/08/2011, 23:14:03
quote:

Γεια σας, θα σας το πω ευθέως, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει θεός αλλά τίποτα δεν μου αποδεικνύει την ύπαρξη του. Το κάλεσμα ενός πνεύματος θα το αποδείκνυε αυτό.

Προσωπικα δεν πιστευω οτι ο κοσμος των πνευματων συμβαδιζει απαραιτητα με τη θρησκεια και το Θεο!

cyberia93cryΝέο Μέλος
03/08/2011, 23:26:06
quote:
Ομολογω οτι εσκασα στα γελια (με την καλη εννοια, δεν γελαω με σενα!)!! Φανταζεσαι να ανταποκριθει τελικα ο Διας!

Φανταζεσαι?
'Η η Ηρα...Και να πει "Ε ρε π0uστη Δια ποιος ειναι παλι??"

KromosΝέο Μέλος
04/08/2011, 23:21:24
χαχαχα να επικαλέσεις την Ήρα και να της πεις... πάλι σε κερατώνει ο άντρας σου... χαχαχαχαχα
τι κάνει το μπασταρδάκι ο ηρακλής και το άλλο το μπασταρδάκι ο θησέας?
υπάρχει μία περίπτωση να μην το πάρει πολύ καλά.....

~Kromos47~

have you ever dance with the devil, under the moonlight??

---Sophie---Μέλος
29/10/2011, 16:47:38
quote:

Γινεται το "ποτηρακι" να το κανει καποιοις μονος του?ή οπωσδηποτε θελει εναν αριθμο ατομων ?

Edited by - BloNZoR on 29/07/2011 18:49:36

Μονος του?Πα-να-για μου!Θα παθω εγκεφαλικο.Οχι γιατι δεν το θεωρω πρακτικα δυνατο αλλα γιατι αν το εκανα εγω τοτε πολυ απλα θα χεζομουνα πανω μου!Μονος καλε να φερεις κοτζαμ πνευμα?

Περα απο την πλακα τωρα,ισως και να δουλευε και μαλιστα θα ηταν και πρακτικο,γιατι αφου οσοι περισσοτεροι ειναι τοσο πιο δυνατο ερχεται τοτε ισως να σου ερχοταν χαμηλης ιεραρχιας.Λεω τωρα.

Δεν ειναι οτι σε μισω... απλα παρ'το ετσι...Αν ειχες πιασει φωτια και ειχα νερο...θα το επινα!

Edited by - ---Sophie--- on 29/10/2011 16:48:15

opanosΝέο Μέλος
30/10/2011, 01:10:47
Καλησπέρα, σας διαβάζω χρόνια και γράφτηκα μόνο και μόνο για να απαντήσω εδώ! Μην το κάνετε αυτό με το ποτηράκι είναι επικίνδυνο! Το κάναμε πριν χρόνια σε σπίτι που άνηκε σε φίλο αλλά δεν έμενε κανείς τότε! Καλούσαμε έναν που ξέραμε ότι είχε πεθάνει πρόσφατα (18 χρόνια πέρασαν και ακόμα θυμάμαι το όνομα)! Ύστερα από αρκετές προσπάθειες κουνήθηκε το φλιτζανάκι αλλά το πήραμε στην πλάκα γιατί νομίζαμε ότι το κουνούσε κάποιος από εμάς (επειδή τα δάχτυλα είναι κυκλικά στο φλυτζανάκι δεν μπορείς να το καταλάβεις). Αρχίσαμε να ρωτάμε χαζομάρες στην αρχή (λόγο ηλικίας) του τύπου δείξε μας ποιος την έχει μεγαλύτερη κλπ. Μετά για να σιγουρευτούμε σκεφτόμασταν αριθμούς και λέξεις και πήγαινε αμέσως. Δεν χρειαζόταν να πω "Πάνε στον αριθμό που σκέφτομαι" και μόνο που το σκεφτόμουν πήγαινε (το κάναμε με την σειρά ένας- ένας). Κάποιος στο άσχετο ρώτησε στο πνεύμα πως πέθανε. Το ξέραμε πως πέθανε (αυτοκινητιστικό ήταν) αλλά αυτός ο ... το ρώτησε. Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει και μακάρι να μη το ζήσει κανείς σας. Το φλυτζανάκι εκτοξεύτηκε στον τοίχο,τα φώτα αναβόσβηναν και μια ντουλάπα άνοιξε και πετάχτηκαν τα ρούχα έξω. Περιττό να σας πω ότι σε χρόνο dt ήμασταν όλοι στα μηχανάκια! Την άλλη μέρα που ξαναπήγε ο φίλος βρήκε μια σωλήνα σπασμένη και το σπίτι μέσα στα νερά και όλα άνω κάτω! Αυτά εκ πείρας. Το είπε στον πατέρα του και έκαναν αγιασμό και ηρεμήσαμε όλοι γιατί νομίζαμε ότι θα μας κυνηγούσε! Πάντως ενώ οι απαντήσεις σε χαζοερωτήσεις (τι σκέφτομαι πχ) ήταν σωστές οι άλλες ήταν λάθος. Ρώτησε πχ φίλος πότε θα πεθάνει...ε θα έπρεπε να έχει πεθάνει εδώ και 11 χρόνια. Αυτά τα λίγα από εμένα. ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

