- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Όσον αφορά τους Αγγέλους.Αν διαβάσουμε προσεκτικά όλο το κείμενο και πιο ειδικά την Επίκληση-Προσευχή που παραθέτει στο τέλος για να εμφανιστούν οι Άγγελοι γίνεται σαφές ότι το κάθε Ύψος ή Σημείο κυβερνάται από πέντε Αγγέλους οι οποίοι υπάγονται με τη σειρά τους σε κάποιον Πρίγκηπα("...και σε προστάζω(ενν. τον Άγγελο)για Κείνον στον οποίο υπακούεις και που έχει τοποθετηθεί σαν Άρχοντάς σου από την Θεία Δύναμη..."). Έτσι συνολικά υπάρχουν 12 Πρίγκηπες πράγμα το οποίο φαίνεται και στην αρχή του Almadel που γίνεται λόγος για το οτι κάθε Σημείο διαιρείται σε τρία μέρη άρα αφού έχουμε τέσσερα Σημεία έχουμε συνολικά 3χ4=12 μέρη.
Οι Άγγελοι κυβερνούν συγκεκριμένες στιγμές του έτους. Έτσι οι δύο πρώτοι του Πρώτου Σημείου κυβερνούν όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού(21 Μαρτίου με 20 Απριλίου περίπου) οι επόμενοι δύο του ίδιου Σημείου όταν ο Ήλιος είναι τον Ταύρο και ο τελευταίος του Πρώτου Σημείου όταν ο Ήλιος είναι στους Διδύμους.Μετά πάμε στο Δεύτερο Σημείο όπου οι δύο πρώτοι Άγγελοι κυβερνούν ότα ο Ήλιος είναι στον Καρκίνο....και πάει λέγοντας.
Υπάρχει βέβαια κάποια σύγχηση πότε πότε ανάμεσα στους Αγγέλους και τους Πρίγκηπες και φαίνεται ότι το κείμενο μερικές φορές τους ταυτίζει αλλά νομίζω πως στο τελευταίο μέρος του Almadel "Οι Χρόνοι για τις Επικλήσεις" ο διαχωρισμός είναι ξεκάθαρος.
Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ λέει να φτιάξεις μια ιερή Σφραγίδα, δεν δίνει επαρκείς πληροφορίες για αυτή εκτός του ότι θα πρέπει να είναι φτιαγμένη από χρυσό κι ότι θα πρέπει να γράφει ELION ELUION ADONAI. Τι σχήμα θα πρέπει να έχει; Μήπως το κείμενο μας αφήνει ελεύθερους να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε αρκεί να εφαρμόσουμε τις δύο παραπάνω οδηγείες;
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!
Αν θέλουμε την πνευματική εξύψωση τότε γιατί να μην ζητήσουμε τη βοήθεια από έναν άγγελο;Γιατί να ανακατευτούμε με έναν δαίμονα που στο κάτω κάτω "θέλει το κακό μας" και δεν είμαστε και σίγουροι για αυτά που θα μας πει;
Όσο για την περάλληλη μελέτη πάνω στο Almadel είμαι "μέσα"
και ρώτώ και εγώ
γιατί να μην ζητήσουμε βοήθεια από τον θεό-διάνοια-ατμαν-Εαυτό-πείτε το όπως θέλετε εσείς.
Γιατί πάντα κοιτάμε αντί να απλουστεύουμε την εσωτερική μας εργασία
να την περιπλέκουμε με χιλιάδες Αγγέλους,Δαίμονες(και είναι και 72 πανάθεμά τους)
Γιατί βομβαρδίζουμε στην κυριολεξία το μυαλό μας με επικλήσεις με
βάρβαρα ονόματα,φυλαχτά,πλανήτες και δεν συμμαζεύεται?
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ-ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
απλά ρε παιδί μου μου φαίνονται μερικές φορές όλα αυτά κάπως υπερβολικά...
quote:
Φίλε lousipan τώρα πρόσεξα ότι είχες και δεύτερη απάντηση.
