- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
πιστεύω να καταλαβαίνεις το αυτονόητο των νόμων..
Ναι,αυτό το καταλαβαίνω,απλώς ζήτησα να μάθω άν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες,για αυτό σου είπα αν μπορείς να τους περιγράψεις.
Αυτή η τριαδικότητα της αρχικής δύναμης εμφανίζεται σε όλες τις παραδόσεις.
Καλησπέρα παιδιά. Με την αστρική προβολή έχω ασχοληθεί και το παρελθόν αλλά τελικά δεν τα κατάφερα και είναι κάτι που πραγματικά θέλω να πετύχω. Μήπως έχει κανένας κανένα βιβλίο στα ελληνικά μου θα με βοηθήσει;
Έχω την πεποίθηση επίσης ότι θα βοηθηθείς και από το κλαμπ στην διεύθυνση:
http://clubs.pathfinder.gr/LUCID_DREAMING
Καλές πτήσεις .........
Οι τρανταγμοί της ΑΠ δίνουν την εντυπωση ότι γίνεται σεισμός?
Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές περιγραφές για το ίδιο φαινόμενο. Αυτό που είναι απόλυτα αντικειμενικό είναι ότι όταν υπάρχουν οι κραδασμοί, το σώμα είναι σαν παράλυτο..δεν μπορείς να το κουνήσεις..δεν μπορείς να φωνάξεις..δεν βγαίνει η φωνή.. Υπάρχει κάτι σαν βουητό στο κεφάλι..και από αυτό το βουητό είναι σαν να έχει κυριευτεί όλο το σώμα..κάποιοι αυτό το ονομάζουν κραδασμούς ή δονήσεις ….η μόνη κίνηση που είναι δυνατή είναι να ανοίξουμε τα μάτια ..αλλά δεν μπορούμε να τα κουνήσουμε και επίσης το κάθε μάτι κοιτά αλλού.
Μετά από λίγο όλα αυτά υποχωρούν και κάποιος μπορεί να νιώσει ότι βουλιάζει στο κρεβάτι ή ότι πλέει προς τα πλάγια σε σχέση με το σώμα ή έχει την αίσθηση ότι ανεβαίνει ψηλα…Πολλες φορές η όραση..στην προκειμένη περίπτωση η αστρική όραση, δεν είναι δυνατή..υπάρχουν κάποιοι λόγοι για αυτό..
Τώρα αν αυτό που έζησες σαν να γίνεται σεισμός συνοδευόταν με την ακινησία του σώματος..πολύ πιθανών να περιγράφεις το τελευταίο στάδιο πριν την έξοδο.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Έχω βιώσει αρκετές φορές και τις δύο περιπτώσεις. Για να συμβεί η πρώτη περίπτωση απαιτείται το σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου και πλήρη άγρυπνη αντίληψη του τι συμβαίνει καθώς το φυσικό σώμα αποκοιμιέται.
Εκεί βιώνει κάποιος την βαθειά χαλάρωση του φυσικού σώματος και καθώς η αντίληψη περνά από το φυσικό σώμα στο αστρικό και καθώς αυτό αρχίζει να αποκολλάται από το φυσικό αντιλαμβανόμαστε την κίνηση του σαν κραδασμούς μέχρι την στιγμή που βιώνουμε την έξοδο του από την κορυφή του κεφαλιού.
Στην δεύτερη περίπτωση αν η αντίληψη έχει εξασκηθεί στο να παρατηρεί τον κόσμο για ασυμβατότητες, για παράξενα συμβάντα ή αντικείμενα ή καταστάσεις με το σκεπτικό ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα ονειρικά περιβάλλοντα τότε με την πρώτη αντίληψη του παράξενου αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στον φυσικό κόσμο άρα είσαι στον αστρικό κόσμο.
Σχετική τεκμηρίωση και παραδείγματα υπάρχουν στην διεύθυνση: http://clubs.pathfinder.gr/LUCID_DREAMING/696749
Στις άλλες ίσως δεν ήμουν αρκετά συνειδητός και με συνέπερνε πάλι το όνειρο, ενώ στη πρώτη περίπτωση ήταν σχεδόν αν όχι ολοκληρωτικά σαν να ζούσα μέσα στο όνειρο όπως ζω τώρα που μιλάμε. Αντί όμως για τα αστρικά χέρια κουνήθηκαν τα σωματικά όταν προσπάθησα να κουνήσω τα άκρα μου τα οποία και δνε έβλεπα μέσα στο νοητικό κουκούλι μου.Το μόνο που κέρδισα προσπαθώντας ήταν αργά αργά να επανέλθω στον ξύπνιο. Δε ξέρω τι έπρεπε να κάνω.