---Sophie---Μέλος
30/10/2011, 09:15:07
Καλωσορισες στο φορουμ φιλε Οπανος και ελπιζω να σου αρεσει.Οσο για το συμβαν που μας γραφεις πρεπει να σου πω οτι ησασταν τυχεροι.Θα μπορουσατε να παθετε απειρως χειροτερα.Τωρα,σχετικα με την προειδοποιηση σου να μην το παιξουμε εγω δεν προκειται να το κανω ετσι κι αλλιως(δεν ειδες στο προηγουμενο μου μυνημα τι χεστρα που ειμαι?).Τωρα βεβαια μερικοι το θεωρουν μαγκια να το κανουν κλπ κλπ.Τι να γινει ξερεις ποσες φορες εχουν προσπαθησει να τους λογικεψουν?Στο κατω κατω οτι και να πουμε στο τελος θα κανουν οτι θελουν.

Θα σε εστελνα στον διαολο...αλλα δεν μου φταει και αυτος!

kyriaxΝέο Μέλος
01/08/2012, 17:38:10
θα ηθελα να ρωτησω,αν εχω ενα δικο μου OUIJA ,αλλα τα γραμματα της αλφαβητου ειναι στα λατινικα,οι ερωτησεις πρεπει να γινονται στα αγγλικα?σε αυτη την περιπτωση να φτιαξω ενα καινουργιο με την ελληνικη αλφαβητο!

NisgiaΝέο Μέλος
14/08/2012, 10:45:09
Καλησπέρα σε όλους,

Θα σας διηγηθώ μια προσωπική ιστορία, να ενημερώσω πρώτα ότι διάβασα μέχρι την τέταρτη σελίδα και ελπίζω κάποιος να έχει απαντήσει μέχρι να διαβάσω όλες τις σελίδες..

Από μικρός είχα μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραφυσικά και είχα δοκιμάσει όλες τις χαζομάρες γιατί σαν μικρό παιδί νόμιζα ότι ήταν αληθινά. Δοκίμασα να πω 3 ίδιες λέξεις (δεν θυμάμαι πια) για να εμφανιστεί ένα πνεύμα, έγραψα με κραγιόν τα τρία 6 στον καθρέφτη και μετά τον έσπασα, κάτι με κεριά για να επικαλεστούμε ένα πνεύμα αλλά τίποτα.

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί όλοι είχαν και μια εμπειρία με ένα παραφυσικό φαινόμενο (δεν λέω αν αληθεύουν ή όχι) αλλά ήθελα να ζήσω μια εμπειρία προσωπικά. Τεσπα πέρασαν τα χρόνια και πειστικά ότι τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν και ότι όλα είναι στο μυαλό. Όταν άκουγα τέτοιες ιστορίες τα αγνοούσα ή γινόμουν γραφικός. Ώσπου εδώ και ενάμιση χρόνο τα έχω με μια κοπέλα που είναι ...επιρεπής σε τέτοια φαινόμενα. εδώ και βδομάδες άρχισα να ερευνώ και να ενημερώνομαι με ότι σχετικό. Βέβαια δεν τα πιστεύω όλα επειδή στο ίντερνετ ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει αλλά και πάλι το ψάχνω ώστε να έχω μια σφαιρική εικόνα. Αυτός είναι ο λόγος που με οδήγησε εδώ.