Ναι, υπάρχουν κι άλλα "έργα" άξια όπως "Το Μαγικό Τυπικό του Abramelen" όπως το "Heptameron" του Κορνίλιου Αγρίππα(που είναι και το πιο "εύκολο" αφού αυτά που ζητά είναι εύκολο να τα κάνει κανείς) η Goetia(που είναι μέρος του "To μικρό κλειδί του Βασιλιά Σολωμόντα) καθώς και η "φοβερή" Σολωμινική ή αλλιώς Clavicula Solomonis Regis(Το Μεγάλο Κλειδή του Βασιλιά Σολωμόντα).Βέβαια τα δύο τελευταία είναι αρκετά περίπλοκα και μάλλλον δυσνόητα. Αυτά θεωρώ πως αξίζει να αναφέρω αν και υπάρχουν αρκετά ακόμα που μερικά συγκαταλέγονται στη Μαύρη Μαγεία όπως το Grimorium Verum και το Βιβλίο του Πάππα Ονώριου.
Τώρα όσον αφορά την Αρχαία Ελλάδα δεν ξέρω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτά που αναφέρει "Το Μαγικό Τυπικό του Abramelen". Οι Έλληνες είχαν τη δύναμη να αλλάζουν τη ροή των υδάτων με ύμνους καθώς και να προκαλούν καταιγίδες και άλλα παρόμια φαινόμενα.Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιο βιβλίο που να έχει γραφτεί αποκλειστικά για την επίκληση στην Αρχαία Ελλάδα αν και είναι άκρως ενδιαφέρον θέμα.Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι σε πολλούς λαούς ασκούνταν η Τέχνη με τη μία ή την άλλη μορφή άρα και οι Έλληνες είχαν κάποια μορφή επίκλησης όπως άλλωστε είχαν σίγουρα κάποια μορφή εξορκισμών.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις κάτι αντιπροσωπευτικό θα σου συνιστούσα το "Heptameron" που υπάρχει στην Αγγλική αλλά και στην Ελληνική σαν μέρος του κλασσικού έργου του Fransis Barrett "Ο Μάγος" (που στην ουσία δεν είναι παρά μια αντιγραφή του "The three Books of Occult Philosophy του Αγρίππα)
Αν σε μπέρδεψα σχετικά με το ποιος έγραψε τι πες το μου....
EL04
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΡΧΗΣΩ.ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
1)ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ
2)Κάλεσε τον Φύλακα Άγγελό σου ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ
3)Ο Μάγος ή Ουράνιος Ερευνητής ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ
4)Ο Μαγικός Ναός ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΝ ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΕΙΔΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ
ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΙΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΙΔΕΙ ΚΑΤΕΧΩ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
EL04
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ.ΘΑ ΧΑΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ
O F.R.C. ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΚΟΜΑ
EL04
αν θες καλά βιβλία για την Καμπαλά σου προτείνω κάποια με σειρά προτίμησης.
1)η Μυστική Καββάλα-ΝΤΙΟΝ ΦΟΡΤΣΟΥΝ εκδοσεις Ιάμβλιχος
2)η Τεχνη της Καμπαλά-ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΥΧΛΙΝ εκδοσεις Πύρινος Κόσμος
3)καμπαλά-ΠΑΠΥΣ εκδόσεις πύρινος κόσμος
4)το δέντρο της ζωής-ΙΣΡΑΕΛ ΡΕΓΚΑΡΝΤΙΕ εκδόσεις Ιάμβλιχος(ειναι έκδοση του 2007)
5)Η Βίβλος της δημιουργίας/Σεφέρ Γετζιρά εκδόσεις Ιάμβλιχος.ουσιαστικά αυτό το βιβλίο είναι ο κορμός της καμπαλά.παλαιότατο κείμενο που χρονολογείται πριν τον δέκατο αιώνα μ.Χ.αν δεν το κατατάσσω πρώτο στην λίστα οφείλεται στο ότι είναι κάπως δυσνόητο(κάτι αντίστοιχο με την Αποκάλυψη)
6)Το βιβλίο της λαμπρότητας-ΕΛΙΦΑΣ ΛΕΒΙ περιέχει αποσπάσματα από το Ζοχάρ και ανάλυσης αυτών από την σκοπιά του μεγάλου αυτού γάλλου αποκρυφιστή.
τωρα αν οι γνώσεις σου στην Καμπαλά είναι μηδαμινές καλύτερα να αρχίσεις με το βιβλιο του ΓΟΥΕΣΤΚΟΤ-εισαγωγη στην καbbalah εκδοσεις πυρινος κοσμος
ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΦΙΛΕ LUSIPAN KAI GURDJIEFF
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ F.R.C.ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ KIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
EL04
ELO4 βιβλία για την Καμπαλλά υπάρχουν πολλά.Σου προτείνω και εγώ μερικά από αυτά που πρότεινε και ο Gurdjieff όπως τα
1.Η Μυστική Καββάλα-ΝΤΙΟΝ ΦΟΡΤΣΟΥΝ
2.Η Τεχνη της Καμπαλά-ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΥΧΛΙΝ
όμως για τώρα δε θα σου πρότεινα να διαβάσεις Παπύς.Είναι αρκετά περίπλοκος και δε θα σε βοηθήσει.