"..The Matrix can't tell you who you are"
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
Λένε πως τα μαθητικά χρόνια μένουν αξέχαστα... φίλοι, σχολείο, αγάπες, σχέδια για το μέλλον, ο καθένας κάτι έχει να θυμάται.
Αυτά τα λόγια ακούστηκαν ενώ έξω σκοτείνιαζε σε μια παρέα φίλων που είχαν μαζευτεί με τον ειλικρινή σκοπό να γνωρίσουν κάτι πάνω στο νόημα της ζωής. Εγώ έμεινα σκεπτικός να συλλογίζομαι τι μου έχει μείνει αξέχαστο από εκείνα τα χρόνια... και μια ιστορία άρχισε να πλάθεται στην οθόνη του νου.
Ήταν τότε που το άγχος και οι έγνοιες μας μετρούσαν μέχρι τον αριθμό 20... ο βαθμός που ποθούσαμε να γράψουμε στις εξετάσεις. Τα όνειρα μας θύμιζαν ταινίες του Hollywood... ύφαιναν εικόνες της ζωής που έρχεται... πανεπιστήμιο, ανεξαρτησία, έρωτας, ενήλικη ζωή.
Αλλά εγώ είχα και ένα πιο προσιτό και πεζό όνειρο... πότε θα έρθει η επόμενη νύχτα και με αυτό ήμουν ευτυχισμένος.
Ήταν μια από εκείνες τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες που καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου "σχεδιάζοντας" το Πείραμα. Έξω νύχτωνε, στο βάθος έβλεπα αστραπές μιας καλοκαιρινής μπόρας που πλησίαζε. Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη... αλλά εγώ ένιωθα έναν άλλο "ηλεκτρισμό" ενθουσιασμού να με διαπερνάει καθώς άλλη μια νύχτα μυστηρίου είχε φτάσει.
Τέλειωσα τις υποχρεώσεις μου βιαστικά, καληνύχτισα την οικογένεια και ξάπλωσα στο κρεβάτι μου για να κοιμηθώ. Ο ύπνος δεν ερχόταν εύκολα καθώς ο ενθουσιασμός με κρατούσε σε ένταση. Αλλά κάποια στιγμή η κούραση της ημέρας νίκησε και εγώ "χάθηκα" σε όνειρα.
Είχε αρχίσει να χαράζει έξω όταν με ξύπνησε ο ήχος του ξυπνητηριού. Εγώ σηκώθηκα από το κρεβάτι μου ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες για την εκτέλεση του Πειράματος.
Έπλυνα λίγο το πρόσωπο μου και κάθισα στην καρέκλα μου έχοντας στο μυαλό μου συνεχώς το "Πείραμα". Τα λεπτά περνούσαν και κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμος. Κοίταξα το ρολόι μου και αυτό με επιβεβαίωσε πως η ώρα είχε φτάσει.
Ξάπλωσα ξανά στο κρεβάτι και καθώς είχα προνοήσει να μην χάσω την "νύστα" ένιωσα γρήγορα την ανάγκη να ξανά κοιμηθώ. Στο μυαλό μου γινόταν μια μάχη να "ξεχάσω" τον στόχο μου, το Πείραμα και να αφεθώ στον ύπνο γιατί το σώμα είναι κουρασμένο...
Δεν γνωρίζω ποιός κέρδισε την μάχη αλλά αργότερα χάθηκα σε όνειρα, έπεσα σε ύπνο...
Ξαφνικά όμως ξυπνάω, δεν νιώθω ούτε νύστα ούτε κούραση. Βλέπω μόνο ένα λευκό φως παντού. Καταλαβαίνω αμέσως πως το Πείραμα στέφθηκε με επιτυχία. Νιώθω αυτό το κοκτέιλ συναισθημάτων που νιώθει ο καινούργιος... λίγο φόβο, λίγο ενθουσιασμό και μια ανείπωτη χαρά.
