- Ορθοδοξια & Ρωμαιοκαθολικισμος:ομοιοτητες,διαφορες,Σχισμα και Ενωση - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
nikostheater
Το ζητημα ειναι αυτο που λεει και το τοπικ:οι αφορμες και τα αιτια του Σχισματος καθως και η Ενωση των εκκλησιων..Προφανως δεν εχεις μελετησει το ζητημα οποτε ειναι ευκολο και ανεξοδο να μιλας για παπλωματα..
Δεν ήξερα ότι οι υπόλοιποι πληρώνετε για να μιλάτε...
Επειδή έχω μελετήσει το ζήτημα, γιαυτό ακριβώς καταθέτω την άποψή μου (η οποία, δεν είναι μόνο δική μου αλλά και πολλών θεολόγων). Το αν η άποψή μου δεν σε εξυπηρετεί, μάλλον αυτό είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό μου. Αν θέλεις, ευχαρίστως να μου παραθέσεις στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο.
Το αν εσύ πιστεύεις ότι το Σχίσμα έγινε για δογματικούς λόγους, είναι σα να πιστεύεις πως ο Α παίχτης φεύγει από την ομάδα του για την ιδεολογία μιας άλλης, χωρίς να υπολογίζει τα χρήματα που θα πάρει. Δικαίωμά σου να το πιστεύεις αλλά μέχρι εκεί.
quote:
nikostheater]
Το τι ειναι δογματικα σοβαρο και τι οχι παρακαλω ασε οσους γνωριζουν τα συγκεκριμενα θεματα να κρινουν..
Μα... αυτό έκανα. Παρέθεσα την άποψη ενός καθηγητή θεολογίας του Πανεπιστημίου (η οποία μάλιστα άποψη παρατέθηκε σε Ορθόδοξο Συνέδριο) και συ μου είπες να του πώ να σκίσει το πτυχίο του γιατί δεν συμφωνούσε με την άποψή σου.
Να υποθέσω ότι πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα "δογματικά" θέματα καλύτερα απ'αυτόν;
Αν είναι να αντιδράς έτσι, θα έπρεπε να διατυπώσεις τις απόψεις σου στο πρώτο μήνυμα και από κάτω να έγραφες: "Παρακαλώ τα μυνήματα να τα γράφετε ΜΟΝΟΝ εφόσον συμφωνούν με την άποψή μου. Ευχαριστώ".
Αν το έκανες, δεν θα έγραφα λέξη.
macedon
<<Αν είναι να αντιδράς έτσι, θα έπρεπε να διατυπώσεις τις απόψεις σου στο πρώτο μήνυμα και από κάτω να έγραφες: "Παρακαλώ τα μυνήματα να τα γράφετε ΜΟΝΟΝ εφόσον συμφωνούν με την άποψή μου. Ευχαριστώ".>>
μα το εγραψε μακεδονα το εγραψε δες
nikostheater
Υ.γ Το παρον θεμα παρακαλω να συζητηθει κοσμια και κυριως χωρις παγανιστικες και λοιπες παρεμβολες...
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Εκτός κι αν "παγανιστικές παρεμβολές" εννοεί "οτιδήποτε δεν συμφωνεί με τη δική μου ορθόδοξη άποψη".
Μια τελική ερώτηση μόνο. Στο Forum αυτό θέλετε συνομιλητές ή χειροκροτητές;
macedon
quote:Πόσο δίκιο έχεις φίλε macedon !
8. Εν κατακλείδι το Σχίσμα των Εκκλησιών δεν έχει να κάνει με κοσμικές εξουσίες, μοίρασμα πίτας και όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται περί "μη αποστολικής διαδοχής του Πάπα", "περί βασικών δογματικών διαφορών", "περί της μόνης αλήθειας της Ορθοδοξίας", δεν είναι παρά παραμύθια για μικρά παιδιά;
macedon
Έχω ζήσει και εγώ για πάρα πολλά χρόνια σε ένα πολιπολιτισμικό περιβάλλον , όπου υπήρχαν όχι μόνο ορθόδοξοι , αλλά και καθολικοί και προτεστάντες ακομα και μαρωνίτες χριστιανοί . Ε ! λοιπόν και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα είχα καταλήξει .