Υπάρχουν και καλά βιβλία στην αγγλική όπως το "Kabbalah for wealth and wellness" του Mark Stavish εκδόσεις Llewellyn και το "Kabbalistic Handbook for the practicing Magician του Joseph Lisiewski εκδόσεις New Falcon τα οποία περιέχουν πρακτικές εφαρμογές της Καμπαλλά.
Η Καμπαλλά είναι πολύ περίπλοκο σύστημα και θέλει χρόνο για να γίνει μερικώς έστω κατανοητό...πόσο μάλλον εφαρμόσιμο.
Πάντως για αρχή διάβασε το βιβλίο της Φόρτσουν "Η Μυστική Καμπάλλα". Είναι πολύ κατατοπιστικό και αποτελεί μια πολύ καλή αρχή.Δυστυχώς όπως σου είπε ο lousipan έχει εξαντληθεί αλλά αξίζει να ψάξεις μήπως και βρεις κάτι.
Ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο για την πρακτική Καμπαλλά και συγκεκρημένα για την Ταλισμανική Μαγεία είναι το "Τάλισμαν" του Ισραέλ Ρεγκάρντιε το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά.Σε κάποιο προηγούμενο Post μου αναφέρω τις εκδόσεις.
Το Σεφέρ Γεντζιρά(Η Βίβλος της Δημιουργίας) διάβασέ το αφού έχεις διαβάσει κάποιο σύγχρονο εισαγωγικό βιβλίο στην Καμπαλλά γιατί αλλιώς δε θα καταλάβεις πολλά.
Το Ζοχάρ(Το βιβλίο της Λαμπρότητας) είναι τεράστιο και αποτελείται από πολλούς τόμους.Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να το αγοράσεις. Αξίζει μόνο να αγοράσεις βιβλία που σχολιάζουν διάφορα εδάφιά του μεταξύ αυτών το "Zohar The Book of Splendor.Basic Readings from the Kabbalah" του Gershom Scholem εκδόσεις Schocken Books.Αν ξέρεις αγγλικά διάβασε αρκετά βιβλία του Gershom Scholem ο οποίος θεωρείται "αφθεντία" στο θέμα.
Το "Ο Μαγικός Ναός" των εκδόσεων δίδυμοι μην το πάρεις κατά τη γνώμη μου.Δεν προσφέρει τίποτα.Γενικά οι εκόσεις δίδυμοι έχουν μεταφράσει πολλά βιβλία στα ελληνικά αλλά θα χαρακτήριζα τη δουλειά τους επιπόλαιη και ως εκ τούτου επικίνδυνη...όχι τόσο επειδή δεν θα έχουν μεταφράσει κάτι σωστά(που κι αυτό θέλει πάντα έρευνα) όσο για το ότι δε φροντίζουν να σε κατατοπίσουν σχετικά με αυτό που διαβάζεις.Αν δηλαδή είναι έργο άξιο έρευνας ή αποτελεί ένα συνοθήλευμα παλαιότερων κειμένων κτλ.Επίσης έχουν μεταφράσει από πολύ καλά βιβλία μέχρι "τσαρλατάνικα" και δε φροντίζουν πάντα να σε κάνουν να ξεχωρίσεις το ένα από το άλλο.
Αν πάρεις το "Ο Μάγος ή Ουράνιος Ερευνητής" να ξέρεις ότι πρόκειται για μια (πολύ κακή) αντιγραφή του κλασσικού έργου του Κορνίλιου Αγρίππα "Τhe three books of occult philosophy" όμως αξίζει να το διαβάσεις ώστε να έρθεις σε επαφή για πρώτη φορά με αυτό το κλασσικό έργο.Αργότερα αγόρασε το "Τhe three books of occult philosophy" καθώς και το "The fourth book of occult philosophy".
Όσο για τα γερμανικά το μόνο που ξέρω είναι ότι μπορείς,αφού ξέρεις τη γλώσσα,να αγοράσεις το πρωτότυπο κείμενο του "Το μαγικό Τυπικό του Αβραμέλεν".Είσαι τυχερός που μπορείς να μελετήσεις ένα τέτοιο κείμενο στη γλώσσα που γράφτηκε.
Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!