- ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛ-ΛΗΝΕΣ ΞΩΤΙΚΑ;!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
οκ ,αυτος δεν αντιλαμβανεται οτι κανει κακο , καταλαβες τι θελω να πω ?
Ακριβώς,αν το αντιλαμαβανόταν δέν θα το έκανε,άρα έχει πρόβλημα αντίληψης-συναίσθησης στοιχειωδών συναισθημάτων.
quote:
αλλα εκανε την πραξη του , κατακριτεα και να τον στησουμε στον τοιχο , αλλα ετσι λυσαμε το προβλημα ?
Οχι βέβαια,αν σκοτώσεις το βιαστη,θα βγεί άλλος στην κοινωνία.Ο πραγματικός βιαστής είμαστε εμείς,όλοι μας στην κοινωνία που έχουμε αρρωστημένα ένστικτα.Ο κάθε βιαστής,ο κάθε δολοφόνος είναι μια αντανάκλαση των ανθρώπων μιας κοινωνίας.Αν οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν το κακό του αλλουνού για δικό τους όφελος(ο αντίχριστος που λέγαμε) τότε θα υπάρξει κάποια εκδήλωση σε έναν ή και περισσότερους που θα κάνει πράξη αυτά που οι άλλοι το ήθελαν ενδόμυχα.
Η πραγματική λύση είναι να αλλάξει ο καθένας,μόνο έτσι σκοτώνεις μια και καλή τον βιαστή.
ΑΠο την άλλη όμως αυτό δέν σημαίνει οτι μπροστά σε έναν βιαστη πρέπει να μείνουμε άπραγοι.
quote:
ο αριστοτελης , λεει για "πουστια" και "κακο" ναι , αλλο η πουστια αλλα το κακο ... αυτος που κανει την πουστια ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ , το καλο που του προσταζει το κομμα, η θρησκεια , η ιδεα του ακομη και το σαπιο μυαλο του , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ .. ηταν καλο για τον βασανιστη της χουντας να βασανιζει κουμουνιστες ... αυτος το βλεπει ως ΚΑΛΟ και ομως ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ... καταλαβες ???
Οι θρησκείες φέρουν θεμελιώδεις αλήθειες,όμως έχουν διαφθαρεί οι άνθρωποι και τις χειρίζονται όπως θέλουν,εδω πέρα χρειάζεσαι μια διακριση.Ο πραγμαστικός χριστιανός θα ήταν εναν υπόδειγμα ανθρώπου κατα την γνωμη μου,όπως και ο πραγματικός ινδουιστής κλπ.
Μάθε να ξεχωρίζεις το πραγματικό απο το ψευτικό και μήν τα βάζεις όλα σε ένα κουβάρι.Επειδή κάποιοι σκοτώνουν στο όνομα της θρησκείας και άλλοι πλουτίζουν με αυτή,δέν σημαίνει οτι αυτός είναι και ο σκοπός της,ο χριστός δεν εννοούσε τίποτα απο όλα αυτά που συμβαίνουν σήμαιρα.
Είναι ξεκάθαρο οτι υπάρχει διαστρέβλωση με σκοπό τον διαχωρισμό για να γίνουν οι άνθρωποι αδύναμοι.
quote:
ες ενα καλο κακο ? εισαι γιατρος καρδιολογος και το παιδι σου πεθαινει (χτυπα ξυλο αμα θες) ο μονος τροπος να το κανεις καλα ειναι να ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ την ουρα των 6 μηνων!! ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ? εαν το κανεις ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ σε σενα παιδι αλλα σωζεις κανεις καλο ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ??? προβλημα χωρις λυση ? οχι εχει λυση , να κανεις ΚΑΚΟ στο δικο σου και ΚΑΛΟ στο ξενο ... ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ???
Κανένας δεν θα άφηνε τον παιδί του να πεθάνει αν μπορούσε να το σώσει,θα το έσωζα με κάθε τρόπο,και θα προσπαθούσα να σωσω και το ξένο παιδί.
quote:
βαζε το μαυλο σου να υπερασπιζεται αυτα που δεν δεχετε , θα εκπλαγεις
Μεγαλυτερη θα'ναι η εκπληξη αν σκεφτεσαι γενικοτερα...
