- ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΔΙΚΤΟ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 'Η ΜΥΘΟΣ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Κι ένας φίλος μου από τον Πειραιά ... ούτε αυτός έχει αμαρτίες
![]()
![]()
![]()

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
macedon
Κι εγώ σε συμπαθώ γιατί μου θυμίζεις κάποιον που ήταν μέσα στο Δαφνί και ρωτούσε από την καγκελόπορτα τους περαστικούς αν είναι πολλοί κλεισμένοι ... εκεί έξω.
Βρε macedon,πώς τα καταφέρνεις βρε θηρίο?
Εγω ο κακομοίρης,μόλις εκστομίσω καμμιά κουβέντα σχεικά με παλαβούς και τα ιδρύματα των οποίων τυγχάνουν τρόφιμοι,δέχομαι κίτρινη κάρτα!!![]()
![]()
Και έτσι απέχω.
Πάντως ο αγώνας που δίνεις είναι άνισος.
Η βλακεία είναι ανίκητη,δεν έχει βρεθεί ακόμη όπλο,να αποδομεί τα σωματίδια αυτά.Μιλάω για τα χαζόνια,τα βλακόνια και τα ηλιθιόνια.
Βέβαια είναι υποθετικά,αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θαύματα κάνει η φυσική.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Λέγοντας αυτό:
quote:
Δεν γνωριζω και δεν θελω να γνωριζω διοτι το θαυμαστο του θεαματος αυτου δεν ειναι το τι εγινε .....
Πώς μπορεί να ισχύει το παρακάτω;;;
quote:
Οχι οτι ολοι οι αλλοι ζουμε στην αληθεια αλλα τουλαχιστον προσπαθουμε να την πλησιασουμε.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
quote:
Όπως αναφέρθηκε οι χριστιανοί διώχθηκαν γιατί απλά ήταν χριστιανοί
Λάθος! Το έδικτο του 303 ζητούσε από τους χριστιανούς να σεβαστούν τη θρησκευτική παράδοση της Ρώμης και να θυσιάζουν στον αυτοκράτορα, όπως αναφέρει ο Barnes στο έργο του "Κωνσταντίνος και Ευσέβιος".
Δεν τους δίωκε επειδή ήταν χριστιανοί αλλά επειδή αρνούνταν να αποτίσουν φόρο τιμής στον αυτοκράτορα.
quote:
Ευσέβιος, εκκλησιαστική ιστορία ... Λακτάντιος...
Απ' όλους τους ιστορικούς 17 αιώνων, μας φέρνεις σαν μαρτυρία τον αρχιπαραμυθά Ευσέβιο (που δεν δίστασε να πετσοκόψει και να ράψει στα μέτρα του τα ευαγγελικά κείμενα) και έναν απολογητή του οποίου το έργο από κανέναν σοβαρό ερευνητή δεν χαρακτηρίζεται ως "ιστορικό" ...και οι δύο εκ δεξιών του διαταραγμένου Κωνσταντίνου.
Τίποτε σε πιο πρωτότυπο;
quote:
De mordibus persecutorum
Σ'αυτό το έργο του Λακτάντιου δεν είναι που αναφέρεται σαν ιστορικό γεγονός ότι ο Κωνσταντίνος είδε όντως το "ΧΡ" (όχι των windows) και το ότι πέθαναν οι αυτοκράτορες επειδή τους τιμώρησε ο θεός;
Εκτός από απολογητές και παραμυθατζήδες, δεν θα ήταν καλό να μας παρουσιάσεις και κάτι πιο αξιόπιστο;
Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως απ' όλους τους ιστορικούς, οι μόνοι που μιλάνε για "έδικτα διωγμών" τους οποίους παρουσιάζουν σαν θρησκευτικούς (χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν τα ίδια τα έδικτα) είναι ο Ευσέβιος και ο Λακτάντιος.
Τον "Οπτάτιο" δεν τον έχω ξανακούσει...

macedon
quote:
macedon ολα οσα λες για τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο στερουνται και σοβαροτητας και σχολιασμου.
Δεν τα λέω εγώ. Ο Ιωάννης τα λέει. Από το ευαγγέλιό του τα πήρα.
quote:
Σκεψου μονο οτι το μισος που εχεις για τον Κυριο ημων Ιησου Χριστο ειναι τετοιο
Φίλε μου, ακόμη κι αν ήθελα δεν θα μπορούσα να μισήσω τον Ιησού όπως δεν μπορώ να μισήσω τον μπάτμαν, τον σούπερμαν, τον παπουτσωμένο γάτο και όλα αυτά τα πλάσματα της φαντασίας.
Επιπλέον, αν μισούσα, θα ήμουν έτοιμος να γίνω μαθητής του γιατί αυτό ακριβώς απαιτεί ο Ιησούς από τους μαθητές του. Να μισούν όλο τον κόσμο.
Εγώ που δεν μισώ κανέναν, δεν θα μπορέσω να γίνω ποτέ χριστιανός...
Πάντως, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε είσαι και συ. Σε ρώτησα αν στο συγκεκριμένο εδάφιο ο Ιησούς είπε ψέματα στ' αδέλφια του και συ μου λες να πάω να δω έναν παπά.
quote:
macedon ζεις μεσα σε ενα ψεμα.
Εμ, τόσες φορές σου ζήτησα να μου δείξεις την αλήθεια, και συ μου λες άρες μάρες κουκουνάρες.
Πως θα δω την αλήθεια αν εσύ, μυημένος στο χριστιανισμό και μελετητής του ευαγγελίου ων, δεν απαντήσεις τις απορίες μου;
quote:
Θα σε συμβουλευα να πας και να μυραστεις τις αποψεις σου με καποιον πνευματικο ιερεα
Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω γιατί πρόλαβα και πήγα στο ληξιαρχείο και ζήτησα τη διαγραφή της βάφτισής μου από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Λοιπόν, δες τι θα γίνει:
Θα πας εσύ σ' έναν πνευματικό (να προτιμήσεις αυτούς που έχουν θεία φώτιση) και θα του μεταφέρεις τις απορίες μου. Μετά θα έρθεις εδώ να μας πεις τι σου είπε. Καλά;

macedon
quote:
Εγω ο κακομοίρης,μόλις εκστομίσω καμμιά κουβέντα σχεικά με παλαβούς και τα ιδρύματα των οποίων τυγχάνουν τρόφιμοι,δέχομαι κίτρινη κάρτα!!
Εγώ μιλάω ... με παραβολές. ![]()
![]()

macedon
quote:Μη λες μεγάλες κουβέντες...
Εγώ που δεν μισώ κανέναν, δεν θα μπορέσω να γίνω ποτέ χριστιανός...
όπως αναφέρει ο Barnes στο έργο του "Κωνσταντίνος και Ευσέβιος".”
------------------------------------------------------------------
To έδικτο του 303 δεν είναι ένα αλλά……. τέσσερα και θα τα αναφέρουμε όλα. Μετά θα αναφερθούμε και στα άλλα έδικτα. Και όρεξη να ‘χεις θα αναφερθούμε και στους ιστορικούς και στις προσωπικότητες τους, και στο έργο τους.
Υπομονή μόνο, ο χρόνος μου «σφικτός»