- στοχασμοι γυρω απο την λατρεια του θειου(θεου) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Η ηλικία της γής...Scientific evidence indicates that the planet formed around 4.57 billion (4.57×109) years ago, and shortly thereafter (4.533 billion years ago) acquired its single natural satellite, the Moon.
από http://en.wikipedia.org/wiki/Earth
Επειδή κάπου είδα μία διαφωνία και κάποιος ανέφερε την wikipedia σε θεωρίες εξέλιξης συντηριτικών υπερχριστιανών. Η ίδια σελίδα αναφέρει και την ηλικία της γής
Τι έχεις να πεις σχετικά με τα ερωτήματα που θέτει ο WWalker;
Δεν τίθεται θέμα Χριστιανικής αντίληψης σχετικά με τα ερωτήματά του!
Αυτοί που κράζουν και αυθαιρετούν βαφτίζοντας ως δεδομένα τις διάφορες θεωρίες, τι έχουν να πουν στα εύλογα, κατ' εμέ αλλά και κατά πολλών άλλων, ερωτήματα;;;
Φιλικά όπως πάντα
Υπήρχε πάντα ή κάποια στιγμή εμφανίστηκε από το πουθενά, και στο ποτέ; Ποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να παραμείνει…..θνητός.
Το σίγουρο είναι ένα, είμαστε τμήμα του ΟΛΟΥ, σίγουρα επίσης είμαστε κατά πολύ….νεότεροι του, και τέλος σίγουρα οφείλουμε να εξελισσόμαστε ως συνειδητά τμήματα του κοσμικού ιστού, βιώνοντας το θαύμα αυτό που ονομάζεται ΖΩΗ..!!!!!

«O άνθρωπος μέτρο πάντων πραγμάτων»
quote:
Φίλοι μου το σημαντικό πιστεύω είναι, να αντιληφθούμε ότι όποια και να είναι η ηλικία του σύμπαντος εμείς ως υπάρξεις είμαστε μία απειροελάχιστη στιγμή στο κοσμικό γίγνεσθαι…
Υπήρχε πάντα ή κάποια στιγμή εμφανίστηκε από το πουθενά, και στο ποτέ; Ποιος μπορεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να παραμείνει…..θνητός.
Το σίγουρο είναι ένα, είμαστε τμήμα του ΟΛΟΥ, σίγουρα επίσης είμαστε κατά πολύ….νεότεροι του, και τέλος σίγουρα οφείλουμε να εξελισσόμαστε ως συνειδητά τμήματα του κοσμικού ιστού, βιώνοντας το θαύμα αυτό που ονομάζεται ΖΩΗ..!!!!!
«O άνθρωπος μέτρο πάντων πραγμάτων»
Συμφωνώ και επαυξάνω!!
Φιλικά όπως πάντα
Έλεως πια! Μήπως υποστηρίζεις και εσύ αυτή την άποψη;

Έλεoς πια! Μήπως υποστηρίζεις και εσύ αυτή την άποψη;

Εμείς εδώ έχουμε προχωρήσει πιο πολύ και ανακλύψαμε ότι η Γη έχει δημιουργηθεί εδώ και 3500 χρόνια!!!
Καλά, για ποια θεωρία της εξέλιξης και πράσινα άλογα μου λες τώρα, αυτό έχει καταρριφθεί εδώ και κάτι αιώνες τώρα!!!![]()
![]()
Φιλικά όπως πάντα
«Εσύ όμως Σβάμπε, διαπιστώνω πως είσαι παντογνώστης και είσαι σε θέση να διακρίνεις τα δεδομένα από τις θεωρίες καλύτερα ακόμη και από τους ίδιους τους επιστήμονες!!»
Λάθος αγαπητέ!
ΑΛΛΟΙ είναι αυτοί που θέλουνε να το παίξουνε «παν-επιστήμονες» και όχι εγώ. Αναφέρθηκα ΠΟΛΛΑΚΙΣ στις πηγές από τις οποίες αντλώ τα επιχειρήματα μου (π.χ. Ελληνική Γεωλογική Εταιρία) και το ίδιο έπραξα όταν παρέθεσα και άλλες πηγές.