Η κοπέλα μου ισχυρίζεται ότι κάτι κατοικεί στο σπίτι της, ένα πρωί σηκώθηκε πρώτη και με φώναξε έντρομη και σηκώθηκα να δω τι γίνεται. Ένα αχνό ομιχλώδης φαινόμενο φαινόταν μπροστά από τις κουρτίνες του παραθύρου. Όταν πλησίασα αρκετά δεν έβλεπα τίποτα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να με γελούν τα μάτια μου επειδή μόλις ξύπνησα αλλά μου έκανε εντύπωση ότι το είδαμε και οι δύο. Το βράδυ λοιπόν πήρα το λάπτοπ και το άφησα μπροστά να ηχογραφεί για 4 ώρες μπας και καταγράψει κάτι, σχημάτισα ένα "Π" με α4 χαρτί να δω αν περνάει ρεύμα (σε περίπτωση που περνάει αέρας από κάπου μπορεί με το ζεστό και κρύο αέρα να δημιουργηθεί αυτό το φαινόμενο, σαν τη υγρασία που βλέπουμε πάνω από μια ζεστή ασφάλτο δρόμου) και άφησα ένα χαρτί και μολύβι μπας και γράψει τίποτα το υποτιθέμενο κάτι. Μάλιστα ξύπνησα και στις 3 το πρωί (είχα ακούσει ότι γίνονται παράξενα πράματα εκείνη την ώρα) και έκατσα στον καναπέ απέναντι από το παράθυρο για ένα τέταρτο αλλά μάταια. Το πρωί όλα ήταν φυσιολογικά, τίποτα το παράξενο. Πειστικά και έπεισα την κοπέλα μου ότι ήταν παιχνίδι του μυαλού.

Μια άλλη μέρα μια φίλη της κοπέλας μου που ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαβάσει τον καφέ είχε έρθει στο σπίτι της και της διαβάζε τον καφέ. Κάποια στιγμή λέγανε για έναν άνδρα από το παρελθόν της κοπέλας μου και άρχισε να νιώθει νευρικούς πόνους στην καρδιά. Η φίλη της που μπορούσε να "δει" αυτά τα εκτοπλασματοειδη είπε να μην πανικοβληθεί και να περιμένει ώσπου να φτάσω στο σπίτι της. Μετά από λίγη ώρα έφτασα και τις πήρα να πάμε να φάμε έξω. Η καφετζού φίλη της είπε ότι ένα μαύρο πράμα τις ακολουθάει και φυσικά δεν είπαν τίποτα σε μένα ώσπου κάτσαμε σε μια κρεπερί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αυτό το μαύρο πράμα ήρθε πάνω μου και σιγά σιγά "απορροφήθηκε" από την αύρα μου. Μου είπαν ότι έχω μια φαρδιά έντονη γραμμή αύρας σε μπλε-πράσινο χρώμα.

Και τελικά φτάσαμε την ημέρα με το "ποτηράκι". θα το κάνανε στο σπίτι της ξαδέρφης της καφετζού. Εγώ είχα αρνηθεί να πάω γιατί έλεγα ότι όλα αυτά είναι βλακείες, εν τέλει με πείσανε και πήγα αλλά αρνήθηκα να συμμετέχω, και έκατσα σε μια γωνία 3-4 μέτρα μακριά τους για να μην τους παρενοχλω. Κάνανε τα δικά τους και φαινόταν ότι είχαν καλέσει κάτι, βέβαια εγώ γέλαγα από μέσα μου.
σε κάποια φάση αγρίεψε η κατάσταση και το πνεύμα δεν έλεγε να φύγει και μου είπαν ότι μπορείς να βγεις από το "παιχνίδι" μόνο αν σε επιτρέψει το πνεύμα. Ζοριζόταν και είχε ιδρώσει η καφετζού ώσπου έκανε την ερώτηση "τι θέλεις?" σύμφωνα με τα λεγόμενα της το πνεύμα έδειξε τον τοίχο πίσω της. Απάντησε "οκ και τώρα φύγε" και έτσι τελείωσε η βραδιά. Μετά από μερικές μέρες έπιασε φωτιά το σπίτι και πέθανε η γιαγιά της που κοιμόταν στο δωμάτιο που φαίνεται να έδειξε το πνεύμα.

Ο λόγος που έπιασε φωτιά ήταν επειδή ένα μισοφαγωμένο καλώδιο είχε καλυφθεί με βαρύ εύφλεκτο αντικείμενο και έτσι έγινε η ζημιά...

Σύμπτωση ή κάτι άλλο?

hunter1Μέλος
14/08/2012, 19:04:25
Στον κοσμο που αντιλαμβανομαστε υπαρχουν στενα τρεις διαστασεις οποτε για τους συντηρητικους οτιδηποτε μη εξηγησιμο αποτελει φαντασιωση..
απο την αλλη θεωριες κ θεωριες κυκλοφορουν μαλλον για να παραπλανησουν παρα για να ενημερωσουν
για μενα ψαξτο σε μορφες ενεργειας που με καποιο τροπο αποτυπωνωνται στο χωρο κ γινονται αισθητες απο ανθρωπους με ιδιαιτερες ευαισθησιες..

d.k