Οπως ας πουμε το παραδειγμα που εφερες με το γιατρο και το παιδι...
Γιατι υπαρχει σειρα προτεραιοτητας;
Υπαρχει παντου;
Οταν δεν υπαρχει που οφειλεται η απουσια της;
Ερωτησεις που θα σε οδηγησουν στα αιτια...
Αφου εντοπισεις τα αιτια μπορεις να συνεχισεις με την αποδοχη τους ή με την απορριψη τους.
Το ιδιο μπορεις να κανεις με την παιδεραστια.
Τι οδηγησε αυτους τους ανθρωπους σ'αυτη την πραξη;
Τι αντιπροσωπευει το παιδι;
Τι αντιπροσωπευει η ηβη;
Που εγκειται η απολαυση σε αυτη την πραξη;
Συνεχιζεις μεχρι εξαντλησεως του αποθεματος,ωστε οι απαντησεις που παιρνεις να καλυψουν τις οποιες ανησυχιες σου!
Θες δε θες ζεις σε ενα δυαδικο κοσμο,δραση-αντιδραση(μη δραση) θετικο-αρνητικο(ουδετερο) καλο-κακο(απαθες),το πως θα τον βιωσεις ειναι δικο σου θεμα οπως και πως θα τον εκλαβεις.
Στο μυαλο σου παντως εχεις συνδεσει τον θεο με τον χριστο,απορριπτεις τον ενα και στο μυαλο σου αυτοματα εχεις απορριψει και τον αλλον,περιμενεις αποδειξης απο την επιστημη εχοντας αποκλειση την δικη σου αισθηση.
Agnostic...Ελ ευθερια...Θετεις ορια,συμφωνω στην τηρηση της ταξης διαφωνω με την υπαρξη της.
Edited by - geostat on 11/10/2010 14:13:56
quote:
[quote]δημητρη, δεν το αναφερω ως γενικοτητα ουτε ως ιστορικο γεγονος, το φερνω ως παραδειγμα οτι αυτοι οι ανθρωποι ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΛΟ !!! αυτο.-
Ποιοί μωρέ οι χριστιανοί;
Ξεσκέπασες εσύ καμιά κουκούλα και είδες από κάτω χριστιανό;
Είπε ο Χριστός να καταδίδουμε;
Ξεσκεπαστήτε απ την κουκούλα της επιστημονικής πολυμάθειας και γράφτε αντρίκια και σταράτα αν γνωρίζετε κάτι.
Η τότε κοπελίτσα και νυν γιαγιά της Αντίστσης είναι για μένα ο μεγαλύτερος ιστορικός.
Άναβε και ανάβει κεράκι.
α) geostat ,στο παραδειγμα δεν με απασχολησε το ΓΙΑΤΙ συμβαινει αλλα το ΤΙ γινεται οταν πρεπει να διαλεξω αναμεσα σε δυο πραξεις ή η ιδια πραξη απο μονη της εχει διπλη "αξια" (να το πω ετσι? το λεω ετσι), το γιατι ειναι επισης σοβαρο και δεν ηθελα να το θιξω
β) δημητρη , μια παρατηρηση , ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ειπα , δεν θες χριστιανοι βαλε μουσουλμανοι το ιδιο με κανει ... ΠΑ ΡΑ ΔΕΙ ΓΜΑ , γιου νοοϋ ? εξαμπλ ελλινιστη ? αα μπραβο !!! οκ μπορει να το πηρες κυριολεκτικα , δικο μου λαθος !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
αριστοτελη, μου τα γυρνας ρε φιλε , ο καλος θεουλης δεν εκανε τον παιδεραστη? τον διαβολο ? τον αντιχριστο ? εργο του θεουλη δεν ειναι ? ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΚΑΚΟ ρε συ αριστο ??? ΟΧΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΩΝ ... αρα τι γκρινιαζεις ? δεν θες να καταλαβεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ??