Δίχως να κάνω κάτι νιώθω να "σηκώνομαι" από το κρεβάτι και να αιωρούμε προς το ταβάνι του δωματίου μου. Η χαρά μου δεν μετριέται, για πρώτη φορά στην ζωή μου πετάω όπως ένα πουλί με πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει.
Κοιτάω γύρω μου και βλέπω το δωμάτιο μου όπως το ήξερα, το φως του χαράματος να μπαίνει μέσα και κάτι περίεργο... δεν βλέπω απλώς τα αντικείμενα αλλά τα νιώθω κιόλας...
Κινούμε προς το παράθυρο για να φύγω από το σπίτι πετώντας αλλά ο ενθουσιασμός και η έξαψη δίνουν φυσιολογικά ένα τέλος στο πείραμα και γυρνάω ακαριαία στο κρεβάτι μου και μέσα στο φυσικό μου σώμα. Ανοίγω τα μάτια και κοιτάω προς το ταβάνι εκεί όπου βρισκόμουν πριν αναφωνώντας "Αυτό ήταν πιο πραγματικό από το πραγματικό!".
Όλες οι θεωρίες για το τι είναι ζωή, τι είναι ο άνθρωπος, από που ερχόμαστε και που πάμε ξαφνικά κατέρρευσαν μπροστά στην ωμή πραγματικότητα ότι είμαστε κάτι πέρα από αυτό το φυσικό σώμα.
Κ.Α
NA ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟ
ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.
(Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Η' ΟΠΟΙΑ ΛΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ)
CHARMED
Edited by - CHARMED3 on 24/03/2010 21:40:29
quote:
Καλησπέρα σας ςίμαι καινούριος σε αυτό το φόρουμ. Όσο αφορά την αστρική προβολή αληθεύει αυτό που λένε ότι αν κάνεις και μπεί κάποιος στο χώρο οπού βρίσκεσαι και σε αγγίξει απότομα θα παγιδευτεί η ψυχή έξω από το σώμα;
riku ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ
ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ , ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΟΜΑ ΑΠΟ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ
Η ΨΥΧΗ ΛΟΓΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΒΙΑΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΑΛΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΥΣ "ΣΟΚ" ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ..
CHARMED
Κ.Α
quote:
Chela ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΟΥ..ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ...!!
NA ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟ
ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΗ ΓΙΑ ΥΠΝΟ.
(Π.Χ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Η' ΟΠΟΙΑ ΛΛΛΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΣΥ, ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ)CHARMED
Γεια, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Είναι αλήθεια πως η χαλάρωση του σώματος αλλά και των συναισθημάτων όπως και των σκέψεων είναι κάτι το απαραίτητο για τον διαχωρισμό. Αλλά όπως ανακάλυψα στην πράξη η χαλάρωση είναι μια ικανότητα, μια τέχνη, κάτι το οποίο μαθαίνεται. Στα αυτιά των περισσότερων ανθρώπων, ο όρος χαλάρωση υποδηλώνει μια παθητική στάση, μια κατάσταση όπου ξαπλώνουμε ή καθόμαστε και αφηνόμαστε στην αδράνεια του ψυχισμού μας.
Η αυθεντική χαλάρωση του σώματος είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι μια ενεργητική στάση στην οποία η αντίληψη χρησιμοποιώντας την προσοχή μελετάει και ηρεμεί το οργανικό σύνολο, το σώμα με τα συναισθήματα και τις σκέψεις του.
Σχετικά με τον ύπνο, είναι απαραίτητο να κοιμάται το φυσικό σώμα για να μπορέσει να διαχωριστεί το αστρικό. Αλλά φυσικά, όπως πολύ σωστά προτείνεις, χρειαζόμαστε ελεγχόμενο ύπνο. Για αυτό, μια στάση που μας δίνει ένα μίγμα εγρήγορσης και ύπνου είναι η ιδανική.
Καταλήγει ο αστρικός διαχωρισμός να είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αν υπάρξουν όλες οι απραίτητες προϋποθέσεις.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Φίλη(/ε) Chela μπορείς να μου εξηγήσεις περισσότερο τι εννοείς όταν λες ότι η προσοχή μελετάει το οργανικό σύνολο? Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να μελετήσεις για να επιφέρεις χαλάρωση?
Γεια, είμαι φίλος.
Η Προσοχή είναι ένα εργαλείο Αντίληψης το οποίο απορρέει απευθείας από την ίδια μας την ψυχή.