Μίλησα ξανά και ξανά για το ότι ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, και κάλεσα τον συνομιλητή να μου υποδείξει επιστημονικές εργασίες (και όχι μεμονωμένα βιβλία που δύναται να εκδώσει ο καθένας!) που να στηρίζουν την άποψη του. Πράγμα που δεν έγινε.
Κάνε μου τη χάρη λοιπόν.
Ψηλός:
«Κρίμα να σε στερείται ο επιστημονικός κόσμος βρε παιδί μου, μήπως είναι καιρός να εισηγηθείς στον επιστημονικό κλάδο της χώρας μας να σε ανακηρύξουν επίτιμο ..... και να σε συμβουλεύονται όταν πρόκειται να διατυπώσουν κάποιο ....... ΔΕΔΟΜΕΝΟ;;»
Πάνω στο άγχος σου, δεν σου βγαίνει κακομοίρη ούτε και αυτή η ειρωνεία πια! Το γοερή αντίφαση έ??![]()
![]()
Όταν θα έχεις Ψηλέ κάτι σοβαρό να πεις, τότε να το ακούσω. Έως τότε, καλά θα κάνεις να διαβάζεις καλύτερα τα όσα φορτισμένος προσπαθείς να «ανατρέψεις», διότι απλά αναπαράγεις ημιμάθεια και μια σχεδόν αυτιστική συμπεριφορά.
Τα χαιρετίσματα μου!![]()
quote:
ΑΛΛΟΙ είναι αυτοί που θέλουνε να το παίξουνε «παν-επιστήμονες» και όχι εγώ. Αναφέρθηκα ΠΟΛΛΑΚΙΣ στις πηγές από τις οποίες αντλώ τα επιχειρήματα μου (π.χ. Ελληνική Γεωλογική Εταιρία) και το ίδιο έπραξα όταν παρέθεσα και άλλες πηγές.
Αιντέεε...
Βρε για ΠΟΙΑ επιχειρήματά σου μιλάς, τα επιχειρήματά σου είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο GOOGLE και άντε και το δεύτερο αν το πρώτο δεν είναι κοπροσελίδα.
quote:
Μίλησα ξανά και ξανά για το ότι ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, και κάλεσα τον συνομιλητή να μου υποδείξει επιστημονικές εργασίες (και όχι μεμονωμένα βιβλία που δύναται να εκδώσει ο καθένας!) που να στηρίζουν την άποψη του. Πράγμα που δεν έγινε.
Όπως φαίνεται αγαπητέ, έχεις φροντίσει τις επαφές σου με την πραγματικότητα να τις κρατήσεις στο ελάχιστο. Μέμφεσαι συνέχεια, και επικαλείσαι πράγματα τα οποία ούτε καν δεν γνωρίζεις σε τι αναφέρονται: οι ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΝ, ΌΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ.
Έχω κουραστεί να το λέω, δεν είναι θέσφατα οι προσεγγίσεις της επιστήμης.
quote:
Πάνω στο άγχος σου, δεν σου βγαίνει κακομοίρη ούτε και αυτή η ειρωνεία πια! Το γοερή αντίφαση έ??Όταν θα έχεις Ψηλέ κάτι σοβαρό να πεις, τότε να το ακούσω. Έως τότε, καλά θα κάνεις να διαβάζεις καλύτερα τα όσα φορτισμένος προσπαθείς να «ανατρέψεις», διότι απλά αναπαράγεις ημιμάθεια και μια σχεδόν αυτιστική συμπεριφορά.
Τα χαιρετίσματα μου!
Τα επιχειρήματά σου αγαπητέ μήπως;
Ή το θεωρείς επιχείρημα να λες στον Ψηλό για... γοερές αντιφάσεις, φωτογραφίζοντας τον εαυτό σου που πάνω στην αγωνία του και στην σύγχυση καταφεύγει στο... google......
Το να έχει σύγχυση αγαπητέ στο μυαλό σου σχετικά με το τι είναι αποδεδειγμένο και τι απλώς εικασία/προσέγγιση, πάει και έρχεται, το να επιμένεις όμως, είναι εντελώς απαράδεκτο.