Για πες τα μας πιο αναλυτικά βρε φίλε makfor ,
Γιατί έχει παρατραβήξει το παιχνίδι με τον καλό θέούλη.
Εσύ ας πούμε έχεις δυο π@παριές σαν τις ντομάτες του αυγουστου και λιμπίζεσαι κάτι παιδικό ή ενήλικο.
Έρχεται η γυναίκα σου και σου λέει, -γιατί το έκανες αυτό makfor χωρίζουμε.
Έρχεται ο δικαστής και σου λέει για αποπλάνηση πας μέσα makfor .
Τι θα πεις εσύ;
-Συγνώμη αλλά ο θεός μου έδωσε βαρίδια και όχι...αρ
quote:
να μη πιασω τωρα το γεγονος οτι θεωρεις την βια ΘΕΙΟ ΕΡΓΟ αρα ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ !!! εεε ??? δηλαδη ο υπερπληθυσμος μονο δια της βιας θα μειωθει ? δεν θα μπορουσε να βγαλει 11 εντολες αντι για 10 και στην 11η να λεει μη γινεται πανω απο 5 δις ? ή μη γεννατε πανω απο 2 παιδια οταν γινεται 4 δις ? τι σκτα ΘΕΟΣ ειναι ρε φιλε ? δεν μπορουσε να μας ενημερωσει , πρεπει να μας πδαει ??? γιατι μας εδωσε εντολη αυξανεσθαι και πλυθηνεσθαι? για να εχει παιδια να πδαει και καθε ΘΕΙΚΑ σταλμενος παιδεραστης ??? ΕΕΕ ?? διαφωνεις ? γιατι αυτα που ειπες λεω ... ε λ ε ο ς
ειναι οντως θεμα αυτο το πηδημα αλλα ο Θεος θετει τον πηχυ ως εξης: αν θελετε επιστροφη στην αιωνια ζωη πρεπει το κακο να το ξεφτυλισετε, ε τι να γινει; να μπουκαρουν παιδεραστες στον Παραδεισο;
και κατι ακομη: το κακο πρεπει να τιμωρειται εκ Θεου οταν δεν τιμωρειται απο τους ανθρωπους γιατι αν δεν τιμωρουνταν ο καθενας θα αποθρασυνοταν σε βαρος των συνανθρωπων του...
χρειαζεται να βαλει 11η εντολη για τον υπερπληθυσμο; δεν μπορουμε να καταλαβουμε το προβλημα μονοι μας τωρα μαλιστα που μαθαμε και τις γεωμετρικες ακολουθιες;
quote:
και κατι ακομη , θεωρεις οτι ο παιδεραστης πιστευει οτι κανει κατι κακο ? χωρις να ειμαι ειδικος , θεωρω οτι αυτος ο ΕΡΜΟΣ ο ανθρωπος νιωθει οτι κανει ΚΑΛΟ (δυστυχως αλλη λεξη δεν εχω) παρα του οτι για το καθε παιδι ή και ενηλικα ο βιασμος ειναι ΚΑΚΟΣ (παλι λαθος λεξη) ... ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ? καλο - κακο , μαζι, εν σοφια εποιησες ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ , λεμε τωρα για να γελαμε
δεν εχει σημασια ρε αγορινα τι πιστευει ενας ανωμαλος, μη μας παιδευεις με την ηθικη ενος σηριαλ κιλλερ...
και ναι το κακο υπηρξε εκ Θεου προκειμενου να το ξεπερασουν τα οντα, οχι για να ζουν μια ζωη μαζι του η για να μην το τιμωρουν...
quote:
το καλο και το κακο , πανε αγγαλιτσα , σφιχταγκαλιασμενα πορευονται, η δημιουργια οποιουδηποτε "καλου" εχει ως απαοτελεσμα να δημιουργειτε και ενα "κακο", οκ ισως οχι παντα , αλλα σχεδον παντα ... και πολυ περισσοτερο οταν οπως σου ειπα το δικο μου καλο ειναι δικο σου κακο
δεν εχει σημασια μια λανθασμενη κριση του καλου η του κακου, σημασια εχει η σωστη κριση, σχεδον παντα το κακο προερχεται απο μισος για τη ζωηη το συνανθρωπο και απο μειονεκτικο ψυχισμο...
