- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Έχω δική μου βιβλιοθήκη,εδώ και δεκαετίες, φίλε μου,IndustrialAngel,
H ανθρώπινη γνώση αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς, πολλές φορές και με εκθετικούς. Ενδεικτικά
http://www.labspaces.net/96432/Yeast_biology_yields_insights_into_human_knowledge_expansion
Αν έχεις μείνει στα βιβλία μιας δεκαετίας έστω πίσω, έχεις μείνει πολύ πίσω.
Εξάλλου, η ίδια η αντίληψη σου της γνώσης(μαζεύω βιβλία στη βιβλιοθήκη μου) ταιριάζει σε αλχημιστή του Μεσαίωνα ή σε μάγο των βιβλίων του Τόλκιν και όχι σε σύγχρονο επιστήμονα.
Παράλληλα, η άγνοια σου σε κάνει να παρανοείς πράγματα και να μένεις εγκλωβισμένος στις ίδιες καταργημένες πλέον απόψεις...
quote:
υτό είναι που με απασχολεί και όχι το να κοιτάω κοντόφθαλμα, όπου πάει η όποια επιστήμη...Δεν με έχει πείσει για την χρησιμότητα της...Και φυσικά, άλλο επιστήμη κι άλλο ιατρική,φυτολογία και η γνώση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, για να ζει σε αυτόν τον πλανήτη....Έχεις χαθεί στην μετάφραση, φίλε μου...
Τράβα πες σε κανένα γιατρό που έλιωσε παντελόνια και σώβρακα καθιστός στα θρανία 30 χρόνια και είναι υποχρεωμένος να διαβάζει και να παρακολουθεί την επιστήμη του ακόμα και τώρα ότι άλλο ιατρική και άλλο επιστήμη. Τα μπινελίκια που θα σου ρίξει με καλύπτουν. Αν τολμάς πες του, σε προκαλώ....
Την προσφορά και το σκοπό της επιστήμης τους έχω ξανά-αναφέρει μπαίνω στον κόπο να το ξαναπώ:
1. Κατανόηση των αρχών που διέπουν τον κόσμο. Όχι τα καράβια δεν τα σπρώχνει ο Ποσειδώνας και του κεραυνούς δεν τους ρίχνει ο Δίας. Αίτιο και αιτιατό, ποιο είναι ακριβώς το αίτιο και πιο μαθηματικό τύπο ακολουθάει
2. Εκτίμηση του μέλλοντος. Από το απλό δελτίο καιρού ή τον υπολογισμό του χρόνου που θα διανύσει ένα όχημα μια απόσταση με βάση την ωριαία του ταχύτητα μέχρι το πότε θα γίνει λευκός νάνος ο ήλιος ή πότε θα εξαντληθούν τα αποθέματα πετρελαίου
3. Χρήση της γνώσης για να φτιαχτούν διατάξεις που βοηθούν τον άνθρωπο. Αξονική τομογραφία, υπολογιστής, αεροπλάνο, δορυφόροι, ίντερνετ, ηλεκτρικό ρεύμα κτλ κτλ ο κατάλογος δεν τελειώνει
quote:
alex22 -Οι επιστήμονες είναι γνώστες του τίποτα, όσο και να καμαρώνουν για τα επιτευγματά τους, εξακολουθούν να είναι ένα τίποτα σε σχέση με την πραγματική γνώση γιατί δέν καταλαβαίνουν οτι μέσα στο υποκείμενο είναι όλες οι απαντήσεις(όλα απο εκεί έρχονται), ψάχνουν σε λάθος μέρος,δέν ξέρουν οτι το σύμπαν είναι μια ολογραφική παραίσθηση που δημιουργείται απο τον ανώτερο εαυτό και βιώνεται με τον εγκέφαλο
Εξάλου ένας "επιστήμονας" δέν είναι τίποτα άλλο απο ένα ρομπότ με καταχωρημένη συγκεκριμένη μνήμη για συγκεκριμένα πράγματα στον σκληρό του,άμα τις αφαιρέσεις αυτές τις μνήμες τότε τί μένει? Προφανώς τίποτα.
Η διαφορά απο ένα ρομπότ είναι μόνο η συνείδηση,η οποία φυσικά είναι μηχανική.Διανοείσαι οτι εμπιστεύεσαι ανθρώπους οι οποιοί έχουν κοιμησμένη συνείδηση και μιλάνε για τόσο σημαντικά πράγματα όπως η καταγωγή του ανθρώπου,αν είναι δυνατόν.