Πάντως αγαπητέ, μιας και έμαθες να ψάχνεις στο google, κάνε έναν κόπο να μου βρεις ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ να μπορεί να σταθεί ενάντια στην ελλειπή συσσώρευση του νικελίου στον πυθμένα των ωκεανών, αντί να βρίσκεις διαρκώς σελίδες να... επιβεβαιώνουν ότι τα όσα λες είναι προσεγγίσεις που μεθαύριο μπορεί να καταρριφθούν.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
«Βρε για ΠΟΙΑ επιχειρήματά σου μιλάς, τα επιχειρήματά σου είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο GOOGLE και άντε και το δεύτερο αν το πρώτο δεν είναι κοπροσελίδα.»
Μάλλον θα αναφέρεσαι στην αφεντιά σου και στις γραφικές σελίδες των διαφόρων «υπερχριστιανάδων» της Αμερικής που διαρκώς ξετρυπώνεις για να μας «πείσεις», μιας και η επιχειρηματολογία σου σπανίως υπερβαίνει τις 5-6 φράσεις.
Λυπάμαι που πρέπει να τα γράψω έτσι, αλλά ΕΣΥ δεν μπορείς να βγεις τιμητής.
WWalker:
«Έχω κουραστεί να το λέω, δεν είναι θέσφατα οι προσεγγίσεις της επιστήμης.»
Εγώ όμως δεν θα κουραστώ να σου υπενθυμίζω τα αυτονόητα: όταν, ΟΤΑΝ, υπάρξουν ισχυρότερα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, τότε και μόνο τότε μπορείς να αναιρέσεις τα όσα ΤΩΡΑ ισχύουνε. Έως τότε, οφείλεις να είσαι πιο σεμνός, πόσο δε μάλιστα όταν προσπαθείς να βγεις στον αέρα ως «επαΐων».
Συνεννοούμαστε θαρρώ…
WWalker:
«Πάντως αγαπητέ, μιας και έμαθες να ψάχνεις στο google, κάνε έναν κόπο να μου βρεις ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ να μπορεί να σταθεί ενάντια στην ελλειπή συσσώρευση του νικελίου στον πυθμένα των ωκεανών..»
Μόλις μας δώσεις την «επιστημονική σου υποψία» σε μορφή ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, μόλις μας υποδείξεις ΠΟΙΟ πανεπιστήμιο μοιράζετε τις απόψεις σου, τότε θα κάνω και εγώ τον κόπο να σου επαναλάβω τα αυτονόητα.
Λοιπόν?
Πάντως, ως «συνήγορος» δεν τα πήγες και πολύ καλά…….![]()
![]()
Επειδή πραγματικά δεν γνωρίζω και δεν έτυχε να διαβάσω κάτι σχετικό μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ ποια είναι η καινούρια θεωρία σχετικά με την δημιουργία των ανθρώπων αφού η πρώτη δεν ισχύει;
Πρέπει να υπογραμίσω ότι δεν υπάρχει κανένα ύφος ειρωνίας στα γραφόμενά μου και κανω την ερωτηση για να μάθω για τις πηγές από όπου μπορώ να πληροφορηθώ για αυτή την θεωρία.

Φυσικά και δεν πιστεύω ότι "η ανθρωπότητα" δημιουργήθηκε πριν 3500 χρόνια.
Αν κοιτάξουμε τη Γένεση και προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό μάτι, απαλλαγμένο από προκαταλήψεις και φανατισμούς (από όποιο στρατόπεδο κι αν προέρχονται), θα διαπιστώσουμε ότι και η Γένεση ακολουθεί μια εξελικτική πορεία.
Και οι δικές μου γνώσεις φίλε Ορφέα7 είναι πολύ λίγες. Μελετώ και δέχομαι προτάσεις και προτροπές άλλων, μελετημένων ή και φωτισμένων ανθρώπων, έτσι ώστε να έχω μια καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων, για τα οποία έως και σήμερα θεωρούσα ή και θεωρώ ότι τα γνωρίζω. Αυτό που κάνω επίσης, δεδομένου ότι πιστεύω στο Θεό, είναι να Tον παρακαλώ να με φωτίζει και να μου χαρίζει πνεύμα διάκρισης έτσι ώστε να μην πέφτω στην παγίδα του φανατισμού και των προκαταλήψεων.