δεν μου απαντησες κιολας αν δεχεσαι τους νομους που εχουν σαν σκοπο την τιμωρια εγκληματικων πραξεων η εισαι υπερανω..
quote:
αλλα το προβλημα μου δεν ειναι στο καλο-κακο, το προβλημα μου ειναι στην ΒΑΡΥΤΗΤΑ που δινεται σε αυτες τις λεξεις και στον ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ που προσπαθει να γινει ... Ο ΚΑΛΟΣ θεουλης ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ αντιχριστος που ομως ειναι παιδι του καλου θεουλη ... και βαση αυτου του διαχωρισμου κρινονται ανθρωποι , αυτος που δεν πιστευει στο παναγαθο θεουλη που μας πδαει ειναι ΚΑΚΟΣ ενω αυτος που τον εχει στην καρδια μπορει να πδαει οσο θελει και ειναι παντα ΚΑΛΟΣ !!!
ο Θεος επιτρεπει να πηδιεσαι (να δεχεσαι τη βια και να την ανταποδιδεις) μεχρι να βαρεθεις το πηδημα και να αντιδρασεις, ειναι σχολικο μαθημα μεχρι να αποφοιτησεις το σχολειο...
εσυ βεβαια εισαι στη φαση που το πηδημα δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις ακομη κακο...
quote:quote:
αριστοτελη, μου τα γυρνας ρε φιλε , ο καλος θεουλης δεν εκανε τον παιδεραστη? τον διαβολο ? τον αντιχριστο ? εργο του θεουλη δεν ειναι ? ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΚΑΚΟ ρε συ αριστο ??? ΟΧΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΩΝ ... αρα τι γκρινιαζεις ? δεν θες να καταλαβεις ή κανεις οτι δεν καταλαβαινεις ??
Για πες τα μας πιο αναλυτικά βρε φίλε makfor ,
Γιατί έχει παρατραβήξει το παιχνίδι με τον καλό θέούλη.Εσύ ας πούμε έχεις δυο π@παριές σαν τις ντομάτες του αυγουστου και λιμπίζεσαι κάτι παιδικό ή ενήλικο.
Έρχεται η γυναίκα σου και σου λέει, -γιατί το έκανες αυτό makfor χωρίζουμε.
Έρχεται ο δικαστής και σου λέει για αποπλάνηση πας μέσα makfor .
Τι θα πεις εσύ;
-Συγνώμη αλλά ο θεός μου έδωσε βαρίδια και όχι...αρ
Μια διόρθωση μόνο φίλε Δημήτρη...
"Παππα-ριές"...
....κατα το πιπεριές...μαυρο-μουριές...ή βατο-μουριές...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Μια διόρθωση μόνο φίλε Δημήτρη..."Παππα-ριές"...
....κατα το πιπεριές...μαυρο-μουριές...ή βατο-μουριές...
Με δύο π είναι όταν λέμε ο παππα - Αρης.
α) εαν δεν εχει σημασια ΤΙ προκαλει σε καποιον να κανει "κακο" δικο σου θεμα , για μενα εχει μεγαλη σημασια να κατανοησω τον λογο που κανει "κακο" ειτε γνωριζοντας οτι το κανει ειτε θεωροντας οτι κανει "καλο" !!!