Βέβαια αυτή είναι η προσωπική σου άποψη, γιατί αν το είχες ψάξει καλύτερα θα είχες δει από την επιστήμη (γνώση) πολλά από αυτά που αναφέρεις…!!
Το Σύμπαν Που Αγάπησα - Η Πλάνη Των Αισθήσεων (1/3)
Το Σύμπαν Που Αγάπησα - Το Ολογραφικό Σύμπαν (1/3)
Έξαλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε και πως ο «εσωτερισμός» έχει χρησιμοποιήσει (με κάθε τρόπο) πολλά από αυτά που έλεγε και λέει η επιστήμη, ειδικά πάνω στην κβαντομηχανική..![]()
Πχ, Κβαντική Θεοσοφία, Κβαντική Μαγεία, Κβαντική Παραφυσική, Κβαντική Μεταφυσική..
κλπ

όταν προσπαθείς να διαβάσεις αλλά περισσότερο χαζεύεις(παίζεις πισί, βλέπεις τηλεόραση κτλ): κβαντικό διάβασμα ![]()
Φίλοι μου καλή μέρα.
------------------------------------------
IndustrialAngel
Σε παραπέμπω σε παλαιότερα ποστ μου για τη σούπα της ζωής(για το πείραμα της οποίας αναπαράγονται οι συνθήκες της νεαρής γης,με υψηλές θερμοκρασίες και ηλεκτρικές εκκενώσεις ώστε τελικά να φτιαχτεί οργανική ύλη) και τα οργανικά μόρια που βρέθηκαν σε μετεωρίτες (τους οποίους ο τρέχα ερμήνευσε ως απόδειξη εξωγήινης ζωής ενώ η αλήθεια είναι πιο ταπεινή, είτε παρέλαβαν οργανική ύλη από εκεί που ξεκίνησαν, από τη ζώνη των αστεροειδών,μεταξύ Δία και Άρη, είτε συντέθηκαν κάτω από την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται με την τριβή κατά την είσοδο τους στη γη και της κοσμικής ακτινοβολίας ) . Τα οργανικά μόρια συνθέτουν τα μακρομόρια της ζωής (RNA, DNA, πρωτεΐνες). Η πρόκληση για τη σύγχρονη επιστήμη είναι εξηγήσει πώς ακριβώς η άβια ύλη κατάφερε να δημιουργήσει οργανικά μόρια. Τα ευρήματα και τα πειράματά μας μέχρι τώρα μας παραπέμπουν σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση
-------------------------------------------------
Φίλε μου ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΑΥΤΟ. Η επιστήμη όμως ερευνά την πορεία και τις αιτίες της εξέλιξης. Δεν μπορεί να εξηγήσεις την αιτία και το ξεκίνημά της. Αυτό ακριβώς είναι το συμπλήρωμα και η ολοκλήρωση της θεωρίας της εξέλιξης.
Όλα αυτά που είπες είναι η φωτιά και ο καπνός. Οι νόμοι της φύσης συνεχίζουν το κάψιμο που υπάρχει σε συνέχεια. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΑΥΤΗ η σπίθα ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ, που χωρίς την ψυχή σβήνει κάθε τέτοια φωτιά.
Πάρε ένα ζώο (ή άνθρωπο) και αφαίρεσέ του την ψυχή, θα συνεχίσει να ζει?????????
Και για την νύξη που έκανες το ίσως δηλ να ξεκίνησε η ζωή από εξωγήινους οργανισμούς (από την ζώνη των αστεροειδών), ΚΑΙ εκεί όπου εννοείς αλλά ΚΑΙ σε άλλους πλανήτες το ερώτημα είναι το ίδιο με της Γης. ΠΩΣ ξεκίνησε ΚΑΙ ΕΚΕΙ η ζωή???
Αυτόματα πρέπει να φτάσουμε στην πρωταρχική αιτία.