Όταν βάζεις το χέρι σε ένα κουβά με ζεστό νερό, η Προσοχή μέσω της αίσθησης της αφής δίνει τα δεδομένα στην Αντίληψη, στην Ψυχή, για να διαπιστώσει το φαινόμενο.
Ο νους μετά δημιουργεί τη σκέψη, κάνει τα λόγια και λέει: "Αυτό είναι καυτό."
Το να ερευνούμε αυτήν την διαφορά μεταξύ σκέψης και αγνής, άμεσης Αντίληψης έχει πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε πολύτιμες ικανότητες του ψυχισμού μας. Ικανότητες που έχουν αδρανήσει καθώς έχουμε αφεθεί να χρησιμοποιούμε το Νου ως εργαλείο αντίληψης.
Έτσι, για να χαλαρώσεις βαθιά το σώμα, χρησιμοποιείς την Προσοχή για να φέρεις στο Φως της Αντίληψης τα σημεία όπου επικρατεί ένταση, σφίξιμο, δυσαρμονία. Ναί είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, ουσιαστικά "κοιτάς" με διάρκεια διαδοχικά τα σημεία που θέλεις να χαλαρώσεις, αφήνοντας κατά μέρους την κουραστική διαδικασία της σκέψης.
Αν ο Νους σκέφτεται, άστο να σκέφτεται, εσύ ως Αντίληψη, δρας ανεξάρτητα, έχοντας συγκεκριμένο σκοπό, άρα γιατί να σκέφτεσαι; (χρήσιμο ερώτημα προς το Νου εκείνη την στιγμή).
Πολύ χρήσιμη καταλήγει και η ελεγχόμενη φαντασία, για την χαλάρωση. Μπορείς να φαντασείς στα σημεία που Προσέχεις διάφορα χρώματα, φως, που δίνουν μια αίσθηση της χαλάρωσης... όλα αυτά βοηθούν στο να παραμένει ενεργή η Αντίληψη στο σημείο που επιθυμούμε.
Αφού τελειώσεις χαλαρώνοντας το φυσικό σώμα, μπορείς να συνεχίσεις χαλαρώνοντας με τον ίδιο τρόπο την περιοχή της καρδιάς, εκεί που συνήθως νιώθουμε τους "κόμπους" των συναισθημάτων, με απώτερο σκοπό να νιώσεις την ηρεμία μιας ήσυχης καρδιάς.
Στο τέλος μένει να ηρεμίσεις τον ίδιο το Νου, αλλά στην πράξη θα ανακαλύψεις πως στον βαθμό που αποκτάς την ικανότητα να χαλαρώνεις το σώμα με αυτήν την μέθοδο, θα αρχίζεις να αποκτάς και εξουσία μπροστά στο Νου, να ταυτίζεσαι όλο και λιγότερο με τις ίδιες σου τις σκέψεις, και η χαλάρωση του θα έρθει απλά και φυσιολογικά ως αποτέλεσμα.
quote:
Ευχαρστώ φίλε Chela. Συγνώμη για την αλλαγή φύλου. Να χαίρεσαι που δεν ειμαι χειρούργος
![]()
όταν λες χαλαρώνεις τον νου τι εννοείς;
μήπως το φυσικό μέρος, δηλαδή τον εγκέφαλο;
μήπως την διανοητική λειτουργία; δηλαδή μειώνεις την συχνότητα εμφάνισης των σκέψεων; ή μήπως κάτι άλλο; και αν χρησιμοποιείς την προσοχή σαν εργαλείο χαλάρωσης του νου, που ακριβώς την τοποθετείς;
Τέλος τι γίνεται με αυτόν τον έμφυτο τρόπο λειτουργίας που έχουμε ως υπάρξεις δηλαδή να ξεχνάμε τον στόχο μας;
Μπορεί για παράδειγμα να αποφασίζω να χειριστώ την προσοχή για να χαλαρώσω όπως λες αλλά σε λίγο να βρίσκομαι να ασχολούμαι και να αναλύω τα προβληματα της δουλειάς μου, έχοντας τελείως ξεχάσει τους προηγούμενους στόχους μου.
Τι γίνεται εκεί;
πως συνεχίζει η χαλάρωση;
Edited by - SOLIM on 30/03/2010 16:27:20