β) το κακο ειναι εκ θεου , μου αρκει αυτο, τα υπολοιπα σαλτσες για ΜΩΡΑ παιδια για να μη πω για παρθενες !!! γιατι το εκανε το κακο ρε φιλε ? το εκανε ή του ξεφυγε ? ελεος δηλαδη , και απο πανω ειναι και ΤΙΜΩΡΟΣ ??? δηλαδη μας βαζει τρικλοποδια και εαν πεσουμε μας ριχνει και ενα χερι ξυλο ??? για μενα αυτο ακριβως αποτελει μια απο τις αποδειξεις οτι το θεμα θεος (οπως τον περιγραφει ο χριστιανισμος τουλαχιστον) ειναι μια μπουρδα και τιποτα αλλο. Ο ΘΕΟΣ ΕΑΝ ΘΕΣ την αποψη μου , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (αφαιρεσε τα και θα βρεις τον θεο που ψαχνεις) , εαν υπαρχει φυσικα ... οσο του δινεις -ται ανρθωπινα χαρακτηριστικα τοσο απομακρυνεστε απο αυτον ... ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ εαν θετε , τι αναγκη εχει ενας θεος να ειναι τιμωρος ? να κανει το καλο και το κακο και να καθετε στην κερκιδα να δει ποιος θα νικησει??? σορυ για την εκφραση αλλα αυτα ειναι μλκιες!!!!
γ) ο νομος δεν οριζει το καλο και το κακο, αλλα την παραβατικη συμπεριφορα που ΔΕΝ επιθυμει η κοινωνια , σε πολλες περιπτωσεις συμφωνω μαζι του σε αλλες θεωρω οτι παραειναι αυστηρως και στην αλλες περιτωσεις θεωρω οτι ειναι "λαθος" ως ανθρωπινο κατασκευασμα που ειναι. παντως για την ιστορια και το παραδειγμα του παιδεραστη θεωρω οτι η τιμωρια του θανατου ειναι πολυ ΜΙΚΡΗ και οποιος καταλαβει καταλαβε
δ) τις αλλες 10 εντολες γιατι τις εδωσε ρε αριστο ??? πλακα με κανεις παλι ? και τι 10 εντολες που ουτε ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΤΗΡΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ... να χσω εντολες , ασε που δεν εχω μαθει ακομη σε τι γλωσσα τα ειπε και τα εγραψαν ... οπως λεει και ο μακεδων πιστευουν στις φαντασιωσεις γιδοβοσκων... επιλογη σας. θες εντολη για να μη σκοτωσεις , αλλα δεν θες για το να μη πληθαινεσθαι ??? οτι πειτεν
ε) στην περιπτωση του γιατρου-παιδι-καρδια απο που προερχεται το κακο ρε αριστο , εσυ που ξερεις τα παντα ? ΓΙΑ ΠΕΣ ???? ενα παιδι θα πρεπει να πεθανει γιατι ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ , παραδειγμα πραγματικο που το εχουμε ζησει ισως ολοι οσοι ειχαμε ασθενη και βρεθηκαμε μπροστα σε μια ουρα ΑΣΘΕΝΩΝ !!! για πες ??? ειτε διαλεξεις να εγχειρησεις το παιδι σου ειτε το παιδι του ξενου , ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ εμμεσα ή αμμεσα ΚΑΚΟ απο που προερχετε ρε φιλε ??? εαν θες την αποψη μου , εν μερη συμφωνω για το μισος προς τον ανθρωπο ναι , αλλα δεν ειναι ΜΟΝΟ αυτο ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!! αυτο το μισος αλλωστε το βλεπω σε ολες τις θρησκειες και σε ενα μερος απο τα λεγομενα σου που απαξιωνεις τον ανθρωπο και εχεις την αναγκη του θεου , εγω παλι ΟΧΙ
ομως , επειδη θα φερουμε τον agnostic στα ορια της αντοχης του και δεν το θελω , πιστευω οτι ολα αυτα αφορουν αλλο θεμα και ισως κακος το ξεκινησα , αλλα ειχε προηγηθει καποιο σχολιο που με τσιγκλισε , δεν θα ηθελα να επανελθω σε κατι γιαυτο και δεν απαντω στον δημητρη.