Θα δανειστώ μια πολύ ωραία παράγραφο από την ιστοσελίδα του www.oodegr.com, όπου εκφράζονται πολύ πετυχημένα οι αδυναμίες των δύο κυριότερων ρευμάτων που "ασχολούνται" με τη δημιουργία της ζωής, και ειδικότερα με τη δημιουργία των ζώων.
"Πολλοί Εξελικτές, αδυνατούν να δουν την αναγκαιότητα ενός Δημιουργού πίσω από την Εξέλιξη τών ζώων. Από το άλλο άκρο, πολλοί Δημιουργιστές, αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό νόημα τών εδαφίων τής Γενέσεως, απορρίπτοντας με προκατάληψη και φανατισμό τις αποδείξεις τών επιστημόνων για την Εξέλιξη τών ζώων."
Η πιο πάνω παράγραφος δίνει, τόσο απλά και περιεκτικά, το τι ισχύει σήμερα σχετικά με τις αντιλήψεις και το φανατισμό της κάθε μιας πλευράς.
Αν καταφέρουμε να απαλλαχτούμε από αυτή την "αρρώστια" τότε ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα για το "δημιούργημα" και να νιώσουμε κοντύτερά μας το Δημιουργό.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 11/12/2005 03:20:25
Edited by - Ψηλός on 11/12/2005 03:21:36
Δεν περιγράφεται με λόγια. Όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε ή να ερμηνεύσουμε κάνουμε λάθη. Όχι όμως λάθη με την έννοια της αμαρτίας. Δεν μπορεί η θεωρία της εξέλιξης να ερμηνευθεί σαν έργο του θεού; Ίσως να μην μπορούμε να την εξηγήσουμε γιατί βρίσκουμε ασυνέχειες.
Πιστεύω ότι η Γέννεση γράφτηκε από ανθρώπους και εμείς δεν είμαστε ικανοί να εξηγήσουμε πράγματα που δεν γνωρίζουμε, που δεν είδαμε. Μπορεί να ακούγονται λίγο παγανιστικά όλα αυτά που γράφω αλλά αυτά αντιλαμβάνομαι όταν επιχειρώ να εξηγήσω πράγματα που δεν μπορώ.
Η πίστη στο θεό είναι προσωπικό θέμα γιαυτό και είμαι επιφυλακτικός απέναντι στις θρησκείες. Δέχομαι κάποια πράγματα και απορίπτω κάποια άλλα. Αυτό ίσως να με βγάζει από κάποιο σύνολο, άλλες φορές το λέω κοπάδι, αλλά τι να κάνουμε. Ότι είναι να γίνει ας γίνει. Εγώ θα είμαι αυτός που είμαι, θα βοηθάω όποτε μπορώ, θα σέβομαι τον εαυτό μου και τον συνάθρωπό μου και μου φτάνει.
Όπως λές και εσύ συνέχεια... Φιλικά όπως πάντα!!!

quote:να μην δέχεσαι "ελαφρά" αυτά που λέει η επιστήμη. Αποτελούν προσέγγιση (πολύ καλή βέβαια). Θα γίνω κουραστικός δες πάλι το παράδειγμα με το πειραματικό λάθος και σε τί συμπεράσματα κατέληξαν οι επιστήμονες, καθώς και το πώς αναθεωρήσαν.
Εγώ όμως δεν θα κουραστώ να σου υπενθυμίζω τα αυτονόητα: όταν, ΟΤΑΝ, υπάρξουν ισχυρότερα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, τότε και μόνο τότε μπορείς να αναιρέσεις τα όσα ΤΩΡΑ ισχύουνε. Έως τότε, οφείλεις να είσαι πιο σεμνός, πόσο δε μάλιστα όταν προσπαθείς να βγεις στον αέρα ως «επαΐων».Συνεννοούμαστε θαρρώ…
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=668102&lngDtrID=252
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
quote:
Αν κοιτάξουμε τη Γένεση και προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό μάτι, απαλλαγμένο από προκαταλήψεις και φανατισμούς (από όποιο στρατόπεδο κι αν προέρχονται), θα διαπιστώσουμε ότι και η Γένεση ακολουθεί μια εξελικτική πορεία.