Αν δεν βάλουμε ΚΑΙ την επιστήμη ΚΑΙ την αρχική σπίθα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Αν και μπορώ να πω ότι εξέλιξη ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
---------------------------------
IndustrialAngel
Μπλέκεις τον όρο εξέλιξη και μετάλλαξη ενώ είναι απόλυτα συνυφασμένοι. Η μετάλλαξη είναι η κινούσα δύναμη του οχήματος της εξέλιξης.Μεταλλάξεις(δηλαδή αλλαγές στο γενετικό υλικό) συμβαίνουν κάθε μέρα. Μεταλλάξεις στα σωματικά κύτταρα δημιουργούν διάφορα φαινόμενα(τερατογεννέσεις,καρκίνους) αλλά δεν κληρονομούνται. Αντίθετα οι μεταλλλάξεις που λαμβάνουν χώρα στα γαμετικά κύτταρα, τα σπερματοζωάρια και τα ωάρια δηλαδή, κληρονομούνται. Μεταλλάξεις έχουν παρατηρηθεί στο ανθρώπινο είδος σε διάφορα γονίδια, ας πούμε το γονίδιο αντοχής στη λακτόζη είναι προϊόν εξέλιξης(μετάλλαξης). Έχω παραπέμψει στο παρελθόν σε τέτοιο λινκ το οποίο δεν είδες. Τέλος πάντων η μετάλλαξη είναι φαινόμενο κεφαλαιώδους σημασίας και στη βιολογία και στην εξελικτική βιολογία. Δεν αναλύεται σε 2 σειρές.
----------------------
Σωστό αλλά όπως βλέπεις και εσύ αυτά είναι αποτελέσματα της έρευνας για τις διαστάσεις και τις κατευθύνσεις που παίρνει η φωτιά, και τα αποτελέσματα οφείλονται στα εμπόδια που βρίσκει (και το πώς τα υπερπηδάει) και για τα πρόσφορα εδάφη (που ακολουθεί).
Στο σχέδιο αυτό πρόσθεσε και την αρχική σπίθα και θα έχεις όλη την αλήθεια.
Α, και κάτι άλλο προς όλους: ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, δεν είναι κακό.
Φιλικότατα.
Ηράκλειτος.
Κάτι ήξερε και αυτός.Φαντάζομαι αμα έβλεπε εσάς η γνώμη του θα ήταν ακόμα χειρότερη.
Edited by - alex22 on 16/03/2010 10:34:18
--------------------
alex22
Η ανθρωπότητα είναι ένα τεράστιο κτήνος, ανόητα ή αμετανόητα υποκριτικό σκληρό και αδυσώπητο, ένα κτήνος επικίνδυνο και ηλίθιο, στο οποίο δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κανείς να διδάξει οτιδήποτε.
Ηράκλειτος.
Κάτι ήξερε και αυτός.Φαντάζομαι αμα έβλεπε εσάς η γνώμη του θα ήταν ακόμα χειρότερη.
-----------------------
Μπορείς να κάνεις επεξήγηση επ αυτού??????????
Φιλικότατα.
Η επιστήμη σου, φίλε μου, βασίστηκε παρα πολύ σε αλχημιστές του Μεσαίωνα....Ψάξε το λίγο, θα εκπλαγείς, με το τι ρόλο παίξανε στην επιστήμη οι αλχημιστές και οι κομπογιανίτες...Για να μην έχεις την επιστήμη και πολύ περι υψηλού επιπέδου και καταγωγής...
Ο Δαρβίνος σου, παράδειγμα..Ήταν επιστήμονας;Όχι,φυσιοδίφης, ήταν ο άνθρωπος,γυρνούσε τον κόσμο, παρατηρώντας,την χλωρίδα και την πανιδα...Για σένα έγινε επιστήμονας...
Τον έκανες θεό, δεν έγινε..Τον λάτρεψες,δεν είπε κατι σωστό.Για την ακρίβεια,όχι απλά δεν αποδείχτηκε, αλλά, όλες οι σύγχρονες ανακαλύψεις, διαφωνούν, με όσα υπέθεσε με την θεωρια του...
Γι αυτό,εσύ είσαι υποκειμενικός και νεοτεριστής και γώ νηφάλιος...
quote:
Έχω δική μου βιβλιοθήκη,εδώ και δεκαετίες, φίλε μου,IndustrialAngel,
βιβλία που δεν έχουν πολλοί....Αλλά,δεν μου αρέσει και η περιττή γνώση......Πλέον,ασχολούμαι με πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο...Που πάει ο άνθρωπος...Μόνος του...Δίχως Δαρβινικές θεωρίες που είναι απίθανες, για τη φύση, γιατί θα τρελαίνονταν στις εξελίξεις,αν ήταν τόσο εύκολο γι αυτήν, ή επιστημονικές αναλύσεις...Με ενδιαφέρει να συμπληρώσω, μια εικόνα που έχω κομμάτια της...Αυτό είναι που με απασχολεί και όχι το να κοιτάω κοντόφθαλμα, όπου πάει η όποια επιστήμη...Δεν με έχει πείσει για την χρησιμότητα της...Και φυσικά, άλλο επιστήμη κι άλλο ιατρική,φυτολογία και η γνώση που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, για να ζει σε αυτόν τον πλανήτη....Έχεις χαθεί στην μετάφραση, φίλε μου...Διάβασε κι άλλα βιβλία,ελπίζω σύντομα να διαπιστώσεις αυτά που σου γραφω εδώ και καιρό....