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]
quote:
β) το κακο ειναι εκ θεου , μου αρκει αυτο, τα υπολοιπα σαλτσες για ΜΩΡΑ παιδια για να μη πω για παρθενες !!! γιατι το εκανε το κακο ρε φιλε ? το εκανε ή του ξεφυγε ? ελεος δηλαδη , και απο πανω ειναι και ΤΙΜΩΡΟΣ ??? δηλαδη μας βαζει τρικλοποδια και εαν πεσουμε μας ριχνει και ενα χερι ξυλο ??? για μενα αυτο ακριβως αποτελει μια απο τις αποδειξεις οτι το θεμα θεος (οπως τον περιγραφει ο χριστιανισμος τουλαχιστον) ειναι μια μπουρδα και τιποτα αλλο. Ο ΘΕΟΣ ΕΑΝ ΘΕΣ την αποψη μου , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (αφαιρεσε τα και θα βρεις τον θεο που ψαχνεις) , εαν υπαρχει φυσικα ... οσο του δινεις -ται ανρθωπινα χαρακτηριστικα τοσο απομακρυνεστε απο αυτον ... ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ εαν θετε , τι αναγκη εχει ενας θεος να ειναι τιμωρος ? να κανει το καλο και το κακο και να καθετε στην κερκιδα να δει ποιος θα νικησει??? σορυ για την εκφραση αλλα αυτα ειναι μλκιες!!!!
σου εχω πει πεντακοσιες φορες γιατι το κακο ειναι προσωρινα αναγκαιο στο συμπαν, βαριεμαι να επαναλαμβανομαι...
1) γιατι πρωτον χωρις τη συγκρουση καλου και κακου, χωρις την παλη των αντιθετων, δεν θα υπηρχε εξελιξη...θα προτιμουσες ενα συμπαν στατικο με οντα που δεν θα μπορουσαν να εξελιχθουν;
2) γιατι το κακο ως εγωισμος ειναι η αντιπολιτευση στο θειο θελημα και ο Θεος εφτιαξε δημοκρατικο συμπαν, ο καθενας ειτε ειναι Αγγελος ειτε ειναι ανθρωπος εχει τη δυνατοτητα να ακολουθησει το δικο του θελημα και να γραψει το θειο θελημα...ετσι στο συμπαν υπαρχει ελευθερια και δυνατοτητα επιλογης...
3) γιατι το κακο θα βοηθησει τον ανθρωπο να γινει σοφος αν το νικησει, τουτεστιν ο Θεος το κακο το βαζει απεναντι μας σαν αντιπαλο που μας γυμναζει, οσο τον νικαμε τοσο προοδευουμε πνευματικα, αν δεν υπηρχε ο αντιπαλος θα μεναμε στασιμοι, ετσι κι αλλιως το κακο προκειται να νικηθει και ολοκληρωτικα σε καποια φαση...
για τα αλλα που θετεις θα απαντησω το μεσημερι, παντως μαλλον τελευταια γραφεις σε κατασταση οργης και δεν ξερω τι φταιει, εγω παντα προσπαθω με πολυ υπομονη να απαντησω σε ολες τις αποριες σου...
Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 12/10/2010 10:41:59
quote:
ε) στην περιπτωση του γιατρου-παιδι-καρδια απο που προερχεται το κακο ρε αριστο , εσυ που ξερεις τα παντα ? ΓΙΑ ΠΕΣ ???? ενα παιδι θα πρεπει να πεθανει γιατι ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ , παραδειγμα πραγματικο που το εχουμε ζησει ισως ολοι οσοι ειχαμε ασθενη και βρεθηκαμε μπροστα σε μια ουρα ΑΣΘΕΝΩΝ !!! για πες ??? ειτε διαλεξεις να εγχειρησεις το παιδι σου ειτε το παιδι του ξενου , ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ εμμεσα ή αμμεσα ΚΑΚΟ απο που προερχετε ρε φιλε ???
υπαρχουν πιο σπανια και περιπτωσεις δυσκολες σαν κι αυτη που δυσκολα εντοπιζεται ποιο το καλο και ποιο το κακο και που θα χρειαζοταν καποιος σαν τον Σολομοντα για να βγει ακρη..