Αν διαβάσουμε την Γένεση με διαφορετικό μάτι
θα διαπιστώσουμε ότι είναι προχειροαντεγραμμένη
και κλοπίτυπη από άλλες αρχαιότερες δοξασίες
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
quote:quote:
Αν κοιτάξουμε τη Γένεση και προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό μάτι, απαλλαγμένο από προκαταλήψεις και φανατισμούς (από όποιο στρατόπεδο κι αν προέρχονται), θα διαπιστώσουμε ότι και η Γένεση ακολουθεί μια εξελικτική πορεία.Αν διαβάσουμε την Γένεση με διαφορετικό μάτι
θα διαπιστώσουμε ότι είναι προχειροαντεγραμμένη
και κλοπίτυπη από άλλες αρχαιότερες δοξασίες****************************************
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο τηςΚοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Αφού λοιπόν το λες με τόση σιγουριά, θα σε παρακαλούσα να μας αναφέρεις αυτές, μια που πρόκειται για πολλές, τις αρχαιότερες δοξασίες και, επίσης, την πηγή, την πρώτη από όπου έκλεψαν και οι μεταγενέστερες αυτής.
Φιλικά όπως πάντα
Edited by - Ψηλός on 11/12/2005 19:33:45
quote:
θα σε παρακαλούσα να μας αναφέρεις αυτές, μια που πρόκειται για πολλές, τις αρχαιότερες δοξασίες και, επίσης, την πηγή, την πρώτη από όπου έκλεψαν και οι μεταγενέστερες αυτής.
Edited by - Ψηλός on 11/12/2005 19:33:45
Ερμής Τρισμέγιστος
quote:quote:
θα σε παρακαλούσα να μας αναφέρεις αυτές, μια που πρόκειται για πολλές, τις αρχαιότερες δοξασίες και, επίσης, την πηγή, την πρώτη από όπου έκλεψαν και οι μεταγενέστερες αυτής.
Edited by - Ψηλός on 11/12/2005 19:33:45Ερμής Τρισμέγιστος
Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο τηςΚοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
Κύριε Ψηλέ
Ερμής Τρισμέγιστος λέμε ....
Θέτε κι άλλο ?? ή αυτό σας φτάνει ??
Πίπυ Φακιδομύτη!! Χαίρω πολύ!!!
Ωραία απάντηση, εμπεριστατωμένη και αναλυτική αναφορά σε στοιχειά και σε πηγές!!![]()
Φιλικά όπως πάντα
quote:
WWalker:
«Βρε για ΠΟΙΑ επιχειρήματά σου μιλάς, τα επιχειρήματά σου είναι το ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ στο GOOGLE και άντε και το δεύτερο αν το πρώτο δεν είναι κοπροσελίδα.»Μάλλον θα αναφέρεσαι στην αφεντιά σου και στις γραφικές σελίδες των διαφόρων «υπερχριστιανάδων» της Αμερικής που διαρκώς ξετρυπώνεις για να μας «πείσεις», μιας και η επιχειρηματολογία σου σπανίως υπερβαίνει τις 5-6 φράσεις.
Λυπάμαι που πρέπει να τα γράψω έτσι, αλλά ΕΣΥ δεν μπορείς να βγεις τιμητής.
Μα τι σε κάνει να πιστεύεις αγαπητέ ότι μετράει αυτό το οποίο εσύ έχεις να γράψεις ως απάντηση, από την στιγμή που δεν μπορείς να τεκμηριώσεις τίποτα από αυτά τα οποία λέγεις ως αντίλογο;
Μα είναι δυνατόν πια να σου λέω πως ο υπολογισμός της ηλικίας της Γης γίνεται έμμεσα, γι' αυτό και είναι προσεγγιστικός και εσύ να παραθέτεις ιστοσελίδες που... αποδεικνύουν ότι όντως μιλάμε για μια προσέγγιση, και αυτό να το θεωρείς τεκμηριωμένη απάντηση;
Έλα τώρα ρε Schwabe, σοβαρά τώρα!
quote:
Εγώ όμως δεν θα κουραστώ να σου υπενθυμίζω τα αυτονόητα: όταν, ΟΤΑΝ, υπάρξουν ισχυρότερα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, τότε και μόνο τότε μπορείς να αναιρέσεις τα όσα ΤΩΡΑ ισχύουνε. Έως τότε, οφείλεις να είσαι πιο σεμνός, πόσο δε μάλιστα όταν προσπαθείς να βγεις στον αέρα ως «επαΐων».