Γιατί άλλωστε υπάρχει η διαμάχη με το Βατικανό για τους Ουνίτες . Οι άνθρωποι αυτοί τηρούν όλο το Ορθόδοξο τυπικό , ημόνη διαφορά είναι ότι σαν κεφαλή της εκκλησίας αναγνωρίζουν το Πάπα . Άρα στην ουσία η διαφορά είναι το ποιός θα κάνη το κουμάντο στο μαγαζί .
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (αυτό είναι δεκτό και δικαίωμα του) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
quote:
snoopy
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΕΧΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (αυτό είναι δεκτό και δικαίωμα του) ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
Η ορθοδοξία τουλάχιστον επίσημα όχι μόνο ανακατεύεται στην πολιτική εξουσία, αλλά ενίοτε την καθορίζει, πράγμα επιεικώς απαράδεκτο.
Δεν θα σου αναφέρω εδώ όλες τις παρεμβάσεις της Ορθόδοξης εκκλησίας στην πολιτική ζωή της χώρας, γιατί η καταγραφή θα γέμιζε βιβλίο. Μερικές μόνο θα σου δώσω κι αυτές εν συντομία, να πάρεις μια ιδέα.
18 Μαρτίου 1998
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε ομιλία του αποκαλεί τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Bill Clinton "υφέρποντα φασίστα"
Μάρτιος 2001
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος προτείνει τη δημιουργία "Χριστιανικών Πολιτικών Ακαδημιών" (στο πρότυπο των Ισλαμικών Σχολών του Ιράν) απ' όπου θα αποφοιτούν Χριστιανοί υποψήφιοι πολιτικοί.
Την ίδια χρονιά η Εκκλησία παίρνει επίσημα θέση υπέρ ορισμένων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές.
1999
Ο Αρχιεπίσκοπος "αξιώνει" τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες παρά την ύπαρξη αντίθετου περί τούτου νόμου
29 Αυγούστου 2001
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζητάει να καταργήσει(!!) το νόμο περί μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, και να παραβεί το Σϋνταγμα (!!!). Ο Πρόεδρος του απαντάει: «οι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου» και ότι «οι εκτός νομοθετημένης διαδικασίας συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος».
Άλλωστε μην ξεχνάτε. Σ'αυτό που ανθίσταται με όλη της τη δύναμη η Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία είναι "Ο Χωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος" που σημαίνει ότι προς το παρόν είναι ενωμένα.
Τώρα όταν λες ότι η εκκλησία δεν ανακατεύεται στην πολιτική τι ακριβώς εννοείς;
macedon
quote:
macedon:
18 Μαρτίου 1998
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε ομιλία του αποκαλεί τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Bill Clinton "υφέρποντα φασίστα"
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ.
Και δέν είχε και άδικο
quote:
macedon:
Μάρτιος 2001
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος προτείνει τη δημιουργία "Χριστιανικών Πολιτικών Ακαδημιών" (στο πρότυπο των Ισλαμικών Σχολών του Ιράν) απ' όπου θα αποφοιτούν Χριστιανοί υποψήφιοι πολιτικοί.
Την ίδια χρονιά η Εκκλησία παίρνει επίσημα θέση υπέρ ορισμένων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!!
KAI AN YΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΓΗΚΑΝΕ.
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ!!
quote:
macedon:
Ο Αρχιεπίσκοπος "αξιώνει" τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες παρά την ύπαρξη αντίθετου περί τούτου νόμου
ΕΔΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
ΦΤΑΙΝΕΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ (προφανώς οι πολιτικοί) ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ.
quote:
macedon:
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζητάει να καταργήσει(!!) το νόμο περί μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, και να παραβεί το Σϋνταγμα (!!!). Ο Πρόεδρος του απαντάει: «οι πάντες έχουν υποχρέωση συμμορφώσεως προς τους κανόνες του ισχύοντος δικαίου» και ότι «οι εκτός νομοθετημένης διαδικασίας συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος».
ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟ.
ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ, ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΗΣΟΥΝ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
quote:
Άρα στην ουσία η διαφορά είναι το ποιός θα κάνη το κουμάντο στο μαγαζί
Κυρίως στο ταμείο του μαγαζιού.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Μα πόσο αφελής μπορεί να είναι κάποιος τελικά.
Στήσανε τόσες κομπίνες (και στήνουν ακόμη και σήμερα) στην Ελλάδα και μαζέψαν τα χρήματα από τον κοσμάκη κάποιοι αχρείοι πολιτικάντιδες και όχι μόνο, και κορόιδεψαν εκατομμύρια λαού και ΚΑΝΕΙΣ δεν λέει τίποτα σήμερα.
Κανείς δεν λογοδότησε πουθενά. Όλοι τους δηλώνουν καθαροί!!! Αν είναι δυνατόν!
Όλος ο "περήφανος" ελληνικός λαός δεν λέει τίποτα. Καταπίνει την πίκρα και το θυμό του και δεν βγάζει μιλιά!!
Το μόνο τους πρόβλημα είναι τι θα πει και πώς θα εμφανιστεί ο Χριστόδουλος.
Πόσες φορές γίναμε μάρτυρες τραγικών συμβάντων από απελπισμένους που είδαν όλες τους τις οικονομίες να τις καταχράζονται κάποι επιτήδειοι!
Το ταμείο της εκκλησίας μόνο κάθεται στο στομάχι ορισμένων και πιπιλίζουν την καραμέλα.
Και όχι μόνο δεν βγάζει μιλιά ο "πολυμήχανος" έλληνας, αλλά πάει και τους ψηφίζει ακόμη!! Επικροτεί την πολιτική τους και τους λέει μπράβο που μας πιάσατε κορόιδα και μας τα φάγατε.
Μήπως άραγε όταν μιλούσαν για δημοκρατία οι αρχαίοι μας, είχαν στο νου τους κάτι τέτοιο, δηλαδή κάτι παρόμοιο με αυτό που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα μας (μια που κάπου το συζητάμε και αυτό εδώ μέσα).
Ούτε ίσα με τους Αλβανούς δεν είμαστε που όταν τους τα έφαγε ο Μπερίσα με τις πυραμίδες ξεσηκωθήκανε και τον πετάξανε κάτω. Άσχετα με τη φτώχεια που έχει τώρα αυτός ο λαός, τουλάχιστον είχαν το σθένος, για να μην πω τα αρ...., και δεν ανέχτηκαν την κοροϊδία.
Στην εκκλησία άμα θες δεν δίνεις φράγκο και τους κλείνεις και την πόρτα κατάμουτρα. Δεν τους χρωστάς δεν σου χρωστάνε.
Σε αυτό όμως που λέγεται "δημοκρατικό κράτος" είσαι υποχρεωμένος να τους τα ακουμπάς είτε είσαι σύμφωνος με την πολιτική τους είτε δεν είσαι. Είτε τρως από το "φαΐ" τους είτε δεν τρως.
Πόσα λεφτά "νταβατζίδικα" έχει αρπάξει από εμάς τους έλληνες του εξωτερικού η κυβέρνησή σας, το γνωρίζετε εσείς οι έλληνες του εσωτερικού;;;;
Φιλικά όπως πάντα
«Στην εκκλησία άμα θες δεν δίνεις φράγκο και τους κλείνεις και την πόρτα κατάμουτρα. Δεν τους χρωστάς δεν σου χρωστάνε.»
Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Εάν θέλεις να βαφτίσεις, ένεκα παράδοσης, τότε πρέπει να βάλεις το χεράκι στην τσέπη. Εάν θέλεις να θάψεις νεκρό, τα ίδια. Εάν παντρευτείς, μια από τα ίδια.
Την πόρτα μπορείς να την κλείσεις, πλην των βασικών, αλλά και πάλι δεν σκοτίζονται και πολύ, καθώς ο κρατικός κορβανάς…..καλά τροφοδοτεί.
Γύρω στα 230 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει στους Έλληνες φορολογούμενους η «πόρτα» που εννοείς.
Βαριά πόρτα φίλτατε, βαριά…..![]()
![]()