συνηθως ομως και οταν υπαρχει εγκληματικη πραξη (μαλιστα κατ' εξακολουθηση) δεν ειναι καθολου δυσκολο να εντοπισουμε το κακο...
ενας δηλαδη που στηνεται εξω απο τα σχολεια για να πουλησει ηρωινη η κοκα στους μαθητες λογικα δεν ειναι καλος ανθρωπος...
quote:
εαν θες την αποψη μου , εν μερη συμφωνω για το μισος προς τον ανθρωπο ναι , αλλα δεν ειναι ΜΟΝΟ αυτο ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!! αυτο το μισος αλλωστε το βλεπω σε ολες τις θρησκειες και σε ενα μερος απο τα λεγομενα σου που απαξιωνεις τον ανθρωπο και εχεις την αναγκη του θεου , εγω παλι ΟΧΙ
υπαρχουν φανατικοι στις θρησκειες, στις πολιτικες ιδεολογιες, στις ρατσιστικες προκαταληψεις, που θα μπορουσαν να σκοτωσουν για το Θεο τους, για το σοσιαλισμο, για την αρεια φυλη...
και υπαρχουν και επιστημονες που φτιαχνουν οπλα που θα σκοτωσουν αυριο πληθυσμους η ουσιες που θα μολυνουν τη γη και τη θαλασσα και τον αερα...
παροτι ομως το μισος υπαρχει παντου εσυ επιμενεις να το βλεπεις μονο στις θρησκειες...
θα σου εξηγησω το λογο κι ας θυμωσεις...
οταν επεσε το Τειχος του Βερολινου και ο διπολικος κοσμος τελειωσε, οι δυτικοι καπιταλιστες θελησαν να δωσουν στη νεολαια αφορμες να παψει να σκεπτεται πολιτικα...
της δωσαν λοιπον τη δηθεν αναβιωση των αρχαιων θρησκειων καθως και τη χριστιανομαχια ωστε να μην τους ενοχλει η νεολαια...
αντι να τα βαζει με τον καπιταλισμο να τα βαζει με το Χριστιανισμο...
πολυ εξυπνο...
πραγματι και μονο στο διαδικτυο οι μισες σοβαρες κουβεντες (δε λεω για τσατ) γινονται για θρησκευτικα θεματα κι ετσι η πολιτικη ενασχοληση εχει οπισθοχωρησει αρκετα...
quote:
αυτο το μισος αλλωστε το βλεπω σε ολες τις θρησκειες και σε ενα μερος απο τα λεγομενα σου που απαξιωνεις τον ανθρωπο και εχεις την αναγκη του θεου , εγω παλι ΟΧΙ
εγω απαξιωνω τον ανθρωπο που λεω οτι εχει μεσα του ενα μικροσκοπικο θειο κομματι;
μαλλον δεν τα καταλαβες καλα...
ολος ο δυτικος πολιτισμος παροτι κομπαζει οτι υπηρετει τον Ανθρωπο στην πραγματικοτητα νοιαζεται μονο για τον Ανθρωπο-Καταναλωτη, ενα αβουλο ον που η τηλεοραση θα τον προγραμματιζει να ειναι καταναλωτης και χειροκροτητης των πολιτικων και των ιδεολογιων που θα του πλασαρουν...για να δεσει ομως το γλυκο ο Ανθρωπος Καταναλωτης θα πρεπει να ξεχασει τις παραδοσιακες αξιες που γαλουχηθηκε απο τους προγονους του, γιατι για παραδειγμα η θρησκεια μπορει να τον κανει λιγοτερο καταναλωτη η και επικριτη του καταναλωτικου μοντελου...θα πρεπει επισης να ξεχασει πατριδες και τα σχετικα οπως και παραδοσιακες πολιτικες ιδεολογιες..
quote:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=432&whichpage=2&ARCHIVE=
Το θέμα συνεχίζεται εδω,για να μην ενοχλούμε άλλο.