Φίλε think math,υπενίσσεσαι κάτι για την ηλικία μου;
Εαρινέ, άντε βόσκα...
Δεν υπαινίσσεται τίποτα για την ηλικία σου , αλλα για την βλακεία σου...και για την βιβλιοθήκη σου , που φαντάζομαι τι θα περιέχει...
Ρε τι πάθαμε..
Τρεχα-γύρευε vs Επιστήμης ...σημειώσατε 98-0...
Να εγκαταλειφθεί άμεσα η επιστήμη , έχουμε την παγκόσμια γνώση πλέον , την Τρεχα-γύρευε...για όλα τα ερωτήματα και αναζητήσεις ...
Σου έχει κάνει το θυμιατό το κεφάλι σου κουρούμπελοοοο!!!!
soul
Edited by - Εαρινός on 16/03/2010 12:40:54
quote:
Είναι ίδιον της νεότης,η αφέλεια,φίλε IndustrialAngel, να πιστεύει,δλδ, ότι αυτή, βλέπει, καλύτερα, απο όσους προηγήθηκαν...Η εξέλιξη της κοινωνίας μας,είναι φυσιολογική,δεν είναι τόσο ταχύτατη, όσ την φαντάζεσαι...Αργά πάμε,αλλά, μάθαμε να χαίρομαστε τα επιτεύγματα μας, περισσότερο απο όσο,τους αξίζουν και να τα χρησιμοποιούμε, ιδιοτελώς, έως κορεσμού....
Η επιστήμη σου, φίλε μου, βασίστηκε παρα πολύ σε αλχημιστές του Μεσαίωνα....Ψάξε το λίγο, θα εκπλαγείς, με το τι ρόλο παίξανε στην επιστήμη οι αλχημιστές και οι κομπογιανίτες...Για να μην έχεις την επιστήμη και πολύ περι υψηλού επιπέδου και καταγωγής...
Ο Δαρβίνος σου, παράδειγμα..Ήταν επιστήμονας;Όχι,φυσιοδίφης, ήταν ο άνθρωπος,γυρνούσε τον κόσμο, παρατηρώντας,την χλωρίδα και την πανιδα...Για σένα έγινε επιστήμονας...
Τον έκανες θεό, δεν έγινε..Τον λάτρεψες,δεν είπε κατι σωστό.Για την ακρίβεια,όχι απλά δεν αποδείχτηκε, αλλά, όλες οι σύγχρονες ανακαλύψεις, διαφωνούν, με όσα υπέθεσε με την θεωρια του...
Γι αυτό,εσύ είσαι υποκειμενικός και νεοτεριστής και γώ νηφάλιος...
ΩΠ!!!
Βάστα και μην είσαι μετριόρφων...
Για την ακρίβεια η νηφαλιότητα προσωποποιημένη είσαι...ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ!
Αλήθεια , παθαίνεις διαλήψεις και δεν θυμάσαι τι λές και πως βρίζεις και ειρωνεύεσαι συνέχεια και πως έχεις παραμείνει στην εποχή του μεσαίωνα???
Άλήθεια , αυτό το εργαλείο που χρησιμοποιείς για να μας τα πρήζεις με τις απείρου κάλλους βλακείες σου , οι Παλαιο-ημερολογίτες το έφτιαξαν???
Κομπιούτερ..ίντερνετ..φόρουμ..λειτουργικά συστήματα...κλπ...κλπ???
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και οργανισμοί , που δεν εξελίχθηκαν ποτέ και σύ ανήκεις σ'αυτούς ...μικρός εγκέφαλος-ερπετοειδής-...αργόστροφος...κάτι σαν τους "μουντζούρηδες" τους θυμάσαι???
Και βέβαια τους θυμάσαι...
![]()
soul
Για να ησυχάσεις,όλοι μαζί είμαστε, ότι κι αν κάνουμε, όλοι μας θα πάοθυμε τα ίδια,δεν κερδίζω εγώ τιποτε παραπάνω....
Ζούμε στον ίδιο πλανήτη, είμαστε μια κοινωνία,εσύ δεν το έχεις αντιληφθει ακόμη....