Μα τι λες τώρα αγαπητέ; Θεωρείς δεδομένο κάτι το οποίο αποτελεί προσέγγιση και δεν έχει μπορέσει να σταθεί ως επιστημονική απόδειξη, αλλά έμμεση προσέγγιση της ηλικίας της γης;
Είπαμε αγαπητέ, η ηλικία της Γης περί τα 4-5 δις αποτελεί προσέγγιση, εξ' ου και η μεγάλη ψαλίδα, και είναι φυσιολογικό ότι ως προσέγγιση αγαπητέ, ως έμμεσος υπολογισμός, έχει υπεράριθμα προβλήματα, λίγα από τα οποία σου παρέθεσα.
quote:
Μόλις μας δώσεις την «επιστημονική σου υποψία» σε μορφή ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, μόλις μας υποδείξεις ΠΟΙΟ πανεπιστήμιο μοιράζετε τις απόψεις σου, τότε θα κάνω και εγώ τον κόπο να σου επαναλάβω τα αυτονόητα.
Κατ' αρχάς, δεν μιλάμε για πανεπιστήμιο, εφόσον το κάθε πανεπιστήμιο δεν λέει τα δικά του, μιλάμε για έδρες και για επιστημονικές κοινότητες, για επιστημονικά αποδεκτά συγγραφικά έργα/διατριβές, αποδεκτές κοινά από την επιστημονική κοινότητα. Πιστεύω είναι σαφές αυτό.
Έτσι λοιπόν, σαφή επιβεβαίωση ότι η ηλικία της γης περί τα 4-5 δις χρόνια αποτελεί προσέγγιση και όχι κάτι αποδεδειγμένο, γιατί υπολογίζεται έμμεσα και η προέλευσή της δεν μας είναι γνωστή, μπορείς να βρεις στις εξής βιβλιογραφίες:
* "The Average Chemical Composition of Suspensions in the World's Rivers and the Supply of Sediments to the Ocean by Streams"
Dockl. Akad. Nauk. SSSR, Vol. 238, 1980
Το οποίο παρουσιάζει τα προβλήματα της παραδοχής της προσέγγισης περί τα 4-5 δις χρόνια για την Γη, τις προβληματικές συσσωρεύσεις στοιχείων και τα υπόλοιπα ελαττώματα αυτής της προσέγγισης.
* "The Collapse of Evolution" του Scott M. Huse, Baker Book
House: Grand Rapids (Michigan), 1983 To οποίο αναφέρεται στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικο συνέδριο του 1980 στο Σικάγο των βιολόγων/γενετιστών, τα οποία παρουσιάστηκαν επιπρόσθετα για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις.
* "Prehistory and Earth Models" του Melvin A. Cook
και αυτο ως μια αναλυτικότερη παρουσίαση.
----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.
«Κατ' αρχάς, δεν μιλάμε για πανεπιστήμιο, εφόσον το κάθε πανεπιστήμιο δεν λέει τα δικά του, μιλάμε για έδρες και για επιστημονικές κοινότητες, για επιστημονικά αποδεκτά συγγραφικά έργα/διατριβές, αποδεκτές κοινά από την επιστημονική κοινότητα. Πιστεύω είναι σαφές αυτό.»
Ακριβώς. Έχεις κάποια έδρα πανεπιστημίου που να υιοθετεί τα όσα αναφέρεις? Έχεις κάποιο δημοσιευμένο σύγγραμμα που να το υιοθετεί κάποιο πανεπιστήμιο?
Η βιβλιογραφία που λες, δεν αποδεικνύει τίποτα απολύτως. Παρόμοιες μπορείς να βρεις στη σελίδα που σου επισυνάπτω, όπου αναφέρεται και η σημείωση που μας δίνεις, και ακούνε υπό την φιλοξενία άλλου ένα……Creation Science Fellowship…
http://www.rae.org/yworld.html
Τέλος, πολλά παρουσιάζονται σε συνέδρια, αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΑ γίνονται και ευρέως αποδεκτά ως ορθά.